Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Η αλήθεια για το ψηφοδέλτιο του κ. Τσούφη



Επειδή πολλά ακούστηκαν, από εχτές το μεσημέρι, που ανακοινώσαμε την απόρριψη του ψηφοδελτίου του κ. Τσούφη για την Δημοτική Ενότητα Μουδανιών, επανερχόμαστε με μία αναδρομή στην αλήθεια.

Το Σάββατο 3 Μαΐου το Πρωτοδικείο Χαλκιδικής απέρριψε το ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Ενότητας Μουδανιών (υποψήφιοι για το Δημοτικό Συμβούλιο), του συνδυασμού «Νέα Γενιά – Νέα Πορεία»,  με την αιτιολογία ότι υπήρχαν υπεράριθμοι υποψήφιοι (36 αντί για 34).

Το Πρωτοδικείο βάσισε την απόφαση του στο Πίνακα 1 (βλέπε παρακάτω) όπου αναφέρετε ρητά ο αριθμός των Δημοτικών Συμβούλων σε κάθε Δημοτική Ενότητα και στο Πίνακα 3 (βλέπε παρακάτω), όπου αναφέρει ότι οι υποψήφιοι θα είναι διπλάσιοι του αριθμού των Συμβούλων. Στα Νέα Μουδανιά προβλέπονται 17 σύμβουλοι άρα 34 υποψήφιοι.

ΠΙΝΑΚΑΣ 1


Ο πίνακας βρίσκεται στην σελίδα 8 του εγγράφου με τίτλο "Ορισμός αριθμού δημοτικών συμβούλων κάθε εκλογικής περιφέρειας του άρθρου 25 του Ν. 3852/2010 με βάση τον πληθυσμό της, όπως προκύπτει από τη τελευταία απογραφή" και μπορείτε να το κατεβάσετε από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικού στο παρακάτω link.

http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/apof14587_15042014.pdf

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι νομικοί του κ. Τσούφη θα επικαλεστούν τον Πίνακα 2 (βλέπε παρακάτω) όπου αναφέρεται το σύνολο του υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων ανά Δήμο βάσει πλυθησμού (66 για την Νέα Προποντίδα) χωρίς διαχωρισμό ανά Δημοτική Ενότητα.

ΠΙΝΑΚΑΣ 2


Ο πίνακας βρίσκεται στην σελίδα 26 του εγγράφου με τίτλο "Εγκύκλιος υπ’ αριθμ. 14 για τη διενέργεια των εκλογών της 18ης Μαΐου 2014 για την ανάδειξη ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ" και επίσης μπορείτε να το κατεβάσετε από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικού στο παρακάτω link.

http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/egk14_17042014.doc

Αυτό βέβαια αγνοεί τον Πίνακα 3 (βλέπε παρακάτω) στην σελίδα 27 του ιδίου εγγράφου όπου αναφέρεται ο "Μέγιστος Αριθμός Υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων" σε "σε Δήμο με εκλογικές περιφέρειες".

ΠΙΝΑΚΑΣ 3


Εμείς δεν είμαστε νομικοί ή δικαστές για να ξέρουμε ποιος από τους πίνακες πρέπει να ισχύσει αλλά ξέρουμε ότι η πρώτη περίπτωση ίσχυσε για όλους τους άλλους. Τώρα μένει να δούμε αν οι εκλογές είναι κουστουμάκι που το ράβει ο καθένας στα μέτρα του.

Για να ανακεφαλαιώσουμε  λοιπόν η αλήθεια είναι ότι Σάββατο, το Πρωτοδικείο Χαλκιδικής απέρριψε το ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Ενότητας Μουδανιών για τον συνδυασμό «Νέα Γενιά – Νέα Πορεία» και αυτή την στιγμή κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τι θα γίνει από αύριο. Μόνο τα ανώνυμα παπαγαλάκια σε θέση εκπροσώπου τύπου εκτοξεύουν επικοινωνιακά πυροτεχνήματα για ψυχολογική υποστήριξη των υποψηφίων που κάθονται σε ανάμενα κάρβουνα.

Εκτός πάλι αν κάποιος μπορεί να προδικάσει μία δικαστική απόφαση.

Επίσης για την ιστορία, όταν ο κ. Τσούφης έμαθε το γεγονός και ανέβηκε στον Πολύγυρο το Σάββατο το μεσημέρι, μετά από ειδοποίση υποψήφιου Δημάρχου άλλου Δήμου, δεν ήταν καθόλου άνετος και καθόλου αμάσητος.

Εμείς σας Χαλκιδική360 δεν έχουμε κανένα προσωπικό πρόβλημα με τον κ. Τσούφη απλά παρουσιάζουμε ειδήσεις που δεν παρουσιάζουν άλλοι. Και τουλάχιστον μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει διαψευστεί επίσημα καμία είδηση μας.

Πραγματικά ευχόμαστε να λυθεί το πρόβλημα και όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι να μπορέσουν να δώσουν τον αγώνα τους. Οι εκλογές δεν πρέπει να κρίνονται από διαδικαστικά λάθη, έστω και αν αυτά είναι του αρχηγού.

Επίσης είμαστε στην διάθεση του κ. Τσούφη ή κάποιου επίσημου εκπροσώπου του συνδυασμού για να παρουσιάσει επίσημα την θέση του και την άποψη του για τα γεγονότα.

ΥΓ επίσης για την ιστορία των μηνύσεων: Ο κ. Τσούφης εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Νέων Μουδανιών λέγοντας ότι θέλει να καταθέσει μηνύσεις για «συκοφαντική δυσφήμιση» εναντίον αντιπάλων του για όσα έχουν ειπωθεί κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας εναντίον του. Τελικά είτε λόγω αντιδράσεων, είτε λόγω του ότι αυτό ήταν απλά επικοινωνιακό τρικ, υπαναχώρησε και ζήτησε να τους γίνουν συστάσεις. Άρα για να το κλείσουμε... για μηνύσεις πήγαινε, συστάσεις έκανε, και δεν έχει σχέση το παρελθόν.

1 σχόλιο:

  1. σε αυτό το λινκ μπορείτε να βρείτε και τα έγραφα από το πρωτοδικείο
    http://anthropondimos.wordpress.com/2014/05/04/πρωτοδικείο-πολυγύρου-χωρίς-υποψηφί/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!