Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Σύμπραξη Φορέων και Δυνάμεων για τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου


Μετά από πρόσκληση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Ιγνατίου και σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά και υπό την Αιγίδα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η Κινητή Οδοντιατρική/Παιδιατρική Μονάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρέθηκε σε Δημοτικό Σχολείο της Νέας Ιωνίας Βόλου, πραγματοποιώντας προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο σε περισσοτέρους από 150 μαθητές με ρόμικη και μη προέλευση.

Η αποτελεσματική συνύπαρξη όλων των Φορέων που συμμετείχαμε, το κοινό μας ενδιαφέρον για τις ανάγκες των παιδιών και η αγάπη που εισπράξαμε, υπήρξαν η αρχή μίας νέας συνεργασίας με σκοπό την εύρεση λύσεων σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Υπόσχεση και δέσμευση όλων μας  είναι να συνεχίσουμε την υποστήριξη των μικρών μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, μέσα από προγράμματα αγωγής υγείας και όχι μόνο.

Τις θερμές μας ευχαριστίες:

● στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Ιγνάτιο για την οργάνωση της δράσης και για τη ζεστή του φιλοξενία.
● στην πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κυρία Αικατερίνη Κλάρα, στον γραμματέα κύριο Θανάση Λιάτσικα  και σε όλα τα  μέλη του Συλλόγου, για την άριστη συνεργασία μας
● στην πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά κυρία Μαρία Μενανάκου, στην οδοντίατρο και υπεύθυνη των προγραμμάτων στοματικής υγείας και πρόληψης, κυρία Αγγελική Σεληνίδου, στην οδοντίατρο κυρία Κάτια Κοντογεωργοπούλου και στην οδοντίατρο κυρία Καλλιόπη Βοϊατζή, που για ακόμα μία φορά η συνύπαρξή και η συνεργασία μας στέφθηκε με επιτυχία.
● στο Διευθυντή κύριο Αναστάσιο Γούκο και στους δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας.

Κινητήριος δύναμη της δράσης Προληπτικής Ιατρικής και για το 2014-2015 είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust. Χάρη στην οικονομική ενίσχυση του οργανισμού διασφαλίσθηκαν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος 2014-2015 για το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», την κινητή Οδοντιατρική μονάδα και την κινητή Οφθαλμολογική μονάδα για την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών τους στα παιδιά.

Πηγή: hamogelo.gr


Η φιλία της Τόνιας Σωτηροπούλου με την Κοντσίτα Βουρστ προκάλεσε σάλο


Η Τόνια Σωτηροπούλου εκεί στο εξωτερικό που κυκλοφορεί έχει κάνει πολλές γνωριμίες και αρχίζει να φτιάχνει το όνομα της. Απλώς θα πρέπει να προσέχει που μπλέκει και τι παρέες κάνει. Όπως για παράδειγμα το όνομα των ημερών, την Κοντσίτα Βουρστ, με την/τον οποία/ο είναι φίλες.

Στο προφίλ της στο Instagram η Ελληνίδα ηθοποιός ανέβασε μια φωτογραφία που είναι δίπλα στην Κοντσίτα και έχει γράψει «Πολύ φίλη μου η Conchita!!!! Good luck». Τώρα αν όντως το εννοεί ή το έκανε απλώς και μόνο για να προκαλέσει δεν το ξέρουμε, η ουσία είναι πάντως ότι με αυτόν τον μαϊντανό, την Κοντσίτα όλοι θέλουν να έχουν πάρε-δώσε. Οι ακόλουθοι της πάντως ως επί το πλείστον αντέδρασαν έντονα στο θέαμα.

Πηγή: koolnews.gr


Ελληνική κουζίνα - Η Μακαρονάδα του δήθεν μάγειρα!


Υλικά:

½ κιλό μακαρόνια (καλύτερα βίδες)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 pummaro (το κλασσικό)
1 μικρή κονσέρβα τόνο Rio Mare (καλύτερα σε λάδι)
λίγο λάδι
λίγη ρίγανη
λίγο μαύρο πιπέρι
λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα με λίγο λάδι για να τσιγαριστεί (καλύτερα την ώρα που βάζουμε το νερό για να βράσουμε τα μακαρόνια).

Όταν το κρεμμύδι αρχίσει να παίρνει χρώμα, ρίχνουμε το pummaro και ανακατεύουμε.

Ανοίγουμε τον τόνο και χύνουμε το λάδι (ή το νερό) που υπάρχει μέσα στην κονσέρβα. Μ' ένα μαχαίρι "κόβουμε" λίγο τον τόνο για να μην είναι ένα μεγάλο κομμάτι.

Ρίχνουμε τον τόνο στην σάλτσα και ξανανακατεύουμε. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη (δοκιμάζοντας την γεύση). Ξαναματανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να πήζει. Ο χρόνος μαγειρέματος της σάλτσας είναι περίπου 20 λεπτά (όσο χρειάζεται να βράσει το νερό και να ετοιμάσουμε την μακαρονάδα).

Όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια, αδειάζουμε όλη την σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα (και ναι, σωστά μαντέψατε) ξαναματανακατεύουμε πάλι.

Πηγή: gamoi.gr


Ρωσικά κεφάλαια πέφτουν στη Χαλκιδική σε πολυτελή ξενοδοχεία και κατοικίες


Καλώς ήρθε το Ρούβλι! Τουλάχιστον 300 εκατομμύρια ευρώ θα είναι οι επενδύσεις που ετοιμάζουν να κάνουν Ρώσοι μεγαλοεπενδυτές στην Χαλκιδική, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ενωσης Ξενοδοχείων Xαλκιδικής.
Μάλιστα, από τις ογκώδεις επενδύσει, υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν άμεσα περί τις 10.000 θέσεις εργασίας. Στόχος των Ρώσων είναι η δημιουργία πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων και εξοχικών κατοικιών.
Pomegranate Wellness Spa Hotel
Tο ξενοδοχείο Pomegranate Wellness Spa Hotel είναι επένδυση ρωσικών κεφαλαίων, η οποία ξεπέρασε, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Επενδυτής, τα 25 εκατ. ευρώ και δημιούργησε διακόσιες νέες θέσεις εργασίας. Διαθέτει 172 δωμάτια, ένα από τα μεγαλύτερα Spa στην Eυρώπη, ενώ εγκαινιάστηκε επίσημα πριν από λίγες ημέρες. Mέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, θα έχει ολοκληρωθεί και το συνεδριακό κέντρο του, δυναμικότητας 500 ατόμων, που θα μπορεί να φιλοξενήσει εκδηλώσεις και συνέδρια διεθνών προδιαγραφών. Oι Pώσοι επιχειρηματίες, που το εξαγόρασαν από τον προηγούμενο Έλληνα ιδιοκτήτη του και το ανακαίνισαν ριζικά, στοχεύουν να υλοποιήσουν και άλλες τουριστικές επενδύσεις στη Xαλκιδική.
Aγιος Iωάννης
O Aγιος Iωάννης στη Σιθωνία αποτελεί έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό στη Xαλκιδική και η αξιοποίησή του προβλέπει την ανάπτυξη του ακινήτου για οικιστική χρήση, τουρισμό και αναψυχή. H συνολική επιφάνειά του ανέρχεται σε 261.000 τετραγωνικά μέτρα (με παραλία 2 χιλιομέτρων), εκ των οποίων η εκμεταλλεύσιμη περιοχή φτάνει τα 200.000 τ.μ. Tο TAIΠEΔ κατακύρωσε το ακίνητο έναντι 9,61 εκατ. ευρώ στους κ. Γιάννη και Γιώργο Mεντεκίδη, οι οποίοι είχαν υποβάλει τη μοναδική δεσμευτική προσφορά.
H οικογένεια Mεντεκίδη αποτελεί ίσως τον πιο γνωστό developer μεγάλων συγκροτημάτων εμπορικών και γραφειακών χώρων στη Θεσσαλονίκη, έχοντας συνδέσει το όνομά της με ορισμένες από τις μεγαλύτερες σχετικές επενδύσεις στη συμπρωτεύουσα. H επένδυση στον Aγιο Iωάννη θα είναι ύψους άνω των 50 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει τη δημιουργία ξενοδοχείου 12.000 τ.μ. και ενός παραθεριστικού χωριού 25.000 τ.μ. H ξενοδοχειακή μονάδα, για την οποία σε δεύτερη φάση θα αναζητηθεί και η συνεργασία διαχειριστή, υπολογίζεται ότι θα είναι περίπου 250 δωματίων, ενώ όσον αφορά στο παραθεριστικό χωριό θα κατασκευασθούν περί τις 120 κατοικίες.
Παλιούρι
Πριν από λίγες ημέρες οι εκπρόσωποι του TAIΠEΔ και του ομογενή επιχειρηματία Iβάν Σαββίδη υπέγραψαν συμφωνία παραχώρησης ακινήτου στο Παλιούρι της Kασσάνδρας Xαλκιδικής με τίμημα 14 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για έκταση 320 στρεμμάτων, όπου ο I. Σαββίδης αναμένεται να επενδύσει κεφάλαια ύψους περίπου 80 εκατ. ευρώ για ανάπτυξη κατοικιών και ξενοδοχειακών υποδομών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η ανακαίνιση και λειτουργία του Ξενία Παλιουρίου.
Med Sea Health & Mare Village
Κοντά στο Παλιούρι εξελίσσεται με χρονικό ορίζοντα περάτωσης το καλοκαίρι του 2015 ακόμη μία τουριστική επένδυση από ρωσικά κεφάλαια με κόστος 150 εκατ. ευρώ. Στην περιοχή Kάνιστρο δημιουργείται ένα υψηλών προδιαγραφών τουριστικό συγκρότημα 5 αστέρων, που θα απαρτίζεται από ξενοδοχειακή μονάδα 640 κλινών με υδροθεραπευτικό ιαματικό κέντρο, μία μαρίνα φιλοξενίας 90 σκαφών αναψυχής και έναν οικισμό 150 παραθεριστικών κατοικιών σε συνολική έκταση 330 στρεμμάτων. H επένδυση υλοποιείται από την ανώνυμη ξενοδοχειακή και παροχής υπηρεσιών υγείας εταιρεία Med Sea Health και την ξενοδοχειακή και κτηματική εταιρεία Mare Village AE. Tο υδροθεραπευτικό κέντρο θα διαθέτει 62 πολυτελή δωμάτια με πισίνες, ενώ οι 150 παραθεριστικές κατοικίες σε έκταση 200 στρεμμάτων θα διατεθούν κυρίως προς πώληση.
OAKTREE-ΣANH A.E.
Σε επισφράγιση της συνεργασίας τους, η οποία κυοφορείται από νωρίς το 2013, προχώρησαν πρόσφατα η Oaktree Capital Management με κεφάλαια υπό διαχείριση σχεδόν 80 δισ. δολάρια και η «Σάνη A.E.» των αδελφών Aνδρεάδη, με κοινό στόχο την ανάπτυξη μίας νέας αλυσίδας πολυτελών ξενοδοχείων-resorts στην Eλλάδα. H τελευταία διαθέτει υπό τον πλήρη έλεγχό της ένα από τα σημαντικότερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της χώρας, το Sani Resort στην Kασσάνδρα Xαλκιδικής. Tο ξενοδοχειακό συγκρότημα Oceania Club στα Nέα Mουδανιά Xαλκιδικής (που ήδη το διαχειρίζεται η «Σάνη A.E.» από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του) είναι το πρώτο δείγμα της συνεργασίας Oaktree-Σάνη και ο αρχικός «κρίκος» της αλυσίδας που ξεκίνησαν να δημιουργούν. Tο επενδυτικό «δίδυμο» εκτιμάται ότι ενδιαφέρεται να εξαγοράσει το κλειστό εδώ και περίπου μία διετία ξενοδοχείο Gerakina Beach στη Xαλκιδική, με πωλητή την Eθνική Tράπεζα.

Πηγή: iefimerida.gr


Με απώλειες έκλεισαν την εβδομάδα οι ευρωαγορές


Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, διορθώνοντας από τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών που βρέθηκαν χτες, με τις  Telefonica και Petroleum Geo-Services να ασκούν σοβαρές πιέσεις και να αποτελούν μια καλή αφορμή για διόρθωση.

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 ^FTSE-0,36% υποχώρησε κατά 0,35% στις 6.815 μονάδες, ο γερμανικός DAX ^GDAXI-0,27% έχασε 0,27% στις 9.581 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 ^FCHI-0,67% σημείωσε απώλειες 0,67% στις 4.477 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραψε απώλειες 0,3% στις 338,46 μονάδες, περιορίζοντας στο 0,2% τα κέρδη σε επίπεδο εβδομάδας, υπό το βάρος της αβεβαιότητας που προσέθεσαν τα λόγια του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σχετικά με τις πιθανότητες μείωσης του βασικού επιτοκίου.

Στο ταμπλό, η PGS υποχώρησε κατά 5%, καθώς τα αποτελέσματα α' 3μηνου απογοήτευσαν τους αναλυτές. Τα EBITDA της διαμορφώθηκαν στα 45,2 εκατ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 60,9 εκατ. δολάρια.

Η Telefonica υποχώρησε κατά 2,7%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 3,93 δισ. ευρώ το α' 3μηνο του έτους, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 3,97 δισ. ευρώ.

Στον αντίποδα, οι μετοχές της Vestas Wind Systems ενισχύθηκαν κατά 7,6%, με την αγορά να επικροτεί την επιστροφή στην κερδοφορία το α' 3μηνο, με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 2 εκατ. ευρώ.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, η βρετανική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,4% το διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου, σημειώνοντας την ταχύτερη τριμηνιαία ανάπτυξη από το τρίτο τρίμηνο του 1999.

Παράλληλα, το έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης της Γαλλίας συρρικνώθηκε ελαφρώς στα 28 δισ. ευρώ το α΄ τρίμηνο του έτους σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Τέλος, οι γερμανικές εξαγωγές υποχώρησαν τον Μάρτιο και το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας ήταν χαμηλότερο από ό,τι αναμενόταν, προσθέτοντας σε μια σειρά ασθενών οικονομικών δεικτών στη διάρκεια του μήνα.

Συγκεκριμένα, οι γερμανικές εξαγωγές υποχώρησαν 1,8% σε μηνιαία βάση τον Μάρτιο, ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν 0,9% σε σχέση με τον Φεβρουάριο, αναφέρουν τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, προσαρμοσμένα σε εποχική και ημερολογιακή βάση.

Τα προσαρμοσμένα στοιχεία για το εμπορικό πλεόνασμα διαμορφώθηκαν στα 14,8 δισ. ευρώ τον Μάρτιο, χαμηλότερα των προσδοκιών των αναλυτών για 16,9 δισ. ευρώ.

Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, εμφάνισε πλεόνασμα 19,5 δισ. ευρώ έναντι των προσδοκιών για 16 δισ. ευρώ.

Πηγή: naftemporiki.gr


Προεκλογικό πρόγραμμα του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργου


Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και εκ νέου υποψήφιος Ιωάννης Γιώργος με το συνδυασμό "Αλληλεγγύη" επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου τα Ελαιοχώρια, την Κρήνη, τον Άγιο Παύλο και τη Ν. Ηράκλεια.
Τώρα επισκέπτεται με υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους και συνεργάτες του τα Σήμαντρα και την Πορταριά.

Αύριο Κυριακή 11 Μαΐου το προεκλογικό του πρόγραμμα περιλαμβάνει την Ουρανούπολη στις 09:30, την Αμμουλιανή στις 11:30 και τα Νέα Ρόδα στις 13:30.

Ομιλίες υποψήφιου δημάρχου Γιώργου Γκιλή


Συνεχίζοντας την προεκλογική περιοδεία του στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Νέας Προποντίδας, ο υποψήφιος δήμαρχος με τον Συνδυασμό ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, Γιώργος Γκιλής, επισκέφθηκε την Πορταριά, όπου είχε την ευκαιρία να ακούσει τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες, με κυριότερα το αρδευτικό και την προώθηση των τοπικών προϊόντων (καϊσιού και ελιάς).
Ο κύριος Γκιλής ενημέρωσε τους κατοίκους για τις σχετικές δράσεις που προβλέπονται στο πρόγραμμα της Παράταξής του και διαβεβαίωσε ότι οι πρωτοβουλίες του θα είναι άμεσες και αποτελεσματικές.
Ακολούθως επισκέφθηκε τις Τοπικές Κοινότητες Σωζόπολης και  Νέας Ηράκλειας και συζήτησε με τοπικούς παράγοντες και επιχειρηματίες τις απαιτούμενες παρεμβάσεις, ώστε οι συγκεκριμένες περιοχές –με τη σχεδιαζόμενη ανάπλαση του παραλιακού μετώπου– να αναβαθμιστούν τουριστικά.

ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΞΕΙΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ


4ημερο Μαθητικών Επιδείξεων του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ-Ωδείου Ζ. Φωτιάδη
-Σάββατο 10 Μαΐου Κλασική Μουσική και Χορωδία ώρα 19:00
-Κυριακή 11 Μαΐου Συγκροτήματα Σύγχρονης Μουσικής ώρα 19:30
-Σάββατο 17 Μαΐου Μουσική Προπαιδεία, Κλασική Μουσική και Χορωδία ώρα 19:30
-Κυριακή 18 Μαΐου Τμήμα Φωνητικής (Σύγχρονο Τραγούδι) ώρα 20:00
   Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Δημοτικό Θέατρο Νέων Μουδανιών με Ελεύθερη Είσοδο για το κοινό.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ν. Καλλικράτεια του Γιώργου Γκιλή


Περατώθηκε ο κύκλος εγκαινίων των εκλογικών κέντρων του Συνδυασμού ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με τη χθεσινή μεγάλη συγκέντρωση στελεχών και φίλων της Παράταξης στο Γραφείο της Νέας Καλλικράτειας, όπου ο υποψήφιος δήμαρχος Νέας Προποντίδας Γιώργος Γκιλής παρουσίασε το πρόγραμμά του.
Την εκδήλωση άνοιξαν με χαιρετισμό τους ο πρώην δήμαρχος Μουδανιών Ανδρέας Παπαγιάννης και νυν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος καθώς και ο υποψήφιος της Δημοτικής Ενότητας Νέας Καλλικράτειας  Γιώργος Τσακμάκας, οι οποίοι άσκησαν κριτική στην απερχόμενη διοίκηση και προέβαλαν τις σοβαρές ελλείψεις έργων υποδομής που εξακολουθούν να υφίστανται στον Δήμο.
Ο κ. Γκιλής έδωσε έμφαση στην ποιοτική σύνθεση του ψηφοδελτίου του και στην αποφασιστικότητα των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων να κάνουν πράξη όσα περιλαμβάνονται στο ρεαλιστικό πρόγραμμά τους. Διαβεβαίωσε δε ότι η διοίκησή του θα είναι χρηστή και αποτελεσματική, με σημείο αναφοράς το συμφέρον και το δίκιο του δημότη.
Ακολούθησε η παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών και τοπικών συμβούλων του Συνδυασμού.
Παρόντες ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Πάνας, η υποψήφια αντιπεριφερειάρχις Χαλκιδικής Ρούλα Μυκονιάτη, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Φωτεινή Μπαρμπή και Νικόλαος Καραμήτσος, οι πρώην δήμαρχοι: Καλλικράτειας Βασίλης Λαχταρίδης, Μουδανιών Παναγιώτης Στογιώργης και Τρίγλιας Κατερίνα Καραολάνη.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΡΡΑ


 Στο πλαίσιο των ομιλιών του ο επικεφαλής του συνδυασμού «νέα προποντίδα Σύγχρονος Δήμος» Μανώλης Καρράς επισκέφθηκε χθες Παρασκευή 9/5 στις 20:00 τα Νέα Πλάγια και στις 21:00 τα Φλογητά. Τόσο στα Νέα Πλάγια όσο και στα Φλογητά οι φίλοι του συνδυασμού υποδέχτηκαν  θερμά τον Μανώλη Καρρά.

  Ο υποψήφιος Δήμαρχος, παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού του, που στόχο έχουν την ολοκλήρωση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων την επόμενη πενταετία, πάντα με προτεραιότητα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

  Κάλεσε τους Δημότες να συγκρίνουν και να επιλέξουν αυτούς που μπορούν να υπηρετήσουν καλύτερα τους πολίτες και τον τόπο τους, γιατί η επιλογή τους θα είναι καθοριστική για το μέλλον.

  Τώρα  ο Μανώλης Καρράς  πραγματοποιεί ομιλία στην Πορταριά μπροστά από την Κοινότητα.


Ο ΠΙΤΣΑΔΟΡΟΣ ΑΡΕΣΕ, ΟΧΙ ΟΙ ΠΙΤΣΕΣ


Τι κάνει ένας εκπομπάρχης για το κυνήγι της τηλεθέασης. Η αγωνία, σου λέω. Το άγχος, και μην παραμυθιάζεσαι που τον βλέπεις τον τηλεπαρουσιαστή όλο χαμογελάκια και σκερτσάκια. Από τη μύγα ξύγκι να βγάλει. Τι θα παίξουμε αύριο. Πώς θα ιντριγκάρουμε το κοινό. Ακόμα και το τίποτα, αν χρειαστεί, αν κρίνουμε ότι θα τσιμπήσει ο κόσμος, θα το κάνουμε θέμα.
Γνωστή η ιστορία του πιτσαδόρου που έγινε φίρμα τη βραδυά των Όσκαρ. Έγινε κι αυτό. Παραγγείλανε πίτσες και τον δικό σου, τον πιτσαδόρο, μέχρι που τον ανέβασαν στη σκηνή. Τεφαρίκι η δουλειά σκέφθηκε η ομάδα της Ντε Τζενέρις, που χρόνια κάνει το δικό της σώου και φέτος ήταν η παρουσιάστρια της γιορτής των Όσκαρ.
Βεβαίως υπάρχει ομάδα σε κάθε εκπομπή. Ο παρουσιαστής βγαίνει στο γυαλί, όμως όλα είναι ρυθμισμένα μέχρι λεπτομέρειας από την ομάδα που δουλεύει την εκπομπή. Αποφασίσανε, λοιπόν, να κλείσουν τον πιτσαδόρο στην υψηλότατης τηλεθέασης εκπομπή της Έλεν Ντε Τζενέρις. Φοβερά πράγματα. Όπως συζητάει η εν λόγω παρουσιάστρια έχοντας απέναντί της στο στούντιο τον Ομπάμα ή, την Χίλαρυ Κλίντον, τον Τομ Κρουζ ή, τον Τζώρτζ Κλούνυ, έκανε το ίδιο με τον πιτσαδόρο.
Τι να μας πει ένας πιτσαδόρος; Είπαμε. Ό, τι θα κάνει τα μηχανάκια της τηλεθέασης να χορεύουν χούλα-χουπ. Ποια ηθοποιός σ' αρέσει ρώτησε τον πιτσαδόρο η Τζενέρις. Η Τζούλια Ρόμπερτς.

Πήρες χαμπάρι; Βγήκε το θέμα και στην επόμενη εκπομπή. Αφού άρεσε ο πιτσαδόρος, η κυρία τον ξανακάλεσε και του έκανε τη μεγάλη έκπληξη. Την Τζούλια Ρόμπερτς, που κρύφτηκε στο στούντιο και ξυπόλητη σέρνοντας τη δίμετρη κορμάρα στο πάτωμα εμφανίστηκε ξαφνικά. Και οιτηλεθεατές έζησαν το μέγα γεγονός. Πώς αισθάνθηκε ο πιτσαδόρος όταν είδε μπροστά του την αγαπημένη του ηθοποιό.



Πηγή: apodytiriakias.gr


Προβάδισμα 1,4% δίνει στη ΝΔ νέα δημοσκόπηση


Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, κατά 1,4%, καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας e-voice, που διενεργήθηκε το τελευταίο 48ωρο για λογαριασμό της εφημερίδας «Παρασκήνιο» που κυκλοφορεί το Σάββατο.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 22,5% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,1%.

Τρίτο κόμμα στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων έρχεται Το Ποτάμι με 7,7%, ενώ άνοδο εμφανίζει η ΕΛΙΑ με ποσοστό 7%.

Σταθερά, σε σύγκριση με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις της ίδιας εταιρείας, παραμένουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής (6,4%) και του ΚΚΕ (6%), ενώ για οι ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν 3,6%.

Στο 1,8% κινείται το ποσοστό, που συγκεντρώνει η ΔΗΜΑΡ.

Η συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ έφτασε το 62%, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στο 63,5%, αντλώντας δύναμη από ένα μεγάλο μέρος (16%) των ψηφοφόρων που στις προηγούμενες εκλογές του Ιουνίου 2012 ψήφισε ΠΑΣΟΚ.

Αναποφάσιστοι δηλώνουν 12,3% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων.

Πηγή: news.in.gr


Εκτενές αφιέρωμα για την Εθνική Λυρική Σκηνή στην Γερμανική εφημερίδα Τagesspiegel


Εκτενές θετικό άρθρο για την Εθνική Λυρική Σκηνή και την κοινωνική διάσταση του έργου της, φιλοξενεί η μεγάλη Γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel.

Η ελληνογερμανίδα δημοσιογράφος Theodora Mavropoulos περιγράφει την εμπειρία της από τις παραστάσεις της Όπερας της Βαλίτσας στην Εθνική Βιβλιοθήκη και τη Μεταμόρφωση, την παράσταση του εκπαιδευτικού προγράμματος Η όπερα διαδραστικά στα δημοτικά σχολεία στον Άγιο Παντελεήμονα, ενώ καταγράφει τις απόψεις του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ Μύρωνα Μιχαηλίδη, συντελεστών των παραγωγών, αλλά και θεατών των παραστάσεων.

Η δημοσιογράφος αναδεικνύει τον κοινωνικό ρόλο της ΕΛΣ, μέσω των δωρεάν παραστάσεων που δίνονται σε σχολεία και υποβαθμισμένες περιοχές, ενώ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη μείωση του χρέους με την παράλληλη αύξηση των παραγωγών. Επιπλέον, αναφέρει τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τη δημιουργία των νέων εγκαταστάσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η Tagesspiegel εκδίδεται στο Βερολίνο, αλλά και κυκλοφορεί σε ολόκληρη τη Γερμανία. Εκδίδεται καθημερινά και είναι από τις πρώτες σε κυκλοφορία εφημερίδες της χώρας.

Πηγή: touristorama.com


Πως βλέπουν οι Τουρίστες την Θεσσαλονίκη;


Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι τουρίστες από το φαγητό, τη διασκέδαση, το κλίμα και τους φιλικούς ανθρώπους της αλλά δυσαρεστημένοι από την ατμοσφαιρική ρύπανση και την εικόνα των υδάτων σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου.

Αυτά είναι ορισμένα από τα συμπεράσματα που προέκυψαν από πρόσφατη έρευνα για την εικόνα και την ταυτότητα της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού. Πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή Τουριστικού Μάρκετινγκ Ευάγγελο Χρήστου και την ερευνητική του ομάδα: Κυριακή Κουντουργιάννη και Φωτεινή Μποτίτση.

Σύμφωνα με τον κ.Χρήστου, είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι τουρίστες -κυρίως οι ξένοι- είναι πολύ ικανοποιημένοι από τα μουσεία της πόλης, τόσο σε ό,τι αφορά τη σχέση ποιότητας-τιμής όσο και την καθαριότητα.

“Αξίζει να αναφέρουμε επίσης, ότι το 80% των τουριστών που έρχονται από το εξωτερικό, επιλέγουν τη Θεσσαλονίκη για τα ιστορικά της μνημεία”, σημείωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ.Χρήστου.

“Μερικά ακόμη ενδιαφέροντα συμπεράσματα της έρευνας είναι τα εξής: Η εικόνα που έχουν για τη Θεσσαλονίκη πριν την επισκεφτούν, τόσο οι Έλληνες όσο και οι ξένοι τουρίστες, αλλάζει προς το καλύτερο μετά από την επίσκεψή τους. Επίσης αισθάνονται ιδιαίτερα ασφαλείς στην πόλη αλλά αξιολογούν αρνητικά την καθαριότητα των δημοσίων χώρων”, επεσήμανε ο καθηγητής.

“Εξετάζοντας τα συμπεράσματα της έρευνας, από όπου προκύπτει πως το μεγαλύτερο μέρος των ξένων τουριστών μαθαίνει για την πόλη μέσα από διαφήμιση που γίνεται στο ίντερνετ ή άλλη προβολή στα social media, πιστεύω ότι η ανάγκη να δημιουργηθεί ένας Οργανισμός Διαχείρισης Τουριστικού Προορισμού (DMO) είναι μεγάλη”, υπογράμμισε ο κ.Χρήστου.

Πηγή: touristorama.com


Η χιπ-χοπ εκδοχή του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας!


Μια χιπ-χοπ εκδοχή της ιστορίας του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας παρουσιάζεται στις 22 και 23 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής, στη σειρά Γέφυρες και σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελλάς Γαλλία – Συμμαχία 2014».

Με επτά χορευτές χιπ-χοπ, έναν καλλιτέχνη τσίρκου και έναν ηθοποιό, ο Sébastien Lefrançois ανατρέπει τους κώδικες του σαιξπηρικού θεάτρου και φέρνει αυτό το κλασικό έργο κοντά στη νέα γενιά, θέλοντας να μας δείξει το πόσο πολύ αυτά τα κομμάτια της ιστορίας μας μοιάζουν.

Sébastien Lefrançois

Γεννήθηκε στη Νορμανδία το 1969 και η σχέση του με το χορό και την κίνηση ξεκίνησε από το καλλιτεχνικό πατινάζ με το οποίο ασχολήθηκε, με πολύ υψηλές επιδόσεις, μέχρι τα 24 χρόνια του,. Η πρώτη του επαφή με το χιπ-χοπ ήταν τηλεοπτική, μέσα από την εκπομπή “H.I.P.H.O.P” του Sidney το 1984 (η πρώτη τηλεοπτική εκπομπή αποκλειστικά για χιπ-χοπ του Patrick Duteuil ή “Sidney”).
Λίγα χρόνια αργότερα ανακαλύπτει το θέατρο και τη χορογραφία και παίρνει κρατικό δίπλωμα (στον τζαζ και το σύγχρονο χορό) στις αρχές του 90. Το 1994 ιδρύει μαζί με χορευτές του Cergy-Pontoise την ομάδα Trafic de Styles, της οποίας γίνεται καλλιτεχνικός διευθυντής και χορογράφος. Με την ομάδα αυτή δημιουργεί πολλές χορογραφίες, όπως: Off the Line, Squatt’age, L’Incroyable Mystère Pulp, Attention Travaux, Le Poids du ciel, Enveloppes timbrées κ.ά.
Ο Sébastien Lefrançois συνεργάζεται επίσης ως ερμηνευτής ή ως χορογράφος σε διάφορα θεάματα και θεατρικές παραστάσεις. Το 2007 διορίστηκε μόνιμος καλλιτέχνης (artiste associé) των Cités Danse Connexion, του πρώτου φορέα στη Γαλλία που αφορά την προώθηση του χορού χιπ-χοπ.
Trafic de styles

Ακρίβεια στην κίνηση, και μια λεπτή ισορροπία πάνω στο κινούμενο όριο ανάμεσα στον αθλητισμό και την τέχνη, την άσκηση και το θέαμα, την ψυχή και το σώμα: αυτό χαρακτηρίζει τους Trafic de styles, που μας προτείνουν μια εκφραστική γλώσσα κωμική όσο και ποιητική και μας μεταφέρουν ανάμεσα στον ουρανό και τη γη, ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία…

«Φλογερό, νεανικό, χωρίς κόμπλεξ, αυτό το έργο είναι η σημαντικότερη δουλειά του Sébastien Lefrançois […] Ο χορογράφος είχε το όνειρο να αναμετρηθεί με ένα ιερό σύμβολο του θεάτρου και του χορού. Και το πραγματοποίησε, με πολύ μεγάλη επιτυχία.» Rosita Boisseau, Le Monde.

Στις 22 και 23 Μαΐου
Στις 20:00



Πηγή: athensblog.touristorama.com


Αξίζει να διαβάσετε την είδηση!


Το κοινό μιας τηλεοπτικής εκπομπής στην Τουρκία όπου οι συμμετέχοντες αναζητούν γαμπρό- νύφη χειροκροτά με πάθος έναν άνδρα που τόλμησε να πει δημόσια την αλήθεια.

Ο άνδρας αποκάλυψε πως έχει σκοτώσει 2 φορές τις πρώην γυναίκες του. Την πρώτη φορά την σύζυγό του και την δεύτερη την ερωμένη του. Φυλακίστηκε και τις δύο φορές αλλά αφέθηκε ελεύθερος αφού του δόθηκε αμνηστία. Τα αίτια των πράξεών του;

Χαρακτηριστικά αναφέρει στην εκπομπή του καναλιού Flash TV
«Είμαι ένας τίμιος άνθρωπος ο οποίος αναζητεί νέα σύζυγο» είπε ο Τζαλινάκ, εξηγώντας ότι σκότωσε την πρώτη του γυναίκα επειδή τον «εκνεύριζε» η συμπεριφορά της και δολοφόνησε μια μετέπειτα ερωμένη του διότι θεωρούσε πως ήθελε τα λεφτά του.

Το θέμα έγινε πρωτοσέλιδο στις τούρκικες εφημερίδες. Τις υπόλοιπες σκέψεις τις αφήνω σε εσάς μιας και ο Τζαλινάκ κλήθηκε από τον παρουσιαστή του σόου να εγκαταλείψει το στούντιο. Τα χειροκροτήματα του κοινού στο στούντιο άφησαν άφωνη την Τούρκικη κοινωνία και μάλλον και την Ελληνική.

Πηγή: touristorama.com


Ελληνική κουζίνα - Ομελέτα φούρνου με πατάτες, κρεμμυδάκια, φέτα και μυρωδικά


Η ομελέτα με πατάτες στην πιο light εκδοχή της, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα που θα σερβίρετε παρέα με μια ωραία ντοματοσαλάτα και ζυμωτό ψωμί.
Υλικά
3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1-2 κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
1 ματσάκι μαϊντανό
150γρ. φέτα
8 αβγά
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά να μαλακώσουν, προσοχή μη λιώσουν και τις στραγγίζετε.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στο μεταξύ ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τα τριμμένα κολοκυθάκια για 2 λεπτά. Ρίχνετε τις πατάτες και τις ανακατεύετε κι αυτές στο καυτό λάδι, ανακατεύοντας ελαφρά για 1 λεπτό ακόμα.
Βήμα 3
Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά, ανακατεύετε μέσα το μαϊντανό. Στρώνετε ένα ταψάκι του φούρνου διαμ. 28εκ. με ένα κομμάτι λαδόκολλας και αδειάζετε μέσα το μείγμα του τηγανιού.
Βήμα 4
Χτυπάτε τα αβγά με ελάχιστο νερό, αλατοπιπερώνετε ελαφρά και ανακατεύετε το τρίμμα της φέτας. Περιχύνετε το περιεχόμενο του ταψιού με το μείγμα του αβγού και κουνάτε ελαφρά το ταψί να πάει παντού η ομελέτα.
Βήμα 5
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ομελέτα.
Βήμα 6
Την ξεφουρνίζετε και τη μεταφέρετε μαζί με το χαρτί σε πιατέλα. Τραβάτε το χαρτί αν θέλετε, κόβετε σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρετε.

Πηγή: olivemagazine.gr


Μην ξεχάσεις να ελέγξεις τους κάδους! Η τύχη μπορεί να σου χαμογελάσει!


100.000 δολάρια βρήκε ο επιστάτης καθαρισμού του καναλιού -9- της Μελβούρνης στις τουαλέτες. Χωρίς δεύτερη σκέψη κάλεσε τις Αρχές και τους προϊσταμένους του.

 Η αστυνομία ξεκίνησε τις έρευνες. Οι υποψίες στράφηκαν στο πρόσωπο ενός άνδρα από το Σίδνεϊ, ο οποίος κατηγορούνταν για ξέπλυμα χρημάτων. Μη έχοντας αποδείξεις κατηγορίας στα χέρια της οι Αρχές απέσυραν τις αναφορές στον άνδρα.

Τρία χρονιά μετά και ενώ ο άνδρας που το όνομά του είναι Αμαρτσίγκ συνέχιζε να δουλεύει στο κανάλι δέχτηκε ένα τηλεφώνημα που μάλλον του άλλαξε την ζωή. Τα χρήματα αναζητούσαν κάτοχο. Το ειρηνοδικείο λοιπόν αποφάσισε να ανταμείψει τον τίμιο άνδρα δίνοντάς του το ποσό των 81,597 δολαρίων ενώ το ποσό των 19.500 θα πάει στο κράτος.

Πλούσιος άνδρας δήλωσε στη -Herald Sun- πως θα συνεχίζει να ζει με τους ίδιους ρυθμούς. Συγκεκριμένα -Αισθάνομαι πολύ πολύ τυχερός! Δε θα τα σκορπίσω-

Πηγή: touristorama.com


Συνελήφθη αστυνομικός για θανάτωση σκύλων με φόλα


Ηγουμενίτσα
Συνελήφθη 42χρονος αστυνομικός από συναδέλφους του στο Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών, κατηγορούμενος για θανάτωση δυο σκύλων με φόλα και απειλή κατά του ιδιοκτήτη τους, ο οποίος και κατήγγειλε το περιστατικό.

Βάσει της καταγγελίας 46χρονου Αλβανού, ο αστυνομικός δηλητηρίασε με φόλα μέσα στον κήπο του στο Κερασοχώρι Θεσπρωτίας τα δύο τσοπανόσκυλα του και στη συνέχεια τον απείλησε.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ο οποίος όρισε δικάσιμο για την ερχόμενη Δευτέρα.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο 42χρονος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Πηγή: news.in.gr


Πρακτικές Συμβουλές |Απενεργοποιήστε πλήρως τη σύνδεση δεδομένων μέσω παρόχου!


Για του περισσότερους από εμάς τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας μέσω του παρόχου είναι περιορισμένα. Είτε λοιπόν ταξιδεύετε στο εξωτερικό είτε είστε προς το τέλος των διαθέσιμων data για τον μήνα αυτό, η απενεργοποίηση της σύνδεσης internet μέσω παρόχου είναι το μέσο ώστε να είστε σίγουροι πως δεν θα έχετε καμία επιπλέον χρέωση. Ας δούμε πως μπορείτε να το κάνετε στη συσκευή σας:

Απενεργοποίηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας σε iPhone ή iPad
Ανοίξτε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις” στο iPhone ή στο iPad με δυνατότητα 3G/4G.
Στη συνέχεια επιλέξτε “Δεδομένα”.
Τοποθετήστε την εναλλαγή “Δεδομένα” στο off.

Εναλλακτικά εάν το μόνο που σας απασχολεί είναι τα τέλη περιαγωγής, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την Περιαγωγή Δεδομένων στο ίδιο menu όπως και τα Δεδομένα. Αυτή η επιλογή θα σταματήσει το iPhone ή το iPad να κάνει περιαγωγή σε οποιοδήποτε δίκτυο, εκτός του παρόχου σας. Επίσης είναι μία καλή επιλογή για τα ταξίδια του εξωτερικού. Παρότι έχουμε ακούσει για χρεώσεις περιαγωγής κι ας είναι απενεργοποιημένη η επιλογή. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε πλήρως τα δεδομένα όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό και να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Πηγή: appleteam.gr



Έτσι θα επιλέγονται οι νέοι manager του Δημοσίου – Ποιος ο ρόλος ΑΣΕΠ, συνεντεύξεων & ιδιωτών (ν/σ)


Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται από σήμερα το νομοσχέδιο για νέο σύστημα επιλογής των προϊσταμένων στο δημόσιο. Με το νέο σύστημα εισάγονται νέα εργαλεία για την ανάληψη θέσης ευθύνης στη δημόσια διοίκηση και μπαίνει τέλος στη λογική της επετηρίδας, αλλά και της κομματικής συχνά επιλογής. Στόχος είναι να επιλέγονται οι πλέον κατάλληλοι υπάλληλοι για κάθε συγκεκριμένη διευθυντική θέση, με τον εντοπισμό των δυναμικών εκείνων χαρακτηριστικών και των ειδικών δεξιοτήτων που πρέπει να έχει ένας δημόσιος υπάλληλος για κάθε συγκεκριμένη θέση ευθύνης.

Για να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα στο νέο σύστημα, προβλέπεται η ουσιαστική εμπλοκή του ΑΣΕΠ σε όλα τα στάδια της διαδικασίας. Παράλληλα, όλα τα στάδια (προφίλ θέσης, κριτήρια αξιολόγησης, αποτελέσματα γραπτών εξετάσεων και συνέντευξης) θα αναρτώνται σε πραγματικό χρόνο στο διαδίκτυο. Οι γραπτές εξετάσεις θα διενεργούνται με τις ίδιες δικλείδες διαφάνειας όπως ακριβώς και οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται και στη συνέντευξη. Η διεθνής πρακτική και η εμπειρία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, δείχνει ότι μόνο με δομημένη συνέντευξη μπορούν να αξιολογηθούν τα λεγόμενα δυναμικά χαρακτηριστικά υποψηφίων προϊσταμένων. Για τη διασφάλιση της αντικειμενικότητας αυτής, εισάγονται δύο δικλείδες ασφαλείας:

α) η συνέντευξη θα είναι δομημένη, δηλαδή θα αξιολογεί με ενιαίο τρόπο συγκεκριμένες δεξιότητες όπως προκύπτουν από τα βιογραφικά των υποψηφίων και από τις δηλώσεις ενδιαφέροντος

β) η συνέντευξη θα διεξάγεται από έμπειρα και πιστοποιημένα στελέχη, που θα προτείνονται από το ΑΣΕΠ

Καινοτόμο στοιχείο του νέου συστήματος αποτελεί και το γεγονός ότι στις διαδικασίες αξιολόγησης πέραν των εκπροσώπων του ΑΣΕΠ και του Δημοσίου, θα συμμετέχουν και επιλεγμένα στελέχη του ιδιωτικού τομέα ως αξιολογητές. Τα στελέχη αυτά, όπως τονίσαμε, θα προτείνονται από το ΑΣΕΠ και θα έχουν πιστοποιηθεί σχετικά. Αυτή η καινοτομία εισάγεται και για την περαιτέρω διασφάλιση της διαφάνειας και της αντικειμενικότητας της διαδικασίας, αλλά και για να μεταφέρεται σχετική τεχνογνωσία στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού από τον ιδιωτικό τομέα στο κράτος.

Επιπλέον, το νέο σύστημα προάγει την ισότητα μεταξύ των εργαζομένων και απελευθερώνει σημαντικούς ανθρώπινους πόρους, καταργώντας παρωχημένους διοικητικούς περιορισμούς, μέσα από ενέργειες όπως: το άνοιγμα των θέσεων ευθύνης επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης και Διεύθυνσης σε όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου με τα κατάλληλα προσόντα, ο περιορισμός της σημασίας των κλάδων ως κριτήριο για την κατάληψη θέσης ευθύνης και η επικέντρωση στα ουσιαστικά και δυναμικά προσόντα του υποψηφίου και τέλος η δυνατότητα σε υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου να καταλάβουν τις ανώτατες θέσεις ευθύνης της διοικητικής ιεραρχίας δηλαδή των Γενικών Διευθυντών.

Πεδίο εφαρμογής του νέου συστήματος θα είναι, προς το παρόν τουλάχιστον, το λεγόμενο κεντρικό κράτος. Για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα ακολουθήσει νέα μελέτη για το σύστημα επιλογής προϊσταμένων, σε συνεργασία του ΥΔΜΗΔ με το συναρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σχετικά:

«Βήμα – βήμα χτίζουμε τη νέα δημόσια διοίκηση. Η σύνταξη των Προεδρικών Διαταγμάτων με τους νέους οργανισμούς των Υπουργείων ολοκληρώθηκε. Για πρώτη φορά υπάρχει σαφής περιγραφή κάθε θέσης ευθύνης. Με το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στοχεύουμε να εντοπίσουμε τους πιο κατάλληλους για κάθε μία από τις θέσεις αυτές. Θεσμοθετούμε ένα σύστημα που θα μπορεί να αναδεικνύει με διαφάνεια, αξιοκρατία και αντικειμενικότητα τα πιο άξια και ικανά στελέχη της δημόσιας διοίκησης».

Πηγή: aftodioikisi.gr


Μ-Λ ΚΚΕ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ


Μ-Λ ΚΚΕ
ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ – ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΣΥΝΔYΑΣΜΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Αριστομένη
ΑΤΖΑΜΙΔΑΚΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ του Αλεξίου
ΓΡΑΒΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Δημοσθένη
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ιωάννη
ΚΑΡΒΑΓΙΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Κωνσταντίνου
ΚΟΝΤΟΦΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου
ΚΟΥΦΟΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του Αριστείδη
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Προδρόμου
ΠΕΤΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Νικολάου
ΣΑΜΑΡΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑ του Αγαμέμνονος
ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΙΩΣΗΦ του Σταύρου
ΤΑΧΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου
ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Δημητρίου

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Στην ψηφιακή εποχή περνά ο ΟΣΕ


 Στην ψηφιακή εποχή περνά η ενημέρωση των δρομολογίων του σιδηροδρόμου, αφού ο ΟΣΕ θέτει σε λειτουργία το σύστημα ενημέρωσης επιβατών σε πραγματικό χρόνο.
Το σύστημα ενημέρωσης επιβατών, το οποίο λειτουργεί σε τρεις σιδηροδρομικούς σταθμούς, Πειραιά, Λάρισας και Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνει:
1. Οθόνες πληροφόρησης επιβατών,(Digital Signage) οι οποίες προβάλλουν ψηφιακό περιεχόμενο που συχνά και εύκολα ενημερώνεται και αλλάζει, διαθέτοντας μάλιστα και διαδραστικές δυνατότητες. Το σύστημα Digital Signage χρησιμοποιείται κυρίως για ενημέρωση του επιβατικού κοινού σε θέματα όπως πρόγραμμα των δρομολογίων, νέα και ανακοινώσεις του ΟΣΕ, καιρός, ειδήσεις, πολυμεσικό περιεχόμενο, πληροφορίες, videos, photos, εορτολόγιο, διαφημίσεις, ώστε να παρέχει τοπική και στοχευμένη πληροφόρηση, στο σημείο της εγκατάστασής του(αποβάθρα σταθμού).
2. Wi-Fi με ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο (internet) για τους επιβάτες, όπως ορίζει το πλαίσιο της κυβερνητικής εξαγγελίας.
Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του ΟΣΕ, καθώς και των δράσεων αναβάθμισης των υπηρεσιών προς του πολίτες, ο Οργανισμός έχει υποβάλλει πρόταση για ολοκληρωμένο σχέδιο επέκτασης του πιλοτικού έργου, που αφορά στην «Προμήθεια και την εγκατάσταση συστήματος ασύρματης ευρoζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο, μέσω υποδομών Wi-Fi και οθονών ενημέρωσης του επιβατικού κοινού». Το έργο προγραμματίζεται να χρηματοδοτηθεί από κοινοτικούς πόρους (ΕΣΠΑ).
Το σύστημα ενημέρωσης επιβατών θα πληροφορεί σε πραγματικό χρόνο για τις καθυστερήσεις, από συσκευές GPS - GSM που θα εγκατασταθούν στις αμαξοστοιχίες και θα προβάλει τις πληροφορίες στις οθόνες πληροφόρησης επιβατών. Στην ολοκληρωμένη εφαρμογή τού συστήματος οι επιβάτες θα έχουν, επίσης, την δυνατότητα να λαμβάνουν και την εξέλιξη της πορείας του δρομολογίου που τους ενδιαφέρει σε πραγματικό χρόνο, είτε μέσω κινητού τηλεφώνου, είτε μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Πηγή: kathimerini.gr


Νέα επιδοτούμενα προγράμματα για χιλιάδες ανέργους από τον ΟΑΕΔ


Τέσσερα νέα προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης και κατάρτισης, πρόκειται να τεθούν σύντομα σε εφαρμογή από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Τα προγράμματα ανακοινώθηκαν από τον διοικητή του Οργανισμού Θεόδωρο Αμπατζόγλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα με την ευκαιρία της διοργάνωσης του 4ου Forum Εργασίας του ΟΑΕΔ, το ερχόμενο Σάββατο.

Τα νέα προγράμματα είναι συνολικού κόστους 100.000.000 ευρώ, και απευθύνονται σε 35.000 ωφελούμενους.

Αναλυτικά έχουν ως εξής:

- Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων, ηλικίας 25-66 ετών. Απευθύνεται σε 12.000 και η επιδότηση είναι 18,00 ευρώ την ημέρα ή 450 ευρώ το μήνα για κάθε άνεργο.

- Πρόγραμμα δημιουργίας Νέων Θέσεων Εργασίας σε μεγάλες επιχειρήσεις του Ιδιωτικού Τομέα για ανέργους ειδικών ομάδων του πληθυσμού. Απευθύνεται σε 1.000 ωφελούμενους που θα επιδοτηθούν με 600 ευρώ κατ' ανώτατο όριο.

- Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας που πρόκειται να δημιουργήσουν άμεσα νέες θέσεις εργασίας. Απευθύνεται σε 12.000 ωφελούμενους και η ημερήσια επιχορήγηση θα είναι αντίστοιχη της δράσης που θα επιλεγεί.

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελουμένων των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας -ΤοπΣα» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες- ΤοπΕΚΟ». Το πρόγραμμα, απευθύνεται σε 10.000 ανέργους και η ημερήσια επιχορήγηση θα είναι 18,00 ευρώ για ανέργους άνω των 25 ετών και 15,00 ευρώ για ανέργους κάτω των 25 ετών.

Ακόμη την τρέχουσα περίοδο ο ΟΑΕΔ εφαρμόζει επτά προγράμματα απασχόλησης από τα οποία ωφελούνται 34.600 άνεργοι, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός του προγράμματος «Εγγύηση για τη νεολαία», το οποίο εκτιμάται ότι θα καλύψει μέσω κατάρτισης και απασχόλησης 230.000 ανέργους.

Το 4ο Forum Εργασίας πραγματοποιείται το Σάββατο, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254 στον Ταύρο,.

Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία του ΟΑΕΔ που προωθεί την εξοικείωση των ανέργων με υποψήφιους εργοδότες, με στόχο την στήριξη, την προώθηση και την ένταξη τους στην αγορά εργασίας. Κατά τη διάρκεια του Forum Εργασίας, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα λάβουν μέσω προσωπικών συνεντεύξεων εξατομικευμένη υποστήριξη για αναζήτηση εργασίας και να πάρουν εξειδικευμένες συμβουλές, για τη σωστή σύνταξη βιογραφικού σημειώματος, και τη διαμόρφωση του επαγγελματικού τους προφίλ.

Το Forum θα διεξαχθεί από τις 09.00 έως τις 18.00 στον «Ελληνικό Κόσμο» Πειραιώς 254 στον Ταύρο, με τη συμμετοχή 40 μεγάλων εταιρειών, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΑΕΔ οι συμμετέχοντες αναμένεται να ξεπεράσουν τις 5.000. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού www.oaed.gr.

Πηγή: chalkidiki-go.gr


Χονδροειδής παρερμηνεία του Ισλάμ η απαγωγή των μαθητριών από την Μπόκο Χαράμ


Ισλαμιστές λόγιοι και στελέχη μιας επιτροπής προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του μεγαλύτερου παγκοσμίως μουσουλμανικού οργανισμού, του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ), κατήγγειλαν τη μαζική απαγωγή Νιγηριανών μαθητριών από την εξτρεμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, χαρακτηρίζοντάς την "μια χονδροειδή παρερμηνεία του Ισλάμ".
Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Μπόκο Χαράμ ώθησε τα στελέχη του ΟΙΣ, όπως και πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες στη Νιγηρία και σε άλλες μουσουλμανικές χώρες, να τοποθετηθούν δημόσια εναντίον των ακραίων απόψεών της.
"Το έγκλημα αυτό και άλλα εγκλήματα που διαπράττουν τέτοιες εξτρεμιστικές οργανώσεις ακυρώνουν όλες τις αρχές του ανθρωπισμού και τις ηθικές αξίες και αντιτάσσονται στις σαφείς διδαχές του ευλογημένου Κορανιού και τα δίκαια παραδείγματα που έθεσε ο Προφήτης (Μωάμεθ)" υπογραμμίζει η Διεθνής Ισλαμική Ακαδημία (IIFA) του ΟΙΣ, η οποία εδρεύει στην Τζέντα.
"Η γραμματεία της ακαδημίας, σοκαρισμένη από αυτήν την επαίσχυντη ενέργεια, ζητά σθεναρά την άμεση απελευθέρωση αυτών των αθώων κοριτσιών χωρίς (οι απαγωγείς τους) να πειράξουν κανένα από αυτά" αναφέρεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ακαδημίας στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.
Η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Οργανισμού καταδίκασε "την βάρβαρη ενέργεια της απαγωγής των αθώων μαθητριών" και το "ασύνετο επιχείρημα της Μπόκο Χαράμ" ότι το να τις πουλήσει ως σκλάβες συνιστά μια πράξη που συνάδει με το ισλάμ.
Πρόκειται για "μια χονδροειδή παρερμηνεία του Ισλάμ", ανέφερε.
Στο μεταξύ στο Νίγηρα, εκατοντάδες γυναίκες διαδήλωσαν σήμερα στη Νιαμέι για να ζητήσουν "την άμεση απελευθέρωση" και το σεβασμό της "αξιοπρέπειας" των 200 και πλέον νεαρών κοριτσιών που απήγαγε η Μπόκο Χαράμ, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.
"Απαιτούμε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να αναθέσει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να ασκήσει διώξεις για "εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας" εναντίον όλων των στελεχών της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, που δεν είναι παρά εγκληματίες, άνθρωποι χωρίς πίστη και νόμο, οι οποίοι αμαυρώνουν την εικόνα της μουσουλμανικής θρησκείας" ανέφερε σε ένα δελτίο τύπου η Γενική Συνομοσπονδία Φεμινιστικών Οργανώσεων του Νίγηρα, στην οποία μετέχουν περίπου 50 μη κυβερνητικές οργανώσεις, και η οποία κάλεσε στη διαδήλωση.

Πηγή: news247.gr


ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ: Ο τουρισμός δικαιούται ρόλο και λόγο στις αποφάσεις


Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Νέα Δημοκρατία κ. Γρηγόρης Τάσιος πραγματοποίησε μεγάλη περιοδεία στην Κρήτη από τις 5 – 7 Μαΐου, επισκεπτόμενος διαδοχικά τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ο κ. Τάσιος είχε την ευκαιρία να έχει συναντήσεις εργασίας με εκπροσώπους τοπικών αρχών και παραγωγικών φορέων. Ξεχωριστή ήταν η υποδοχή που του επιφύλαξαν οι εκπρόσωποι ενώσεων και  φορέων του τουρισμού καθώς ο κ. Τάσιος είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του κλάδου στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.
«Ο τουρισμός έδειξε τη δύναμή του και την αξία του. Είναι το πραγματικά μεγάλο success story της Ελλάδας. Αποδεικνύουμε ότι αποτελούμε τον βασικό μοχλό ανάπτυξης της χώρας μας, παραμένοντας ισχυρός τροφοδότης του ΑΕΠ, επιτυγχάνοντας και ξεπερνώντας τους στόχους μας. Ο τουρισμός δικαιούται λοιπόν να έχει λόγο και ρόλο εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις» τόνισε ο κ. Τάσιος.
Αναφερόμενος στο διακύβευμα των ευρωεκλογών ο κ. Τάσιος σημείωσε:
«Η ώρα της κάλπης των ευρωεκλογών είναι ώρα της ευθύνης και της εμπιστοσύνης. Το ερώτημα είναι πολύ καθαρό. Θα συνεχίσουμε την πορεία προς τα εμπρός με ψηλά το κεφάλι ή θα μπούμε σε περιπέτειες με άγνωστη έκβαση;  Όσο καθαρό είναι το ερώτημα άλλο  τόσο καθαρή πρέπει να  βγει και η απάντηση  μέσα από την κάλπη των ευρωεκλογών. Διότι αυτή η αναμέτρηση για την εκπροσώπηση της πατρίδας μας στο Ευρωκοινοβούλιο,  δεν μοιάζει με καμιά από τις προηγούμενες. Δεν μοιράζονται καρέκλες. Το διακύβευμα είναι εθνικό και αφορά στη σταθερότητα, στην ομαλότητα, στη συνέχεια της προσπάθειας για μια Ελλάδα που θα στέκεται όρθια και περήφανη. Για μια Ελλάδα με σχέση ισότιμη εταίρου στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. Αυτές τις κατακτήσεις όχι μόνο πρέπει να τις υπερασπιστούμε αλλά να παλέψουμε για να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος. Είναι ώρα να απογειώσουμε την Ελλάδα.».

Χαιρετισμός του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σε ημερίδα με θέμα «Διαχείριση Κρίσεων Υγείας στην Ε.Ε.-O ρόλος του Εθνικού Συστήματος Υγείας με τα Κέντρα Διαχείρισης».


Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, απηύθυνε σήμερα τον εναρκτήριο χαιρετισμό στην ημερίδα με θέμα «Διαχείριση Κρίσεων Υγείας στην Ε.Ε.- Ο ρόλος του Εθνικού Συστήματος Υγείας με τα Κέντρα Διαχείρισης», την οποία διοργάνωσε  το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας..

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού του κ. Γεωργιάδη:

«Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση. Είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι για το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων. Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για μία κληρονομιά που έμεινε στη χώρα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκεί ξεκίνησε πρωτόλεια για να ιδρυθεί το 2007.

Έχει συμβάλει αποφασιστικά και εγώ, ως Υπουργός Υγείας,  το ζω, αγαπητέ πρόεδρε του Ιατρικού Συλλόγου, επί καθημερινής βάσεως. Έχει συμβάλλει αποφασιστικά στη ρύθμιση του συστήματος αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, εκτάκτων περιστάσεων που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Θέλω να πω ότι η συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, που είναι ο εποπτεύων φορέας, είναι άριστη. Πρόσφατο παράδειγμα επιτυχούς αντιμετωπίσεως της χώρας μας σε αυτό τον τομέα ήταν το κρούσμα MERS, το οποίο ήρθε στη χώρα από τη Σαουδική Αραβία, Μ. Πέμπτη βράδυ. Τονίζω την ημέρα για εμάς που ζούμε σε αυτή τη χώρα - καλωσορίζοντας και τους ξένους φίλους που είναι εδώ σήμερα- ξέροντας όλοι ότι Μ. Πέμπτη, Μ. Παρασκευή, το ελληνικό κράτος περίπου δεν λειτουργεί.

Και όμως, το ΚΕΕΛΠΝΟ μαζί με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων ήταν εκεί. Έδρασαν σε πρώτο χρόνο, καίρια και αποφασιστικά, απομονώνοντας τον ασθενή και παρέχοντάς του τις αναγκαίες ιατρικές υπηρεσίες -μέχρι σήμερα δίνει μάχη για τη ζωή του. Βρίσκοντας σε πρώτο χρόνο όσους έπρεπε να εντοπίσουν από το πλήρωμα και τους επιβάτες του αεροσκάφους αλλά και τους ανθρώπους που μετέφεραν τον ασθενή. Δίνοντας εξετάσεις και λαμβάνοντας άριστα και προς εμάς, διότι αντιλαμβάνεστε πόσο κρίσιμο ήταν και για εμάς αυτό το θέμα, και φυσικά και προς τη διεθνή κοινότητα που διαπίστωσε το βαθμό ετοιμότητας του ΕΚΕΠΥ και του ΚΕΕΛΠΝΟ, μέσα σε συνθήκες εξαιρετικά έκτακτης ανάγκης.

Μάλιστα για να σας πείσω για τη σοβαρότητα του θέματος, αρκεί να δείτε τι γίνεται στη Σαουδική Αραβία όλο αυτό το διάστημα και να εκτιμήσετε το μέγεθος του κινδύνου από το οποίο η χώρα μας γλίτωσε και μάλιστα στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, με ό,τι αυτό θα σήμαινε για την πορεία του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος και την προσπάθεια εξόδου από την κρίση, εάν το ΕΚΕΠΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είχαν κάνει τη δουλειά τους με τον επαγγελματισμό, την ταχύτητα και τον τρόπο που την έκαναν. Και τους ευχαριστώ δημοσίως για αυτό.

Φυσικά, σύμφωνα με τη νέα υπουργική απόφαση και στο πνεύμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενθαρρύνουμε και πιστεύουμε στη διασυνοριακή συνεργασία. Η Ε.Ε. κάνει βήματα προς τα εμπρός, προς την ουσιαστική ένωση, και ένα από τα πεδία αυτής της ενώσεως είναι η συνεργασία των εθνικών κέντρων επιχειρήσεων, έτσι ώστε κρίσεις που καμιά φορά και συχνά ξεπερνούν τα όρια ενός κράτους –και οι υγειονομικές κρίσεις κατά κανόνα ξεπερνούν τα όρια ενός κράτους, γιατί οι επιδημίες δε γνωρίζουν σύνορα και δε σταματούν για έλεγχο διαβατηρίων- μπορούν να αντιμετωπιστούν τώρα σε πολύ καλύτερο χρόνο και με πολύ καλύτερο τρόπο με τη συνεργασία η οποία καθιερώνεται.

Υπό την έννοια αυτή χαιρετίζω τη σημερινή ημερίδα. Τη θεωρούμε σημαντική στα πλαίσια της ελληνικής Προεδρίας. Θεωρούμε ότι είναι κάτι το οποίο πρέπει να βρούμε τον τρόπο, ως Ευρωπαϊκή Ένωση, να το ενθαρρύνουμε και να το συντονίσουμε, γιατί όλα τα κράτη της Ε.Ε. έχουν μόνο να κερδίσουν από αυτού του τύπου τη διασυνοριακή συνεργασία.

Να πω επίσης στον πραγματικά αγαπητό και σεβαστό Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου ότι βεβαίως η γενική παροχή υγείας αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την επιτυχία αυτού του σκοπού αλλά αναμφίβολα το σύνολο των πράξεων και αποφάσεών μας –όλα όσα κάνουμε- έχουν ως κεντρικό στόχο τη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών υγείας στον πληθυσμό, γιατί αυτή είναι η ευθύνη που έχουμε αναλάβει και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο, με τα λάθη και τα σωστά μας, όπως συμβαίνει συνήθως σε ανθρώπους οι οποίοι ενεργούν και λαμβάνουν αποφάσεις.

Θέλω λοιπόν να συγχαρώ τον κ. Ευσταθίου και στο πρόσωπό του όλο το προσωπικό του ΕΚΕΠΥ που δίνει αυτή τη μάχη, καθώς και την κα Κρεμαστινού γιατί γνωρίζω ότι χωρίς το ΚΕΕΛΠΝΟ δε μπορεί να προχωρήσει τίποτα σε αυτό το πεδίο. Να πω για μια ακόμη φορά ότι η προσωπική μου υποστήριξη στις δικές σας προσπάθειες είναι δεδομένη και συνεχής».

Πηγή: moh.gov.gr


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σχετικά με το έργο διαπλάτυνσης της ΕΟ Θέρμη - Γαλάτιστα και την Περιαστική Οδό Πολυγύρου




Το έργο διαπλάτυνσης της ΕΟ Θέρμη-Γαλάτιστα, είχε ενταχθεί στο ΕΠ Προσπελασιμότητα του ΕΣΠΑ 2007-2013. Το Δεκέμβριο του 2013 κατόπιν αίτησης των Υπουργείων Ανάπτυξης και Υποδομών, η αρμοδιότητα του έργου μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία  και σε συνεργασία με την Εγνατία ΑΕ, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ολοκληρωθεί το έργο το ταχύτερο δυνατόν και να δοθεί σε χρήση για την ασφάλεια των οδηγών.

Να θυμίσουμε επιπλέον πως η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής είναι συνέχεια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, στελέχη της οποίας υπήρξαν και ο σημερινός αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και οι 2 εκ των 3 περιφερειακών συμβούλων και κανείς έως τώρα δεν αμφισβήτησε την συμβολή τους στο σημαντικό έργο και των δύο διοικήσεων.

Κάποιοι διαπιστώνοντας πως όσο πλησιάζει η ώρα των εκλογών, τόσο μεγαλώνει η ανασφάλειά τους, ψάχνουν ''ειδήσεις'' για να δικαιολογήσουν την παρουσία τους.

Χθες ο κ. Τζιτζικώστας και η "Αλληλεγγύη" παρουσίασαν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας και της Χαλκιδικής, σε μια από τις πολυπληθέστερες εκδηλώσεις που έχουν γίνει στο νομό μας, περιμένουμε και από τους υπόλοιπους να παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους. Συγκεκριμένα όχι γενικά κι αόριστα.

ΒΑΛΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΙΚΑ


περίληψη
Η ταινία περιγράφει την πραγματική ιστορία της θρυλικής τραγουδίστριας της jazz, Monica Zetterlund, εστιάζοντας στην περίοδο γύρω στο 1965.

υπόθεση
Η Μόνικα, μια νεαρή και φιλόδοξη κοπέλα από μια επαρχιακή πόλη, είναι αποφασισμένη να τα καταφέρει ως τραγουδίστρια τη δεκαετία του 60, μέσα στα εντυπωσιακά jazz club της Στοκχόλμης και της Νέας Υόρκης.Γίνεται μια εκπληκτική τραγουδίστρια και ηθοποιός. Πίσω όμως από όλη αυτή τη λάμψη δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τη σκοτεινή πλευρά της δόξας και της επιτυχίας. Τα συνεχή ξενύχτια για δουλειά αλλά και διασκέδαση ανατρέπουν τις ισορροπίες της και η ζωή της καταλήγει να αποτελείται από ασταθείς ερωτικές σχέσεις, έναν πατέρα τον οποίο δεν μπορεί ποτέ να ικανοποιήσει και μία κόρη για την οποία δεν θα αποτελέσει ποτέ την ιδανική μητέρα. Αισθάνεται όλο και περισσότερο μπερδεμένη, και όταν φτάνει το πρωί, τη βρίσκει μόνη με ένα κοκτέιλ στο χέρι. Είναι άραγε ένας δρόμος χωρίς επιστροφή;

Παραγωγή: Σουηδική Σκηνοθεσία: Περ Φλι
Πρωταγωνιστούν: Εντα Μάγκνασον, Σβέριρ Γκιούντνασον, Σελ Μπέρκβιστ, Βέρα Βιτάλι, Σεσίλια Γιουν



Πηγή: athensblog.touristorama.com

Ανοδική η πορεία των Ελληνικών Ξενοδοχείων το 2014!


Την ανοδική του πορεία εκτιμάται ότι θα συνεχίσει το 2014 ο εγχώριος ξενοδοχειακός κλάδος, καθώς σύμφωνα με επίσημες προβλέψεις φορέων, ο αριθμός των επισκεπτών στη χώρα αναμένεται να ξεπεράσει τα 18,5 εκατ. τουρίστες, με τις εισπράξεις να ενισχύονται στα 13 δισ. ευρώ, σημειώνεται σε μελέτη της Infobank Hellastat ΑΕ.

Όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα της μελέτης αυτής, ήδη το πρώτο τρίμηνο του 2014 οι αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό σε κύρια αεροδρόμια της χώρας παρουσιάζουν αύξηση 23% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

Σύμφωνα με την Infobank Hellastat, οι θετικές συνθήκες για την αγορά εντοπίζονται στις ανταγωνιστικές τιμές των ξενοδοχειακών υπηρεσιών, καθώς και στην πολιτική σταθερότητα που επικρατεί μετά την αβεβαιότητα προηγούμενων ετών. Έτσι, η υποχώρηση της τουριστικής κίνησης άρχισε να εξομαλύνεται κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, με τα ξενοδοχεία να περιορίζουν τις απώλειες που υπέστησαν τους προηγούμενους μήνες.

Επίσης αναφέρεται ότι το 2013 ο κλάδος ευνοήθηκε σε μεγάλο βαθμό και από τις ακυρώσεις που έγιναν σε γειτονικές ανταγωνιστικές χώρες, οι οποίες επλήγησαν από πολιτικές και κοινωνικές ταραχές (κυρίως Αίγυπτος και Τουρκία). Έτσι, ο αριθμός των εισερχομένων τουριστών σημείωσε σημαντική άνοδο κατά 15,5%, στους 17,9 εκατ. τουρίστες, με τις συναλλαγματικές εισπράξεις να ανέρχονται στα 12 δισ. ευρώ (+14,9%).

Το μεγαλύτερο μέρος της ανόδου των αλλοδαπών τουριστών προήλθε από τη Ρωσία, καθώς κατά τη διάρκεια της τελευταίας διετίας ο αριθμός των επισκεπτών από τη χώρα αυτή σχεδόν διπλασιάστηκε, ξεπερνώντας το 2013 τα 1,3 εκατ. τουρίστες.

Η ρωσική αγορά πλέον κατέχει το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό επί των συνολικών αφίξεων στην Ελλάδα με 7,5%. Οι Γερμανοί τουρίστες αποτέλεσαν το 12,7% των αφίξεων (2,27 εκατ. τουρίστες, +7,5% από το 2013), ενώ ακολούθησε το Ηνωμένο Βασίλειο με 10,3%, σημειώνοντας όμως ήπια πτώση (-3,9%, στους 1,85 εκατ. τουρίστες).

Το τελευταίο έτος τα περισσότερα ξενοδοχεία μείωσαν αρκετά τις τιμές τους, ώστε να μπορέσουν να διατηρήσουν μεγαλύτερο αριθμό τουριστών. Σύμφωνα με την Infobank Hellastat, πλέον η Ελλάδα κατέστη η δεύτερη φθηνότερη χώρα της Μεσογείου μετά την Αίγυπτο αναφορικά με τις ξενοδοχειακές τις υπηρεσίες, κάτι που όμως δεν ισχύει για την ευρύτερη τουριστική βιομηχανία.

Στη μελέτη αναλύονται οι οικονομικές καταστάσεις των 600 μεγαλύτερων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για το έτος 2012. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα που προκύπτουν συνοψίζονται ο κύκλος εργασιών το 2012 μειώθηκε κατά 5,4%, σε 2,22 δισ. ευρώ, καθώς η εισερχόμενη τουριστική κίνηση το έτος αυτό σημείωσε υποχώρηση 5,5%. Το 67% των εταιρειών εμφάνισαν χαμηλότερα έσοδα σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Τα συνολικά λειτουργικά αποτελέσματα υποχώρησαν κατά 2,3%, στα 489 εκατ. ευρώ ενώ οι προ φόρων ζημιές διευρύνθηκαν στα 304,65 εκατ. ευρώ από 279,45 εκατ. ευρώ το 2011.
Το περιθώριο ΚΠΤΦΑ μειώθηκε ελαφρώς σε 24,3%, ενώ το περιθώριο των προ φόρων κερδών παρέμεινε αρνητικό, επιδεινούμενο σε -6,3%.

Ο δείκτης κεφαλαιακής μόχλευσης υποχώρησε οριακά στο 0,7 προς 1 ενώ η αποδοτικότητα ιδίων κεφαλαίων (RoE) το 2012 σημείωσε επιδείνωση σε -2,6%.

Πηγή: touristorama.com


ΟΜΙΛΙΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΡΡΑ


Χθες Πέμπτη 8/5 ο υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς πραγματοποίησε ομιλίες στη Νέα Γωνιά και στο Λάκκωμα. Μίλησε για τα έργα που έχουν υλοποιηθεί στις παραπάνω τοπικές κοινότητες και παρουσίασε τις προτάσεις του συνδυασμού του, για την επόμενη πενταετία.

  Δεσμεύτηκε ο ίδιος και οι υποψήφιοι του να παλέψουν για μια καλύτερη «κοινωνία πολιτών», με όπλα τις αξίες, τις ιδέες, την πείρα και τη διαδρομή τους τόσο στην προσωπική τους ζωή όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Υποσχέθηκε πίστη και προσήλωση στη σύγχρονη, αποκεντρωμένη, αποτελεσματική και ευέλικτη αυτοδιοίκηση που απαιτεί αλλαγές και προσαρμογές στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται όχι μόνο στην  πατρίδα μας αλλά και διεθνώς.
,
  Στο πλαίσιο των ομιλιών του ο Μανώλης Καρράς πρόκειται να πραγματοποιήσει ομιλίες, σήμερα Παρασκευή 9/5 στις 20:00 στα Νέα Πλάγια  -μπροστά στο ΚΑΠΗ και στις 21:00 στα Φλογητά  -μπροστά στην Κοινότητα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής επισκέφτηκε το απόγευμα της Πέμπτης 8 Μαΐου 2014 ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κος Τζιτζικώστας Απόστολος, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κο Γιώργο Ιωάννη και τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της Περιφερειακής ενότητας Χαλκιδικής, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου.
Τον κο Τζιτζικώστα και το επιτελείο του, υποδέχτηκε στα γραφεία του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής ο κος Διαμαντόγλου Χρήστος, Α΄ Αντιπρόεδρος.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν από τα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου,  ο κος Δεληδημητρίου Αντώνιος Οικονομικός επόπτης, ο κος Χούτας Στυλιανός Γενικός Γραμματέας, ο κος Βαγιάννης Δημήτριος πρόεδρος του μεταποιητικού τμήματος, ο κος Ευθυμιάδης Φίλιππος, η κα Ψωμαδέλη Χριστίνα, η κα Μαυροφρύδη Βαρβάρα και η κα Μπαλάση Στέλλα.
Στον κο περιφερειάρχη παραδόθηκε από τη διοίκηση του Επιμελητηρίου, υπόμνημα με τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός Χαλκιδικής και ζητήθηκε η συμβολή του στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την άμεση επίλυσή τους.
Μερικά από τα προβλήματα του νομού που συζητήθηκαν στη συνάντηση ήταν το θέμα της αντιμετώπισης της διάθεσης των λυμάτων των μεταποιητικών μονάδων του νομού και η κατασκευή βιολογικών καθαρισμών - έργων υποδομής και αξιοποίησης των λυμάτων (ΧΥΤΑ, ΧΑΔΑ, ΧΥΔΗ), η έλλειψη νερού ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω προσέλευσης πολλών τουριστών και αυξημένης κατανάλωσης στην αγροτική παραγωγή για πότισμα, που καθιστά άμεσα την κατασκευή φραγμάτων, εν’ όψει του καλοκαιριού ζητήθηκε ο «καλλωπισμός» των οδικών εισόδων προς την Χαλκιδική (καθαριότητα, αποψίλωση χόρτων, διαγράμμιση δρόμων, επαρκής φωτισμός  κλπ.) καθώς και επαρκή αστυνόμευση για αποφυγή παραβατικών συμπεριφορών και ενεργειών, η δημιουργία βιομηχανικών πάρκων (ΒΙΟ.ΠΑ) και χωροθέτηση  περιοχών που θα μπορούν να εγκαθίστανται μεταποιητικές μονάδες με την ύπαρξη κατάλληλων υποδομών, η δυνατότητα ένταξης στο νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και επιπλέον δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που είχαν αποκλειστεί από τα προηγούμενα προγράμματα (όπως λιανικό εμπόριο, εστίαση) καθώς και καθορισμός μικρότερου ύψους ελάχιστων δαπανών, η λειτουργία του δημόσιου ΚΤΕΟ για τον έλεγχο των επιβατικών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων.  
Τόσο ο κος περιφερειάρχης όσο και ο κος αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, δώσανε απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν από τα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου, ενώ ενημέρωσαν ότι σε ορισμένα από τα προβλήματα του νομού έχει προγραμματιστεί άμεσα η επίλυσή τους.

Τα αποτελέσματα της κλήρωσης του ΠΡΟΤΟ


Δείτε την τυχερή επτάδα
Νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ σημειώθηκε στην κλήρωση της Πέμπτης 8 Μαΐου 2014 στο ΠΡΟΤΟ (PROTO). Τα Διανεμόμενα κέρδη στην πρώτη κατηγορία ήταν 930.000,00 ευρώ. Τουλάχιστον 950.000 ευρώ θα μοιραστούν οι τυχεροί της 1ης κατηγορίας στην επόμενη κλήρωση της Κυριακής 11-05-2014 μετά το ΤΖΑΚ-ΠΟΤ που σημειώθηκε κατά τη σημερινή διαλογή της 1494ης κλήρωσης του ΠΡΟΤΟ.

Η τυχερή επτάδα του ΠΡΟΤΟ:

8   5   6   0   8   6   0

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΕΡΔΗ
1η         -     ΤΖΑΚ-ΠΟΤ
2η         0     25.000,00
3η         8      2.500,00
4η        98        250,00
5η       798         25,00
6η     9.043          2,00

Πηγή: protothema.gr


Ατύχημα με Corsair της Πολεμικής Αεροπορίας, χτύπησε σε καλώδια της ΔΕΗ


Ατύχημα χωρίς, ευτυχώς, θύματα σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης όταν αεροσκάφος τύπου Corsair της Πολεμικής Αεροπορίας, εκτελώντας εκπαιδευτική πτήση σε πολύ χαμηλό ύψος, προσέκρουσε σε καλώδια υψηλής τάσεως της ΔΕΗ.

Από την πρόσκρουση, το αεροσκάφος που ανήκει στην 336 μοίρα βομβαρδισμού της 116ης Πτέρυγας Μάχης στον Αραξο, έχασε «τμήμα του καλύμματος UHF-IFF κεραίας της ουραίας κάθετης σταθερής πτέρυγας».

Όπως έγινε γνωστό, μετά το περιστατικό ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δ.Αβραμόπουλος έδωσε εντολή στην ηγεσία του ΓΕΑ να συγκεντρώσει τους διοικητές των μονάδων «για να τους επισημανθούν θέματα που αφορούν στην τήρηση των κανόνων ασφάλειας και επίβλεψης πτήσεων».

Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται από αρμόδια επιτροπή.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

«Την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 και ώρα 10:45, αεροσκάφος A-7E της 116ΠΜ/336Μ κατά την εκτέλεση εκπαιδευτικής πτήσης διείσδυσης και αποφυγής εχθρικής αεράμυνας σε πολύ χαμηλό ύψος (ΠΧΠ), απώλεσε τμήμα του καλύμματος UHF-IFF κεραίας της ουραίας κάθετης σταθερής πτέρυγας, κατόπιν πρόσκρουσης σε καλώδια υψηλής τάσεως της ΔΕΗ.

»Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται από αρμόδια επιτροπή που συστάθηκε από το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας.

»Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και έδωσε εντολή για συγκέντρωση των Διοικητών των Μειζόνων Σχηματισμών και των Μονάδων αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας για να τους επισημανθούν θέματα που αφορούν στην τήρηση των κανόνων ασφάλειας και επίβλεψης πτήσεων.»

Πηγή: news.in.gr


Ο Μαλούτας απο Ημαθία "σφυρίζει" στο πιο κρίσιμο μάτς του Διγενή Λακκώματος στους Αμπελόκηπους με τον Ηρακλή!!! Ολοι οι διαιτητές της 28ης αγων. του 1ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής


Ανακοινώθηκαν  από την ΚΕΔ/ΕΠΟ οι διαιτητές και οι βοηθοί της 28ης αγωνιστικής του  πρωταθλήματος της Γ΄Εθνικής της Κυριακής 11 Mαϊου 2014. Το ντέρμπι του 1ου ομίλου μεταξύ του ΗΡΑΚΛΗ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ και του ΔΙΓΕΝΗ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ θα διευθύνει ο Δημήτρης Μαλούτας απο την ΗΜΑΘΙΑ. Ο παραπάνω ρέφερι   σφυρίζει αγώνες της FOUTBALL LEAGUE. Βοηθούς θα έχει τους Στέφανο Παρασίου και Κων/νο Γιάντση απο την ίδια ΕΠΣ ενω παρατηρητής διαιτησίας θα ειναι ο  Χρήστος Ιωαννίδης απο τις ΣΕΡΡΕΣ .


Αναλυτικά οι διαιτητές των αναμετρήσεων της 28ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου. 11 Μαϊου 2014 - Ωρα:17:00

 Ηρακλής Αμπελοκήπων-Διγενής Λακκώματος:
Μαλούτας, Παρασίου, Γιάντσης (Ημαθίας)

Νέστος Χρυσούπολης-ΠΑΟ Κοσμίου:
Κουκουλάς, Συμεωνίδης, Ντόντης (Μακεδονίας)

Μακεδονικός-Εθνικός Σιδηροκάστρου:
Τρέβλας, Κελεσίδης, Παπαδάκης (Ημαθίας)

Μουδανιά-Κιλκισιακός:
Σελεμίδης, Κεσίσογλου, Δεμερτζής (Πέλλας)

Δόξα Πετρούσας-Βυζάντιο Κοκκινοχώματος:
Καραλιόλιος, Ρίγκος, Μωυσιάδης (Γρεβενών)

Ορφέας Ελευθερούπολης-Αγροτικός Αστέρας:
Μπουμαρσόπουλος, Νατσιούλας Αναστασίου (Λάρισας)

Εθνικός Αγιονερίου-Πανσερραϊκός:
Τίκας, Βογιαντζής (Καρδίτσας), Τζάνης (Τρικάλων)

Εβρος Σουφλίου-Αρης Ακροποτάμου:
Μηλιάδης, Νικολαΐδης, Νατσιόπουλος (Μακεδονία

Πηγή: digenhs-fc.blogspot.gr


Μία παράσταση αφιερωμένη στη UNICEF και τα παιδιά!


Η αφορμή ήταν να γίνει πράξη η φράση «το γέλιο δίνει ζωή», λέει ο Γιώργος Χατζηπαύλου, ο οποίος συγκέντρωσε μερικούς από τους καλύτερους stand up κωμικούς της χώρας με σκοπό να προσφέρουν την τέχνη τους για να χαρίσουν το χαμόγελο και την ελπίδα, σαν ένα μικρό δώρο ζωής σε παιδιά του κόσμου που το χρειάζονται.

Σύμφωνα με επίσημες πηγές του Αθηναικού Πρακτορείου Ειδήσεων

Έτσι την Παρασκευή 9 Μαΐου, 15 νέοι καλλιτέχνες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα εμφανιστούν στη σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης για να υποστηρίξουν τη UNICEF και το έργο που επιτελεί.

Ως επί το πλείστον συμμετέχουν stand up κωμικοί με τα καλύτερά τους στιγμιότυπα, για να προσφέρουν γέλιο σε μια εποχή που το χρειαζόμαστε ενδεχομένως περισσότερο από καθετί άλλο.

Έπειτα από 10ετή απασχόληση ως κειμενογράφος σε διαφημιστικές εταιρείες, στις αρχές του 2001 ο Γιώργος Χατζηπαύλου αρχίζει δειλά-δειλά να ασχολείται με τη stand up comedy, έναν κύκλο έκφρασης τον οποίο, όπως σημειώνει, θεωρεί ένα από τα πιο δυνατά είδη κωμωδίας.

«Είναι μια ιδιαίτερη φόρμα κωμωδίας αρκετά παρεξηγημένη στη χώρα μας. Τα τελευταία χρόνια όμως βρίσκει τον δρόμο του σε μεγαλύτερα ακροατήρια, δεδομένου ότι και ο κόσμος αρχίζει να το αναζητά σταδιακά και πολύ σύντομα πιστεύω θα φτάσουμε σε ένα σημείο, όπως σε όλα τα είδη τέχνης, να ξεχωρίζει το καλό από το κακό stand up comedy» εξηγεί.

Στην παράσταση συμμετέχουν οι stand-up κωμικοί: Διονύσης Ατζαράκης, Κατερίνα Βρανά, Δημήτρης Δημόπουλος, Βύρων Θεοδωρόπουλος, Χρύσα Κατσαρίνη, Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος, Αριστοτέλης Ρήγας, Σίλας Σεραφείμ, Λάμπρος Φισφής και Δημήτρης Χριστοφορίδης.

Μαζί τους, επί σκηνής, οι χορεύτριες/χορογράφοι Κατερίνα Αλεξανδράκη και Σάρα Τοσκάνο.

Επιπλέον οι νέοι δημιουργοί από το χώρο της μουσικής, Μάγδα Βαρούχα και Αλέξανδρος Κούρος θα παρουσιάσουν, για πρώτη φορά ζωντανά, το τραγούδι Να μου γελάς, το οποίο έγραψαν για την UNICEF και τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για την ενίσχυση των δράσεων που υποστηρίζει το πρόγραμμα «Νονός της UNICEF», ενώ όλοι οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν έχουν σαν στόχο η διοργάνωση να εξελιχθεί σε θεσμό και να διοργανώνεται κάθε χρόνο, πάντα για τα παιδιά και την UNICEF.

Η παράσταση ξεκινά στις 21:00. Τιμή εισιτηρίων: 15 ευρώ γενική είσοδος, 10 ευρώ μειωμένο για φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές και κατόχους κάρτας ανεργίας.

Πηγή: touristorama.com


Ο έρωτας σε δημοπρασία!


Η επιστολή αυτή εστάλη κατά την διάρκεια του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Αν και φέρει τον τίτλο "Σε ενεργό υπηρεσία με την Αμερικανική εξερευνητική δύναμη", το περιεχόμενο της είδησης είναι εντελώς διαφορετικό.

Είναι ένα ερωτικό γράμμα στο οποίο ο στρατιώτης που φέρει το όνομα Τσαρλς γράφει με πάθος τα συναισθήματά του στην αγαπημένη του. Είναι ένα γράμμα που συγκινεί. Μάλιστα περιλαμβάνει και μια αποξηραμένη παπαρούνα.

Η επιστολή επρόκειτο να δημοπρατηθεί από τον οικο Hansons Auctioneers and Valuers, στο Ντερμπυσιρ στην Μεγάλη Βρετανία.

Πηγή: touristorama.com


Τα καθολικά ξωκλήσια της Σύρου: έκθεση του Πλάτωνα Ριβέλλη στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση


Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει ατομική έκθεση φωτογραφίας του Πλάτωνα Ριβέλλη με τίτλο «Τα καθολικά ξωκλήσια της Σύρου». Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 13 Μαΐου 2014, στις 20:30, στην Γκαλερί Κέννεντυ της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 3 Ιουνίου 2014.

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται τραβήχτηκαν τη διετία 2010-2012 στην ύπαιθρο της Σύρου. Η αρχική ιδέα ως προς το θέμα ανήκει στην ιστορικό τέχνης Μαρίζα Δαλεζίου, η οποία εντόπισε και επέλεξε τις εκκλησίες που φωτογραφήθηκαν.

Οι Συριανοί, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία μέχρι το μέσον του 19ου αιώνα ανήκαν στο καθολικό χριστιανικό δόγμα, έκτιζαν ξωκλήσια στην ύπαιθρο, τα οποία εξωτερικά ήταν απαράλλακτα όμοια με εκείνα του ορθόδοξου δόγματος, αλλά στο εσωτερικό τους αποδείκνυαν τη δογματική και αισθητική συγγένειά τους με τις εκκλησίες της Δύσης. Ο Πλάτων Ριβέλλης φωτογράφισε τα λίγα ξωκλήσια που έχουν απομείνει και που χρονολογούνται από το 17ο και τον 18ο αιώνα και επέλεξε να αποδώσει ασπρόμαυρο το εξωτερικό και έγχρωμο το εσωτερικό τους για να τονίσει αυτή τη διαφορά.

Ο Πλάτων Ριβέλλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Σπούδασε Νομικά στην Αθήνα (1963-1968), Πολιτικές Επιστήμες στο Παρίσι (1968-1970) και Φωτογραφία στις ΗΠΑ (1983). Εργάστηκε ως δικηγόρος στην Αθήνα για δώδεκα χρόνια (1971-1983). Διδάσκει φωτογραφία από το 1981 μέχρι σήμερα. Οργάνωσε τα πρότυπα τμήματα φωτογραφίας της Λαϊκής Επιμόρφωσης (Υπουργείο Παιδείας) και δίδαξε τους επιμορφωτές τους. Έχει επιμεληθεί σειρά από εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης για τη φωτογραφία. Έχει παραδώσει πολλά σεμινάρια και διαλέξεις για τη φωτογραφία στην Αθήνα, σε επαρχιακές πόλεις και στην Κύπρο. Έχει εκθέσει τις φωτογραφίες του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Άρθρα του έχουν φιλοξενηθεί σε πολλά ελληνικά περιοδικά και εφημερίδες. Διευθύνει τις εκδόσεις «Φωτοχώρος». Ίδρυσε το 1988 το σωματείο «Φωτογραφικός Κύκλος», του οποίου είναι πρόεδρος. Έχει συγγράψει τεχνικά βιβλία, θεωρητικά βιβλία και λευκώματα.

Τοποθεσία: Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
Ημερομηνία: Εγκαίνια: Τρίτη 13 Μαΐου 2014, 20:30
Διάρκεια: 13 Μαΐου – 3 Ιουνίου 2014
Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 21:00, Σάββατο: 10:30 – 14:30, Κυριακή κλειστά
Είσοδος ελεύθερη

Πηγή: athensblog.touristorama.com