Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Παραδοσιακή γιορτή Αγ. Αθανασίου στα Ριζά


Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και τοπικών παραγόντων πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 1 και την Παρασκευή 2 Μαΐου, οι εκδηλώσεις για το πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου στα Ριζά που διοργάνωσαν ο Δήμος Πολυγύρου, η Τοπική Κοινότητα Ριζών, ο Σύλλογος Γυναικών Ριζών η Εκκλησιαστική Επιτροπή και η Επιτροπή Πανηγυριού. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Πρωτομαγιάς με την τέλεση του Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αδραμερίου,  κ.κ. Θεόκλητου, και την περιφορά της εικόνας του Αγίου Αθανασίου. Το πρωί της Παρασκευής 2 Μαΐου πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αδραμερίου, κ.κ. Θεόκλητου και στη συνέχεια προσφέρθηκε το καθιερωμένο κουρμπάνι και ακολούθησε λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική με τη συμμετοχή κατοίκων της περιοχής και επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν μεταξύ άλλων υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με κατοίκους και ανταλλάξουν απόψεις για την περιοχή τους.
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε και η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του δημάρχου Πολυγύρου Αστέριου Ζωγράφου κ. Ιφιγένεια Κυριάκου που ανέφερε σε δήλωση της: «Εκδηλώσεις όπως η σημερινή αποδεικνύουν πως οι παραδόσεις και τα έθιμα της περιοχής μας παραμένουν σημαντικός δεσμός για τους συμπολίτες μας, για τον τόπο μας, για τους ανθρώπους που κατοικούν σε αυτόν. Είναι χαρά μας να βρισκόμαστε κοντά τους, να απολαμβάνουμε στιγμές παράδοσης και θρησκευτικής λατρείας που αποτελούν σημείο αναφοράς για όλους μας».
Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός της έκθεσης αγιογραφίας που φιλοξενείται στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί στην κεντρική πλατεία των Ριζών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!