Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Δείτε τι έκανε μάνα που έπιασε το γιο της να βλέπει πορνό!


Μητέρα από την Νότια Καρολίνα κάλεσε την αστυνομία για να καταγγείλει τον γιο της, επειδή έβλεπε πορνό.

Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη στην κομητεία Σπάρτανμπεργκ, αστυνομικοί ξεκίνησαν να πάνε σε κατοικία μετά την κλήση αναστατωμένης μητέρας στην Άμεση Δράση, το 911 για τους Αμερικανούς.

«Η μητέρα δήλωσε ότι όταν μπήκε στο σπίτι της της, ο 15χρονος γιος της βρισκόταν στο δωμάτιό του. Τότε η κόρη της άνοιξε την τηλεόραση και ξαφνικά στην οθόνη εμφανίστηκε πορνό» αναφέρεται στην κατάθεση της μητέρας.

Σύμφωνα με την ίδια, αμέσως έκλεισε την τηλεόραση και έδιωξε την δίχρονη κόρη της από το δωμάτιο πριν τηλεφωνήσει στην αστυνομία για τον γιο της.

Όταν ο βοηθός σερίφη έφτασε στο σπίτι, η μητέρα είπε ότι τον τελευταίο καιρό είχε πολλά προβλήματα με την συμπεριφορά του γιου της.

«Η μητέρα ζήτησε να καταγραφεί καταγγελία για την συμπεριφορά του γιου της, γιατί εξέθεσε την δίχρονη αδελφή του σε πορνό» αναφέρεται στην κατάθεση.

Ευτυχώς το γραφείο του σερίφη δεν προχώρησε σε καμία σύλληψη, καθώς δεν υπάρχει καμία απαγόρευση για πορνό στην Νότια Καρολίνα.

Πηγή: mpesvges.com



Hyperlapse: Η νέα τεχνολογία της Microsoft που αφαιρεί τα κουνήματα από τα action videos


Με την έλευση (και την εξέλιξη) των action cams έχει αυξηθεί κατακόρυφα η “παραγωγή” timelapse videos που αναρτώνται στο Internet και δεν αποκλείεται να έχετε παρακολουθήσει και εσείς τις προσπάθειες διάφορων ημίτρελων τύπων από πρώτο πρόσωπο. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που η παρακολούθηση γίνεται κουραστική  λόγω των αναπόφευκτων και απότομων εναλλαγών πλάνων.

Αυτό έρχεται να διορθώσει η Microsoft με την τεχνολογία “Hyperlapse”. Ουσιαστικά, πρόκειται για αλγόριθμο που επεξεργάζεται ταυτόχρονα αρκετά καρέ (frames) της original λήψης και δημιουργεί-προσθέτει νέα στα κατάλληλα σημεία του video, ώστε το τελικό αποτέλεσμα της εικόνας να είναι ομαλό (χωρίς κουνήματα, αναπηδήσεις κλπ.).

Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα από τα παρακάτω videos:

https://www.youtube.com/watch?v=SOpwHaQnRSY
https://www.youtube.com/watch?v=sA4Za3Hv6ng

Πηγή: techgear.gr



Die Welt: Τα παραθαλάσσια ακίνητα «σπάνε τα ταμεία» στην Ελλάδα


Ποια κρίση; Σε «χαρτογράφηση» της ελληνικής αγοράς ακινήτων η εφημερίδα die Welt καταλήγει ότι παρά την κρίση οι τιμές των παραθαλάσσιων ακινήτων έχουν ανέβει και πάλι στα ύψη. Πλεονέκτημα οι ανοιχτές παραλίες

Το βασικό πλεονέκτημα της ελληνικής αγοράς είναι οι ανοικτές παραλίες, διαπιστώνει η εφημερίδα. Αν συγκρίνει κανείς τις τιμές των ακινήτων σε ελληνικά τουριστικά θέατρα κοντά στη θάλασσα δεν θα πιστέψει ότι πρόκειται για την ίδια χώρα με ποσοστό ανεργίας που ξεπερνά το 28%, με περικοπές στα μηνιαία εισοδήματα και με αδυναμία πολλών να εξυπηρετήσουν τα στεγαστικά τους δάνεια. Και όμως, ο Γιώργος Πετράς επικεφαλής του μεσιτικού γραφείου Engels & Volkers στη Ρόδο τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση για τα 13.000 ευρώ το τετραγωνικό, που πουλάει εξοχικές κατοικίες στο νησί, όταν η αγορά κατοικιών στις πόλεις έχει σπάσει.
«Δεν υπάρχουν πια ευκαιρίες»
Στο παράδειγμα της Ελλάδας φαίνεται καλύτερα από οπουδήποτε αλλού πόσο μεγάλη είναι η διαφορά των απλών Ελλήνων ιδιοκτητών με τους εύπορους ξένους που έρχονται να επενδύσουν στην ελληνική αγορά ακινήτων. Ενώ οι τιμές στις μητροπόλεις έχουν πέσει κατακόρυφα στα τουριστικά θέρετρα έχουν μείνει στο ίδιο επίπεδο, ίσως να έχουν και αυξηθεί. Όποιος λοιπόν ψάχνει εκεί για ευκαιρίες θα απογοητευτεί. Ο Κρίστιαν Σάιρερ, επικεφαλής του μεσιτικού γραφείου Global Immobilien Service G.I.S., στο Αουγκσμπούργκ, ειδικευμένου στα ακίνητα στην Ελλάδα, συμφωνεί ότι η κρίση στην αγορά θερινών ακινήτων ανήκει στο παρελθόν. «Στο απόγειο της κρίσης οι βίλες με θέα τη θάλασσα κόστιζαν 15% με 20%, λιγότερο από ό,τι το 2007. Στο μεταξύ οι τιμές έχουν αυξηθεί. Οι αγοραστές έρχονται και πάλι μαζικά. Από τον περασμένο Φεβρουάριο βιώνουμε ένα πραγματικό ΄μπουμ΄».
«Αγοραστές και από τη Μ. Ανατολή»
Εκτός από τους Βρετανούς, Γερμανούς, Ολλανδούς, Αυστριακούς και Ελβετούς η ελληνική αγορά ακινήτων έχει ανοίξει και για ενδιαφερόμενους από την Μ. Ανατολή που ψάχνουν για καλοκαιρινή κατοικία στην Ελλάδα. Ο Γιάννης Πλουμής, που αντιπροσωπεύει ξένο μεσιτικό γραφείο στην Ελλάδα αναφέρει ότι πολλοί πλούσιοι Αιγύπτιοι, Ισραηλινοί και Λιβανέζοι ψάχνουν στην Ελλάδα σπίτι ως σίγουρο καταφύγιο από τις κρίσεις στις χώρες τους. Από τη Γερμανία έρχονται πολλοί αγοραστές για να χτυπήσουν ευκαιρίες στην Πελοπόννησο, στις ακτές της Θεσσαλίας ή σε ένα από τα 1400 νησιά, αλλά οι περισσότεροι φεύγουν απογοητευμένοι χωρίς να βρουν χαμηλές τιμές. Μια άλλη κατηγορία Γερμανών αγοραστών είναι γιατροί, δικηγόροι και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες. «Ψάχνουν για βίλες θεωρώντας ότι είναι καλή επένδυση για να αυξήσουν το κεφάλαιό τους», λέει ο μεσίτης Κρίστιαν Σάιρερ.
Πλεονεκτήματα
Το πλεονέκτημα της Ελλάδας σε σχέση με την Ισπανία ή την Πορτογαλία είναι ότι οι ακτές της δεν είναι χτισμένες με τεράστια συγκροτήματα κατοικιών από μπετόν. Το άλλο προτέρημα της Ελλάδας είναι ότι οι τιμές για αγορά γης είναι χαμηλότερες από όλες τις άλλες μεσογειακές χώρες. Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει αυτή τη ζήτηση δίνοντας άδεια παραμονής πέντε χρόνων με δυνατότητα παράτασης σε όσους αγοράζουν ακίνητο αξίας πάνω από 250.000 ευρώ. Επίσης για να προσελκύσει αγοραστές μείωσε το φόρο αγοράς ακινήτου από 10% σε 3%, γεγονός που συμβάλλει στο να ανέβουν στα ύψη οι τιμές αγοράς. Μεγάλο μειονέκτημα η έλλειψη κτηματολογίου.
Στη γερμανική εφημερίδα δίνονται τέλος οδηγίες για το οικονομικό σκέλος όσων θέλουν να αγοράσουν ακίνητο στην Ελλάδα με την επισήμανση να είναι κοντά στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη ή την Κρήτη όπου υπάρχουν πτήσεις καθημερινά προς τη Γερμανία και τον χειμώνα.

Πηγή: fpress.gr



120 χρόνια Αναγνωστήριο Αγιάσου


Δεκάδες παιδιά και νεολαίοι συνεχίζουν την παράδοση, που εκτείνεται σε τρεις αιώνες, στο Αναγνωστήριο Αγιάσου. Δεν μοιάζει με κανένα άλλο και σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει ησυχαστήριο.

Ο φάρος του πολιτισμού και της προόδου πλημμυρίζει -από το 1894 και την ίδρυσή του- από τη σάτιρα, το σκωπτικό χιούμορ και τις αντικαθεστωτικές φωνές που ντύνονται με τη μουσική της παράδοσης και τις θεατρικές παραστάσεις. Αποτελεί θεματοφύλακα της ιστορικής ταυτότητας της Λέσβου, που κατακτήθηκε με πολλές θυσίες και αγώνες.

Εκδηλώσεις για τα 120 χρόνια που συμπληρώνει ένα από τα παλαιότερα Πολιτιστικά Σωματεία της Λέσβου διοργανώνει όλο τον Αύγουστο το «Αναγνωστήριο Αγιάσου: η Πρόοδος». Εκθέσεις ζωγραφικής αλλά και ξυλόγλυπτων μικροτεχνημάτων, βιβλιοπαρουσιάσεις, θεατρικές παραστάσεις και μουσικοχορευτικές από το Κέντρον Σπουδών Ανατολικής Μουσικής (Αγιάσου), αλλά και λαογραφικές αναπαραστάσεις, περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με το αρχείο ενός από τα πιο δραστήρια μέλη του «Αναγνωστηρίου», του Παναγιώτη Κουτσκουδή, η δράση του σωματείου χωρίζεται σε δύο περιόδους.

Η πρώτη ξεκινά από την ίδρυσή του, το 1894, από ολιγογράμματους βιοτέχνες, επαγγελματίες και αγρότες της Αγιάσου και τον οπλοποιό Ηρακλή Νταρέλη, με πρώτη στέγη του σωματείου το οπλοποιείο του, έως το 1946, για να δοθεί συγκαλυμμένη διέξοδος στο πατριωτικό-αντιστασιακό φρόνημα των Αγιασωτών ενάντια στον Τούρκο κατακτητή.

Το 1897, 69 μέλη του σωματείου «πάνε εθελοντές στην Αθήνα θέτοντας τον εαυτό τους και τη ζωή τους στην υπηρεσία της πατρίδας. Στο χωριό δημιουργήθηκε τέτοια επαναστατική κατάσταση, που οι Τούρκοι κατουρημένοι σταμάτησαν την είσπραξη των φόρων!», αναφέρει ο Π. Κουτσκουδής.

Κατά τη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα (1904-1908), το Αναγνωστήριο διενεργεί εράνους για την ενίσχυση των αντάρτικων σωμάτων. Την ίδια εποχή, το σωματείο γίνεται πρακτορείο πώλησης του «Λαχείου Στόλου και Αρχαιοτήτων της Ελλάδος».

Το 1908, με την ανακήρυξη του Συντάγματος των Νεότουρκων, μετατρέπεται σε πολιτικό κέντρο της περιφέρειας και φροντίζει για την ενημέρωση των κατοίκων και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων τους. Καλεί τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν μαζικά στις πρωτοβάθμιες εκλογές και να υποστηρίξουν φιλελεύθερους υποψηφίους.

Στα χρόνια της γερμανικής κατοχής, το Αναγνωστήριο λειτουργεί ως εστία εθνικής αντίστασης. Μάλιστα, στις 25 Μαρτίου 1944 πολλοί «αναγνωστηριακοί» που είναι οργανωμένοι στο ΕΑΜ πρωτοστατούν στον γιορτασμό της εθνικής επετείου, που γίνεται επίσημα για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της κατοχής με παλλαϊκή συμμετοχή και μετατρέπεται σε ανοιχτή αντιγερμανική διαδήλωση. Συλλαμβάνουν δεκάδες ομήρους, αναζητώντας ως πρωταίτιους των αντιγερμανικών διαδηλώσεων μέλη του σωματείου.

«Την περίοδο της μεταξικής δικτατορίας, τοπικοί παράγοντες κατηγόρησαν τα φιλοπρόοδα μέλη του ιδρύματος για ανατρεπτική δράση, αλλά τελικά μετά από ανακρίσεις εκδόθηκε απαλλακτικό βούλευμα. Τότε αφαιρέθηκαν από τη βιβλιοθήκη πολύτιμα βιβλία προοδευτικού περιεχομένου, πολλά από τα οποία ρίχτηκαν στην πυρά κατά το πρότυπο των σκοταδιστικών μεθόδων της Ιεράς Εξέτασης» αναφέρει ο Π. Κουτσκουδής.

Η δεύτερη περίοδος ξεκινά το 1952 και φτάνει μέχρι σήμερα. Από το 1952, γιατί ουσιαστικά το Αναγνωστήριο επανιδρύεται μετά τη σκόπιμη αδράνεια και τον αποκλεισμό νέων μελών (φτωχών και αγράμματων) στο σωματείο από το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο το 1946, μετά τη συνθήκη της Βάρκιζας.

Από τις σημαντικότερες πανελλαδικά είναι και η βιβλιοθήκη του σωματείου, που αριθμεί γύρω στους 25.000 τόμους βιβλίων.

Το Αναγνωστήριο διέπρεψε στο θέατρο και τη φωνητική και ενόργανη μουσική. Φιλοξένησε περί τα εκατό συνολικά έργα, οπερέτες, ειδυλλιακά δράματα, τραγωδίες εθνικού περιεχομένου, κωμωδίες, ηθογραφίες και επιθεωρήσεις στην ντοπιολαλιά. Ζωντανή απόδειξη της θεατρικής του δραστηριότητας και αγάπης προς το θέατρο αποτελεί η δημιουργία του περίφημου κινηματοθεάτρου του, χωρητικότητας 300 θέσεων. Πολύτιμο απόκτημά του είναι η καταγραφή σε μαγνητοταινίες, τη δεκαετία τού ’60, του μουσικολαογραφικού υλικού της Αγιάσου, της Λέσβου και των απέναντι μικρασιατικών παραλίων.

Σήμερα, δεκάδες παιδιά μαθαίνουν παραδοσιακά όργανα, με αιχμή του δόρατος το σαντούρι. Τα χορευτικά του τμήματα, παιδιών, εφήβων, ενηλίκων, αριθμούν πάνω από 120 μέλη. Αξιοσημείωτη είναι και η συμβολή του στην προαγωγή των λαϊκών δρώμενων της Αγιάσου και κυρίως του φημισμένου αγιασώτικου καρναβαλιού.

Τέλος, κάθε χρόνο πραγματοποιεί εκδόσεις βιβλίων και ψηφιακών προϊόντων είτε μέσα από χρηματοδοτικά προγράμματα είτε με τη βοήθεια χορηγών. Εχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών το 1977.

Πηγή: real.gr