Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Πως βλέπουν οι Τουρίστες την Θεσσαλονίκη;


Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι τουρίστες από το φαγητό, τη διασκέδαση, το κλίμα και τους φιλικούς ανθρώπους της αλλά δυσαρεστημένοι από την ατμοσφαιρική ρύπανση και την εικόνα των υδάτων σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου.

Αυτά είναι ορισμένα από τα συμπεράσματα που προέκυψαν από πρόσφατη έρευνα για την εικόνα και την ταυτότητα της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού. Πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή Τουριστικού Μάρκετινγκ Ευάγγελο Χρήστου και την ερευνητική του ομάδα: Κυριακή Κουντουργιάννη και Φωτεινή Μποτίτση.

Σύμφωνα με τον κ.Χρήστου, είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι τουρίστες -κυρίως οι ξένοι- είναι πολύ ικανοποιημένοι από τα μουσεία της πόλης, τόσο σε ό,τι αφορά τη σχέση ποιότητας-τιμής όσο και την καθαριότητα.

“Αξίζει να αναφέρουμε επίσης, ότι το 80% των τουριστών που έρχονται από το εξωτερικό, επιλέγουν τη Θεσσαλονίκη για τα ιστορικά της μνημεία”, σημείωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ.Χρήστου.

“Μερικά ακόμη ενδιαφέροντα συμπεράσματα της έρευνας είναι τα εξής: Η εικόνα που έχουν για τη Θεσσαλονίκη πριν την επισκεφτούν, τόσο οι Έλληνες όσο και οι ξένοι τουρίστες, αλλάζει προς το καλύτερο μετά από την επίσκεψή τους. Επίσης αισθάνονται ιδιαίτερα ασφαλείς στην πόλη αλλά αξιολογούν αρνητικά την καθαριότητα των δημοσίων χώρων”, επεσήμανε ο καθηγητής.

“Εξετάζοντας τα συμπεράσματα της έρευνας, από όπου προκύπτει πως το μεγαλύτερο μέρος των ξένων τουριστών μαθαίνει για την πόλη μέσα από διαφήμιση που γίνεται στο ίντερνετ ή άλλη προβολή στα social media, πιστεύω ότι η ανάγκη να δημιουργηθεί ένας Οργανισμός Διαχείρισης Τουριστικού Προορισμού (DMO) είναι μεγάλη”, υπογράμμισε ο κ.Χρήστου.

Πηγή: touristorama.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!