Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Εικόνες φρίκης από την Οδησσό - Εξτρεμιστής πυροβολεί το φλεγόμενο κτήριο


Βίντεο που δείχνει έναν Ουκρανό να πυροβολεί προς το φλεγόμενο κτήριο στην Οδησσό, όπου έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 40 άνθρωποι την Παρασκευή, κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Ο άνδρας φορά αλεξίσφαιρο γιλέκο και φαίνεται να πυροβολεί αρκετές φορές με πιστόλι, προς την κατεύθυνση του κτηρίου.



Ένα άλλο βίντεο δείχνει τον ίδιο τον άνθρωπο να μιλάει στο τηλέφωνο με πάθος, υποστηρίζοντας ότι αυτός και οι άνθρωποι του είναι άοπλοι, ενώ έχουν να αντιμετωπίσουν ένοπλους αντικυβερνητικών διαδηλωτών.
Ο άνδρας συστήνεται ως sotnik Mykola ("sotnik" αυτοαποκαλούνται οι ηγέτες του κινήματος της πλατείας Μαϊντάν) και λέει ότι έχει τραυματιστεί στο πόδι από διαδηλωτές, παρόλο που ο ίδιος δεν φαίνεται τραυματισμένος στο βίντεο.



Επιζώντες της φονικής πυρκαγιάς λένε ότι αναγκάστηκαν να οχυρωθούν στο εσωτερικό του κτηρίου για να κρυφτούν από έναν επιθετικό όχλο, που έβαλε φωτιά στις σκηνές τους, στην κατασκήνωση διαμαρτυρίας τους.
Στη συνέχεια, ακραία στοιχεία, λένε ότι άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ κατά του κτηρίου, στο κτίριο Συνδικάτων, βάζοντάς του φωτιά. Μάρτυρες λένε ότι εκείνοι που κατάφεραν να ξεφύγουν από την φωτιά, ξυλοκοπήθηκαν άγρια έξω το φλεγόμενο κτήριο.
"Εμείς δεν θα μπορούσε να πάει κάτω, βλέπαμε ανθρώπους από άλλους ορόφους που έφερε τα κάτω και, στη συνέχεια, αυτές οι ταραξίες εκεί τους επιτέθηκαν σαν μια αγέλη λύκων," ένας επιζών της πυρκαγιάς, ο οποίος κρυβόταν στη στέγη του κτιρίου, είπε RT.
Από το φόβο να πέσουν στα χέρια των εξτρεμιστών, δεκάδες εγκλωβίστηκαν στο κτήριο, όπου κάηκαν ζωντανοί, έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία ή πήδηξαν από τα παράθυρα, στην απόγνωσή τους.
Το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών, δίνει διαφορετική εκδοχή των γεγονότων, υποστηρίζοντας ότι τα θύματα έβαλαν οι ίδιοι τη φωτιά, όταν άρχισαν να πετούν μολότοφ από την οροφή του κτηρίου.
Ωστόσο, πολλά βίντεο από τη σκηνή της τραγωδίας, δείχνουν βόμβες μολότοφ να εκτοξεύονται από το εξωτερικό προς το εσωτερικό του κτηρίου.



Πηγή: directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!