Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Έρχονται οι δηλώσεις... προκάτ στην εφορία – Ηλεκτρονικά οι βεβαιώσεις αποδοχών


Μη απορήσετε αν όταν μπείτε στο Taxisnet για να κάνετε τη φορολογική σας δήλωση, δείτε κάποια κουτάκια συμπληρωμένα. Για όλα "φταίει" ο Χάρης Θεοχάρης

Για πρώτη φορά φέτος οι φορολογούμενοι θα δουν στις φορολογικές τους δηλώσεις να είναι προσυμπληρωμένα τα στοιχεία για τους μισθούς και τις συντάξεις που έχουν λάβει αλλά και για τους παρακρατούμενους φόρους εισοδήματος και εισφοράς αλληλεγγύης.
Με εγκύκλιό του, ο Υπουργείο Οικονομικών δίνει οδηγίες στις επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αλλά και στα ασφαλιστικά ταμεία να στείλουν υποχρεωτικά μέχρι τις 28 Μαρτίου, τις βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών από ελεύθερα επαγγέλματα και εμπορικές επιχειρήσεις στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Έτσι, το σύστημα TAXIS θα περάσει τα συγκεκριμένα στοιχεία στα «κουτάκια» της φορολογικής δήλωσης.

Η ηλεκτρονική αποστολή των βεβαιώσεων, όπως προβλέπεται στην απόφαση, δε σημαίνει πως οι εργοδότες απαλλάσσονται από την υποχρέωση έκδοσης και χορήγησης των βεβαιώσεων αποδοχών στους εργαζόμενους ή τους συνταξιούχους ως τις 15 Φεβρουαρίου για τη συμπλήρωση και υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Στόχος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είναι σταδιακά η προσυμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων με τα εισοδήματα να επεκταθεί σε όλες τις κατηγορίες φορολογούμενων, στο πλαίσιο της πολιτικής απλοποίησης της συμπλήρωσης και υποβολής τους στις φορολογικές αρχές.

Η απόφαση Θεοχάρη αναφέρει μεταξύ άλλων:

Τα στοιχεία που προβλέπεται να περιλαμβάνονται στις εκδιδόμενες βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων ή αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα ή εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις οικονομικού έτους 2014, υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, στο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) ανεξάρτητα αν ο υπόχρεος είναι επιτηδευματίας ή όχι προκειμένου για βεβαιώσεις αποδοχών από μισθωτές υπηρεσίες, και ανεξάρτητα από την κατηγορία βιβλίων του Κ.Φ.Α.Σ. που τηρούνται και από τον τρόπο ενημέρωσής τους (μηχανογραφικά ή χειρόγραφα), υποβάλλονται ενιαία και υποχρεωτικά με το σύνολο των στοιχείων που προβλέπεται να περιλαμβάνεται στις εκδιδόμενες βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων και λοιπών παροχών, στις εκδιδόμενες βεβαιώσεις αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα και στις εκδιδόμενες βεβαιώσεις από εμπορικές επιχειρήσεις που καταβλήθηκαν καθώς και με τον φόρο που παρακρατήθηκε επί αυτών και του ποσού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 29 του ν.3986/2011 (Α'152) που παρακρατήθηκε προκειμένου για βεβαιώσεις αποδοχών από μισθωτές υπηρεσίες.

Οι Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. την υπηρεσία των οποίων ασκεί το δημόσιο και γενικά όποιος παρακρατεί φόρο μισθωτών υπηρεσιών, φόρο από ελευθέρια επαγγέλματα και φόρο από εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις και δεν έχει υποχρέωση υποβολής οριστικής δήλωσης Φ.Μ.Υ., οριστικής δήλωσης από ελευθέρια επαγγέλματα και οριστική δήλωση από εμπορικές επιχειρήσεις, υποβάλλουν υποχρεωτικά, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, στο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) σε ειδικές εφαρμογές που έχουν στηθεί για τον σκοπό αυτό, το σύνολο των στοιχείων που προβλέπεται να περιλαμβάνονται στις εκδιδόμενες βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων και λοιπών παροχών, στις εκδιδόμενες βεβαιώσεις αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα και στις εκδιδόμενες βεβαιώσεις από εμπορικές επιχειρήσεις που καταβλήθηκαν καθώς και τον φόρο που παρακρατήθηκε επί αυτών και του ποσού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 29 του ν.3986/2011 (Α'152) που παρακρατήθηκε προκειμένου για βεβαιώσεις αποδοχών από μισθωτές υπηρεσίες.

Τα υποβαλλόμενα στοιχεία της βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων, ή αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα ή εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις γίνονται αποδεκτά εφόσον πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:
α) Υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου ή
β) Υποβάλλονται με μαγνητικό μέσο στην Δ.Ο.Υ.
γ) Οι δικαιούχοι μισθών ή συντάξεων ή αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα ή εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις καταχωρούνται υποχρεωτικά με τον σωστό Α.Φ.Μ. τους και προκειμένου για μισθωτούς προαιρετικά για το οικονομικό έτος 2014 με το ΑΜΚΑ τους.
Από το πεδίο εφαρμογής αυτής της απόφασης εξαιρείται η υποβολή των βεβαιώσεων αποδοχών των αξιωματικών του εμπορικού ναυτικού και των κατώτερων πληρωμάτων, λόγω μη εισέτι ένταξής τους στο σύστημα taxisnet.

Πηγή: newsit.gr



Άδειες μουσικής και μουσικών οργάνων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος


Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω σχετικά, καλούνται όσοι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στα όρια του Δήμου Πολυγύρου κάνουν χρήση μουσικής ή μουσικών οργάνων να εφοδιαστούν την απαραίτητη άδεια μουσικής από τον Δήμο.
Επίσης όσα καταστήματα έχουν άδεια μουσικής από τον.... Δήμο μας αορίστου χρόνου να προσκομίσουν τη βεβαίωση και το τιμολόγιο από τις εταιρείες προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων για το έτος 2014, στο Δημαρχείο Πολυγύρου (γραφείο 6, αδειών καταστημάτων, τηλ.: 2371350722) προκειμένου να συνεχίσει η άδεια μουσικής να είναι σε ισχύ. Σε διαφορετική περίπτωση ο Δήμος Πολυγύρου θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Αγωνιστικό Πρόγραμμα 2014 Step Racing


Τρία χρόνια Step Racing, τρία χρόνια παρουσίας στα αγωνιστικά δρώμενα του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος, τρία χρόνια συνεχούς βελτίωσης. Αποτέλεσμα, η   κατάκτηση Γενικής του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος και της κατηγορίας F2 για το 2013.
 Η συνέχεια θα δοθεί στις ειδικές διαδρομές των πέντε αγώνων του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος, με την ομάδα να δηλώνει έτοιμη να αντιμετωπίσει επί ίσοις όροις τον ανταγωνισμό.

Έτσι το αγωνιστικό πρόγραμμα της Step Racing, για το 2014, διαμορφώνεται ως εξής:
05-06 Απριλίου Ράλλυ  Όρθυς (Λ.Α. Βόλου)
03-04 Μαΐου Ράλλυ Φίλιππος (Λ.Α. Βέροιας)
14-15 Ιουνίου Ράλλυ Θερμαϊκού (Α.Ο.Θ.)
13-14 Σεπτεμβρίου Ράλλυ Δ.Ε.Θ. (Α.Ο.Θ.)
18-19 Οκτωβρίου Ράλλυ Σερρών (Λ.Α.Μ.Σ.)
Η Step Racing σας καλεί να στηρίξετε την προσπάθεια των λεσχών αλλά και όλων των πληρωμάτων που θα αγωνιστούν, έτσι ώστε οι αγώνες αυτοκινήτου να ανακτήσουν και πάλι την αίγλη που τους αρμόζει.  

Δήμος Νέας Προποντίδας: “Εμβολιά-ζουμε : Παιδιά Ανασφάλιστα, όχι Απροστάτευτα”


Ο Δήμος Νέας Προποντίδας σε συνεργασία με το Κέντρο υγείας Ν.Μουδανιών και την κοινωφελή μη κερδοσκοπική οργάνωση Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ, έχει αναλαβει τον εμβολιασμό ανασφάλιστων παιδιών του Δήμου μας.

Θα πραγματοποιηθεί έλεγχος του μπλέ βιβλιαρίου των παιδιών, από 0-12 ετών (ανασφάλιστοι Έλληνες ή αλλοδαποί ) από την επισκέπτρια υγείας του Κ.Υ. Ν.Μουδανιών, κ.Γούτα Μαρία, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ελλείψεις εμβολίων. Στην συνέχεια θα καταγραφούν τα στοιχεία και θα αποσταλούν στην οργάνωση με σκοπό τον ορισμό ημερομηνίας διεξαγωγής του εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας Ν.Μουδανιών.

Παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο Κ.Υ ( κ.Γούτα Μαρία ) και στο τηλ. 23733500572373350057

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ - ΠΡOΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔHΛΩΣΗ ΓΥΝΑIΚΕΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 9.3.2014


ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ: Νέες εγγραφές Πιάνου - Φλάουτου


Το  Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου  σας ενημερώνει ότι από το Φεβρουάριο 2014 ξεκίνησαν  νέες αιτήσεις  Πιάνου – Φλάουτου.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του Νομικού Προσώπου ή με τις καθηγήτριες πιάνου και φλάουτου για εγγραφές και για περαιτέρω πληροφορίες.

Πληροφορίες: Γραμματεία Νομικού Προσώπου 23710 23986
Τσιγάρα Μαρία  (καθηγήτρια πιάνου)  6934274337
Παπαδοπούλου Θεοδοσία (καθηγήτρια φλάουτου)  6937665511     

ΝΔ – περιφέρειες: Απομένει η Αττική για να ολοκληρωθεί το παζλ των 13 υποψηφιοτήτων (όλα τα ονόματα)


Ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Γιώργος Χατζημάρκου για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου , θα είναι πιθανότατα ο εκλεκτός της ΝΔ. Έτσι, απομένει το όνομα του υποψήφιου για την Περιφέρεια Αττικής όπου «παίζουν» τα ονόματα του Γιάννη Σγουρού, του Ανδρέα Παχατουρίδη αλλά και του υφυπουργού Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά  ώστε να ολοκληρωθεί το παζλ των υποψηφιοτήτων.

Οι υπόλοιπες υποψηφιότητες στις περιφέρειες που έχουν κλείσει:

Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: Ο υποψήφιος του 2010 και πρώην νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης

Βορείου Αιγαίου: Η νυν γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Χριστιάννα Καλογήρου

Δυτικής Ελλάδας: Ο γενικός γραμματέας ενημέρωσης και επικοινωνίας Ανδρέας Κατσανιώτης που κατάγεται από την Πάτρα

Δυτικής Μακεδονίας: Ο νυν περιφερειάρχης Γιώργος Δακής

Ηπείρου: Ο νυν περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης

Θεσσαλίας: Ο νυν περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός

Ιονίων Νήσων: Ο νυν περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου

Κεντρικής Μακεδονίας: Ο βουλευτής Γιάννης Ιωαννίδης και ως «αντάρτης» ο νυν περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας

Κρήτης: Ο πρώην γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Σεραφείμ Τσόκας

Πελοποννήσου: Ο νυν περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης

Στερεάς Ελλάδας: Ο δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης. Ωστόσο κατεβαίνει ως «αντάρτης» και ο πρωήν υπουργός Θανάσης Γιαννόπουλος.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Πρόσκληση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε ημερίδα για τους δικαιούχους που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ


Το Επιμελητήριο Xαλκιδικής, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρο του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘‘Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα’’(ΕΠΑΝΙΙ)- ΕΦΕΠΑΕ-

σας προσκαλούν

στην ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργανώνουν με θέμα:

«Ενημέρωση των Δικαιούχων της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ‘‘Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς Μεταποίησης-Τουρισμού-Εμπορίου-Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013’’ για την ορθή υλοποίηση του έργου τους. Χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες»

Τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 6:30 μ.μ. στα Μουδανιά στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου

Η ενημέρωση για το πρόγραμμα θα γίνει από τα αρμόδια στελέχη της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ και απευθύνεται αποκλειστικά σε όσους εντάχθηκαν ως Δικαιούχοι σε αυτό.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η παρουσία σας στην εκδήλωση κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική και παρακαλούμε για τη συμμετοχή σας.

Ενημέρωση για νέες ειδικότητες ΙΕΚ Ν. Μουδανιών


ΑΦΙΣΑ ΣΚΕΠΤ


Εκθεση φωτογραφίας, που διοργανώνει ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Πολυγύρου «Αποκριά στον Πολύγυρο 2014».

Κοραλία Καράντη: Οι «ρυτίδες» μου «φέρουν» όσα έζησα ως τώρα


Για τη συνεργασία της με τον Μέμο Μπεγνή στο «Γλυκό πουλί της νιότης», την τηλεόραση και την προσωπική της ζωή μίλησε η Κοραλία Καράντη σε εβδομαδιαίο περιοδικό.

«Κανέναν πανικό δεν παθαίνω, όχι!», είπε όταν ρωτήθηκε αν παθαίνει πανικό με τον χρόνο που κυλά και συνέχισε: «Μεγαλώνω συλλέγοντας εμπειρίες που είναι πολύτιμες και γεύομαι τις χαρές που έχει η κάθε ηλικία. Σιγά μην πανικοβληθώ».
Σχολίασε ακόμα και όσες κάνουν μπότοξ και λίφτινγκ για να ξεγελάσουν τον χρόνο: «Και παραμορφώνονται για κάτι που δεν κρύβεται όσο και να το θέλεις.. Οι "ρυτίδες" μου φέρουν όσα έζησα ως τώρα».

«Δεν ανήκω στις γυναίκες που μεγαλώνοντας θέλουν οπωσδήποτε να έχουν έναν σύντροφο πλάι τους για να μείνουν όρθιες. Έχω ερωτευτεί, έχω ζήσει μεγάλους έρωτες, έχω περάσει καλά και έχω περάσει δύσκολα. Μπορώ, πλέον να ζήσω και μόνη μου. Έχω γίνει πιο απαιτητική, καθώς μεγαλώνω, Ποτέ δεν το έκανα, πόσο μάλιστα τώρα. Προτιμώ να είμαι μόνη μου, παρά να υπάρχω σε σχέσεις που δεν με καλύπτουν απόλυτα. Η Αλεξάνδρα είναι με τον Τσανς, αλλά, επειδή ακριβώς δεν είναι ό,τι θέλει πραγματικά, νιώθει αφόρητη μοναξιά», είπε στο περιοδικό Hello!.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στην προσωπική της ζωή και στο πόσο την έχει προστατευμένη: «Δεν αγαπώ το ρήμα "πουλάω", έτσι κι αλλιώς, πόσο μάλιστα όσον αφορά τη ζωή μου. Ποτέ δεν το έκανα, ποτέ δεν θα το κάνω. Θέλω να υπάρχω - και έτσι υπήρχα πάντα - μέσα απ' τη δουλειά μου και μόνο. Τον καιρό που ήμουν στην τηλεόραση, μου το ζήτησαν επίμονα: Να φωτογραφηθώ με το παιδί μου, να ποζάρω στο σπίτι μου. Τα κράτησα όλα μακριά από τα φλας. Και ό,τι βγήκε για τους γάμους ή τα διαζύγιά μου βγήκε εν αγνοία μου και χωρίς να το θελήσω!».

Πηγή: protothema.gr

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Χαλκιδική: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι συλληφθέντες στην διαμαρτυρία κατοίκων στο Χοντρό Δέντρο


Update 19:00 Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 3 συλληφθέντες.Αναμένεται να οριστεί δικάσιμος.Όπως δήλωσε μιλώντας στο alterthess.gr o ένας εκ των συλληφθέντων Λ. Τόσκας  οι κάτοικοι απευθύνθηκαν στους αστυνομικούς που είχαν συγκεντρωθεί αναφέροντας τους λόγους της διαμαρτυρίας τους. Ενημέρωσαν δηλαδή την αστυνομία ότι η εταιρεία μεταφέρει στείρα από τις εγκαταστάσεις της στο Μαντέμ Λάκκο προκειμένου να μπαζώσει τους δρομους στο Χονδρό Δένδρο. Τα στείρα σύμφωνα και με μελέτες των κατοίκων εμπεριέχουν βαρέα μέταλλα και αρσενικό που συνιστούν κίνδυνο για την υγεία. Ζήτησαν έτσι να παρθούν εκ νέου δείγματα από την αστυνομία και την εισαγγελέα. Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν ακόμη και για το γεγονός ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν γίνει στο δρόμο θα εξυπηρετούσαν την κατασκευή κόμβου για την κυκλοφορία των οχημάτων της εταιρείας. Οι εργασίες όμως αυτές δεν έχουν γίνει με αποτέλεσμα οι ρυθμίσεις να καθίστανται επικίνδυνες για την κυκλοφορία των κατοίκων και των οχημάτων τους. Στη συνέχεια οι κάτοικοι διεμήνυσαν ότι θα παραμείνουν στον δασικό δρόμο μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους με την αστυνομία να απαντά με τις αναίτιες αυτές συλλήψεις.

Update (18:00) Σε συλλήψεις εχουν μετατραπεί οι 3 προσαγωγές κατοίκων της Χαλκιδικής που διαμαρτύρονταν για τις παρανομίες της Ελληνικός Χρυσός στο δάσος. Και οι 3 κάτοικοι κατηγορούνται για παράνομη βία και απείθια και ένας έξ αυτών για αντίσταση κατά της αρχής και εξύβριση. Σύμφωνα με τους δικηγόρους των συλληφθέντων δεν θα ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία αλλά θα αφεθούν ελεύθεροι  προκειμένουν να ξεκινήσει η προκαταρτική εξέταση για το συμβάν.

Update (15:25): Η αστυνομία έχει πραγματοποιήσει τρεις προσαγωγές. Η τρίτη έγινε όταν προσήχθη κάτοικος την ώρα που αποχωρούσε από τη διαδήλωση.

Update (15:00): Ένταση αυτήν την ώρα στη διαμαρτυρία στο Χοντρό Δέντρο. Η αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει την συγκέντρωση των κατοίκων.

Διαμαρτυρία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στο Χοντρό Δέντρο από κατοίκους της Χαλκιδικής, οι οποίοι διαμαρτύρονται επειδή η εταιρια Ελληνικός Χρυσός μπαζώνει τους πρώην δασικούς δρόμους με στερεά απόβλητα που πρόεκυψαν από την επεξεργασία των μετάλλων. Mάλιστα σύμφωνα με αναλύσεις που υπάρχουν  το υλικό που χρησιμοποιείται περιέχει αυξημένες ποσότητες αρσενικού και άλλων βαρέων μετάλλων.

Κόσμος βρίσκεται συγκεντρωμένος έξω από το εργοτάξιο της εταιρίας και έχει αποκλείσει τον δρόμο.

Επίσης οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για το γεγονός πως τα φορτηγά της εταιρίας πατούν την διπλή γραμμή του δρόμου προκειμένου να περάσουν στο βουνό.

Μάλιστα, οι κάτοικοι καταθέτουν στον εισαγγελέα καταγγελία διαμαρτυρίας.

Στο σημείο βρίσκονται άντρες της αστυνομίας και των ΟΠΚΕ.



Πηγή: alterthess.gr


Πώς η Ολγα Κεφαλογιάννη «τρέλανε» τους Αραβες -Η μαντίλα και το έντονο μακιγιάζ


Mε μαύρη μαντίλα και ένα ρούχα κλειστά μέχρι ψηλά στο λαιμό αλλά με έντονο μακιγιάζ εμφανίστηκε η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη στον σουλτάνο Μπιν Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας.
Η κυρία Κεφαλογιάννη, σύμφωνα με το «Βηματοδότη» φόρεσε τη μαντίλα στον αέρα, όταν το αεροσκάφος που τη μετέφερε εισήλθε στον εναέριο χώρο της Σαουδικής Αραβίας ακολουθώντας τα ήθη και τους νόμους του αραβικού  βασιλείου.
Η Ολγα Κεφαλογιάννη βρέθηκε στο Ριάντ προκειμένου να υπογράψει Μνημόνιο κατανόησης μεταξύ Ελλάδας και της Σαουδικής Αραβαίας.


Πηγή: tovima.gr

Το Βιντεο που ΠΡΕΠΕΙ να δουν ΟΛΟΙ οι ΕΛΛΗΝΕΣ!





Πηγή: to-gamato.com

Χειροτερεύει η κατάσταση! Χάνει τα μαλλιά της η Naomi Campbell


Το τίμημα της ομορφιάς όπως φαίνεται πληρώνει η 43 μαύρη γαζέλα καθώς τόσο τα extensions όσο και οι τρέσες που φορούσε όλα αυτά τα χρόνια, της προκάλεσαν μεγάλη ζημιά

Το πρόβλημα με τα μαλλιά της Naomi Campbell, είναι εδώ και καιρό γνωστό, αλλά όπως θα δείτε και στις τωρινές της φωτογραφίες, το πρόβλημα όσο πάει και χειροτερεύει.
Οι παπαράτσι απαθανάτισαν το διάσημο μοντέλο κατά τη διάρκεια εξόδου της σε εστιατόριο στο Mayfair, με τα μαλλιά της εμφανώς αραιωμένα, καθώς με το που φύσηξε λίγο ο αέρας και πήγαν τα μαλλιά της πίσω, αποκαλύφθηκε το «γυμνό» της κρανίο.
Οι ειδικοί πάντως, λένε πως η Naomi υποφέρει από αλωπεκία. Σε ήπιες περιπτώσεις απαιτούνται τρεις μήνες έως και ένας χρόνος προκειμένου να μεγαλώσουν ξανά τα μαλλιά, αλλά αν κάποια γυναίκα συνεχίσει και αυτό το διάστημα να φορά extensions, τότε τα μαλλιά δεν μεγαλώνουν ποτέ ξανά και χρειάζεται εμφύτευση τριχών.

Η Campbell το 2012 όταν έκανε διακοπές στην Ibiza


Πηγή: govastileto.gr

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 άνεργους ηλικίας 30 ως 66 ετών


Ένα πρόγραμμα που θα δώσει οικονομική ανάσα σε 10 χιλιάδες ανέργους θα τεθεί σε εφαρμογή μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Το πρόγραμμα, στο οποίο έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι άνεργοι ηλικίας 30 έως 66 ετών με ισχύον δελτίο ανεργίας, αφορά σε επιδότηση προς τις επιχειρήσεις. Θα διαρκεί 12 μήνες και ο μσιθός των συμβασιούχων θα ανέρχεται στα 450 ευρώ.

Οι άνεργοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ με δελτίο ανεργίας σε ισχύ, να έχουν συμπληρώσει το ατομικό δελτίο (εξατομικευμένη προσέγγιση) για το επαγγελματικό τους προφίλ και τις δεξιότητες που συμβάλουν στην εργασιακή τους αποκατάσταση και να μην είχαν απασχοληθεί τον τελευταίο χρόνο στην ίδια επιχείρηση που μπορεί να τους ξαναπροσλάβει, έστω και με αλλαγή νομικής μορφής, με επιδότηση.
Η επιχείρηση επιδοτείται με 18 ευρώ ημερησίως και για διάστημα 25 ημερών κάθε μήνα, δηλαδή με 450 ευρώ για κάθε άνεργο που θα προσλάβει. Η επιδότηση, καλύπτει μέρος του μισθολογικού κόστους, και δεν είναι η τελική αμοιβή για τον εργαζόμενο. Αντίθετα, η τελική αμοιβή διαμορφώνεται με βάση τα όσα προβλέπει η εργασιακή και ασφαλιστική νομοθεσία.

Στην πράξη λοιπόν μια επιχείρηση που θα προσλάβει έναν άνεργο θα λάβει 450  ευρώ ως επιδότηση, και πάνω στο ποσό αυτό θα προστεθεί η διαφορά μέχρι το ύψος του μισθού που θα συμφωνήσει με τον άνεργο. Αν για παράδειγμα συμφωνηθεί ο μισθός να είναι 750 ευρώ τότε η επιχείρηση θα καταβάλλει την επιπλέον διαφορά ανάμεσα στην επιδότηση των 450 ευρώ που θα λάβει από τον ΟΑΕΔ και των 750 ευρώ που θα είναι ο μισθός του απασχολούμενου, δηλαδή θα καταβάλλει 300 ευρώ.
Αν ο μισθός συμφωνηθεί στα 586 ευρώ, τότε η επιχείρηση θα καταβάλει 136 ευρώ, με τις αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές επί του συνόλου των αποδοχών.

Στην ουσία οι επιχειρήσεις θα μπορούν να προσλάβουν προσωπικό με επιδότηση 450 ευρώ και από εκεί και πάνω θα δίνουν τη διαφορά μέχρι το μισθό που θα συμφωνήσουν με τον άνεργο που θα προσλάβουν.

Οι επιχειρήσεις-εργοδότες δεν θα πρέπει να έχουν μειώσει το προσωπικό τους τρείς μήνες πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Ως μείωση προσωπικού θεωρείται η απόλυση και η εθελουσία έξοδος με οικονομικά κίνητρα.
Δεν θεωρείται μείωση προσωπικού η οικειοθελής αποχώρηση του εργαζόμενου, η λήξη σύμβασης ορισμένου χρόνου, η καταγγελία σύμβασης λόγω συνταξιοδότησης και η απόλυση με σύμβαση ορισμένου χρόνου για σπουδαίο λόγο με υπαιτιότητα του εργαζόμενου.
Στο πρόγραμμα δεν μπορούν να ενταχθούν οι επιχειρήσεις που κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την υποβολή της αίτησης έχουν προχωρήσει σε αλλαγή του  εργασιακού καθεστώτος για το προσωπικό που απασχολούν με μετατροπή σύμβασης από πλήρη σε μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση. Οσες μάλιστα δεν είχαν κάνει αλλαγές στο καθεστώς εργασίας και προσλάβουν ανέργους, δεν θα μπορούν να αλλάξουν το καθεστώς εργασίας ούτε κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Αν μια επιχείρηση προσλάβει άνεργο και μειώσει το προσωπικό της θα πρέπει να το αντικαταστήσει μέσα σε 30 μέρες διαφορετικά θα χάσει το τμήμα της επιδότησης που αντιστοιχεί στις θέσεις εργασίας που μείωσε. Αν έχει πάρει επιδότηση και δεν αντικαταστήσει το προσωπικό τότε θα υποχρεωθεί να επιστρέψει το ποσό εντόκως και το πρόγραμμα θα διακοπεί.
Το συνολικό κόστος του προγράμματος ανέρχεται σε 54 εκατ. ευρώ ποσό που προέρχεται από πότους του ΕΣΠΑ και θα εκταμιευτεί σε δυο δόσεις το 2014 και το 2015.

Από τους ωφελούμενους ανέργους, όσοι είναι πλησίον της σύνταξης και τους λείπουν 300 ημέρες ευνοούνται περισσότερο καθώς μπορούν εφόσον προσληφθούν για 12μηνη εργασία να συμπληρώσουν τα «ένσημα» που τους λείπουν για να βγούν στη σύνταξη.
Στο πρόγραμμα δεν υπάγονται:

1. Οι δημόσιες επιχειρήσεις.
2. Τα νυχτερινά κέντρα.
3. Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και φύλαξης (security).
4. Οι επιχειρήσεις προώθησης προϊόντων και telemarketing.
5. Οι εποχικές επιχειρήσεις για το εποχικό προσωπικό τους.
6. Επιχειρήσεις για τα υποκαταστήματα, ή γραφεία τους στο εξωτερικό.
7. Εξωχώριες εταιρίες.
8. Τα ΚΤΕΛ.
9. Οι Σύλλογοι και Σωματεία που δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα.
10. Οι επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν αυτοτελή επαγγελματική έδρα ή όταν η έδρα είναι η οικία του εργοδότη (λογιστές, ασφαλιστές, πολιτικοί μηχανικοί, κ.λπ), εκτός από τις επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό εκτός της έδρας τους, όπως εταιρίες εκμετάλλευσης φορτηγών, ταξί, κ.α

11. Ολες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αλιείας στην παραγωγή γεωργικών προϊόντων καθώς και οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με την μεταπώληση προϊόντων σε εμπόρους.
12. Επιχειρήσεις που εκκρεμεί σε βάρος τους ανάκτηση ποσών από κρατικές  ενισχύσεις.
13. Οι επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν από μεταβίβαση, ή αλλαγή νομικής μορφής ή διάλυση και επαναλειτουργία, υπό τον όρο ότι θα προσλάβουν το ίδιο προσωπικό που είχαν πριν τη μεταβίβαση, ή την αλλαγή της νομικής τους μορφής.
14. Οι επιχειρήσεις που χαρακτηρίζονται προβληματικές. Δεν είναι δυνατή η πρόσληψη ανέργων σε επιχείρηση που είχε απασχοληθεί τον προηγούμενο χρόνο, ακόμη και αν η επιχείρηση έχει αλλάξει νομική μορφή όταν υποβάλλει το αίτημα.

Επίσης δεν είναι δυνατή η πρόσληψη με επιδότηση για άτομα που θα απασχοληθούν σε νυχτερινές βάρδιες (από 22:00 μέχρι 06:00).

Πηγή: e-dimosio.gr

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ – ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2014

Το κέφι, το χρώμα, η φαντασία και η συμμετοχή αποτελούν και φέτος τα βασικά συστατικά του καρναβαλιού του Δήμου Πολυγύρου, οι εκδηλώσεις του οποίου ξεκινούν την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014. Για δώδεκα μέρες η πρωτεύουσα της Χαλκιδικής θα ζει στους ρυθμούς του καρναβαλιού προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών. Εμπνευσμένες από την ιστορία, την παράδοση αλλά και τη σύγχρονη ζωή είναι οι εκδηλώσεις, που διοργανώνονται και φέτος με χορούς, συναυλίες, μεταμφιέσεις, φαγοπότι και ξεφάντωμα ως τις πρώτες πρωινές ώρες και με κορύφωση την παρέλαση πεζοπόρων τμημάτων.

Η περίοδος της αποκριάς ήταν πάντοτε στον Πολύγυρο ευκαιρία για διασκέδαση, χορό, τραγούδι, πειράγματα. Με παλιά ρούχα και καπνιά από το τζάκι στο πρόσωπο οι Πολυγυρινοί μασκαρεύονταν και γυρνούσαν στους δρόμους, τις γειτονιές, τα σπίτια και τα καφενεία με ντόπιες γκάιντες, βιολιά, νταούλια και ζουρνάδες. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα γίνονταν και κατασκευές, που άλλοτε απλά παρουσίαζαν θέματα της καθημερινής ζωής άλλοτε σατίριζαν και άλλοτε αναβίωναν παλιά έθιμα. Αυτές οι κατασκευές και οι ομαδικές μεταμφιέσεις αποτέλεσαν τον πρόδρομο των αρμάτων που συμμετέχουν στην αποκριάτικη παρέλαση στο σύγχρονο καρναβάλι του δήμου Πολυγύρου, ο οποίος ανάλαβε τη διοργάνωσή του από τις αρχές της δεκαετίας του 50. Από τότε μέχρι σήμερα πολλά έχουν αλλάξει με την ενσωμάτωση νέων, μοντέρνων στοιχείων, ωστόσο ο παραδοσιακός του χαρακτήρας διατηρεί βαθιά τις ρίζες του.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Τον παλιό καλό καιρό, τότε που ο τρόπος ζωής των ανθρώπων ήταν απλός και δεν τους φόρτωνε με περιττές σκοτούρες, άγχος και στρες όπως σήμερα, η περίοδος της Αποκριάς στον Πολύγυρο ήταν μια μοναδική ευκαιρία για ξεφάντωμα και διασκέδαση.

Με άφθονο ντόπιο ρακί και κρασί να ρέει στα ποτήρια τραγουδούσαν:

«Κάλλιο ράκου κι κρασί
Παρά π’καμ’σου κι βρακί»

και το αστείρευτο χιούμορ τους να τους συνοδεύει πάντα, οι Πολυγυρινοί επιδίδονταν σε κάθε μορφή διασκέδασης όπως είναι ο χορός, το τραγούδι, τα πειράγματα (αθώα και μη) και οι μεταμφιέσεις.

Ένα παλιό «μπινιβρέκ’» κι ένα ψιλό μαντήλι για να μη φαίνεται το πρόσωπο ή η καπνιά από το τζάκι ήταν αρκετά για να μασκαρευτούν και να γυρίζουν έτσι μασκαρεμένοι στα φιλικά τους σπίτια τα οποία άνοιγαν διάπλατα τις πόρτες τους για να υποδεχτούν τα καρναβάλια, να τα φιλέψουν, να τραγουδήσουν και να χορέψουν μαζί τους.

Οι ντόπιες γκάιντες, τα νταούλια, τα βιολιά κι οι ζουρνάδες, που έρχονταν από άλλα χωριά συνόδευαν με τους ήχους τους τις καρναβαλικές παρέες στους χορούς τους στα καφενεία, στους δρόμους και στις γειτονιές. Μάλιστα σε κάποιες γειτονιές εκτός από τους χορούς, γίνονταν και κάποιες μερακλίδικες κατασκευές που άλλοτε απλά παρουσίαζαν θέματα της καθημερινής ζωής, άλλοτε σατίριζαν κι άλλοτε αναβίωναν παλιά έθιμα.

Αυτές οι κατασκευές κι οι ομαδικές μεταμφιέσεις αποτέλεσαν τον πρόδρομο θα λέγαμε των καρναβαλικών αρμάτων, που συμμετέχουν στην αποκριάτικη παρέλαση στο σύγχρονο Πολυγυρινό καρναβάλι. Ένα καρναβάλι που οργανωμένα από το Δήμο Πολυγύρου, από τις αρχές της δεκαετίας του 1950, παρουσιάζει τις ιδέες όλων όσων ελεύθερα επιθυμούν να πάρουν μέρος.

Η συμμετοχή των διαφόρων συλλόγων, πολιτιστικών, λαογραφικών, σχολείων κ.ά. στις εκδηλώσεις, είναι αυτή που τις έφτασε στο σημερινό επίπεδο. Εκδηλώσεις που ξεκινούν την Τσικνοπέμπτη στον Πολύγυρο και ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα στις Καλύβες.

Μουσικές συναυλίες, χορευτικά σχήματα, το αντάμωμα των παραδοσιακών χορευτικών της Μακεδονίας, εκδηλώσεις για μικρά παιδιά, μαθητές, για νέους, για ηλικιωμένους, για όλους, είναι αυτές που δίνουν ένα διαφορετικό χρώμα στο καρναβάλι και το κατατάσσουν ανάμεσα στα καλύτερα της Ελλάδας.

Παράλληλες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται όλο το δωδεκαήμερο, αυξάνοντας το ενδιαφέρον ντόπιων και επισκεπτών. Εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, αποκριάτικων στολών, παραδοσιακών αντικειμένων, χειροτεχνίας, κεριών, υφαντικής λειτουργούν καθημερινά.

Με τη μεγάλη παρέλαση των πεζοπόρων αρμάτων κορυφώνονται οι εκδηλώσεις. Ο Δήμος από νωρίς το πρωί κερνά όλους τους επισκέπτες τοπικούς μεζέδες: λουκάνικα, πίτες, τυρί, ελιές, ψωμί και άφθονο κρασί στην «Κατσαμάκα» (κάτσε αμάκα = κάτσε και φάε τζάμπα), στην υπαίθριαταβέρνα του Δήμου στο πάρκο των Έξι Βρύσεων.

Την επόμενη ημέρα (Καθαρά Δευτέρα) οι εκδηλώσεις μεταφέρονται στην παραλία των Καλυβών όπου ο Δήμος σε συνεργασία με τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο Καλυβών, κερνά τους επισκέπτες νηστίσιμους μεζέδες και κρασί. Εκεί τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνεται πολύς κόσμος, από όλη την Ελλάδα, αξιοποιώντας την παραλία για το πέταγμα χαρταετού.

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να αφήσουμε όλοι για λίγο πίσω μας τα προβλήματα της καθημερινότητας, τη ρουτίνα και τις σκοτούρες. Να υμνήσουμε τη ζωή και την αξία του να ζεις κάθε μέρα με χαμόγελο, αγάπη και κέφι.

Η Ξανθίππη Καραθανάση τραγουδά στο Πολυγυρινό Καρναβάλι


«Η φωνή της Μακεδονίας, η φωνή της Ελλάδας», η Ξανθίππη Καραθανάση, μια από τις πιο μεγάλες φωνές του τόπου μας, τραγουδά στις εκδηλώσεις «Αποκριά στον Πολύγυρο 2014», την Κυριακή 2 Μαρτίου 2014.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια αθόρυβα και ταπεινά υπηρετεί εδώ και πέντε δεκαετίες την τέχνη και το Ελληνικό τραγούδι προβάλλοντας την παράδοση εντός και εκτός Ελλάδας. Έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και έχει βραβευθεί σε διεθνή φεστιβάλ. Απέσπασε το χρυσό βραβείο Βαλκανιάδος στη Σόφια, το Ευρωπαϊκό στη Ντιζόν της Γαλλίας ενώ τιμήθηκε με την ανώτερη πνευματική διάκριση, της Ακαδημίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βραβεύτηκε ακόμα από την Ακαδημία Αθηνών, της οποίας είναι επίτιμο μέλος.

Από ειδικούς αναλυτές μουσικολόγους θεωρείται η κατ΄ εξοχήν δωρική φωνή της Ελλάδας, που από τα δύσκολα δημοτικά τραγούδια, απλώνεται στο έντεχνο μεγαλείο των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Κουγιουμτζή, Ξαρχάκου κ.λ.π.

Ζει μόνιμα στη Χαλκιδική, που είναι ο τόπος καταγωγής της με ρίζες από τον Πολύγυρο. Είναι παντρεμένη με τον ποιητή, Λάκη Τεάζη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 5.00 μ.μ.

Έναρξη των εκδηλώσεων της αποκριάς. Από το Δημαρχείο καρναβαλιστές με τους ζουρνάδες και την «Προφταστήρα» κατευθύνονται στην οικία Καραγκάνη – Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου, όπου ο Εθελοντικός Όμιλος Γυναικών Πολυγύρου υποδέχεται όλους τους επισκέπτες με παραδοσιακά κεράσματα, κρασί και λουκάνικο.

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 9.00 μ.μ.

Ο καθιερωμένος «Χορός των Γυναικών» στο Κέντρο «Έξι Βρύσες», από το Σύλλογο Ψυχαγωγίας Εκδηλώσεων και Συσπείρωσης Γυναικών Πολυγύρου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 6.00 μ.μ.

Χορευτικό αντάμωμα συλλόγων της Μακεδονίας στους δρόμους της πόλης με κατάληξη στον πεζόδρομο. Οργάνωση: Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ, 9.00 μ.μ.

Γλέντι στην πλατεία του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής παρέα με την «Προφταστήρα».

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ

11.00 π.μ.
Η «Κατσ΄αμάκα» σερβίρει δωρεάν στους επισκέπτες λουκάνικο, ελιές και κρασί στο πάρκο των «Έξι Βρύσεων». Εμφάνιση χορευτικών συγκροτημάτων Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου και Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου στην πλατεία των «Έξι Βρύσεων».

2.00 μ.μ.
Παρέλαση καρναβαλιστών επί της οδού Πολυτεχνείου.

3.00 μ.μ.
Συναυλία – γλέντι με τη «Φωνή της Μακεδονίας», τη σπουδαία ερμηνεύτρια, Ξανθίππη Καραθανάση, και την ορχήστρα των Αφων Τσικούρη στην πλατεία των «Έξι Βρύσεων».

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ, 11.00 π.μ.

Γλέντι, πέταγμα χαρταετού, λαγάνα, νηστίσιμοι μεζέδες και κρασί στην παραλία Καλυβών.
Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβών.
Εναλλακτικά στην πλατεία των Ριζών, ετοιμάζονται και προσφέρονται δωρεάν, από το Σύλλογο Γυναικών Ριζών, φασολάδα και νηστίσιμα εδέσματα.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

• Το Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου θα είναι ανοικτό όλες τις ημέρες της αποκριάς, απόγευμα 18.00-20.30 και την Κυριακή 2 Μαρτίου από τις 11.00 το πρωί έως αργά το απόγευμα, από τον Εθελοντικό Όμιλο Γυναικών Πολυγύρου.

• Έκθεση φωτογραφίας από το Σύλλογο Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου σε χώρο πίσω από το Δημαρχείο. Ώρες λειτουργίας από 23/2/2014 έως 1/3/2014: 18.00-21.00. Κυριακή 2/3/2014 από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα.

• Έκθεση χειροποίητου κοσμήματος της Άννας Καραφουλίδου, στον πεζόδρομο, πλατεία Επιμελητηρίου. Ώρες λειτουργίας, από 20/2/2014 έως 1/3/2014: 11.00-14.00 & 17.30-21.00. Κυριακή 2/3/2014 από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα.

• Αποκριάτικες στολές ενοικιάζονται από το Σύλλογο Καρναβαλικών Εκδηλώσεων Δ. Πολυγύρου στο κατάστημά του, απέναντι από τις Έξι Βρύσες. Ώρες λειτουργίας: 10.00-14.00 & 18.00-21.00.

ΟΙ ΧΟΡΟΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβών. Κορύφωση της εναρκτήριας εκδήλωσης του Καρναβαλιού – λαϊκό γλέντι από τις 6.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλυβών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Νηπιαγωγείου Πολυγύρου. Παιδικό αποκριάτικο πάρτι στις 5.30 μ.μ. στο χώρο του σχολείου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου. Παιδικός αποκριάτικος χορός στις 5.00 μ.μ. στο χώρο του σχολείου.
Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυγύρου. Αποκριάτικος χορός στο Κέντρο Νεότητας Πολυγύρου από τις 8.30 μ.μ.
Αθλητικός Όμιλος Πολυγύρου. «Dancing with the stars!» Αποκριάτικος Χορός στις 9.30 μ.μ. στο κέντρο «Έξι Βρύσες».

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου και 1ου Νηπιαγωγείου Πολυγύρου.
Παιδικός αποκριάτικος χορός στις 4.30 μ.μ. στο χώρο του Σχολείου.

ΤΡΙΤΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Προοδευτικός Σύλλογος Γυναικών Καλυβών. Γυναικείος χορός μετά τις 9.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλυβών.

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Καλυβών-Γερακινής. Παιδικό αποκριάτικο πάρτι με κλόουν και πολλές εκπλήξεις, στις 5.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλυβών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου. Παιδικό αποκριάτικο πάρτι στις 5.30 μ.μ. στο χώρο του σχολείου.
Σύλλογος Καρναβαλικών Εκδηλώσεων Δήμου Πολυγύρου. Αποκριάτικος χορός στις 10.00 μ.μ. στο Μοντάζ.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ

Όλες τις ημέρες… και τις νύχτες της αποκριάς η καρδιά της διασκέδασης χτυπά στα μαγαζιά του Πολυγύρου. Λειτουργούν καθημερινά προσφέροντας σε ντόπιους και επισκέπτες άριστες υπηρεσίες με τις καλύτερες τιμές. Αποκριάτικα πάρτι και εκπλήξεις από Τσικνοπέμπτη έως Καθαρά Δευτέρα.

Πηγή: blog.moudaniwn.gr



Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού


Ξεκινούν οι αιτήσεις για την Β΄ φάση του προγράμματος Κοινωνικός Τουρισμός για Όλους 2014 που υλοποιεί ο ΕΟΤ από τον Μάρτιο 2014, όπου τα ΚΕΠ θα δέχονται τα δικαιολογητικά των δικαιούχων. Εγκρίθηκε από τον ΕΟΤ η Β΄ φάση του προγράμματος Κοινωνικός Τουρισμός για Όλους 2014 και θα υλοποιηθεί από τον Μάρτιο έως και την 30η  Ιουνίου 2014.

Η Β΄ φάση για το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός για όλους 2014 εγκρίθηκε σε συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΟΤ που πραγματοποιήθηκε στις 27/1/2014.
Οι προϋποθέσεις για την συμμετοχή των δικαιούχων και την παραλαβή από τα ΚΕΠ των εισιτηρίων Κοινωνικού Τουρισμού 2014 του ΕΟΤ δεν πρόκειται να έχουν αλλαγές από την Α΄ φάση του προγράμματος και θα αφορούν δύο κατηγορίες δικαιούχων με δύο υποπρογράμματα.
Οι δικαιούχοι του προγράμματος
• Μόνιμοι υπάλληλοι και Συνταξιούχοι του Δημόσιου Τομέα και των Ν.Π.Δ.Δ.
• Μισθωτοί ή συνταξιούχοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ, εφόσον δεν τους παρακρατούνται εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας, και συνεπώς δεν είναι δικαιούχοι των Προγραμμάτων της.
• Εν ενεργεία ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε., που ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες ή επιχειρηματίες πρώην Τ.Ε.Β.Ε. , Τ.Σ.Α, ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, πρώην ΤΑΕΕ οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος της τέως Εργατικής Εστίας. Εξαιρούνται οι ασφαλισμένοι, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, του Ταμείου Νομικών.
• Συνταξιούχοι του Ο.Α.ΕΕ., το οποίο ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες, ή επιχειρηματίες πρώην Τ.Ε.Β.Ε., πρώην ΤΑΕ Τ.Σ.Α.,ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, με την προϋπόθεση ότι η συνταξιοδότηση (βάσει αρχικής απόφασης συνταξιοδότησης) καλύπτεται από ένα από τα παραπάνω ταμεία, ακόμη και αν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καλύπτεται από το ΙΚΑ και οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος της τέως Εργατικής Εστίας.
• Οι ασφαλισμένοι στο NAT
• Οι συνταξιούχοι ΤΑΠΟΤΕ (εφόσον συνταξιοδοτήθηκαν από 01/01/1978 ως 31/12/2005
• Άτομα τα οποία είναι ασφαλισμένοι της Πρόνοιας ή τα οποία λαμβάνουν επίδομα απορίας ή αναπηρίας από την Πρόνοια έστω και αν είναι ασφαλισμένοι σε άλλον ασφαλιστικό φορέα ως προστατευόμενα μέλη.
• Άτομα τα οποία είναι αυτασφαλιζόμενοι του Ι.Κ.Α προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν από αυτό.
• ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 67% και άνω ανεξαρτήτως εισοδήματος, εφόσον ανήκουν σε μια από τις κατηγορίες δικαιούχων της προηγούμενης παραγράφου.
Τα άτομα με αναπηρία και τα προστατευόμενα μέλη τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν δελτία του Προγράμματος, κάθε χρόνο σε ένα μόνο από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» και πάντα εφόσον δεν δικαιούνται Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού από τον Οργανισμό Αγροτικής Εστίας ή από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας.

Πηγή: espaergasia.gr

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Προσλήψεις εξπρές στις Ενοπλες δυνάμεις -Ενίσχυση με 1.000 άτομα !


Την απόφαση να προχωρήσει σε προσλήψεις εξπρές στο Πεντάγωνο πήρε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας
, και για τα τρία σώματα, μέσω του θεσμού των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης.

Σε αυτό θα έχουν προτεραιότητα όσοι ήδη υπηρετούν τη θητεία τους, όπως και οι έφεδροι. Οσοι προσληφθούν θα έχουν μισθό δεκανέα- περίπου 700 ευρώ- και η διάρκεια υπηρεσίας των νέων οπλιτών διαρκεί έως και τρία χρόνια, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Δημοκρατίας.

Στην κορυφή της λίστας είναι κυρίως τεχνικές και βοηθητικές ειδικότητες. Συγκεκριμένα οι θέσεις είναι: Ηλεκτρολόγος, τεχνίτης τηλεπικοινωνιών/ ραντάρ, τεχνικός τροχοφόρων, χειριστής αρμάτων περισυλλογής, χειριστής ερπυστριοφόρων, αρμενιστής, σηματωρός, μηχανικός, νοσοκόμος, εσχαρέας, ηλεκτρονικός συνεννοήσεως, θαλαμηπόλος, διαχειριστής υλικού, ηλεκτρονικός αυτομάτων συστημάτων, βοηθός υπολόγου.

Πηγή: to-gamato.com

Ζήτησε καφέ από τη γυναίκα του, βγήκε έξω και αυτοκτόνησε!


Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την υπόθεση του άνδρα που βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί έξω από το σπίτι του στον Αγιο Βασίλειο όπου διέμενε.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία πρόκειται για αυτοκτονία. Ο άνδρας ξύπνησε το πρωί και ζήτησε από τη σύντροφό του να του ετοιμάσει αν μπορεί έναν καφέ. Στη συνέχεια βγήκε από το σπίτι πήρε την κυνηγετική του καραμπίνα έβαλε την κάνη στο στόμα του και πυροβολήθηκε.

Σύμφωνα με πρόσωπα από το φιλικό του περιβάλλον, ο 47χρονος ήταν διαζευγμένος από το γάμο του είχε αποκτήσει δυο παιδιά ενώ το τελευταίο διάστημα συζούσε. Ο αυτόχειρας φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Πηγή: patrastimes.gr

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών στη ΔΟΥ Μουδανιών


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίούν σήμερα αγρότες από όλη τη Χαλκιδική αυξάνοντας της κινητοποιήσεις του ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης.
Αναλυτικά, πάνω από 150 άτομα που όλες αυτές τις μέρες βρίσκονταν στον κόμβο ΣΙθωνίας, βρίσκονται αυτή τη στιγμή έξω από τη ΔΟΥ Μουδανιών και μοιράζουν ενημερωτικό έντυπο υλικό με τα αιτήματά τους στους πολίτες που βγαίνουν μέσα από το κτίριο και στους περαστικούς. Πριν από λίγο, κατέθεσαν τα αιτήματά τους στον προϊστάμενο της ΔΟΥ για να τα προωθήσει στο υπουργείο οικονομικών.





Πηγή: seleo.gr




Γενική Συνέλευση και Εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο


Σε Γενική Συνέλευση και Εκλογές προχωράει την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. στο κλειστό θέατρο των Ν. Μουδανιών, ο Σύλλογος Εμπόρων και Επαγγελματιών Ν. Μουδανιών "Η Ένωση".
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1) Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών
2) Λογοδοσία Διοικητικού Συμβουλίου
3) Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου
4) Εκλογή Ελεγκτικής Επιτροπής
5) Εκλογή Αντιπροσώπων στην Δευτεροβάθμια Οργάνωση (ΟΕΣΚΑΜΘ) και Τριτοβάθμια Οργάνωση ( ΕΣΕΕ)
Οι εκλογές θα γίνουν από εφορευτική επιτροπή που θα εκλεγεί από την γενική συνέλευση και θα προεδρεύει δικαστικός αντιπρόσωπος.
Η ψηφοφορία γίνεται με την επίδειξη της αστυνομικής  ταυτότητας. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη που είναι οικονομικώς τακτοποιημένα για το 2013.
Σε περίπτωση μη απαρτίας, επειδή απαιτείται ολομέλεια, η γενική συνέλευση και οι εκλογές θα επαναληφθούν την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου την ίδια ώρα, στο κλειστό θέατρο ενώ και σε περίπτωση μη απαρτίας εκ νέου, η γενική συνέλευση και οι εκλογές θα διεξαχθούν οριστικά την Τετάρτη 5 Μαρτίου στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου (Μελαχροινού & Τζαβούρα γωνία).
Η παρουσία όλων των μελών του Συλλόγου κρίνεται απαραίτητη.



Στις 23 Φεβρουαρίου θα γιορταστεί ο Άγιος Μάρτυρας Θεόκλητος


Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου θα γιορταστεί η γιορτή του Αγίου Μάρτυρος Θεοκλήτου, με την τέλεση Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Στεφάνου Αρναίας και όχι στις 26 Φεβρουαρίου που γιορτάζεται, σύμφωνα με απόφαση του Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αδραμερίου Σεβασμιώτατου κ.κ. Θεόκλητου.
Στην απόφαση αυτή κατέληξε ο Σεβασμιώτατος, καθώς στις 26 Φεβρουαρίου δεν τελείται Θεία Λειτουργία και ταυτόχρονα έχει συγκληθεί έκτακτα η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.



Το ήξερες; Για ποιο λόγο ζαρώνουν τα δάχτυλα στο νερό;


Οι επιστήμονες έδωσαν επιτέλους απάντηση σε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του ανθρώπινου σώματος - γιατί τα χέρια μας ζαρώνουν στο νερό.

Γερμανοί ερευνητές ανακάλυψαν το μυστικό της ελαστικότητας του δέρματος και υποστηρίζουν ότι εξαρτάται από τα πλέγματα που βρίσκονται κάτω από την επιδερμίδα και έχουν τη δυνατότητα να συστέλλονται και να διαστέλλονται.

Η εξωτερική στιβάδα του δέρματος απορροφά το νερό κι έτσι δημιουργούνται οι γνωστές πτυχώσεις. Η όψη του δέρματος επανέρχεται στο φυσιολογικό μετά από λίγη ώρα.

Η απορρόφηση και η δημιουργία πτυχώσεων συμβαίνουν στην εξωτερική στιβάδα που αποτελείται από νεκρά κύτταρα που στοιβάζονται σε στρώσεις σαν μικροσκοπικά τούβλα. Αυτά τα κύτταρα περιλαμβάνουν ένα δίκτυο ινών που αποτελούνται από μια γνωστή πρωτεΐνη, την κερατίνη. Αυτές οι ίνες κερατίνης συνδέονται μεταξύ τους ώστε να σχηματίσουν ένα τρισδιάστατο πλέγμα, το οποίο αυξάνεται σε όγκο έως και πέντε φορές όταν οι ίνες επεκτείνονται.

Οι ερευνητές απέδειξαν πώς αυτή η δομή κάνει τα κύτταρα του δέρματος να συστέλλονται και να διαστέλλονται. Όπως συμβαίνει και με ένα ελατήριο, όσο περισσότερο επεκτείνονται οι ίνες τόσο μεγαλύτερες είναι οι δυνάμεις που ασκούνται.

Το συμπέρασμα των ερευνητών ήταν ότι το δέρμα μπορεί να απορροφά συγκεκριμένη ποσότητα νερού και οι ίνες της κερατίνης καθορίζουν την αντίδραση της επιδερμίδας στο νερό.

Η νέα ανακάλυψη θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες θεραπείες κατά της δερματοπάθειας και στην επιτυχή κατασκευή τεχνητού δέρματος.

Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επισκόπηση Physical Review Letters.

Πηγή: to-gamato.com

Το μυστικό της Angelina αποκαλύφθηκε: Μάθαμε γιατί έχει γίνει... σκιά του εαυτού της


Τον τελευταίο καιρό πολλοί είναι εκείνοι που έχουν παρατηρήσει τη σιλουέτα της Angelina Jolie
να συρρικνώνεται, ενώ φυσικά οι φήμες περί νευρικής ανορεξίας οργιάζουν! Παρά το γεγονός βέβαια, ότι... η διάσημη ηθοποιός αποστεώνεται αργά και σταθερά, οι εκπρόσωποί της επιμένουν ότι δεν αντιμετωπίζει την παραμικρή διατροφική διαταραχή. Τι συμβαίνει όμως και η Angie έχει γίνει σκιά του εαυτού της;

Η απάντηση έρχεται διά στόματος ατόμου εκ των... έσω ο οποίος ρίχνει φως στην υπόθεση και βάζει τα πράγματα στη θέση τους: «Η Angelina τον τελευταίο καιρό ανακάλυψε τους ancient grains, οι οποίοι είναι ειδικοί σπόροι χαμηλών λιπαρών και υψηλής διατροφικής αξίας! Αντικαθιστούν κατά βάση το ψωμί αλλά και πολλούς άλλους υδατάνθρακες», εξηγεί.

«Η Angelina πάντα ήταν της υγιεινής διατροφής αλλά το τελευταίο διάστημα έχει γίνει φανατική. Καταναλώνει τροφές που περιέχουν σπόρους και όπως υποστηρίζει της παρέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται και επιπλέον κάνουν το δέρμα της πιο λαμπερό από ποτέ! Ο Brad βέβαια, ανησυχεί πολύ από την πλευρά του, μιας και όπως χαρακτηριστικά της λέει, πρέπει να μπει λίγο κρέας πάνω στα κόκαλα! Η αλήθεια είναι ότι η Angelina αρνείται κατηγορηματικά να βάλει κρέας, φρούτα ή λαχανικά στη διατροφή της», ολοκληρώνει.

Η αλήθεια είναι, ότι απ' όλα αυτά καταλαβαίνουμε ότι η Angelina δεν πάσχει από νευρική ανορεξία, αλλά πολύ απλά δεν... τρώει! Εντοπίζετε εσείς κάποια... διαφορά;

Πηγή: queen.gr

Κάτι ψήνεται…


Τι να μαγειρεύουν άραγε οι κύριοι της φωτογραφίας;

Κανείς τους μέχρι τώρα δεν έχει δηλώσει ,τι θα κάνει, μήπως κάποια νέα κίνηση ;

Και σεις κ.Λαδά;

Πηγή: halkidikifocus.gr

Π.ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ»


Σχετικά με φέιγ-βολάν που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες και εμπλέκουν το όνομα του σε ευφάνταστα σενάρια, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να καταγγείλω και γραπτώς όσους αναμειγνύουν το όνομα μου σε ευφάνταστα σενάρια.
Δεν χρειάζομαι υποδείξεις ή τη δήθεν υποστήριξη κάποιων που λειτουργούν εκ του πονηρού με την ασφάλεια της ανωνυμίας.»



Προφύλαξε το λουκάνικο και το κουλούρι σου!

Ενα βίντεο για να θυμόμαστε ότι πρέπει να κάνουμε πάντα safe sex!


Raw Dog and Bagel from Josh Cohen on Vimeo.

Πηγή: sportdog.gr

20 γυναίκες που αφέθηκαν και έγιναν… αγνώριστες!


Έχουμε δει πολλές εντυπωσιακές περιπτώσεις αδυνατίσματος, αλλά ήρθε η ώρα να δούμε και την άλλη πλευρά του νομίσματος.

Ακολουθεί μια φωτογραφική λίστα με 20 περιπτώσεις γυναικών που άφησαν το βάρος τους να αυξηθεί δραματικά.



















Πηγή: otherside.gr