Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Ελληνική κουζίνα - Ομελέτα φούρνου με πατάτες, κρεμμυδάκια, φέτα και μυρωδικά


Η ομελέτα με πατάτες στην πιο light εκδοχή της, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα που θα σερβίρετε παρέα με μια ωραία ντοματοσαλάτα και ζυμωτό ψωμί.
Υλικά
3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1-2 κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
1 ματσάκι μαϊντανό
150γρ. φέτα
8 αβγά
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά να μαλακώσουν, προσοχή μη λιώσουν και τις στραγγίζετε.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στο μεταξύ ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τα τριμμένα κολοκυθάκια για 2 λεπτά. Ρίχνετε τις πατάτες και τις ανακατεύετε κι αυτές στο καυτό λάδι, ανακατεύοντας ελαφρά για 1 λεπτό ακόμα.
Βήμα 3
Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά, ανακατεύετε μέσα το μαϊντανό. Στρώνετε ένα ταψάκι του φούρνου διαμ. 28εκ. με ένα κομμάτι λαδόκολλας και αδειάζετε μέσα το μείγμα του τηγανιού.
Βήμα 4
Χτυπάτε τα αβγά με ελάχιστο νερό, αλατοπιπερώνετε ελαφρά και ανακατεύετε το τρίμμα της φέτας. Περιχύνετε το περιεχόμενο του ταψιού με το μείγμα του αβγού και κουνάτε ελαφρά το ταψί να πάει παντού η ομελέτα.
Βήμα 5
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ομελέτα.
Βήμα 6
Την ξεφουρνίζετε και τη μεταφέρετε μαζί με το χαρτί σε πιατέλα. Τραβάτε το χαρτί αν θέλετε, κόβετε σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρετε.

Πηγή: olivemagazine.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!