Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Έξι μυστικά για έναν σωστό και γρήγορο μεταβολισμό


Η σωστή άσκηση και ο συνεχής υπολογισμός των θερμίδων που καταναλώνουμε, μπορεί να μας φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα
Βασικός μεταβολισμός είναι ο αριθμός των θερμίδων που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός σε κατάσταση ηρεμίας για ένα 24ωρο, ώστε να διατηρηθεί στη ζωή και να εκτελέσει βασικές διεργασίες (π.χ. αναπνοή, χτύπος καρδιάς, κυτταρικές λειτουργίες). Ο Βασικός Μεταβολισμός αντιπροσωπεύει μάλιστα το 75% των ημερήσιων θερμιδικών αναγκών.

Συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας, του ύψους, του βάρους και της φυσικής δραστηριότητας, προκύπτει η εκτιμώμενη ενεργειακή κατανάλωση, δηλαδή ο αριθμός των θερμίδων που χρειαζόμαστε ημερησίως με βάση τους παραπάνω παράγοντες.

Παρ΄ολα αυτά τις περισσότερες φορές είτε λόγω της καθιστικής ζωής, είτε της λόγω της κακής διατροφής μας, ο μεταβολισμός μας «τρελαίνεται», αποσυντονίζοντας τον οργανισμό μας. Τι μπορούμε να κάνουμε γι' αυτό;

Ποτέ μην παραλείπετε το πρωινό σας γεύμα. Το λίγο φαγητό το πρωί ενεργοποιεί την καύση των ημερήσιων θερμίδων. Μην καταφεύγετε σε crash δίαιτες καθώς αυτό οδηγεί το σώμα σας στο να κατακρατεί κάθε θερμίδα.

Υπάρχουν 6 μυστικά από ανθρώπους με υψηλό μεταβολισμό που μπορείτε να ακολουθήσετε για να «συρρικνώσετε» τη μέση σας και να βρείτε τη φόρμα σας!

Καταναλώστε το σωστό αριθμό θερμίδων

Ο μεταβολισμός είναι η χημική διαδικασία στο σώμα που μετατρέπει το φαγητό που καταναλώνουμε σε καύσιμα. Το αποτέλεσμα: παίρνετε την ενέργεια που σας κρατά κάθε μέρα. Ο βασικός μεταβολικός ρυθμός σας (BMR) είναι ο αριθμός των θερμίδων που καίει το σώμα σας φυσικά την ημέρα σε κατάσταση ηρεμίας. Γνωρίζοντας τον αριθμό σας είναι το κλειδί, γιατί αυτό σημαίνει ότι θα γνωρίζετε ακριβώς πόσες θερμίδες καταναλώνετε για να διατηρήσετε το βάρος σας (ή να χάσετε ή να κερδίσετε).

Υπολογίστε πόσες θερμίδες καίτε

Φυσικά και δεν κάθεστε όλη μέρα σε ένα καναπέ οπότε για να έχετε μια πιο ακριβή εικόνα, προσθέστε πόσο δραστήρια είστε χρησιμοποιώντας αυτόν τον υπολογιστή: θέλετε να χάσετε βάρος; Κάψτε 500 θερμίδες την ημέρα με το να τρώτε πιο υγιεινά, να γυμνάζεστε λίγο περισσότερο ή στην ιδανική περίπτωση να κάνετε ένα συνδυασμό των δύο. Έτσι θα χάσετε μισό με ένα κιλό την εβδομάδα.

Να γυμνάζεστε τακτικά

Η κάρδιο άσκηση 3-5 φορές την εβδομάδα συσχετίζεται με τον υψηλότερο μεταβολικό ρυθμό σε κατάσταση ηρεμίας. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και όταν είστε εκτός γυμναστηρίου, το σώμα σας συνεχίζει να καίει θερμίδες με γρήγορο ρυθμό.

Αποφύγετε να παραμελείτε τα βαράκια όταν ασκείστε

Ένα βαράκι του μισού κιλού ακόμη μπορεί να κάνει διαφορά. Η άρση βαρών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απομακρύνετε τη μείωση του μεταβολισμού που σχετίζεται με την ηλικία.

Αποφύγετε να παίρνετε και να χάνετε συνέχεια κιλά

Με αυτόν τον τρόπο «σαμποτάρετε» το μεταβολισμό σας. Όσοι έχουν χαμηλό μεταβολισμό συνήθως είναι αυτοί που χάνουν βάρος, στη συνέχεια το ξαναπαίρνουν και μετά το ξαναχάνουν και η ίδια ιστορία επαναλαμβάνετε κάθε φορά.

Καταναλώστε ένα μικρό σνακ πριν πέσετε για ύπνο

Ξεχάστε ό, τι νομίζατε ότι ξέρατε: να μην τρώτε μετά τις 8 μ.μ. Δύο πρόσφατες μελέτες του Πανεπιστημίου της Φλόριντα διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση 150 θερμίδων περίπου 30 λεπτά πριν πάτε για ύπνο ενισχύουν τον μεταβολισμό σας το πρωί. Για καλύτερα αποτελέσματα, προτιμήστε το σνακ σας να είναι πρωτεΐνη (ένα ποτήρι γάλα ή γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά ή τυρί κότατζ). Αυτό όμως ισχύει μόνο αν γυμνάζεστε τακτικά!

Πηγή: protothema.gr

Παναθηναϊκός – Βριλήσσια 1-3


Τα Βριλήσσια «απάντησαν» στο διπλό του Παναθηναϊκού και με 3-1 σετ μέσα στην Κυψέλη ισοφάρισαν σε 1-1 τη σειρά για τις θέσεις 3-4 στην Α1 βόλεϊ των γυναικών.
Μετά το 3-2 του τριφυλλιού πριν από μερικές μέρες ήρθε το break από τα Βριλήσσια για να ισορροπήσει την κατάσταση και να φέρει ξανά στο «μηδέν» τις δύο ομάδες, που θα λύσουν σε τρίτο ματς τις διαφορές τους, τη Μεγάλη Δευτέρα (14/4, 19:30) το οποίο και θα κρίνει ποια θα κατακτήσει την 3η θέση της τελικής κατάταξης.
Η ομάδα των Σαμαρά-Κίτσου αντέδρασε μετά το πρώτο χαμένο σετ, ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση στο δεύτερο και προηγήθηκε με 20-22 από 19-17, φτάνοντας πιο εύκολα στο στόχο, αφού στο τρίτο σετ, όπου κρίθηκε και το ματς μπόρεσε να διατηρήσει τη διαφορά που πήρε, παίρνοντας και το προβάδισμα με 2-1. Οι «πράσινες» παρά το καλό ξεκίνημα πέταξαν στη συνέχεια λευκή πετσέτα κάτι που έκανε ακόμη πιο εύκολο το έργο των Βριλησσίων.
«Δεν παίξαμε καθόλου καλά, παίξαμε αδιάφορα. Δε ξέρω ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα αν παίζαμε όπως έπρεπε και δε με ενδιαφέρει. Αυτό που θέλω είναι όσες παίζουν να τα δίνουν όλα, πράγματα που δεν έγινε από καμία παίκτρια σήμερα. Τη Δευτέρα δε ξέρω τι μπορούμε να κάνουμε», δήλωσε απογοητευμένος ο Γιώργος Ρούσης.
Ο Γιώργος Σαμαράς από την άλλη σημείωσε: «Κάναμε ένα παιχνίδι με πολύ συγκέντρωση και δείξαμε τις πραγματικές μας δυνατότητες. Ελπίζω ότι θα το κάνουμε και τη Δευτέρα. Ο στόχος ήταν η πρόκριση στον τελικό και μας κόστισαν σε ενέργεια τα δύο ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά οι δύο μέρες που μεσολάβησαν από το πρώτο ματς μας βοήθησαν να ηρεμήσουμε».
Τα σετ: 25-22, 22-25, 18-25, 14-25
Παναθηναϊκός (Ρούσσης): Γκούζου, Βασιλαντωνάκη, Καββαδία, Μερτέκη, Τσίμα, Μιλοβάνοβιτς, Κελεσίδου –λ / Αντουβά, Νούσια, Αποστολάκη, Τσατσούρη
Βριλήσσια (Σαμαράς - Κίτσου): Γκλιγκόροβιτς, Ριμπέιρο, Τουριάφ, Χατζηνικολάου, Οικονομίδου, Χαντάβα, Κοκκίου –λ / Καραγκούνη, Γιοβάνη, Μαβιλίδη, Λεωνίδου

Πηγή: gazzetta.gr

6,6 Ρίχτερ στη Νικαράγουα


Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,6 βαθμών σημειώθηκε την Παρασκευή στη νοτιοδυτική Νικαράγουα και το επίκεντρό της εντοπίστηκε κοντά στα παράλια της χώρας, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πρωτεύουσα Μανάγκουα αλλά ακόμη και μέχρι το Σαν Χοσέ στη γειτονική Κόστα Ρίκα.

Πηγή: nooz.gr

Βραζιλία: Την συνέλαβαν και την εξανάγκασαν να γεννήσει με καισαρική


Πριν από λίγες ημέρες, η Αντελίρ Κάρμεν ντε Λίμος Γκόες, ετοιμαζόταν να γίνει μητέρα για τρίτη φορά. Παρά το γεγονός ότι ζει σε μια χώρα με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά καισαρικής στον κόσμο (με τον τρόπο αυτό φέρνουν στον κόσμο τα παιδιά τους το 82% των γυναικών που έχουν ιδιωτική ασφάλιση και το 50% των γυναικών που δεν έχουν), εκείνη περίμενε να γεννήσει το μωρό της με φυσιολογικό τοκετό, καθώς θεωρεί την συγκεκριμένη τακτική, περιττή.
Την ώρα που βρισκόταν στο σπίτι της, σύμφωνα με το protothema, έξι ένοπλοι αστυνομικοί την συνέλαβαν και την μετέφεραν στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε καισαρική τομή, χωρίς τη συναίνεσή της. Οι γιατροί είχαν λάβει δικαστική απόφαση, που τους υποχρέωνε να πραγματοποιήσουν αυτή την χειρουργική επέμβαση.
Χτες (11/4) ακτιβιστές απ’ όλο τον κόσμο έδωσαν ραντεβού έξω από τις πρεσβείες της Βραζιλίας ώστε να διαμαρτυρηθούν για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό βίας.
Αλλά ακόμα και στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου μοιάζει απίθανο να συμβεί κάτι τόσο ακραίο όσο στην περίπτωση της Αντελίρ, το ένα τέταρτο των γυναικών ανέφεραν ότι παρ’ όλο που δεν συναινούσαν σε επεμβατικές μαιευτικές διαδικασίες, τοπικά δικαστήρια διέταξαν να πραγματοποιήσουν καισαρικές καθώς θεωρούσαν ότι κινδύνευε η ζωή των γυναικών και των εμβρύων.
Οι νόμοι περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθιστούν ωστόσο σαφές ότι οι έγκυες γυναίκες διατηρούν το δικαίωμα να ελέγχουν τα δικά τους σώματα όπως εκείνες επιθυμούν. Ωστόσο, ολοένα και περισσότερα κράτη, με μπροστάρη την Βραζιλία, προσανατολίζονται σε νομικές μετατροπές οι οποίες θα δίνουν το δικαίωμα στον εκάστοτε γιατρό που παρακολουθεί μια έγκυο γυναίκα, να αποφασίζει εκείνος για τον τρόπο που θα γεννηθεί το παιδί.
Οι περισσότεροι γιατροί του κόσμου όμως θεωρούν ότι ο καλύτερος τρόπος για να γεννηθεί ένα μωρό είναι ο φυσιολογικός τοκετός και οι καισαρικές τομές πρέπει να γίνονται μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις οι οποίες είναι οι εξής:
α) Όταν το έμβρυο έχει οριζόντια ή πλάγια θέση στη μήτρα.
β) Όταν η γυναίκα έχει ξαναγεννήσει με καισαρική τομή και ιδιαίτερα αν το διάστημα που έχει μεσολαβήσει από την προηγούμενη γέννα είναι μικρό.
γ) Όταν ο πλακούντας είναι συνδεδεμένος πολύ χαμηλά στα τοιχώματα της μήτρας. Με αυτόν τον τρόπο εμποδίζεται η έξοδος του εμβρύου από τον τράχηλο.
δ) Όταν υπάρχει πολύδυμος κύηση.
ε) Όταν η γυναίκα έχει πολύ υψηλή μυωπία με κίνδυνο αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς το οποίο έχει πιστοποιήσει ο οφθαλμίατρος.
στ) Όταν δεν ολοκληρώνεται η διαστολή της μήτρας.
ζ) Όταν ο ομφάλιος λώρος βγει από τον τράχηλο πριν το μωρό.
η) Όταν υπάρξει αποκόλληση του πλακούντα πριν γεννηθεί το μωρό.

Πηγή: pygmi.gr

Samsung Galaxy Ace Style: Εθεάθη στην Γερμανία


Εντελώς αιφνιδιαστικά χωρίς να προϋπάρχει κάποια φήμη ή πληροφορία, εμφανίζεται ανεπίσημα το νέο Samsung Galaxy Ace Style στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Η σχεδιαστική γραμμή που θα τηρεί η συσκευή -όπως αποδεικνύεται- θα συμβαδίζει με την γενικότερη φιλοσοφία της εξωτερικής όψης των περισσότερων μοντέλων της σειράς Galaxy.Είναι μια mid-range πρόταση και ένα από τα πρώτα smartphones της εταιρίας με προσιτή τιμή και λειτουργικό σύστημα Android 4.4 KitKat.

Επιπλέον, λέγεται πως θα διαθέτει οθόνη 4 ιντσών WVGA, πίσω κάμερα των 5 megapixel, εμπρόσθια κάμερα ποιότητας VGA και εσωτερική μνήμη στα 4 GB. Περισσότερες λεπτομέρειες περί hardware δεν υπάρχουν και όσα έχουν διαρρεύσει είναι λιγοστά προς στιγμήν, οπότε οφείλουμε να περιμένουμε την επίσημη παρουσίαση της συσκευής από την Samsung για να μάθουμε όσα μας ενδιαφέρουν περί του νέου αυτού τηλεφώνου.

Τέλος, το Samsung Galaxy Ace Style όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, θα κυκλοφορήσει και σε έκδοση dual-SIM, ενώ εικάζεται πως η τιμή του θα κυμαίνεται στα 200-300 ευρώ για την Ευρώπη.

Πηγή: techit.gr

Συνελήφθη για πλαστογραφία και λαθρεμπορία στο Αγ.Όρος


Συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Όρους, ένας υπήκοος Ρωσίας ηλικίας 40 ετών, για πλαστογραφία και λαθρεμπορία.
Αρχικά, στη Δάφνη Αγίου Όρους, άνδρες του Λιμενικού Σταθμού Δάφνης, εντόπισαν έναν 40χρονο υπήκοο Λετονίας, ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 40χρονου υπηκόου Ρωσίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Όρους, το προαναφερόμενο όχημα έφερε αριθμό πλαισίου κινητήρα ο οποίος δεν αντιστοιχούσε στην άδεια κυκλοφορίας. Επιπλέον, προέκυψε ότι ο αριθμός κυκλοφορίας του ανωτέρω οχήματος ανήκει σε άλλο όχημα.

Ο 40χρονος υπήκοος Ρωσίας εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ όπως διαπιστώθηκε διέμενε παράνομα στην ελληνική επικράτεια και σε βάρος του θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής απέλασης.
Το ανωτέρω όχημα, η άδεια κυκλοφορίας και οι κρατικές πινακίδες του οχήματος κατασχέθηκαν.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Όρους.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: halkidikinews.gr

Πολιτιστική Ατζέντα: Τέχνη και Εκδηλώσεις στην Αθήνα


Εκθέσεις, προβολές, θεατρικές πρεμιέρες, διαλέξεις, μουσική, εκδηλώσεις, εγκαίνια, που θα πάτε, τι θα δείτε, τι θα κάνετε στην Αθήνα, σήμερα, Παρασκευή 11 Απριλίου.

ΘΕΑΤΡΟ

Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου 2014 στη Στέγη Τεχνών και Γραμμάτων
Οι έφηβοι γράφουν, παίζουν και βλέπουν θέατρο φτιαγμένο από το υλικό των ονείρων και των αγωνιών τους. Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου με τίτλο «Έφηβοι-Πολίτες του κόσμου» δίνει το βήμα στα θεατρικά κατορθώματα της νέας γενιάς. Έμπειροι παιδαγωγοί, σκηνοθέτες και συγγραφείς συνεργάζονται με τους συμμετέχοντες μαθητές γυμνασίων και λυκείων, θεατρικών ομάδων δήμων και ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων, καθοδηγώντας τους σε παραστάσεις υψηλού επιπέδου και επαγγελματισμού. Μέχρι την Κυριακή 13 Απριλίου. Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λ. Συγγρού 107-109). Τηλ.: 213 0178000. Ώρα: 17:00. Είσοδος ελεύθερη.

«What happens to the hope at the end of the evening» στο BIOS
Δύο φίλοι συναντιούνται ξανά μετά από πολύ καιρό. Η ιστορία μιας επανασύνδεσης, μιας επανάληψης και μίας προδοσίας. Ένα ταξίδι στην απόσταση που χωρίζει τις αντικρουόμενες απόψεις, τη δράση και την αδράνεια, τις διαφορετικές μορφές, τους φίλους. O ιδιοφυής Βρετανός δημιουργός Tim Crouch και γνώριμος αγαπημένος του αθηναϊκού κοινού επιστρέφει στο BIOS για τρίτη φορά με την πιο πρόσφατη σύμπραξή του, την περφόρμανς «What Happens to the hope at the end of the evening», μια συνεργασία του Tim Crouch και του Andy Smith σε σκηνοθεσία του Karl James. Στο Bios (Πειραιώς 84). Τηλ.: 210 3425335. Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 12-15 ευρώ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Εγκαίνια της έκθεσης «Ιστορίες εν λευκώ» στο Μουσείο Μπενάκη
Η έκθεση φωτογραφίας της Νεκτίς Αραμπατζή έχει ως θέμα τα άτομα με σύνδρομο Down και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Συνδρόμου Down. Την ημέρα των εγκαινίων θα μιλήσουν η Θούλη Μισιρλόγλου, ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια εκθέσεων και συλλογών του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, η Νεκτίς Αραμπατζή, η σκηνοθέτις και ηθοποιός Ελένη Ευθυμίου, καθώς και η Ελένη Δημοπούλου, καλλιτεχνική διευθύντρια της θεατρικής ομάδας "Εν δυνάμει". Στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138). Τηλ.: 210 345 3111. Ώρα: 20:00.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Η έκθεση «Θαλασσινά τοπία» στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο «Θωρηκτό Γ. Αβέρωφ»
Έργα από τη συλλογή της πινακοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών θα εκτεθούν στο πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ», το οποίο εγκαινιάζει τη συνεργασία του με ένα από τα κορυφαία εικαστικά Ιδρύματα της χώρας. Η έκθεση, με θέμα τη θάλασσα, περιλαμβάνει 19 έργα των καλλιτεχνών Μιχάλη Οικονόμου, Βάλιας Σεμερτζίδη, Πολύκλειτου Ρέγκου, Σωτήρη Σόρογκα, Αλέκου Φασιανού, Κυριάκου Κατζουράκη, Αλέξανδρου Αλεξανδράκη, Νίκου Παραλή, Ιωάννη Γιαζή, Καίτης Μαυροκεφάλου, Δημήτριου Μπραέσσα, Κωνσταντίνου Σοφιανόπουλου, Δημήτρη Γιολδάση, Πέπης Σβορώνου-Κοκκινίδου, Δημοσθένη Κοκκινίδη. Στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο «Θωρηκτό Γ.Αβέρωφ» (Μαρίνα Φλοίσβου - Τροκαντερό). Τηλ.: 210 9888211. Ώρες: από 9:00 ως 14:00 (Σαβ/Κυρ. ως 17:00). Εισιτ.: 1,5 ως 2 ευρώ.

ΟΠΕΡΑ

Πρεμιέρα της όπερας «Βέρθερος» του Ζυλ Μασνέ στο Θέατρο «Ολύμπια»
Το έργο, το οποίο γράφτηκε περίπου έναν αιώνα μετά το επιστολικό μυθιστόρημα του Γκαίτε στο οποίο βασίζεται, περιγράφει την ιστορία του αδιέξοδου έρωτα ανάμεσα στον νεαρό Βέρθερο και την Σαρλότ. Όταν αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει καμία ελπίδα, ο Βέρθερος αυτοκτονεί. Η Σαρλότ, που έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης, σπεύδει κοντά του και τον προλαβαίνει λίγο πριν εκείνος ξεψυχήσει. Από τις δημοφιλέστερες όπερες του γαλλικού ρεπερτορίου, ο «Βέρθερος» του Ζυλ Μασνέ επανέρχεται μετά από 31 χρόνια στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Σκηνοθεσία Σπύρου Α. Ευαγγελάτου και μουσική διεύθυνση Ηλία Βουδούρη. Στο Θέατρο «Ολύμπια» (Ακαδημίας 59). Τηλ.: 210 3612461, 210 3643725. Ώρα: 20:00. Εισιτ.: από 10 ως 80 ευρώ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Πετρολούκας Χαλκιάς στο Half Note
Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς μουσικούς / αυτοσχεδιαστές της δημοτικής μας παράδοσης. Ο Πετρολούκας Χαλκιάς έχει ζήσει χρόνια έξω από την Ελλάδα, παίζοντας για την Ελλάδα και την αρχαία της ηπειρώτικη παράδοση και συμπράττοντας με μουσικούς από διαφορετικές μουσικές και πολιτισμικές αρχές. Μάλιστα, μόλις τα τελευταία χρόνια αποτέλεσε το επίκεντρο ενός ιδιαίτερου μουσικού project που είχε να κάνει με τη δημιουργική συνεργασία Ελλήνων και Ινδών μουσικών, η οποία κυκλοφόρησε σε μια αξιόλογη σειρά δίσκων. Ξεχωριστή συνεργασία έχει πραγματοποιήσει και με Έλληνες μουσικούς της τζαζ, όπως αυτή με τον κιθαρίστα Τάκη Μπαρμπέρη. Στο τραγούδι θα είναι ο Αντώνης Κυρίτσης. Στο Half Note Jazz Club (Τριβωνιανού 17, Μετς). Τηλ.: 210 9213360. Ώρα: 22:30. Εισιτ.: από 15 ευρώ.

Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου από τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» στον Ιανό
Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» θα παρουσιάσει αποσπάσματα από τους κύκλους τραγουδιών Λαϊκά, Νύχτα Θανάτου, Αρκαδία IΙ, Αρκαδία ΙΙΙ, Τα τραγούδια του Αγώνα, Μήπως ζούμε σ' άλλη χώρα;, Πολιτεία Γ', Πολιτεία Δ' και το τραγούδι Το τραίνο δεν ξεκίνησε ποτέ για Κατερίνη, σε ποίηση του Μάνου Ελευθερίου. Ερμηνεύουν οι Γιώργος Νταλάρας, Κώστας Πατσιάς, Μπέττυ Χαρλαύτη. Στον Ιανό (Σταδίου 24). Τηλ.: 210 3217810. Ώρα: 21:30. Εισιτ.: 10 ευρώ.

Ο Ομάρ Σουλεϊμάν στο Gagarin 205
Πρόκειται για μια ξεχωριστή περίπτωση καλλιτέχνη και σίγουρα για μια διαφορετική, από αυτή που γνωρίζει ο δυτικός κόσμος, εκδοχή του «wedding singer». Ο Omar Souleyman από τη Συρία μπορεί να ανακαλύφθηκε εσχάτως στη Δύση, όμως γύρω στα 500 άλμπουμ έχουν κυκλοφορήσει με το όνομά του στο εξώφυλλό τους -τα περισσότερα από αυτά ήταν ηχογραφημένα στους γάμους όπου τραγουδούσε ο Ομάρ και τα έκανε ο ίδιος δώρο στο ζευγάρι. Έχει συνεργαστεί με τον Damon Albarn (Blur), τη Bjork, ενώ η αμερικάνικη δισκογραφική εταιρία Sublime Frequencies τον έχει συμπεριλάβει σε πολλές συλλογές της. Στο Gagarin 205 (Λιοσίων 205). Τηλ.: 211 4112500. Εισιτ.: 25-28 ευρώ.

Ο Tricky στο Fuzz
O Tricky, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας trip hop σκηνής, αλλά και γενικά της μουσικής πραγματικότητας των τελευταίων δύο δεκαετιών, επιστρέφει στη χώρα μας για δύο συναυλίες. Η πρώτη θα δοθεί σήμερα στο Fuzz Live Music Club (Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Κολωνάκι). Τηλ.: 210 3450817. Ώρα: 20:00. Εισιτ.: 22-28 ευρώ.

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Μαθητική συναυλία «Open House» στο αμερικανικό κολλέγιο Pierce
Με μια συναυλία-αναδρομή στον κινηματογράφο και σε διάσημα μιούζικαλ με την ορχήστρα και χορωδία του PIERCE και τους DEREE Singers υπό τη διεύθυνση του Παναγιώτη Πετράκη, ανοίγει τις πόρτες του το διήμερο εκδηλώσεων του φετινού Open House του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος - PIERCE. Το Open House αποτελεί θεσμό του κολλεγίου και διοργανώνεται κάθε χρόνο από τους ίδιους τους μαθητές υπό την αιγίδα των 15μελών Μαθητικών Συμβουλίων του Γυμνασίου και του Λυκείου του σχολείου. Τα έσοδα από τo Open House και τη λαχειοφόρο αγορά που θα διενεργηθεί θα διατεθούν για την ενίσχυση του ιδρύματος «Παιδικά Χωριά SOS», του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πεντέλης και του Ταμείου Υποτροφιών του PIERCE μέσω του οποίου δίνονται ευκαιρίες εκπαίδευσης σε μαθητές που αρίστευσαν και μαθητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες. Στο Θέατρο PIERCE (Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή). Τηλ.: 210 600-89800 (εσωτ. 1136). Ώρα: 20:30.

ΠΟΙΗΣΗ

Ποιητική βραδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά
Στη δεύτερη ποιητική βραδιά της εκδήλωσης «Εαρινό ταχυδρομείο» με τίτλο: «Ύμνος άπας ηττάται», η Ιουλίτα Ηλιοπούλου θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα βασισμένο στην ποίηση των ιερών κειμένων της Μεγάλης Εβδομάδας. Στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29). Τηλ.: 210 4101402. Ώρα: 20:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΔΙΑΛΕΞΗ

Ομιλία του Διευθυντή του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στον Ελληνικό Κόσμο
Η διάλεξη «Αναζητώντας την αλήθεια με το φως» του Βασίλη Χαρμανδάρη, Διευθυντή του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα εστιάσει στο πώς οι αστρονόμοι χρησιμοποιούν το φως του Ήλιου και των άστρων για να κατανοήσουν κάποιες από τις ιδιότητες του σύμπαντος και να προβλέψουν με αρκετή ακρίβεια το μέλλον του. Μετά το τέλος της διάλεξης, στις 20:00, θα ακολουθήσει παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού από το αίθριο του Ελληνικού Κόσμου, με τηλεσκόπια της Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης, όπου θα παρατηρηθούν ουράνια αντικείμενα όπως η Σελήνη, ο Δίας και ο 'Αρης. Στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος). Τηλ.: 212 254 0000. Ώρα: 18:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΠΑΖΑΡΙ

Πασχαλινό παζάρι στο Ίδρυμα Λεβέντη
Το πρώτο παζάρι για τους φίλους και τα μέλη του εγκαινιάζει το Ίδρυμα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης». Το τριήμερο παζάρι θα περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία από πρωτότυπες χειροποίητες λαμπάδες, πασχαλινές δημιουργίες, σπιτικά γλυκά του κουταλιού, κοσμήματα και βιβλία. Σήμερα στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-αφιέρωμα στον «Άγιο των Ελληνικών Γραμμάτων» Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. Ο Καθηγητής Παν/μίου Αθηνών Φώτης Δημητρακόπουλος θα μιλήσει για τη μεγάλη αυτή προσωπικότητα των γραμμάτων, κάνοντας αναφορές στα επίκαιρα «Πασχαλινά Διηγήματά» του. Στο Ίδρυμα Πολιτισμού - Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης» (Αγίων Ασωμάτων 47). Τηλ.: 210 3226054. Ώρες: 16:00 με 21:00. Είσοδος ελεύθερη.

Πηγή: nooz.gr

Παζάρι της Δράμας: Δεν τα βρήκαν στην τιμή αμνοεροφίων κτηνοτρόφοι και έμποροι


Δεν δίνουν πάνω από 5 ευρώ για το κατσίκι και 5,20 για το αρνί οι έμποροι - Υψυλότερες τιμές ζητούν οι κτηνοτρόφοι

Με άδεια χέρια έφυγαν από το παζάρι της Δράμας κτηνοτρόφοι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αφού ενώ οι ίδιοι ενόψει της πασχαλινής περιόδου ζητούν καλύτερες τιμές από τις περσινές για την πώληση των αμνοεριφίων τους, οι έμποροι δεν προτίθενται να δώσουν ούτε ένα σέντ παραπάνω πέρα των 5 ευρώ και 5,20 για κατσίκια και αρνιά.

Αυτό είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), Δημήτρης Καμπούρης.

«Εμείς στις περσινές τιμές δεν πουλάμε», επεσήμανε ο κ. Καμπούρης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι στο παζάρι του Κιλκίς το προσεχές Σάββατο ίσως και να βρεθεί η χρυσή τιμή μεταξύ των δύο πλευρών. «Αν κάθε πλευρά ρίξει λίγο νερό στο κρασί του» θα τη βρούμε την άκρη», υπογράμμισε, προσθέτοντας» «εμείς ζητάμε 6,50 με 7 ευρώ το κιλό για τα αρνιά και τα κατσίκια για να μπορέσουμε να καλύψουμε και το κόστος παραγωγής μας».

Στο παζάρι της Δράμας έδωσαν το «παρών» δεκάδες κτηνοτρόφοι από Θεσσαλονίκη, Λαγκαδά, Κιλκίς, Χαλκιδική, Σέρρες, Ημαθία, Κοζάνη και Καβάλα, ενώ στο παζάρι του Κιλκίς η προσέλευση αναμένεται να διπλασιαστεί.

Σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους, οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και των ζωοτροφών που ανεβάζουν στα ύψη το κόστος παραγωγής κρέατος και γάλακτος, τα χρέη που «τρέχουν» στις τράπεζες και οι χαμηλές τιμές πώλησης στο γάλα και το κρέας είναι μερικά από τα «αγκάθια» της ελληνικής κτηνοτροφίας.

Ερωτηθείς για την επάρκεια στην ελληνική αγορά στην περίοδο των εορτών του Πάσχα, ο κ. Καμπούρης ανέφερε ότι φέτος η παραγωγή είναι μειωμένη σε ποσοστό 30%, σε σχέση με πέρυσι, λόγω κακών γεννών, ενώ πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι φέτος γιορτάζεται μαζί το Ορθόδοξο με το Καθολικό Πάσχα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. Ο ίδιος κατήγγειλε την πρακτική των πολυκαταστημάτων να κάνουν προσφορές σε κατσίκια και αρνιά ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Πηγή: protothema.gr

Ελληνική κουζίνα - Νηστίσιμη Μακαρονάδα


Υλικά:

1 πακέτο μακαρόνια
4 φέτες νηστίσιμο κασέρι
5 μέτριες ντομάτες
ρίγανη
βασιλικός
1 κρεμμύδι
λίγο σησαμέλαιο
ελιές

Εκτέλεση:

Τσιγαρίζουμε σε σησαμέλαιο το κρεμμύδι.

Αλέθουμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι.

Ρίχνουμε βασιλικό και αλάτι.

Στο τέλος ρίχνουμε στη σάλτσα το νηστίσιμο κασέρι μέχρι αυτό να λιώσει.

Ρίχνουμε τέλος και λίγη ρίγανη.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια τα οποία έχουμε βράσει "αλ τέντε" δηλαδή μέτρια.

Πηγή: touristorama.com

Ξεχάστε το βιάγκρα σε χάπι –Τώρα έρχεται και σε παγωτό


Βρετανική εταιρεία «ταράζει τα νερά» και δημιουργεί μπλε παγωτό βιάγκρα, που εκτός από το χρώμα του διάσημου χαπιού έχει και τις ευεργετικές του ιδιότητες κατά της στυτικής δυσλειτουργίας.
Η «μαγική» συνταγή του παγωτού, που έχει γεύση σαμπάνιας, περιέχει 25 mg του φαρμάκου σε κάθε μπάλα. Για τους περισσότερους «ασθενείς» η συνιστώμενη ποσότητα είναι 50 mg βιάγκρα, οπότε δύο μπάλες παγωτού είναι υπεραρκετές για να ...δροσιστούν.
Το επιδόρπιο με τη διεγερτική γεύση δημιουργήθηκε κατόπιν παραγγελίας διάσημου πελάτη από τη Νότια Ουαλία, του οποίου την ταυτότητα η εταιρεία δεν αποκαλύπτει. «Έχουμε υπογράψει μια εμπιστευτική συμφωνία και δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε το όνομα του πελάτη που το παρήγγειλε», τόνισε εκπρόσωπος της βρετανικής εταιρείας.
Ο μυστικός πελάτης πάντως φέρεται να είναι πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα.



Πηγή: seleo.gr

Η χώρα μας Φλερτάρει με τον κινηματογραφικό Ευρωπαϊκό φακό!


Ποιες ταινίες φλερτάρουν με την σκέψη σας, αν σας φωνάξουμε δυνατά την λέξη Ελλάδα;

 "Mammia mia" μαγικές στιγμές από την Σκόπελο και την Σκιάθο; “Shirley Valentine” στην Μύκονο; Τα κανόνια του Ναβαρόνε στην Ρόδο αλλά και το "Mediterraneo" στο Καστελόριζο; Αυτές είναι κάποιες από τις ταινίες μαζί με πολλές άλλες που μέσα από τον κινηματογραφικό φακό των σκηνοθετών τους παρουσίασαν τις ομορφιές και την αίγλη της χώρας μας στην Ευρώπη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, αφού ξεχώρισαν και έκλεψαν εντυπώσεις.

Μία επίσημη έρευνα της  της TRAVELSAT Competitive Index, απέδειξε πως 10 στους 100 διεθνείς τουρίστες που ταξίδεψαν το 2012, επέλεξαν τον προορισμό τους επειδή είδαν μία κινηματογραφική ταινία που γυρίστηκε στην χώρα που επισκέφτηκαν.


Αύξηση του τουρισμού στην Κεφαλονιά δημιούργησε και η παρουσία στην μεγάλη οθόνη της ταινίας το "Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι" όπου τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στο νησί.

Τα οφέλη από την προβολή της φιλμικής εικόνας είναι πολλαπλά. Ο κινηματογραφικός τουρισμός είναι ένα φαινόμενο που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των εταιρειών μάρκετινγκ λόγω της αποδοτικότητας και της στόχευσης σε ένα κοινό που δύσκολα η συμβατική διαφήμιση μπορεί να προσελκύσει.

Υπάρχει άραγε καλύτερη διαφήμιση από εκείνη της φιλμικής εικόνας; Σκηνές στοχευμένες, κινηματογραφικές σκηνές μέσα σε μία ατμόσφαιρα άκρως καλλιτεχνική. Πρωταγωνιστές τις περισσότερες φορές οι κάτοικοι του νησιού. Στοιχεία που προβάλλονται, -δείγμα διαφήμισης-, η φιλοξενία, τα όμορφα τοπία αλλά και τα μαγικά ηλιοβασιλέματα. Ταβερνούλες, γραφικά στενά μαγεύουν την κάμερα του σκηνοθέτη αλλά και την εικόνα του κοινού.

Υπάρχει άραγε καλύτερη διαφήμιση από αυτή;



Πηγή: touristorama.com

Το κλωνοποιημένο παιδί του Τζον Λένον


Ένας γιατρός από τον Καναδά με το όνομα Michael Zuk , ελπίζει σε μικρό χρονικό διάστημα να έχει το DNA του διάσημου τραγουδιστή Τζον Λένον. Σκοπός του είναι η δημιουργία του κλωνοποιημένου παιδιού του ΣΤΑΡ με την βοήθεια φυσικά της τεχνολογίας!

Ο Michael Zuk έδωσε 33.000 δολάρια προκειμένου να αποκτήσει μέσω πλειστηριασμού τον.... φρονιμίτη του τραγουδιστή που δολοφονήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1980 μέσα στο σπίτι του.
«Στόχος μου είναι να αγοράσω το DNA του Τζον Λένον,« είπε ο γιατρός σε τηλεοπτικό σταθμό.

«Θα μπορούσε να μοιάζει σαν να ήταν γιος μου αλλά καθώς μεγάλωνε θα του εξηγούσα σε ποιον ανήκει στην πραγματικότητα και ίσως να ζητήσει και τα... δικαιώματα του!»

Ο Δρ. Ζουκ είπε ότι αυτή η αλληλουχία του Λένον μπορεί να του επιφέρει πολλά εκατομμύρια αφού θα εξακολουθεί να είναι ένα πιστό αντίγραφο του τραγουδιστή αλλά ελπίζει ότι θα μείνει μακριά από τα ναρκωτικά και τα... περίεργα τσιγάρα.

Πηγή: touristorama.com

"Να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας"


Ο Γιάννης Σκόνδρας στο πλαίσιο της επίσκεψης της κινητής μπουτίκ του ΠΑΟΚ στη Νεάπολη και την παρουσία του ίδιου μαζί με τον Λίνο στη Νεάπολη αναφέρθηκε στη στήριξη του κόσμου και στην αγάπη που δείχνουν στην ομάδα .
Πλήθος κόσμου βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (11/4) στην πλατεία της Νεάπολης, στην πρώτη... εξόρμηση της κινητής μπουτίκ του ΠΑΟΚ.
Εκεί βρέθηκαν και οι Λίνο, Σκόνδρας οι οποίοι υπέγραψαν πάρα πολλά αυτόγραφα και φωτογραφήθηκαν με φίλους του ΠΑΟΚ.
Ο Γιάννης Σκόνδρας μίλησε στην κάμερα του PAOK TV τονίζοντας για μία ακόμη φορά τη στήριξη που παίρνουν από τον κόσμο, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να πάει ο ΠΑΟΚ στον τελικό και να δώσει χαρά στους φίλους της ομάδας.



Πηγή: olapaok.gr

100 νόμιμα sites για να κατεβάσετε δωρεάν βιβλία στα αγγλικά


  1. Classic Bookshelf: This site has put classic novels online, from Charles Dickens to Charlotte Bronte.
  2. The Online Books Page: The University of Pennsylvania hosts this book search and database.
  3. Project Gutenberg: This famous site has over 27,000 free books online.
  4. Page by Page Books: Find books by Sir Arthur Conan Doyle and H.G. Wells, as well as speeches from George W. Bush on this site.
  5. Classic Book Library: Genres here include historical fiction, history, science fiction, mystery, romance and children’s literature, but they’re all classics.
  6. Classic Reader: Here you can read Shakespeare, young adult fiction and more.
  7. Read Print: From George Orwell to Alexandre Dumas to George Eliot to Charles Darwin, this online library is stocked with the best classics.
  8. Planet eBook: Download free classic literature titles here, from Dostoevsky to D.H. Lawrence to Joseph Conrad.
  9. The Spectator Project: Montclair State University’s project features full-text, online versions of The Spectator and The Tatler.
  10. Bibliomania: This site has more than 2,000 classic texts, plus study guides and reference books.
  11. Online Library of Literature: Find full and unabridged texts of classic literature, including the Bronte sisters, Mark Twain and more.
  12. Bartleby: Bartleby has much more than just the classics, but its collection of anthologies and other important novels made it famous.
  13. Fiction.us: Fiction.us has a huge selection of novels, including works by Lewis Carroll, Willa Cather, Sherwood Anderson, Flaubert, George Eliot, F. Scott Fitzgerald and others.
  14. Free Classic Literature: Find British authors like Shakespeare and Sir Arthur Conan Doyle, plus other authors like Jules Verne, Mark Twain, and more.
Textbooks
If you don’t absolutely need to pay for your textbooks, save yourself a few hundred dollars by reviewing these sites.
  1. Textbook Revolution: Find biology, business, engineering, mathematics and world history textbooks here.
  2. Wikibooks: From cookbooks to the computing department, find instructional and educational materials here.
  3. KnowThis Free Online Textbooks: Get directed to stats textbooks and more.
  4. Online Medical Textbooks: Find books about plastic surgery, anatomy and more here.
  5. Online Science and Math Textbooks: Access biochemistry, chemistry, aeronautics, medical manuals and other textbooks here.
  6. MIT Open Courseware Supplemental Resources: Find free videos, textbooks and more on the subjects of mechanical engineering, mathematics, chemistry and more.
  7. Flat World Knowledge: This innovative site has created an open college textbooks platform that will launch in January 2009.
  8. Free Business Textbooks: Find free books to go along with accounting, economics and other business classes.
  9. Light and Matter: Here you can access open source physics textbooks.
  10. eMedicine: This project from WebMD is continuously updated and has articles and references on surgery, pediatrics and more.
Math and Science
Turn to this list to find books about math, science, engineering and technology.
  1. FullBooks.com: This site has “thousands of full-text free books,” including a large amount of scientific essays and books.
  2. Free online textbooks, lecture notes, tutorials and videos on mathematics: NYU links to several free resources for math students.
  3. Online Mathematics Texts: Here you can find online textbooks likeElementary Linear Algebra and Complex Variables.
  4. Science and Engineering Books for free download: These books range in topics from nanotechnology to compressible flow.
  5. FreeScience.info: Find over 1800 math, engineering and science books here.
  6. Free Tech Books: Computer programmers and computer science enthusiasts can find helpful books here.
Children’s Books
Even children’s books are now available online. Find illustrated books, chapter books and more.
  1. byGosh: Find free illustrated children’s books and stories here.
  2. Munseys: Munseys has nearly 2,000 children’s titles, plus books about religion, biographies and more.
  3. International Children’s Digital Library: Find award-winning books and search by categories like age group, make believe books, true books or picture books.
  4. Lookybook: Access children’s picture books here.
Philosophy and Religion
For books about philosophy and religion, check out these websites.
  1. Bored.com: Bored.com has music ebooks, cooking ebooks, and over 150 philosophy titles and over 1,000 religion titles.
  2. Ideology.us: Here you’ll find works by Rene Descartes, Sigmund Freud, Karl Marx, David Hume and others.
  3. Free Books on Yoga, Religion and Philosophy: Recent uploads to this site include Practical Lessons in Yoga and Philosophy of Dreams.
  4. The Sociology of Religion: Read this book by Max Weber, here.
  5. Religion eBooks: Read books about the Bible, Christian books, and more.
Plays
From Shakespeare to George Bernard Shaw to more contemporary playwrights, visit these sites.
  1. ReadBookOnline.net: Here you can read plays by Chekhov, Thomas Hardy, Ben Jonson, Shakespeare, Edgar Allan Poe and others.
  2. Plays: Read PygmalionUncle Vanya or The Playboy of the Western Worldhere.
  3. The Complete Works of William Shakespeare: MIT has made available all of Shakespeare’s comedies, tragedies, and histories.
  4. Plays Online: This site catalogs “all the plays [they] know about that are available in full text versions online for free.”
  5. ProPlay: This site has children’s plays, comedies, dramas and musicals.
Modern Fiction, Fantasy and Romance
These websites boast collections of graphic novels, romance novels, fantasy books and more.
  1. Public Bookshelf: Find romance novels, mysteries and more.
  2. The Internet Book Database of Fiction: This forum features fantasy and graphic novels, anime, J.K. Rowling and more.
  3. Free Online Novels: Here you can find Christian novels, fantasy and graphic novels, adventure books, horror books and more.
  4. Foxglove: This British site has free novels, satire and short stories.
  5. Baen Free Library: Find books by Scott Gier, Keith Laumer and others.
  6. The Road to Romance: This website has books by Patricia Cornwell and other romance novelists.
  7. Get Free Ebooks: This site’s largest collection includes fiction books.
  8. John T. Cullen: Read short stories from John T. Cullen here.
  9. SF and Fantasy Books Online: Books here include Arabian Nights,Aesop’s Fables and more.
  10. Free Novels Online and Free Online Cyber-Books: This list contains mostly fantasy books.
Foreign Language
For books in a foreign language like French, Spanish and even Romanian, look here.
  1. Project Laurens Jz Coster: Find Dutch literature here.
  2. ATHENA Textes Francais: Search by author’s name, French books, or books written by other authors but translated into French.
  3. Liber Liber: Download Italian books here. Browse by author, title, or subject.
  4. Biblioteca romaneasca: Find Romanian books on this site.
  5. Bibliolteca Virtual Miguel de Cervantes: Look up authors to find a catalog of their available works on this Spanish site.
  6. KEIMENA: This page is entirely in Greek, but if you’re looking for modern Greek literature, this is the place to access books online.
  7. Proyecto Cervantes: Texas A&M’s Proyecto Cervantes has cataloged Cervantes’ work online.
  8. Corpus Scriptorum Latinorum: Access many Latin texts here.
  9. Project Runeberg: Find Scandinavian literature online here.
  10. Italian Women Writers: This site provides information about Italian women authors and features full-text titles too.
  11. Biblioteca Valenciana: Register to use this database of Catalan and Valencian books.
  12. Ketab Farsi: Access literature and publications in Farsi from this site.
  13. Afghanistan Digital Library: Powered by NYU, the Afghanistan Digital Library has works published between 1870 and 1930.
  14. CELT: CELT stands for “the Corpus of Electronic Texts” features important historical literature and documents.
  15. Projekt Gutenberg-DE: This easy-to-use database of German language texts lets you search by genres and author.
History and Culture
Refresh your memory of world history, the classics and U.S. history here.
  1. LibriVox: LibriVox has a good selection of historical fiction.
  2. The Perseus Project: Tufts’ Perseus Digital Library features titles from Ancient Rome and Greece, published in English and original languages.
  3. Access Genealogy: Find literature about Native American history, the Scotch-Irish immigration in the 19th and 20th centuries, and more.
  4. Free History Books: This collection features U.S. history books, including works by Paul Jennings, Sarah Morgan Dawson, Josiah Quincy and others.
  5. Most Popular History Books: Free titles include Seven Days and Seven Nightsby Alexander Szegedy and Autobiography of a Female Slave by Martha G. Browne.
Rare Books
Look for rare books online here.
  1. Questia: Questia has 5,000 books available for free, including rare books and classics.
  2. JR’s Rare Books and Commentary: Check this site for PDF versions of some rare books.
Arts and Entertainment
This list features books about celebrities, movies, fashion and more.
  1. Books-On-Line: This large collection includes movie scripts, newer works, cookbooks and more.
  2. Chest of Books: This site has a wide range of free books, including gardening and cooking books, home improvement books, craft and hobby books, art books and more.
  3. Free e-Books: Find titles related to beauty and fashion, games, health, drama and more.
  4. 2020ok: Categories here include art, graphic design, performing arts, ethnic and national, careers, business and a lot more.
  5. Free Art Books: Find artist books and art books in PDF format here.
  6. Free Web design books: OnlineComputerBooks.com directs you to free web design books.
  7. Free Music Books: Find sheet music, lyrics and books about music here.
  8. Free Fashion Books: Costume and fashion books are linked to the Google Books page.
Mystery
Here you can find mystery books from Sherlock Holmes to more contemporary authors.
  1. MysteryNet: Read free short mystery stories on this site.
  2. TopMystery.com: Read books by Edgar Allan Poe, Sir Arthur Conan Doyle, GK Chesterton and other mystery writers here.
  3. Mystery Books: Read books by Sue Grafton and others.
Poetry
These poetry sites have works by Emily Dickinson, Edgar Allan Poe and others.
  1. The Literature Network: This site features forums, a copy of The King James Bible, and over 3,000 short stories and poems.
  2. Poetry: This list includes “The Raven,” “O Captain! My Captain!” and “The Ballad of Bonnie and Clyde.”
  3. Poem Hunter: Find free poems, lyrics and quotations on this site.
  4. Famous Poetry Online: Read limericks, love poetry, and poems by Robert Browning, Emily Dickinson, John Donne, Lord Byron and others.
  5. Google Poetry: Google Books has a large selection of poetry, fromThe Canterbury Tales to Beowulf to Walt Whitman.
  6. QuotesandPoem.com: Read poems by Maya Angelou, William Blake, Sylvia Plath and more.
  7. CompleteClassics.com: Rudyard Kipling, Allen Ginsberg and Alfred Lord Tennyson are all featured here.
  8. PinkPoem.com: On this site, you can download free poetry ebooks.
Miscellaneous
For even more free book sites, check out this list.
  1. Banned Books: Here you can follow links of banned books to their full text online.
  2. World eBook Library: This monstrous collection includes classics, encyclopedias, children’s books and a lot more.
  3. DailyLit: DailyLit has everything from Moby Dick to the more recent phenomenon, Skinny Bitch.
  4. A Celebration of Women Writers: The University of Pennsylvania’s page for women writers includes Newbery winners.
  5. Free Online Novels: These novels are fully online and range from romance to religious fiction to historical fiction.
  6. ManyBooks.net: Download mysteries and other books for your iPhone or eBook reader here.
  7. Authorama: Books here are pulled from Google Books and more. You’ll find history books, novels and more.
  8. Prize-winning books online: Use this directory to connect to full-text copies of Newbery winners, Nobel Prize winners and Pulitzer winners.
Πηγή: blog.moudaniwn.gr