Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Πήγαν για γαρίδες και έπιασαν προϊστορικό καρχαρία!


Άναυδοι έμειναν ψαράδες στη Φλόριντα, των ΗΠΑ. Οι ίδιοι ομολογούν πως είχαν βγει για γαρίδες αλλά η μοίρα τους επιφύλασσε μία όμορφη και ξεχωριστή έκπληξη! Αντί για γαρίδες έπιασαν ένα -ροζ- καρχαρία και μάλιστα ιστορικής αξίας!

Ο επικεφαλής όμως της ομάδας των ψαράδων, φάνηκε να απογοητεύει τους επιστήμονες. Μην γνωρίζοντας την αξία του, πέταξε τον νεκρό καρχαρία πίσω στην θάλασσα, αφού πρώτα τον τράβηξε 2 φωτογραφίες. Οι επιστήμονες βλέποντας τις φωτογραφίες εξήγησαν πως οι ψαράδες χωρίς να το γνωρίζουν ήρθαν σε επαφή με ένα θαύμα. Ο νεκρός καρχαρίας δεν ήταν ένας καρχαρίας με τον οποίο δεν έπρεπε να ασχοληθεί κάποιος. Πρόκειται για καρχαρία του είδους των Γκόμπλιν με τους ελάχιστους καρχαρίες Γκόμπλιν που υπάρχουν ακόμα στη Γη να ζουν σε βάθη μεγαλύτερα των 250 μέτρων και κοντά στην Ιαπωνία. Το ακόμα πιο παράξενο είναι ότι τέτοιος καρχαρίας είχε να εμφανιστεί περίπου 10 χρόνια.

Το κύριο χαρακτηριστικό του καρχαρία Γκόμπλιν είναι το παράξενο σχήμα του κεφαλιού του. Έχει ένα μακρύ ρύγχος, πολύ μακρύτερο από άλλους καρχαρίες, ενώ κάποια άλλα χαρακτηριστικά του καρχαρία είναι το χρώμα του σώματός του, το οποίο είναι ως επί το πλείστον ροζ, και τα μακριά, προεξέχοντα σαγόνια του. Όταν τα σαγόνια είναι κλειστά, ο καρχαρίας μοιάζει με ένα ροζ καρχαρία ταύρο, Carcharias taurus, με μια ασυνήθιστα μακριά μύτη. Φτάνει σε μήκος τα 3,3 μέτρα και βάρος τα 160 κιλά.

Οι επιστήμονες τον αποκαλούν ζωντανό απολίθωμα.


Πηγή: touristorama.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!