Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ήγγικεν η ώρα για την Γ’ ΕΣΣΟ του Στρατού Ξηράς!


Με εγκύκλιο διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στο Στρατό Ξηράς οι στρατεύσιμοι με την 2014 Γ/ΕΣΣΟ, από 27 έως και 30 Μαΐου 2014, (ενώ την 19 και 20 Μαΐου 2014 θα παρουσιασθούν όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας), όπως παρακάτω:
α. Οι στρατεύσιμοι κλάσεως 2016 (έτος γέννησης 1995) που είναι εγγεγραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων των Νομών Αργολίδας, Αττικής (μόνο των περιφερειών της ΣΥ Δυτικής Αττικής, της ΣΥ Ανατολικής Αττικής, καθώς και της περιφερείας της ΣΥ Αθήνας με επώνυμο που αρχίζει από Α έως και Λ), Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δωδεκανήσου, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης (με επώνυμο που αρχίζει από Α έως και Λ), Κερκύρας, Ξάνθης (μόνο του Δήμου Ξάνθης), Ροδόπης (μόνο των Δήμων Ιάσμου, Μαρωνείας- Σαπών, και Αρριανών), Τρικάλων και Χαλκιδικής.
β. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1991 έως και 2015 (έτη γέννησης 1970 έως και 1994), από όλους τους Νομούς που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι κατηγορίας πρώτης έως τετάρτης (Ι/1 έως και Ι/4), πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 2 Ιανουαρίου 2014 έως 28 Φεβρουαρίου 2014.
γ. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων της παραγράφου 1β της παρούσης που έτυχαν αναβολής κατατάξεως για λόγους υγείας, εφόσον η ημερομηνία λήξεώς της περιλαμβάνεται στο διάστημα από 1 Μαρτίου 2014 έως 30 Απριλίου 2014.
Περισσότερες πληροφορίες για τα Κέντρα Κατάταξης, τις ακριβείς ημερομηνίες και τις υποχρεώσεις αυτών που καλούνται για κατάταξη, παρέχονται από τις κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες.
Οι καλούμενοι κατά την κατάταξή τους να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας, το Σημείωμα Κατάταξης, το Ατομικό Βιβλιάριο Νοσηλείας τους, αποδεικτικό του Αριθμού Φορολογικού τους Μητρώου (ΑΦΜ) καθώς και ακτινογραφία θώρακος, που θα συνοδεύεται από γνωμάτευση ακτινολόγου ή πνευμονολόγου ιατρού, από οποιοδήποτε στρατιωτικό ή κρατικό νοσοκομείο.

Πηγή: defence-point.gr

Ένταση με κροτίδες και φωτοβολίδες πριν ακόμα ξεκινήσει ο τελικός κυπέλλου


Ένταση επικράτησε το ΟΑΚΑ λίγο πριν από το μεγάλο τελικό του κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 51 συλλήψεις και 119 προσαγωγές.
Οι οπαδοί των δύο ομάδων αντέλλαξαν φωτοβολίδες στις εξέδρες του γηπέδου, ενώ εκτόξευσαν και καθίσματα στους αστυνομικούς.
Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψη χημικών.
Εντωμεταξύ, χωρίς προβλήματα έφτασαν οι αποστολές των ομάδων.
Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό, καθώς τα πούλμαν που μεταφέρουν τους χιλιάδες οπαδούς του ΠΑΟΚ βρίσκονται πλέον στην περιοχή του Ολυμπιακού Σταδίου.
Από τις 16:30 φτάνουν στο ΟΑΚΑ με τους συρμούς του ΗΣΑΠ και οι «πράσινοι». Διακριτική η παρουσία των αστυνομικών στο σταθμό του Περισσού και του Ηρακλείου.

Πτήσεις πάνω από το ΟΑΚΑ πραγματοποιεί και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.





Πηγή: star.gr

Σκοράρει ξανά ο Παναθηναϊκός


Εκτελεστής και πάλι ο Μπεργκ

Δίχτυα βρήκε και πάλι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος προηγείται 2-0 εναντίον του ΠΑΟΚ στον τελικό Κυπέλλου.

Η άμυνα του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να διώξει ξανά σε φάση διαρκείας, ο Κουτρουμπής έβγαλε ωραία την κάθετη στον Μπεργκ που εκτέλεσε στην κλειστή γωνία του τον Γλύκο, που την είχε αφήσει αφύλαχτη!

Πηγή: newsbeast.gr

Το look της ημέρας: Απόψε το κορίτσι θέλει... το φόρεμα της Δέσποινας Βανδή


Ξεχνιέται αυτό το φόρεμα της Δέσποινας Βανδή; Ναι, αυτό το λευκό με την πλάτη έξω. Όχι, δεν ξεχνιέται.
Σάββατο, είναι αγάπη μου! Αν δεν βάλεις σήμερα κάτι σέξι που θα βγεις, πότε θα το βάλεις, την Δευτέρα;
Ήταν έρωτας από την πρώτη ματιά... Λευκό φόρεμα, μάξι, σκίσιμο στο πλάι, με μακριά μανίκια, όλη η πλάτη έξω...
Θα μου πεις το ότι το φορούσε η λεπτοτάτη και λαμπεροτάτη Δέσποινα Βανδή στο "The Voice"και όλα τα φώτα ήταν στραμένα πάνω της βοήθησε, αλλά γιατί να μην το βάλω κι εγώ;
θα μου πεις "διότι δεν θα τραγουδήσεις", θα σου πω, και "που το ξέρεις εσύ που θα πάω; Μαζί θα πάμε;".  Θα μου πεις ακόμα "η Δέσποινα Βανδή έχει κορμί φέτες", θα σου πω κι εγώ "κάνω γυμναστική εδώ και πολύ καιρό, αλλά που να το ξέρεις εσύ; Μαζί κάνουμε;".
Το φόρεμα είναι τέλειο και θέλω να το βάλω.
Αυτό είναι το look της ημέρας και της αποψινής βραδιάς!
 Πού θα το αγοράσεις;
Στο Despina Vandi for Chip & Chip, έχει όλη την σειρά της Δέσποινας Βανδή, ρούχα που έχουν όχι μόνο την υπογραφή της, αλλά και το στιλ της. Και το στιλ της μας αρέσει πολύ.
Πολύ μας άρεσε και η τιμή. 94 ευρώ.
Συνδύασέ το γόβες, η πρότασή μας με nude πλατφόρμες. Αξεσουάρ, ελάχιστα - μακιγιάζ, φυσικό.




Πηγή: cosmo.gr

Τη σκότωσε επειδή αρνήθηκε να πάει μαζί του στο χορό


Μια 16χρονη μαθήτρια δολοφονήθηκε μέσα σε λύκειο του Κονέκτικατ των ΗΠΑ, από ένα συμμαθητή της επειδή αρνήθηκε την πρότασή του να πάνε μαζί στο σχολικό χορό, όπως ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Η επίθεση εναντίον της μαθήτριας σημειώθηκε σε ένα διάδρομο του λυκείου στο Μίλφορντ του Κονέκτικατ, στις 7.15 το πρωί, τοπική ώρα, πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα.
Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή, Κιθ Μέλοου, το θύμα, η 16χρονη Μαρίν Σάντσες, μαχαιρώθηκε στο λαιμό. Το κορίτσι πέθανε μισή ώρα αργότερα στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε, όπως ανέφερε η εφημερίδα Νιού Χέιβεν Ρέτζιστερ.

Ο Μέλο είπε ότι ένας μαθητής επίσης 16 ετών συνελήφθη από μέλη του προσωπικού του σχολείου λίγα λεπτά μετά την επίθεση εναντίον της Μαρίν. Σύμφωνα με έναν άλλο μαθητή που μίλησε στην εφημερίδα, ο ύποπτος την Πέμπτη είχε ζητήσει από τη Σάντσες να πάνε μαζί στο σχολικό χορό και εκείνη αρνήθηκε.
Η αστυνομία, πάντως, δεν έχει επιβεβαίωσει ότι η απόρριψη του μαθητή από την 16χρονη ήταν η αφορμή για τη δολοφονία.
Ο σχολικός χορός, που επρόκειτο να γίνει απόψε, ματαιώθηκε.



Πηγή: newsit.gr

Αγκαλιά Σαββίδης και Αλαφούζος


Μαζί βγήκαν σε πολύ ζεστό κλίμα στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, Ιβάν Σαββίδης και Γιάννης Αλαφούζος λίγη ώρα πριν από την έναρξη της αναμέτρησης.
Οι  ισχυροί άνδρες του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, Ιβάν Σαββίδης και Γιάννης Αλαφούζος αντίστοιχα διένυσαν αγκαλιά μεγάλο μέρος του αγωνιστικού χώρου περπατώντας μαζί και κάνοντας μάλιστα κοινές δηλώσεις στην τηλεοπτική κάμερα επιβεβαιώνοντας το καλό κλίμα που επικρατεί στις μεταξύ τους σχέσεις.
Δείτε το βίντεο από την κοινή εμφάνιση στον αγωνιστικό χώρο Γιάννη Αλαφούζου και Ιβάν Σαββίδη:



 Πηγή: sport24.gr

Υπουργών αμετροέπεια


Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στον υπουργό Υγείας ότι δεν κρύβεται και δεν διστάζει να πραγματοποιεί, περιοδείες σε νοσοκομεία, ομιλίες σε δημόσιες εκδηλώσεις, τηλεοπτικές εμφανίσεις (ίσως έχει και τις περισσότερες όλων εμφανίσεις σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια).
Γνωρίζει δε ο κ. Γεωργιάδης ότι οι δημόσιες εμφανίσεις του, προκαλούν αντιδράσεις, των πολιτών, των ασθενών, των ιατρών και του προσωπικού των νοσοκομείων, όμως παρ’ όλα αυτά, δεν πτοείται.
Πιθανόν ο κ. Γεωργιάδης αισθάνεται ότι κάνει κάποιον άθλο, όταν σχεδόν επιδιώκει τις δημόσιες αντιπαραθέσεις. Όταν μάλιστα αυτές γίνονται on camera πιθανόν να ευαρεστείται, μα δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Το θέμα μας είναι η έλλειψη μέτρου και η πρόκληση που σχεδόν πάντα επιδιώκει ο κ. υπουργός μέσα από τον «διάλογο» και τις απαντήσεις του σε όσους τον μέμφονται για την πολιτική του ή έστω δυσανασχετούν από την ταλαιπωρία που υφίστανται.
Το πιο πρόσφατο κατόρθωμα που έτυχε, ως συνήθως, τηλεοπτικής προβολής, ήταν η πρόσφατη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη.

Ομολογώ πως δεν με εξέπληξε η προτροπή του υπουργού προς τον διαμαρτυρόμενο ιατρό του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, να φέρει και το πανό του ΠΑΜΕ. Τα έχει ξαναπεί τόσες φορές ο κ. Γεωργιάδης που καταντά βαρετά προβλέψιμος. Όμως με εξέπληξε (ακόμα εκπλήσσομαι…) η απάντηση του Έλληνα υπουργού Υγείας σε ασφαλισμένη η οποία του εξήγησε ότι κατοικεί στη Χαλκιδική και για να πάει σε νοσοκομείο μετέβη στη Θεσσαλονίκη κι εκεί υπέστη αναμονή 9,5 ωρών και επί τρεις ημέρες δεν κατάφερε να κάνει υπέρηχο. Ο Έλλην υπουργός Υγείας απάντησε στην ταλαίπωρη ασφαλισμένη, ότι όταν επισκέφθηκε δημόσιο νοσοκομείο στο Όσλο, στη Νορβηγία, «το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Ευρώπης» είπε με έμφαση ο υπουργός, η αναμονή για τους ασθενείς ήταν 8 ώρες! Για να συμπληρώσει ότι, έτσι γίνεται παντού στα δημόσια νοσοκομεία και δεν πρέπει να περιμένει κανείς θαύματα !!! Κι αφού την αποστόμωσε την ασφαλισμένη, ο υπουργός απεσύρθη μεγαλοπρεπώς και προφανώς ικανοποιημένος που τα κατάφερε.

Αναρωτιέμαι, ο Έλλην υπουργός Υγείας αισθάνεται περήφανος όταν απαντά σ’ έναν πολίτη πως για να κάνει υπέρηχο πρέπει να περιμένει σε οποιοδήποτε δημόσιο νοσοκομείο 9,5 ώρες; Πως για να εξετασθεί πρέπει να ταξιδέψει στην πλησιέστερη μεγάλη πόλη; Αγνοεί πως οι ασφαλισμένοι αυτής της χώρας, έχουν πληρώσει εισφορές στα ασφαλιστικά τους ταμεία ακριβώς για να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη η οποία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών και υποχρέωση του κράτους;

Νοιώθει περήφανος άραγε, ο Έλλην υπουργός της Υγείας όταν σχεδόν κατηγορεί κάθε φορά τους πολίτες, επειδή το κράτος δεν έκανε, ως όφειλε, έλεγχο των διοικήσεων των Ασφαλιστικών Ταμείων, τις οποίες το κράτος διόριζε; Επειδή το κράτος άφησε τα Ασφαλιστικά Ταμεία χωρίς αποθεματικά, για να μπορέσει να μειώσει (που δεν μειώθηκε τελικά) το χρέος του;
Είναι αλήθεια ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει υπερβάλει εαυτόν για να συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις της τρόϊκας, να φέρει εις πέρας τις υποχρεώσεις των μνημονίων, να υπερασπιστεί μέχρι κεραίας ακόμα και τα πιο σκληρά μέτρα, να εξηγήσει ακόμα και τα πολλά ανεξήγητα που συμβαίνουν στον πολύπαθο τομέα της ευθύνης του. Όλα αυτά και οι λόγοι που τα υπαγορεύουν μπορεί να είναι κατανοητά. Αυτό που είναι ακατανόητο κι αν όχι για τον ίδιο τον κ. Γεωργιάδη αλλά για άλλα μέλη της κυβέρνησης και κυρίως τον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, είναι η «ασυλία» που έχει εξασφαλίσει ο υπουργός Υγείας, ακόμα και στις πλέον προκλητικές, αμετροεπείς και αλαζονικές δηλώσεις του. Δηλώσεις έως του βαθμού προσβολής των πολιτών, τις θυσίες των οποίων ο Πρωθυπουργός, επικαλείται.
Δεν είναι της παρούσης να εξετάσουμε τις μεταρρυθμίσεις του κ. Γεωργιάδη και το αποτέλεσμά τους για τη δημόσια υγεία. Αυτό μπορούν να το κρίνουν οι πολίτες μόνοι τους και το κρίνουν ασφαλώς και οι εργαζόμενοι στην Υγεία.

Είναι όμως δικαίωμα κάθε πολίτη, να κρίνει τη συμπεριφορά του υπουργού. Αλλά δεν είναι δικαίωμα του υπουργού να ειρωνεύεται, να προκαλεί, να χλευάζει και να μη σέβεται τους πολίτες. Διότι η ιδιότητα του πολίτη δεν είναι «ορισμένου χρόνου», όπως είναι η ιδιότητα του υπουργού.

Πηγή: protothema.gr

Έναρξη 11ου Διασωστικού Σχολείου ΟΔΙΚ


Είμαστε στην ευχάριστη Θέση να ανακοινώσουμε ότι την Δευτέρα στις 28 Απριλίου το 11ο Διασωστικό Σχολείο ανοίγει τις πύλες του σε όλους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι θέλουν να ενταχθούν στην ομάδα μας και να εκπαιδευθούν σε βασικές γνώσεις διάσωσης. Στο σχολείο μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας χωρίς κανένα περιορισμό και διαχωρισμό αρκεί να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας του.
Μέσα από το σχολείο οι νέοι εθελοντές θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν γνώσεις για ορεινή έρευνα & διάσωση, διάσωση στο υγρό στοιχείο, θέματα επιβίωσης, τηλεπικοινωνίες, μετεωρολογία, φυσικές καταστροφές, καταστροφές σε αστικό περιβάλλον, δασοπυρόσβεση και φυσικά για εξειδικευμένη παροχή πρώτων βοηθειών.
Είναι λοιπόν μια σημαντική ευκαιρία για όλους/ες, να ενταχθούν σε ένα κοινωνικό σύνολο, το οποίο έχει ως σκοπό και δράση, την ανιδιοτελή προσφορά προς τον συνάνθρωπο.
Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και οι τελευταίες θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα κατά την έναρξη.

Φροντίστε λοιπόν για την έγκαιρη εγγραφή σας στα τηλέφωνα: 2314 00 95 85 και 6944 700 513 ή στέλνοντας μας email άμεσα...

Σας περιμένουμε να σας γνωρίσουμε .

Προγραμματισμός:
Το σχολείο θα γίνεται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, 18:00 - 22:00 για τα θεωρητικά μαθήματα στην οδό Ίωνος Δραγούμη 54, στον 6ο όροφο, στα γραφεία της Ναυαγοσωστικής σχολής Μακεδονίας και δύο Σαββατοκύριακα (10-11/5 & 07-08/6) συν τέσσερα μονοήμερα για την πρακτική εκπαίδευση εκτός Θεσσαλονίκης.

Πλήρες πρόγραμμα θα παραλάβετε με την εγγραφή σας.

Η τέχνη ελεύθερη...προκαλεί;


Με μότο του «Η τέχνη ελεύθερη...προκαλεί;» το Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου που συνδιοργανώνουν το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ) με τίτλο «Το Γαλλικό Θέατρο à la Grecque», αναζητά το διάλογο και το στίγμα μίας επίκαιρης πολιτιστικής ταυτότητας μέσα από 20 παραστάσεις.

Από τις 6 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου, στον ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο του ΙΜΚ, η σύγχρονη γαλλική δραματουργία, παραγωγική και μπολιασμένη με νέο αίμα, συναντά Έλληνες μεταφραστές, σκηνοθέτες και ερμηνευτές μέσα από έργα πρωτοπόρων και βραβευμένων συγγραφέων, τα οποία με τρόπο συχνά προκλητικό και άμεσο, ποιητικό αλλά πολλές φορές και οξύ και ακραίο, αναδεικνύουν μια «ανοικτή και πολύχρωμη θεματική σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο».

Σύμφωνα με επίσημες πηγές του Αθηναϊκού Πρακτορείου

Πέντε νέοι Έλληνες σκηνοθέτες (Λευτέρης Γιοβανίδης, Θέμελης Γλυνάτσης, Βασίλης Μαυρογεωργίου, Θανάσης Σαράντος, Γιάννης Σκουρλέτης), αναμετρώνται με πέντε σύγχρονα γαλλικά κείμενα («Εκείνη» του Ζαν Ζενέ , «Στο Χείλος» της Κλoντίν Γκαλεά, «Αναζήτηση Εργασίας. Έργο σε 30 θραύσματα» του Μισέλ Βιναβέρ , «Μήδεια, ένα μανιασμένο ποίημα» του Ζαν-Ρενέ Λεμουάν και «Χίλντα» της Μαρί Ντιάιγ) και προτείνουν ο καθένας την δική του ανάγνωση σε μια γραφή ανήσυχη, ανατρεπτική και απροσδόκητη.

Εργοδότες και εργαζόμενοι, αφεντικά και υπηρέτες, ο καπιταλιστικός κόσμος, η μοναξιά, η αξιοπρέπεια, η αναζήτηση ατομικής ταυτότητας, η άρνηση της ετερότητας, η ουτοπία της συνύπαρξης, τα βασανιστήρια και η βία, οι σεξουαλικές φαντασιώσεις ακόμα και η Μήδεια και ο Πάπας παρουσιάζονται μέσα από τα έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μεταφρασμένα ειδικά για το Φεστιβάλ.

«Το θέατρο, η κατ' εξοχήν τέχνη της αναπαράστασης και της αμφισβήτησης, παραμένει στην Ελλάδα μια τέχνη δημοφιλής. Σε αυτή τη χώρα που διανύει μια περίοδο βαθιάς αλλαγής, η ζωντάνια, ο ενθουσιασμός και το ταλέντο των συγγραφέων, των ηθοποιών και των σκηνοθετών προκαλούν θαυμασμό», ανέφερε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος του φεστιβάλ, ο διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ολιβιέ Ντεκότ, τονίζοντας πως από τη στιγμή που ήρθε στην Αθήνα το 2011, έθεσε ως στόχο την αναζωογόνηση των θεατρικών ανταλλαγών μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας.

«Μέσω μιας πολιτικής υποστήριξης της μετάφρασης, της έκδοσης και της παρουσίασης των έργων, στόχος μας είναι να συνεισφέρουμε στην ανανέωση των πρακτικών του γαλλικού σύγχρονου θεάτρου στην Ελλάδα, στεκόμενοι κυρίως στο πλευρό της νέας γενιάς καλλιτεχνών και του κοινού» πρόσθεσε.

Στις 6 Μαΐου κάνει πρεμιέρα το έργο του Ζαν Ζενέ «Εκείνη» σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη και μετάφραση Ασημένιας Ευθυμίου (6,7,8,9/5). Πρόδρομος του θεάτρου του παραλόγου και συγχρόνως πολυγραφότατος «καταραμένος» των γαλλικών γραμμάτων, ο Ζαν Ζενέ έγραψε το έργο το 1955.

Το θεατρικό έργο, που διαπραγματεύεται θέματα εξουσίας και ατομικής ταυτότητας, δεν εκδόθηκε, ούτε παίχτηκε όσο ζούσε ο συγγραφέας και πολλοί το θεωρούν προάγγελο του άλλου προκλητικού του έργου «Μπαλκόνι», που παρουσιάστηκε δύο χρόνια αργότερα.

Ακολουθεί το βραβευμένο με το Μεγάλο Βραβείο Θεατρικής Λογοτεχνίας της Γαλλίας, το 2011, έργο της Κλοντίν Γκαλεά , «Στο Χείλος», σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση και μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη (10,11,13,14/5).

Με αφορμή μια από τις αποτρόπαιες φωτογραφίες από τις φυλακές του Άμπου Γκράιμπ που δημοσίευσε η Washington Post, το 2004, το έργο της Γκαλεά εξερευνά με γλώσσα πυκνή, σύνθετη και σκληρά ειλικρινή, τη θέση μιας σύγχρονης Ευρωπαίας συγγραφέως απέναντι στη θηριωδία του πολέμου, την πολιτική, τον έρωτα, τη μνήμη και την εικόνα αναζητώντας κάποια πιθανότητα εξιλέωσης.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη παίρνει ο Θανάσης Σαράντος, με το «Αναζήτηση Εργασίας. Έργο σε 30 θραύσματα» του Μισέλ Βιναβέρ, σε μετάφραση Δήμητρας Κονδυλάκη (20,21,22,23/5). Με ένα υποδόριο χιούμορ, ο Βιναβέρ ανιχνεύει στο έργο του την έννοια της εργασίας στον καπιταλιστικό κόσμο και τον εγκλωβισμό του ατόμου στο αέναο κυνήγι του χρήματος, ενώ γύρω του καταρρέουν ηθικές αξίες και εξευτελίζονται κεκτημένα δικαιώματα.

Στη συνέχεια, ο Λευτέρης Γιοβανίδης θα ανεβάσει το «Μήδεια, ένα μανιασμένο ποίημα» του πολυβραβευμένου Ζαν-Ρενέ Λεμουάν, το οποίο ανεβαίνει σε μετάφραση Έφης Γιαννοπούλου (27, 28, 29, 30/5).

Ο Λεμουάν αντλεί από τις πηγές του μύθου και της τραγωδίας, για να συνθέσει το τραγούδι μιας πολλαπλής εξορίας, η Μήδεια, εξόριστη όχι μόνο από την πατρική γη και την οικογένεια, αλλά κι από τον ίδιο της τον εαυτό και την ταυτότητά της, μονίμως περιπλανώμενη, διαρκώς ξένη, άπατρις, ανέστια, απαρνημένη εντέλει κι από τον έρωτα, που όρισε τη ζωή της, πασχίζει να θυμηθεί, να αναβιώσει την ιστορία της, να συμφιλιωθεί με τον ίδιο της τον εαυτό.

Το φεστιβάλ ρίχνει αυλαία με τη «Χίλντα» της Μαρί Ντιάιγ σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου και μετάφραση Ανδρέα Στάικου (31/5, 1,2,3/6). Ένα δοκίμιο για την αλλοτρίωση της προσωπικότητας και την ουτοπία της συνύπαρξης. Ήρωες του έργου της Ντιάιγ είναι μία νεαρή υπηρέτρια η Χίλντα και η κυρία της. Η κυρία επιθυμεί να δώσει σάρκα και οστά στις συγκεχυμένες και ουτοπικές της ιδέες περί ελευθερίας, δημοκρατίας και ισότητας, ενώ η Χίλντα θέλει απλώς, να παραμείνει μία απλή υπηρέτρια.

«Το Γαλλικό Θέατρο à la Grecque», πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ελλάς- Γαλλία Συμμαχία 2014». Γενική είσοδος: 10 ευρώ. Ώρα έναρξης των παραστάσεων: 21.00.

Πηγή: touristorama.com

Η Μάσα είναι εδώ!


Η Μαρία Σαράποβα θύμισε τον παλιό καλό εαυτό της και έκλεισε θέση στα ημιτελικά του χωμάτινου Tennis Grand Prix της Στουτγκάρδης.
Η 27χρονη Ρωσίδα κέρδισε 6-4, 6-3 την επικεφαλής του ταμπλό Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα και συνεχίζει την πορεία προς κατάκτηση του τρίτου σερί τίτλου της στη γερμανική πόλη. Με την πρόκριση στην τετράδα, μάλιστα, σιγούρεψε την παραμονή της στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Νευρικό ήταν το εναρκτήριο σετ και για τις δύο αθλήτριες, που αδυνατούσαν να κρατήσουν το σερβίς τους και αντάλλαξαν μπρέικ στα έξι πρώτα γκέιμ του αγώνα. Η Μάσα, ωστόσο, πήρε το καθοριστικό προβάδισμα με 5-3 και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη της.

Η Άγκα σέρβιρε άσχημα και στο δεύτερο σετ, με αποτέλεσμα η Σαράποβα να προηγηθεί με 4-0 και να φτάσει στο σημείο να σερβίρει για τη νίκη στο 5-2. Η Ραντβάνσκα έδωσε μικρή παράταση στην αγωνία, αλλά η Μαρία καθάρισε τελικά την πρόκριση αμέσως μετά κάνοντας μπρέικ, αφού εκμεταλλεύτηκε το όγδοο ματς πόιντ της. Διεύρυνε έτσι το ρεκόρ της σε βάρος της 25χρονης Πολωνής, καθώς σε 11 αγώνες μετράει 9 επιτυχίες. Θα περιμένει τώρα τη νικήτρια ανάμεσα στη Σάρα Εράνι και την Κάρλα Σουάρεθ Ναβάρο.

Πηγή: gazzetta.gr

«Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις»


Το Φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» είναι μια πολυεπίπεδη εκδήλωση, η οποία έχει σαν κύριο στόχο την ανάδειξη ελληνικών διατροφικών προϊόντων (πρωτογενών ή αποτέλεσμα μεταποίησης), με κοινό χαρακτηριστικό την βεβαιωμένη ποιότητα.

Το Φεστιβάλ οργανώνεται δύο φορές το χρόνο, την Άνοιξη (Απρίλιο ή Μάιο) και το Χειμώνα (το πρώτο δεκαήμερο Δεκεμβρίου). Το Φεστιβάλ “Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις – Άνοιξη” έχει το χαρακτήρα μιας ευρύτερης γιορτής στη διάρκεια της οποίας η ποιοτική Ελληνική γευστική πραγματικότητα συναντάται με τον πνευματικό πολιτισμό μέσα από μια σειρά δρώμενα (μουσική, θεατρικά happenings, εικαστικές παρεμβάσεις, κ.λπ.). Στα πλαίσια μιας διακριτικής συνύπαρξης με τη γεύση να έχει τον πρώτο λόγο, οι επισκέπτες συμμετέχουν σε μια μεγάλη γιορτή με ποιοτικά χαρακτηριστικά που πηγάζουν μέσα από το σύγχρονο δημιουργικό γίγνεσθαι του τόπου μας.
Ελαφρά διαφορετικό το Φεστιβάλ “Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις – Χριστούγεννα” αποτελεί τον προάγγελο των εκδηλώσεων που καθορίζονται από τη μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων και την αλλαγή του χρόνου. Με τα γιορτινά τραπέζια και τις φιλικές συγκεντρώσεις προ των πυλών, η εκδήλωση του Δεκεμβρίου είναι ένα κάλεσμα προς τους πολυάριθμους επισκέπτες. Μια πρόσκληση για να επιλέξουν, να δοκιμάσουν και τελικά να υιοθετήσουν τα ποιοτικά Ελληνικά διατροφικά προϊόντα για τα γιορτινά τραπέζια των εβδομάδων που θα ακολουθήσουν αλλά και να τα εντάξουν στις καθημερινές διατροφικές τους συνήθειες.

09 Μαΐου 2014 10 Μαΐου 2014 11 Μαΐου 2014

Μαθήματα Μαγειρικής

17:00 Έκτωρ Μποτρίνι/ «Etrusco», «Botrini’s»

19:30 Λευτέρης Λαζάρου/ «Βαρούλκο»

Εργαστήρια γεύσης

16:30 Ραντεβού στα τυφλά (γευσιγνωσία κρασιού με μαύρα ποτήρια)

19:30 Ποιο τυρί με ποιο μέλι;

Μαέστρος της Παράδοσης

17:00 Μαρμελάδες και τσάτνεϊ

19:30 Κερασάδα, βερικοκάδα, σουμάδα

http://www.elladagiortigefseis.gr/

Πηγή: athensblog.touristorama.com

Ελληνική κουζίνα - ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΣΕΡΙ ΣΕ ΠΗΛΙΝΟ


Υλικά :

1 1/5 κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε μικρά κομματάκια (κύβους)
1 κονσέρβα τεμαχισμένα μανιτάρια
1 κονσέρβα κονκασέ ντοματάκια ψιλοκομμένα
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ ή ουίσκι
ελαιόλαδο
250 γρ. κασέρι ή ρεγκάτο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση :

Πλένουμε το κρέας , το αλατοπιπερώνουμε και το περνάμε λίγο από το τηγάνι να ροδίσει
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια ροδέλες και τα μανιτάρια για λίγα λεπτά
Εν συνεχεία προσθέτουμε τα κομματάκια ντομάτας και βράζουμε την σάλτσα για 10 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα κομματάκια χοιρινού και το κονιάκ ...
Αφήνουμε για 20 λεπτά τουλάχιστον το φαγητό να βράσει και αφού έχει το χοιρινό σχεδόν ψηθεί ρίχνουμε το φαγητό σε ένα πήλινο ή και πυρέξ (εάν δεν έχουμε πήλινο ) προσθέτουμε το τυρί κομμένο σε μικρούς κύβους και ψήνουμε το φαγητό στους 200 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά ακόμα μέχρις ότου λιώσει το τυρί και βράσει ικανοποιητικά το κρέας.

Πηγή: touristorama.com

Σάρον Στόουν -Φήμες για νέο εγκεφαλικό



Δύσκολες ώρες φαίνεται πως πέρασε η Sharon Stone. Η γνωστή ηθοποιός μπήκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο στη Βραζιλία. Σύμφωνα με επίσημες πηγές των ξένων Μέσων- Μαζικής- Ενημέρωσης, υπάρχουν υποψίες πως η διάσημη ηθοποιός υπέστη εγκεφαλικό, όπως 13 χρόνια πριν. Η σταρ βρισκόταν στην Βραζιλία για ένα φιλανθρωπικό γκαλά υπέρ των ερευνών για το AIDS. Την στιγμή που παρακολουθούσε ομιλίες επιστημόνων ένιωσε έντονη δυσφορία με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο.

Η ίδια δεν έχει κάνει καμία δήλωση. Μάλιστα άνθρωπος του στενού οικογενειακού της περιβάλλοντος αναφέρει πως η Sharon είναι καλά και αυτές τις μέρες το μόνο που κάνει είναι να σκέφτεται την νέα της ταινία.

Πηγή: gamoi.gr

Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός Μπάμπης Γούσιας, μέλος της ομάδας «Σπείρα- Σπείρα»


«Έφυγε» από τη ζωή ο ηθοποιός Μπάμπης Γούσιας, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Σύμφωνα με επίσημες πηγές του Αθηναικού Πρακτορείου

Ο ηθοποιός υπήρξε επί χρόνια στενός συνεργάτης και μέλος της ομάδας «Σπείρα-Σπείρα» του Σταμάτη Κραουνάκη, ο οποίος τον αποχαιρέτισε την Πέμπτη με μήνυμά του στο Facebook.

Ο συνθέτης έγραψε στη σελίδα του στο Facebook: «Από την Πρωτοχρονιά μέχρι σήμερα το πάλεψε με χιούμορ και πίστη. Είναι η πρώτη απώλεια που χτύπησε την ομάδα. Μαζί μας από το 2011 μέχρι τώρα ηθοποιάρα, σύντροφος και περιστέρι αγάπης κι ενέργειας. Στο φως να ντυθεί… Σιωπή τώρα. Λίγο».

Πηγή: athensblog.touristorama.com

Διατροφικές συμβουλές για την περίοδο των εξετάσεων


Κατά την ιδιαίτερα πιεστική ψυχολογικά αλλά και χρονικά διάρκεια των εξετάσεων, η σωστή διατροφή, που περιλαμβάνει φρούτα, λαχανικά, χυμούς, γαλακτοκομικά και προϊόντα ολικής άλεσης μπαίνει συχνά σε δεύτερη μοίρα ή καλύτερα αντικαθίσταται από... σοκολάτες, παγωτά και junk food.
Μη σαμποτάρετε τον εαυτό σας.
Η καλή διατροφή θα πρέπει να είναι μέρος του σχεδίου της μελέτης σας, και θα σας βοηθήσει σημαντικά. Η επιλογή σωστών τροφών και συνδυασμών είναι το καλύτερο το καύσιμο για τον εγκέφαλο σας. Οι καθημερινές απαιτήσεις σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά είναι αυξημένες σε αυτή τη φάση.
Δώστε έμφαση σε τρόφιμα που περιέχουν σίδηρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Τα στοιχεία αυτά είναι απαραίτητα για να διατηρήσετε σωματική και ψυχική ενέργεια, ώστε να μελετήσετε σωστά. Καταναλώστε κρέας κόκκινο 2 φορές την εβδομάδα και συνοδέψτε το με σαλάτα που περιέχει βιταμίνη C. Τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι τα δημητριακά, τα προϊόντα ολικής άλεσης.
Τα ψάρια βοηθούν στην βοηθήσει την ενίσχυση του εγκεφάλου σας, παρέχοντας τα απαραίτητα «καλά» λιπαρά. Συγκεκριμένα θα πρέπει η κατανάλωση τους να γίνεται 1-2 φορές την εβδομάδα.
Προσοχή στα συμπληρώματα Διατροφής
Τα συμπληρώματα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα σε κάποιες περιπτώσεις, όμως οι ουσίες που περιέχονται στα τρόφιμα είναι αναντικατάστατες. Ένα πορτοκάλι περιέχει όχι μόνο βιταμίνη C, αλλά και φυτικές ίνες, β-καροτένιο και άλλες ουσίες που δεν μπορούν να αντικατασταθούν από ένα χάπι.
Τρώτε σε τακτά χρονικά διαστήματα
Η κατανάλωση τακτικών γευμάτων βοηθά στη διατήρηση θρεπτικών συστατικών και κρατά τα επίπεδα ενέργειας σταθερά.
Επιλέξτε το σωστό πρωινό
Πολλά λέγονται για τους λόγους που πρέπει για να τρώμε πρωινό, όμως ένα ντόνατ ή μία μπουγάτσα δεν είναι η θρεπτικότερη επιλογή. Επιλέξτε ένα μπολ δημητριακών ολικής άλεσης με γάλα και ένα φρούτο. Αν θέλετε κάτι γρήγορο, δοκιμάστε μια μπάρα ολικής αλέσεως με γάλα.
Μείνετε καλά ενυδατωμένοι
Προσλαμβάνετε καθημερινά τουλάχιστον 8-10 ποτήρια υγρών (νερό, χυμοί, τσάι, ημίπαχο γάλα), μιας και τα χαμηλά επίπεδα υδάτωσης μειώνουν την πνευματική διαύγεια και μνήμη!

Πηγή: activekids.gr

Η γηραιότερη γυναίκα μας αποκαλύπτει μυστικά!


Έζησε 115 χρόνια. Σύμφωνα με επίσημες επιστημονικές πηγές ήταν η γηραιότερη γυναίκα του κόσμου και ο γηραιότερος άνθρωπος που δώρισε ποτέ το σώμα του στην επιστήμη.

Ο λόγος γίνεται για την Χεντρίκε βαν Άντελ- Σίπερ, η οποία γεννήθηκε το 1890. Μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής της παρέμεινε πνευματικά ικανότατη αλλά και υγιής.

Η ανάλυση του αίματός της δείχνει τώρα ότι το όριο της ανθρώπινης ζωής ίσως καθορίζεται από τα βλαστικά κύτταρα που ανανεώνουν τους ιστούς μας.

Γενετικές αναλύσεις δείχνουν ότι σχεδόν όλα τα λευκά αιμοσφαίρια της υπεραιωνόβιας ολλανδέζας προέρχονταν από μόλις δύο αιμοποιητικά βλαστικά κύτταρα, αναφέρει διεθνής ομάδα ερευνητών στην επιθεώρηση Genome Research.

Συγκριτικά, ένα νεογέννητο βρέφος διαθέτει περίπου 20.000 αιμοποιητικά βλαστικά κύτταρα, από τα οποία τα 1.000 λειτουργούν ταυτόχρονα ανά πάσα στιγμή για να ανανεώνουν το αίμα.

Τα βλαστικά κύτταρα της Βαν Άντελ-Σίπερ φαίνεται ότι είχαν εξαντλήσει την ικανότητά τους να πολλαπλασιάζονται και να δίνουν νέα λευκά αιμοσφαίρια. Αυτό ήταν εμφανές στα ίδια τα λευκά αιμοσφαίρια, τα οποία είχαν εξαιρετικά κοντά τελομερή.

Τα τελομερή είναι δομές που προστατεύουν τα άκρα των χρωμοσωμάτων. Το μήκος τους μειώνεται με κάθε κυτταρική διαίρεση, γεγονός που πιθανώς συνδέεται με τη γήρανση.

Στην περίπτωση της Βαν Άντελ-Σίπερ, τα τελομερή των λευκών αιμοσφαιρίων ήταν 17 φορές κοντύτερα σε σχέση με τα τελομερή των κυττάρων του εγκεφάλου, τα οποία δεν διαιρούνται σχεδόν καθόλου στην ενήλικη ζωή. Και αυτό σημαίνει ότι τα αιμοποιητικά βλαστοκύτταρα είχαν σχεδόν εξαντλήσει την ικανότητα να διαιρούνται.

Ένα άλλο σημαντικό εύρημα, επισημαίνουν οι ερευνητές, ήταν ότι τα λευκά αιμοσφαίρια της υπεραιωνόβιας εθελόντριας είχαν συσσωρεύσει πάνω από 400 μεταλλάξεις, οι οποίες όμως ήταν αβλαβείς. Τα κύτταρα δεν έφεραν μεταλλάξεις που σχετίζονται με τον καρκίνο, γεγονός που δείχνει ότι η υπέργηρη Βαν Άντελ-Σίπερ διέθετε εξαιρετικά αποτελεσματικούς μηχανισμούς επιδιόρθωσης του DNA, οι οποίοι εμπόδιζαν τον πολλαπλασιασμό καρκινικών κυττάρων.

Σύμφωνα με τη Δρ Χεν Χόλστετζ του Πανεπιστημίου VU στο Άμστερνταμ, επικεφαλής της μελέτης, τα ευρήματα συνηγορούν στην υπόθεση ότι η εξάντληση των βλαστικών κυττάρων θέτει όρια στο πόσο μπορεί να ζήσει κανείς.

Αυτό αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει τη γήρανση χρησιμοποιώντας βλαστικά κύτταρα που είχε φροντίσει να φυλάξει στην κατάψυξη από μικρή ηλικία.

Πηγή: touristorama.com

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Απάντηση στον “ημιμαθή κι ανιστόρητο” Πάγκαλο από 12 γνωστούς Κρητικούς


Με μια σκληρή ανακοίνωση που συντάχτηκε από ομάδα πρωτοβουλίας ιστορικών και υπογράφεται, μεταξύ άλλων, από τον Αρχιεπίσκοπο, αρχιερείς της Εκκλησίας της Κρήτης και Κρήτες δίνεται απάντηση στις δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου για το ζήτημα της οπλοκατοχής στην Κρήτη.
Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός, με αφορμή το τραγικό περιστατικό το Πάσχα, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι είναι απαράδεκτο το φαινόμενο που συμβαίνει στην Κρήτη και ότι “πρέπει να υπάρξει ένα ευρύτερο σχέδιο ανακατάληψης της νήσου και αφοπλισμού όλων των Κρητικών”. “Και μην μας πουν οι Κρητικοί ότι τα όπλα τα έχουν από παλιά, για την περίπτωση που γινόταν κάτι. Διότι θα τους ρωτήσουμε γιατί δεν ξεσηκώθηκαν το 1821 όπως η άλλη Ελλάδα;” συμπλήρωσε.
Ακολουθεί η απάντηση στον κ. Πάγκαλο:
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΗΜΙΜΑΘΗ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
Προβληματιστήκαμε πολύ αν θα έπρεπε να απαντήσουμε σε δηλώσεις ενός ανιστόρητου πρώην υπουργού των κυβερνήσεων που οδήγησαν την Ελλάδα στο χάος της οικονομικής χρεωκοπίας και της κοινωνικής εξαθλίωσης. Ίσως θα έπρεπε να τον αφήσουμε μόνο στον κατήφορο της αμετροέπειας και τη μακαριότητα της προκλητικής άγνοιας(;) της ιστορίας, της παλαιότερης και της σύγχρονης. Θεωρήσαμε, όμως, ότι δεν έχουμε δικαίωμα να σιωπούμε όταν βιάζεται με τον πιο βάναυσο τρόπο η ιστορική αλήθεια και όταν  προσβάλλεται με προκλητικότητα η μνήμη των προγόνων μας.
Με αφορμή ένα θλιβερό περιστατικό, το θάνατο ενός ανθρώπου από πυροβολισμούς, ο λαλίστατος πρώην Υπουργός τόλμησε να αμφισβητήσει ακόμη και τη συμμετοχή των Κρητικών στην επανάσταση του 1821. (Προς άρσιν κάθε πιθανής παρεξηγήσεως δηλώνουμε απερίφραστα ότι φαινόμενα όπως η οπλοφορία και η οπλοχρησία είναι καταδικαστέα απ’ όλους όσοι δίνουμε πραγματικό αγώνα για την εξάλειψή τους).
Αφού ήθελε να σχολιάσει ο τιμητής των πάντων πρώην υπουργός το απαράδεκτο φαινόμενο της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας, ας περιοριζόταν σε αυτό και ας μην προσπαθούσε να βεβηλώσει την ιστορία ενός τόπου που οι άνθρωποι του αγωνίστηκαν σε όλα τα πεδία των εθνικών και δημοκρατικών αγώνων για να μπορεί σήμερα ο κάθε κύριος Πάγκαλος να περιφέρεται στα τηλεοπτικά κανάλια λησμονώντας τη δική του ιστορία, την οποία κάποιος επιτέλους θα πρέπει να του υπενθυμίσει.
Η ιστορία, κύριε Πάγκαλε, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να γίνεται αντικείμενο επιπόλαιων σχολιασμών από αμαθείς· για να γίνεται αντικείμενο προκλητικών δηλώσεων από ανθρώπους που, όπως φαίνεται, αποσκοπούν στο να διατηρηθούν σε μιαν εφήμερη όσο και αυτάρεσκη δημοσιότητα. Την τελική κρίση για όλους και για όλα (και για σας, βέβαια, όπως και για τον τρόπο με τον οποίο χειριστήκατε τα εθνικά μας θέματα) θα την κάμει η ιστορία. Αυτή που έχει καταγράψει στις δέλτους της ότι όχι μόνον συμμετείχαν οι Κρητικοί στην επανάσταση του 1821, αλλά και υπέστησαν τα φοβερότερα δεινά και πλήρωσαν -ίσως πιο ακριβά απ’ όλους- τη δίψα τους για λευτεριά και αξιοπρέπεια. Άλλωστε, δεν ήταν η πρώτη φορά που ξεσηκώνονταν. Το ίδιο είχαν κάμει και λίγες δεκαετίες νωρίτερα, το 1770, με την πιο παράτολμη επανάσταση, εκείνη του Δασκαλογιάννη.
Αν μπαίνατε στον κόπο να ανοίξετε κάποιο βιβλίο ιστορίας (ακόμη και σχολικό) θα μαθαίνατε ότι η επανάσταση εξαπλώθηκε τάχιστα από την μιαν άκρη του νησιού μέχρι την άλλη και ότι, αμέσως με την έναρξη του αγώνα, την άνοιξη του 1821, οι Οθωμανοί εξόντωσαν τον χριστιανικό πληθυσμό του Ηρακλείου (800 και πλέον νεκροί σε μια μέρα). Βλέπετε, τότε οι Κρητικοί δεν είχαν όπλα. Κι όσα είχαν τα χρησιμοποίησαν όχι σε άσκοπους πυροβολισμούς, όπως θέλετε να πιστεύετε, αλλά σε αγώνες ακατάπαυστους.
Ίσως έχετε ακουστά λέξεις όπως Μίλατος και Μελιδόνι. Μάθετε, λοιπόν, ότι δεν πρόκειται μόνο για ονομασίες όμορφων οικισμών της Κρήτης, αλλά και για τόπους – ορόσημα στους οποίους διαδραματίστηκαν γεγονότα που συγκλόνισαν όλον τον πολιτισμένο κόσμο. Γύρω στους 2.000 οι νεκροί στο σπήλαιο της Μιλάτου, τους περισσότερους τους ποδοπάτησε το οθωμανικό ιππικό. Κοντά στους 500 οι νεκροί στο σπήλαιο του Μελιδονίου. Ένας σοβαρός ιστορικός, ο Διονύσιος Κόκκινος (ίσως να τον έχετε ακουστά), έγραψε:
«Το φαινόμενον της επαναστάσεως της Κρήτης είναι μοναδικό εις όλην την ιστορία του ελληνικού αγώνος. Ήτο μία έγερσις εγκάθειρκτου και αλυσοδεμένου τίτανος με μόνην δύναμιν την ελληνική του συνείδησις, την ζωτικότητά του, την φιλοτιμίαν και την οργή του. Και αυτή η δύναμις ήτο αρκετή όχι μόνον δια ν’ αρχίσει η επανάστασις αφ’ εαυτής, αλλά και να συνεχισθεί ακατάβλητος, λάμπουσα εις την όλην ελληνική εποποιία με το φως του αυθόρμητου της [...] καταδυομένη και αναδυόμενη διαρκώς εντός κυμάτων αίματος, αντλούσα ολοένα δυνάμεις από τον σκληρότατων αγώνα της…»
Ίσως να έχετε ακουστά (αν και, μάλλον, δεν υποχρεούστε) ότι οι Κρητικοί δεν άφησαν τα όπλα από τα χέρια τους για έναν ολόκληρον αιώνα, μέχρι το 1898. Κι όταν ένιωσαν ότι ανέτελλε η ελπίδα της ελευθερίας, έτρεξαν μαζικά στη Μακεδονία συνεχίζοντας τον αγώνα για την απελευθέρωση και άλλων περιοχών της Ελλάδας. Ακόμη και οι ιστορικός ημιμαθείς πρώην υπουργοί θα έχουν ακούσει για τους Κρήτες Μακεδονομάχους, αυτούς που ο Γερμανός Καραβαγγέλης (αν τον έχετε ακουστά…) χαρακτήρισε ως τέλειους τύπους πολεμιστών: «Γενναίοι, ευφυείς, τολμηροί, αποφασιστικοί, φιλόδοξοι και έχοντες ανεπτυγμένων το εθνικών αίσθημα. Είμαι βέβαιος ότι θα ενισχύσεων καταπληκτικός τον αγώνα …».
Οι συνεχείς αγώνες του 19ου αιώνα συγκλόνισαν κορυφαίες μορφές του πνεύματος, όπως τον Βίκτωρα Ουγκώ (μήπως τον έχετε ακουστά;) που έγραψε λόγια σαν και τούτα:
«Στο μοναστήρι του Αρκαδιού δεκάξι χιλιάδες Τούρκοι πολεμάνε εκατόν ενενήντα εφτά άντρες και τριακόσιες σαράντα τρεις γυναίκες και παιδιά. Το τούρκικο ασκέρι έχει είκοσι έξη κανόνια και δύο οβούζια. Οι Έλληνες κρατάνε μονάχα διακόσια σαράντα ντουφέκια. Δυο μερόνυχτα βαστάει ο πόλεμος. Το μοναστήρι έγινε κόσκινο από διακόσιες μπόμπες. Ένα τείχη τινάχτηκε κι οι Τούρκοι χύνονται μέσα. Οι Έλληνες συνεχίζουν τη μάχη. Εκατόν πενήντα ντουφέκια έχουν ανάψει, μα παλεύουν ακόμα έξη ώρες από κελί σε κελί κι από σκαλί σε σκαλί. Δυο χιλιάδες κουφάρια είναι στοίβα στην αυλή.
[...]
Γιατί επαναστάτησε η Κρήτη; Γιατί ο Θεός την έφτιαξε ομορφότερη απ’ όλες τις χώρες του κόσμου και οι Τούρκοι την κατάντησαν πιο δύστυχη απ’ όλες. Γιατί έχει καρπούς και γεννήματα αλλά δεν έχει εμπόριο. Γιατί έχει πολιτείες χωρίς δρόμους, χωριά χωρίς στράτες, λιμάνια χωρίς ταρσανάδες, ποτάμια χωρίς γεφύρια, παιδιά χωρίς σχολεία, γιατί έχει δικαιώματα χωρίς νόμους, έχει ήλιο αλλά δεν φωτίζεται…».
Η Κρήτη και οι Κρητικοί δεν έχουν ανάγκη να αποδείξουν τίποτα και σε κανέναν. Δεν επιτρέπουν, όμως, και σε κανέναν να προσβάλει τη μνήμη των ανθρώπων που βρέθηκαν μπροστάρηδες σε όλους τους εθνικούς και τους κοινωνικούς αγώνες. Τελειώνοντας, θα θέλαμε μόνο να μοιραστούμε έναν προβληματισμό με τους υπόλοιπους Συνέλληνες: Πώς είναι δυνατόν να χειρίζονται (ή να χειρίστηκαν στο παρελθόν) κρίσιμα εθνικά ζητήματα άνθρωποι που αγνοούν ακόμη και τα στοιχειώδη από την ιστορία της χώρας τους; Και, μάλιστα, από κορυφαίες θέσεις όπως εκείνη του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, του Υπουργού Πολιτισμού ή του Υπουργού Εξωτερικών”;
Η ανακοίνωση υπογράφεται από:
Ειρηναίος, Αρχιεπίσκοπος Κρήτης
Νίκος Ψιλάκης, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας
Ηρακλής Πυργιανάκης, Αρχιτέκτων Μηχανικός
Μανώλης Γ. Δρακάκης, δρ Ιστορίας της Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης
Μακάριος, Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας
Μιχάλης Τρούλης, Φιλόλογος – Ιστορικός, Δ/ντής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου
Μαρία Μαραγκού, Κριτικός Τέχνης, Διευθύντρια Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Ρεθύμνου
Δημήτρης Σάββας, Προϊστάμενος της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου
Ζαχαρένια Σημανδηράκη, Ειδ. Συνεργάτις των Γενικών Αρχείων του Κράτους
Κώστας Φουρναράκης, Προϊστάμενος ΓΑΚ - Ιστορικού Αρχείου Κρήτης
Σήφης Κοσόγλου, Φιλόλογος – Συγγραφέας
Οδυσσέας Σγουρός, Αρχιτέκτονας, Αντιπρόεδρος ΤΕΕ Ανατ. Κρήτης

Πηγή: cretanews.gr

Μάχες σώμα με σώμα στο Σλαβιάνσκ της Ουκρανίας - Πέντε νεκροί


Οι συγκρούσεις κοντά στην είσοδο της πόλης Σλαβιάνσκ, η οποία αποτελεί προπύργιο φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία και πολιορκείται από ελαφρά θωρακισμένα του ουκρανικού στρατού, στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον πέντε ανθρώπων. Μάλιστα το Euronews μετέδωσε πως δόθηκε εντολή εκκένωσης της πόλης.

Οι φωτογραφίες του πρακτορείου Reuters, που κάνουν το γύρο του κόσμου, δείχνουν ένα σκηνικό μάχης σώμα με σώμα.



«Σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτουν οι υπηρεσίες υγείας της περιφερειακής κυβέρνησης υπάρχουν ένας νεκρός και ένας τραυματίας», ανέφερε το γραφείο Τύπου της περιφέρειας Ντονέτσκ. Ο τραυματίας νοσηλεύεται στη Σλαβιάνσκ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ωστόσο το υπουργείο Εσωτερικών της μεταβατικής κυβέρνησης στο Κίεβο ανακοίνωσε ότι οι νεκροί στη Σλαβιάνσκ είναι «μέχρι και πέντε».

«Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων έως και πέντε τρομοκράτες εξοντώθηκαν» και «ένας στρατιώτης τραυματίστηκε» στις τάξεις των ουκρανικών δυνάμεων, όπως ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. Τρία οδοφράγματα των αυτονομιστών στην είσοδο της πόλης «καταστράφηκαν», προσέθεσε.

Οι Ουκρανοί χαρακτήρισαν την επιχείρηση «αντιτρομοκρατική»

Ο υπουργός Εσωτετικών της Ουκρανίας, σύμφωνα με το Russia Today, δήλωσε πως τουλάχιστον πέντε μέλη της «ομάδας άμυνας» έχουν σκοτωθεί και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες κατέστρεψαν τρία σημεία ελέγχου που είχαν στηθεί από τους φιλορώσους αντάρτες. Η αστυνομία ανακοίνωσε την έναρξη της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» μέσω μεγαφόνων. Νωρίτερα, αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε σε σημείο ελέγχου του Σλαβιάνσκ. Επικαλούμενο πληροφορίες από «ομάδα άμυνας», το Russia Today μετέδωσε ότι οι δυο άνδρες έπεσαν νεκροί μετά από πυροβολισμούς αγνώστων.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν αναφορές για άγνωστους ενόπλους που άνοιξαν πυρ στην πόλη Αρτιμοβόσκ στην επαρχία του Ντόνετσκ. Από την πλευρά του, το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε επίθεση από 100 στρατιωτικούς σε στρατιωτική μονάδα κοντά στο Αρντιβόσκ. «Οι ένοπλοι πυροβολούσαν με πολυβόλα. Δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορές για νεκρούς ή τραυματίες», είπε στο πρακτορείο Interfax εκπρόσωπος των «ομάδων άμυνας».

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν τη Μαριούπολη

Οι ουκρανικές δυνάμεις της τάξης ανέκτησαν τον έλεγχο του δημαρχείου της Μαριούπολης, του λιμανιού στη νοτιοανατολική Ουκρανία με πληθυσμό 500.000 κατοίκων, το οποίο είχε καταληφθεί από αυτονομιστές, ύστερα από συγκρούσεις τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα που προκάλεσαν τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Το δημαρχείο απελευθερώθηκε», έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Aβάκοφ στη σελίδα του στο Facebook, δεσμευόμενος να δοθεί «σκληρή απάντηση, μέχρις εξοντώσεως, στους τρομοκράτες». Το κτίριο είχε καταληφθεί από τις 13 Απριλίου.

 


Intracom Telecom: Σε επενδυτές από το Ντουμπάι το 49% έναντι 47 εκατ. ευρώ


H Intracom Holdings ανακοίνωσε την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας – προσυμφώνου για τη μεταβίβαση του ποσοστού συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της Intracom Telecom, ήτοι του 49% της εν λόγω εταιρείας, σε επενδυτές στο Dubai, με συνολική ωφέλεια για την Intracom Holdings, ποσού 47 εκατ. ευρώ.

Η ολοκλήρωση της εν λόγω συναλλαγής υπόκειται σε όρους και αιρέσεις, περιλαμβανομένων των απαραίτητων εταιρικών εγκρίσεων. Κατόπιν αυτού με την ως άνω μεταβίβαση τερματίζονται όλες οι συμβατικές υποχρεώσεις και ευθύνες της Εταιρείας από την προηγηθείσα πώληση του 51% της ΙNTRACOM TELECOM.

Σχετικά με την ως άνω συμφωνία, ο Πρόεδρος της Intracom HOLDINGS, κ. Δημήτρης Κλώνης, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σας ανακοινώνουμε ότι επετεύχθη συμφωνία για τη μεταβίβαση του ποσοστού συμμετοχής μας στην Intracom TELECOM. Λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική συγκυρία που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική για την Intracom HOLDINGS και τους μετόχους της, ενώ παράλληλα μας επιτρέπει να βλέπουμε με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία τις προοπτικές του Ομίλου μας.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom HOLDINGS κ. Κωνσταντίνος Κόκκαλης δήλωσε: «Η επίτευξη μιας σημαντικής συμφωνίας με ιδιαίτερα επωφελείς όρους σηματοδοτεί ένα νέο περιβάλλον για τον Όμιλο IntracomHOLDINGS. Η δημιουργία ρευστότητας θα επιτρέψει στην εισηγμένη έναν πιο εστιασμένο στρατηγικό σχεδιασμό για την υλοποίηση νέων επενδύσεων, ενώ προσβλέπουμε στη συνέχεια της στενής συνεργασίας των εταιρειών του Ομίλου μας με την Intracom TELECOM.»

Ο κλάδος του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ήταν ιστορικά το κεντρικό αντικείμενο της Intracom, παίζοντας αποφασιστικό ρόλο στον εκσυγχρονισμό της τηλεπικοινωνιακής υποδομής της Ελλάδας, ενώ αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία τεχνολογικής τεχνογνωσίας, αλλά και το φυτώριο των σημαντικότερων στελεχών για τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο στην Ελλάδα. Ιστορικές στιγμές της εταιρείας ήταν η συνεργασία με την Ericsson τη δεκαετία του 1980 και η συμμετοχή και αποφασιστική συμβολή στην επιτυχία του εγχειρήματος της Vodafone τη δεκαετία του 1990.

Η Intracom TELECOM τα τελευταία 20 χρόνια εξελίχθηκε σε έναν κορυφαίο διεθνή πάροχο τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, με τις δραστηριότητές της να επικεντρώνονται γεωγραφικά στην Αν. Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, τη Ρωσία και την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών και την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού. Η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 1.800 εργαζόμενους υψηλής κατάρτισης και διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία και αποδεδειγμένη εμπειρία άνω των 35 ετών στην αγορά των τηλεπικοινωνιών υποστηρίζοντας περισσότερους από 100 μεγάλους πελάτες σε πάνω από 70 χώρες. Στο διεθνές της πελατολόγιο συγκαταλέγονται πάροχοι σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, δημόσιες αρχές, και μεγάλες δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Οι πωλήσεις της εταιρείας το 2013 έφτασαν τα € 159,7 εκατ., ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων, και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα € 5,2 εκατ.

Πηγή: bankwars.gr

Έδεσσα: Παραχωρείται δωρεάν για 25 χρόνια αγρόκτημα για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων


Μία σημαντική εξέλιξη στο θέμα της δημιουργίας καταφυγίου αδέσποτων ζώων είναι η επίλυση του ιδιοκτησιακού. Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων παραχωρείται δωρεάν για 25 χρόνια η χρήση έκτασης στο αγρόκτημα του Κλησοχωρίου για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων.

Ο Δήμος Έδεσσας έχει μελετητική ετοιμότητα για το καταφύγιο των αδέσποτων ζώων και θα επιδιωχθεί η άμεση χρηματοδότηση της κατασκευής του, αφού επιλύθηκε το ιδιοκτησιακό πρόβλημα.

Με την κατασκευή του καταφυγίου και τους οικονομικούς πόρους που έχουμε ζητήσει, θα βελτιωθεί κατά πολύ η μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα του Δήμου.

Πηγή: dogw0rld.blogspot.gr

Τα μωρομάντηλα κάνουν θαύματα!


Είχατε σκεφτεί ποτέ ότι ένα μωρομάντηλο μπορεί να καθαρίσει όλο το σπίτι, να ανακουφίσει ένα ηλιακό έγκαυμα και πολλά άλλα;

Καταπραΰνει τα ηλιακά εγκαύματα
Αν ο ήλιος σας άγγιξε λίγο παραπάνω, χρησιμοποιείστε μωρομάντηλα για να δροσίσετε προσωρινά την καμένη περιοχή του δέρματος. Περάστε το δέρμα σας απαλά για να το ανακουφίσετε και την επόμενη φορά, να θυμάστε ... SPF!

Καθαρίστε τις ηλεκτρονικές συσκευές
Είτε πρόκειται για φορητό υπολογιστή του γραφείου σας ή τον υπολογιστή του σπιτιού σας, μην ξεχάσετε να δώσετε ένα καλό καθάρισμα μια στο τόσο. Αν δεν έχετε με τι να τον καθαρίσετε η λύση είναι το μωρομάντηλο!

Αφαιρέστε το make-up
Την επόμενη φορά που θα πρέπει να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας, πάρτε ένα μωρομάντηλο!

Αντικαταστήστε το χαρτί τουαλέτας
Μια δημοσκόπηση δείχνει ότι το 57% των ανθρώπων έχουν χρησιμοποιήσει μωρομάντηλα ως υποκατάστατο χαρτιού τουαλέτας!

Αφαίρεση λεκέδων
Τα μωρομάντηλα, όχι μόνο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καθαρίσουν το χαλί, αλλά μπορούν επίσης να κάνουν θαύματα, όταν πρόκειται για λεκέδες στα ρούχα. Η απορροφητική φύση τους τους επιτρέπει να απορροφήσουν το λεκέ!

Πηγή: neadiatrofis.gr

Βερόνα: Πρόστιμο σε όσους προσφέρουν φαγητό σε άστεγους


Και στο παρελθόν, δημοτικοί σύμβουλοι είχαν προτείνει ανάλογα μέτρα, αλλά, τελικώς, είχε υπερισχύσει η άποψη ότι προέχει το δικαίωμα σίτισης όσων δεν διαθέτουν μόνιμο τόπο κατοικίας και αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες

Με απόφαση του δημάρχου της Βερόνα Φλάβιο Τόζι (της ξενοφοβικής Λέγκα) στο εξής, όποιος προσφέρει φαγητό σε άστεγους, στο κέντρο της πόλης, θα μπορεί να τιμωρείται με πρόστιμο από είκοσι πέντε μέχρι και πεντακόσια ευρώ.

Ο ιταλικός τύπος υπογραμμίζει ότι η απόφαση πρόκειται να προκαλέσει, οπωσδήποτε, σειρά πολιτικών αντιδράσεων. Και στο παρελθόν, δημοτικοί σύμβουλοι είχαν προτείνει ανάλογα μέτρα, αλλά, τελικώς, είχε υπερισχύσει η άποψη ότι προέχει το δικαίωμα σίτισης όσων δεν διαθέτουν μόνιμο τόπο κατοικίας και αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Σε ανακοινωθέν του, ο Φλάβιο Τόζι τονίζει ότι «όπως αποδεικνύουν φωτογραφίες πολιτών και οι εκθέσεις της αστυνομίας, πολλές περιοχές του ιστορικού κέντρου έχουν μετατραπεί σε μόνιμα σημεία κατανάλωσης τροφίμων από μέρους ατόμων χωρίς μόνιμη κατοικία. Πολλοί είναι γνωστοί στα όργανα της τάξης και σε βάρος τους έχει εκδοθεί απόφαση απέλασης».

Ο Τόζι προσθέτει ότι στην περιοχή «έχουν συσσωρευθεί αποφάγια, στρώματα, αλλά και ακαθαρσίες των ατόμων αυτών».

Μετά την υπογραφή της εν λόγω απόφασης, κινδυνεύουν να υποχρεωθούν να πληρώσουν το χρηματικό πρόστιμο και τα μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων τα οποία, κάθε βράδυ, διανέμουν ζεστό φαγητό σε φτωχούς και άστεγους της πόλης της «Αρένα».

Ο γνωστός Ιταλός δημοσιογράφος Γκαντ Λέρνερ, ζήτησε από τους κατοίκους της Βερόνα, μέσω διαδικτύου, να πάρουν μέρος αύριο στην πορεία για τον εορτασμό της επετείου της πτώσης του ναζιφασισμού, προχωρώντας σε μια πράξη «πολιτικής ανυπακοής»: να μοιράσουν φαγητό στους άστεγους, αδιαφορώντας για την απόφαση του Τοζι, όπως θα κάνει και ο ίδιος.

Πηγή: protothema.gr

Σε χωριό της Πιερίας βρήκαν τον κλέφτη αλλά όχι τα κλεμμένα είδη


Οι άνδρες της Ασφαλείας συνέλεγαν επί σχεδόν τρεις μήνες πληροφορίες, ώσπου κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον δράστη.

Πέντε ημέρες είχε λείψει από το σπίτι του σε χωριό της Πιερίας στα τέλη Ιανουαρίου ένας 38χρονος και όταν επέστρεψε το βρήκε… άδειο! Οι άγνωστοι –τότε- εισβολείς που το είχαν διαρρήξει, είχαν «σηκώσει» όλες τις οικιακές ηλεκτρονικές συσκευές και τα… ρούχα του!

Οι άνδρες της Ασφαλείας στους οποίους κατήγγειλε τη διάρρηξη, συνέλεγαν επί σχεδόν τρεις μήνες πληροφορίες, ώσπου κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον δράστη. Πρόκειται για έναν 19χρονο Έλληνα σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης, ωστόσο τα κλεμμένα είδη δεν βρέθηκαν και η έρευνα για να διαπιστωθεί πού τα πούλησε βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στα πράσα έπιασαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας τρεις νεαρές γυναίκες που είχαν διαρρήξει το σπίτι μιας γυναίκας στην Ερμούπολη, άλλα έγιναν αντιληπτές από την ιδιοκτήτρια και τράπηκαν σε φυγή πριν προλάβουν να κλέψουν. Οι τρεις τσιγγάνες ηλικίας 31, 21 και 19 χρόνων συνελήφθησαν άμεσα και προσήχθησαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

Πηγή: protothema.gr

Τιμωρήθηκε ο Γιαννακόπουλος, πρόστιμα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό


Η Ευρωλίγκα τιμώρησε με απαγόρευση εισόδου στο πρώτο εντός έδρας ματς της επόμενης σεζόν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και με πρόστιμο τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό για τα ματς με ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ.
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τιμωρήθηκε για τις δηλώσεις του μετά το 3ο ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 1000 ευρώ πρόστιμο, ενώ αναφέρει ότι το σχόλιο κατέβηκε λίγο αργότερα από το σάιτ της ομάδας.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ τιμωρήθηκε και για το 4ο ματς για σχόλια κατά μελών της Ευρωλίγκας, με πρόστιμο 9.000 ευρώ και απαγόρευση εισόδου στο πρώτο εντός έδρας ματς της επόμενης σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να πληρώσει άλλα 11.500 ευρώ για τη χρήση της σειρήνας αλλά και για την είσοδο οπαδών του στον αγωνιστικό χώρο πριν τη λήξη του 4ου αγώνα.

Πρόστιμο θα πληρώσει και ο Ολυμπιακός ύψους 11.000 ευρώ για τις κροτίδες και τα καπνογόνα.

Πηγή: newsit.gr

Π.ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ»


Σχολιάζοντας την απάντηση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννη Ιωαννίδη σε ερώτηση σχετικά με την επιλογή της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος του κόμματος ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ¨Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό¨ Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τιμώ και σέβομαι το φίλο Γιάννη Ιωαννίδη, έναν άνθρωπο με τον οποίο μοιραζόμαστε κοινές αρχές και αξίες. Άλλωστε επανειλημμένα τον έχω ευχαριστήσει για τη στήριξη του στο τεράστιο έργο που επιτελέσαμε τόσο στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης όσο και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, δεν θα ήθελα να κάνω κανένα σχόλιο. Όσο αφορά στις επιλογές των προσώπων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του, την ευθύνη τη φέρει αποκλειστικά ο ίδιος. Άλλωστε, θα κριθεί και αυτός -όπως όλοι μας-  από το λαό, σε λιγότερο από ένα μήνα από σήμερα.

 Γιατί όπως και να το κάνουμε, σε έναν αγώνα στο τέλος ευθύνεται πάντα ο κόουτς για τις επιλογές των παιχτών που έκανε…»

Ο χάρτης του δημοσίου – Πόσες ΔΕΚΟ, ΝΠΙΔ και ΑΕ ελέγχει το δημόσιο


Σε μια μακροσκελή λίστα καταγράφονται τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ) και οι ΔΕΚΟ που ελέγχει το ελληνικό Δημόσιο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε προσφάτως το υπουργείο Εσωτερικών, ο αριθμός των Οργανισμών που ελέγχει το δημόσιο ανέρχονται στους 169.

Σημειώνεται, ότι οι ανώνυμες εταιρείες το μετοχικό κεφάλαιο των οποίων ανήκει αποκλειστικά ή κατά πλειοψηφία στο δημόσιο, ανέρχονται στις 13. Επιπλέον το Ελληνικό δημόσιο συμμετέχει με ορισμένο ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο πέντε ανωνύμων εταιρειών, στις οποίες το πλειοψηφικό πακέτο συγκεντρώνουν φορείς της αυτοδιοίκησης ή φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

Δείτε τον σχετικό πίνακα ΕΔΩ:

Δείτε, παρακάτω, ολόκληρη τη λίστα με τους 169 Οργανισμούς που ελέγχει το δημόσιο.

1 ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Αττικό Μετρό
2 ΓΑΙΑΟΣΕ ΓΑΙΑΟΣΕ ‐ Θυγατρική ΟΣΕ
3 ΕΑΣ Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα
4 ΕΛΓΑ Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων
5 ΕΡΓΟΣΕ ΕΡΓΑ ΟΣΕ ‐ Θυγατρική ΟΣΕ
6 ΗΛΚΥ Ηλεκτρομηχανική Κύμης
7 ΚτΠ Κοινωνία της Πληροφορίας
8 ΟΠΕΚΕΠΕ Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων
9 ΟΣΕ Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος
10 ΟΣΥ ΟΔΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.
11 ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΤΡΑΙΝΟΣΕ
12 ΑΕΜΥ Ανώνυμη Εταιρία Μονάδων Υγείας A.E.
13 ΑΠΕ‐ΜΠΕ Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ‐ Μακεδονικό Πρακτορείο
14 ΔΕΠΑΝΟΜ Δημόσιας Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσοκομειακών Μονάδων
15 ΔΗΜΗΤΡΑ Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός ‐ Δήμητρα
16 ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων ‐
17 ΕΑΔΠ‐ΑΑ Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας της
18 ΕΑΔΠ‐ΑΠΘ Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του
19 ΕΑΔΠ‐ΓΠΑ Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του
20 ΕΑΔΠ‐ΔΠΘ Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του
21 ΕΑΔΠ‐ΕΚΠΑ Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του
22 ΕΑΔΠ‐ΕΜΠ Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του
23 ΕΑΔΠ‐ΟΠΑ Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του
24 ΕΑΔΠ‐ΠΑΙΓ Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του
25 ΕΑΔΠ‐ΠΙΩΑΝ Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του
26 ΕΑΔΠ‐ΠΚΡ Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του
27 ΕΑΔΠ‐ΠΜΑΚ Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του
28 ΕΑΔΠ‐ΠΠΑΤΡ Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του
29 ΕΑΔΠ‐ΤΠΠΚΡ Εταιρεία Αξιοποίλησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του
30 ΕΑΔΠ‐ΧΠ Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του
31 ΕΑΧΑ Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε.
32 ΕΒΕΤΑΜ Εταιρία Βιομηχανικής Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και
33 ΕΕΕUNESCO Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO
34 ΕΘ Εθνικό Θέατρο
35 ΕΘΠΑΛΒΟΣΠΟΡ Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Θαλλάσιου Πάρκου Αλοννήσου
36 ΕΘΠΖΑΚΥΝΘΟΥ Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Θαλλάσιου Πάρκου Ζακύνθου
37 ΕΙΔΜ Ερευνητικό Ινστιτούτο Δικονομικών Μελετών
38 ΕΚΒΑΑ Εθνικό Κέντρο Βιώσιμης και Αειοφόρου Ανάπτυξης
39 ΕΚΒΜΒΜ Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών
40 ΕΚΕΒΙ Εθνικό Κέντρο Βιβλίου
41 ΕΚΕΔΙ Εθνικό Κέντρο Έρευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του
42 ΕΚΕΜ Ελληνικό Κέντρο Μελετών
43 ΕΚΕΨΥΕ Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών
44 ΕΚΚ Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
45 ΕΛΙΔΠΟ Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού
46 ΕΛΛΗΝΙΚΟ Ελληνικό Φεστιβάλ
47 ΕΛΣ Εθνική Λυρική Σκηνή
48 ΕΜΣΤ Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
49 ΕΟΜ Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων
50 ΕΟΠΠΕΠ Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και
51 ΕΠΑΝΟΔΟΣ ΕΠΑΝΟΔΟΣ
52 ΕΠΙΑΠΑΔ‐ΠΑΝΤ Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Αστικού
53 ΕΠΙΔΣ‐ΠΑΝΤ Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων,
54 ΕΠΙΕΟΚΕ‐ΠΜΑΚ Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων
55 ΕΠΙΕΦΕΠ Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης
56 ΕΠΙΣΕΥ Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων
57 ΕΠΙΤΣ Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Τηλεπικοινωνιακών
58 ΕΠΙΨΥ Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής
59 ΕΠΚΔ Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών
60 ΕΠΣΧΟΙΝΜΑΡΑΘ Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχοινιά Μαραθώνα
61 ΕΣΥΠ Εθνικό Σύστημα Υποδομών Ποιότητας
62 ΕΤΟΣ‐ΚΟΑ Ειδικό Ταμείο Οργάνωσης Συναυλιών Κρατικής Ορχήστρας
63 ΘΕΜΙΣ ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική
64 ΘΜ‐ΚΜΕΕΘ Θεατρικό Μουσείο ‐ Κέντρο Μελέτης και Έρευνας Ελληνικού
65 ΙΔΗΔΗΔΙΣ Ινστιτούτο Διεθνούς Δημοσίου Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων.
66 ΙΕΒΠ‐ΠΠΕΛ Ινστιτούτο Ερευνας Βυζαντινού Πολιτισμού Πανεπιστημίου
67 ΙΕΠ Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής
68 ΙΕΣΕ‐ΠΑ Ινστιτούτο Επιταχυντικών Συστημάτων και Εφαρμογών
69 ΙΜΑΓΚΝΠΗ‐ΠΑ Ινστιτούτο Μελέτης και Αντιμετώπισης Γεννετικών Κακοηθών
70 ΙΝΕΔΙΒΙΜ Ίδρυμα Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης
71 ΙΣΕ‐ΠΑ Ινστιτούτο Συνταγματικών Ερευνών του Πανεπιστημίου
72 ΙΣΤΑΕ‐ΟΠΑ Ινστιτούτο Στατιστικής Τεκμηρίωσης Ανάλυσης και Ερευνας
73 ΙΥΠ Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού ‐ Νοσοκομείο Αγία Σοφία
74 ΙΦΠ‐ΠΚΡ Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος του Πανεπιστημίου Κρήτης
75 ΙΦΣΦΓ Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Φυσικής του Στερεού
76 ΚΑΠΕ Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
77 ΚΔΕΟΔ Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου
78 ΚΕΓΛ Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας
79 ΚΕΘΙ Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας
80 ΚΕΜΕΑ Κέντρο Μελετών Ασφάλειας
81 ΚΕΠΕ Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών
82 ΚΘΒΕ Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
83 ΚΜΣΤ Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
84 ΚΟΝΙΑΡΕΙΟ Κονιάρειο Ινστιτούτο Εσπεριδοειδών Κορινθίας
85 ΚΤΕ‐ΘΕΣ Κέντρο Τεχνολογικής Ερευνας Θεσσαλίας
86 ΚΤΕ‐ΚΡ Κέντρο Τεχνολογικής Ερευνας Κρήτης
87 ΚΤΕ‐Π&Ν Κέντρο Τεχνολογικής Ερευνας Πειραιάς και Νήσων
88 ΚΤΕ‐ΠΑΤΡ Κέντρο Τεχνολογικής Ερευνας Πάτρας
89 ΚΤΕ‐ΠΕΛ Κέντρο Τεχνολογικής Ερευνας Πελοποννήσου
90 ΚΤΕ‐ΣτΕλ Κέντρο Τεχνολογικής Ερευνας Στερεάς Ελλάδας
91 ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Κτηματολόγιο
92 ΜΕΟΕ Μουσικός και Εκπαιδευτικός Οργανισμός Ελλάδας
93 ΜΜΣΤ Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
94 ΜΦΑΔΠΠΑ Μητροπολιτικός Φορέας Ανάπλασης και Διαχείρισης
95 ΜΦΘ Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
96 ΝΙΠΙ Νευροχειρουργικό Ινστιτούτο Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
97 ΝΟΗΣΙΣ Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας
98 ΟΑΚ Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης ΑΕ
99 ΟΑΚΑ Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης»
100 ΟΑΝΜΑ Οργανισμός Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης
101 ΟΒΙ Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας
102 ΟΚΕ Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή
103 ΟΛΑ Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης
104 ΟΛΒ Οργανισμός Λιμένος Βόλου
105 ΟΛΕ Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας A.E.
106 ΟΛΗ Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου
107 ΟΛΗΓ Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας Ανώνυμη Εταιρεία
108 ΟΛΚΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Α.Ε.
109 ΟΛΛ Οργανισμός Λιμένα Λαυρίου
110 ΟΛΝΕ Οργανισμός Λιμένων Ν. Ευβοίας
111 ΟΛΠΑ Οργανισμός Λιμένα Πατρών
112 ΟΜΜΑ Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
113 ΟΜΜΘ Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης
114 ΟΠΕ Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου
115 ΟΠΙ Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας
116 ΟΣΚ Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων
117 ΟΧ Ορχήστρα των Χρωμάτων
118 ΣΕΦ Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
119 ΤΔΠΕΑΕ Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση
120 ΤΕΟ Ανώνυμος Εταιρία Εκμετάλλευσης και Διαχείρισης Ελληνικών
121 ΤΙΤΑΠΘ Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου
122 ΤΧΣ Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
123 ΦΔΔΑΞΛΟΥΑΛΙΑΚ Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού Λουδία Αλιάκμονα
124 ΦΔΔΝΕΣΒΙΣ Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας ‐ Ισμαρίδας
125 ΦΔΕΔΑΙΝΟΥ Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου
126 ΦΔΕΔΒΙΑΩΠΙ Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου, Αώου και
127 ΦΔΕΔΟΛΥΜΠΟΥ Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου
128 ΦΔΕΔΠΑΡΝΑΣΣΟΥ Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού
129 ΦΔΕΔΠΑΡΝΗΘΑΣ Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας
130 ΦΔΕΔΠΡΕΣΠΩΝ Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρεσπών
131 ΦΔΕΔΣΑΜΛΕΥΟΡ Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς
132 ΦΔΕΘΔΕΒΡΟΥ Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου
133 ΦΔΕΠΔΔΑΔΛΕΥΣΟΥ Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς ‐
134 ΦΔΕΠΤΖΠΧΑΡΑΧΘ Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων
135 ΦΔΚΣΑΡΙΑΣ Φορέας Διαχείρισης Καρπάθου Σαρίας
136 ΦΔΛΚΕΡΚΙΝΗΣ Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης
137 ΦΔΛΚΟΡΒΟΛΒ Φορέας Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας Βόλβης
138 ΦΔΛΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου
139 ΦΔΛΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων
140 ΦΔΟΠΥΜ Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου
141 ΦΔΠΟΚΑΜΑΚΕΒΕ Φορέας Διαχείρισης Π.Ο. Κάρλας ‐ Μαυροβουνίου ‐
142 ΦΔΡΟΔ Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης
143 ΦΔΣΕΠΑΧΕΚΑΛ Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα ‐
144 ΦΔΥΑΜΒΡ Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού
145 ΦΔΥΚΟΤΣΤΡ Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου ‐ Στροφυλιάς
146 ΦΔΧΕΛΒΟΥΡ Φορέας Διαχείρισης Χελμού Βουραϊκού
147 ΦΚΘ Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
148 ΨΚΒΕ‐ΠΞ Ψυχολογικό Κέντρο Βορείου Ελλάδας ‐ Παράρτημα Ξάνθης
149 ΑΕΔΑΚ Ανώνυμος Εταιρία Διαχειρίσεως Αμοιβαίων Κεφαλαίων
150 ΑΕΔΙΚ Ανώνυμη Εταιρία Διώρυγας Κορίνθου
151 ΕΑΒ Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία
152 ΕΕΔΔΠΒΙΕΔ Ελληνική Εταιρία Διαχείρισης Δικαιωμάτων Πνευματικής και
153 ΕΚΑΠΤΥ Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας
154 ΕΛΒΟ Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων
155 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ Ελληνικές Αλυκές
156 ΕΠΠ Επιστημονικό Πάρκο Πατρών
157 ΕΤΑΔ Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου
158 ΗΔΙΚΑ Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης
159 ΚΑΘ Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης
160 ΜΒΗ Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου ΑΕ
161 ΟΑΣΑ Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών
162 ΟΔΙΕ Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος
163 ΟΚΑΑ Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας
164 ΟΛΚ Οργανισμός Λιμένα Καβάλας
165 ΟΛΡ Οργανισμός Λιμένα Ραφήνας
166 ΠΑΜΕ Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ
167 ΣΤΑΣΥ Σταθερές Συγκοινωνίες
168 ΕΕΣΣΤΥ Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου
169 ΝΕΡΙΤ

Πηγή: aftodioikisi.gr

Διαζύγιο ΣΚΑΪ - Νίκου Ευαγγελάτου


Αφορμή η μείωση κατά το ήμισυ της διάρκειας της εκπομπής του ενόψει προεκλογικής περιόδου

Εκτός ΣΚΑΪ βρίσκεται πλέον ο Νίκος Ευαγγελάτος.

Το κανάλι του Φαλήρου ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με το δημοσιογράφο το βράδυ της Πέμπτης.

Στην ανακοίνωσή της η διοίκηση του σταθμού ευχαριστεί τον Νίκο Ευαγγελάτο για την άψογη συνεργασία.

Στην ώρα της εκπομπής του Νίκου Ευαγγελάτου από Δευτέρα θα μεταδίδεται δίωρη εκπομπή με θέμα τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Νίκου Ευαγγελάτου αφορμή για την διακοπή της συνεργασίας ήταν η ανακοίνωση που του έγινε από τον διευθυντή ειδήσεων ότι από την επόμενη εβδομάδα θα περικοπεί κατά το ήμισυ η διάρκεια της εκπομπής του.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Μετά από  2,5 χρόνια κλείνει αυτός ο κύκλος συνεργασίας μου με τον ΣΚΑΙ.

Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκα όταν ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του σταθμού, μού ανακοίνωσε ότι για την προεκλογική περίοδο αποφασίστηκε να περικοπεί  κατά το ήμισυ η εκπομπή που παρουσιάζω και να αντικατασταθεί από μια άλλη πολιτική εκπομπή.

Η προσπάθεια μου αυτά τα 2,5, δύσκολα χρόνια για τον τόπο, ήταν να παρουσιάζω καθημερινά την επικαιρότητα φιλοξενώντας όλες τις απόψεις. Ο σταθμός μου έδωσε την ελευθερία της λειτουργίας και οι τηλεθεατές αγκάλιασαν ζεστά το αποτέλεσμα.

Είναι υποχρέωση μου να ευχαριστήσω τον κ. Αλαφούζο για την εμπιστοσύνη του και παρά την πίεση των στιγμών να επαναλάβω ότι πέρασα μια από τις δημιουργικότερες περιόδους μου στην τηλεόραση.  Επίσης οφείλω ευγνωμοσύνη στους συναδέλφους μου δημοσιογράφους και τεχνικούς του σταθμού για τη συνεργασία. Σε καθημερινή βάση υπερέβαιναν εαυτούς.

Συνεχίζω τη δημοσιογραφική μου παρουσία μέσα από το πρώτο ειδησεογραφικό site της χώρας το newsit.gr και ευελπιστώ ότι θα τα ξαναπούμε σύντομα και τηλεοπτικά".

Πηγή: protothema.gr

Πρόγραμμα επισκέψεων του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργου


Σειρά επισκέψεων πραγματοποίησε την Πέμπτη 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος.
Το πρωί παρευρέθηκε στην εκδήλωση βράβευσης των ξενοδοχειακών μονάδων που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο OCEANIA CLUB στα Ν. Μουδανιά, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του προγράμματος «ShMILE2 – Από τον πειραματισμό στη διάδοση του Οικολογικού Σήματος στη Μεσόγειο».
Το απόγευμα επισκέφθηκε το ΚΑΠΗ Νέων Πλαγίων και παρακολούθησε αμέσως μετά τον Αρχιερατικό Εσπερινό στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στα Νέα Πλάγια και στην εκκλησία των 12 Αποστόλων των Σημάντρων για την εορτή της Zωοδόχου Πηγής.
Το πρωί της 25ης Απριλίου παρακολούθησε την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στη Γαλάτιστα.

Το Σάββατο το πρωί 26 Απριλίου θα επισκεφθεί τη Βαρβάρα και την Ολυμπιάδα ενώ την Κυριακή το πρωί 27 Απριλίου θα επισκεφθεί την Φούρκα, το Κασσανδρινό και τη Σκιώνη όπου θα συναντηθεί με φορείς και κατοίκους των περιοχών.