Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Χονδροειδής παρερμηνεία του Ισλάμ η απαγωγή των μαθητριών από την Μπόκο Χαράμ


Ισλαμιστές λόγιοι και στελέχη μιας επιτροπής προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του μεγαλύτερου παγκοσμίως μουσουλμανικού οργανισμού, του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ), κατήγγειλαν τη μαζική απαγωγή Νιγηριανών μαθητριών από την εξτρεμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, χαρακτηρίζοντάς την "μια χονδροειδή παρερμηνεία του Ισλάμ".
Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Μπόκο Χαράμ ώθησε τα στελέχη του ΟΙΣ, όπως και πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες στη Νιγηρία και σε άλλες μουσουλμανικές χώρες, να τοποθετηθούν δημόσια εναντίον των ακραίων απόψεών της.
"Το έγκλημα αυτό και άλλα εγκλήματα που διαπράττουν τέτοιες εξτρεμιστικές οργανώσεις ακυρώνουν όλες τις αρχές του ανθρωπισμού και τις ηθικές αξίες και αντιτάσσονται στις σαφείς διδαχές του ευλογημένου Κορανιού και τα δίκαια παραδείγματα που έθεσε ο Προφήτης (Μωάμεθ)" υπογραμμίζει η Διεθνής Ισλαμική Ακαδημία (IIFA) του ΟΙΣ, η οποία εδρεύει στην Τζέντα.
"Η γραμματεία της ακαδημίας, σοκαρισμένη από αυτήν την επαίσχυντη ενέργεια, ζητά σθεναρά την άμεση απελευθέρωση αυτών των αθώων κοριτσιών χωρίς (οι απαγωγείς τους) να πειράξουν κανένα από αυτά" αναφέρεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ακαδημίας στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.
Η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Οργανισμού καταδίκασε "την βάρβαρη ενέργεια της απαγωγής των αθώων μαθητριών" και το "ασύνετο επιχείρημα της Μπόκο Χαράμ" ότι το να τις πουλήσει ως σκλάβες συνιστά μια πράξη που συνάδει με το ισλάμ.
Πρόκειται για "μια χονδροειδή παρερμηνεία του Ισλάμ", ανέφερε.
Στο μεταξύ στο Νίγηρα, εκατοντάδες γυναίκες διαδήλωσαν σήμερα στη Νιαμέι για να ζητήσουν "την άμεση απελευθέρωση" και το σεβασμό της "αξιοπρέπειας" των 200 και πλέον νεαρών κοριτσιών που απήγαγε η Μπόκο Χαράμ, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.
"Απαιτούμε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να αναθέσει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να ασκήσει διώξεις για "εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας" εναντίον όλων των στελεχών της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, που δεν είναι παρά εγκληματίες, άνθρωποι χωρίς πίστη και νόμο, οι οποίοι αμαυρώνουν την εικόνα της μουσουλμανικής θρησκείας" ανέφερε σε ένα δελτίο τύπου η Γενική Συνομοσπονδία Φεμινιστικών Οργανώσεων του Νίγηρα, στην οποία μετέχουν περίπου 50 μη κυβερνητικές οργανώσεις, και η οποία κάλεσε στη διαδήλωση.

Πηγή: news247.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!