Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Κατερίνα Σολομωνίδου, μία φρέσκα παρουσία με άποψη



Ένα από τα νέα πρόσωπα στον στίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι η Κατερίνα Σολομωνίδου. Ένα φρέσκο πρόσωπο, γνωστό στην τοπική κοινωνία των Μουδανιών και της Νέας Προποντίδας από την ενασχόληση της με τα Πολιτιστικά δρώμενα.

Την πλησιάσαμε και της ζητήσαμε να απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις μας πάνω στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές αλλά και σχετικά με τις δικές της απόψεις όσο αφορά τον Δήμο Νέας Προποντίδας.

Η Κατερίνα Σολομωνίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ν. Μουδανιά Χαλκιδικής. Οι γονείς της είναι ο Μιχάλης και η Άννα Σολομωνίδου. Αποφοίτησε από το τεχνικό λύκειο Ν. Μουδανιών από τον κλάδο Οικονομίας και Διοίκησης και αμέσως μετά σπούδασε για δύο χρόνια στον τομέα την Μηχανογραφημένης Λογιστικής.

Είναι ενεργό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Μουδανιών «Ο ΦΑΡΟΣ» από 8 χρονών έως και σήμερα, πρώτα στο χορευτικό και έπειτα στο θεατρικό τμήμα.

Έχει εργαστεί 2 χρόνια ως βοηθός λογιστή και από το 2002 έως και σήμερα διατηρεί κατάστημα ειδών υγιεινής στα Ν. Μουδανιά. Παράλληλα συνεργάζεται με επιχειρήσεις στον τομέα των δημοσίων σχέσεων.

Επιλέγεις να κατέβεις σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση με τον κ. Γκιλή, στην πρώτη του προσπάθεια στην τοπική αυτοδιοίκηση. Τι διαφορετικό πιστεύεις ότι μπορεί να προσφέρει στον τόπο;

Η επιλογή μου να κατέβω στις εκλογές με τον κύριο Γκιλή, αν και δέχτηκα προτάσεις και από άλλους συνδυασμούς, ήταν γιατί πιστεύω στο ήθος του, την εργατικότητα του, την αποφασιστικότητα του και τέλος για το έργο που έχει παράγει εδώ και τόσα χρόνια ως πρόεδρος του επιμελητηρίου.

Όλοι συζητάμε και κριτικάρουμε αλλά δεν «τολμάμε» να συμμετέχουμε . Τι είναι αυτό που δημιούργησε αυτήν την «πολιτική» συνείδηση στην Κατερίνα Σολομωνίδου και την οδήγησε σε αυτή την συμμετοχή;

Ο λόγος που πήρα την απόφαση να βάλω υποψηφιότητα, είναι γιατί δεν μπορώ άλλο να βλέπω αυτόν τον ευλογημένο τόπο να καταστρέφεται ενώ μπορούν να γίνουν τόσα πολλά πράγματα. Δεν μπορώ να μένω άλλο αμέτοχη και απλά να κριτικάρω τις προηγούμενες διοικήσεις από τον καναπέ μου.

Σε αυτές τις Δημοτικές Εκλογές βλέπουμε μία αύξηση στην συμμετοχή νέων, ηλικιακά, ανθρώπων στα ψηφοδέλτια. Είναι μία μόδα ή οι νέοι άνθρωποι έχουν ευαισθητοποιηθεί περισσότερο, και λόγω της κρίσης, και θέλουν να βγουν μπροστά;

Το γεγονός ότι σ’ αυτές τις εκλογές βλέπουμε την αύξηση των νέων ανθρώπων εμένα προσωπικά με χαροποιεί ιδιαίτερα. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τους παλαιότερους. Δεν πιστεύω ότι είναι μόδα, είμαι σίγουρη ότι είναι αγανάκτηση. Η νέα γενιά έχει μια άλλη οπτική γωνία, με νέες ιδέες και σε συνεργασία με την πείρα των παλαιοτέρων μπορούν να γίνουν θαύματα και να αναστηθεί ο τόπος μας.

Όλοι λένε ότι αγαπάνε τον τόπο τους και θέλουν να βοηθήσουν. Εσύ πως θα προσπαθήσεις να «πείσεις» τον δημότη της Νέας Προποντίδας να σε προτιμήσει;

Είναι αυτονόητο ότι όποιοι βάζουν υποψηφιότητα αγαπούν και θέλουν να αγωνιστούν γι’ αυτόν τον τόπο, χωρίς να σημαίνει ότι οι υπόλοιποι τον αγαπάνε λιγότερο.
Εγώ προσωπικά δεν θα μπω στην διαδικασία να πω γιατί πρέπει να ψηφίσει εμένα ο κόσμος. Το μόνο που θα παρακαλούσα, είναι να ψηφίσουν με βάση την λογική και όχι το συναίσθημα. Σ’ αυτές τις εκλογές βάζουν όλοι υποψηφιότητα. Όλοι έχουμε ένα γνωστό, ένα ξάδερφο, ένα γείτονα κτλ. Μην μπείτε σε αυτήν την διαδικασία της υποχρεωτικής ψήφου. Ψηφίστε άτομα που έχουν χρόνο, διάθεση και όρεξη να ασχοληθούν.

Προσωπικά, εσύ σαν Κατερίνα, αν εκλεγείς, τι στόχο θα προσπαθήσεις να επιτύχεις σε αυτά τα 5 χρόνια της θητείας σου;

Προσωπικά εγώ δεν μπορώ να σας υποσχεθώ το τι θα κάνω, όπως κάνουν άλλοι. Θα ήταν το μόνο εύκολο για μένα να τάξω πράγματα και να κερδίσω την εύνοια του κόσμου. Το μόνο που μπορώ να σας υποσχεθώ είναι ότι αν εκλεγεί ο συνδυασμός μας, δεν είναι μόνο τα αυτονόητα οι λακκούβες, τα σκουπίδια, οι λάμπες κτλ. Θα αντιμετωπίζουμε όλους τους ανθρώπους το ίδιο, χωρίς να υπάρχουν εξαιρέσεις. Θα ακούμε το κάθε πρόβλημα και θα πασχίζουμε για την λύση και τέλος να φτάσουμε τον Δήμο μας στο επίπεδο που του αξίζει και όχι σε αυτό το χαλί που τον έχουν καταντήσει.

Θα θέλαμε να κλείσουμε αυτή την παρουσίαση με ένα απόσπασμα από μία δημοσίευση της κ. Σολομωνίδου στο Facebook που θεωρούμε δείγμα χαρακτήρα.

«Όλοι εσείς που έχετε πάθει αμόκ με τις εκλογές, θυμηθείτε και ότι μετά τις εκλογές τα ίδια μαγαζιά θα έχουμε και τις ίδιες παρέες θα κάνουμε γι’ αυτό καλό είναι να χαλαρώσετε λίγο… Άλλο τι λέμε μεταξύ μας στην παρέα και άλλο τι γράφετε σε κοινή θέα όλων...»

Ευχαριστούμε πολύ, την κ. Σολομωνίδου, για αυτή την μίνι συνέντευξη και της ευχόμαστε καλή επιτυχία στην προσπάθεια της. 

Περισσότερα για την Κατερίνα Σολομωνίδου 
Facebook: https://www.facebook.com/katerina.lera

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!