Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Ελληνική κουζίνα - Η Μακαρονάδα του δήθεν μάγειρα!


Υλικά:

½ κιλό μακαρόνια (καλύτερα βίδες)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 pummaro (το κλασσικό)
1 μικρή κονσέρβα τόνο Rio Mare (καλύτερα σε λάδι)
λίγο λάδι
λίγη ρίγανη
λίγο μαύρο πιπέρι
λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα με λίγο λάδι για να τσιγαριστεί (καλύτερα την ώρα που βάζουμε το νερό για να βράσουμε τα μακαρόνια).

Όταν το κρεμμύδι αρχίσει να παίρνει χρώμα, ρίχνουμε το pummaro και ανακατεύουμε.

Ανοίγουμε τον τόνο και χύνουμε το λάδι (ή το νερό) που υπάρχει μέσα στην κονσέρβα. Μ' ένα μαχαίρι "κόβουμε" λίγο τον τόνο για να μην είναι ένα μεγάλο κομμάτι.

Ρίχνουμε τον τόνο στην σάλτσα και ξανανακατεύουμε. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη (δοκιμάζοντας την γεύση). Ξαναματανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να πήζει. Ο χρόνος μαγειρέματος της σάλτσας είναι περίπου 20 λεπτά (όσο χρειάζεται να βράσει το νερό και να ετοιμάσουμε την μακαρονάδα).

Όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια, αδειάζουμε όλη την σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα (και ναι, σωστά μαντέψατε) ξαναματανακατεύουμε πάλι.

Πηγή: gamoi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!