Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Bruce Banner vs. Hulk ή αλλιώς... iPhone 6 4,7 vs 5,5 ιντσών!


Και οι δύο εκδόσεις των 4,7 και 5,5 ιντσών των νέων μοντέλων iPhones, αναμένεται να ξεκινήσουν να παράγονται μέσα στον επόμενο μήνα, σύμφωνα με αναφορά της ιστοσελίδας του Bloomberg και πιθανολογεί την ταυτόχρονη κυκλοφορίας τους.

Προηγούμενες αναφορές έδειξαν πως θέματα με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και της τεχνολογίας απεικόνισης για το μεγαλύτερο από τα δύο μοντέλα των 5,5 ιντσών, είχαν προκαλέσει την καθυστέρηση της κυκλοφορίας του κατά δύο μήνες. Νεότερη έκθεση αυτόν τον μήνα έκανε λόγο για επίλυση των προβλημάτων της μπαταρίας, χωρίς όμως να κάνει αναφορά για το αν θα ξεκινήσει ταυτόχρονα η διάθεση των δύο μοντέλων.

Φανταζόμαστε πως το απόθεμα του μεγαλύτερου μοντέλου αναμένεται να είναι χαμηλότερο από το μοντέλο των 4,7 ιντσών κυρίως λόγω της πολύπλοκης κατασκευής και την ανάγκη ελέγχου της παραγωγής με γνώμονα τη ζήτηση και αναλόγως να κρίνουν για την αύξηση της ή μη.

Πηγή: myphone.gr



Ποια τηλεπερσόνα βγήκε έτσι στην παραλία και οι παπαράτσι δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους!


Δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους οι παπαράτσι και όσοι είδαν από κοντά την πρώην παίκτρια του Big Brother… με μαγιό, να απολαμβάνει τη θάλασσα και τον ήλιο σε παραλία της Μαγιόρκα. Ο λόγος για την 30χρονη Chantelle Houghton η οποία έχει πάρει αρκετά κιλά και όπως μπορείτε να δείτε δεν μπορεί να τα κρύψει!Η ριάλιτι σταρ μιλώντας στο new! Magazine παραδέχτηκε πως έχει κακές διατροφικές συνήθειες και δήλωσε: «Ντράπηκα λίγο στην παραλία. Έβαλα κιλά κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς. Αυτή είναι σίγουρα η προβληματική μου περιοχή» και κατέληξε: «Θέλω να γυρίσω στα παλιά μου κιλά». Η Chantelle είναι αποφασισμένη να ξαναβρεί τον παλιό καλό εαυτό της, έτσι με το που τελειώσουν οι διακοπές της σκοπεύει να μπει σε αυστηρό πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής.


Πηγή: to-mati.net



Η "δυναμική οθόνη κλειδώματος" των Windows Phone 8.1 σε βίντεο


Ένα από τα χαρακτηριστικά που μας έκαναν εντύπωση, όταν η Microsoft πριν μερικούς μήνες ανακοίνωσε στο συνέδριο BUILD τη νέα έκδοση του mobile λειτουργικού συστήματος της εταιρείας, Windows Phone 8.1, ήταν οι δυναμικές οθόνες κλειδώματος (dynamic lockscreens).Η εταιρεία μάλιστα προέτρεψε τους developers να δημιουργήσουν τέτοιες "custom" δυναμικές οθόνες κλειδώματος, ωστόσο το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό δεν έκανε την εμφάνιση του στην έκδοση Preview for Developers των Windows Phone 8.1 που έγινε διαθέσιμη.

Ένα νέο video που διέρρευσε, δείχνει ένα παράδειγμα για το πως θα μοιάζουν αυτές οι παραμετροποιήσιμες οθόνες κλειδώματος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, βλέπουμε μία οθόνη κλειδώματος που δείχνει το "εξώφυλλο" ενός μουσικού άλμπουμ, ενώ περιλαμβάνει τα απαραίτητα χειριστήρια του music player για τον πλήρη έλεγχο της αναπαραγωγής από την οθόνη κλειδώματος. Λογικά, δεν θα περιμένουμε πολύ ακόμη για να διατεθεί το αρκετά ενδιαφέρον χαρακτηριστικό στα Windows Phone 8.1.

Δείτε το video εδώ

Πηγή: insomnia.gr



Η «Μουρμούρα» έφυγε για διακοπές!


Όλα τα ζευγάρια της σειράς με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο έφυγαν από το σπίτι τους για διακοπές. Διακοπές που όπως φάνηκε θα είναι επεισοδιακές, αλλά τα νεότερα θα τα μάθουμε από τη νέα σεζόν. Εξάλλου ο Χάρης, η Βάσω, η Μαρίνα, ο Ηλίας, ο Μηνάς και η Βούλα θα επιστρέψουν δριμύτεροι στις οθόνες μας με νέες «μουρμούρες».

Δείτε πως τελείωσε η σειρά:

Πηγή: zappit.gr



Βάσεις 2014: Σε ποιές σχολές υπάρχει εκρηκτική άνοδος και ποιές πτώση ανά επιστημονικό πεδίο


- Ο διπλασιασμός των αριστούχων φέρνει άνοδο των βάσεων
- Πάνω από 19 έγραψαν στις πανελλαδικές πέρυσι 693 παιδιά και φέτος 1416
- Εκρηκτική άνοδος στα Πολυτεχνεία, τις φυσικομαθηματικές και τις ιατρικές σχολές
- Πτώση στις οικονομικές σχολές λόγω μειωμένης φοίτησης
- Γιατί η αστυνομία προκαλεί καραμπόλα στην οριστικοποίηση των βάσεων;
- Όλες οι τάσεις ανά επιστημονικό πεδίο από τον εκπαιδευτικό ερευνητή, Στράτο Στρατηγάκη.

Σαφείς ενδείξεις για το που θα κινηθούν οι βάσεις προκύπτουν από την ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων των πανελλαδικών εξετάσεων παρά το γεγονός πως λείπει το δεύτερο κομμάτι του παζλ που είναι τα στοιχεία που θα προκύψουν από τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού από τους υποψηφίους.

Όπως δήλωσε στο Newsit ο εκπαιδευτικός ερευνητής Στράτος Στρατηγάκης "μετά την ανακοίνωση των στατιστικών των πανελλαδικών εξετάσεων από το Υπουργείο Παιδείας διαπιστώσαμε ότι έχουμε μεγάλη αύξηση του αριθμού των αριστούχων συνολικά. Δηλαδή τα παιδιά που έχουν γενικό βαθμό πρόσβασης πάνω από 19 είναι διπλάσια φέτος απ΄ ότι πέρυσι. Αυτό από μόνο τους σηματοδοτεί αύξηση των βάσεων. Τώρα ανά μάθημα είχαμε διάφορες εκπλήξεις. Μιλάγανε πολλοί για μεγάλη σφαγή που έγινε στην έκθεση και ότι οι μισοί έγραψαν κάτω από τη βάση. Όλα αυτά ήταν ανυπόστατες φήμες. Τελικά αυτοί που ήταν κάτω από τη βάση ήταν το 20%, όσο περίπου και τις υπόλοιπες χρονιές.

Στα μαθηματικά της θετικής κατεύθυνσης όπου είχαμε σφαγή πέρυσι με το 2,47% των παιδιών να γράφουν πάνω από 18, φέτος αυτό το ποσοστό είναι 15%, δηλαδή πενταπλασιάστηκαν οι αριστούχοι. Στη φυσική κατεύθυνσης διπλασιάστηκαν οι αριστούχοι. Από 9,8% έγιναν 18%. Στα αρχαία της θεωρητικής κατεύθυνσης από 1,70% έγιναν 5%.

Βλέπουμε λοιπόν ότι στα περισσότερα μαθήματα έχουμε βελτίωση των επιδόσεων. Συγκεκριμένα σε 16 μαθήματα, έχουμε βελτίωση των επιδόσεων και σε 6 μόνο έχουμε χειροτέρευση. Αυτό λοιπόν δείχνει ότι θα έχουμε άνοδο των βάσεων" επεσήμανε ο κύριος Στρατηγάκης.

"Στο πρώτο πεδίο, στις σχολές των ανθρωπιστικών και νομικών επιστημών δε θα έχουμε άνοδο σημαντική, μπορεί να είναι 100 με 200 μόρια στη Νομική Κομοτηνής, αλλά δε θα είναι μεγάλη όπως αναμένεται να είναι στις σχολές τις θετικές. Αυτό συμβαίνει γιατί πρακτικά στη θεωρητική κατεύθυνση έχουμε το ίδιο αριθμό αριστούχων με πέρυσι. Απλά έχουμε λίγο καλύτερες επιδόσεις στα αρχαία.

Στις φυσικομαθηματικές σχολές, τις ιατρικές και τα πολυτεχνεία εκεί περιμένουμε εκρηκτική άνοδο ακριβώς γιατί έχουμε βελτίωση σε όλα τα μαθήματα. Δηλαδή τα παιδιά της θετικής και της τεχνολογικής κατεύθυνσης έγραψαν καλύτερα από πέρυσι και στα μαθηματικά και στη φυσική και στη χημεία και στη βιολογία και στις αρχές οργάνωσης και μόνο η τεχνολογική χειροτέρεψε τις επιδόσεις στην ανάπτυξη εφαρμογών.

Στο 5ο πεδίο που είναι οι οικονομικές σχολές, εκεί έχουμε το εξής φαινόμενο. Είχαμε λιγότερους υποψηφίους απ΄ ότι πέρυσι. Η μείωση της φοίτησης για σπουδές οικονομικές από μόνη της μείωση των βάσεων. Όμως και εδώ έχουμε βελτίωση στις επιδόσεις, άρα εδώ δε μπορούμε να προσδιορίσουμε τι θα γίνει. Μιλάμε για πτώση αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα είναι μεγάλη η μικρή".

"Στη διαμόρφωση των βάσεων θα παίξουν ρόλο και άλλοι παράγοντες όπως το αν τελικά θα πάρουν ελεύθερες μετεγγραφές οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι. Το οποίο σημαίνει ότι θα δηλώσουν σχολές σε όλες τις πόλεις ή αν δεν πάρουν ελεύθερες μετεγγραφές που δε θα δηλώσουν σχολές μακριά από το σπίτι τους. Αυτό θα είναι ένας παράγοντας που θα επηρεάσει σημαντικά τις βάσεις.

Ένας άλλος παράγοντας είναι το ότι φέτος καταργήθηκαν οι ειδικές κατηγορίες και οι θέσεις των ειδικών κατηγοριών ενσωματώνονται στη γενική σειρά.

Θα δούμε στην πορεία την εξέλιξη που θα έχει και η συμπλήρωση των μηχανογραφικών από τα παιδιά.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε οτι η αστυνομία δεν έχει ακόμη βγάλει προκήρυξη για την εισαγωγή στις σχολές της το οποίο θα δημιουργήσει καθυστέρηση στην έκδοση των βάσεων εισαγωγής. Διότι είναι πρωτοφανές να έχουν ανακοινωθεί οι βαθμοί των πανελληνίων,  να έχουν βγει και τα στατιστικά και ακόμη να μην έχει γινει η προκήρυξη της αστυνομίας" είπε τέλος ο κύριος Στρατηγάκης.  

Πηγή: newsit.gr



Το μωρό που οι Ναζί είχαν ως το τέλειο δείγμα της άριας φυλής έχει τελικά εβραϊκό αίμα


H Hessy Taft ήταν η νικήτρια ενός διαγωνισμού που είχε κάνει το Reich το 1935 για να αναδείξει το τέλειο μωρό της Άριας φυλής, σύμφωνα πάντα με τα δικά τους αρρωστημένα κριτήρια. ήταν 6 μηνών τότε και οι γονείς της την πήγαν στο φωτογράφο Hans Ballin για να τραβήξει την φωτογραφία της. Λίγο καιρό μετά η φωτογραφία της ήταν στο εξώφυλλο του ναζιστικού περιοδικού Sonne ins Hause.
Τώρα βέβαια τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ανατρέπουν τα πάντα και δείχνουν πόσο γελοίο ήταν το όλο σκεπτικό της Άριας φυλής.
Γιατί η Taft, 80 χρονών συνταξιούχος δασκάλα σήμερα, είπε σε μια εφημερίδα πως έχει εβραϊκή καταγωγή. Οι γονείς της κατάγονταν από τη Λετονία και πήγαν στο Βερολίνο το 1928 για να γίνουν τραγουδιστές. Ο πατέρας της όμως έχασε τη δουλειά του εξ' αιτίας της εβραϊκής καταγωγής του.

Πηγή: kamarinia.gr



ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Τροχαίο με νεκρό


Νεκρός συνοδηγός σε αυτοκίνητο που συγκρούστηκε με άλλο όχημα στην Χαλκιδική.
 Χτες το απόγευμα, στο 30ο χλμ. της Περιμετρικής Επαρχιακής Οδού Κασσάνδρας, σημειώθηκε σύγκρουση μεταξύ Ι.Χ. αυτοκινήτου που οδηγούσε ένας νεαρός 27 ετών και Ι.Χ. αυτοκινήτου που οδηγούσε ένας άνδρας 67 ετών, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του 27χρονου οδηγού, το σοβαρό τραυματισμό του 67χρονου οδηγού και το θανάσιμο τραυματισμό ενός άνδρα 62 ετών, που συνεπέβαινε στο δεύτερο προαναφερόμενο όχημα. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής.

Πηγή: news.makedonias.gr

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Συλλήψεις δύο ατόμων σε Χαλκιδική και Σέρρες- Εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για υπεξαίρεση και ναρκωτικά


Συνελήφθη προχθές το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, ένας άντρας 60 ετών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.
Συγκεκριμένα, ο προαναφερόμενος εντοπίστηκε στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής και διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε από τις Αρχές Γερμανίας ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για παρακράτηση και παράνομη υπεξαίρεση εισφορών και εργασία αλλοδαπού χωρίς άδεια.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης.
Επίσης συνελήφθη χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νιγρίτας Σερρών, ένας 56χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, στη Νιγρίτα Σερρών, σε αστυνομικό έλεγχο του 56χρονου διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 4 ετών, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Πηγή: thestival.gr



Η «κίνηση των πέντε» επιστρέφει


Με στόχο την επαναφορά της κίνησης των πέντε δημάρχων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μπουτάρης βρέθηκε την Πέμπτη στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη. Με δεδομένο ότι από την «κίνηση των πέντε», καθαρά κεντροαριστερού προσανατολισμού, έχουν απομείνει μόνον οι δύο, δηλαδή οι κ.κ. Μπουτάρης και Καμίνης, οι δύο δήμαρχοι θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν και άλλους δημάρχους κεντροαριστερής αντίληψης καθώς και περιφερειάρχες. Ενδιαφέρον για το «εγχείρημα των πέντε» είχε εκδηλώσει παλαιότερα και ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης κ. Κ. Μπακογιάννης, όταν ακόμη ήταν δήμαρχος Καρπενησίου.
Πολιτικές συναντήσεις με... μαγιό
Ο κ. Μπουτάρης στο μεταξύ έχει διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν τον ενδιαφέρει η κεντρική πολιτική σκηνή, δεν επιθυμεί να είναι σε κανένα κόμμα υποψήφιος, ούτε βεβαίως να ηγηθεί κομματικού μηχανισμού: «Αυτή τη φορά φαίνεται ότι τους έπεισα πως δεν ενδιαφέρομαι. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που αραίωσαν τα αιτήματα πολιτικών για συναντήσεις μαζί μου» λέει ο κ. Μπουτάρης,  αποκαλύπτοντας όμως δύο συναντήσεις που είχε στο πρόσφατο παρελθόν. Η πρώτη ήταν με την κυρία Αννα Διαμαντοπούλου και έλαβε χώρα σε ένα φιλικό σπίτι της πρώην υπουργού  στη Χαλκιδική. Εγινε μάλιστα με... μαγιό: «Η Αννα είχε έρθει ένα Σαββατοκύριακο στο σπίτι μιας φίλης της στη Χαλκιδική και είχαμε μια συνάντηση, παρουσία και άλλων. Ήταν μια χαλαρή συζήτηση, δεν συζητήσαμε πολιτικά, να σκεφτείτε ήμασταν όλοι με το μαγιό» λέει ο κ. Μπουτάρης. Η δεύτερη συζήτηση ήταν με τον κ. Στ. Θεοδωράκη όταν ο αρχηγός του Ποταμιού τον προσκάλεσε να μιλήσει στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματός του: «Σταύρο, δεν μπορώ να έρθω, θα σου στείλω τον χαιρετισμό μου σε... βίντεο» του είπε.
Η Σεμίνα και ο Γκλέτσος
Ενώ ο κ. Μπουτάρης δηλώνει πως δεν τον ενδιαφέρει η κεντρική πολιτική σκηνή, ένας άλλος δήμαρχος, ο επανεκλεγείς δήμαρχος Στυλίδας κ. Απ. Γκλέτσος, είναι έτοιμος να βγει στην κεντρική πολιτική με το κόμμα που ίδρυσε και έχει την ονομασία... «Τελεία». Αν και ακόμη δεν κατέθεσε το καταστατικό του κόμματος στον Άρειο Πάγο προς έγκριση, απέκτησε πολιτικό-επικοινωνιακό επιτελείο με επικεφαλής, όπως ο ίδιος μου αποκάλυψε, τη γνωστή δημοσιογράφο και πρώην τηλεπαρουσιάστρια lifestyle και μουσικών εκπομπών κυρία Σεμίνα Διγενή: «Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να βρούμε ψηφοφόρους και να καταρτίσουμε ψηφοδέλτια. Εάν οι εκλογές καθυστερήσουν λίγο και διεξαχθούν την άνοιξη, τότε σας διαβεβαιώνω ότι θα έχουμε καταρτίσει ψηφοδέλτια σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες, σε όλη την επικράτεια» λέει ο κ. Γκλέτσος, ο οποίος ετοιμάζει και την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος: «Βάζουμε τελεία στο χθες, μας ενδιαφέρει το αύριο»αναφέρει. Όταν τον ρώτησα πώς βλέπει το κόμμα του κ. Θεοδωράκη και αν προσβλέπει σε μελλοντική συνεργασία, απάντησε: «Μακάρι να γίνω ουρά σ' ένα τέτοιο κόμμα». Όταν όμως ρωτήθηκε πώς βλέπει τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε αινιγματικά: «Ο κ. Τσίπρας μου δίνει την εντύπωση πως δεν βιάζεται να κυβερνήσει. Δεν θέλει να κυβερνήσει, έτσι όπως είναι η σημερινή κατάσταση».
Η Ραχήλ, τα λαμόγια και οι μηνύσεις
 Η κατάσταση στα θερινά τμήματα της Βουλής έχει βγει εκτός τροχιάς. Έγινε ανυπόφορη, είναι ένα «φρενοκομείο», όπως τη χαρακτήρισε ο πρώην στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ. και «γαλάζιος» βουλευτής Δράμας κ. Δ. Κυριαζίδης. Αφορμή στάθηκε η φωνή που έβαλε προς όλους τους βουλευτές η κυρία Ραχήλ Μακρή χαρακτηρίζοντάς τους «πολιτικά λαμόγια της λίστας Λαγκάρντ» και έγινε, εν συνεχεία, το έλα να δεις. «Παραγνωριστήκαμε εδώ μέσα» κραύγαζε ο προεδρεύων κ. Γ. Βλάχος, «είστε λαμόγια» επέμενε η Ραχήλ που θεώρησε ότι η κυρία Πιπιλή είχε χαρακτηρίσει λαμόγια τους δημοσίους υπαλλήλους: «Εγώ δεν είπα τέτοιο πράγμα» ωρυόταν η κυρία Πιπιλή, «είπα τα Πειθαρχικά είχαν ευθύνη να ελέγξουν άμεσα λαμόγια δημοσίους υπαλλήλους, τους παιδεραστές...». Ο κ. Κυριαζίδης ζητούσε από το Προεδρείο να σταματήσει τις άναρθρες κραυγές, ενώ η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κυρία Νίκη Φούντα σηκώθηκε επιδεικτικά και έφυγε από την αίθουσα.

Η υπόθεση όμως είχε και συνέχεια. Οι βουλευτές της ΝΔ, όπως έλεγε ο κ. Δάνης Τζαμτζής, είναι αποφασισμένοι να καταθέσουν ομαδικά μηνύσεις εναντίον της κυρίας Μακρή γιατί τους εξύβρισε όλους συλλήβδην «λαμόγια». Όταν το έμαθε η κυρία Μακρή, είπε:«Μακάρι να μου κάνουν μήνυση και θα με κάνουν θεά. Θα φέρω όλους τους δημοσίους υπαλλήλους να καταθέσουν εναντίον τους. Ακούς εκεί, να τους λένε λαμόγια».

Το τριψήφιο και ο... φορτιστής

Απίστευτο. Επί δύο ώρες το γραφείο του πρωθυπουργού προσπαθούσε να επικοινωνήσει στο τριψήφιο τηλέφωνο, αυτό το υποτιθέμενο τηλέφωνο υψίστης ασφαλείας, με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο  πλην όμως ανεπιτυχώς. Το πρόβλημα που διαπιστώθηκε ήταν ότι το τηλέφωνο δεν κτυπούσε καν. Ωσάν να ήταν νεκρό κάτι βεβαίως που κινητοποίησε τους τεχνικούς. Και τι νομίζετε ότι είχε συμβεί; Κάποιος έβγαλε από την πρίζα το υπουργικό τριψήφιο τηλέφωνο για να φορτίσει ένα... κινητό. Πάντως θα ήθελα να επισημάνω στον υπουργό, όπως και σε άλλους υπουργούς  ότι πρέπει είναι πολύ προσεκτικοί με τα τριψήφια τηλέφωνα, επειδή μέσω αυτών επικοινωνεί το Μέγαρο Μαξίμου. Να ξέρετε ότι πριν από μερικούς μήνες το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά ο πρωθυπουργός επιχειρούσε να επικοινωνήσει μ΄έναν υπουργό. Δεν τον έβρισκε στο τριψήφιο, δεν τον έβρισκε ούτε στο κινητό. Το τι έγινε όταν τον βρήκε δεν μπορώ να γνωρίζω. Εκείνο όμως που γνωρίζω είναι ότι ο συγκεκριμένος υπουργός δεν βρίσκεται πλέον στην κυβέρνηση.

Ήθελαν πάλι να χαιρετήσουν τον αρχηγό

Τώρα αυτό θα γίνεται κάθε λίγο και λιγάκι; Ζήτησαν άδεια από τη διεύθυνση της φυλακής για να επισκεφθούν τον αρχηγό τους οι τρεις χρυσαυγίτες ευρωβουλευτές επειδή είχαν εκλεγεί. Η άδεια τους δόθηκε. Ζητούν τώρα πάλι άδεια για να πάρουν οδηγίες από τον αρχηγό τους επειδή θα πήγαιναν για πρώτη φορά στην ευρωβουλή. Και όμως πάλι τους δόθηκε άδεια. Έχει γούστο να ζητήσουν άδεια όταν επιστρέψουν για να ενημερώσουν και πάλι τον αρχηγό για το τι συνέβη στο ευρωκοινοβούλιο. Και είδατε τι συνέβη στην ευρωβουλή με τους ακροδεξιούς που επιτέθηκαν φραστικά στον πρωθυπουργό για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής; Και ο πρωθυπουργός να λέει πως δεν έχει υποχρέωση να απαντήσει σε ακραίους και δημαγωγούς και ότι δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη από εκείνους που αρνούνται τα πάντα. Τόνισε μάλιστα ότι χωρίς νόμο και τάξη δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία.

Πηγή: tovima.gr



Αντιρατσιστικά Φεστιβάλ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Με κεντρικό σύνθημα «Να σβήσουμε τα σύνορα, να νικήσουμε το φόβο, να μη γίνει ο κόσμος φυλακή» το 18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ της Αθήνας δίνει το ετήσιο ραντεβού του στην Πανεπιστημιούπολη Ιλισίων την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή. Το ίδιο τριήμερο διεξάγεται και το 17ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Τα Αντιρατσιστικά Φεστιβάλ είναι και φέτος εδώ, περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά για να σπάσουν τα σύνορα που χωρίζουν τους ανθρώπους. Για να μοιραστούν και να συζητήσουν όλα αυτά που μας ενώνουν. Για να δούμε όλοι μαζί μια παράσταση που να μιλά την ίδια γλώσσα και να αναφέρεται στις ανάγκες και στα όνειρα κάθε ανθρώπου. Αλλά και για να «ανοίξουν» όλοι μαζί τους γευστικούς τους ορίζοντες δοκιμάζοντας πολυεθνικές γεύσεις και να γνωρίσουν την παράδοση των γειτόνων τους μέσα από τους χορούς και τα τραγούδια τους.

Έτσι λοιπόν εφέτος τα αντιρατσιστικά φεστιβάλ ανοίγουν τους ορίζοντες τους για τα Χανιά, το Βόλο, το Ρέθυμνο, την Κοζάνη, τη Χίο, τη Λάρισα, την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Άλλα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και άλλα ετοιμάζονται για να ανοίξουν τις πόρτες τους σε κοινό και οργανώσεις.

18ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ Αθηνών

Με μουσική, συζητήσεις, θέατρο, χορό, εικαστικά, δρώμενα ντόπιοι και μετανάστες, που συμμετέχουν στο 18ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ Αθηνών, στέλνουν το μήνυμα της αλληλεγγύης, της συνύπαρξης και του κοινού αγώνα ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό, την πολιτική της εξαθλίωσης.

«Όταν ξεκίνησε το φεστιβάλ υπήρχε μια μαζική μετανάστευση από τα Βαλκάνια, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι αυτοί -κυρίως οι Αλβανοί- να βιώνουν έντονα τον ρατσισμό» εξηγεί στο ΒΗΜΑ η Όλγα Λαφαζάνη, μέλος του συντονιστικού του φεστιβάλ.

Με κεντρικό σύνθημα «Να σβήσουμε τα σύνορα, να νικήσουμε το φόβο, να μη γίνει ο κόσμος φυλακή» το Φεστιβάλ, το οποίο ενηλικιώνεται εφέτος, δίνει το ετήσιο ραντεβού του αλλάζοντας χώρο. Μιας και για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στην Πανεπιστημιούπολη Ιλισίων στις 4,5 και 6 Ιουλίου.

«Μέσα σε αυτά τα 18 χρόνια έχουν αλλάξει πάρα πολλά τόσο σε σχέση με το πρόγραμμα του φεστιβάλ όσο και σε σχέση με τον κόσμο. Ξεκινήσαμε ως ένας χώρος συνάντησης ντόπιων και μεταναστών μέσω του πολιτισμού. Ως ένα φεστιβάλ που μιλάει έντονα για τον πολιτισμό και την συνύπαρξη των λαών όχι σαν κάτι φολκλορικό» εξηγεί η κ. Λαφαζάνη. «Στην αρχή ήμασταν σε μια μικρή σκηνή με 10 οργανώσεις στο εφετινό συμμετέχουν πάνω από 200 οργανώσεις» συμπληρώνει.

Φαίνεται λοιπόν πως όλο και περισσότερος κόσμος συμμετέχει στα φεστιβάλ αυτά τα τελευταία χρόνια. «Σταθερά 20 με 25 χιλιάδες κόσμου μας επισκέπτονται συνολικά το τριήμερο. Δεν είναι όμως ότι αυξάνονται οι συμμετοχές και οι επισκέπτες αυξάνονται και τα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα. Πιθανόν η αύξηση αυτή να δηλώνει μια επιτακτική ανάγκη να σταθούμε κοντά στους μετανάστες» εξηγεί η κ. Λαφαζάνη.

«Ο αγώνας κατά του ρατσισμού είναι κοινός αγώνας ντόπιων και μεταναστών» σχολιάζει ο Νασίμ Λομανί, από το Αφγανιστάν, ο οποίος ασχολείται από το 2006 με την διοργάνωση του φεστιβάλ. «Είναι ένα μεγάλο γεγονός και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη, γιατί δεν γίνεται κάτι αντίστοιχο εκεί» σχολιάζει. «Το φεστιβάλ αυτό πρέπει να γίνει θεσμός γιατί ο κοινωνικός ρατσισμός συνεχώς αυξάνεται. Μέσα από τέτοιες δράσεις μπορούμε να τον "σπάσουμε"».

Διαβάστε το πρόγραμμα του 18ου αντιρατσιστικού φεστιβάλ



17ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - Κοινωνικής αλληλεγγύης

Στην τελική ευθεία έχουν μπει όμως και οι προετοιμασίες για το 17ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το οποίο διοργανώνεται και αυτό στις 4,5 και 6 Ιουλίου στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά. «Αυτή τη μεγάλη γιορτή της άλλης Θεσσαλονίκης, της Θεσσαλονίκης των φτωχών, των μεταναστών, των καταπιεσμένων» όπως χαρακτηρίζουν το φεστιβάλ οι διοργανωτές του.

«Το φεστιβάλ ξεκίνησε ως μία εκδήλωση αλληλεγγύης προς το πιο χαμηλό και χτυπημένο στρώμα της κοινωνίας και των εργαζομένων, τους μετανάστες. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, άρχισε να μετατρέπεται σε ένα χώρο συνάντησης όλων των κοινωνικών κινημάτων και αντιστάσεων· των εργατικών αγώνων, των κινημάτων υπεράσπισης των κοινών αγαθών, όπως είναι το νερό, των κινήσεων περιβαλλοντικής δικαιοσύνης, σαν αυτό της Χαλκιδικής και πολλών άλλων. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να δημιουργούνται τέτοιοι χώροι όπου τα κινήματα, διατηρώντας την αυτόνομη ματιά τους, μπορούν να συναντιούνται, να συζητούν και να ανταλλάσσουν εμπειρίες και ιδέες» σχολιάζουν στο ΒΗΜΑ οι διοργανωτές του Φεστιβάλ.

Στόχος τους είναι η διεύρυνση του φεστιβάλ πέρα από το μεταναστευτικό και στα άλλα μεγάλα κοινωνικά μέτωπα της εποχής όπως εκείνο της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αντιφασιστικής πάλης, των εργατικών αγώνων. Των κινημάτων υπεράσπισης των κοινών αγαθών όπως είναι το νερό, η γη, οι παραλίες, οι δημόσιοι χώροι, η δημόσια ενημέρωση.

«Όταν ξεκινήσαμε, το φεστιβάλ συνδιοργανωνόταν από τριάντα περίπου συλλογικότητες της πόλης, ενώ δεχόταν μερικές εκατοντάδες επισκέπτες. Τα τελευταία χρόνια, στο φεστιβάλ συμμετέχουν πάνω από 150 συλλογικότητες, οργανώσεις, συνδικάτα, ΜΚΟ, σύλλογοι και κινήματα, ενώ κάθε μέρα το επισκέπτονται 4-5 χιλιάδες κόσμου» σχολιάζουν.

Εφέτος ειδικά ένας από τους βασικούς άξονες του φεστιβάλ θα είναι η φτώχεια και ο αποκλεισμός των μεγάλων κοινωνικών ομάδων από τα βασικά δικαιώματα και αγαθά όπως η στέγη, η τροφή, η δουλειά, η υγεία και η εκπαίδευση.

Από το «τραπέζι» των συζητήσεων δεν θα λείπουν φυσικά σημαντικά θέματα όπως η ευρωπαϊκή συνοριακή πολιτική, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, η ανάγκη νομιμοποίησης και κοινωνικής εξίσωσης των μεταναστών, ο αγώνας ενάντια στην καταστολή και τις φυλακές. Το ομοφυλοφιλικό κίνημα, τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Ελλάδα, οι πρωτοβουλίες εργατικής αυτοδιαχείρισης, ο ρατσισμός απέναντι στα άτομα με αναπηρία, οι εξαρτήσεις και τα ψυχολογικά προβλήματα.

Όλα αυτά τα ζητήματα θα αναπτυχθούν μέσα από τα 30 περίπου εργαστήρια και συνελεύσεις που διοργανώνει η αντιρατσιστική πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή συλλογικοτήτων και κινημάτων της πόλης αλλά και αγωνιστών από χώρες που βρέθηκαν στο επίκεντρο της διεθνούς πάλης, όπως η Ουκρανία, η Βοσνία, η Τουρκία και η Ισπανία.

Όπως σχολιάζουν οι διοργανωτές «το φεστιβάλ είναι για εμάς ένα μικρό παράδειγμα για το πώς φανταζόμαστε ένα κόσμο που να χωρά πολλούς κόσμους». Ο πλούτος αυτός θα αποτυπωθεί όχι μόνο στις εκδηλώσεις, αλλά και στους θεματικούς χώρους, τα τραπεζάκια των δεκάδων συλλογικοτήτων, το γνώριμο παιδότοπο, τους αγώνες ποδοσφαίρου και φυσικά στο πολιτιστικό πρόγραμμα: δύο σκηνές, η ανατολική και η δυτική, με 24 σχήματα της πόλης μας -και όχι μόνο, θεατρικές παραστάσεις, χοροί και δρώμενα από ομάδες ντόπιων και μεταναστών, φωτογραφικές εκθέσεις, προβολές, μπάντες του δρόμου.



Εισιτήριο εισόδου

Το εισιτήριο ενίσχυσης για την κάλυψη των εξόδων του φεστιβάλ της Αθήνας είναι 5 ευρώ, ενώ διατίθεται και τριήμερο εισιτήριο με 10 ευρώ. Η είσοδος για μετανάστες, πρόσφυγες και ανέργους είναι δωρεάν.

Πηγή: news.in.gr



Γαμπρός θα ντυθεί ο Αβραάμ Παπαδόπουλος!


Το πήρε απόφαση ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και στις 12 Ιουλίου θα ενώσει τη ζωή του για πάντα με την εκλεκτή της καρδιάς του Τζοάννα Δέδη.
Το ζευγάρι είναι μαζί περίπου οκτώ χρόνια και αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα γιατί θέλει άμεσα να αποκτήσει παιδί, όπως αποκαλύπτουν στενοί του φίλοι. Ο γάμος, όπως αναφέρει η Real θα γίνει σε εκκλησάκι μέσα στο κέντρο δεξιώσεων Polis που βρίσκεται στον κόμβο Ρυσίου, στην περιοχή Ταγαράδες στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Στον ίδιο χώρο θα ακολουθήσει δεξίωση αμέσως μετά το μυστήριο για τους καλεσμένους του ζευγαριού. Οι δυο τους θέλουν να μοιραστούν την πιο ευτυχισμένη στιγμή της κοινής τους ζωής με στενούς συγγενείς και φίλους αλλά και οι συμπαίκτες του Αβραάμ στην εθνική ομάδα και στον Ολυμπιακό. Το ζευγάρι αυτές τις ημέρες βρίσκεται στον Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής για ολιγοήμερες διακοπές μαζί με το αγαπημένο του σκυλάκι, την Τζούλια, ράτσας κανίς, και χαλαρώνει πριν μπει στην τελική ευθεία για τη μεγάλη ημέρα του γάμου του.

Πηγή: gossip-tv.gr



Με... υπογραφή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ανοίγει το καλοκαίρι του 2015 το 5αστερο Gerakina Beach στη Χαλκιδική


Το Μάιο του 2015 θα είναι έτοιμο το νέο Gerakina Beach στη Χαλκιδική, με το σχήμα των Oaktree και Σανη να έχουν ήδη συμφωνήσει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, με τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ για το έργο ανακαίνισης της μονάδας. Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα μπήκαν και οι υπογραφές για το έργο των 20 εκατ. ευρώ που απαιτεί η ανακαίνιση της μονάδας, η οποία παραμένει κλειστή, τα τελευταία δύο χρόνια. Η νέα, πεντάστερη (από τριών αστέρων) μονάδα της Χαλκιδικής θα λειτουργήσει το επόμενο καλοκαίρι αναβαθμίζοντας περαιτέρω το τουριστικό προϊόν της περιοχής.
Το Gerakina Beach θα είναι  το δεύτερο, μετά το Oceania Club των 660 κλινών, που θα ενταχθεί στη νέα αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων – resorts του σχήματος Oaktree Capital- ΣΑΝΗ, στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο μερών για την από κοινού ανάπτυξη στην ελληνική αγορά. Το ξενοδοχείο βρίσκεται  στον συνοικισμό Γερακινής στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και είναι δυναμικότητας αυτή την στιγμή 503 δωματίων - 955 κλινών. Καλύπτει δομημένη επιφάνεια 24.345 τ.μ, επί παραθαλάσσιου ακινήτου 87 στρεμμάτων. Μάλιστα θεωρείται από τις ‘’ιστορικές’’ μεγάλες μονάδες της Χαλκιδικής έχοντας ξεκινήσει τη λειτουργία του το 1968. Οι Oaktree- Σανη ήλθαν σε συμφωνία για την αγορά του ξενοδοχείου πριν από ενάμιση μήνα περίπου με την ιδιοκτήτρια Εθνική Τράπεζα, η οποία είχε ορίσει ένα τίμημα στα 17 εκατ. ευρώ και ξεκινούν πλέον άμεσα τις εργασίες ανακαίνισης, έχοντας ήδη προχωρήσει στη σχετική προεργασία. Σημειωτέον ότι πριν το κλείσιμο της μονάδας, το 2012, το Gerakina απασχολούσε περί τους 250 εργαζομένους.
Από την πλευρά τους, Οaktree και Σάνη αναζητούν και άλλα προς πώληση ξενοδοχεία, στη Χαλκιδική αλλά και σε άλλες τουριστικές περιοχές ανά την Ελλάδα. Στόχος των δύο εταίρων είναι η προσθήκη μίας νέας μονάδας σε ετήσια βάση στην νέα αλυσίδα Oceania, η οποία θα ακολουθήσει το μοντέλο του ultra all inclusive, με στόχο τους τουρίστες υψηλότερων εισοδηματικών κριτηρίων που προπληρώνουν μεν  πακέτα, ξοδεύοντας ωστόσο και στις τοπικές αγορές.  Η συμφωνία των Oaktree και Σάνη, όπως υποστηρίζεται, φαίνεται ότι μπορεί να αποτελέσει τον οδηγό και για άλλες ανάλογες επενδύσεις αυτής της κλίμακας στη χώρα μας με σκοπό την προσέλκυση στη χώρα μας επισκεπτών που ξοδεύουν περισσότερο, ιδιαίτερα μάλιστα τώρα όπου οι στόχοι για την αύξηση των τουριστών προς την Ελλάδα αναθεωρούνται προς τα πάνω, χωρίς όμως να αναθεωρούνται αντίστοιχα και οι δαπάνες ανά επισκέπτη.  
Επισημαίνεται εδώ ότι  το όνομα του αμερικανικού fund της Oaktree ακούστηκε εντόνως τις τελευταίες ημέρες ως ένας από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές και για την περίπτωση αγοράς του μεγάλου ''φιλέτου'' της Χαλκιδικής, του Πόρτο Καρράς, στο οποίο ο όμιλος Στέγγου έχει βάλει πωλητήριο τους τελευταίους μήνες, τοποθετώντας την αξία του συγκροτήματος στα πέριξ του μισού δισ. ευρώ.  Η ιδιαιτερότητα του Πόρτο Καρράς, πέραν των ξενοδοχειακών μονάδων είναι και η δυνατότητα περαιτέρω επενδύσεων στο κομμάτι των τουριστικών κατοικιών, μία προοπτική στην οποία ο όμιλος Στέγγου ‘’στηρίζει’’ ως ένα βαθμό και τις προσδοκίες του ως προς το τελικό τίμημα που μπορεί να επιτύχει.  

Πηγή: newmoney.gr



Ορνιθολογική: εθελοντικά προγράμματα από τη Χαλκιδική ως τα Αντικύθηρα


Θερινά εθελοντικά προγράμματα με τη λειτουργία ενημερωτικών περιπτέρων διοργανώνει και φέτος η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με σκοπό την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την προστασία των άγριων πουλιών και των βιοτόπων τους.
Τα ενημερωτικά περίπτερα θα λειτουργήσουν στην Ερμούπολη της Σύρου, στη Μυτιλήνη, στη Ζάκυνθο, στην Κέρκυρα και τη Σάνη στη Χαλκιδική.
Παράλληλα, θα λειτουργήσει και ο Ορνιθολογικός Σταθμός Αντικυθήρων, για να παρακολουθήσει τη φθινοπωρινή μετανάστευση των πουλιών.
Αναλυτικότερα:
• Στη Ζάκυνθο και την Κέρκυρα από 12/7 έως 31/8οι επισκέπτες των ενημερωτικών περιπτέρων θα πληροφορούνται για τις προστατευόμενες περιοχές και την οικολογική αξία του Ιονίου, αλλά και για την παράνομη θανάτωση των μεταναστευτικών πουλιών στο πλαίσιο της υλοποίησης του ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE+ «Ασφαλή Καταφύγια για τα Άγρια πουλιά: Αλλάζοντας κοινωνικές αντιλήψεις για τη λαθροθηρία στη Β. Μεσόγειο για την προστασία της ευρωπαϊκής Βιοποικιλότητας».
• Στη Μυτιλήνη από 10/7 έως 31/8 στην πλατεία Σαπφούς και στην Ερμούπολη της Σύρου από 21/7 έως 31/8 στην πλατεία Μιαούλη, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το φυσικό περιβάλλον της Λέσβου και της Σύρου, καθώς και τα θαλασσοπούλια και το νησιωτικό θαλάσσιο περιβάλλον.
• Στους υγροτόπους της Σάνης στη Χαλκιδική για ένα ολόκληρο τρίμηνο έως τα μέσα Σεπτέμβρη οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη φύση των υγροτόπων της περιοχής, τις περιηγητικές διαδρομές και το πρόγραμμα ξεναγήσεων για την παρατήρηση πουλιών, καθώς και να συμμετάσχουν σε δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για παιδιά όλων των ηλικιών.
• Τέλος στα Αντικύθηρα λειτουργεί ένας μοναδικός στο είδος του για την Ελλάδα Ορνιθολογικός Σταθμός, όπου οι εθελοντές συμμετέχουν στην καταγραφή των μεταναστευτικών αρπακτικών πουλιών (από 16/08 έως 30/9) και στην παρακολούθηση της μετανάστευσης με την μέθοδο των δακτυλιώσεων (από 6/09 έως 6/10).
Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στα εθελοντικά προγράμματα της Ορνιθολογικής το καλοκαίρι αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, μπορεί να συμπληρώσει τη σχετική αίτηση μέσω της ιστοσελίδαςwww.ornithologiki.gr/volunteers ή να επικοινωνήσει μαζί μας στο volunteers@ornithologiki.gr , τηλ. 210 8227937 εσωτ.106 και 6974510976 (Σπύρος Ψύχας).

Πηγή: econews.gr




ΞΕΧΥΛΙΣΕ ΑΠΟ "ΕΛΠΙΔΑ" ΚΑΙ "ΣΤΟΡΓΗ" ΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ


Την Τετάρτη 2 Ιουλίου το Αμφιθέατρο Ν. Μουδανιών ξεχείλισε από "Ελπίδα" και "Στοργή".
Τα παιδιά του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ για 14η συνεχόμενη χρονιά έπαιξαν μουσική και χόρεψαν για τα παιδιά που δίνουν τη μάχη για ζωή. Τη μάχη ενάντια στον καρκίνο.
Τα παιδιά του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ για 14η συνεχόμενη χρονιά απέδειξαν ότι υπάρχει "Ελπίδα" και περίσσεμα "Στοργής" γιατί εδώ και καιρό προετοίμαζαν αυτή την υπέροχη παράσταση για να προσελκύσουν τον κόσμο ώστε να στηρίξει οικονομικά τους Συλλόγους "Ελπίδα" και "Στοργή" και τα κατάφεραν άριστα.
Μια όμορφη νύχτα, σ' ένα πολύ όμορφο αμφιθέατρο δίπλα στη θάλασσα, με έναν υπέροχο κόσμο στις κερκίδες του, τα παιδιά της ΣΥΝΘΕΣΗΣ υπερέβαλαν εαυτό και παρουσίασαν μια εξαιρετική δουλειά στέλνοντας  μηνύματα ανθρωπιάς, αισιοδοξίας και συμπαράστασης  στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.
Οι διοργανωτές, τα παιδιά που συμμετείχαν και οι οικογένειές τους που τα στηρίζουν, οι χορηγοί, αυτοί που βοήθησαν και δεν ήταν λίγοι, και ο εκπληκτικός κόσμος που γέμισε το αμφιθέατρο, απέδειξαν ότι υπάρχει ανθρωπιά στον τόπο μας. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους καθώς και στους δύο Συλλόγους "Ελπίδα" και "Στοργή" για το μεγάλο έργο που προσφέρουν στην κοινωνία μας.
 Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ ευχαριστεί όλους τους παραπάνω και βάζει στόχο η 15η Συναυλία για την "Ελπίδα" και την "Στοργή" να είναι ακόμα καλύτερη.

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Λαμπεντούζα: Σύλληψη πέντε δουλεμπόρων που συνδέονται με τη ναυτική τραγωδία


Το ναυάγιο της 3ης Οκτωβρίου 2013 κοντά στο νησί Λαμπεντούζα ήταν η χειρότερη ναυτική τραγωδία με θύματα μετανάστες στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία

Πέντε ύποπτοι ως δουλέμποροι που συνδέονται με το διαβόητο πολύνεκρο ναυάγιο πριν από εννέα μήνες στα ανοικτά των ακτών του νησιού Λαμπεντούζα, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 366 μετανάστες, συνελήφθησαν με την κατηγορία της συνέργειας και της παραβίασης των νόμων περί μετανάστευσης, ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές.

Το ναυάγιο της 3ης Οκτωβρίου 2013 κοντά στο νησί Λαμπεντούζα ήταν η χειρότερη ναυτική τραγωδία με θύματα μετανάστες στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία.

Δύο από τους συλληφθέντες, ένας από την Αιθιοπία και ένας από το Σουδάν, έχουν υψηλές θέσεις σε ένα διεθνές δίκτυο εμπορίας ανθρώπων, ανακοίνωσε η αστυνομία της Ιταλίας. Οι αρχές πιστεύουν ότι οργάνωσαν τη μεταφορά των μεταναστών προς τη Λιβύη, μια χώρα από την οποία φεύγει ο μεγαλύτερος αριθμός σκαφών με μετανάστες με κατεύθυνση την Ιταλία.
Οι αρχές δημοσιοποίησαν και ένα βίντεο στο οποίο οι δύο ύποπτοι, ο «Τζον» και ο «Ερμής» συζητούν για το ναυάγιο στη Λαμπεντούζα. «Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί και να μην μπουν περισσότερα από 250 άτομα στο ίδιο καράβι», λέει ο «Τζον» σε μια υποκλαπείσα συνομιλία που έγινε την 31η Οκτωβρίου. «Ήταν λάθος τους, γιατί ήθελαν να φύγουν όλοι μαζί, δεν φταις εσύ» ακούγεται να απαντά ο «Ερμής». «Ό,τι έγινε, έγινε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Πρέπει να συγκεντρωθείς στη δουλειά σου και να μην σκέφτεσαι τι λέει ο κόσμος» συμπληρώνει ο «Ερμής».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι και άλλοι μετανάστες πέθαναν σε ναυάγια. «Πολλοί άλλοι που ταξίδεψαν δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους, έγιναν τροφή για τα ψάρια, αλλά κανείς δεν μίλησε ποτέ γι' αυτούς» λέει ο «Ερμής».

Εκτός των συλληφθέντων τέσσερα ακόμη ύποπτοι φυγοδικούν. Δύο πιστεύεται ότι είναι στην Αφρική, ένας τρίτος στη Σουηδία, ενώ ο τέταρτος πιθανόν κρύβεται στη Ρώμη.
Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι ανακάλυψε «έναν πυρήνα» από την Ερυθραία ο οποίος έχει βάσεις στη Ρώμη και στο Αγκριτζέντο, στη Σικελία, ο οποίος βοήθησε μετανάστες να προχωρήσουν σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης, «ιδιαίτερα στη Νορβηγία και τη Γερμανία», ή «στη Βόρεια Αμερική και τον Καναδά».

Οι αρχές ανέφεραν επίσης ότι οι δουλέμποροι κακομεταχειρίζονται τα θύματά τους: Έκαναν λόγο για ξυλοδαρμούς, βασανισμούς και ομαδικούς βιασμούς.

Πηγή: protothema.gr




Αίτημα για να μπει ο Σαμαράς στο Hall Of Fame


Το ίδρυμα που βρίσκεται στην γενέτειρα του βόλεϊ, αφού στην εκεί Χριστιανική Αδελφότητα Νέων (ΥMCA) το 1895 ο Αμερικανός γυμναστής Ουίλιαμ Μόργκαν, ανακάλυψε αυτό νέο υπέροχο άθλημα, αφού αρχικά εξέφρασε την θλίψη του για την μεγάλη αυτή απώλεια του ελληνικού αθλητισμού, στη συνέχεια απάντησε πως το αίτημα του Συνδέσμου μας θα εξεταστεί μαζί με τις υπόλοιπες υποψηφιότητες και οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν τον προσεχή Φεβρουάριο.

Έως τότε το ίδρυμα θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον ΠΑ.Σ.Α.Π για οτιδήποτε χρειαστεί, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η καλύτερη δυνατή προετοιμασία και ενημέρωση των μελών της Επιτροπής για την ένταξη του «Αετού» του ελληνικού βόλεϊ, που γεννήθηκε σαν σήμερα πριν από 44 χρόνια και αξίζει σίγουρα να βρεθεί δίπλα σε άλλους θρυλικούς αθλητές όπως οι Κίραλι, Τίμονς, Μπλανζέ, Μπερνάρντι, Β. Γκρμπιτς και προπονητές του παγκόσμιου βόλεϊ, σαν τους Ν. Μπιλ, Βελάσκο, Καρπόλ, Ματσουντάιρα, Πλατόνοφ, Κόντε κ.α.

Με αυτή την πρωτοβουλία ο ΠΑ.Σ.Α.Π αρχίζει μια προσπάθεια ανάδειξης του μεγαλείου των πρωταγωνιστών των ελληνικών γηπέδων, η οποία θα συνεχιστεί και με άλλες υποψηφιότητες μεγάλων Ελλήνων αθλητών που τίμησαν το Ελληνικό βόλεϊ.

Αξίζει να σημειωθεί πως κανένας Έλληνας αθλητής της πετοσφαίρισης δεν αποτελεί μέχρι σήμερα μέλος του παγκόσμιου αυτού club.

Πηγή: gazzetta.gr




ΠΑΣΟΚ: Το Ραμαζάνι του 2015 να γίνει στο καινούργιο τέμενος


Την ευχή το Ραμαζάνι του 2015 να γίνει στο καινούργιο τέμενος που θα χτιστεί στον Βοτανικό δίνει το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που ανάβει το πράσινο φως στην κρατική χρηματοδότηση του έργου.

Ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κόμματος υπενθυμίζει, επίσης, ότι η απόφαση για την ανέγερση τεμένους στην Ιερά Οδό λήφθηκε με αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή το 2011 με πρόταση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ .

«Ευχόμαστε καλό Ραμαζάνι, χρόνια πολλά με ειρήνη, υγεία και ευτυχία στους Έλληνες ή μη μουσουλμάνους πολίτες που ζουν ή βρίσκονται για διακοπές αυτήν την περίοδο στη χώρα μας» καταλήγει η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.

Πηγή: nooz.gr




Γάλλος αθλητικογράφος εξυμνεί τον Ελληνισμό: Όλα τα ευρωπαϊκά έθνη πάτωσαν εκτός από την Ελλάδα


Ευτυχώς που υπάρχουν φωνές εκτός Ελλάδας για να μας υπενθυμίζουν αυτά που πρέπει να μας κάνουν υπερήφανους και τα οποία προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξαφανίσουν!
Το κείμενο δημοσιεύεται στην γαλλική ιστοσελίδα sofoot, έχει τίτλο «Η Ελλάδα ή η αίσθηση του τραγικού», και αναφέρει, σύμφωνα με το tv Nea, στην αρχή του κειμένου του:
«Σε κάθε μεγάλη διοργάνωση, το ίδιο “ποίημα”. Oι Έλληνες δεν είναι ποτέ φαβορί. Ωστόσο είναι από τους λίγους Ευρωπαίους που κατάφεραν να φτάσουν στις τελικές δύο οχτάδες. Τότε λοιπόν γιατί; Γιατί κανείς δεν αγαπά την Ελλάδα;»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΘΝΙΚΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ:
«Τώρα πρέπει να ζητήσουμε από τον αναγνώστη να περιπλανηθεί στη χώρα των ονείρων. Φανταστείτε ότι γνωρίζετε το αλφάβητό τους και τη γλώσσα τους που είναι οικείο το άκουσμά της —έχει τους συριγμούς των πορτογαλικών, τις αιχμηρότητες των γαλλικών, την ακρίβεια των γερμανικών. Κοιτάξτε τώρα τον κόσμο σαν να είχατε γεννηθεί σ’ ένα νησάκι της Μεσογείου. Ζείτε απέναντι στη Λιβύη και στην Τουρκία αλλά είσαστε η καρδιά της Ευρώπης, το συγκινησιακό της κέντρο. Έχετε επινοήσει όλα εκείνα τα πράγματα που αφήνουν αδιάφορους τους εμπόρους της παγκοσμιοποίησης αλλά αποτελούν τα θεμέλια της ανθρώπινης κοινότητας: το θέατρο, τη δημοκρατία, τη φιλοσοφία, τους αγώνες. Κάποιοι τα βλέπουν αυτά αφ’ υψηλού όπως βλέπουν αφ’ υψηλού και τη μικρή, φτωχή ομαδούλα σας. Λένε και ξαναλένε ότι το μεγαλύτερο κατόρθωμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου τα τελευταία είκοσι χρόνια, το δικό σας κατόρθωμα στο Euro του 2004, ήταν ένα από τα περίεργα θλιβερά φαινόμενα της ιστορίας κι ότι το κοντέρ πρέπει να ξεκινήσει απ’ το μηδέν. Σίγουρα πήρατε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εκείνη τη χρονιά, νικήσατε τους καλύτερους, επιδείξατε μια μοναδική και απαράμιλλη ψυχραιμία. Σίγουρα. Αλλά θα προτιμούσαν να αρχειοθετήσουν αυτό το συμβάν κάτω από μια στοίβα αναμνήσεων ώστε να λησμονηθεί με την πιο συνειδητή μέθοδο αποσιώπησης. Ωστόσο νά που το βράδυ της Τρίτης μας δώσατε ένα μάθημα από κείνα που δεν ξεχνιούνται τόσο εύκολα. Σ’ αυτό το Μουντιάλ όπου οι αμυντικές πεντάδες είχαν αποκλείσει κάθε πιθανότητα θεαματικής ανδραγαθίας είχαμε ξεχάσει ότι ο ενθουσιασμός και η αυταπάρνηση μπορούν να κάνουν θαύματα. Τα ευρωπαϊκά έθνη πάτωσαν το ένα μετά το άλλο. Εκτός από την Ελλάδα. Και η Ελλάδα είμαστε εμείς».

Πηγή: pygmi.gr




Σαρώνει η φωτογραφία του Τριανταφυλλόπουλου με τη Ζαχαρέα, την Αποστολάκη και τις…μπανάνες


Όλα αυτά τα χαριτωμένα συνέβαιναν στο εξώφυλλο του περιοδικού «ΤV Οθόνη», μια vintage εικόνα που κάνει τον γύρο των social media...

Η Μιλένα Αποστολάκη με μαλλί αφάνα και η Μάρα Ζαχαρέα με πέρλες ταΐζουν μπανάνες τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο!
Ήταν Οκτώβρης του 1989 όταν ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος γελούσε περιχαρής και με το δείκτη του χεριού υψωμένο κοιτούσε στο βάθος και όχι στη Μάρα Ζαχαρέα και την Μιλένα Αποστολάκη που του προσέφεραν από μια μπανάνα.
Όλα αυτά τα χαριτωμένα συνέβαιναν στο εξώφυλλο του περιοδικού «ΤV Οθόνη», μια vintage εικόνα που τις τελευταίες μέρες κάνει τον γύρο των social media. Ήταν από την εποχή που η νεαρή απόφοιτος της Νομικής Μιλένα Αποστολάκη δοκιμαζόταν στη δημοσιογραφία, πριν ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική.


Πηγή: tsekouratoi.gr




Διαθέσιμη νέα αναβάθμιση για το iOS


Φέρνει βελτιώσεις στη συνδεσμολογία iBeacon και διορθώνει σφάλματα του λογισμικού

H Apple έκανε διαθέσιμο στο κοινό το iOS 7.1.2 software update για iPhone, iPad και iPod touch.

Η νέα αυτή αναβάθμιση φέρνει βελτιώσεις στη συνδεσμολογία iBeacon, καθώς επίσης διορθώνει και ένα bug στη μεταφορά δεδομένων για συγκεκριμένα αξεσουάρ τρίτων κατασκευαστών.

Τέλος δίνει λύση και στο πρόβλημα που είχε προκύψει με την κρυπτογράφηση των συνημμένων αρχείων της εφαρμογής του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πηγή: techit.gr




Μετά από 5 μέρες ταξίδι έφτασε στο Στρασβούργο ο Μ. Γλέζος!


Το «παρών» στην πρώτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη έδωσε ο Μανώλης Γλέζος.
Μετά από πέντε ημέρες ταξιδιού με αυτοκίνητο - καθώς δεν ταξιδεύει με αεροπλάνο - ο 92χρονος ευρωβουλευτής έφτασε στο Στρασβούργο. Όπως είχε πει εξάλλου ο Αλέξης Τσίπρας «ο Μανώλης θα έφτανε στις Βρυξέλλες ακόμα και με ποδήλατο».

Δείτε την πρώτη φωτογραφία του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς από το εσωτερικό του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.


Πηγή: toxwni.gr




Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Αρχίζουν τα 60α Επιδαύρια


Η «Ελένη» του Ευριπίδη θα σημάνει την πρεμιέρα του εφετινού 60ου Φεστιβάλ στην Επίδαυρο, το Σάββατο 5 Ιουλίου _μια εβδομάδα μετά, ο «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου θα πάρει τη σκυτάλη. Νωρίτερα, το διήμερο 4 και 5 Ιουλίου, στο θέατρο της Μικρής Επιδαύρου η «Επικίνδυνη ηλικία» θα δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα του παράλληλου φεστιβάλ. Δύο σκηνοθέτες, ένας μουσικός και μια ερμηνεύτρια, όλοι της νεώτερης γενιάς, καταθέτουν τις δυνάμεις τους σ΄αυτές τις πρώτες εκδηλώσεις. Για την εμπειρία τους αυτή μίλησαν στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, παρουσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ, Γιώργου Λούκου.  

Ο Δημήτρης Καραντζάς λέει για την «Ελένη» που σκηνοθετεί σε μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη:
«Στην αρχή μου φάνηκε σαν φάρσα _μετά προσπάθησα να συνέλθω. Η Επίδαυρος είναι ένας συγκλονιστικός χώρος. Δεν είναι ότι ξυπνάνε οι μνήμες και τα φαντάσματα ούτε ότι νιώθεις ένα δέος. Είναι ο ίδιος ο χώρος, η ακουστική του. Στην παράσταση της "Ελένης" στόχος είναι να αναδειχθεί η οικουμενικότητα όλων των γυναικών. Διότι κι αν εκείνη τελικά σώζεται, υπάρχει η αγωνία για όλες τις άλλες. Για μένα δεν έχει αίσιο τέλος αυτό το έργο. Το έργο το βλέπω όπως το βλέπει και ο ίδιος ο Ευριπίδης. Από γραφής φαίνεται ότι στην αρχή στηρίζει ένα πρόσωπο φιλειρηνικό και θύμα των περιστάσεων… Στο τέλος όμως η Ελένη προκαλεί μια νέα τραγωδία, στον λαό της Αιγύπτου. Είναι ένα αντιπολεμικό έργο που όμως προτείνει ως λύση έναν πόλεμο. Σαν να πηγαίνει να σου δώσει απαντήσεις και να στις παίρνει πίσω… Είναι άπιαστη η Ελένη όμως και τα περισσότερα πράγματα γύρω μας».

Ο Έκτωρ Λυγίζος μιλάει για τον «Προμηθέα Δεσμώτη» που ανεβάζει στη μετάφραση του Παναγιώτη Μουλλά:  
«Είχα ξαναδοκιμάσει και με ενδιέφερε πολύ το αρχαίο. Είναι πολύ ωραία να δουλεύεις σε ένα έργο
κι ένα κείμενο που το αγαπάς πολύ. Εννοείται ότι έχω αγωνία και ανυπομονησία για όλο αυτό. Συνεχίζω τη δουλειά που ξεκίνησα με τις "Βάκχες". Ωστόσο όλα έχουν να κάνουν με τη φάση στην οποία βρίσκεσαι. Τότε ήμουν πιο κλειστός, τώρα νοιώθω πιο ανοικτός. Βαρέθηκα το μόνος μου… Θέλω το μαζί, ακόμα κι αν ο άλλος σε καταπιέζει σε πρώτη φάση, τελικά όλα γίνονται πιο γόνιμα. Ουσιαστικά παίρνεις στα χέρια σου ένα στατικό έργο, και διαβάζοντάς το καταλαβαίνεις πόση κίνηση έχει. Έχει μεγάλη ψυχική διαδρομή ο ήρωας αλλά και οι άλλοι.
Στην παράστασή μας ο ήρωας είναι κατά βάση ένα μεγάλο ομοίωμα. Γι αυτό και δεν αφήνουμε κανέναν να τον οικειοποιηθεί _άλλοτε είμαστε εμείς ο Προμηθέας, άλλοτε όχι. Τον κοιτάμε από κοντά ή από μακριά και προσπαθούμε να καταλάβουμε. Είμαστε οκτώ όλοι μαζί οι ηθοποιοί _Χορός και ήρωες. Δεν είναι μόνον οι Ωκεανίδες».

Η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Άγγελος Τριανταφύλλου ανοίγουν τις εκδηλώσεις στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου.
Η «Επικίνδυνη ηλικία», όπως είναι και ο τίτλος της παράστασης, λέει η ερμηνεύτρια,«είναι ουσιαστικά το τέλος της νεότητας και η μετάβαση από το ξένοιαστο στην ενηλικίωση. Όλα τα τραγούδια και τα ποιήματα από εκεί αντλούνται. Είναι η ηλικία που πλέον δεν σου δικαιολογούν τα πάντα». Από την πλευρά του ο συνθέτης λέει ότι «Πλάι στους νέους στέκονται οι ηλικιωμένοι, γνωστοί και φίλοι μας, που δεν είναι καλλιτέχνες αλλά αγαπούν την τέχνη και παίζουν τον ρόλο του δικού μας καθρέφτη. Τους θέλουμε δίπλα μας σ΄αυτή την παράσταση γιατί θέλουμε να ξέρουμε πως θα είμαστε κι εμείς μετά από μερικές δεκαετίες…».  

Πηγή: tovima.gr




Φεστιβάλ Βαρβάρας 2014


Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΑΡΒΑΡΑΣ που λαμβάνει χώρα στη Βαρβάρα Χαλκιδικής είναι μια προσπάθεια χρόνων του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαρβάρας που με μεράκι φροντίζει για την επαφή του τόπου με το “σήμερα” μιας και η Βαρβάρα βρίσκεται σε ορεινή περιοχή της Χαλκιδικής.
Γνωστοί καλλιτέχνες όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του 16ο φεστιβάλ Βαρβάρας (31/7 έως 2/8) έχει ως εξής:

31/7 ΠΕΜΠΤΗ
Φωτεινή Βελεσιώτου
Βαγγέλης Καζαντζής
IMAM BAILDI
Βασίλης Παπακωνσταντίνου

1/8 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βαβλιάρας Δημήτρης-Μιχαήλ Γιώργος
Λεωνίδας Μπαλάφας
Νατάσα Μποφίλιου

2/8 ΣΑΒΒΑΤΟ
Ελευθερία Αρβανιτάκη – Άλκηστις Πρωτοψάλτη Μανώλης Λιδάκης
(προσεχώς θα ανακοινωθεί η συμμετοχή ενός ακόμη σχήματος )

Προπώληση εισιτηρίων για τον μήνα Ιούνιο (από 15 έως 30 Ιουνίου ) διαρκείας 30 ευρώ.
Προπώληση εισιτηρίων από 1 Ιουλίου διαρκείας 35 ευρώ .
Προπώληση ημερήσιου εισιτήριου 13 ευρώ.
Είσοδος στην πόρτα για κάθε ημέρα 15 ευρώ.

Πηγή: halkidikinews.gr





Στο Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα οι περισσότερες χελώνες παγκοσμίως!


Την μεγαλύτερη πυκνότητα σε χελώνες παγκοσμίως έχει έκταση του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού- Λουδία- Αλιάκμονα, σύμφωνα με μετρήσεις που κάνει τα τελευταία 30 χρόνια ο Βρετανός ερπετολόγος Άντριαν Χέιλι (Adrian Hailey), ο οποίος αποκαλύπτει ότι σε έκταση 1700 στρεμμάτων ζουν περίπου 2000 χερσαίες χελώνες!

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου των Δυτικών Ινδιών επισκέφθηκε για πρώτη φορά ως φοιτητής την περιοχή το 1979 και έκτοτε μεταβαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μελετήσει τις γραικοχελώνες (Testudo graeca) και τις μεσογειακές χελώνες (Testudo hermani) που ζουν στις Αλυκές Κίτρους, μέσα στο Εθνικό Πάρκο Αξιού.

"Οι χελώνες είναι ένα καλό μοντέλο για να μελετήσεις ζώα που ζουν πολλά χρόνια. Είναι και οι ελέφαντες βέβαια, αλλά είναι δύσκολο να τους προσεγγίσεις για να... μελετηθούν" εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαριτολογώντας, ο κ. Χέιλι, ο οποίος, αυτές τις μέρες, βρίσκεται καθημερινά στο πεδίο μελέτης από νωρίς το πρωί, ψάχνοντας για χελώνες. Ιδιαίτερα μεθοδικός στην έρευνά του, κρατάει σημειωματάρια με όλες τις χελώνες που έχει "μαρκάρει" τα τελευταία χρόνια και φτάνουν συνολικά τις 6591!

"Αυτή τη χελώνα" λέει, δείχνοντας ένα σχετικά μικρό σε μέγεθος ζώο και αφού έχει συμβουλευθεί τη σχετική αρίθμηση στις σημειώσεις του, "την είχα μαρκάρει το 1980. Ήταν το νούμερο 275 και τότε ήταν 5 ετών. Χάρηκα πολύ που την ξαναβρήκα τώρα, ήταν να σαν να είδα έναν... παλιόφιλο!". Όπως διαπίστωσε, μάλιστα, μετρώντας τις χαρακιές στο καβούκι του, ο... παλιόφιλός του είχε μεγαλώσει όλα αυτά τα χρόνια μόλις 4 χιλιοστά και ήταν σε καλή κατάσταση, όπως άλλωστε όλες οι χελώνες που συνάντησε στη φετινή του εξόρμηση.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, επειδή στις εξορμήσεις του ξανασυναντά πολλές φορές χελώνες που έχει "μαρκάρει", συμπεραίνει πως η μεσογειακή χελώνα μπορεί να ζήσει έως και 50-60 χρόνια. "Συγκεκριμένα, ξαναβρήκα 29 χελώνες που είχα σημαδέψει στο παρελθόν" αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η περιοχή είναι ιδανική για το είδος καθώς η όχληση είναι μηδενική.

"Οι μόνοι τους εχθροί είναι οι αλεπούδες και οι ασβοί που τρώνε τα αυγά τους, τα οποία εναποθέτουν σε ρηχές τρύπες που σκάβουν στο έδαφος" εξηγεί.

Σημειώνεται ότι τους χειμερινούς μήνες, οι χελώνες πέφτουν σε χειμέρια νάρκη και μετά το τέλος Φεβρουαρίου ξεπροβάλλουν από την κρυψώνα τους και ζευγαρώνουν. Από τον Μάιο ως τον Ιούλιο, η θηλυκή γεννάει 1-12 αυγά σε τρύπες που σκάβει σε μαλακό χώμα και τα χελωνάκια βγαίνουν από το αυγό ύστερα από 2,5 μήνες περίπου, με τον ερχομό των βροχών.

Το ασφαλές αυτό καταφύγιο των χελωνών απειλήθηκε μόνο από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τη δεκαετία του 1980, εξαιτίας της οποίας χάθηκε το 40% του πληθυσμού. Ωστόσο, όμως, σύμφωνα τον κ. Χέιλι, ο πληθυσμός τους έχει πλέον ανακάμψει και κυμαίνεται περίπου στα 2000 ζώα, δημιουργώντας ένα περιβάλλον με την μεγαλύτερη πυκνότητα του είδους παγκοσμίως.

Στην προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος της χελώνας, ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού προτρέπει, από την πλευρά του, τους οδηγούς που βρίσκονται κατά τους θερινούς μήνες στην περιοχή των Αλυκών Κίτρους, να κινούνται προσεκτικά και σε χαμηλές ταχύτητες.

Υπενθυμίζει δε, ότι όλες οι χελώνες προστατεύονται από την ελληνική και τη διεθνή νομοθεσία, η οποία απαγορεύει τη συλλογή τους από τη φύση, την κατοχή τους σε αιχμαλωσία, την πώληση, την εκμετάλλευση, την κακοποίηση ή θανάτωσή τους.

Πηγή: skai.gr





Ικανοποίηση Ρέντινγκ - Αθανασίου για τις σχεδιαζόμενες πολιτικές στη Δικαιοσύνη


Στο έργο και τις σχεδιαζόμενες ευρωπαϊκές πολιτικές στον τομέα της Δικαιοσύνης, αναφέρθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν για την αποτίμηση του έργου της ελληνικής Προεδρίας του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Αθανασίου αλλά και η κυρία Ρέντινγκ, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το έργο της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και της σχεδιαζόμενης γενικότερης ευρωπαϊκής πολιτικής στον τομέα της Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, ο κ. Αθανασίου εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς «με σκληρή δουλειά καταφέραμε να φτάσουμε σε συμφωνίες που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα πολιτών και επιχειρήσεων στην ΕΕ», ενώ τόνισε ότι κατά την ελληνική προεδρία χαράχτηκαν «οι κατευθυντήριες γραμμές» που αποτελούν «τον οδικό χάρτη για το έργο της ΕΕ στον τομέα της Δικαιοσύνης, της ελευθερίας και της ασφάλειας για την περίοδο 2015-2019» και προετοιμάστηκαν οι στρατηγικές κατευθυντήριες γραμμές για το μέλλον του χώρου της Δικαιοσύνης και των εσωτερικών υποθέσεων».

Κατά τον κ. Αθανασίου το σημαντικότερο νομοθέτημα «που βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας», είναι «το πακέτο για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα», που κατά κανόνα αφορά την μεταβίβαση προσωπικών δεδομένων σε τρίτες χώρες ή διεθνείς οργανισμούς.

Το δεύτερο σημαντικό σημείο της ελληνικής προεδρίας, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης είναι η πρόοδος που επετεύχθη στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, ανάφερε για το εν λόγω θέμα: «Γνωρίζαμε από την αρχή πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι ένας τέτοιος θεσμός να οργανωθεί στην πράξη. Ο εισαγγελικός θεσμός έχει διαμορφωθεί με διαφορετικό τρόπο στα κράτη-μέλη και συχνά συνδέεται με συνταγματικές εγγυήσεις. Παρόλα αυτά, τέθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές όσον αφορά τη δομή και τη συντρέχουσα αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελικής Αρχής. Πλέον υπάρχει μια καλή βάση για την Ιταλική προεδρία, ώστε να συνεχίσει τις μελλοντικές συζητήσεις επί του νομοθετήματος».

Από την πλευρά της η κυρία Ρέντινγκ επαίνεσε την ελληνική προεδρία για τη συμβολή της στην επεξεργασία των ευρωπαϊκών νομοθετημάτων του τομέα της Δικαιοσύνης, σημειώνοντας:
«Κάθε φορά που η Ελλάδα είχε την προεδρία, η Ευρώπη έκανε βήματα προόδου. Πολλοί στην Ευρώπη μου είχαν πει ότι είναι μια κρίσιμη περίοδος για την Ελλάδα, λόγω των εσωτερικών της προβλημάτων και δεν θα έχει τον χρόνο να κάνει μία καλή προεδρία. Εγώ τους απάντησα ότι θα αποδειχθεί πως κάνουν λάθος, γιατί γνωρίζω την Ελλάδα. Και πράγματι, τώρα γίνεται λόγος για ένα μεσογειακό "success story". Η ελληνική προεδρία άφησε τη σφραγίδα της, εργάστηκε με ομαδικότητα και αποτελεσματικότητα».

Επίσης, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις της ΕΕ με τις ΗΠΑ στον τομέα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και υπογράμμισε τη διαφορά αντίληψης που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές ως προς την ισορροπία ανάμεσα στην ιδιωτική ζωή και τη δημόσια ασφάλεια.

Ως προς τον ευρωσκεπτικισμό και την ένταση με την οποία το φαινόμενο εκφράστηκε στις πρόσφατες ευρωεκλογές, η κυρία Ρέντινγκ ανέφερε: «Δεν με φοβίζει ο ευρωσκεπτικισμός. Το 75% των νεοεκλεγέντων ευρωβουλευτών τάσσονται υπέρ της οικοδόμησης μίας ισχυρότερης Ευρώπης. Σας διαβεβαιώνω ότι και εγώ, ως νεοεκλεγείσα ευρωβουλευτής, θα εργαστώ με όσους θέλουν μία καλύτερη Ευρώπη. Θα πρέπει να δώσουμε τις σωστές απαντήσεις στους ψηφοφόρους που στράφηκαν σε ευρωσκεπτικιστικά κόμματα. Σαφώς όμως δεν θα με επηρεάσει το 25% των θορυβοποιών ευρωβουλευτών».

Πηγή: skai.gr





Σαμαράς: Καιροσκόποι του λαϊκισμού έθεσαν διλήμματα στις ευρωεκλογές


Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, εξαπέλυσε τη Δευτέρα το βράδυ ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Ζάππειο για τον απολογισμό της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ.

Ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε καιροσκόπους του λαϊκισμού τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή τα διλήμματα που έθεσαν την περίοδο των ευρωεκλογών.

 «Υπήρξαν και κάποιοι που είδαν την κρίση της Ευρώπης ως ευκαιρία για να… αποδομήσουν και να ενταφιάσουν το Ευρωπαϊκό εγχείρημα! Είναι οι γνωστοί καιροσκόποι του λαϊκισμού, που πότε στρέφονται κατά του ΝΑΤΟ, πότε αμφισβητούν τη δύναμη του ευρώ, πότε υιοθετούν οτιδήποτε θα μπορούσε να διαλύσει την Ευρώπη. Έχουν ως πρότυπά του τις… χρεοκοπίες της Λατινικής Αμερικής, που η Ευρωπαϊκή Ένωση κατάφερε να αποτρέψει. Και για την Ελλάδα και για άλλες χώρες που είχαν πρόβλημα. Θεωρούν την καταστροφή της Ευρώπης, ως δήθεν «λύτρωση». Και το ίδιο το ευρωπαϊκό εγχείρημα, ως δήθεν «καταστροφή»! Ευτυχώς, όμως, οι δυνάμεις αυτές ήταν και παραμένουν μειοψηφία», είπε ο πρωθυπουργός.

Επίσης, έκανε λόγο για μια σημαδιακή προεδρία και αναφέρθηκε στο γεγονός όπως είπε ότι πριν από δύο χρόνια κάποιοι προεξοφλούσαν την έξοδο της χώρας από το ευρώ ενώ άλλοι στοιχημάτιζαν και τη διάλυση της Ευρωζώνης.

«Τους διαψεύσαμε όλους ως Ελλάδα όταν πετύχαμε τη δημοσιονομική εξυγίανση και σταθεροποιήσαμε τη θέση της χώρας στο ευρώ, όταν πετύχαμε τη δημοσιονομική εξυγίανση» είπε και πρόσθεσε πως η χώρα πλέον βγαίνει στις αγορές και εξέρχεται της κρίσης.

Απολογισμός της Ελληνικής προεδρίας

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση 67 κρίσιμων πρωτοβουλιών κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας, ενώ επισήμανε ότι το κορυφαίο ζητούμενο στην εποχή μας είναι η ανάπτυξης και η απασχόληση.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα χρησιμοποίησε μόνο το 40% του προϋπολογισμού για την Προεδρία.

Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες που πήρε η Ελληνική Προεδρία είπα «ενισχύσαμε την εμβάθυνση της ΟΝΕ! Με προτεραιότητα την Τραπεζική Ένωση, ώστε να αντιμετωπιστούν οι κατασκευαστικές αδυναμίες του ευρώ. Αυτές που αναδείχθηκαν από την κρίση. Προωθήσαμε ουσιαστικά τη δημιουργία μιας Τραπεζικής Ένωσης που παραμερίζει τις εσωτερικές ανισότητες, που εγγυάται τις καταθέσεις όλων των Ευρωπαίων και τις ίσες δυνατότητες πρόσβασης σε πηγές χρηματοδότησης για όλες τις επιχειρήσεις. Πολεμήσαμε την οικονομική στασιμότητα και την ύφεση. Με προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανεργίας. Προωθήσαμε σε νομοθετικό επίπεδο, εκείνες τις παρεμβάσεις και τα νομοθετήματα που διασφαλίζουν έγκαιρη και σταθερή χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών πολιτικών. Κυρίως, όμως, η Ελληνική Προεδρία ανέδειξε την ανάπτυξη και την απασχόληση ως κορυφαίο πολιτικό ζήτημα για την Ευρώπη σήμερα.
Επίσης, για πρώτη φορά, με τον πιο επίσημο τρόπο, αναδείξαμε την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων και την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. Με ανθρωπιστικούς όρους πάντα, αλλά τα αναδείξαμε ως αυτό που πραγματικά είναι: ως ζήτημα ασφαλείας για το σύνολο της Ευρώπης.

Παράλληλα, - είπε ο κ. Σαμαράς - «προσπαθήσαμε να εντάξουμε στην θαλάσσια ασφάλεια την προώθηση των στρατηγικών συμφερόντων στη θάλασσα για την οικονομία, για την ανάπτυξη ενεργειακών αποθεμάτων και για την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ. Έτσι υιοθετήθηκε η Ευρωπαϊκή Στρατηγικής Θαλάσσιας Ασφάλειας. Είναι η πρώτη φορά που η ΕΕ αναπτύσσει μία συνολική, διατομεακή και οικονομικά αποδοτική στρατηγική».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «συμφωνήσαμε στην περιφρούρηση των εξωτερικών θαλάσσιων συνόρων της ΕΕ» και πρόσθεσε: «Θα είμαστε στο πλευρό της επόμενης, ιταλικής Προεδρίας, που αναλαμβάνει την εκπόνηση Σχεδίου Δράσης για την υλοποίηση αυτής της Στρατηγικής. Και αυτό θα τονίσω μεθαύριο στο Στρασβούργο, στην εκεί τελετή λήξης της Ελληνικής Προεδρίας».

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι: «Η ελληνική Προεδρία συνέπεσε και με τη διενέργεια των ευρωεκλογών. Οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν ψήφισαν εναντίον της Ένωσης! Ζήτησαν όμως, περισσότερη και καλύτερη Ένωση! Αποδοκίμασαν την Ευρώπη των στατιστικών, των απρόσωπων γραφειοκρατικών αυτοματισμών και των μονοδιάστατων οικονομικών μεγεθών. Απαίτησαν μία Ευρώπη οραματική και ρεαλιστική ταυτόχρονα. Ζήτησαν μια Ευρώπη ικανή να εμπνέει τους πολίτες της. Αλλά και ικανή να λύνει τα προβλήματά τους, ιδιαίτερα την ανεργία, την ύφεση και την ασφάλεια».

Πηγή: skai.gr





Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Για τον Αντώνη Κανάκη... σαν τη Χαλκιδική δεν έχει!


Ο παρουσιαστής έχει ήδη ξεκινήσει τις καλοκαιρινές του διακοπές
Μιας και η τηλεοπτική σεζόν ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ο Αντώνης Κανάκης απολαμβάνει στιγμές ηρεμίας και ξεκούρασης στον αγαπημένο του καλοκαιρινό προορισμό, που δεν είναι άλλος από την Χαλκιδική.
Εκεί άλλωστε, ο 44χρονος παρουσιαστής των Ράδιο Αρβύλα δεν περνάει μόνο τριήμερα του καλοκαιριού του, αλλά τα τελευταία τρία χρόνια έχει αποκτήσει και τη δική του παραθαλάσσια κατοικία στην περιοχή Χανιώτης.
Είτε μόνος, είτε με παρέα, ο Αντώνης Κανάκης περνάει τις περισσότερες ώρες της ημέρας στον κήπο του σπιτιού του, που είναι χτισμένο ακριβώς μπροστά στη θάλασσα.







Πηγή: protothema.gr





Η Ελένη Πετρουλάκη στη Χαλκιδική


Η Ελένη Πετρουλάκη ταξίδεψε στη Χαλκιδική το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Η όμορφη γυμνάστρια μαζί με τα τέσσερα παιδιά της βρέθηκε στο Porto Carras όπου και παρουσίασε με τεράστια επιτυχία μαθήματα fitness, ειδικά detox γεύματα, θεραπείες θαλασσοθεραπείας και SPA, yoga stretching και διαλογισμό στην παραλία, yoga ballet και άλλα! Η Εθνική ομάδα ανσάμπλ ήταν εκεί και τα κορίτσια μαζί με την Ελένη έκαναν υπέροχα πράγματα!


Πηγή: zougla.gr