Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Απύθμενο θράσος: Δεν έκοψαν απόδειξη στον υπουργό Οικονομικών


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γκίκας Χαρδούβελης έκανε αυτήν τη «βόλτα» για ψώνια και μάλιστα στη γειτονιά του, στη λαϊκή αγορά του Αμαρουσίου.
Έτσι έπραξε και πριν από δύο Σάββατα. Αλλά πια αυτό το σεργιάνι... ανάμεσα στους πάγκους είχε μία άλλη βαρύτητα, καθώς είναι υπουργός Οικονομικών.
Και μοιραία το μάτι του «τσάρου» της εθνικής οικονομίας βλέπει από διαφορετική σκοπιά τον τρόπο με τον οποίο συναλλάσσεται με τον παραγωγό και τον επαγγελματία πωλητή των φρούτων και κηπευτικών σε σχέση με την προηγούμενη ιδιότητά του, εκείνη του οικονομικού συμβούλου και επικεφαλής Μελετών της Eurobank.
Σύμφωνα ρεπορτάζ του «Εθνους», ο κ. Χαρδούβελης επισκέφθηκε πριν από 15 ημέρες τη λαϊκή αγορά στο Μαρούσι και διαπίστωσε ψωνίζοντας τα φρούτα του και τα κηπευτικά του πως οι πωλητές δεν έκοβαν αποδείξεις. Οι προμήθειες από τη λαϊκή, το διάλεγμα από τον ίδιο των καλύτερων οπωροκηπευτικών είναι διαδικασίες, συνήθειες αγαπημένες του πρώην συνεργάτη των Κώστα Σημίτη και Λουκά Παπαδήμου. Τις κάνει χρόνια τώρα. Είτε ως απλός καθηγητής, είτε και τώρα ως υπουργός Οικονομικών.
Ο κ. Χαρδούβελης εκείνη τη μέρα δεν έλαβε ούτε ο ίδιος απόδειξη για τα είδη που αγόρασε. Δεν το πίστευε και μάλιστα περπάτησε τη λαϊκή από την αρχή της μέχρι το τέλος της επιδιώκοντας να δει αν το γεγονός ήταν τυχαίο. Και, όμως, ήταν πολλοί οι «πάγκοι» που δεν έκοβαν αποδείξεις πληρωμής, όχι μόνο σε εκείνον αλλά και σε άλλους καταναλωτές.
Πράος και ήπιων τόνων άνθρωπος ο κ. Χαρδούβελης και λειτουργώντας με μετριοφροσύνη, δεν ήγειρε θέμα κατά τη διάρκεια των αγορών του. Δεν ζήτησε εξηγήσεις, προφανώς για να μην προκαλέσει αναστάτωση και στον υπόλοιπο κόσμο, στους άλλους καταναλωτές που ψώνιζαν εκείνη την ώρα. Ο ίδιος, ωστόσο, παρατήρησε το γεγονός σε συνεργάτες του στο υπουργείο Οικονομικών
Ωστόσο, κατά περίεργο τρόπο, η επίσκεψη του υπουργού στη λαϊκή αγορά και οι παραβάσεις των πωλητών έγιναν γνωστές με ένα SMS: «Ο υπουργός Οικονομικών πήγε σε λαϊκή και έκανε παράπονα ότι πολλοί δεν του έκοβαν απόδειξη. Όλοι πρέπει να είμαστε πλέον πιο προσεκτικοί με τις αποδείξεις», έγραφε το μήνυμα που έφυγε από κινητό τηλέφωνο - προφανώς πωλητή στις λαϊκές αγορές και, κατά τις πληροφορίες του «Εθνους», αρχισυνδικαλιστή.
Το περιεχόμενό του πήγε σε πολλούς συναδέλφους του πωλητές, σημαίνοντας συναγερμό... Εκείνοι με τη σειρά τους το «ανακύκλωναν» ειδοποιώντας όσο το δυνατό περισσότερους παραγωγούς και επαγγελματίες.
Το μήνυμα γυρνούσε από κινητό σε κινητό και, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε και στο τηλέφωνο του υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου.
Ο τελευταίος έδωσε αμέσως εντολή για εντατικότερους ελέγχους στις λαϊκές αγορές. Έβρεξε... πρόστιμα από τη Διεύθυνση Ελέγχων σε περισσότερους από 10 πάγκους λαϊκών αγορών. Οι έλεγχοι μάλιστα, λένε οι πληροφορίες, επεκτάθηκαν και στο Κάτω Χαλάνδρι. Τα πρόστιμα έφταναν και τα 5.000 ευρώ σε όσους βρέθηκαν να μην κόβουν αποδείξεις.
Η υπηρεσία Ελέγχων του υπουργείου Ανάπτυξης, λένε επίσης οι ίδιες πληροφορίες, ενισχύεται με επιπλέον προσωπικό. Σήμερα διαθέτει μόλις 18 άτομα. Σε αυτήν προστίθενται άλλα 22 που προέρχονται από τη Δημοτική Αστυνομία, ενώ αναμένονται μέχρι τον Σεπτέμβριο και άλλοι 20 υπάλληλοι από διάφορες υπηρεσίες. Συνεπώς η Διεύθυνση θα στελεχώνεται από 60 άτομα, αριθμός ικανός για να είναι πιο αποτελεσματικοί οι έλεγχοι.

Πηγή: koolnews.gr



«Το Παπάκι πάει…» στην Πάτρα!


«Πάκο μην φοβάσαι. Άμα δεν βρίσκεις την μαμά σου, θα πάρεις στο 1056 και θα σε βοηθήσουν».
« Ο Παταπούφ  είναι  πολύ καλός. Δεν πρέπει να φοβόμαστε την αστυνομία»
« Χρόνια  πολλά Πάκο. Να ξανάρθεις να μας πεις και άλλες ιστορίες»

Πριν λίγες μέρες είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε την Κουκλοθεατρική παράσταση «Το Παπάκι πάει....» στους μικρούς μας φίλους που συμμετέχουν στο Junior Summer School Ippocampus του Ι.Ε.Κ Βέργη στην Πάτρα.

Ο Πάκο είναι ένα συνηθισμένο παπάκι που ζει στη λίμνη μαζί με τη μαμά του και τους φίλους του. Ένα Σάββατο πρωί  η μαμά Πάπια και ο Πάκο  πηγαίνουν στο supermarket και εκεί  ξαφνικά χάνεται.... και κάπως έτσι  ξεκινάει η ιστορία.  Οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν με διαδραστικό τρόπο για το πως πρέπει να αντιδράσουν σε περίπτωση που για κάποιο λόγο  βρεθούν  χωρίς την επίβλεψη της οικογένειάς τους σε κάποιον χώρο. Μετά το τέλος της παράστασης ακολούθησε διάλογος μεταξύ των παιδιών με τους πρωταγωνιστές της παράστασης υπό τον συντονισμό ενός Ψυχολόγου του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Η κουκλοθεατρική παράσταση  δημιουργήθηκε  από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με την οικογένεια Σοφιανού με στόχο την ευαισθητοποίηση  των παιδιών σε θέματα εξαφανίσεων, κακοποίησης και εκφοβισμού. Το πρόγραμμα εντάσσεται στις γενικότερες δράσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης του Οργανισμού σε συνεργασία και με την εποπτεία της έμπειρης οικογένειας Σοφιανού, η οποία εκπαίδευσε τους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς του Οργανισμού για την υλοποίηση της παράστασης.

Όποιο σχολείο ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει με το Τμήμα Ενημέρωσης Παιδιών, Γονέων και Εκπαιδευτικών στο τηλέφωνο 210-7609550 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση school@hamogelo.gr

Πηγή: hamogelo.gr



Συνταγή για απώλεια κιλών!


Καλοκαιράκι- παραπανίσια κιλά και οι gamoi.com σας προτείνουν τους τρόπους για να βρείτε τη χαμένη σας σιλουέτα.

-Να μην τρώτε με γρήγορους ρυθμούς. Ο σωστός χρόνος- όχι λιγότερος- από 20 λεπτά!
-Να κοιμάστε αρκετές ώρες. Γύρω στις 10 ώρες. Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει πως ο ύπνος σας βοηθάει να χάσετε μέχρι  και 30 κιλά.
-Κατανάλωση από φρούτα και σαλάτες. 2 μερίδες από διάφορα καλοκαιρινά φρούτα και 2 μερίδες από σαλάτες, θα σας μειώσουν την πείνα και θα σας βοηθήσουν να νιώσετε την αίσθηση του κορεσμού.
-Νερό! Το νερό μειώνει την πείνα
-Προϊόντα ολικής άλεσης
-Ξεκινήστε τα γεύματα σας με μία σούπα λαχανικών.
Καλή διάθεση και περπάτημα- Μία γυμναστική που ξεκουράζει και συγχρόνως δεν κοστίζει-!


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Πηγή: gamoi.gr



Νέο έργο “ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΒAΘΜΙΟ ΕΘΝΙΚO ΔIΚΤΥΟ ΥΓΕΙΑΣ”


Η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής του Τομέα Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
(Ε.Υ.Ε.τ.Υ.Κ.Α.), του Υπουργείου Υγείας, ενεργώντας ως Δικαιούχος κατά την έννοια του
άρθρου 1 του Ν. 3614/2007 (ΦΕΚ 267/Α), αναλαμβάνει την υλοποίηση της δράσης με τίτλο
«Κατάρτιση ανέργων σε θέματα μεταρρύθμισης για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας».
Η δράση χρηματοδοτείται από το ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» με πόρους της
Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).
Σκοπός της δράσης είναι η υλοποίηση προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής
κατάρτισης ανέργων πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ΠΕ-ΤΕ Nοσηλευτών, ΠΕ
Οικονομικού(οικονομολόγοι), ΠΕ-ΤΕ Διοικητικού-Οικονομικού, ΠΕ-ΤΕ Πληροφορικής, και ΤΕ
Επισκεπτών Υγείας, Ραδιολόγων-Ακτινολόγων, Διοίκησης μονάδων Υγείας και Μαιευτικής σε
θέματα μεταρρυθμίσεων για την υγεία και το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας.
Στο πλαίσιο της δράσης θα υλοποιηθεί μία ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων που θα
περιλαμβάνει:
 Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 240 ωρών
 Πρακτική άσκηση σε Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ διάρκειας 960 ωρών, η οποία δεν θα
υπερβαίνει τους 7 μήνες.
 Υπηρεσίες υποστήριξης των καταρτιζομένων από τον πάροχο κατάρτισης, πριν και κατά
τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης, που αφορούν α) στη διάγνωση και κατάλληλη
σύζευξη των εκπαιδευτικών αναγκών / δεξιοτήτων των καταρτιζομένων με τις ανάγκες
των Μονάδων Υγείας, β) στη τοποθέτηση, παρακολούθηση και εποπτεία του καταρ-
τιζόμενου από τον πάροχο κατάρτισης στον τόπο της πρακτικής άσκησης, μέσω του
επόπτη Πρακτικής.
Η κατάρτιση θα παρασχεθεί από παρόχους κατάρτισης που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα
εγγραφούν στο «Μητρώο Παρόχων» της παρούσας.
Κάθε άνεργος που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον, εφ’ όσον επιλεγεί βάσει των κριτηρίων και της
διαδικασίας που περιγράφεται στην παρούσα, θα εγγραφεί σε «Μητρώο Ωφελουμένων» και θα
δικαιούται την «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας», η οποία θα του δώσει τη δυνατότητα
να λάβει υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (θεωρία και πρακτική).
Το φυσικό αντικείμενο των προγραμμάτων κατάρτισης (θεωρία και πρακτική) θα πρέπει να έχει
ολοκληρωθεί μέχρι τις 30/09/2015
Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης μπορεί να ανέλθει σε 14.400.000,00 ευρώ και
κατανέμεται στις κατηγορίες Περιφερειών ως εξής: το ποσό των 6.032.160,00€ θα διατεθεί στις
8 Περιφέρειες Σύγκλισης, το ποσό των 6.904.800,00€ θα διατεθεί στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής
Εξόδου και το ποσό των 1.463.040,00€ θα διατεθεί στις 2 Περιφέρειες Σταδιακής Εισόδου,
σύμφωνα με τα περιγραφόμενα στις αποφάσεις ένταξης των πράξεων.
Ο συνολικός αριθμός των δυνητικά ωφελουμένων είναι 1.200 άτομα και είναι άνεργοι
απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ ή ισοδύναμου ιδρύματος.
Η πρόσκληση ενδιαφέροντος δημοσιεύεται με την ανάρτησή της στον ιστότοπο της εφαρμογής
του έργου (ειδική ιστοσελίδα), www.voucher.gov.gr και στους ιστότοπους του Υπουργείου
Υγείας www.moh.gov.gr και www.ygeia-pronoia.gr

Πηγή: moh.gov.gr



Αύξηση του τουριστικού ρεύματος από Τουρκία την τελευταία πενταετία


Αυξητική τάση καταγράφη το τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία προς την Ελλάδα την τελευταία πενταετία όπως διαπιστώνει ο γενικός γραμματέας Εμπορίου της περιοχής Τράκια της Τουρκίας, Μαχμούτ Σαχίν, επισημαίνοντας ότι η οικονομική κρίση έχει βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση καθώς τα ταξίδια προς την Ελλάδα κοστίζουν πλέον λιγότερο και το τουρκικό ενδιαφέρον είναι μεγάλο λόγω των κοινών πολιτισμικών στοιχείων των δύο λαών.
«Ενδιαφέρον υπάρχει ιδιαίτερα για τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και για κάθε σημείο της ελληνικής ακτογραμμής» αναφέρει ο ίδιος με αφορμή τη συμμετοχή του στην ενημερωτική συνάντηση που συγκάλεσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο ευρωπαϊκό έργο «Τουριστικά μονοπάτια στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας» (Tourism Paths of the Black Sea Region - BSB Tour) το οποίο υλοποιεί.
Αντίστοιχο ενδιαφέρον υπάρχει και από τη Βουλγαρική πλευρά, όπως επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης του Μπουργκάς Ευγκένι Βράμπτσεφ. «Έρχομαι για έκτη φορά στην Ελλάδα και γνωρίζω ότι οι περισσότεροι Βούλγαροι που επισκέπτονται τη χώρα σας προέρχονται από τη δική μας Περιφέρεια» τονίζει και εκφράζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δημιουργία συνεργασιών που θα προωθήσουν τον τουρισμό.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν φορείς από την Τουρκία, τη Βουλγαρία, την Ουκρανία, τη Γεωργία, τη Μολδαβία, την Ουκρανία και την Αρμενία, ωστόσο, όπως τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Γιώργος, «στην κορυφή της αναζήτησης συνεργασιών βρίσκονται οι εταίροι των πολυπληθέστερων και εγγύτερων γειτονικών χωρών, λόγω μεγαλύτερου τουριστικού κοινού (συνεπώς της Βουλγαρίας και της Τουρκίας) όμως κάθε χώρα έχει να επιδείξει και τα δικά της πλεονεκτήματα».
Συγκριτικά πλεονεκτήματα
Μιλώντας για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τις περιοχές που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο τουριστικό ενδιαφέρον αναφέρεται στα ιστορικά, πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία του τόπου.
Μεταξύ άλλων, «ξεχωρίζει» την πόλη της Θεσσαλονίκης, την πατρίδα του Αριστοτέλη, τις περιοχές που συνδέονται με το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τον Όλυμπο, την Πέλλα, τη Βεργίνα, το Δίον, το Άγιον Όρος, τη Χαλκιδική, την Παναγία Σουμελά, αλλά και κάθε σημείο που σχετίζεται με τον ποντιακό ελληνισμό λόγω της σχέσης του με τη Μαύρη Θάλασσα.
Χαρακτηρίζει, άλλωστε, το ποντιακό στοιχείο ως τον βασικό συνδετικό κρίκο του προγράμματος μέσω του οποίου θα αναζητηθούν τουριστικές διαδρομές στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες εταίρους του προγράμματος.
Επιπλέον μιλά για σύνδεση του τουρισμού με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των εγχώριων προϊόντων της πρωτογενούς παραγωγής και γνωστοποιεί ότι το επόμενο χρονικό διάστημα η Περιφέρεια θα απευθυνθεί σε ποντιακούς συλλόγους ή ομάδες που εκπροσωπούν το ποντιακό στοιχείο σε μια προσπάθεια προβολής της ποντιακής γαστρονομίας.
«Στο ίδιο μήκος κύματος με το Χαλκιδικιώτικο πρωινό, όπου τα προϊόντα της γης της Χαλκιδικής μεταφέρθηκαν στο τραπέζι των ξενοδοχείων της περιοχής, η εν λόγω προσπάθεια θα διευρυνθεί ώστε η τοπική και η ποντιακή γαστρονομία να τονώσει το ενδιαφέρον για τα τοπικά προϊόντα και να βοηθήσει την πρωτογενή παραγωγή να περάσει προς την κατανάλωση και τον τουρισμό» προσθέτει.

Πηγή: naftemporiki.gr



Αντώνης Κανάκης: Για μπανάκια στη Χαλκιδική


Στην παραθαλάσσια κατοικία του στον Χανιώτη Χαλκιδικής ξεκουράζεται τις περισσότερες ημέρες του Ιουλίου ο Αντώνης Κανάκης.
Το απόγευμα της Κυριακής 13 Ιουλίου ο παρουσιαστής βρέθηκε - στο ιδιοκτησίας του- beach bar "Μόλος" και ακολούθησε το συνηθισμένο του πρόγραμμα. «Αν και τα επαγγελματικά του θέματα τον υποχρέωναν να μιλά συχνά στο κινητό τηλέφωνο, κολύμπησε μόνος αρκετή ώρα και έκανε ειδικές ασκήσεις μέσα στη θάλασσα για την ενδυνάμωση της πλάτης και των χεριών. Ένα πρόβλημα στη μέση του, που αντιμετωπίζει τον τελευταίο χρόνο, τον έχει περιορίσει σε συγκεκριμένα είδη γυμναστικής, όπως είναι και το κολύμπι. Ωστόσο με πειθαρχημένη άσκηση και υγιεινή διατροφή, διατηρεί το σώμα του σε εξαιρετική φόρμα» εξηγεί πρόσωπο από το περιβάλλον του στο ΟΚ!

Πηγή: gossip-tv.gr



Φουρέιρα – Σαμαράς: Για διακοπές στη Χαλκιδική με τα πεθερικά!


Διακοπές στη Χαλκιδική έκαναν μετά το τέλος του Μουντιάλ Ελένη Φουρέιρα και Γιώργος Σαμαράς.
Το ζευγάρι που είναι 10 μήνες μαζί, ταξίδεψε με τους γονείς του ποδοσφαιριστή στη Βόρεια Ελλάδα, ώστε να περάσουν λίγες χαλαρές ημέρες στην Αγιά Χαλκιδικής.
Πρόκειται για τον τόπο καταγωγής του πατέρα του Γιώργου Σαμαρά, όπου μένει μόνιμα ο πολυαγαπημένος 91χρονος παππούς του διεθνή ποδοσφαιριστή.
Κάθε χρόνο λοιπόν, ο Γιώργος Σαμαράς τον επισκέπτεται για κάποιες ημέρες. Έτσι έκανε και φέτος, μόνο που του πήγε και παρέα την 27χρονη τραγουδίστρια, προκειμένου να του την συστήσει από κοντά.
Όλοι μαζί παρέα με τους γονείς του ποδοσφαιριστή και την 13χρονη αδερφή του Αναστασία, έμειναν στο παραδοσιακό σπίτι της οικογένειας, στο κέντρο της Αρναίας.

Πηγή: rethemnosnews.gr



Το ζήτημα του ΤΑΙΠΕΔ για την Κασσάνδρα στη Χαλκιδική


«Στα νερά της Κασσάνδρας ποτέ δεν είχε καρχαρίες. Είχε όμως αρκετά κοπάδια με δελφίνια που όταν ήμασταν μικροί, από το παγκάκι που αράζαμε το απόγευμα, τα βλέπαμε να ανεβοκατεβαίνουν αμέριμνα στο Θερμαϊκό. Όμως οι εποχές άλλαξαν, οι καιροί αγρίεψαν.. Μεγάλοι καρχαρίες με κοφτερά δόντια και απειλητικά πτερύγια ενδημούν στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής. Μόνο που οι καρχαρίες αυτοί δεν ήρθαν από τη θάλασσα αλλά απ` τη στεριά..»

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Σε μια μικρή περιοχή, όπως είναι η Κασσάνδρα, έχουν περάσει στην κατοχή του προς διάθεση σε ιδιώτες πολύ μεγάλες εκτάσεις: ήδη έχει ξε-πουληθεί στο γνωστό ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη η έκταση φιλέτο των 322 στρεμμάτων του Ξενία Παλιουρίου στη μύτη του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής προς μόλις 14 εκατομμύρια ευρώ.  Περίπου προς 43.000€ ανά στρέμμα δηλαδή, όταν ακόμα και μέσα στην κρίση οι τιμές των πρώτων στη θάλασσα χωραφιών εκεί μπορούν να βρουν πρόθυμους αγοραστές στη δεκαπλάσια τιμή. Πρέπει, με άλλα λόγια, να καταλάβουμε όλοι πως το ΤΑΙΠΕΔ δεν ήρθε απλά για να πουλήσει, αλλά για να ξεπουλήσει, δεν ήρθε για να «σώσει» τη χώρα μας από το δημόσιο χρέος, αλλά για να την χαρίσει πιθαμή προς πιθαμή στη διεθνή και τοπική ελίτ.
Η μεγαλύτερη έκταση που «μπήκε» προς πώληση είναι αυτή των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας στο Σάνη. Πρόκειται για 916 στρέμματα τα οποία βρίσκονται δίπλα σε προστατευόμενη  περιοχή  Natura και τα οποία εκτείνονται πάνω από τον υδροφόρο ορίζοντα της ευρύτερης περιοχής, δεδομένου ότι ήδη αρδεύονται από δικές τους γεωτρήσεις. Συνεπώς, η παραχώρηση τους  θα έχει δύο βασικές και άμεσες συνέπειες: την καταστροφή του τοπικού οικοσυστήματος και την  εξάντληση του ήδη περιορισμένου υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής (αφού προορίζονται να γίνουν γήπεδο  γκολφ, από χρόνια «όνειρο» γνωστού μεγαλοξενοδόχου που γειτνιάζει με την εν λόγω έκταση και ο οποίος είναι πρώτος ενδιαφερόμενος αγοραστής) και το κλείσιμο της μιας εκ των τεσσάρων αγροτικών φυλακών της Ελλάδος (κάτι που θεωρώ πιθανότερο διότι ποιος μεγιστάνας θέλει να παίζει γκολφ δίπλα σε καταδικασμένους) ή, σε κάθε περίπτωση, τη μετατροπή της σε φυλακή κλειστού τύπου, αφού οι πλέον εύφορες και αξιοποιήσιμες εκτάσεις του Καταστήματος Κράτησης θα έχουν πωληθεί.
Το ξεπούλημα της Κασσάνδρας δε σταματάει εδώ. Το κράτος έχει ως στόχο να «αξιοποιήσει» τσιμεντοποιώντας οποιαδήποτε περιοχή έχει μείνει άκτιστη. Εκτός από τα παραπάνω, στην κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ βρίσκονται πλέον άλλα 29 στρέμματα στη Νέα Φώκαια με κατεύθυνση προς τη Νέα Ποτίδαια από την πλευρά του Τορωναίου Κόλπου, 117 στρέμματα στην παραλία της Κρυοπηγής και 294 στρέμματα στο Ποσείδι.
Με πρωτοβουλία της τοπικής Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργηθεί μια επιτροπή αγώνα ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔ με συμμετοχή κατοίκων, σωφρονιστικών υπαλλήλων των Αγροτικών Φυλακών και επαφές με Συλλόγους μικρών και μεσαίων επαγγελματιών του τουρισμού. Δυστυχώς, όμως, μέχρι σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία των ντόπιων ζει με την αυταπάτη ότι το ξεπούλημα της περιοχής μπορεί να αναπτύξει των τουρισμό, να αυξήσει τις δουλειές και οι μικροιδιοκτησίες να ανατιμηθούν. Προσπαθούμε με συγκεκριμένα και απτά επιχειρήματα να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι καταρχάς η ενιαία πώληση τεράστιων εκτάσεων θα ενδυναμώσει μόνο τους μεγάλους παίκτες του τουρισμού. Αυτοί θα μπορέσουν, έτσι, ευκολότερα να προωθήσουν την καρτελοποίηση του τουρισμού αφού το all inclusive πακέτο (βραχιολάκι) θα επεκταθεί έτι περεταίρω. Αυτού του είδους ο τουρισμός σε λίγα χρόνια θα σβήσει τη μεγάλη πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων επαγγελματιών της περιοχής είτε αυτοί ασχολούνται στον τομέα της διαμονής είτε στον τομέα της σίτισης και της διασκέδασης. Επίσης, προβάλλουμε στους μικροϊδιοκτήτες γης το παράδειγμα της Ισπανίας όπου το χτίσιμο των πάντων στις παραθαλάσσιες περιοχές με τα εκατοντάδες χιλιάδες απούλητα νεόδμητα κτίσματα και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, μείωσε κατά πολύ την αξία κτιρίων, οικοπέδων και χωραφιών. Και το κυριότερο; Η καταστροφή του περιβάλλοντος έριξε την αξία του τουρισμού αφού πλέον επιλέγουν την περιοχή όσοι έχουν να ξοδέψουν λιγότερα με αποτέλεσμα να μειωθούν ακόμη περισσότερο τα έσοδα όσων επιβίωσαν της καρτελοποίησης και του ολιγοπωλίου του τουρισμού. Άλλωστε, να μην ξεχνάμε ότι ο Τουρισμός στην Ελλάδα βασίζεται στον καθαρό αέρα, τις υπέροχες θάλασσες και ακτές και τη γραφικότητα του τοπίου, αν αυτά καταστραφούν και «χτιστούν», τότε δεν θα έχουμε τίποτα πέρα από εγκαταλελειμμένα κτήρια και περασμένα μεγαλεία.
Το ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι ένα μονοδιάστατο ζήτημα. Συμπλέκεται και δια-πλέκεται με το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς και για τα δάση, την εξόρυξη στις Σκουριές αλλά και με το μοντέλο του τουρισμού που θα επικρατήσει. Συνδέεται  με τα ευρύτερα  ζητήματα της συνολικής και πλήρους  ισοπέδωσης της μεσαίας τάξης και  της απαξίωση της εργασίας με τη μείωση των μισθών και τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων. Και τελικά το ερώτημα που τίθεται είναι ένα: τι ανάπτυξη και τι οικονομία θέλουμε. Την ανάπτυξη των μεγαλοκαρχαριών και του Κεφαλαίου που, με εργαζόμενους-σκλάβους, ανίκανους να αντιδράσουν, θα απομυζήσει όλο τον πλούτο της χώρα μας, φυσικό, ορυκτό και ανθρώπινο μετατρέποντας τον σε καταθέσεις στην τσέπη λίγων  και στο τέλος θα αποχωρήσει ψάχνοντας πιο εύφορες περιοχές για να «αναπτύξει», αφήνοντας πίσω του «καμένη γη» ή την ανάπτυξη που με σεβασμό στο περιβάλλον, τα δημόσια αγαθά και την τοπική κοινωνία και με το μεράκι των ανθρώπων  θα κινήσει και θα ενισχύσει την τοπική και εθνική οικονομία  για όλους και για ένα πιο ανθρώπινο αύριο;
Οφείλουμε, λοιπόν, να προσεγγίσουμε το κεφάλαιο ΤΑΙΠΕΔ συνολικά, να αναδείξουμε με επιχειρήματα τη ζημιά  στον τόπο και τους ανθρώπους και με απλό, κατανοητό και εύληπτο τρόπο, γειτονιά – γειτονιά και πόρτα – πόρτα  να μεταφέρουμε το μήνυμά μας σε όλες και όλους. Είναι ζωτικής σημασίας θέμα για το κίνημα να κρατήσουμε με διάφορες δράσεις, happening ή ακόμη και ακτιβισμούς το ζήτημα στην επικαιρότητα όλο το καλοκαίρι. Και να μην ξεχνάμε ότι ναι μεν η δράση πρέπει να είναι σε τοπικό επίπεδο, αλλά ο συντονισμός θα είναι αποτελεσματικός μόνο αν γίνει πανελλαδικά.

Γιώργος Παραλής,
Γραμματέας Ο.Μ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κασσάνδρας και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Κασσάνδρας

«Έφυγε» από τη ζωή η ηθοποιός του Μπρόντγουεϊ, Elaine Stritch


Για να τιμήσουν τη μνήμη της, τα θέατρα του Μπρόντγουεϊ θα σβήσουν τα φώτα από τις μαρκίζες τους, για ένα λεπτό
Η μεγάλη ηθοποιός του Μπρόντγουεϊ, Elaine Stritch, άφησε την τελευταία της πνοή, χτες, Πέμπτη 17 Ιουλίου, σε ηλικία 89 ετών. Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο ενώ για να τιμήσουν τη μνήμη της, τα θέατρα του Μπρόντγουεϊ θα σβήσουν για ένα λεπτό, σήμερα το απόγευμα, τα φώτα στις μαρκίζες τους. Η Stritch απέβιωσε στο σπίτι της, στο Μίσιγκαν ενώ είχε στο πλευρό της την οικογένεια της.


Γεννημένη στο Ντιτρόιντ το 1925, μετακόμισε στην Νέα Υόρκη- σε ηλικία 17 ετών- για να παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής ενώ έκανε το ντεμπούτο στο Μπρόντγουεϊ το 1946 στην παράσταση « Loco». Στην μακροχρόνια καριέρα της, υπήρξε υποψήφια για 5 βραβεία Tony και 8 Emmy ενώ το 2002 της απονεμήθηκε ένα βραβείο Tony για το σύνολο της προσφοράς της. Από τα πολλά τραγούδια που ερμήνευσε, εκείνο με το οποίο ξεχώρισε ήταν το «The Ladies Who Lunch», το οποίο τραγούδησε Μπρόντγουεϊ, το 1971.

Πηγή: to-gamato.gr



Κατέρρευσε τμήμα της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών


Κατέρρευσε τμήμα της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών στο Μελίσσι Κορινθίας, λίγο πριν από το Ξυλόκαστρο, εξαιτίας της διάβρωσης των ακτών του Κορινθιακού.

Για λόγους προστασίας των διερχόμενων αυτοκινήτων, περιπολικό της αστυνομίας ρυθμίζει εκ περιτροπής την κυκλοφορία.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο μηχανικών της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και η αστυνομία, όπου τοποθέτησαν πινακίδες και προειδοποιητικούς κώνους. Στο προβληματικό τμήμα έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία για οχήματα άνω των 3,5 τόνων, ενώ υπάρχει και περιπολικό της τροχαίας.

Κόρινθος

Κόρινθος
Πηγή: koutipandoras.gr



Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Συνεργασία με την Apple επιδιώκει η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών


Λίγο καιρό πριν, έγγραφα άρθρο για την Apple και τη Προσβασιμότητα, και το έργο που έχει επιτύχει όχι μόνο εφαρμόζοντας αλλά προωθώντας τη προσβασιμότητα – ή καλύτερα τη συμμετοχικότητα. Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (ΕΟΤΥ) έθεσε ευθέως από το Blog της ότι επιδιώκει να αναπτύξει συνεργασία με την Apple ώστε όλες οι εφαρμογές να είναι προσβάσιμες για τους τυφλούς ανθρώπους, και να εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα αυτή και στην περίπτωση αναβαθμίσεων των εφαρμογών.

Η Apple ξεχώρισε σε αυτό, ίσως επειδή είναι ο ηγέτης της αγοράς. Όπως ακριβώς και τα περιβαλλοντικά κινήματα έκαναν την εταιρεία να ξεχωρίσει στο παρελθόν. Είναι η ίση και αντίθετη αντίδραση στους τίτλους των ειδήσεων όταν η εταιρεία κυκλοφορεί ένα iPhone ή ένα iPad.
Η όλη ιδέα είναι “ό,τι χαράσσει η Apple, οι υπόλοιποι το ακολουθούν”.
Στο παρελθόν, παρόμοιες κινήσεις παρακινούσαν ιδιαίτερα τους ανθρώπους της εταιρείας, επειδή ενδιαφέρονταν σε βάθος γι’ αυτά τα ζητήματα. Δυστυχώς, είναι δύσκολο να πω αν αυτά αποτελούν κίνητρο και για άλλους πέρα από την Apple. Αντί να εστιάζουν στην σημασία που η Apple το θεωρεί ως ανταγωνιστική πρόκληση, ορισμένοι από τους ανταγωνιστές της το βλέπουν ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα – κάτι το οποίο τους επιτρέπει να εξοικονομούν χρόνο και χρήμα αγνοώντας πράγματα, ενώ τα μάτια είναι όλα στραμμένα στην Apple.
Νομίζω ότι είναι δύσκολο να το αμφισβητήσει κανείς, ωστόσο όλοι οι μεγάλοι παίχτες όπως η Google, η Microsoft, η BlackBerry, η Samsung, η Amazon και άλλοι θα πρέπει να αποτελέσουν μέρος της συζήτησης. Δεν αρκεί μόνο ένας πωλητής για να υφίσταται πραγματική προσβασιμότητα και συμμετοχικότητα. Ορισμένοι χρήστες χρησιμοποιούν Android ή Chome OS, άλλοι Touch Wiz ή Sense, Windows ή Windows Phone, Fire OS ή BB10., δεν θα έπρεπε να βιώνουν το ίδιο επίπεδο εμπειρίας σε σχέση με αυτό που οι χρήστες OS X και iOS απολαμβάνουν;
Παρόλο που υπάρχουν πολλές δυσκολίες σε σχέση με την πολιτική, τα πρότυπα και τις διαδικασίες της ΕΟΤΥ σχετικά με τις απαιτήσεις των εφαρμογών, παραμένουν ακόμη αναπάντητα τα ερωτήματα από την ομοσπονδία σχετικά με την αντιμετώπιση της πολυπλοκότητας της φύσης των εφαρμογών για τυφλούς.
Τελικά, η προσβασιμότητα δεν σημαίνει απλά να δημιουργήσεις ένα iPhone, iPad ή Mac που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από έναν τυφλό, ή έναν κωφάλαλο, ή από άτομα με αυτισμό, ή από πολύ νέα άτομα, ή από ώριμα σε ηλικία άτομα, ή από ανθρώπους που η τεχνολογία εξακολουθεί να αποτελεί μια πρόκληση μετά και από πολλές δεκαετίες.
Σημαίνει να δημιουργήσεις μια συσκευή iPhone, iPad ή Mac που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους!

Πηγή: appleteam.gr



Φεύγει η Όλγα Τρέμη από το Mega


Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό αναφέρουν πως η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Όλγα Τρέμη υπέβαλε την παραίτηση της .
Αν και από τη διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού δεν έχει επιβεβαιωθεί το γεγονός, εντούτοις η παραίτηση της κ. Τρέμη πρέπει να θεωρείται σίγουρη, από τη στιγμή που η ίδια φέρεται να έχει ξεκαθαρίσει και δη γραπτώς πως δεν επιθυμεί να συνεχίσει την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου.
Ως διάδοχος της γνωστής παρουσιάστριας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, προορίζεται, σύμφωνα πάντα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η δημοσιογράφος του πολιτικού ρεπορτάζ, Μαρία Σαράφογλου.

Πηγή: news247.gr



Συλλήψεις στην Χαλκιδική για παράνομα καταστήματα


Ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πραγματοποίησαν τη Δευτέρα αστυνομικοί στην Χαλκιδική.

Ειδικότερα συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, για παραβίαση σφραγίδων που είχε θέσει η αρμόδια Αρχή, για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και για κατάληψη αιγιαλού χωρίς άδεια.

Ακόμη συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, για κατάληψη αιγιαλού χωρίς άδεια και ένας ημεδαπός, στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και για στέρηση πιστοποιητικού υγείας.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο των ελέγχων, συνελήφθη ένας ημεδαπός, στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, για άσκηση εμπορικής δραστηριότητας εκτός καταστήματος χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή (καντίνα) και για στέρηση πιστοποιητικού υγείας.

Επιπλέον, θα ενημερωθούν και οι κατά περίπτωση συναρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Πηγή: voria.gr



Ισχυρές καταιγίδες σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Ημαθία


Στο κέντρο της συμπρωτεύουσας χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να απεγκλωβίσει από τα αυτοκίνητα τους οδηγούς αυτοκινήτων λόγω της υψηλής στάθμης των υδάτων. Παράλληλα, σημειώθηκε πρόσκαιρη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε περιοχές περιμετρικά του κέντρου της Θεσσαλονίκης.
Και ο καιρός τρελάθηκε... Ισχυρές καταιγίδες πλήττουν από τα ξημερώματα Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Ημαθία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο κέντρο της συμπρωτεύουσας χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να απεγκλωβίσει από τα αυτοκίνητα τους οδηγούς αυτοκινήτων λόγω της υψηλής στάθμης των υδάτων. Επίσης, η πυροσβεστική δέχτηκε 50 κλήσεις για απάντηση υδάτων από υπόγεια και ισόγεια. Η οδός Μοναστηρίου γέμισε από φερτά υλικά λόγω της βροχής.

Παράλληλα, σημειώθηκε πρόσκαιρη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε περιοχές περιμετρικά του κέντρου της Θεσσαλονίκης, ενώ υπήρξαν μικρές καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”. Ωστόσο, οι αφίξεις των αεροσκαφών γίνονται χωρίς πρόβλημα.

Σύμφωνα με το έκτακτο επικίνδυνων φαινομένων της ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα επεκταθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, όπου θα συνοδεύονται από χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους.

Δεν αποκλείεται μάλιστα παρόμοια φαινόμενα να εκδηλωθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενίσουν από το απόγευμα της Τετάρτης.



Πηγή: skai.gr



Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Ελληνική κουζίνα - Ριζότο με λαχανικά


Υλικά:

250 γρ. ρύζι αρμπόριο
1 μέτριο πράσο κομμένο κατά μήκος και μετά σε φέτες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο κομμένο σε κυβάκια ή φέτες
2 φλιτζάνια του τσαγιού αρακάς φρέσκος ή κατεψυγμένος
1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή κότας (προτιμήστε ζωμό σπιτικό από βρασμένο κοτόπουλο
ή βιολογικό ζωμό λαχανικών που δεν περιέχει γλουταμινικό νάτριο)
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη βούτυρο αγελάδος
1 φλιτζάνι (περίπου 100 γρ.) τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Αρχικά ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα.

Προσθέστε τα λαχανικά (εκτός του αρακά, αν αυτός είναι κατεψυγμένος) και τσιγαρίστε τα σε μέτρια φωτιά, ώστε να μαλακώσουν σιγά σιγά χωρίς να πάρουν χρώμα.

Εν τω μεταξύ ζεστάνετε τον ζωμό μέχρι να κάψει. Όταν και το πράσο μαλακώσει αρκετά, προσθέστε το ρύζι και συνεχίστε το τσιγάρισμα ώσπου το ρύζι να γίνει μισοδιάφανο. Προσθέστε δύο-τρεις κουτάλες από το ζωμό στο ρύζι (το μείγμα θα αρχίσει να τσιτσιρίζει). Κατεβάστε τη φωτιά και ανακατέψτε ώστε ο ζωμός να ανακατευτεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέστε λίγο ζωμό ακόμα, σκεπάστε με ένα καπάκι και αφήστε το μείγμα να σιγοβράζει, ανακατεύοντας που και που και προσθέτοντας σταδιακά όλο το ζωμό.

Αλατίστε και πιπερώστε ανάλογα με το προσωπικό σας γούστο. Το ριζότο είναι έτοιμο όταν "πιει" όλο το ζωμό, αλλά πριν "στεγνώσει", δηλαδή θα πρέπει να έχει ακόμα μια ελαφρώς χυλώδη μορφή. Όσο είναι ακόμα ζεστό προσθέστε το βούτυρο και την παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν.

Μπορείτε να τα σερβίρετε με επιπλέον τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας από πάνω. 

25 άτομα συνελήφθησαν στη Χαλκιδική το Σαββατοκύριακο


Εκτεταμένοι αστυνομικοί έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια του
διημέρου (12-13.07.2014), από αστυνομικούς σε διάφορες περιοχές της Κασσανδρείας Χαλκιδικής. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 194 άτομα, καθώς και σε 207 οχήματα.
Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην πάταξη του παραεμπορίου και στις τροχαίες παραβάσεις αλλά επεκτάθηκαν και σε γενικότερους ελέγχους αστυνομικής αρμοδιότητας, στην περιοχή της χερσονήσου της Κασσανδρείας Χαλκιδικής ευρύτερα.
Στην αστυνομική επιχείρηση διακλαδικού χαρακτήρα διατέθηκαν αστυνομικοί από τις κατά τόπον αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, καθώς και της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, υπό την εποπτεία του Αστυνομικού Διευθυντή Τάξης Χαλκιδικής.
Ειδικότερα, στην ευρύτερη περιοχή της χερσονήσου της Κασσανδρείας Χαλκιδικής, πραγματοποιήθηκαν μεικτοί αστυνομικοί έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και γενικότεροι αστυνομικοί έλεγχοι από τις προαναφερόμενες Υπηρεσίες, όπου διαπιστώθηκε πλήθος παραβάσεων της φορολογικής, της υγειονομικής και της ασφαλιστικής νομοθεσίας και άλλες παραβάσεις. Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν:
• μία διοικητική φορολογική παράβαση για μη έκδοση παραστατικού άνω των 500 ευρώ,
• επτά διοικητικές παραβάσεις για μη καταχώρηση προσωπικού στο Ι.Κ.Α.,
• έξι παραβάσεις για στέρηση πιστοποιητικού υγείας,
• 11 παραβάσεις για στέρηση άδειας εργασίας προσωπικού και
• 44 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ..
Παράλληλα, στο πλαίσιο των ελέγχων εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία και πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες συλλήψεις:
• μία σύλληψη για φοροδιαφυγή,
• μία σύλληψη για παραβίαση σφραγίδων, που είχε θέσει η αρμόδια αρχή, για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και για εκκρεμή καταδικαστική απόφαση,
• μία σύλληψη για παραβίαση σφραγίδων που είχε θέσει η αρμόδια αρχή, για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και στέρηση άδειας μουσικών οργάνων.
• δύο συλλήψεις για παραβίαση σφραγίδων που είχε θέσει η αρμόδια αρχή,
• οκτώ συλλήψεις για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια, εκ των οποίων μία περίπτωση και για κατάληψη αιγιαλού χωρίς άδεια,
• δύο συλλήψεις για κατάληψη αιγιαλού χωρίς άδεια,
• τρεις συλλήψεις για διατάραξη κοινής ησυχίας κατόπιν ηχομέτρησης,
• μία σύλληψη για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης,
• μία σύλληψη για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και
• πέντε συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Για όλες τις περιπτώσεις θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α. για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.
Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

Ράνια Θρασκιά: Καλοκαιρινή εξόρμηση στη Χαλκιδική



Σε στιγμές χαλάρωσης και απόλυτης ευτυχίας βρίσκεται η Ράνια Θρασκιά, που απολαμβάνει τον καλοκαιρινό καιρό από την αγαπημένη της Χαλκιδική.

Μπορεί να έχουν ακουστεί πολλά και για εκείνη για τη νέα τηλεοπτική σεζόν, πάντως η ίδια δεν φαίνεται να αγχώνεται και φροντίζει να απολαύσει το καλοκαίρι σε γνώριμα μέρη. Εννοείται πως ο προορισμός για μια φανατική Θεσσαλονικιώτισσα είναι η πανέμορφη Χαλκιδική όπου και βρίσκεται αυτές τις μέρες η Ράνια Θρασκιά.
Η παρουσιάστρια ανέβασε στο προσωπικό της προφίλ στοinstagram δύο φωτογραφίες με το καταπράσινο τοπίο, λίγα μόλις μέτρα από τη θάλασσα στο σημείο όπου και διαμένει. Μια φωτεινή και καλοκαιρινή "καλημέρα" για όλους όσους την ακολουθούν στο instagram.  
"Γιατί σαν την Χαλκιδική δεν έχει" σημειώνει η Ράνια κάτω από τη φωτογραφία.

"Κοιτώντας από το 1ο στο 2ο πόδι" γράφει στη δεύτερη φωτογραφία που ανέβασε από το μέρος όπου χαλαρώνει φέτος το καλοκαίρι.




Πηγή: gr.celebrity.yahoo.com




ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής "Η κάθε του λέξη ένας λυγμός" της Κων/νας Γέροντα το Σάββατο 12 Ιουλίου.
  Η ποιήτρια, και οι ηθοποιοί του ΦΑΡΟΥ Αντώνης Καμάς, Νίνα Αγκόρτζα και Κώστας Παπαδόπουλος  διάβασαν αποσπάσματα από την ποιητική συλλογή. 
  Η μουσική επένδυση έγινε από τους σπουδαστές της ΣΥΝΘΕΣΗΣ Άννα Μαρία Φωτιάδου (Φλάουτο) και Γιάννη Χαραρά (Κιθάρα).
  Η νύχτα ήταν μαγική και ταξίδεψε τους εκατό περίπου φίλους της ποίησης που γέμισαν τον όμορφο υπαίθριο χώρο του "Μικρού Καφέ"  που είχε διαμορφωθεί κατάλληλα για να φιλοξενήσει μια τέτοια  εκδήλωση.
  Όλα έδεσαν αρμονικά με την πανσέληνο και είχαν ένα σπάνια όμορφο αποτέλεσμα που μόνο πολύ καλές κριτικές απέσπασε από το κοινό.