Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Πλησιάζουν τις 50.000 οι επιχειρήσεις, που έκλεισαν την τελευταία τριετία στη Μακεδονία και τη Θράκη


Πλησιάζουν τις 50.000 οι επιχειρήσεις που διαγράφηκαν από τα μητρώα των 18 επιμελητηρίων της Μακεδονίας και της Θράκης την τριετία 2011-2013, με αποτέλεσμα να μείνουν άνεργοι χιλιάδες άνθρωποι στη Βόρεια Ελλάδα. Στην ίδια τριετία έκαναν την εγγραφή τους στα επιμελητήρια 35.456 επιχειρήσεις, οι οποίες όμως δύσκολα μπορούν να αντισταθμίσουν όσες βγήκαν "εκτός παιχνιδιού" για λόγους ...ποιοτικούς.
«Αν δούμε τις διαγραφές και τις εγγραφές της τελευταίας τριετίας διαπιστώνουμε ότι οι επιχειρήσεις που έκλεισαν είναι σε σημαντικό βαθμό παραγωγικές, μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δούλευαν 10-15 χρόνια και απασχολούσαν τρεις-τέσσερις εργαζόμενους έκαστη. Αυτές που άνοιξαν αντίθετα, είναι κυρίως καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που λειτουργούν με έναν ή δύο εργαζόμενους. Αντιλαμβάνεσθε ποια είναι η επίπτωση στην ανεργία", είπε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης, σε συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε τη σύσκεψη προέδρων των 18 επιμελητηρίων της Βόρειας Ελλάδας, παρουσία του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), Κωνσταντίνου Μίχαλου (σ.σ. για τις δηλώσεις του κ. Μίχαλου υπάρχει ξεχωριστό τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ).
Σύμφωνα με τις απόψεις που κατέθεσαν στη συνέντευξη Τύπου οι συμμετέχοντες πρόεδροι, "βρόγχο" για τις επιχειρήσεις της περιοχής -και όχι μόνο- αποτελούν τα προβλήματα της πολύ υψηλής φορολογικής επιβάρυνσης, των κόκκινων δανείων προς τις τράπεζες, της ανύπαρκτης ρευστότητας και των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, πρόσθετη πίεση για τις επιχειρήσεις δημιουργούν οι χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές που ισχύουν στις χώρες των Βαλκανίων, ωθώντας πολλούς επιχειρηματίες στην επαγγελματική μετανάστευση.
"Τελευταία η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα τσακίστηκε, αφού το μάρμαρο της κυβερνητικής πολιτικής το πληρώνουν οι ΜΜΕ. Πάρα πολλές επιχειρήσεις έχουν ήδη μεταφερθεί σε άλλες χώρες, προς τα βόρεια είτε προς τα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας. Στον χώρο της Βόρειας Ελλάδας πρέπει να υπάρχει φορολογικό σύστημα κοντινό στων γειτόνων μας, με φορολογικό συντελεστή 10%, μείωση του ΦΠΑ κατά 50% και επιπλέον μείωση 10% στις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές", σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας και αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ, Ιορδάνης Τσώτσος.
Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στις μεταφορικές εταιρείες, "που αναγκάζονται να αλλάξουν τις πινακίδες των οχημάτων τους σε ρουμανικές και βουλγαρικές", ενώ ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Δράμας, Στέφανος Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στα "κόκκινα δάνεια", υπενθυμίζοντας ότι το ύψος του ανέρχεται σε συνολικά 66,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων πολύ μεγάλο ποσοστό αφορά επιχειρήσεις. Πρόσθεσε ότι οι επιχειρηματίες της Δράμας είναι αποκομμένοι από την Εγνατία Οδό, ενώ "υπάρχει διαρκής αφαίμαξη προς τη Βουλγαρία", με αποτέλεσμα ο νομός να έχει την υψηλότερη ανεργία.
Στον "γόρδιο δεσμό" των πνευματικών δικαιωμάτων αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, Στέλιος Μωραΐτης, ο οποίος κάλεσε τον υπουργό Πολιτισμού να προσκαλέσει την Επιτροπή της ΚΕΕΕ σε συνάντηση για την τροποποίηση του σχετικού νόμου, ώστε να δοθεί λύση στο φλέγον ζήτημα. Για το θέμα έχει ζητηθεί και παρέμβαση του πρωθυπουργού._
Ακολουθεί πίνακας με τις εγγραφές-διαγραφές της τριετίας στα 18 επιμελητήρια του βορειοελλαδικού τόξου
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
ΞΑΝΘΗ 1248 1771
ΕΒΡΟΣ 1666 1452
ΗΜΑΘΙΑ 1679 2295
ΡΟΔΟΠΗ 215 111
ΦΛΩΡΙΝΑ 281 423
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 2015 2361
ΓΡΕΒΕΝΑ 522 854
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 11084 14642
ΚΑΒΑΛΑ 2040 2272
ΚΑΣΤΟΡΙΑ 517 899
ΚΙΛΚΙΣ 911 1607
ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 2196 5597
ΠΕΛΛΑ 1683 2173
ΠΙΕΡΙΑ 1989 2483
ΔΡΑΜΑ 997 1702
ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 2666 3561
ΣΕΡΡΕΣ 1767 2896
ΚΟΖΑΝΗ 1980 2560
ΣΥΝΟΛΟ 35.456 49.659

Πηγή: agelioforos.gr



Πάτωσε και πάλι η Καινούργιου!


Τι νούμερα τηλεθέασης έκανε η νέα εκπομπή του Alpha «Καλοκαίρι Παντού»;

Στο νεανικό κοινό σημείωσε 18,4%, και κατάφερε να φτάσει σε τέταρτο 21%.
Ενώ στο γενικό σύνολο έκανε 14,3% και έφτασε σε τέταρτο 16,6%.


Πηγή: gkourou.com

Αυτός ο συνηθισμένος μπαμπάς έκανε μια τρέλα που δεν περίμενε κανείς!


Ο 58χρονος Keith Gordon, παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, ήταν ένας συνηθισμένος άνθρωπος της ηλικίας του μέχρι που μια μέρα αποφάσισε να κάνει κάτι που ξάφνιασε τους πάντες.
Συνηθισμένος μπαμπάς έκανε κάτι εντελώς ασυνήθιστο (2)
Συνηθισμένος μπαμπάς έκανε κάτι εντελώς ασυνήθιστο (3)
Αποφάσισε να κάνει τατουάζ, αλλά δεν σταμάτησε στο ένα και πλέον δεν θυμίζει σε τίποτα τον παλιό του εαυτό. Ο ίδιος μάλιστα δηλώνει πως για όλα φταίει η Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή που τον αναγκάζει να κάνει όλο και περισσότερα τατουάζ, από την άλλη όμως σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί τη νέα του εικόνα για να παίξει στην τηλεόραση σε ρόλους κακών. 
Συνηθισμένος μπαμπάς έκανε κάτι εντελώς ασυνήθιστο (4)
Συνηθισμένος μπαμπάς έκανε κάτι εντελώς ασυνήθιστο (5)
Συνηθισμένος μπαμπάς έκανε κάτι εντελώς ασυνήθιστο (6)
Συνηθισμένος μπαμπάς έκανε κάτι εντελώς ασυνήθιστο (7)
Συνηθισμένος μπαμπάς έκανε κάτι εντελώς ασυνήθιστο (8)
Συνηθισμένος μπαμπάς έκανε κάτι εντελώς ασυνήθιστο (9)
Συνηθισμένος μπαμπάς έκανε κάτι εντελώς ασυνήθιστο (10)
Συνηθισμένος μπαμπάς έκανε κάτι εντελώς ασυνήθιστο (11)
Συνηθισμένος μπαμπάς έκανε κάτι εντελώς ασυνήθιστο (12)
Συνηθισμένος μπαμπάς έκανε κάτι εντελώς ασυνήθιστο (13)
Συνηθισμένος μπαμπάς έκανε κάτι εντελώς ασυνήθιστο (14)
Συνηθισμένος μπαμπάς έκανε κάτι εντελώς ασυνήθιστο (15)
Πηγή: otherside.gr



Χαλκιδική: Απολογήθηκαν οι κατηγορούμενοι για επεισόδια


Με τις απολογίες των δεκατριών υπολοίπων κατηγορουμένων, οι οποίοι αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι, ολοκληρώθηκε η κύρια ανάκριση για την υπόθεση "Λάκκος Καρατζά" που αφορούσε μία σειρά από επεισόδια που συνέβησαν πέρσι σε περιοχές της βορειανατολικής Χαλκιδικής, συνδεόμενα με τις αντιδράσεις για την εξόρυξη χρυσού.

Από τους 29 κατηγορούμενους που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και απολογήθηκαν τις τελευταίες μέρες ενώπιον της ανακρίτριας Πολυγύρου, άπαντες αφέθηκαν ελεύθεροι, οι περισσότεροι εξ αυτών με περιοριστικούς όρους, ανάμεσα στους οποίους οι πρωτοφανείς -σύμφωνα με τους υπερασπιστές τους- όροι που τους υποχρεώνουν να μην πλησιάζουν σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από το εργοτάξιο της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός" στις Σκουριές, όπως και σε απόσταση δέκα μέτρων από τους μεταλλωρύχους της εταιρείας. Το επόμενο διάστημα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πολυγύρου θα αποφανθεί για την παραπομπή ή όχι των εμπλεκόμενων προσώπων σε δίκη, εκδίδοντας το σχετικό βούλευμα.

Το ίδιο δικαστικό συμβούλιο -εξάλλου- με ανάλογο βούλευμα θα αποφασίσει για την άλλη μεγάλη υπόθεση που χειρίστηκε τους τελευταίους μήνες η ίδια ανακρίτρια και αφορούσε την εμπρηστική επίθεση του περυσινού Φεβρουαρίου στις Σκουριές. Για την τελευταία αυτή υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 22 κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, όλοι τους μέλη του κινήματος κατά της επένδυσης χρυσού. Αμφότερες οι δικογραφίες περιλαμβάνουν βαρύτατες πράξεις σε βάρος των κατηγορουμένων, ανάμεσα στις οποίες αυτή της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Πηγή: news.gr



ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ


H «Άνεμος εκδοτική» η Κωνσταντία Γέροντα, o Πολιτιστικός σύλλογος «Φάρος» και το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής της συλλογής, με τίτλο «Η κάθε του λέξη ένας λυγμός».
  Αποσπάσματα από την ποιητική συλλογή θα αποδώσουν τα μέλη της θεατρικής ομάδας του «Φάρου».
  Τη βραδιά ντύνουν μαγικά με φλάουτο και κιθάρα οι σπουδαστές του ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ Άννα Μαρία Φωτιάδου (Φλάουτο) και Γιάννης Χαραράς (Κλασική Κιθάρα).
   Σας περιμένουμε το Σάββατο 12 Ιουλίου, στις 8:30 μ.μ. στο Μικρό Καφέ στο Εμπορικό Κέντρο Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής.

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Παράταση της άδειας παραμονής του στη Ρωσία ζήτησε ο Σνόουντεν


Ο πρώην συνεργάτης των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Έντουαρντ Σνόουντεν ζήτησε να παραταθεί η άδεια διαμονής του στη Ρωσία, η οποία λήγει τον Αύγουστο, ανακοίνωσε σήμερα ο ρώσος δικηγόρος του Ανατόλι Κουτσέρενα.

Ο Κουτσέρενα επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα "για την παράταση της διαμονής στη Ρωσία" του Έντουαρντ Σνόουντεν. "Αναμένουμε την απόφαση" η οποία πρόκειται να ληφθεί από τη μεταναστευτική υπηρεσία, πρόσθεσε.

Ο Ανατόλι Κουτσέρενα, ο οποίος ανέλαβε τον Έντουαρντ Σνόουντεν μόλις αυτός έφθασε στη Ρωσία πέρυσι τον Ιούνιο, είχε ήδη δηλώσει τον περασμένο μήνα πως ασχολείται με την παράταση της άδειας παραμονής του.

Ο Αμερικανός, ο οποίος κατηγορείται για κατασκοπεία στη χώρα του αφού αποκάλυψε την έκταση των ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων των ΗΠΑ σ' ολόκληρο τον κόσμο, είχε αποκλεισθεί για περισσότερο από ένα μήνα μέσα στο αεροδρόμιο της Μόσχας πριν του χορηγηθεί άσυλο και αναχωρήσει προς άγνωστη κατεύθυνση στη Ρωσία, καθώς δεν μπόρεσε να πάει στη Λατινική Αμερική.

Ο πρώην σύμβουλος της NSA, το διαβατήριο του οποίου έχουν αφαιρέσει οι αμερικανικές αρχές, υπενθύμισε πάντως τον Ιούνιο ότι υπέβαλε αίτημα για άσυλο στη Βραζιλία και δήλωσε πως θα ήταν "ευτυχής" αν πήγαινε σ' αυτή τη χώρα.

Πηγή: kathimerini.gr



Νάτχο και η Μπαρτσελόνα!


Πιθανόν ένα από τα όνειρα του Μπίμπρας Νάτχο να είναι κι ένα συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα. Μπορεί αυτό για τον ισραηλινό μέσο να αποτελεί κάτι μακρινό, δεν ισχύει το ίδιο όμως και για τον 18χρονο ξάδελφό του, Αμίρ, ο οποίος σήμερα υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την καταλανική ομάδα και θα ενταχθεί στην Β’ ομάδα της.
Ο μικρός Νάτχο αγωνίζεται ως μέσος και πέρσι είχε μία καλή σεζόν με την φανέλα της Ντρούζμπα Μαϊκορ στην Β’ Ρωσίας.

Πηγή: thessports.gr



Διακοπές στη Χαλκιδική από το ραδιόφωνο Ρυθμός


Ο Ρυθμός 949 σε στέλνει διακοπές στην Χαλκιδική. Κέρδισε και εσύ ένα από τα 4 ταξίδια που χαρίζουμε για την Χαλκιδική! Από την Δευτέρα 07/07, συντονίσου καθημερινά στον Ρυθμό 949 και άκου το τραγούδι που παίζει στις 09:00, στις 12:00 και στις 15:00. Συμπλήρωσε τα τραγούδια και τα στοιχεία σου στη φόρμα συμμετοχής που θα βρεις παρακάτω και μπες στην κλήρωση που θα γίνεται κάθε Παρασκευή στο Ρυθmorning Show μεταξύ 09:30 – 10:00 (κληρώσεις: 11/7, 18/7, 25/7, 1/8)

Τέσσερις super τυχεροί θα κερδίσουν ένα 5ήμερο ταξίδι σε ξενοδοχείο στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής, all inclusive, και την βενζίνη του ταξιδιού! Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του σταθμού.

Πηγή: radiofono.gr



Θεσσαλονίκη & Χαλκιδική Urban αξιοθέατα ή buzzing παραλίες;


Θέλεις την έντονη ζωή μίας μεγάλης πόλης ή χαλάρωση σε μαγευτικές παραλίες και φυσικές ομορφιές; Μήπως θέλεις να συνδυάσεις και καταγάλανες θάλασσες και buzzing στιγμές; Δε χρειάζεται να πάρεις καμία μεγάλη απόφαση. Αυτό το καλοκαίρι μπορείς να τα έχεις όλα σε έναν από τους πιο όμορφους ελληνικούς προορισμούς. Τη Θεσσαλονίκη που κάθε καλοκαίρι πάει πακέτο με τη Χαλκιδική και τις αμέτρητες επιλογές διασκέδασης, μία για κάθε διάθεση!

Ξεκινώντας από τη συμπρωτεύουσα θα ανακαλύψεις ότι αυτή η πόλη έχει "ζωή" ακόμα και τον Αύγουστο. Αφού περιπλανηθείς από τ πρωί στα κλασικά -αλλά πάντα εντυπωσιακά- αξιοθέατα της πόλης, το βράδυ σε περιμένει μία όμορφη γωνιά της πόλης για καλό φαγητό ή για διασκέδαση.

Κάπως έτσι από τη βόλτα στη Νέα Παραλία, το Λευκό Πύργο, τα Μουσεία και τη Πλατεία Αριστοτέλους ίσως βρεθείς να απολαμβάνεις το καφέ σου στην περιοχή της Ικτίνου ή να πίνεις cocktails και σφηνάκια στην περιοχή γύρω από τη Συγγρού. Αν πάλι έχεις ξεκινήσει τη μέρα σου στα γραφικά Κάστρα, με όλη τη Θεσσαλονίκη να στέκεται κάτω από τα πόδια σου, τότε σίγουρα ένα παραδοσιακό μεζεδοπωλείο θα σε κρατήσει στην περιοχή μέχρι αργά το βράδυ. Μην αναρωτιέσαι γιατί. Οι ρυθμοί στη Θεσσαλονίκη αυτή την εποχή είναι αργοί και πάντα απολαυστικοί, για όσους θέλουν να νιώσουν τη μαγεία της πόλης.

Είναι αλήθεια ότι η Θεσσαλονίκη είναι τόσο "εθιστική" που δεν μπορείς εύκολα να την αποχωριστείς, ωστόσο μία ολιγοήμερη απόδραση στη Χαλκιδική είναι κάτι που οφείλεις στο καλοκαίρι σου.  Γιατί "σαν τη Χαλκιδική, δεν έχει" όπως λένε οι ντόπιοι, αλλά ακόμα και "αν έχει", πάλι αξίζει να δεις όλα αυτά που την κάνουν ξεχωριστή. Από τα υπέροχα beach bars και τη δυνατή διασκέδαση στο πρώτο πόδι, μέχρι τις καταγάλανες αμμώδεις παραλίες και  τον ασύγκριτο φυσικό πλούτο που κυριαρχεί στο δεύτερο.

Αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά για να ετοιμάσεις τώρα τις βαλίτσες σου για Θεσσαλονίκη τότε μπες εδώ και ετοιμάσου για να κερδίσεις υπέροχες καλοκαιρινές αναμνήσεις.. και όχι μόνο.  Η Shell σε συνεργασία με το booking.com,  σου δίνουν τη μοναδική δυνατότητα να fullάρεις φέτος από καλοκαίρι. Κλείσε διακοπές στο www.shellsmart.gr, κέρδισε 5% της κράτησης σε καύσιμα Shell  και επιπλέον Smart πόντους και ζήσε ένα αξέχαστο καλοκαίρι.

Πηγή: lifo.gr



Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στη Χαλκιδική


Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν δέκα ακόμη κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν στην ανακρίτρια Πολυγύρου για σειρά από επεισόδια που έλαβαν χώρα πέρυσι στην βορειοανατολική Χαλκιδική, συνδεόμενα με τις αντιδράσεις για την εξόρυξη χρυσού στην περιοχή.

Ανάμεσα στους όρους που κατά περίπτωση επιβλήθηκαν στους κατηγορούμενους είναι αυτοί της απαγόρευσης να πλησιάζουν σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από το εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές και σε απόσταση δέκα μέτρων από τους μεταλλωρύχους της εταιρείας.

Οι συγκεκριμένοι περιοριστικοί όροι -που υιοθετήθηκαν και κατά τις χθεσινές απολογίες σε τέσσερις από τους πρώτους έξι κατηγορούμενους- χαρακτηρίστηκαν ως πρωτοφανείς από τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Πηγή: zougla.gr



Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Χαλκιδική: ποια πασίγνωστα Βeach Βars έκλεισαν και ..άνοιξαν


Δυο από τα πλέον πολυσύχναστα beach bars της Χαλκιδικής φαίνεται πως δεν θα υποδεχθούν όσους είχαν προετοιμαστεί για παραθερισμό στη Χαλκιδική.

Ο λόγος για τα beach bars «Λευκή Άμμος» και Cabanna, στην παραλία του Παλιουρίου, στη Χαλκιδική, τα οποία έκλεισαν καθώς ο δήμος Κασσάνδρας δεν ανανεώνει την άδεια λειτουργίας που είχαν μέχρι σήμερα οι ιδιοκτήτες τους.

Τα συγκεκριμένα beach bars ελάμβαναν επί χρόνια άδεια από τη δημοτική αρχή για να λειτουργούν, ωστόσο, οι άδειες τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν δεν ανανεώθηκαν. Οι καταστηματάρχες κατέθεσαν προσφυγές, όμως η απάντηση ήταν αρνητική.

Έτσι, πλέον, τα εν λόγω beach bars της Χαλκιδικής έχουν βάλει λουκέτο και ο κόσμος, παρότι μπορεί να χρησιμοποιεί τις ξαπλώστρες που βρίσκονται στις παραλίες, δεν μπορεί να παραγγείλει ροφήματα, καθώς τα καφέ δεν λειτουργούν.

Νεότερη είδηση: Άνοιξαν τα beach bar στην παραλία του Παλιουρίου

Άνοιξαν το μεσημέρι σήμερα, Τρίτη τα τρία beach bar στην παραλία του Ξενία στο Παλιούρι που έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία του ομογενή επιχειρηματία και μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη. Τα γνωστά και πολυσύχναστα beach bar Κουρσάρος, Λευκή Άμμος και Cabanna σφραγίστηκαν την περασμένη Παρασκευή καθώς ο δήμος Κασσάνδρας προχώρησε σε ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους. Ωστόσο, μετά από προσφυγή της εταιρείας «Χ. Πολυχρόνης & ΣΙΑ ΟΕ» που διαχειρίζεται τα beach bar το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκανε δεκτή την αίτηση για αναστολή της εφαρμογής της απόφασης του δήμου. Έτσι, όπως ενημερώθηκε η Voria.gr από το μεσημέρι της Τρίτης τα καταστήματα άνοιξαν και πάλι για τους τουρίστες του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής. Απάντηση, όμως, στο ζήτημα που έχει προκύψει για το κατά πόσο τα καταστήματα λειτουργούν νόμιμα ή όχι μπορεί να δώσει μόνο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, η οποία θα εξετάσει το επόμενο διάστημα την υπόθεση.

Τι λέει ο δήμος Κασσάνδρας

Ο δήμος υποστηρίζει ότι τα beach bar στο Παλιούρι λειτουργούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια βάσει του προγράμματος «Στολίδια στην Άμμο» της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, μετέπειτα ΕΤΑΔ σε τμήματα αιγιαλού και παραλίας που τελούσαν υπό τη διαχείρισή της σε περιοχές ανά την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κασσάνδρας και υπεύθυνο για τις άδειες καταστημάτων Χρήστο Κορδέλλα, το πρόγραμμα αυτό ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2013 και στις αρχές του 2014 το ΤΑΙΠΕΔ ενόψει της μεταβίβασης του ακινήτου του κάμπινγκ και του Ξενία Παλιουρίου στον Ιβάν Σαββίδη προχώρησε με δικαστική απόφαση στην έξωση της εταιρείας Χ. Πολυχρόνης&ΣΙΑ ΟΕ που διαχειριζόταν τα beach bar. «Στον Σαββίδη μεταβιβάστηκε το ακίνητο,όχι ο αιγιαλός όπου λειτουργούν τα beach bar. Υπάρχει χαρτί από το ΤΑΙΠΕΔ που λέει ότι δεν παραχωρείται ο αιγιαλός. Με βάση τη δικαστική απόφαση έπρεπε τα καταστήματα να απομακρυνθούν. Ωστόσο, αυτά άνοιξαν με το έτσι θέλω και λειτουργούσαν παράνομα, οπότε έπρεπε να προχωρήσουμε σε ανάκληση της άδειας λειτουργίας», τονίζει στη Voria.gr ο κ. Κορδέλλας και προσθέτει: «Αν θέλει ο Ιβάν Σαββίδης μπορεί να βγάλει καινούργιες άδειες για καταστήματα αλλά να τα λειτουργήσει στο χώρο του. Αδιαφορούμε τι θα κάνει ο Σαββίδης αν και αμφιβάλλω αν γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει στην παραλία».

«Είμαστε 100% νόμιμοι»
Από την πλευρά της η εταιρεία «Χ. Πολυχρόνης&ΣΙΑ ΟΕ» υποστηρίζει ότι τα beach bar είναι 100% νόμιμα, καθώς έχει υπογράψει συμβόλαιο με τον Ιβάν Σαββίδη για την υπομίσθωση τους. Όπως επισημαίνει στη Voria.gr ο κ. Χρόνης Πολυχρόνης ο κ. Σαββίδης έχει μισθώσει τον αιγιαλό από την ΕΤΑΔ πριν την αγορά του ακινήτου από το ΤΑΙΠΕΔ. «Εμείς υπογράψαμε μισθωτήριο συμβόλαιο με τον κ. Σαββίδη και έχουμε καταβάλει ήδη το ποσό των 200.000 ευρώ ως μίσθωμα. Καταθέσαμε στο δήμο το μισθωτήριο συμβόλαιο αλλά δεν δέχθηκαν να τα δούνε», εξηγεί.

Ο ίδιος σημειώνει ότι η εταιρεία κατέθεσε προσφυγή κατά της απόφασης του δήμου και αίτηση αναστολής για την εφαρμογή της απόφασης στο Τριμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και ανέμενε την έκδοση της απόφασης την περασμένη Πέμπτη 3 Ιουλίου. «Ωστόσο, επειδή ο δήμος δεν έστειλε τα στοιχεία που του ζήτησε το δικαστήριο αλλά και λόγω φόρτου εργασίας η απόφαση βγήκε τελικά σήμερα », αναφέρει ο κ. Πολυχρόνης κατηγορώντας τον δήμαρχο Κασσάνδρας για παράβαση καθήκοντος. «Ο δήμος έστειλε ειδοποιητήριο ότι θα προχωρήσει σε ανάκληση της άδειας λειτουργίας γιατί η εταιρεία δεν διαθέτει μισθωτήριο συμβόλαιο την 1η Ιουλίου και σφράγισε τα καταστήματα στις 4 Ιουλίου, χωρίς να τηρηθεί το περιθώριο των πέντε ημερών, όπως ορίζει ο νόμος. Κανονικά θα έπρεπε να μας κλείσουν σήμερα και όχι την Παρασκευή. Χάσαμε το τριήμερο. Τους κάναμε αγωγές για διαφυγόντα κέρδη και θα στείλουμε εξώδικο σε όλο το δημοτικό συμβούλιο», επισημαίνει ο κ. Πολυχρόνης.
Ο συνέταιρος του κ. Πολυχρόνη Τέλης Σαββίδης υποστηρίζει ότι πίσω από την απόφαση της δημοτικής αρχής, η οποία θα αποχωρήσει από το τιμόνι του δήμου στο τέλος Αυγούστου κρύβονται προσωπικά συμφέροντα. Υπογραμμίζει, δε, ότι στην επιχείρηση απασχολούνται και είναι ασφαλισμένα πάνω από 118 άτομα, τα οποία εν μέσω της σεζόν απειλούνται να μείνουν χωρίς δουλειά, ενώ δεκάδες προμηθευτές κινδυνεύουν να μείνουν στον αέρα.

Σε κάθε περίπτωση, το δικαστήριο δεν εξετάζει το νομικό κομμάτι της υπόθεσης και αρμόδια να αποφανθεί επί της απόφασης του δήμου το επόμενο διάστημα είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Πηγή: gothess.gr



Υπουργείο Ανάπτυξης: Ανοικτά τα μαγαζιά όλες τις Κυριακές του χρόνου σε Χαλκιδική-Θεσσαλονίκη


Ορίστηκαν οι περιοχές της χώρας στις οποίες θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους και τις Κυριακές οι καταναλωτές με βάση την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης, στις περιοχές που θα είναι ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου είναι τα ιστορικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης και οι περιοχές Πικερμίου και Ραφήνας, Χαλκιδικής, Ρόδου, Κω, Σύρου, Μυκόνου και Σαντορίνης.

Υπενθυμίζεται ότι στο μνημόνιο αναφέρεται πως η σχετική υπουργική απόφαση, που όπως είχε προαναγγελθεί, θα έπρεπε να εκδοθεί μέχρι σήμερα 7η Ιουλίου 2014 και σύμφωνα με την οποία προβλέπει σε ποιές περιοχές θα μπορούν να λειτουργούν προαιρετικά όλα τα καταστήματα, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρίς να απαιτείται απόφαση του οικείου αντιπεριφερειάρχη, είναι προαπαιτούμενη δράση για τον επόμενο έλεγχο της τρόικας.

Βάσει των όσων φέρεται να έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα και με την εμπειρία που θα έχει αποκτηθεί από την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου στις παραπάνω περιοχές θα επαναξιολογηθεί το ζήτημα της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων την άνοιξη του 2015, χωρίς να αποκλείεται η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου σε όλη τη χώρα.

Εκτός από τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, προς απελευθέρωση βαίνει και το ζήτημα των προσφορών και των εκπτώσεων.

Μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2014 ο υπουργός Ανάπτυξης θα πρέπει να έχει εκδώσει υπουργική απόφαση με την οποία θα θεσπίζεται Κώδικας Δεοντολογίας για την προστασία του καταναλωτή κατά τις προσφορές, τις εκπτώσεις και τις προωθητικές ενέργειες.

Το υφιστάμενο καθεστώς θα επανεξεταστεί στο τέλος του τρέχοντος έτους έτσι ώστε μέχρι την άνοιξη του 2015 να έχει θεσπιστεί νομοθεσία που θα απαλείφει τους εναπομείναντες περιορισμούς.

Πηγή: agelioforos.gr



Καθημερινές επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ στη Χαλκιδική


Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησαν χθες οι αστυνομικοί

Σαφάρι έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. στη Χαλκιδική προκειμένου να εντοπίσει εκείνους που πωλούν παράνομα προϊόντα στις παραλίες.

Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια ελέγχων στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής, οι αστυνομικοί χθες συνέλαβαν τέσσερα άτομα. Συγκεκριμένα, ένα άτομο για άσκηση εμπορικής δραστηριότητας εκτός καταστήματος χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή και για κατάληψη αιγιαλού χωρίς άδεια. Ο συγκεκριμένος είχε στήσει καντίνα. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν ένα ακόμη άτομο για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και για κατάληψη αιγιαλού χωρίς άδεια καθώς και δύο άλλους για διάθεση προς πώληση διαφόρων μικροαντικειμένων και άλλων προϊόντων (γυαλιά ηλίου, ρολόγια, αναπτήρες, κ.α.) χωρίς άδεια υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου από την αρμόδια Αρχή.

Όπως επισημαίνει η αστυνομία, παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

Για όλες τις περιπτώσεις θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α. για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Πηγή: newsbeast.gr



Πολύγυρος: Ελεύθεροι οι έξι για τα επεισόδια στη Χαλκιδική


Ελεύθερα αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια Πολυγύρου, τα πρώτα έξι από τα συνολικά 29 άτομα, που κατηγορούνται για μία σειρά από επεισόδια που έλαβαν χώρα πέρσι στην βορειοανατολική Χαλκιδική, συνδεόμενα με τις αντιδράσεις για την εξόρυξη χρυσού στην περιοχή.
Σύμφωνα με την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι υποχρεούνται να μην πλησιάζουν σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων το εργοτάξιο και τις εγκαταστάσεις της «Ελληνικός Χρυσός», όπως επίσης να μην πλησιάζουν σε απόσταση δέκα μέτρων τους εργαζόμενους-μεταλλωρύχους της εταιρείας που διαμένουν στην Ιερισσό.

Περιοριστικοί όροι

Στους τέσσερις παραπάνω επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ο τελευταίος αυτός όρος μαζί με τον όρο της ταυτοπρόσωπης εμφάνισής τους στο αστυνομικό τμήμα του τόπου όπου διαμένει επιβλήθηκε στον πρόεδρο του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων και εκ των πρωτεργατών του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού, Τόλη Παπαγεωργίου. Ο έκτος κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν όρο.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο, με τις απολογίες άλλων δέκα κατηγορουμένων για την υπόθεση, ενώ την Τετάρτη θα δώσουν εξηγήσεις οι τελευταίοι 13 κατηγορούμενοι.

Αίσθηση, πάντως, στους υπερασπιστές όσων απολογήθηκαν σήμερα, Δευτέρα, προκάλεσαν οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν σε τέσσερις εκ των κατηγορουμένων
Η ογκωδέστατη δικογραφία -αριθμεί πάνω από 2.500 σελίδες- περιλαμβάνει και συνομιλίες των εμπλεκόμενων προσώπων που καταγράφηκαν ύστερα από άρση του τηλεφωνικού τους απορρήτου. Οι βαρύτατες πράξεις που αντιμετωπίζουν, μεταξύ αυτών της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, φέρονται ότι τελέστηκαν από τις αρχές Μαΐου του 2013 έως το τέλος Αυγούστου του ίδιου χρόνου, στην περιοχή «Λάκκος Καρατζά», στη Μεγάλη Παναγία και στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού.

Τα επεισόδια, ο τραυματισμός αστυνομικού και τα καμμένα Ι.Χ.

Ανάμεσα σε άλλα, τα επεισόδια αφορούν στον τραυματισμό αστυνομικού από αγνώστου ταυτότητας θραύσματα (ύστερα από κινητοποίηση στο δάσος του Κάκαβου), συμπλοκές με δυνάμεις των ΜΑΤ, καταγγελίες εργαζομένων στην «Ελληνικός Χρυσός» για εμπρησμούς στα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους, καταγγελία για ρίψη κροτίδων σε σπίτι πρώην μεταλλωρύχου και φθορές σε φορτηγά της συγκεκριμένης εταιρείας.

Πηγή: newsit.gr



Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Πιο είναι το γονίδιο που αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό και έμφραγμα;


Ένα γονίδιο, το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο να πάθει ένας άνθρωπος εγκεφαλικό ή έμφραγμα, ανακάλυψαν Βρετανοί επιστήμονες...


Το ελαττωματικό γονίδιο φαίνεται να ευνοεί τον σχηματισμό θρόμβων, αιτία για τα περισσότερα εμφράγματα και εγκεφαλικά.

Οι ερευνητές του King's College του Λονδίνου, με επικεφαλής τον καθηγητή Άλμπερτ Φέρο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «PLoS One», εξέφρασαν την ελπίδα ότι, χάρη στη νέα ανακάλυψη, στο μέλλον οι γιατροί θα αναπτύξουν μια νέα γενετική εξέταση, που θα εντοπίζει την ομάδα υψηλού κινδύνου, λόγω ύπαρξης του εν λόγω γονιδίου ΡΙΑ2 στο DNA τους.

Από την άλλη πάντως, επεσήμαναν ότι άλλοι παράγοντες, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση και χοληστερόλη, το κάπνισμα, η ανθυγιεινή διατροφή, η παχυσαρκία και η έλλειψη σωματικής άσκησης παίζουν ακόμη μεγαλύτερο ρόλο στον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Εκτιμάται ότι περίπου ο ένας στους δέκα ανθρώπους διαθέτει το συγκεκριμένο γονίδιο.

Οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι το γονίδιο αυξάνει κατά 10% έως 15% τον κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού λόγω θρόμβωσης.

Όταν κάποιος διαθέτει δύο αντίγραφα του γονιδίου, τότε ο κίνδυνος αυξάνεται σημαντικά, κατά 70%, σε σχέση με όσους δεν έχουν το γονίδιο.

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr



Έμεινε στο λιμάνι το «Βιτσέντζος Κορνάρος»


Ανεκτέλεστο θα παραμείνει το δρομολόγιο του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» το οποίο ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει από Πειραιά για Κύθηρα – Κίσσαμο στις 5 το απόγευμα, με 226 επιβάτες, 40 ΙΧ και 11 δίκυκλα.

Στο πλοίο, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη στην αριστερή και μεσαία μηχανή. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία (LANE SEA LINES) μέχρι και πριν από λίγο δεν είχε ανακοινώσει τι θα γίνει με τους 226 επιβάτες και πως θα προωθηθούν στον προορισμό τους.

Να σημειωθεί ότι το «Βιτσέντζος Κορνάρος» ναυπηγήθηκε το 1976.

Πηγή: efsyn.gr



Τομ και Τζέρι στα... ελεύθερα κάμπινγκ της Χαλκιδικής


Ενδεικτικούς ελέγχους πραγματοποιεί η αστυνομία για να πατάξει το ελεύθερο κάμπινγκ στη Χαλκιδική, με μια πρακτική που θυμίζει τη σχέση γάτας και ποντικού!
Το φαινόμενο οργιάζει στη χερσόνησο της Σιθωνίας, που άργησε να αναπτυχθεί οικιστικά σε σχέση με τη Κασσάνδρα, αποτελώντας ιδανικό τόπο για τους λάτρεις της ελεύθερης κατασκήνωσης, για περισσότερα από 40 χρόνια! «Το ελεύθερο κάμπινγκ είναι δικαίωμα», λένε κάποιοι. Οι τοπικοί παράγοντες, όμως, έχουν άλλη άποψη...
Ούτε πετσέτα δεν μπορείς να απλώσεις αυτή την εποχή στις Καβουρότρυπες όπου εγκαταβιούν καμιά  500- 600 άτομα, σε σκηνές κάτω από την παχιά σκιά των πεύκων, πάνω απ' τα βράχια, που φτάνουν μέχρι τη γαλαζοπράσινη θάλασσα. Οι τοπικοί παράγοντες διαμαρτύρονται για  την κακή εικόνα του τουρισμού,  επισημαίνοντας τις ζημιές στην οικονομία και το περιβάλλον, ενώ αποδίδουν τα αίτια του προβλήματος στην ελλιπή αστυνόμευση και στην εγκατάλειψη από την πολιτεία.
Τον Απρίλιο, έγινε σχετική σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν και ο πρόεδρος της Ένωσης Κάμπινγκ Χαλκιδικής, παρουσία του δημάρχου Σιθωνίας και συζητήθηκαν τα ευρύτερα προβλήματα αστυνόμευσης της περιοχής. Τον προηγούμενο μήνα, η Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής βεβαίωσε 15 παραβάσεις, για παράνομη εγκατάσταση σκηνών, τροχόσπιτων και αυτοκινούμενων τροχόσπιτων, σε Τριστινίκα, Κριαρίτσι, Καβουρότρυπες και Βουρβουρού. Παρόμοια επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, στην Αμμουλιανή και η αστυνομία ανακοίνωσε ότι «ανάλογες δράσεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται και στο μέλλον».


Μεγάλη εστία
Ο αστυνομικός διευθυντής Χαλκιδικής, ταξίαρχος Γιώργος Χατζηβασιλειάδης εξήγησε στη Voria.gr ότι: «Υποβάλουμε μήνυση για πταίσμα και λέμε στους παραβάτες να εξαφανιστούν γιατί στον επόμενο έλεγχο θα κινήσουμε την αυτόφωρη διαδικασία. Περιμένουμε έγκριση από το υπουργείο, αν μπορούμε να κόψουμε κλήσεις αντίστοιχες  μ' αυτές των τροχονομικών παραβάσεων. Δεν θέλουμε τέτοιου τύπου τουρισμό, θέλουμε ποιοτικό τουρισμό. Υπάρχουν κάμπινγκ με άδεια, με χώρους υγιεινής. Δεν μπορεί να δυσφημείται η πατρίδα μας, για αυτό θέλουμε να επιβάλουμε την έννομη τάξη. Η αστυνομία προσπαθεί να περιορίσει, όσο είναι δυνατόν και στα μέτρα των δυνατοτήτων της, την παραβατικότητα με την παράνομη κατασκήνωση».
Την πανελλήνια διάσταση του θέματος έθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κάμπινγκ Χαλκιδικής Αντώνης Δεληδημήτρης, ιδιοκτήτης του κάμπινγκ Lacara, υποστηρίζοντας ότι «η ελεύθερη κατασκήνωση είναι η κακή μας εικόνα και δεν αφορά μόνο τους ιδιοκτήτες κάμπινγκ αλλά μας αφορά όλους. Δυστυχώς η Χαλκιδική αντιμετωπίζεται από την κεντρική πολιτική σαν ένας νομός 125.000 κατοίκων, όσους δηλαδή έχει τον χειμώνα, με μικρή αστυνομική δύναμη. Αυτό το υπέροχο προϊόν που διαθέτει  η Ελλάδα , με τον ήλιο,τη  θάλασσα, τις  ακτές, πρέπει να το διαφυλάξουμε. Στη  Χαλκιδική συρρέουν χιλιάδες τουρίστες, κάθε καλοκαίρι».
Σχολιάζοντας τις 15 παραβάσεις που βεβαίωσε η αστυνομία, ανέφερε ότι τα ελεύθερα κάμπινγκ στις Καβουρότρυπες αριθμούν 500- 600 άτομα, στον Γλαρόκαμπο το ίδιο. Ανάλογη είναι η εικόνα στον Αη Γιάννη Νικήτης, στο Αζάπικο, στον Κόρακα, στην Κομνίτσα, στην Ολυμπιάδα. «Εδώ υπάρχει μεγάλη εστία. Αν θέλουν από την κυβέρνηση  να ενισχυθεί όλος ο τουριστικός κλάδος πρέπει να αντιμετωπιστεί η ελλιπής αστυνομική δύναμη του νομού που τρέχει και δεν προλαβαίνει. Την αστυνόμευση οφείλει να την παρέχει η Πολιτεία η οποία επαφίεται στον υπερβάλλοντα ζήλο των αστυνομικών», σημειώνει ο κ.Δεληδημήτρης.
Ελεύθερο πεδίο
Ο κ. Δεληδημήτρης αναφέρεται στην οικονομική ζημία που υφίστανται όχι μόνο οι επιχειρήσεις αλλά και το κράτος.«Είναι υποχρεωμένο να σβήνει φωτιές που ανάβουν οι κατασκηνωτές. Δεν εισπράττονται δημοτικά τέλη και χάνει λεφτά το δημόσιο που μαζεύει τα σκουπίδια. Όλοι είναι ζημιωμένοι. Η πολιτεία δεν κοιτάει τις εστίες μόλυνσης σ' αυτά τα σημεία. Η Χαλκιδική πρέπει να αντιμετωπιστεί ως δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Διαθέτει 550 χιλιόμετρα ακτογραμμής και υπάρχει ελεύθερο πεδίο για όλους τους κατασκηνωτές με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον», εξηγεί ο ίδιος.
Ο δήμαρχος Σιθωνίας Γιάννης Τζίτζιος παροτρύνει τον κόσμο να μεταβεί στα δημοτικά κάμπινγκ που διαθέτουν οικονομικές τιμές και πληρούν όλες τις προϋποθέσεις. «Οι ελεύθεροι κατασκηνωτές βρίσκονται μέσα σε περιοχές δημόσιες και δημοτικές χωρίς κανόνες υγιεινής, ασφάλειας και πυροπροστασίας. Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο στη Σιθωνία όπου υπάρχει μια τάση να αναπτύσσονται πολλά ελεύθερα κάμπινγκ, ελλείψει τουριστικής αστυνομίας. Το πεδίο είναι ελεύθερο καθώς υπάρχουν αφημένες δημόσιες και μοναστηριακές εκτάσεις στην Τορώνη και όπου αλλού δεν υπάρχει ιδιοκτήτης. Αυτό γίνεται επί 40 και πλέον χρόνια», επισήμανε στη Voria.gr και συμπλήρωσε: «Αυτή η κατάσταση δε τιμά κανέναν. Αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται ανεξέλεγκτα μέσα σε δάση, σε περιοχές Natura- απείρου κάλους. Αν θέλει η πολιτεία να το λύσει το πρόβλημα, μπορεί! Χρειάζεται αστυνόμευση, συνεχής αστυνόμευση. Να πιέσουν όσους ιδιοκτήτες υπάρχουν, με την επιβολή προστίμων, να πάρουν μέτρα και να τοποθετήσουν σεκιούριτι. Να υποχρεώσουν τους ελεύθερους κατασκηνωτές να τηρούν κανόνες υγιεινής. Να μην πετούν πλαστικά μπουκάλια κ.α».

Πηγή: voria.gr




Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Επίδειξη δύναμης το κήρυγμα του χαλίφη στο Ιράκ


Ο Αμπού Μπακρ Αλ-Μπαγκντάντι, ο οποίος ανακηρύχθηκε από το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) "χαλίφης" στα εδάφη που ελέγχει στη βόρεια Συρία και το ανατολικό Ιράκ, κάλεσε τους μουσουλμάνους να τον "υποακούν", κατά το κήρυγμα το οποίο εκφώνησε την Παρασκευή σε ένα τέμενος της Μοσούλης (βόρειο Ιράκ).

"Για να πούμε τα πράγματα απλά, ένας από τους περισσότερο καταζητούμενους ανθρώπους στον πλανήτη μπόρεσε να πάει στο κέντρο της Μοσούλης και να εκφωνήσει ένα κήρυγμα μισής ώρας στο πιο σεβαστό τέμενος, στην πιο μεγάλη πόλη που ελέγχεται από την πιο γνωστή τζιχαντιστική οργάνωση της εποχής μας", αναφέρει ο Τσαρλς Λίστερ, εμπειρογνώμονας του Brookings Doha Center και προσθέτει:

"Το γεγονός ότι ο Μπαγκντάντι εμφανίζεται δημοσίως σε ένα τόσο κεντρικό μέρος υπογραμμίζει το επίπεδο της αυτοπεποίθησης στους κόλπους της οργάνωσής του".

Πηγή: newpost.gr



Τα ιαπωνικά σταφύλια που στοιχίζουν 4,000 ευρώ


Τυχεροί οι καλεσμένοι σε γάμο στο Τόκιο, που γεύτηκαν σταφύλια αξίας 5,400 δολαρίων (4,000 ευρώ)
Σταφύλια των 4,000 ευρώ; Και όμως υπάρχουν. Στην Ιαπωνία, σύμφωνα με τοπικά ειδησιογραφικά πρακτορεία, και συγκεκριμένα στο Τόκιο αγοράστηκαν σε δημοπρασία τα πρώτα σταφύλια της σεζόν από ιδιοκτήτη εστιατορίου που διοργανώνει γαμήλια γεύματα. Η σπάνια ποικιλία Ruby Roman δημοπρατήθηκε για 550,000 yen (5,400 δολάρια)
Η ποσότητα των σταφυλιών ήταν περίπου 800 γραμμάρια, δηλαδή γύρω στις 30 ρώγες. Η κάθε μια από αυτές είναι περίπου 3 εκατοστά, πολύ μεγαλύτερη από τα κοινά σταφύλια και στοιχίζει γύρω στα 150 ευρώ έκαστη.
«Μου έκανε εντύπωση η υψηλή τιμή, αλλά ήθελα το ζευγάρι να απολαύσει κάτι ιδιαίτερο που θα του μείνει αξέχαστο» δήλωσε ο ιδιοκτήτης.
Τα σταφύλια ξεκίνησαν να πωλούνται στην ιαπωνική αγορά το 2008. Τότε οι τιμές άγγιζαν τα 100,000 yen.
Οι Ιάπωνες το έχουν στην παράδοση τους να προσφέρουν υψηλής ποιότητας φρούτα ως δώρα γάμου.

Πηγή: grizosgatos.blogspot.gr



Ηγουμενίτσα: Μυστήριο με πτώμα νεαρού στο δίαυλο του λιμανιού


Σε νεαρό άνδρα ηλικίας, περίπου, 30 ετών,ανήκει το πτώμα που εντοπίστηκε  το πρωί της Κυριακής στο δίαυλο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Η σορός είχε αρχικά εντοπιστεί αρχικά το Σάββατο από διερχόμενο ψαροκάικο,το οποίο και ενημέρωσε το λιμενικό σώμα,το οποίο παρά τις έρευνες, που πραγματοποίησε μέχρι τη δύση του ηλίου στην περιοχή, δεν κατάφερε να τη βρει.

Το πρωί της Κυριακής, ο καπετάνιος του φέρι "ΛΕΥΚΙΜΗ", ενημέρωσε εκ νέου το λιμενικό για την ανεύρεση του πτώματος και λίγη ώρα μετά σκάφος του λιμενικού κατάφερε και το περισυνέλεξε!

Όπως αναφέρει το  epirusgate, δεν υπάρχουν στο πτώμα εμφανή σημάδια από χτυπήματα.

Αυτό που προβληματίζει τους λιμενικούς,είναι το γεγονός πως στο δεξί χέρι του άτυχου νεαρού, υπήρχαν δεμένα δυο μπουκάλια με εμφιαλωμένο νερό.

Σημειώνεται, ότι  σορός, στο πλαίσιο της έρευνας για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου, αναμένεται να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή, από τον ιατροδικαστή Θεόδωρο Βουγιουκλάκη.

Πηγή: directnews.gr



Κρουλ & Σίλεσεν, η αποθέωση της ομαδικότητας!


Μπορεί να θεωρούσε τον Λάκη Στεργιούδα καλύτερο τερματοφύλακα, αλλά όταν ερχόταν η ώρα των πέναλτι τον έκανε αλλαγή και έβαζε κάτω από τα δοκάρια τον Χρηστίδη.

Η μεγάλη δικαίωση του Φάντροκ και του Χρηστίδη ήρθε τη σεζόν 1976-77 όταν η ΑΕΚ απέκλεισε την ΚΠΡ στα πέναλτι μέσα στη Ν. Φιλαδέλφεια ανατρέποντας το 3-0 του Λονδίνου, στέλνοντας το ματς στην παράταση και τα πέναλτι.

Αυτή την εισαγωγή την έκανα μόνο και μόνο για να τεκμηριώσω ότι η αλλαγή του Γιέσπερ Σίλεσεν (της Νιούκαστλ) με τον Τιμ Κρουλ (του Άγιαξ) Φααν Χάαλ στον προημιτελικό με την Κόστα Ρίκα, μόνο τυχαία δεν ήταν.

Ο ικανότατος Ολλανδός κόουτς είχε στην άκρη του μυαλού του την διαδικασία του πέναλτι. Γνώριζε ότι την Κόστα Ρίκα την έφτασε στους 8 του Μουντιάλ ο Κέιλορ Νάβας και έπρεπε να έχει κι αυτός απάντηση, αν η πρόκριση κρινόταν στα πέναλτι.

Ο Νάβας πράγματι έκανε για μια ακόμα φορά την δουλειά του με εξαιρετικό τρόπο. Κράτησε στο μηδέν την Ολλανδία των 12 γκολ (στα 4 προηγούμενα ματς) και πέτυχε να διατηρήσει την Κόστα Ρίκα αήττητη στη Βραζιλία!

Ο Φάαν Χάαλ όμως, απέδειξε ότι είναι ένας κανονικός προπονητής. Παρά το γεγονός ότι στο 118΄ ο Σίλεσεν σώζει την Ολλανδία στο τετ-ατετ με τον Ουρένια, στο 119΄ τον κάνει αλλαγή και στέλνει κάτω από τα δοκάρια τον θηριώδη Τιμ Κρουλ.

Ο Κρουλ λοιπόν, έκανε ότι έκανε ο Νάβας στο ματς με την Ελλάδα και κάτι παραπάνω. Απέκρουσε δύο πέναλτι και στέλνει την Ολλανδία στους 4 κόντρα στην Αργεντινή του Μέσι.

Ήταν ένας αγώνας αποθέωση για το νούμερο 1 του ποδοσφαίρου, τους τερματοφύλακες, αλλά και τον προπονητή των Ολλανδών.
Για το Νάβας τα έχουμε ξαναγράψει. Τον Φάαν Χάαλ τον ξέρουμε. Γι' αυτό άλλωστε τον πήρε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η αποθέωση σε όλο της το μεγαλείο ήρθε από τους δύο Ολλανδούς γκολκήπερ. Από τον Σίλεσεν και τον Κρουλ. Γιατί όχι μόνο ο πρώτος δεν κατέβασε τα... μούτρα που έγινε αλλαγή στο 119΄, αλλά ήταν ο πρώτος που αγκάλιασε και έδωσε συγχαρητήρια στον Κρουλ για το επίτευγμά του.

Και ο Κρουλ από την άλλη, ξέρει καλά ότι και με την Αργεντινή θα είναι στον πάγκο και βασικός τερματοφύλακας της Ολλανδίας θα είναι ο Σίλεσεν.

Αυτά για όσους πιστεύουν ενδεχομένως ότι στο ποδόσφαιρο μπορεί να κερδίζει μονάχα ένας! Όχι, 9 στις 10 φορές στο ποδόσφαιρο κερδίζουν οι ομάδες και οι παίκτες που έχουν στο μυαλό τους ότι το άθλημα είναι ομαδικό!

Πηγή: sportdog.gr



Έτσι σταμάτησε το κλάμα!


Μια άκρως πρωτότυπη ιδέα για να… δροσίσει τον πεντάχρονο γιο του, που διαμαρτυρόταν ότι ζεσταινόταν αφόρητα βρήκε ένας 33χρονος από την Ταϊβάν.

Του έφτιαξε ένα εσώρουχο από… καρπούζι για να νικήσει τον καύσωνα του καλοκαιριού.

Ο μικρός συνεχώς παραπονιόταν για τη ζέστη, αλλά οι γονείς του δεν είχαν τη δυνατότητα να τον πάνε σε πισίνα για να δροσιστεί.

«Του δώσαμε να φάει καρπούζι και στη συνέχεια πήρα τη φλούδα, της άνοιξα δύο τρύπες για να μπαίνουν μέσα τα πόδια του και αμέσως έφτιαξα το πιο δροσερό εσώρουχο» είπε ο εφευρετικός μπαμπάς.

Ο μικρός ξετρελάθηκε με την ιδέα, γι” αυτό και ο μπαμπάς του, του έφτιαξε, επίσης, καπέλο, πανοπλία, σπαθί και γάντια του μποξ από καρπούζι.

Πηγή: athensblog.touristorama.com