Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Σε ποιες περιοχές είναι υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας  προειδοποιεί ότι την Παρασκευή ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός για τις περιοχές της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδος (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), της Ανατολικής Πελοποννήσου, τμήματος της Θεσσαλίας, της Χαλκιδικής και των Κυκλάδων.

Σημειώνεται ότι από τις 6 το πρωί της Πέμπτης έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής καταγράφηκαν 79 δασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, ο υψηλότερος αριθμός (μέχρι στιγμής) για το φετινό καλοκαίρι και ενώ η χώρα βρισκόταν υπό την πολιορκία καύσωνα.

Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επισημαίνει στους πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ), ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

Ειδικότερα, υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων και εργαλείων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Πηγή: news.in.gr





Υπό διωγμό οι Χριστιανοί στο Ιράκ – Αφανίζουν ολόκληρες κοινότητες οι ισλαμιστές δολοφόνοι


Περισσότεροι από 10.000 Χριστιανοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη γη των προγόνων του για να σωθούν από τους βομβαρδισμούς των ισλαμιστών δολοφόνων του ΙΚΙΛ στα περίχωρα της χριστιανικής πόλης Καρακός, στο βόρειο Ιράκ.
Οι κάτοικοι εγκατέλειψαν εσπευσμένα τις εστίες τους και ένα μεγάλο μέρος εξ αυτών αναζητούν καταφύγιο στην Αρμπίλ, την πρωτεύουσα της αυτόνομης περιοχής του ιρακινού Κουρδιστάν, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (ΗCR).
Η πόλη Καρακός βρίσκεται μεταξύ της Μοσούλης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ, ο έλεγχος της οποίας έχει περιέλθει στα χέρια των ακραίων ισλαμιστών ανταρτών από την 10η Ιουνίου και της Αρμπίλ, η οποία μέχρι στιγμής έχει συγκριτικά γλιτώσει από τις επιθέσεις που εξαπολύουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ).
«Περίπου 10.000 μέλη των χριστιανικών κοινοτήτων του Καρακός εγκατέλειψαν τις εστίες τους αφού βλήματα όλμων ερρίφθησαν κοντά στην πόλη νωρίτερα στην εβδομάδα», σύμφωνα με δελτίο τύπου που ανάρτησε η Αρμοστεία στον ιστότοπό της.

Πηγή: olympia.gr





Χαλκιδική: Οι ζαρτιέρες και τα πουκάμισα με τις μεγάλες τσέπες - Αυτή είναι η σπείρα Σέρβων που άδειαζε κοσμηματοπωλεία!


Τρεις Σέρβοι είχαν ρημάξει τα κοσμηματοπωλεία στην Χαλκιδικήαλλά και τη Στερεά Ελλάδα.
Πρόκειται για δύο άντρες ηλικίας 50 και 58 ετών και μία 39χρονη γυναίκα. Ο ένας άνδρας προσποιούμενος τον πελάτη απασχολούσε τον ιδιοκτήτη ή τον υπάλληλο βγάζοντας τους έξω από το κατάστημα, δήθεν για να δουν τη βιτρίνα. Οι άλλοι δυο Σέρβοι έβρισκαν ευκαιρία και έμπαιναν στο κατάστημα και αφαιρούσαν κοσμήματα από τις προθήκες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα έκρυβαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρυφές τσέπες, σε πουκάμισα ο άνδρας και κορσέ με ζαρτιέρες η γυναίκα.

Εξιχνιάστηκαν τουλάχιστον 11 περιπτώσεις κλοπών σε κοσμηματοπωλεία της Χαλκιδικής, των Δελφών και της υπόλοιπης Στερεάς Ελλάδας. Η αξία των τιμαλφών ξεπερνά τις 150.000 ευρώ. Από την έως τώρα έρευνα των αστυνομικών αρχών της Φθιώτιδας, που παρακολουθούσαν και πέτυχαν τη σύλληψη των μελών της σπείρας δεν προκύπτει σύνδεση τους με τους διαβόητους "Ροζ Πάνθηρες".

Πηγή: newsit.gr




Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Προβλήματα από ισχυρή καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη


Ισχυρή καταιγίδα που συνοδεύτηκε από δυνατούς ανέμους και αστραπές έπληξε την περιοχή της Θεσσαλονίκης, το βράδυ της Παρασκευής. Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρήθηκαν λόγω της συσσώρευσης μεγάλου όγκου υδάτων σε σημεία του οδικού δικτύου.
Στην περιοχή της Αγχίαλου σημειώθηκε τροχαίο στο οποίο εμπλέκονται πέντε οχήματα, χωρίς ευτυχώς να έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.
Όπως έγινε γνωστό από τη ΔΕΗ, προβλήματα σημειώθηκαν, εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών, στην ηλεκτροδότηση περιοχών, δυτικά και ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Συνεργεία της επιχείρησης έχουν σπεύσει στις περιοχές για να επιδιορθώσουν τις βλάβες.
Μέχρι στιγμής, η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε 10 περιπτώσεις για άντληση υδάτων και σε δύο κοπές δένδρων.

Πηγή: e-go.gr





Τι γίνεται όταν τα παιδιά χάνουν την «εμπιστοσύνη» προς τους γονείς τους


Πολλοί γονείς ανησυχούν και στεναχωριούνται επειδή τα παιδιά τους δεν τους μιλούν ποτέ για τα προβλήματά τους. Μπορεί να δείχνουν στεναχωρημένα, μελαγχολικά και όταν οι ίδιοι τα ρωτούν «Τι συμβαίνει;» η απάντηση είναι «Τίποτα». Εύλογα προβληματίζονται για τη συμπεριφορά αυτή, όμως σχεδόν ποτέ δεν αναρωτιούνται τι πρέπει να αλλάξουν στη δική τους συμπεριφορά ώστε να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των παιδιών τους.
Θυμηθείτε λίγο τα δικά σας, μπορεί εσείς να είχατε καλή σχέση με τους γονείς αλλά σίγουρα σε συζητήσεις συνομηλίκων θα είχατε ακούσει φίλους σας να λένε πώς έχουν μυστικά απ΄τους δικούς τους ή πως συνηθίζουν να τους λένε ψέμματα. Ο λόγος είναι πως με την σιωπή απέφευγαν τα κηρύγματα, τις τιμωρίες, τα παράλογα άγχη των γονιών και τις ηθικολογίες.
Ωστόσο, η σχέση αυτή παιδιών και γονιών δεν ήταν αρεστή σε κανένα. Τα παιδιά στεναχωριούνται που αναγκάζονται να λένε ψέμματα και νιώθουν πως δεν είναι αποδεκτά απ΄τους γονείς τους. Από την άλλη οι γονείς νιώθουν αποτυχημένοι που τα ίδια τους τα παιδιά δεν τους εμπιστεύονται. Έτσι ξεκινά ένας φαύλος κύκλος που πλήττει την σχέση τους.
Τι μπορούν να αλλάξουν οι γονείς σύμφωνα με το jenny.gr;
Καλή σχέση. Μέσα από την καλή σχέση γονιού-παιδιού αναπτύσσεται και η δεξιότητα της επικοινωνίας. Με την επικοινωνία όμως, πρέπει να συνυπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά όπως η εμπιστοσύνη, η αποδοχή, η κατανόηση, η ενσυναίσθηση και το ενδιαφέρον. Είναι οι βάσεις για μια υγιή σχέση.
Εμπιστοσύνη: υπάρχει όταν το παιδί αισθάνεται ασφαλές ότι δεν θα πληγωθεί, ότι δεν θα τιμωρηθεί, και αυτό που θα πει δε χρησιμοποιηθεί εναντίον του στο μέλλον. Τα παιδιά κλείνουν πολύ εύκολα την πόρτα στους γονείς τους όταν αισθανθούν πώς εκείνοι προσπαθούν να τα επηρεάσουν εμποδίζοντας τα να κάνουν τις δικές τους επιλογές στη ζωή τους. Η στάση αυτή των γονιών στέλνει το μήνυμα πώς δεν είστε ικανά να αποφασίσετε. Δεν σας έχουμε καμία εμπιστοσύνη. Μετά απ” αυτό γιατί να σας μιλήσουν; Γιατί να μοιραστούν μαζί σας τα σχέδια και όνειρά τους;
Η αποδοχή είναι η ικανότητα να ακούμε χωρίς να κρίνουμε. Η γονείς αρκετά συχνά κρίνουν τις σκέψεις και τις συμπεριφορές των παιδιών πολύ γρήγορα.  Πριν προλάβουν να ολοκληρώσουν τη  φράση τους, οι γονείς έχουν προλάβει να πουν μια λύση, δέκα συμβουλές, να ηθικολογήσουν, να συγκρίνουν, να συμβουλεύσουν κτλ. Αν και έχουν τις καλύτερες προθέσεις, να βοηθήσουν το παιδί τους, στην πραγματικότητα το απορρίπτουν. Μπορεί η λέξη απόρριψη να είναι έντονη αλλά περιγράφει σε μεγάλο βαθμό το συναίσθημα των παιδιών τη δεδομένη στιγμή. Ακούστε το παιδί σας και αποδεχθείτε όλα όσα λέει. Η αποδοχή δεν σημαίνει πως συναινείτε σε κάτι. Αναγνωρίστε τα συναισθήματα και τις σκέψεις του και αποδεχθείτε τα. Πάρτε παράδειγμα από τον εαυτό σας. Πόσο άνετα θα αισθανόσασταν να μοιραστείτε τις σκέψεις σας και τις αξίες σας με ένα επικριτικό άτομο; Ίσως θα σκεφτόσασταν “Ας προσέξω τι θα μοιραστώ την επόμενη φορά. Και αν πρέπει να μοιραστώ κάτι, θα δώσω μια ασφαλή απάντηση όπως ένα, καλά”. Η κριτική, είναι ίσως το μεγαλύτερο εμπόδιο στην καλή επικοινωνία. Σε βάζει σε θέση άμυνας. Για ποιο λόγο να βάλετε τα παιδιά σας στο απέναντι στρατόπεδο;
Η κατανόηση ή ενσυναίσθηση: είναι η ικανότητα του να μπορούμε να μπαίνουμε στη θέση του άλλου. Όποτε νιώθουμε ότι μας κατανοούν, αισθανόμαστε αποδοχή, πιο δυνατοί και ότι μας νοιάζονται.  Νιώθουμε ασφάλεια και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Τα παιδιά σας έχουν ανάγκη να τα καταλάβετε και να μπείτε στη θέση τους. Πώς νιώθουν όταν ο καλύτερος τους φίλος δεν παίζει μαζί τους πια; Πώς νιώθουν όταν η δασκάλα τους έκανε παρατήρηση; Οι απαντήσεις «δεν πειράζει θα κάνεις άλλους φίλους» ή «ας καθόσουν φρόνιμος για να μη σε προσβάλλει η δασκάλα σου» δεν βοηθούν. Για την ακρίβεια ακυρώνουν τα συναισθήματά τους. Σκεφτείτε για λίγο πως νιώσατε όταν μιλήσατε σε κάποιον και σας κατάλαβε ακριβώς. Δεν ήταν ικανοποιητικό και ανακουφιστικό;
Είναι σημαντικό για τα παιδιά να νιώθουν το ειλικρινές ενδιαφέρον σας, αλλά παράλληλα να σέβεστε την ιδιωτική τους ζωή και την ανεξαρτησία τους. Οι γονείς που φαίνονται να ενδιαφέρονται σε υπερβολικό βαθμό ή οι γονείς που δεν ενδιαφέρονται καθόλου, συνήθως αποκλείονται από την καθημερινότητα των παιδιών τους.
Τέλος, θα πρέπει να προσέξετε τα εξής:
1. Επιλέξτε την κατάλληλη στιγμή για συζήτηση. Το που και το πότε παίζει μεγάλο ρόλο. Τα μικρά σας μπορούν να επιλέξουν να σας μιλήσουν την ώρα που μαγειρεύετε ή την ώρα που μιλάτε στο τηλέφωνο. Το ζητούμενο είναι να τα ρωτήσετε πόσο σημαντικό είναι το θέμα και αν γίνεται να περιμένει 5 λεπτά. Σε 5 λεπτά όμως να είστε διαθέσιμοι. Αν πάλι είναι σημαντικό τότε κλείστε τα πάντα και δώστε τους τη σημασία και τη προσοχή που ζητούν
2. Να είστε συγκεκριμένοι. “Πες μου ένα πράγμα που συνέβη σήμερα και σου άρεσε;” Είναι ένας τρόπος να ξεκινήσετε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.
3. Αν το παιδί δεν έχει διάθεση να πει πολλά πράγματα, μείνετε σε κάποιες ερωτήσεις μόνο, και αφήστε τις άλλες για αργότερα.
1. Μην κρίνετε, όσο γίνεται, αυτά που λέει το παιδί.
2. Όσο πιο πολύ ακούτε, τόσο πιο πολύ θα σας μιλάει το παιδί σας.
3. Να θυμάστε πως ο ποιοτικός χρόνος με το παιδί σας βοηθά να δημιουργηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης. Έτσι, είναι πολύ πιο εύκολο σε εκείνο να σας μιλήσει και να εξομολογηθεί τις σκέψεις του.

Πηγή: babyradio.gr




Μιλοβάνοβιτς: «Πολλά λεφτά στην ΑΕΚ για μεταγραφές»


Για 20 ποδοσφαιριστές που περιμένουν την απόφαση της Ένωσης κάνει λόγο ο νέος τεχνικός διευθυντής της ομάδας
Μπορεί η παρουσία του στη Λας Πάλμας να έχει ολοκληρωθεί αλλά οι Ισπανοί συνεχίζουν ακόμη να ασχολούνται με τον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς που έχει αναλάβει κι επίσημα πλέον τη θέση του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ. Έτσι, ο Σέρβος κλήθηκε να μιλήσει στον ραδιοφωνικό σταθμό «CADENA SER», όπου αναφέρθηκε στην απόφασή του να απαντήσει θετικά στην πρόταση της Ένωσης και στο πρότζεκτ που έχει τεθεί σε εφαρμογή στον «Δικέφαλο».
«Είχα πει πριν ένα μήνα στον πρόεδρο ότι θα φύγω, διότι είχα πρόταση από την ΑΕΚ, που βρίσκεται μια ώρα μακριά απ' το σπίτι μου στη Σερβία και είναι μια ομάδα που έχω παίξει. Υπάρχει ένα πολύ σημαντικό πρότζεκτ και πολλά λεφτά για μεταγραφές. Υπάρχουν 20 παίκτες που περιμένουν την απόφαση της ομάδας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο νέος τεχνικός διευθυντής των «κιτρινόμαυρων».

Πηγή: onsports.gr




Μείωση προσωπικού 20% από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση


Ο αριθμός των εργαζομένων στον όμιλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Radio Canada/CBC θα μειωθεί κατά 20% ως το 2020, ήτοι κατά 1.000 έως 1.500 εργαζόμενους, μέσω κυρίως αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης εργαζομένων οι οποίοι δεν θα αντικατασταθούν, ανακοίνωσε σήμερα ο Ιμπέρ Λακρουά, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου.
Ο επικεφαλής του Radio Canada/CBC απευθύνθηκε σήμερα στο προσωπικό προκειμένου να παρουσιάσει τις βαθιές αλλαγές στην στρατηγική: λιγότερα τηλεοπτικά προγράμματα, περισσότερο Διαδίκτυο.
Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός όμιλος του Καναδά βρίσκεται υπό πίεση εξαιτίας της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης και —περιλαμβανομένου του τελευταίου σχεδίου αναδιάρθρωσης, που προέβλεπε την κατάργηση 657 θέσεων εργασίας τον Απρίλιο—, οι θέσεις απασχόλησης που έχουν καταργηθεί τα τελευταία 5 χρόνια έχουν φθάσει τις 2.000.
«Υπολογίζουμε ότι το 2020 θα έχουμε από 1.000 ως 1.500 λιγότερους εργαζόμενους στον όμιλο του CBC/SRC», ανέφερε ο Λακρουά σε εσωτερικό σημείωμά του προς τους εργαζόμενους, αντίγραφο του οποίου περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου. Μετά την τελευταία αναδιάρθρωση, ο αριθμός των εργαζομένων στον όμιλο ανέρχεται στους 7.500.
Από αυτό το σύνολο, υπάρχουν περίπου 1000 εργαζόμενοι οι οποίοι θα συνταξιοδοτηθούν και δεν θα αντικατασταθούν, προσέθεσε ο ίδιος.
Αυτό το στρατηγικό σχέδιο, στο πλαίσιο του οποίου εντάσσεται επίσης το κλείσιμο γραφείων και η μεταπώληση ενός μέρους των κτιριακών εγκαταστάσεων του ομίλου, θα επιτρέψει σε ένα χρόνο μια εξοικονόμηση δαπανών ύψους «περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων Καναδά» (75 εκατομμυρίων ευρώ), υπογράμμισε ο ίδιος.
«Δεν μιλάμε για θυσία, μιλάμε για την ανανέωση της πύλης» του ομίλου στο Διαδίκτυο, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος που επισήμανε ότι ο κόσμος στρέφεται στην ενημέρωση μέσω υπολογιστών και φορητών συσκευών, όπως τα κινητά και οι ταμπλέτες.

Πηγή: matrix24.gr




Super foods και μπονσάι ελιάς στην Ορμύλια Χαλκιδικής


Ως φυτώριο ελιάς ξεκίνησε πριν 43 χρόνια τη λειτουργία του το Φυτώριο Μαυρομάτη, στην Ορμύλια Χαλκιδικής. Όπως εξηγεί ο ιδιοκτήτης του φυτωρίου, Χαράλαμπος Μαυρομάτη, η ανάγκη του κόσμου να φυτέψει τότε ελιές ήταν μεγάλη. Εξάλλου εκείνη η περιοχή φημίζεται για τις ελαιοκαλλιέργειες της.
Μέχρι σήμερα όμως φαίνεται να «κύλησε νερό στο αυλάκι» και το τότε φυτώριο ελιάς έχει μεταμορφωθεί σε ένα σύγχρονο φυτώριο που διαθέτει περισσότερα από 500 είδη φυτών και δραστηριοποιείται στους τομείς των καλλωπιστικών και αρωματικών φυτών αλλά και στις καλλιέργειες που παράγουν τα λεγόμενα super foods, όπως βατόμουρο, ιπποφαές, αρόνια, γκότζι μπέρι και άλλα. «Τα συγκεκριμένα φυτά τα προτιμάνε και οι επαγγελματίες και οι ερασιτέχνες», διευκρινίζει ο κ. Μαυρομάτης τονίζοντας ότι παρόλο που η ζήτηση είναι μεγάλη, οι παραγωγοί ακόμη δεν γνωρίζουν που θα μπορέσουν να διαθέσουν τα προϊόντα τους. Από το φυτώριο παρέχεται, όπως διευκρινίζει ο κ. Μαυρομάτης και συμβουλευτική σχετικά με το ποιο φυτό πρέπει να επιλέξουν οι παραγωγοί και σε ποια εδάφη ευδοκιμεί. «Οι επαγγελματίες ξεκινάνε μια καλλιέργεια για να ζήσουν από αυτή, επομένως είναι υποχρέωση μας να τους βοηθήσουμε και να τους συμβουλέψουμε», αναφέρει ο κ. Μαυρομάτης.
Μικρότερη ζήτηση έχει πλέον η ελιά, δεδομένων των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στην ελαιοκαλλιέργεια. «Ελιές παίρνουν οι ερασιτέχνες, που θέλουν να έχουν ένα ή δυο δέντρα στον κήπο τους», σχολιάζει ο κ. Μαυρομάτης υπογραμμίζοντας ότι και αυτοί μελετάνε πολύ γύρω από τα φυτά πριν αποφασίσουν τι θα βάλουν στον κήπο τους.
Μπονσάι ελιάς
Μπορεί η αγορά των δέντρων της ελιάς να γνωρίζει ύφεση δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τα μπονσάι ελιάς. «Τα μπονσάι προέκυψαν από το μεράκι μας για τη δουλειά», εξηγεί ο κ. Μαυρομάτης και προσθέτει ότι είχαν ξεκινήσει ερασιτεχνικά, καθώς ως καλλωπιστικό είδος δεν ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο. «Η γενέτειρα των μπονσάι είναι η Κίνα και αργότερα η Ιαπωνία, όμως καμιά από τις δύο χώρες δεν παρήγαγε μπονσάι ελιάς», σχολιάζει ο κ. Μαυρομάτης τονίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται για ένα ακριβό είδος, δεδομένης της περιποίησης που χρειάζεται.


Πηγή: gaiorama-agro.eu




ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ 2014


Χθες, και σήμερα…..
Τι να πρωτοθυμηθώ από αυτό το ΘΕΣΜΟ;
Θα κάνω μια μικρή αναδρομή στο χθες, για να μάθουν οι νεότεροι, και να θυμηθούν οι παλιοί χαρές, πίκρες, και αγωνίες από μια εκδήλωση την οποία πολλοί δεν είχαν πιστέψει, (και ακόμα και σήμερα), δεν είχαν καταλάβει  τη σπουδαιότητα της όχι μόνο για τον διοργανωτή, το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ αλλά για τον ίδιο τον τόπο, τα Μουδανιά.
Θυμάμαι, ΠΩΣ αντιμετωπίστηκε από κάποιους μικρόψυχους και ανεγκέφαλους, την νοοτροπία του «είναι ιδιώτης» (έβλεπαν τον ιδιώτη και όχι τον ΦΟΡΕΑ της πόλης) άρα ΔΕΝ τον βοηθάμε, αντίθετα μάλιστα τον δυσκολεύουμε, θυμήθηκα πολλά.
Από τον Αύγουστο του 2001, την ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ, μέχρι και σήμερα, μεσολάβησαν πολλά, μα πάνω απ’ όλα, η ΑΓΑΠΗ και η ΣΤΗΡΙΞΗ του κόσμου προς την εκδήλωση ΘΕΣΜΟ της πόλης, θέριευε χρόνο με το χρόνο δίνοντας κουράγιο στους διοργανωτές και τους μαθητές της «ΣΥΝΘΕΣΗΣ» για μεγαλύτερη προσπάθεια.
Θυμάμαι, τότε στις αρχές, σε ραδιοφωνική μου εκπομπή, είχα φιλοξενούμενο τον Ζαφείρη Φωτιάδη, για να παρουσιάσουμε τη γιορτή, να μάθει ο κόσμος, ντόπιοι και επισκέπτες τι πάει να γίνει στον τόπο.
Κάποιοι, ακούγοντας για «συναυλία», περίμεναν κάποιο ηχηρό όνομα, από εκείνα που τα καλοκαίρια κάνουν αρπαχτές σε διάφορα φεστιβάλ….
Μόνο που αυτή η συναυλία, ΔΕΝ είχε κάτι τέτοιο.
Οι καλλιτέχνες που την πλαισιώνουν, είναι ΟΛΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ, μαθητές του ωδείου του Ζαφείρη Φωτιάδη, που πιστέψτε με, δεν έχουν να ζηλέψουν σε ΤΙΠΟΤΑ τις φίρμες των χιλιάδων ευρώ.
Όλα αυτά τα χρόνια, τα παιδιά παίζουν για τα παιδιά, με καρκίνο, μαζεύουν λίγα λίγα χρήματα, και προσφέρουν ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΖΩΗ στον συνάνθρωπο.
Δεν λογαριάζουν κούραση, και πετυχαίνουν γιατί δίνουν αυτό που ΚΑΝΕΝΑΣ επαγγελματίας δεν δίνει.
ΑΓΑΠΗ και ΜΕΡΑΚΙ.
Και η συναυλία για την ελπίδα, το 2011 γίνεται ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ.
Τα παιδιά παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν για να βοηθήσουν αυτή τη φορά δυο συλλόγους παιδιών με καρκίνο , την ΕΛΠΙΔΑ και την ΣΤΟΡΓΗ,
Το έργο τους δύσκολο, αλλά δεν το βάζουν κάτω.
Η μουσική τους «αποζημιώνει» τον κόσμο που έρχεται να τους δει και να τους ακούσει, και τα εισιτήρια, τα «έσοδα» που θα πάνε για τα παιδιά, χρόνο με το χρόνο, αυξάνονται.
Ο κόσμος δε λογαριάζει την όποια κρίση, και στηρίζει από το υστέρημα του την προσπάθεια των παιδιών, να μαζέψουν χρήματα για να βοηθήσουν τα άλλα παιδιά να νικήσουν τον καρκίνο, την κατάρα της εποχής μας!
Και η προσπάθεια των παιδιών, όλα αυτά τα χρόνια φέρνει στην ΕΛΠΙΔΑ 102,000 ευρώ, και στην ΣΤΟΡΓΗ 15,000 ευρώ, ποσά διόλου ευκαταφρόνητα.
Η δουλειά στο ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ, όπως όλοι ομολογούν, είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ, πράγμα που φαίνεται και από τις πάρα πολλές διακρίσεις του τόσο σε επίπεδο Ελλάδας, όσο και στο εξωτερικό.
Από το 2001, τα μουσικά αφιερώματα άφησαν εποχή!
Αφιερώματα στους ΣΤΑΥΡΟ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ (με τον αξέχαστο συνθέτη να παρακολουθεί τη συναυλία), τον Λαϊκό ποιητή και στιχουργό ΛΑΚΗ ΤΕΑΖΗ, την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ, τον ΕΞΑΙΡΕΤΟ ΧΟΡΕΥΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΝΤΣΑΚΗ, με λίγα λόγια, αφιερώματα στους «δικούς μας» ανθρώπους, αλλά και στους ΓΙΩΡΓΟ ΖΑΜΠΕΤΑ (με τον γιο του ΜΙΧΑΛΗ να είναι στην εκδήλωση), και ΝΙΚΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ το 2004, ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ και ΑΛΚΙΝΟΟ ΙΩΑΝΝΙΔΗ το 2005….
Το 2002, την εκδήλωση και την πόλη των Μουδανιών  τιμούν με την παρουσία τους οι ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΟΙΚΙΛΙΔΗΣ και ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΛΤΣΙΔΗΣ, ενώ στις πάνω σειρές του ανοιχτού θεάτρου, βρίσκεται και ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΛΑΖΟΣ.
Χρόνο με το χρόνο, όλο και περισσότεροι φορείς της πόλης έρχονται κοντά στο θεσμό, βάζοντας και αυτοί ένα λιθαράκι στην προσπάθεια που καταβάλλεται, ενώ τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης συμμετέχουν κατά τον καλύτερο τρόπο, τόσο με την προβολή του ΘΕΣΜΟΥ, όσο και με την παρουσίαση του στο ανοιχτό θέατρο των Μουδανιών.
ΟΛΑ τα ΜΜΕ, στέλνουν εκπροσώπους τους εκείνη την ημέρα, οι όποιοι παρουσιάζουν την εκδήλωση, και δίνουν την αίσθηση της «ενότητας», γιατί εκείνη την ημέρα δεν υπάρχουν οι αντιπαλότητες του καλύτερου η του χειρότερου,  παρά μόνο αγάπη, και κοινός στόχος.
Να νικήσουν τα παιδιά τον καρκίνο!
Φέτος, σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ το Ανοικτό Θέατρο Μουδανιών, την ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ στις 21:00, για να δώσουμε μαζί, ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΡΓΗ στα παιδιά, στο αύριο της χώρας,!

Πηγή: kentrotexnissynthesi.blogspot.gr




Αλάτι, ο λευκός χρυσός


Αναπόσπαστο κομμάτι της κουζίνας και απαραίτητο συστατικό για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού και της υγείας μας γενικότερα, το αλάτι αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο της γαστρονομίας αλλά και της ιστορίας του ανθρώπου στη γη.
Αν και απλώς νοστιμίζει τα φαγητά μας, καθότι αυτούσιο δεν τρώγεται, χωρίς αυτό δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε. Κάποτε ήταν τόσο πολύτιμο που ο άνθρωπος το χρησιμοποίησε ως νόμισμα. Σύμφωνα με τον Αμερικανό ιστορικό και φιλόσοφο Robert P. Multhauf, το αλάτι ήταν ένα αρχέγονο «ναρκωτικό», μια ουσία που προκαλεί εξάρτηση αφού όντως ο άνθρωπος το χρησιμοποιεί περισσότερο απ’ όσο το χρειάζεται.
ΛΙΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ…
Η πρώτη περιγραφή της παρασκευής και της χρήσης του αλατιού μας έρχεται από τους Κινέζους και συγκεκριμένα από τον πάπυρο του Pang Tao Kan Mud, που χρονολογείται το 2700 π. X. Ο πάπυρος αυτός περιγράφει τις δύο βασικές μεθόδους αφαλάτωσης καθώς και βασικά στοιχεία της φαρμακολογικής χρήσης του αλατιού. Η ιατρική χρήση του αλατιού ήταν γνωστή και στους Αιγυπτίους, οι οποίοι το χρησιμοποιούσαν, εκτός των άλλων, και στην ταρίχευση των νεκρών. Το όνομά του αναφέρεται και από τον Όμηρο ως συνώνυμο της αρχαίας λέξης για τη θάλασσα, δηλαδή «αλς». Οι Ρωμαίοι το αναγραμμάτισαν σε «sal» περιγράφοντας το μισθό του λεγεωνάριου ο οποίος πληρωνόταν σε αλάτι. Ακόμα και στις μέρες μας χρησιμοποιείται η λέξη «salary» για το μισθό όπως και τη λέξη «sale» για την πώληση.
ΑΛΑΤΙ & ΑΛΥΚΕΣ
Ουσιαστικά, το αλάτι έχασε τη στρατηγική του σημασία μόλις πριν από 50 χρόνια. Σήμερα, χάρη στην ανάπτυξη της τεχνολογίας ανεύρεσης και εξαγωγής του, αφθονεί σε όλες τις χώρες εκτός από τη Σκανδιναβία, μια και οι βόρειες θάλασσες δεν είναι ιδιαίτερα αλμυρές.
Βέβαια, αν όλες οι ακτές ήταν κατάλληλες για αλυκές, τότε το αλάτι δεν θα είχε καμία εμπορική αξία. Ο χώρος όπου μπορεί να διαμορφωθεί μια αλυκή πρέπει να διαθέτει τα εξής: θαλασσινό νερό, αργιλώδες αδιαπέραστο έδαφος, ηλιοφάνεια, αιολική ενέργεια. Το αλάτι είναι χλωριούχο νάτριο, άχρωμο, με κρυσταλλική μορφή και το παίρνουμε είτε από τη θάλασσα, στις αλυκές, είτε από τη γη, στα αλατωρυχεία.
Στην Ελλάδα υπάρχουν σήμερα 18 αλυκές, όλες με τη δική τους ξεχωριστή ομορφιά. Οι ελληνικές αλυκές με τους μικροσκοπικούς κρυστάλλους αλατιού που λαμπυρίζουν συγκεντρώνουν γύρω τους σπάνια πτηνά και ψάρια. Από το φθινόπωρο ως την άνοιξη, που το νερό εξατμίζεται, εκτός από το αλάτι μένουν στις δεξαμενές και μικροοργανισμοί οι οποίοι βοηθούν στην ανάπτυξη ανθεκτικών φυτών που με τη σειρά τους αποτελούν τροφή για τη χλωρίδα της περιοχής. Οι αλυκές Μεσολογγίου στην Αιτωλοακαρνανία και Κίτρους στην Πιερία είναι από τους πιο σημαντικούς υδροβιότοπους, όπως και αυτός των αλυκών Αγγελοχωρίου Θεσσαλονίκης, στον οποίο κατοικούν 178 είδη πουλιών. Καταφύγιο ορνιθοπανίδας είναι και η περιοχή των αλυκών στον κόλπο Καλλονής της Λέσβου. Οι αλυκές της Λευκάδας προστατεύονται από την UNESCO και ανακηρύχθηκαν αρχαιολογικό βιομηχανικό μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού.
ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΟΥ ΑΛΑΤΙΟΥ
ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΑΛΑΤΙ
Πρωτογενής ύλη άλατος, όπως παραλαμβάνεται από τις αλυκές, χωρίζεται σε 6 διαφορετικές ποιότητες, με διαφορετική χρήση η καθεμία, και χρησιμοποιείται στην κονσερβοποιία, στον εκχιονισμό δρόμων, στην αποσκλήρυνση νερού, σε λιπάσματα κ.ά.
ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΑΛΑΤΙ
Πρόκειται για φυσικούς κρυστάλλους αλατιού που δημιουργούνται από την εξάτμιση του θαλασσινού νερού, είτε με φυσικό τρόπο (με τον ήλιο και τον αέρα) είτε με τεχνητό, και αποτελούν το πιο συνηθισμένο αλάτι στη χώρα μας. Το θαλασσινό αλάτι παράγεται σε αχανείς εκτάσεις, τις λεγόμενες αλυκές, διατίθεται λεπτό, χοντρό ή σε μορφή κρυστάλλων και είναι το πιο ωφέλιμο αφού περιέχει όλα τα απαραίτητα για τον οργανισμό ιχνοστοιχεία, όπως κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο κ.ά.
ΑΝΘΟΣ ΑΛΑΤΙΟΥ
Δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία, είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία όπως φθόριο, μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο, συγκεντρώνεται στην επιφάνεια του νερού στις αλυκές, συλλέγεται με το χέρι, θεωρείται το καλύτερο αλάτι και είναι αρκετά ακριβό.
ΧΟΝΤΡΟ ΑΛAΤΙ
Ακατέργαστο θαλασσινό αλάτι που έχει αλεστεί λιγότερο, έχει γκριζωπό χρώμα, περιέχει ίχνη από άλλα μεταλλικά άλατα και χρησιμοποιείται περισσότερο στη μαγειρική.
ΟΡΥΚΤΟ ΑΛΑΤΙ
Επεξεργασμένο προϊόν ορυκτού άλατος, το οποίο εξορύσσεται από υπόγεια αποθέματα αλάτων και μεταφέρεται στην επιφάνεια της γης για επεξεργασία. Έχει άσπρο χρώμα, ελαφρώς πικρή γεύση, τραχιά υφή και περιέχει κάποιους κρυστάλλους με γκριζωπό χρώμα, οι οποίοι προέρχονται από δευτερεύοντα μέταλλα που υπάρχουν στο ορυκτό αλάτι. Στη Χαβάη το αλάτι που εξορύσσεται είναι κόκκινο ή μαύρο από τις προσμίξεις του με το ηφαιστειακό έδαφος και τον άνθρακα αντίστοιχα.
ΙΩΔΙΩΜΕΝΟ ΑΛΑΤΙ
Αλάτι στο οποίο έχει προστεθεί ιώδιο και χρησιμοποιείται σε περιοχές όπου τα νερά έχουν έλλειψη στο συγκεκριμένο στοιχείο.
ΑΛΑΤΙ & ΥΓΕΙΑ
Σύμφωνα με μελέτες, η ιδανική ποσότητα αλατιού που πρέπει να λαμβάνουμε καθημερινά είναι 1,5-8 γραμμάρια και δεν πρέπει να την υπερβαίνουμε. Η διαφοροποίηση εξαρτάται από το κλίμα, την κατάσταση της υγείας και τις συνθήκες ζωής του καθενός. Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, συνήθως η κατανάλωση 2-3 γραμμαρίων καθημερινά θεωρείται αρκετή. Σε γενικές γραμμές η υπέρβαση στο αλάτι και στο νάτριο που αυτό περιέχει -προκαλεί- απώλεια της ελαστικότητας του καρδιοαγγειακού συστήματος, ευνοεί την υπέρταση, ενώ προκαλεί κι άλλες διαταραχές.
ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ…
•    Το αλμυρό, μία από τις τέσσερις βασικές γεύσεις, έχει την ιδιότητα να ενισχύει τη γλυκιά και να αποδυναμώνει την πικρή γεύση, γεγονός στο οποίο οφείλεται και η επιτυχία του.
•    Για πολλά χρόνια το αλάτι ήταν το μοναδικό συστατικό για τη συντήρηση των τροφών; Αλάτιζαν το κρέας, τα ψάρια, το τυρί, τις ελιές, ακόμα και το βούτυρο, με σκοπό να επιμηκύνουν το χρόνο ζωής τους.
•    Έχει αποδειχθεί πως σήμερα καταναλώνουμε λιγότερο αλάτι απ’ ό,τι στο παρελθόν, τότε που υπήρχε άφθονο σε πολλές τροφές, αφού ήταν το μοναδικό μέσο συντήρησής τους.
•    Η σωστή ποσότητα αλατιού εμποδίζει τις ζυμώσεις και τις σήψεις στο στομάχι, βοηθάει στον πολλαπλασιασμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων, αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα, διευκολύνει την πέψη, συντελεί στην έκκριση των γαστρικών υγρών και βοηθάει στην καύση συγκεκριμένων τροφών.
•    Το ποσοστό αλατιού στη Μεσόγειο κυμαίνεται περίπου στο 3,5%, ενώ στην Κασπία και τη Μαύρη Θάλασσα ίσα που φτάνει στο 1%; Η πιο αλμυρή θάλασσα του κόσμου είναι η Νεκρά Θάλασσα, με περιεκτικότητα 8%.
•    Αλάτι φτάνει στη γη και από το διάστημα με τους μετεωρίτες; Το γεγονός ότι εντοπίστηκε αλάτι στον Άρη κάνει τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι εκεί ίσως υπάρχουν ίχνη ζωής…
•    Αν ξεχάσετε το λάδι στο τηγάνι και πάρει φωτιά, ρίχνοντας μια χούφτα αλάτι η φλόγα θα υποχωρήσει και θα μπορέσετε να απομακρύνετε το φλεγόμενο σκεύος.
•    Προσθέτοντας ελάχιστο αλάτι όταν φτιάχνετε γλάσο για τα γλυκίσματά σας αποφεύγετε το ζαχάρωμα.
•    Ελάχιστη δόση αλατιού στο φίλτρο της καφετιέρας όταν φτιάχνετε καφέ θα βελτιώσει τη γεύση του αλλά κυρίως θα αφαιρέσει την πικράδα που παίρνει όταν μένει πολλές ώρες στην κανάτα της συσκευής.
ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ
Η περιεκτικότητα των ωκεανών σε αλάτι εκτιμάται κατά μέσο όρο σε 35 γραμμάρια ανά λίτρο νερού. Υπολογίζεται δε ότι από το νερό των ωκεανών θα μπορούσε να παραχθεί συνολικά ποσότητα αλατιού που ο όγκος της θα ήταν 14,5 φορές μεγαλύτερος από τον όγκο της Ευρώπης. Αν το αλάτι αυτό σκορπιζόταν επάνω στη γη θα κάλυπτε όλες τις ηπείρους με στρώμα πάχους 35 μέτρων!

Πηγή: olivemagazine.gr




Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΧΛΗΣΕΙΣ»


Συνεδρίασε την Τρίτη 24 Ιουνίου 2014 η προσωρινή διοικούσα επιτροπή του Πατριωτικού Δικτύου Αφύπνισης.
Παρουσία όλων των μελών, ο πρόεδρος της επιτροπής Παναγιώτης Ψωμιάδης προχώρησε σε σύντομη αποτίμηση του πρόσφατου εκλογικού αποτελέσματος και της συνεργασίας του ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. με την Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό των κ.κ. Πολύδωρα, Ζώη και Νικολόπουλου.
Ο κ. Ψωμιάδης επανέλαβε τις καταγγελίες που είχε διατυπώσει την ημέρα των εκλογών σχετικά με την έλλειψη και απόκρυψη ψηφοδελτίων του κόμματος σε όλη την Ελλάδα, σημειώνοντας πως κάποιοι επέλεξαν να μην τηρήσουν ούτε τα προσχήματα, παίζοντας σε βάρος του ίδιου περίεργα και ύποπτα παιχνίδια.
Ωστόσο, τα μέλη της επιτροπής ομόφωνα συμφώνησαν πως το αποτέλεσμα της κάλπης, όσο και αν επηρεάστηκε από εξωγενείς παράγοντες, οφείλει να γίνει σεβαστό και πως αυτό που πρέπει να αποτελέσει απόλυτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της ανεξάρτητης συνέχειας του Πατριωτικού Δικτύου Αφύπνισης στο μέλλον.
«Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως συνεχίζουμε ανεξάρτητοι, παρά τις οχλήσεις», ξεκαθάρισε ο κ. Ψωμιάδης, τονίζοντας πως και μετά τις εκλογές πολλοί τον προσέγγισαν αναζητώντας διαύλους συνεργασίας και συμπόρευσης, όμως ο ίδιος τους επισήμανε πως προς το παρόν είναι απόλυτα προσηλωμένος στην αυτόνομη πολιτική πορεία του ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. «Με τιμά ασφαλώς το ενδιαφέρον φίλων από άλλα κόμματα και αποδεικνύει πως η συντριπτική πρωτιά στις ψήφους της ευρωκάλπης αποτελεί μια ακόμη δικαίωση. Το Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης είναι ένα κόμμα δημοκρατικό, όπου δεν ισχύει η αρχή του ενός ανδρός. Όποια συγκροτημένη πρόταση στο μέλλον κατατεθεί, θα τεθεί υπ’ όψιν όλων των μελών και θα κριθεί ανάλογα», συμπλήρωσε.

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Πτώση στη γαλλική και ιταλική κατανάλωση οίνου


Σύμφωνα με τις οικονομικές αναλύσεις του OIV, στο θέμα για την εξέλιξη της παγκόσμιας κατανάλωσης οίνου, παρατηρεί κανείς ότι ο Ευρωπαίος καταναλωτής μειώνει ανησυχητικά την κατανάλωση του.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει και σχετικό δημοσίευμα της ΚΕΟΣΟΕ, η μείωση της κατανάλωσης στην Ευρώπη, οδηγείται από τη μείωση της κατανάλωσης στις παραδοσιακές χώρες παραγωγής (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία), ενώ άλλες χώρες αυξάνουν την κατανάλωση (συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, η οποία κατανάλωσε 20 Mhl το 2013). Αυτή η τάση της γενικής μείωσης το 2012 ενισχύθηκε από το πολύ χαμηλό επίπεδο της συνολικής παραγωγής ,του 2012, αλλά και του 2013.
"Ωστόσο, είναι εκπληκτικό όταν διαπιστώνεται ότι η μείωση της κατανάλωσης στην Ευρώπη παρατηρείται κυρίως στη Γαλλία, όπου η κατανάλωση μειώθηκε κατά 2,1 hl και την Ιταλία κατά 0.8 Μhl. Μεταξύ των καταναλωτών σε πτώση και η Ισπανία κατά 0,2 Μhl hl. Η Γαλλία και η Ιταλία είναι ως εκ τούτου υπεύθυνες για τη μείωση της κατανάλωσης οίνου στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον OIV, δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Τα δεδομένα για το 2013 έχουν δείξει για άλλη μια φορά μείωση της κατανάλωσης στην Γαλλία. Η μείωση αυτή ακολουθεί ένα γενικό πρότυπο που ισχύει στις κύριες χώρες παραγωγής των ευρωπαϊκών οίνων. Θα πρέπει το θέμα αυτό να συζητηθεί σε μια πιο γενική τάση της εξέλιξης που δείχνει μια μείωση της κατανάλωσης στη Γαλλία τα τελευταία 5 χρόνια. Επιπλέον, οφείλεται σε αναπροσαρμογή των στατιστικών δεδομένων.
Θεωρείται ότι η στατιστική αναπροσαρμογή που προκλήθηκε είναι δυσμενής για τη Γαλλία και ότι η πραγματική εξέλιξη της κατανάλωσης είναι πιο κοντά στον ιταλικό τρόπο υπολογισμού της καμπύλης κατανάλωσης", αναφέρει το δημοσίευμα της ΚΕΟΣΟΕ.

Πηγή: agrotypos.gr




Με single-player και local multiplayer το Splatoon


Το Splatoon ήταν αν μη τι άλλο ένα από τα πιο «φρέσκα» concepts που παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια της φετινής Ε3. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο third-person shooter με πολλά χρώματα και πολλές… υποσχέσεις. Ο παραγωγός Hisashi Nogami ήταν ξεκάθαρος σ’ ότι αφορά το παιχνίδι και το περιεχόμενο της τελικής έκδοσης του Splatoon, το οποίο αναμένεται να προσφέρει περισσότερα modes από αυτό που είδαμε στο Digital Event της Nintendo. Ο ενδιαφέρον αυτός τίτλος θα συμπεριλαμβάνει single-player, αλλά και την δυνατότητα του 1v1 μέσω τοπικής σύνδεσης(!) δημιουργώντας έτσι μία εντελώς διαφορετική εμπειρία από αυτή που προσφέρεται στο online 4v4 mode.
Στο μόνο πράγμα στο οποίο φαίνεται να «ψάχνεται» ακόμη η ομάδα ανάπτυξης σε ότι αφορά το local multiplayer, είναι το κατά πόσο θα «χωρίσει» το split screen σε Gamepad και τηλεόραση, προσφέροντας ουσιαστικά την δυνατότητα στους παίκτες να αφοσιωθούν ο καθένας στην «δική του» οθόνη. Ο παραπάνω τρόπος είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν (με μεγάλη επιτυχία) και από το Sonic & All-Stars Racing Transformed. Το local multiplayer επιβεβαιώνει έστω και έμμεσα την συμβατότητα του παιχνιδιού και με άλλα χειριστήρια πέρα από το Wii U Gamepad, κάτι που δεν είχε ξεκαθαριστεί από τους δημιουργούς τις πρώτες μέρες του Nintendo Digital Event. Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι το Splatoon θα κυκλοφορήσει το 2015 αποκλειστικά για το Wii U τόσο σε ψηφιακή όσο και σε φυσική μορφή.

Πηγή: enternity.gr




Σοκάρει το μεγαλύτερο ατύχημα αυτοκινήτου που έγινε ποτέ


Είναι σίγουρα το μεγαλύτερο ατύχημα που έχει συμβεί ποτέ σε αυτοκίνητο. Ευτυχώς έγινε σε ελεγχόμενο περιβάλλον και ευτυχώς δεν υπήρχαν νεκροί.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Guerlain Chicherit θέλησε να κάνει το μεγαλύτερο άλμα που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία με αυτοκίνητο.

Σήμερα το ρεκόρ άλματος με αυτοκίνητο είναι στα 101 μέτρα ενώ ο ριψοκίνδυνος οδηγός δοκίμασε ένα άλμα στα 109.7 μέτρα.


Ενώ τα δοκιμαστικά πήγαν όπως είχαν προγραμματιστεί, το άλμα δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία.

Έτσι από μια προσπάθεια για το μεγαλύτερο άλμα, καταλήξαμε στο μεγαλύτερο ατύχημα με αυτοκίνητο.

Το αυτοκίνητο δεν προσγειώθηκε καλά στη ράμπα με αποτέλεσμα να αρχίσει τις στροφές μέχρι να σταματήσει από την ιλιγγιώδη ταχύτητα που είχε αναπτύξει.

Το άλμα ήταν ελεγχόμενο και γι'αυτό υπήρχαν κάμερες σε κάθε γωνία αλλά και ομάδα διάσωσης και ελικόπτερο για κάθε ενδεχόμενο.

Μετά το άλμα το αυτοκίνητο σταμάτησε και ο οδηγός γλίτωσε το θάνατο λόγω των μέτρων ασφαλείας που είχαν ληφθεί.

Τραγική φιγούρα η γυναίκα του που είδε το άλμα και ξέσπασε σε λυγμούς καθώς και το παιδάκι του που είναι μόλις λίγων μηνών.

Ευτυχώς ο Guerlain Chicherit γλίτωσε με μικρές γρατσουνιές και τώρα είναι έτοιμος να το επαναλάβει.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε όλη την πορεία των δοκιμών καθώς και το αποτυχημένο άλμα (στο 7'16”) και το ατύχημα σε slow motion και HD ποιότητα.

Πηγή: kamikaze.gr




Όλα τα βήματα για το σωστό πλύσιμο των ρούχων


Μια από τις πιο σημαντικές εργασίες της νοικοκυράς είναι το πλύσιμο των ρούχων. Μέρα παρά μέρα, αν όχι καθημερινά, το πλυντήριο «παίρνει φωτιά». Και μόνο η επανάληψη, μας έχει μάθει πολλά για τα μυστικά της σωστής πλύσης. Γνωρίζουμε όμως όλα τα σωστά βήματα;
1. Αδειάζουμε με μεγάλη προσοχή και επιμέλεια όλες τις τσέπες σε παντελόνια, πουκάμισα, ζακέτες κ.ο.κ. Εάν δεν το κάνουμε είναι πολύ πιθανόν μετά το πλύσιμο να βρεθούμε μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις, είτε π.χ. επειδή μπορεί να ξεχαστούν πράγματα που…ξεβάφουν, είτε και πολύτιμα πράγματα όπως χρήματα τα οποία και θα δούμε …αγνώριστα μετά το πλύσιμο.
2. Γυρίζουμε τα ρούχα που πρόκειται να πλυθούν από την ανάποδη και κλείνουμε όλα τα φερμουάρ.
3. Μελετάμε τις ετικέτες που κάθε ρούχο έχει στο εσωτερικό του και περιέχουν ειδικές οδηγίες για το πως πρέπει να πλυθεί. Σε ορισμένα ιδιαίτερα ρούχα εάν δεν προσέξουμε τις συγκεκριμένες οδηγίες θα βρεθούμε προ μεγάλων προβλημάτων.
4. Βάζουμε διαφορετικές πλύσεις με βάση το χρώμα των ρούχων. Διαφορετικά μάλλον θα δούμε στην πράξη τους στίχους του γνωστού τραγουδιού »ρούχα μαζί που πλύθηκαν κι έχουν γίνει…ροζ».
5. Εντοπίζουμε τους λεκέδες προτού βάλουμε τα ρούχα στο πλυντήριο. Με μια προσεκτική εξέταση του κάθε …ύποπτου ρούχου εντοπίζουμε τους όποιους λεκέδες και κάνουμε την απαραίτητη προεργασία χρησιμοποιώντας το κατάλληλο καθαριστικό (ανάλογα με το ρούχο) προτού τα βάλουμε στο πλυντήριο. Εάν δεν το κάνουμε το πιθανότερο είναι η πλύση να μην έχει κανένα αποτέλεσμα όσον αφορά το λεκέ.
6. Γεμίζουμε κατά το δυνατόν τον κάδο του πλυντηρίου – κερδίζοντας έτσι χρόνο αλλά και χρήμα καθώς εξοικονομούμε νερό και ενέργεια. Δεν πρέπει να το παρακάνουμε όμως γιατί με τον τρόπο αυτό και ταλαιπωρείται ο κάδος αλλά και τσαλακώνονται πολύ τα ρούχα με αποτέλεσμα να χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια στο σιδέρωμα που θ” ακολουθήσει.
7. Προσέχουμε να μην βάζουμε περισσότερο απορρυπαντικό ή μαλακτικό απ” όσο χρειάζεται. Δεν προσφέρει κάτι παραπάνω στον καθαρισμό ενώ δημιουργεί και δυσκολίες στο ξέβγαλμα.
8. Τα ρούχα που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα, είναι ασφαλέστερο να τα βάλουμε πρώτα σε μια μαξιλαροθήκη και μετά στον κάδο.
9. Καλό είναι να βγάζουμε τα ρούχα από το πλυντήριο αμέσως μετά την πλύση και πάντως σε κάθε περίπτωση προτού περάσει πολύς χρόνος από τότε που έχει ολοκληρωθεί η πλύση.

10. Τέλος, πολύ σημαντικό ρόλο για επιτυχημένα πλυσίματα είναι η σωστή και τακτική συντήρηση του πλυντηρίου μας. Πέραν της διατήρησης της απόδοσής του στα επιθυμητά επίπεδα , μας προφυλάσσει από ανεπιθύμητες βλάβες ενώ επιμηκύνει και τη διάρκεια ζωής του – και δεν είναι εποχές για συχνές αλλαγές οικιακών συσκευών…

Πηγή: glikaxamogela.gr




Εισιτήρια ΟΑΣΑ - Φθηνότερα ή ακριβότερα;


Στις αρχές Ιουνίου ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο Υπουργό η μείωση του ενιαίου εισιτηρίου στα ΜΜΜ από το 1,4€ στο 1,2€, μείωση της κάρτας απεριορίστων διαδρομών σε όλα τα ΜΜΜ από 45€ σε 30€ και η κατάργηση του απλού εισιτηρίου των 1,2€ μαζί με την κάρτα ΟΣΥ (Λεωφορεία-Τρόλλευ) που κόστιζε 20€...

Οι παραπάνω μειώσεις, κατακρίθηκαν από αρκετούς ως «αυξήσεις» μιας και μειώνεται ο χρόνος του ενιαίου εισιτηρίου κατά 20 λεπτά και καταργείται η κάρτα απεριορίστων ΟΣΥ.

Ας δούμε αναλυτικότερα τι ισχύει:
Από τον ΟΑΣΑ ανακοινώθηκε η κατανομή επιβατών ανά τύπο κομίστρου:
Απλό(1,2€) 33%
Ενιαίο (1,4€) 26%
Μηνιαία κάρτα ΟΣΥ (20€): 14%
Μηνιαία κάρτα ΣΤΑΣΥ (45€): 14%
Ετήσιες κάρτες: 5%
Άλλο: 8%

Οφέλη ανά κατανομή χρήσης κομίστρου:


Απλό – 33% επιβατικής κίνησης
Όσοι πλήρωναν για το απλό εισιτήριο μονής διαδρομής για ένα μέσο, είναι κερδισμένοι διότι ναι μεν δεν πληρώνουν περισσότερα ή λιγότερα αλλά πλέον αποκτούν δικαίωμα με την τιμή του εισιτηρίου που ως τώρα πλήρωναν για μια διαδρομή, με ένα μέσο και για μία χρήση, τώρα να κάνουν όσες διαδρομές θέλουν με όσα μέσα θέλουν στο χρονικό όριο των 70 λεπτών

Ενιαίο – 26% επιβατικής κίνησης
Οι περισσότεροι από όσους πλήρωναν παλαιότερα ενιαίο 1,4€ τώρα ευνοούνται διότι η τιμή πέφτει στα 1,2€. Δεν ευνοούνται όσοι χρησιμοποιούσαν και τα 90 λεπτά για να πραγματοποιήσουν τις μετακινήσεις τους. Συνήθως τέτοιες περιπτώσεις ήταν στυλ «πετάγομαι να κάνω μια σύντομη δουλειά και επιστρέφω αμέσως».

Η συντριπτική πλειοψηφία ανήκει σε κατηγορίες που ευνοούνται όπως όσοι πηγαίνουν στις εργασίες τους, φοιτητές που πηγαίνουν στις σχολές τους, όσοι χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ για να πάνε για βόλτα, καφέ κτλ που έτσι και αλλιώς δεν επιστρέφουν με το ίδιο εισιτήριο Με λίγα ευνοούνται όσοι δεν λογαριάζουν στο 90λεπτο για να ολοκληρώσουν την μετακίνηση τους πήγαινε-ελα.

Το κύριο επιχείρημα όσων υποστηρίζουν ότι η τιμή αυξάνει λέει ότι μειώνεται ο χρόνος και άρα δεν θα προλαβαίνει ο κόσμος να πάει στην δουλειά του και ότι το κόστος ανά λεπτό διαδρομής αυξάνει.
Σχετικά με το ότι ο κόσμος όταν το εισιτήριο ήταν 90 λεπτά οι δουλειές διεκπεραιωνόντουσαν ενώ τώρα με 70 λεπτά δεν θα προλαβαίνουν, μόνο γέλιο προκαλεί διότι:
Ακόμα και αν τελειώσει το 70λεπτό μπορείς να ξαναεπικυρώσεις το εισιτήριο και να ολοκληρώσεις την διαδρομή σου χωρίς να επικυρώσεις νέο εισιτήριο.
Πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν όσοι σε αυτά τα κρίσιμα 20 λεπτά, πρέπει να αλλάξουν άνω των 2 μέσων. Το πόσοι μπορεί να είναι αυτοί ως ποσοστό επί του συνόλου το αφήνω στην λογική σας.

Από το παραπάνω καθίσταται σαφής και η γελοιότητα του επιχειρήματος ότι το κόστος ανά λεπτό διαδρομής αυξάνει. Δηλαδή:
Παλαιό κόστος ανά λεπτό διαδρομής 0,0156€
Νέο κόστος ανά λεπτό 0,0171€

Όχι αγαπητοί δεν αυξάνει, διότι οι περισσότεροι ολοκληρώνουν τις μετακινήσεις τους εντός 70 λεπτών ή αν τα υπερβούν η κοινή λογική λέει ότι στα 20 λεπτά που είναι η διαφορά θα κοντεύουν οπότε απλά ξαναεπικυρώνουν το ίδιο εισιτήριο. Οι απλοϊκά ή πονηρά σκεπτόμενοι που κάνουν τους ανωτέρω υπολογισμούς θεωρούν πως το 100% όσων χρησιμοποιούν το ενιαίο εισιτήριο χρειάζονται πάνω από 70 λεπτά για να ολοκληρώσουν την μετακίνηση τους και μάλιστα ότι ειδικά στα τελευταία 20 λεπτά θα χρειαστεί να αλλάξουν πάνω από 2 μέσα!
Εννοείται ότι γελάνε και τα κράσπεδα με αυτήν την χοντροκομμένη προπαγανδιστική μπουρδολογία διότι:

(Α)
Παλαιό κόστος ανά λεπτό διαδρομής ως τα 70 λεπτά διαδρομής 0,02€
Νέο κόστος ανά λεπτό διαδρομής ως τα 70 λεπτά διαδρομής 0,0171€

(Β)
Παλαιό κόστος ανά λεπτό διαδρομής ως τα 90 λεπτά διαδρομής 0,0156€
Νέο κόστος ανά λεπτό διαδρομής από 70 ως τα 90 λεπτά διαδρομής εφόσον είσαι στο τελικό στάδιο μετακίνησης (επανακύρωση εισιτηρίου) 0,013€
Νέο κόστος ανά λεπτό διαδρομής από 70 ως τα 90 λεπτά διαδρομής εφόσον χρειάζεται να αλλάξεις πάνω των 2 μέσων 0,0171€

Φυσικά η μείωση του χρόνου ισχύος του νέου ενιαίου εισιτηρίου δεν ευνοεί το φαινόμενο παράδοσης των εισιτηρίων από τον έναν επιβάτη στον άλλον οπότε οι απανταχού τζαμπατζήδες (και οι υποστηρικτές τους) δικαιολογημένα σκούζουν.

Μηνιαία κάρτα ΟΣΥ – 14% επιβατικής κίνησης
Όσοι πλήρωναν την μηνιαία κάρτα ΟΣΥ των 20€ θα χρειάζεται να πληρώνουν 30€. Εδώ πράγματι υπάρχει μια σημαντική αύξηση στο μηνιαίο κόστος 10€ ανά χρήστη, ωστόσο αποκτούν πρόσβαση σε όλα τα μέσα για όσες διαδρομές θέλουν μιας και η νέα ενιαία κάρτα θα ισχύει για όλα τα Μέσα

Μηνιαία κάρτα ΣΤΑΣΥ 14% επιβατικής κίνησης
Όσοι πλήρωναν μηνιαία κάρτα ΣΤΑΣΥ ευνοούνται καθώς υπάρχει σημαντική μείωση της τάξης των 15€ ανά χρήστη. Μιας και οι χρήστες καρτών ΟΣΥ-ΣΤΑΣΥ έχουν ίδιο μερίδιο επιβατικής κίνησης (από 14% έκαστοι) προκύπτει εξοικονόμηση χρημάτων για το κοινό, μιας και οι μεν πληρώνουν 10€ παραπάνω, ωστόσο οι δε 15€ λιγότερα.

Επίλογος
Η συνολική εικόνα είναι ότι όσοι ευνοούνται είναι σαφώς περισσότεροι από όσους θα χρειαστεί να πληρώσουν παραπάνω.
Για την πλειοψηφία όσων καλούνται να πληρώσουν παραπάνω, υπάρχει μια ανταποδοτικότητα μιας και αποκτούν δυνατότητα χρήσης όλου του συστήματος ΜΜΜ.
Σίγουρα κάποιοι θα πληρώσουν παραπάνω για τις ίδιες διαδρομές που έκαναν πριν τις αλλαγές. Αυτοί ωστόσο, όπως εξηγήθηκε ανωτέρω, είναι λίγοι.


ΥΓ. Σε αυτό και μόνο το άρθρο ας παραβλέψουμε το γεγονός ότι το μισθολογικό κόστος ΟΑΣΑ είναι σχεδόν όσο ολόκληρος ο κύκλος εργασιών του με αποτέλεσμα κάθε επισκευή ή αγορά νέου μεταφορικού μέσου ή δικτύου να πρέπει να επιβαρύνει με ελλείμματα τον κρατικό προϋπολογισμό δηλαδή την τσέπη των φορολογούμενων. Και πως να μην συμβαίνει αυτό με μέσο μισθό 1.703€ το 2013 (ήταν 2.171€ το 2012).


Πηγή: antilogos-gr.blogspot.com




Ο Απόστολος Πάνας για τη γέφυρα Μελισσουργού- Στανου


Από της 20 Μαρτίου 2012   με  Θέμα "Πρόβλημα οδικής σύνδεσης Στανού και Μελισσουργού" με επιστολή μου στον τότε Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης  και νυν Περιφερειάρχη άλλα και σε όλους τους αρμοδίους φορείς είχα επισημάνει τα προβλήματα αναφορικά με την κατάσταση που έχει προκύψει στη δυσκολία της οδικής σύνδεσης μεταξύ Στανού και Μελισσουργού.

Έχει περάσει ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και δυστυχώς δεν έχει προχωρήσει τίποτα η  γέφυρα στέκει εκεί κατεστραμμένη έτσι ακριβώς όπως έγινε μετά από την μεγάλη πλημμύρα του 2010, Πολλοί κάτοικοι του Στανού μετακινούνται καθημερινά από την συγκεκριμένη περιοχή ώστε να μεταβούν στις δουλειές τους και βιώνουν μια ανεπανάληπτη ταλαιπωρία

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών έφεραν ξανά στο προσκήνιο με επιτακτικό τρόπο τη λύση επιτέλους του συγκεκριμένου θέματος το πρόβλημα αφορά τη διοίκηση στη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και πρέπει να δοθεί άμεση λύση προκειμένου η γέφυρα Μελλισουργου -Στανου να μη γίνει ένα σύγχρονο γεφύρι της Άρτας.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΧΟΡΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 21 και 22 του μήνα οι παραστάσεις χορού της "ΣΥΝΘΕΣΗΣ".
   110 χορευτές και χορεύτριες εντυπωσίασαν το κοινό, που γέμισε ασφυκτικά του θέατρο των Ν. Μουδανιών.
  Η πρωτότυπη ιδέα του αφιερώματος στο βιβλίο ενθουσίασε τον κόσμο που χειροκρότησε θερμά τις 23 χορογραφίες που κάθε μια αντιστοιχούσε σε έναν τίτλο ελληνικού ή ξένου βιβλίου.    
   Το μπαλέτο, ο σύγχρονος χορός και το Ηip Ηop μαζί με όμορφες μουσικές, πολύχρωμα κοστούμια, όμορφα σκηνικά και χρώματα δημιούργησαν μια πανδαισία θεάματος που καθήλωσαν το κοινό.    
   Οι μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ με το πολύ υψηλό επίπεδό τους απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι επάξια κερδίζουν τα βραβεία σε όσους διαγωνισμούς παίρνουν μέρος. 

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Δήμος Ν. Προποντίδας - Κατάθεση Αιτήσεων για καταστροφές από την κακοκαιρία στις 19/6/2014


Ο Δήμος Ν. Προποντίδας καλεί όσους πολίτες επλήγησαν από την κακοκαιρία της 19ης Ιουνίου 2014, να καταθέσουν αιτήσεις για την διενέργεια επιτόπιων αυτοψιών σχετικά με την εκτίμηση των ζημιών που υπέστησαν κατοικίες και οικοσκευές.  
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις στα κατά τόπους Κοινοτικά καταστήματα, έως της 18/7/2014.  

Βραδινή έξοδος για τις κυρίες της ενημέρωσης!


Η Λίζα Δουκακάρου και η Λίνα Δρούγκα πέρα από συνάδελφοι είναι και καλές φίλες.
Οι παρουσιάστριες δελτίων ειδήσεων του Mega κάνουν πολύ παρέα και η Λίνα Δρούγκα ήταν από τους ανθρώπους που στήριξαν τη Λίζα Δουκακάρου όταν «έχασε» τον σύζυγό της. Οι δύο κυρίες όταν βρίσκουν χρόνο βγαίνουν μαζί είτε για καφέ και φαγητό είτα για ποτό. Χθες βράδυ βγήκαν ξανά και η Λίνα Δρούγκα «ανέβασε» στη προσωπική της σελίδα στο facebook μια φωτογραφία τους από την νυχτερινή της έξοδο.

Πηγή: gossip-tv.gr




ΧΡΙ.Κ.Α. “Tο «πρώτη φορά αριστερά» πρέπει να αντικατασταθεί με το «πρώτη φορά όλοι μαζί»”


«Ο Δ. Παπαδημούλης συμπλέει με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ανατροπής , για τη συγκρότηση μιας συμμαχίας των δημοκρατικών αντιμημονιακών δυνάμεων.
Ούτε 24 ώρες δεν πέρασαν από τη δήλωση του εκπροσώπου τύπου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής Γ. Κανελάκη, μέσω της οποίας καλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αντικαταστήσει το «πρώτη φορά αριστερά» με το «πρώτη φορά όλοι μαζί» – προκειμένου να οικοδομηθεί μια πλατιά πολιτική συμμαχία που θα διατρέχει όλον τον δημοκρατικό αντιμνημονιακό άξονα, για να έρθει ο Δ. Παπαδημούλης με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM» και να υποστήριξη την αναγκαιότητα μια τέτοιας «στροφής».
Διαβολική σύμπτωση ή κάτι άλλο ; Ο καιρός θα δείξει.
Σε ερώτηση που τέθηκε από δημοσιογράφους στον εκπρόσωπο τύπου του ΧΡΙΚΑ κ. Γ. Κανελάκη ζητώντας του να σχολιάσει τις δηλώσεις Παπαδημούλη, δήλωσε ότι :
«Ο κ. Παπαδημούλης σε όλη την πολιτική του διαδρομή πολιτεύθηκε με σύνεση και υπευθυνότητα. Συνεπώς , δε θα μπορούσε σε μια τόσο κρίσιμη καμπή για την πορεία της χώρας, να “ακυρώσει” την προσωπικότητα του για να χαϊδέψει αυτιά που αρέσκονται σε δογματισμούς και ιδεοληψίες».
—–
Παραθέτουμε ολόκληρη την δήλωση-απάντηση στην θέση “πρώτη φορά αριστερά δίνει ευρυχωρία στο πολιτικό σύστημα…”
Γ. Κανελλάκης : «Για πρώτη φορά αριστερά δίνει ευρυχωρία στον πολιτικό σύστημα»
Με αφορμή την ομιλία του κ. Τσίπρα στην κεντρική επιτροπή του κόμματος του , ο εκπρόσωπος τύπου του ΧΡΙΚΑ Γ. Κανελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Τα έντεκα σημεία που έθεσε ως προϋπόθεση κατά την ομιλία του στην κεντρική επιτροπή του κόμματος του ο κ. Τσίπρας , για τη συγκρότηση μια πλατιάς κοινωνικής πλειοψηφίας, μας βρίσκουν απολύτως σύμφωνους. Βέβαια παρέλειψε επιμελώς να αναφερθεί σε ένα δωδέκατο σημείο, που αποτελεί την ικανή και αναγκαία συνθήκη για τη συγκρότηση αυτής της κοινωνικής πλειοψηφίας . Την οικοδόμηση μιας πλατιάς πολιτικής συμμαχίας που θα διατρέχει όλον το δημοκρατικό αντιμνημονιακό άξονα. Το «πρώτη φορά αριστερά» δίνει ευρυχωρία στο πολιτικό και οικονομικό μνημονιακό σύστημα και, θα πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα από το «πρώτη φορά όλοι μαζί». Ιδεολογική διαπάλη, θα ξανακάνουμε μετά την απελευθέρωση της χώρας».

Πηγή: olympia.gr




Ερχεται ηλεκτρονική πλατφόρμα για "ξεχασμένους" φόρους υπέρ τρίτων


Ηλεκτρονική εφαρμογή για να μπορούν οι πολίτες να «καταγγέλλουν» μέσω ίντερνετ τους «κρυφούς φόρους» με τους οποίους επιβαρύνονται «υπέρ τρίτων», ετοιμάζουν στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε κυβερνητική πηγή, η «χαρτογράφηση» των φόρων υπερ τρίτων που πρέπει να καταργηθούν από το 2015 δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και στο υπουργείο Οικονομικών γνωρίζουν μόνο εκείνους που συνδέονται με τον κρατικό προϋπολογισμό. Σχετική έρευνα που είχε διεξάγει ο ΣΕΒ είχε δείξει ότι υπάρχουν δεκάδες ή και εκατοντάδες άλλα «υπολείμματα» τέτοιων φόρων, που θεσμοθετήθηκαν με υπουργικές αποφάσεις ή άλλες αποφάσεις ή συμβάσεις, που επιβαρύνουν την οικονομική δραστηριότητα, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Με την ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα τεθεί σε εφαρμογή, στην κυβέρνηση αναμένουν ότι θα αποκαλυφθούν και άλλοι «ξεχασμένοι» φόροι υπέρ τρίτων που υφίστανται στον ιδιωτικό τομέα. Για παράδειγμα, όπως έλεγε η ίδια πηγή, αποκαλύφθηκε  ότι στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια υπάρχει επιβάρυνση στα δίδακτρα προκειμένου να επιδοτείται η άδεια λοχείας των γυναικών εκπαιδευτικών του σχολείου.

Η καταγραφή των  φόρων υπέρ τρίτων αποτελεί προαπαιτούμενο για τις επόμενες δόσεις.

Η τρόικα συνεχίζει να πιέζει σχετικά με την κατάργηση τους, καθώς εκτιμά ότι στην πλειονότητα τους είναι αδιαφανείς και δημιουργούν συνθήκες άνισης ανακατανομής του εισοδήματος.

Από την άλλη η κυβέρνηση γνωρίζει ότι οι περισσότεροι από αυτούς αφορούν την χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά θεωρεί ότι το έλλειμμα που θα προκληθεί δεν θα απειλήσει τις συντάξεις, γιατί προβλέπεται να καλυφθεί από υπέρβαση στο πλεόνασμα του προϋπολογισμού.

Πηγή: newmoney.gr




Το 7-Zip 9.33 Alpha είναι τώρα διαθέσιμο για τους χρήστες των Windows


Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το 7-Zip παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία συμπίεσης αρχείων στην αγορά, κυρίως γιατί έρχεται με μια δωρεάν άδεια, έτσι καθιστά τις ενημερώσεις εξαιρετικά σημαντικές για πολλούς χρήστες.

Το 7-Zip 9.33 Beta είναι μια δοκιμαστική έκδοση της επόμενης σταθερής έκδοσης που δίνει στους χρήστες την ευκαιρία να δοκιμάσουν το χαρακτηριστικό lineup του πριν από την κυκλοφορία του, ενώ παράλληλα θα βοηθήσει και την ομάδα ανάπτυξης να διορθώσουν τυχόν σφάλματα που ενδέχεται να υπάρχουν στην εφαρμογή.

Φυσικά, το 7-Zip συνεχίζει να λειτουργεί σε όλες τις εκδόσεις των Windows που υπάρχουν στην αγορά, συμπεριλαμβανομένου και των Windows XP, τα οποία παραμένουν το δεύτερο πιο χρησιμοποιούμενο λειτουργικό σύστημα σε όλο τον κόσμο, παρά το γεγονός ότι η Microsoft δεν είναι κυκλοφορεί πλέον ενημερώσεις και επιδιορθώσεις ασφάλειας.

Τέλος, η νέα έκδοση είναι μια μεγάλη ευκαιρία να δοκιμάσετε το χαρακτηριστικό lineup της επόμενης σταθερής έκδοσης.

Πηγή: secnews.gr