Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

«Σεβασμό στην φανέλα»


Μήνυμα προς τους παίκτες του έστειλε ο Μίτσελ μέσω της κάμερας συνδρομητικού καναλιού. Ο Ισπανός προπονητής ξεκαθαρίζει πως η ερυθρόλευκη φανέλα αρκεί από μόνη της για να δίνει κίνητρο στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και να παλεύουν πάντα για τη νίκη, ανεξάρτητα με το γεγονός αν υπάρχει ή όχι βαθμολογικό ενδιαφέρον.
Αφού λοιπόν κάνει σαφές πως θα δώσει κι άλλες ευκαιρίες μέχρι το τέλος στον νεαρό Βέργο, κάνει ειδική μνεία στον Σταύρο Νταϊφά και την απώλειά του.
Όσα είπε στην κάμερα της NOVA ο ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού:
Κύριε Μίτσελ, η προετοιμασία με τον Αρη ξεκίνησε με μία πολύ ευχάριστη είδηση: ο Δημήτρης Σιόβας προπονήθηκε κανονικά. Πόσο σημαντική είναι αυτή η επιστροφή για εσάς;
«Νιώθουμε πάρα πολύ καλά για αυτό. Τώρα μας λείπει μόνο ο Ολαϊτάν. Μόνο ο Μάικλ λείπει από την ομάδα μας. Μας αρέσει όλοι οι παίκτες να είναι μαζί μας στην προπόνηση. Και για αυτό η επιστροφή του Σιόβα, μας έχει κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους. Θα προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς να τον βοηθήσουμε. Θα συμμετέχει όχι μόνο στις προπονήσεις, αλλά θα τον προετοιμάσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο».
Η έλλειψη βαθμολογικού κινήτρου στο πρωτάθλημα μπορεί να αποπροσανατολίζει τους παίκτες σας;
«Η έλλειψη βαθμολογικού ενδιαφέροντος δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο. Δεν με απασχολεί καθόλου αυτό. Διότι όποιος ποδοσφαιριστής πιστεύει πως βρίσκεται εδώ μόνο για αυτή την περίοδο, κάνει λάθος. Εμείς πρέπει να δείχνουμε πάντα ότι είμαστε Ολυμπιακός. Να παρουσιαζόμαστε με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα παιχνίδια, είτε υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, είτε όχι. Δεν σκεφτόμαστε μόνο την τρέχουσα περίοδο, ή την περίοδο που μόλις πέρασε, ή αυτή που απομένει. Πρέπει να σκεφτόμαστε ότι είμαστε Ολυμπιακός και πρέπει να δίνουμε πάντα την καλύτερη δυνατή εικόνα.
Έχει περάσει κάτι παραπάνω από ένας χρόνος από τότε που έγινα προπονητής του Ολυμπιακού. Σε όλες τις δημόσιες ομιλίες μου, όποτε έχω εμφανιστεί για να επικοινωνήσω με τον Τύπο και με τον κόσμο, λέω συνέχεια πως το να είναι ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού είναι το μεγαλύτερο κίνητρο που μπορεί να έχει ένας παίκτης. Πρέπει να σέβεται τη φανέλα του, ανεξαρτήτων συνθηκών. Αν ο ποδοσφαιριστής σέβεται τη φανέλα και την ομάδα στην οποία βρίσκεται, είναι αρκετός λόγος για να προσπαθεί πάντα για το καλύτερο.
Επίσης, όποιος δεν σέβεται την ομάδα και τη φανέλα, τη δουλειά που κάνουμε εμείς και οι συμπαίκτες του, τουλάχιστον μαζί μου δε θα έχει πάρα πολύ μέλλον. Αυτό ισχύει για όλους όσοι δείχνουν έλλειψη σεβασμού. Είναι φυσιολογικό να συμβαίνουν κάποιες φορές τέτοια πράγματα, αλλά όχι πάντα.
Υπάρχουν δύο θεμελιώδη θέματα. Το ένα είναι πως είμαστε παίκτες του Ολυμπιακού. Και το άλλο πως είμαστε πρωταθλητές. Πρέπει να έχουμε πάντα το μέγιστο σεβασμό».
Πιστεύετε πως οι ποδοσφαιριστές σας θα ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις των δύο αγώνων με τον ΠΑΟΚ για τον ημιτελικό γύρο του κυπέλλου Ελλάδας;
«Αν οι ποδοσφαιριστές δεν είναι έτοιμοι για να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ στους ημιτελικούς του κυπέλλου που θα είναι ντέρμπι ενώ έχουν κερδίσει το πρωτάθλημα, τότε πραγματικά δεν ξέρω αν εγώ ο ίδιος ή κάποιος άλλος προπονητής μπορεί να κάνει κάτι. Aν δεν νιώθουν από μόνοι τους έτοιμοι για αυτά τα παιχνίδια».
Στην Τρίπολη είδαμε την ομάδα σας να παίζει με ένα διαφορετικό σύστημα, 4-4-2 με ρόμβο. Δοκιμάζετε πράγματα ενόψει των ημιτελικών με τον ΠΑΟΚ ή θέλετε να δείτε τους ποδοσφαιριστές σας σε κάποιους άλλους ρόλους;
«Όχι, απλώς είχαμε πολλές ελλείψεις ποδοσφαιριστών και θέλαμε να έχουμε εναλλακτικό τρόπο παιχνιδιού. Κατά τη γνώμη μου όταν ένας ποδοσφαιριστής παίζει καλά, δεν επηρεάζει κανένας τρόπος παιχνιδιού. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η παρουσία του Βέργου, ο οποίος δεν παίζει συνήθως σαν δεξί εξτρέμ. Όμως, αυτή τη φορά έπαιξε και μάλιστα πολύ καλά. Όποιος αρπάζει την ευκαιρία, έχει και συνέχεια. Αν και είναι πολύ μικρός».
Επομένως, θα του δώσετε και άλλες ευκαιρίες έως το τέλος της περιόδου. Εκτός του Βέργου, θα δούμε και άλλους παίκτες απ” την Ακαδημία έως το τέλος της περιόδου;
«Οπωσδήποτε».
Την Κυριακή ακολουθεί ένας αγώνας με ιδιαιτερότητες: ο πρωταθλητής Ολυμπιακός αντιμετωπίζει μία ιστορική ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος, τον Άρη που έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά. Πως προσεγγίζετε αυτόν τον αγώνα;
«Δεν μου αρέσουν καθόλου τα παιχνίδια με ομάδες που έχουν ήδη υποβιβαστεί, ή που θα κριθεί ο υποβιβασμός τους από αυτό το παιχνίδι. Γιατί πραγματικά η λύπη που βλέπουμε στους αντιπάλους μας, ή ο σκληρός τρόπος με τον οποίο πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε, είναι άσχημο σε κάθε άθλημα που παίζουμε. Όμως, εμείς έχουμε την υποχρέωση να κερδίζουμε πάντα. Να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι για να ανακάμψουμε λίγο από τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα που είχαμε».
Θα είναι και το πρώτο παιχνίδι στην έδρα σας μετά από τρία συνεχόμενα εκτός έδρας ματς. Ουσιαστικά είναι ο πρώτος αγώνας μετά από έναν μήνα στον οποίο ανοίγουν ξανά οι θύρες του Καραϊσκάκη. Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα προς τον κόσμο, όχι μόνο για την αναμέτρηση με τον Άρη αλλά και τον πρώτο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ;
«Από όσο γνωρίζω η μεγάλη μας γιορτή έχει κανονιστεί την ημέρα που θα παίξουμε με τον Απόλλωνα. Όμως, είναι πάντα ευχάριστο όταν βρισκόμαστε ξανά με τον κόσμο μας. Είναι ένας κόσμος που πραγματικά έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα μας. Μας ακολουθεί σε όλα τα μέρη, όπου και να έχουμε βρεθεί. Είναι πάντα τόσο κοντά μας, δείχνοντας την υποστήριξή τους στην ομάδα μας, Σε έναν τέτοιο κόσμο μπορείς να ζητήσεις λίγα πράγματα. Γνωρίζουμε ότι θα είναι πάλι στο πλευρό μας. Και αυτό που θέλουμε για μία ακόμη φορά, είναι να τους ευχαριστήσουμε. Γιατί αναγνωρίζουν τη δουλειά που κάνουμε. Και προσπαθούν να μας το δείξουν εμπράκτως».
Κλείνοντας, θα θέλατε εσείς, οι παίκτες σας και η διοίκηση, να αφιερώσετε ένα μέρος του πρωταθλήματος στον Σταύρο Νταϊφά που αποχαιρέτησε χθες η οικογένεια του Ολυμπιακού; Μάλιστα, ήσασταν και εσείς εκεί.
«Όχι μόνο ένα μέρος του τίτλου, αλλά γενικότερα ένα μέρος όλων των επιτυχιών της ομάδας. Πιστεύω πως πρόκειται για έναν άνθρωπο πάρα πολύ σημαντικό για την ιστορία του συλλόγου. Θεμελίωσε την ομάδα. Επομένως, όλες τις γιορτές μας, όλες τις επιτυχίες μας θέλουμε να τις μοιραζόμαστε με αυτόν τον άνθρωπο, ο οποίος έχει παίξει τόσο σημαντικό ρόλο στο σύλλογο».

Πηγή: to-gamato.gr


Η Άλκη Ζέη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!


Η Άλκη Ζέη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!
Ένα αφιέρωμα στην «πρύτανη» της παιδικής λογοτεχνίας, Άλκη Ζέη, διοργανώνεται στις 31 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με την κριτικό παιδικής λογοτεχνίας, Μαρίζα Ντεκάστρο, ενώ στη συζήτηση θα παρέμβει ο παιδικός της φίλος, ποιητής Τίτος Πατρίκιος.
Για το έργο της που αφορά τα παιδιά θα μιλήσει η συγγραφέας Λίλα Κονομάρα, ενώ για το έργο της που αφορά τους ενηλίκους ο κριτικός λογοτεχνίας Βαγγέλης Χατζηβασιλείου.
Αποσπάσματα από έργα της θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Ξένια Καλογεροπούλου και Σοφία Κόκκαλη.
«Από τα μικρά μου χρόνια ως σήμερα, ας μην πω με ακρίβεια πόσα είναι γιατί θα τρομάξω κι εγώ η ίδια, έζησα έναν πόλεμο, δύο εμφύλιους πολέμους, δύο δικτατορίες και δύο προσφυγιές. Δεν τα έζησα σαν απλός παρατηρητής, αλλά παίρνοντας ενεργό μέρος κάθε φορά κι έτσι και να ήθελα δεν θα μπορούσε το συγγραφικό μου έργο να μην επηρεαστεί από τα γεγονότα αυτά που συγκλόνισαν τον τόπο μας. Άθελά μου η ζωή μου μπλέχτηκε μέσα στην ιστορία κι έγινα κι εγώ ένα κομμάτι της. Το συγγραφικό μου λοιπόν έργο, θέλω δεν θέλω είναι γεμάτο ιστορία… Αν πέτυχα να κάνω τα παιδιά να την ακούσουν τουλάχιστον, το μέλλον θα δείξει» έχει δηλώσει η Άλκη Ζέη.
Η εκδήλωση ξεκινά στις 19:00 και διοργανώνεται από το ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο Ο Αναγνώστης, σε συνεργασία με το Megaron Plus και τις εκδόσεις Μεταίχμιο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πρόσωπα της Λογοτεχνίας».
Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30 μ.μ.

Πηγή: athensblog.touristorama.com


Κλειστά τα Τέμπη 1 με 2 Απριλίου


Κλειστά θα είναι τα Τέμπη την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας στην κοιλάδα των Τεμπών, σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.
Συγκεκριμένα για τις ημέρες 01 και 02-04-2014 και για τις ώρες 07:00–20:00 απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο της Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση του Στομίου.
Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:
Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:
Α) Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται :
Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας [Χ/Θ 346+300 Π.Α.Θ.Ε], προς την περιφερειακή οδό Λάρισας-Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας –Τρικάλων – Καλαμπάκας - Γρεβενών, θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.
Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης [Χ/Θ 365+550 Π.Α.Θ.Ε.] όπου θα συνεχίζουν στην Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας –Κοζάνης - Εγνατία οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος κλειδί Ημαθίας .
Β) Όλα τ α Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα και τα φορτηγά έως 3,5 τόνων, θα εκτρέπονται:
Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης [Χ/Θ 365+550 Π.Α.Θ.Ε.] όπου θα συνεχίζουν στην Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας - Μικρού Ελευθεροχωρίου και από εκεί είτε θα κατευθύνονται μέσω Ε.Ο Ελασσόνας – Αγ. Δημητρίου – Κατερίνης και θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε., είτε θα κατευθύνονται μέσω Κοζάνης στην Εγνατία οδό και στη συνέχεια θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε. στο ύψος Κλειδί Ημαθίας.
Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας [Χ/Θ 346+300 Π.Α.Θ.Ε], προς την περιφερειακή οδό Λάρισας - Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας –Τρικάλων – Καλαμπάκας - Γρεβενών, θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.
Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:
Α) Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας (χ/θ 474+500 Π.Α.Θ.Ε.) προς Βέροια (Εγνατία οδό) – Κοζάνη και από εκεί:
είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.,
είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Γρεβενών – Καλαμπάκας - Τρικάλων – Λάρισας και στη συνέχεια διά της περιφερειακής οδού Λάρισας – Τρικάλων θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας.
Β) Όλα τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους, που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται στο ύψος της Κατερίνης προς Άγιο Δημήτριο και μέσω της Ε.Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας - Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.
Γ) Όλα τα οχήματα που θα προέρχονται από Κατερίνη – Πλαταμώνα θα κατευθύνονται προς Κατερίνη και θα ακολουθούν στη συνέχεια την παραπάνω διαδρομή. Όσα εισέλθουν στην περιοχή ευθύνης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας θα αναστρέφονται από τον Α/Κ Αιγάνης και στη συνέχεια, επίσης μέσω Κατερίνης, θα εκτρέπονται κατάλληλα.
Εξαιρούνται από τις παραπάνω ρυθμίσεις, προκειμένου να διευκολύνεται η κοινωνικοοικονομική ζωή των κατοίκων της περιοχής από την οποία διέρχεται η εναλλακτική διαδρομή του ανατολικού άξονα (παραλιακή Αγιοκάμπου), καθώς και των κατοίκων του Δήμου Τεμπών:
Τα λεωφορεία του τοπικού ΚΤΕΛ , για μεταφορά κατοίκων μόνο της περιοχής, ήτοι για την εξυπηρέτηση της δημόσιας επιβατικής συγκοινωνίας των διαμενόντων στην περιοχή κατοίκων και τα φορτηγά, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο αναγκών τοπικού ως άνω χαρακτήρα (λ.χ. τροφοδοσία τοπικών επιχειρήσεων, τουριστικών καταλυμάτων κ.λ.π., συλλογή γάλακτος με βυτιοφόρα γαλακτοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εφοδιασμός κτηνοτροφικών μονάδων με ζωοτροφές κ.α.).
Επισημαίνεται ότι οι εργασίες θα εκτελούνται από 07.00΄ ώρα έως 20.00΄ ώρα, ενώ κατά τις νυχτερινές ώρες το ανωτέρω τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης (Κοιλάδα των Τεμπών) θα δίνεται στην κυκλοφορία για όλα τα οχήματα.

Πηγή: avgi.gr


Ημαθία: Εφιάλτης για δασκάλα που χαροπαλεύει σε νοσοκομείο - Έπεσε αιμόφυρτη στην είσοδο του σχολείου της!


Η άτυχη εκπαιδευτικός υποβλήθηκε σε 5ωρη χειρουργική επέμβαση και οι επόμενες ώρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες από τους θεράποντες γιατρούς...
Σε κρίσιμη κατάσταση, στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, νοσηλεύεται μία 47χρονη δασκάλα από το Νησί Ημαθίας, έπειτα από την παράσυρσή της από απορριμματοφόρο του δήμου Αλεξάνδρειας, στο Καμποχώρι Ημαθίας όπου και εργάζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες η άτυχη δασκάλα μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Νάουσας, ωστόσο λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης κατέληξε στο Παπανικολάου, όπου υποβλήθηκε σε πεντάωρη χειρουργική επέμβαση.

Όλα έγιναν προχθές το πρωί (27-03-2014) όταν η νεαρή γυναίκα ξεκίνησε από το σπίτι για το σχολείο της. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν έφτασε εκεί, πάρκαρε το αυτοκίνητό της και κάτω από συνθήκες που δεν έχουν αποσαφηνιστεί παρασύρθηκε από σκουπιδιάρικο που βρισκόταν στο σημείο.

Οι αστυνομικοί παίρνουν σειρά καταθέσεων τόσο από τον οδηγό και τους υπαλλήλους καθαριότητας, όσο και από τους αυτόπτες μάρτυρες, για να διαπιστώσουν πως ακριβώς έγινε το ατύχημα.

Πηγή: newsit.gr

Ταξιδιωτικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε


Αν θέλετε τα ταξίδια σας να αποκτήσουν την αξία που τους αρμόζει και να αποτελέσουν για εσάς μία ξεχωριστή εμπειρία, τότε δεν έχετε παρά να διαβάσετε τις παρακάτω συμβουλές, οι οποίες θα σας φανούν χρήσιμες και θα σας βοηθήσουν.

Σας συμβουλεύουμε να ανανεώνετε ή να εκδίδετε έγκαιρα το διαβατήριό σας.

Η διαδικασία έκδοσης ή ανανέωσης του διαβατηρίου, σύμφωνα με επίσημες πηγές, έχει την διάρκεια περίπου των τεσσάρων με έξι εβδομάδων. Χρήσιμο είναι πριν ξεκινήσετε τις διαδικασίες οργάνωσης του ταξιδιού σας να σιγουρευτείτε πως έχετε καλύψει τις εκκρεμότητές σας με τα χαρτιά. Να σας υπενθυμίσουμε πως σε ορισμένες χώρες χρειάζεται το διαβατήριό σας να έχει ανανεωθεί τους τελευταίους 6 μήνες και όχι πιο πριν

Επιλέξτε ένα ξενοδοχείο κοντά στο κέντρο της πόλης

Θεωρούμε καλύτερη λύση να επιλέξετε ένα ξενοδοχείο κοντά στο κέντρο πόλης ακόμα και αν κοστίζει παραπάνω, παρά να επιλέξετε ένα ξενοδοχείο στα προάστια ξοδεύοντας χρόνο και χρήμα στις μετακινήσεις. Σας προτείνουμε να ξοδέψετε τον πολύτιμο χρόνο σας για να επισκεφτείτε τα όμορφα αξιοθέατα, να κάνετε βόλτες, shopping therapy, να πιείτε τον καφέ σας ή και ακόμα να απολαύστε το φαγητό σας σε κάποιο εστιατόριο ή ταβέρνα, αναλόγως το μέρος το οποίο βρίσκεστε!

Στα ταξίδια σας ακολουθείστε τα γούστα σας και όχι ότι κάνουν οι υπόλοιποι

Μην οργανώνετε τα ταξίδια σας με βάση τα θέλω των άλλων. Αν για παράδειγμα σας αρέσει να επισκεφτείτε το ταξίδι με μόνη σας βούληση να απολαύσετε τον καφέ σας σε κάποιο καφέ του Παρισιού, μη έχοντας την διάθεση να τραβήξετε φωτογραφίες, να επισκεφτείτε τα μουσεία και πολλά άλλα, εμείς είμαστε υπέρ σας. Άλλωστε κάνουμε ένα ταξίδι επειδή θέλουμε να ξεκουραστούμε και να διασκεδάσουμε και όχι επειδή θέλουμε να αγχωθούμε.

Πηγή: touristorama.com


Σχολικό πριμ σε μαθητές για να φάνε λαχανικά


Με ένα συμβολικό ποσό θα «δωροδοκούνται» οι μαθητές στα σχολεία της Μελβούρνης σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες και να καταπολεμηθεί η παχυσαρκία.
Η σχετική πρόταση προβλέπει την εφαρμογή του μέτρου στα δημοτικά σχολεία της Μελβούρνης, όπου οι μαθητές θα πληρώνονται 25 σεντς την ημέρα.
Έμπνευση για αυτή την κίνηση αποτέλεσε το επιτυχημένο μοντέλο της Γιούτα των Η ΠΑ. Εκεί ο αριθμός των μαθητών που δελεάστηκαν έφτασε από το 40% στο 80%.
Ακόμα και όταν το σχολείο σταμάτησε το πρόγραμμα, το ποσοστό των παιδιών που έτρωγαν τα λαχανικά τους παρέμεινε σε επίπεδα της τάξης του 60%.

Πηγή: logodiatrofis.gr

Ποιoς είναι ο νικητής του Φεστιβαλ Γαλλόφωνου κινηματογράφου;


Με την απονομή των βραβείων και την προβολή της ταινίας Ένας Πύργος στην Ιταλία, παρουσία της σκηνοθέτιδος, αποχαιρέτισε το 15ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου το αθηναϊκό κοινό, λίγο πριν ανηφορίσει στη Θεσσαλονίκη.

Το βραβείο της κριτικής επιτροπής απονεμήθηκε στην ταινία Michael Kohlhaas του Αρνό ντε Παλιερέ.

Πρόκειται για μία πραγματική ιστορία που ασχολείται με τον αγώνα ενός εμπόρου αλόγων να πετύχει την αποκατάσταση των δικαιωμάτων του.

Η ηθοποιός Γωγώ Μπρέμπου για το TV5 MONDE έδωσε το βραβείο στον εκπρόσωπο των εταιριών διανομής της ταινίας για την Ελλάδα. Το βραβείο θα δοθεί για την προώθηση της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.

Η κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ αποφάσισε και φέτος να απονείμει τιμητική διάκριση στην ταινία Καμίλ Κλοντέλ 1915 του Μπρούνο Ντιμόν, η οποία παρακολουθεί μερικές ημέρες από τη ζωή της διάσημης γλύπτριας και ερωμένης του Ροντέν.

H ταινία που το κοινό ψήφισε ως καλύτερη είναι το Tα καλύτερα έρχονται της Μαριό Βερνού.

Στην τελετή λήξης, η οποία πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο Δαναό, παρευρέθηκαν πολλοί πρέσβεις ξένων χωρών. Την τελετή παρουσίασε ο δημοσιογράφος Ορέστης Ανδρεαδάκης.

Μετά την απονομή των βραβείων, η σκηνοθέτης Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι παρουσίασε την ταινία της Ένας πύργος στην Ιταλία που προβλήθηκε στην τελετή λήξης.

Ακολούθησε και δεύτερη προβολή της ταινίας για το κοινό.

Από την Πέμπτη, το Φεστιβάλ ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη και στον κινηματογράφο Ολύμπιον της πλατείας Αριστοτέλους.

Πηγή: touristorama.com


Πολίτης μήνυσε τον Άδωνι ότι αγόρασε μεζονέτα σε τιμή πολλαπλάσια αυτής που έβαλε στο πόθεν έσχες...


Μπλεξίματα για τον υπουργό Υγείας - Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε την μηνυτήρια αναφορά στη Βουλή -Πολίτης υποστηρίζει ότι το 2007 ο Άδωνις αγόρασε μεζονέτα  217 τετραγωνικών μέτρων στο Μαρούσι Αττικής με δηλωθείσα αξία 274.938 ευρώ για την οποία έλαβε δάνειο 530.000
Στη Βουλή για τα περαιτέρω διαβιβάστηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αθανάσιο Κατσιρώδη, μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει πολίτης σε βάρος του υπουργού Υγείας  Άδωνι  Γεωργιάδη για ψευδή δήλωση περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες).

Ο πολίτης υποστηρίζει ότι ο υπουργός Υγείας το 2007 αγόρασε μεζονέτα  217 τετραγωνικών μέτρων στο Μαρούσι Αττικής, έναντι του ποσού των 274.938 ευρώ.

Όμως, σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά, η αξία του επίμαχου ακινήτου είναι πολλαπλάσια από αυτή που δηλώθηκε και προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών του επικαλείται  συγκριτικά στοιχειά αγοραπωλησιών που έγιναν στην περιοχή κοντά στο ακίνητο του κ. Γεωργιάδη.

Ακόμη, αναφέρεται στην  μηνυτήρια αναφορά, ότι ο υπουργός Υγείας για την αγορά της μεζονέτας στο Μαρούσι έλαβε δάνειο από Τράπεζα ύψους 530.000 ευρώ.

Ο μηνυτής ζητά να ερευνηθεί εάν το ποσό που δηλώθηκε για την αγορά της μεζονέτας (274.938 ευρώ)  είναι το πραγματικό τίμημα που καταβλήθηκε, όπως επίσης ζητάει να ελεγχθεί εάν πράγματι έγιναν επισκευαστικές εργασίες στο ακίνητο ή εάν πήγε όλο το ποσό του δανείου για την αγορά του ακινήτου.

Με άλλα λόγια ο μηνυτής αναφέρει ότι ο κ. Γεωργιάδης προκειμένου να μπορέσει να λάβει υψηλότερο δάνειο, δήλωσε στην Τράπεζα ότι θα πραγματοποιήσει στην μεζονέτα επισκευαστικές εργασίες. Στην πραγματικότητα όμως, όλο το ποσό του δανείου δόθηκε για την αγορά της μεζονέτας και κατά συνέπεια η τιμή αγοράς (274.938 ευρώ) δεν ανταποκρίνεται την πραγματικότητα. Επίσης, ο μηνυτής ζητάει να ελεγχθεί  και ο πωλητής της μεζονέτας.
Τέλος,  με την μηνυτήρια αναφορά ζητείται να ελεγχθεί εάν  ο υπουργός Υγείας  έχει υποβάλλει ψευδή δήλωση πόθεν έσχες, εάν το πραγματικό ποσό αγοράς του ακινήτου είναι  274.938 ευρώ και  εάν έχει καταβάλλει τους αναλογούντες φόρους για την αγορά της μεζονέτας στο Μαρούσι.

Πηγή: protothema.gr


Ποια χώρα δηλώνει γοητευμένη με την Ελλάδα;


Ποια είναι τα Ελληνικά νησιά που αγαπούν οι Σουηδοί;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Σουηδικής Εφημερίδας "Expressen", τα δέκα καλύτερα νησιά για τους Σουηδούς είναι η Κρήτη, Νάξος, Αμοργός, Κάρπαθος, Σάμος, Ρόδος, Τήλος, Σκιάθος, Σκόπελος και Σαντορίνη.

«Η Κρήτη αποτελεί το πιο δημοφιλές νησί του 2013, σύμφωνα με τους αναγνώστες του διαδικτυακού τόπου www.kalimera.se»,  η Νάξος διαθέτει υπέροχες παραλίες, μερικές εξ αυτών είναι ιδανικές για γουίντ σέρφινγκ, καθώς και όμορφα/ γραφικά χωριά. Επιπλέον, γίνεται αναφορά στα γυρίσματα της ταινίας «The Big Blue» που πραγματοποιήθηκαν στην Αμοργό, ενώ παράλληλα υπογραμμίζεται η ομορφιά της φύσης στην Κάρπαθο και τα ιστορικά αξιοθέατα της Σάμου.

Στη συνέχεια, ακολουθεί η Ρόδος, το τέταρτο μεγαλύτερο σε έκταση νησί της Ελλάδας, με έντονη νυχτερινή διασκέδαση και πολιτιστική κληρονομιά. Έπειτα προβάλλεται η Σκιάθος, ως «εκπρόσωπος» των Βορείων Σποράδων, ενώ ακολουθεί η Σκόπελος, νησί στο οποίο γυρίστηκε και η κινηματογραφική ταινία «Mamma Mia», αναδεικνύοντας τόσο το πράσινο της φύσης όσο και το γαλάζιο της θάλασσας του νησιού. Η λίστα ολοκληρώνεται με τη Σαντορίνη και τη γνωστή έκρηξη του ηφαιστείου, που έγινε πριν από 3.500 χρόνια.

Πηγή: touristorama.com


Η Κασσάνδρα συμμετέχει στην "Ώρα της Γης"


Στην Ώρα της Γης που θα πραγματοποιηθεί για άλλη μια χρονιά σήμερα, συμμετέχει ο Εκπολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Κασσανδρείας «Η Κασσάνδρα» και καλεί όλο τον κόσμο να παραστεί στην πλατεία της πόλης, με φαναράκια.
Να σημειώσουμε ότι η Ώρα της Γης διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2007 από το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) στην Αυστραλία και γρήγορα επεκτάθηκε σε όλο τον κόσμο, καθώς στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα κλιματικής αλλαγής.
Έτσι φέτος, η Ώρα της Γης πραγματοποιείται σήμερα, από τις 8.30 μ.μ. έως τις 9.30 μ.μ. με σβηστά τα φώτα και ότι άλλο καταναλώνει ενέργεια.

Ο Αερολιμένας Αθηνών 4ος στα καλύτερα αεροδρόμια της Νότιας Ευρώπης!


Μια από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις για τη βιομηχανία των αεροδρομίων σε όλο τον κόσμο, τα Διεθνή Βραβεία Αεροδρομίων για το 2014 ανέδειξαν για δεύτερη συνεχή χρονιά το Αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης, ως το καλύτερο του κόσμου. Σημαντική διάκριση κατέκτησε και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος, κατακτώντας την τέταρτη θέση στην κατηγορία “Τα καλύτερα αεροδρόμια στη Νότια Ευρώπη”.

Τα καλύτερα αεροδρόμια στη Νότια Ευρώπη είναι:

1. Αεροδρόμιο El Prat Βαρκελώνης, Ισπανία
2. Αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, Τουρκία
3. Αεροδρόμιο Barajas Μαδρίτη, Ισπανία
4. Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Ελλάδα
5. Αεροδρόμιο Portela Λισαβόνας, Πορτογαλία
6. Αεροδρόμιο Porto Francisco Sá Carneiro, Πόρτο, Πορτογαλία
7. Αεροδρόμιο Nice Côte d' Azur, Νίκαια, Γαλλία
8. Διεθνές Αεροδρόμιο της Μάλτας, Βαλέτα, Μάλτα
9. Αεροδρόμιο Marseille Provence, Μασσαλία, Γαλλία
10. Αεροδρόμιο Πάλμα ντε Μαγιόρκα, Palma, Ισπανία

Πηγή: touristorama.com


Εξιχνιάστηκαν κλοπές σε Χαλκιδική και Πέλλα


23χρονος Ελληνας φαίρεσε ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα και τιμαλφή

Για διαρρήξεις σε τέσσερα διαμερίσματα στους νομούς Χαλκιδικής και Πέλλας, από τα οποία αφαίρεσε ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα και τιμαλφή, κατηγορείται ότι διέπραξε ένας 23χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία.

Οι διαρρήξεις έγιναν το διάστημα από τον Νοέμβριο του 2012 έως τον ίδιο μήνα την επόμενη χρονιά. Ο κατηγορούμενος άλλοτε παραβίαζε τις μπαλκονόπορτες κι άλλοτε τις κεντρικές εισόδους των διαμερισμάτων - «στόχων» του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, για την ίδια υπόθεση κατηγορείται ένας 22χρονος, στον οποίο διέθετε ο 23χρονος τη λεία του.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τους δύο παραπάνω θα αποσταλεί στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: protothema.gr


Ανοικτό και Δευτέρα το Μουσείο της Ακρόπολης από 1η Απριλίου


Ανοικτό και τις Δευτέρες από τις 8 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι θα είναι το Μουσείο της Ακρόπολης από την 1η Απριλίου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου, προκειμένου να ανταποκριθεί στον αυξημένο αριθμό επισκεπτών στη χώρα μας την περίοδο αυτή.

Συγκεκριμένα οι ώρες λειτουργίας του μουσείου θα έχουν ως εξής:

Δευτέρα: 8 π.μ. – 4 μ.μ.
Τρίτη έως Κυριακή: 8 π.μ. – 8 μ.μ.
Παρασκευή: 8 π.μ. – 10 μ.μ.

Πηγή: touristorama.com


Πως περιγράφουν οι 20άρηδες την Μελίνα Μερκούρη;


Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Η Χαλκιδική θα απολαμβάνει ψηφιακό σήμα από την 1η Ιουλίου 2014


Η Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση (DVB-T) αποτελεί τη νέα τεχνολογία μετάδοσης σήματος, η οποία σταδιακά αντικαθιστά την παραδοσιακή αναλογική που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Αποτελεί μια απόφαση της Παγκόσμιας Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU) και ισχύει για όλες τις χώρες παγκοσμίως, με καταληκτική χρονιά το 2015.

Η 17χρονη που φοβάται... το φαγητό!


Η νεαρή Leah Frost αντιμετωπίζει ένα αρκετά σπάνιο πρόβλημα, το οποίο την ταλαιπωρεί από τότε που ήταν μικρή.

Όπως αναφέρει η Mirror η 17χρονη κοπέλα από το Leeds της Βρετανίας, φοβάται όλες τις τροφές, εκτός από τα μακαρόνια κονσέρβας.

Τι και αν η μητέρα της, η Υvonne, έχει προσπαθήσει τα πάντα προκειμένου να την κάνει να προσθέσει και άλλα πράγματα στις διατροφικές συνήθειές της.

Ακόμα και μια ειδική θεραπεία που ακολούθησε δεν την βοήθησε. Όπως λέει η Leah τα μόνα φαγητά που έχει καταφέρει να προσθέσει στο αρκετά περιορισμένο μενού της είναι πατατάκια, ψωμί, τυρί και κέικ.

''Όταν κάποιος βάζει μπροστά μου ένα φαγητό, δεν ξέρω αν πρέπει να το φάω, αν είναι σωστό, αγχώνομαι και τελικά φοβάμαι'', λέει η κοπέλα και προσθέτει ''Ακόμα και τις τροφές που τρώω πρέπει να ξέρω ότι είναι οι σωστές'', συνεχίζει, ''δεν μπορώ να φάω για παράδειγμα οποιαδήποτε πατατάκια''.

Ειδικοί διατροφολόγοι αλλά και ψυχολόγοι προσπαθούν να βοηθήσουν την κοπέλα.

Πηγή: logodiatrofis.gr


Δύο προτάσεις γάμου στην Εφές!


Οι Τούρκοι έχασαν στο μπάσκετ, κέρδισαν όμως στην αγάπη. Στο παιχνίδι της Εφές με την Κούτσα Λαμποράλ (79-105) έγιναν δύο προτάσεις γάμου. Η μία στην εξέδρα και η άλλη στο ημίχρονο στο παρκέ. Δείτε το βίντεο!



Πηγή: sportdog.gr


Η Τουρκία μπλόκαρε και το YouTube!


Αφού προσπάθησε να φιμώσει το Twitter (η λειτουργία του επανήλθε προσωρινά μετά από δικαστική απόφαση), ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας (Tayyip Erdogan) φαίνεται ότι έδωσε εντολή για το μπλοκάρισμα του YouTube!
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το YouTube δεν είναι πλέον προσβάσιμο από τη γειτονική χώρα και ο λόγος είναι ότι ανέβηκε video όπου ο επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών της Τουρκίας φέρεται να συζητά για στρατιωτικές επεμβάσεις στη Συρία μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών και τον επικεφαλή των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης, σε άλλο video υπονοείται ότι ο Erdogan οργάνωσε την αποκάλυψη του σεξουαλικού σκανδάλου για τον πολιτικό του αντίπαλο Baykal…
Μένει να δούμε πόσο θα κρατήσει και αυτή η απαγόρευση ή αν θα πάρει σειρά και το Facebook…

Πηγή: techgear.gr

Ελλάδα- Γαλλία προχωρούν μαζί!


Τουριστική συμμαχία αναμένεται  ανάμεσα σε Γαλλία και Ελλάδα. Κύριος στόχος;  Oι δύο χώρες να αξιοποιήσουν τις διεθνείς τουριστικές τάσεις, να οργανώσουν «τουριστικά πακέτα», και να στοχεύσουν ενιαία στις αγορές της Κίνας, των ΗΠΑ και της Βραζιλίας συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο της επίσκεψης της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη στο Παρίσι.

Η σχετική απόφαση εντάσσεται στην ευρύτερη συνεργασία που από πέρυσι ξεκίνησαν οι δύο χώρες με την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας το οποίο ήδη έχει φέρει αποτελέσματα. Γι’ αυτό και φέτος με αποδοχή και των δύο πλευρών προχωρεί με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς η εφαρμογή του. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία εκπροσώπων του γαλλικού τουρισμού το 2013 οι αφίξεις επισκεπτών από την Γαλλία αυξήθηκαν κατά 19,2% (1 εκατ. 150χιλιάδες άτομα) ενώ για το 2014 σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία του CETO(φορέας των Tour Operators) και τις σχετικές προβλέψεις αναμένεται να καταγραφεί νέα άνοδος της τάξης του 15%.

Πηγή: touristorama.com


Πέντε Δευτερόλεπτα στο Κενό, του Πασκάλ Σομέιγ


Η Odeon παρουσιάζει στους κινηματογράφους μία συγκινητική ταινία του Πασκάλ Σομέιγ, για τις δεύτερες ευκαιρίες, με τίτλο «Πέντε Δευτερόλεπτα στο Κενό», από 27 Μαρτίου 2014.
Η ταινία που είναι βασισμένη στο best seller του δημοφιλούς Βρετανού συγγραφέα Νικ Χόρνμπι (“About a boy”) και διασκευασμένη από τον Τζακ Θόρν (“This is England”), παρουσιάζει τη γλυκόπικρη ιστορία τεσσάρων άγνωστων ανθρώπων που θέλουν να βάλουν τέλος στη ζωή τους, αλλά εκείνη έχει αλλά σχέδια …
Όταν η ζωή αρχίζει να σου χαμογελά

Πώς θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών


Και τελικά ο γρίφος λύθηκε. Οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των συστημικών τραπεζών θα γίνουν με όρους αγοράς. Δηλαδή σε «δίκαιες και εύλογες» τιμές, όπως ανέφερε και ο επίτροπος Αλμούνια στην επιστολή του. Χθες δόθηκε στη δημοσιότητα το προσχέδιο του πολυνομοσχεδίου, τμήμα του οποίου είναι και ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση.

Σε αυτό προβλέπεται ότι:
Οι αυξήσεις θα γίνουν με βάση τις τιμές αγοράς των μετοχών και ακόμα χαμηλότερα.
Το ΤΧΣ έχει κάλυψη είτε συμμετάσχει στις αυξήσεις, είτε όχι
 Υπάρχει πρόβλεψη για δημόσια προσφορά προς τους κατόχους των warrants.
Ενσωματώνεται  η κοινοτική οδηγία για την διάσωση μιας τράπεζας με «κούρεμα» μετόχων και ομολογιούχων (bail-in).
Παρέχεται πλήρης νομική κάλυψη στα μέλη του ΤΧΣ.
Συγκεκριμένα στο άρθρο 7 προβλέπεται, για το ύψος της τιμής που θα διενεργηθούν οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών, ότι:
«Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών στον ιδιωτικό τομέα δύναται να είναι χαμηλότερη της τιμής προηγούμενων καλύψεων μετοχών από το Ταμείο, ή της τρέχουσας  χρηματιστηριακής τιμής».
Ακόμα  διευκρινίζεται ότι «δεν επιτρέπεται η διάθεση νέων μετοχών στον ιδιωτικό τομέα σε τιμή κατώτερη της τιμής κάλυψης αυτών από το Ταμείο στο πλαίσιο της ίδιας έκδοσης».
Πιο απλά αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση της Eurobank, οι νέες μετοχές μπορούν να διατεθούν σε τιμή χαμηλότερη από την τρέχουσα (στο 0,47 ευρώ/ανά έκλεισε χθες η τιμή), και ότι  το ΤΧΣ θα αποκτήσει μετοχές στην ίδια τιμή με τους ιδιώτες.
Για την μείωση της συμμετοχής του ΤΧΣ στο άρθρο 8 προβλέπεται ότι :  «Το  ΤΧΣ δύναται να μειώνει τη συμμετοχή του στις τράπεζες, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, δια της παραίτησης  από την άσκηση  ή με τη διάθεση των δικαιωμάτων προτίμησης που του αναλογούν».
Δηλαδή το συγκεκριμένο άρθρο προσφέρει κάλυψη στη διοίκηση του ΤΧΣ για τις περιπτώσεις των αυξήσεων της Τράπεζας Πειραιώς και της AlphaBank,  καθώς οι δύο τράπεζες κάλυψαν πλήρως τις ανάγκες τους από ιδιώτες επενδυτές. Και ακόμα το  ΤΧΣ δύναται να μην συμμετάσχει στην αύξηση της Eurobank,  αν αυτή καλυφθεί στο σύνολο της από ιδιώτες.
Στο άρθρο 6α ενσωματώνεται η κοινοτική νομοθεσία για τη διάσωση τράπεζα με «κούρεμα» μετόχων και ομολογιούχων (bailin). Προβλέπεται δηλαδή ότι στην περίπτωση  διάσωσης τράπεζας από το ΤΧΣ 9σπάσιμο σε καλή και κακή), για την απορρόφηση των ζημιών συμμετέχουν πρώτα οι μέτοχοι, κάτοχοι κοινών μετοχών, μετά οι κάτοχοι προνομιούχων μετοχών και τελευταίοι οι κάτοχοι τίτλων μειωμένης εξασφάλισης. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται και οι ομολογιούχοι μειωμένης εξασφάλισης που ενδέχεται να υποστούν «κούρεμα» αν η αξία των μετοχών δεν καλύπτει τις ζημιές.
Σχετικά με τις ποινικές ευθύνες του ΤΧΣ προβλέπεται ότι «οι αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής, εφόσον λαμβάνονται σύμφωνα με τον παρόντα νόμο, θεωρούνται επωφελείς και συμφέρουσες για το Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο και υπηρετούσες τη χρηστή διαχείριση της περιουσίας του Ταμείου, όσον αφορά την αστική ευθύνη των μελών του Γενικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Επιτροπής καθώς και του προσωπικού του Ταμείου, έναντι τρίτων και έναντι του Ελληνικού Δημοσίου. Η διάταξη αυτή δεν απαλλάσσει τους ανωτέρω από τυχόν ευθύνη τους έναντι του Ταμείου».

Πηγή: fpress.gr


ΗΠΑ: Ενα στα 68 παιδιά είναι αυτιστικό


Ο αυτισμός είναι πέντε φορές πιο συχνός στα αγόρια απ’ ό,τι στα κορίτσια, με ένα αγόρι στα 42 να πάσχει από κάποια διαταραχή, έναντι ενός κοριτσιού στα 189

Ενα στα 68 παιδιά στις ΗΠΑ είναι αυτιστικό, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των υγειονομικών αρχών που δημοσιεύθηκαν σήμερα, γεγονός που σηματοδοτεί μια αύξηση 30% σε σχέση με το 2012.

Πριν δύο χρόνια ένα παιδί στα 88 έπασχε από διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού, αναφέρει το Ομοσπονδιακό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις ένα παιδί στα 68, δηλαδή 14,7 παιδιά στα χίλια ηλικίας οκτώ ετών πάσχουν από κάποια διαταραχή, διευκρινίζει το CDC.

Οι αριθμοί εξακολουθούν να δείχνουν ότι ο αυτισμός είναι πέντε φορές πιο συχνός στα αγόρια απ’ ό,τι στα κορίτσια, με ένα αγόρι στα 42 να πάσχει από κάποια διαταραχή, έναντι ενός κοριτσιού στα 189.

Επίσης ο αυτισμός είναι πιο συχνός στα παιδιά των λευκών απ’ ό,τι σε αυτά των μαύρων ή των ισπανόφωνων, επισημαίνει η έκθεση του CDC.

Εξάλλου η έκθεση αποκαλύπτει ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων ο αυτισμός διαγιγνώσκεται στην ηλικία των 4 ετών, παρότι το σύνδρομο μπορεί να εντοπιστεί ήδη από τα 2.

«Πρέπει να κάνουμε περισσότερα ώστε η διάγνωση να γίνεται νωρίτερα», δήλωσε η δρ. Κολίν Μπόιλ, διευθύντρια του εθνικού κέντρου γενετικών ανωμαλιών και προβλημάτων ανάπτυξης του CDC.

«Η έγκαιρη διάγνωση του αυτισμού είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή για να κάνουμε τη διαφορά στη ζωή αυτών των παιδιών», υπογράμμισε.

Πηγή: protothema.gr

Η Βόρεια Ελλάδα μπορεί να «χωρέσει» 15 υδατοδρόμια


 Έχει δοθεί το «πράσινο φως» για τη λίμνη Βεγορίτιδα - Δρομολογούνται οι διαδικασίες για Κατερίνη, Κασσάνδρα, Πόρτο Καρράς, Αλεξανδρούπολη
Την εκτίμηση ότι η Βόρεια Ελλάδα θα μπορούσε να «σηκώσει» έως και 15 υδατοδρόμια που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν 15-20 θέσεις εργασίας το κάθε ένα, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Κ2 Smart Jets», Ανδρέας Καροτσιέρης, που έχει «έχει εγκριθεί να αδειοδοτήσει» 16 υδατοδρόμια συνολικά στη χώρα, μέσω της θυγατρικής της «Ελληνικά Υδατοδρόμια».

Σύμφωνα με τον κ. Καροτσιέρη, η εταιρεία έχει ήδη λάβει το «πράσινο φως» για να προχωρήσει στην αδειοδότηση υδατοδρομίου στη λίμνη Βεγορίτιδα, ενώ περιμένει αντίστοιχες εγκρίσεις, ώστε να δρομολογήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες σε Κατερίνη, Κασσάνδρα και Πόρτο Καρράς (Χαλκιδική), αλλά και στην Αλεξανδρούπολη ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και για τη λίμνη Κερκίνη. Παράλληλα, προτείνει αντίστοιχη αδειοδότηση και για τον Άγιον Όρος, ενώ σε επόμενη φάση θα κινήσει τις διαδικασίες και για Καβάλα, Καστοριά, Βόλο, Σκιάθο, Σκύρο, Σκόπελο και άλλες περιοχές.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Καροτσιέρης επισήμανε ότι το 10ετές επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρείας, προϋπολογισμού 170 εκατ. ευρώ, προβλέπει συνολικά 48 συνδέσεις με 19 υδροπλάνα.

Στη λίστα των «16», όμως, δεν περιλαμβάνεται η Θεσσαλονίκη, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία έχει ήδη δρομολογήσει -ή πρόκειται να το πράξει- τις διαδικασίες για την αδειοδότηση υδατοδρομίων σε κοντινές στην πόλη περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο: από το βήμα της εκδήλωσης, ο κ.Καροτσιέρης ανακοίνωσε ότι υπεγράφη συμφωνία συνεργασίας με διαχειριστή υδατοδρομίων/υδροπλάνων στην Τουρκία.

Μιλώντας ειδικά για τη φετινή σεζόν ο κ.Καροτσιέρης υποστήριξε ότι δυστυχώς «η σεζόν έχει χαθεί», καθώς ακόμη δεν υπάρχει «ούτε ένα εγκεκριμένο υδατοδρόμιο στην Ελλάδα» παρότι το κόστος μιας τέτοιας επένδυσης δεν ξεπερνά τα 50.000-80.000 ευρώ.

«Θα φέρουμε τα υδροπλάνα, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν και τα απαιτούμενα σημεία προσέγγισής τους», σημείωσε ο κ. Καροτσιέρης, ενώ ειδικά για την περιοχή της Θεσσαλονίκης επισήμανε ότι ένα τέτοιο σημείο θα μπορούσε να είναι η νέα παραλία της.

Συνέκρινε, τέλος, την περίπτωση της Ελλάδας με εκείνη των νήσων Μαλδίβες, για τις οποίες, όπως είπε, αριθμούν 1190 νησιά (220 κατοικημένα), έναντι 1400 (227 κατοικημένων) για την Ελλάδα, έχουν ακτογραμμή 650 χιλιομέτρων, έναντι 13.700 χλμ για την Ελλάδα και μόλις δύο κεντρικά αεροδρόμια, έναντι 39 στην Ελλάδα, ωστόσο, στις νήσους επιχειρούν επιτυχώς 64 υδροπλάνα, έναντι ...μηδέν στην Ελλάδα.

Παράλληλα, στο Βανκούβερ του Καναδά, γίνονται ετησίως 40.000 κινήσεις υδροπλάνων ενώ επί 30 χρόνια λειτουργίας του υδατοδρομίου δεν έχει σημειωθεί ούτε ένα ατύχημα.

Πηγή: protothema.gr


Χαλκιδική: Αισιοδοξία παρά τη μείωση των κρατήσεων από Ρωσία


Η μείωση στις προκρατήσεις ήταν αναμενόμενη, λόγω της υποτίμησης του Ρωσικού νομίσματος
Θετικά είναι είναι τα μηνύματα σύμφωνα με τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής - ο οποίος συμμετείχε και φέτος στην έκθεση ΜΙΤΤ στην Μόσχα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-  για την φετινή τουριστική σεζόν παρόλο που μέχρι στιγμής καταγράφεται μείωση της τάξης του 15% στις προκρατήσεις.

Κλίμα αισιοδοξίας υπάρχει λοιπόν για το καλοκαίρι του 2014 μιας και τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως οι αφίξεις φέτος θα αγγίξουν τις 150.000, περίπου όσες ήταν δηλαδή και το καλοκαίρι του 2013.

Η μείωση στις προκρατήσεις ήταν αναμενόμενη λόγω της υποτίμησης του Ρωσικού νομίσματος σε σχέση με το ευρώ αλλά και λόγω τις γενικότερης αναταραχής στην Ουκρανία εξαιτίας των πολιτικοοικονομικών εξελίξεων, όμως η τουριστική σεζόν στην Χαλκιδική όπως όλα δείχνουν θα είναι ανάλογη με την αυτή του 2013 με τους Ρώσους να πρωταγωνιστούν και φέτος στην περιοχή.

“Η Χαλκιδική έχει την τύχη να έχει κοντά της μεγάλα τουριστικά γραφεία ελληνικών συμφερόντων που κρατούν τον προορισμό ψηλά στις προτιμήσεις των Ρώσων πολιτών”, αναφέρει ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής.

Ο Ομπάμα σχεδιάζει το τέλος της αποθήκευσης δεδομένων από την NSΑ


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα περιέγραψε σήμερα ενδελεχώς το σχέδιό του για τις μεταρρυθμίσεις, το οποίο προβλέπει πως τα δεδομένα των τηλεφωνικών κλήσεων που γίνονται στις ΗΠΑ δεν θα συλλέγονται πλέον ούτε θα αποθηκεύονται από την αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA), αλλά θα παραμένουν στην κυριότητα των εταιρειών τηλεφωνίας.
"Αφού μελέτησα με προσοχή τις διαθέσιμες επιλογές, αποφάσισα ότι ο καλύτερος δρόμος είναι το κράτος να μην συλλέγει πλέον, ούτε να αποθηκεύει αυτά τα δεδομένα όπως-όπως", επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, στην οποία αναφέρεται λεπτομερώς στο νομοσχέδιο που σκοπεύει να υποβάλει στο αμερικανικό Κογκρέσο.
"Αντ' αυτού, τα δεδομένα θα πρέπει να παραμένουν στις εταιρείες τηλεφωνίας", προσθέτει.
Ο Ομπάμα σημειώνει επίσης ότι θα ήθελε να δοθεί τέλος στο πρόγραμμα τηλεφωνικής παρακολούθησης όπως αυτό υφίσταται σήμερα και το οποίο αποκάλυψε ο πρώην σύμβουλος της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν τον περσινό Ιούνιο, διαφυλάσσοντας ωστόσο παράλληλα την ικανότητα των υπηρεσιών πληροφοριών να εντοπίζουν ενδεχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις υπόπτων τρομοκρατών.
Σύμφωνα με την πρότασή του, η οποία χρειάζεται την υιοθέτηση ενός νέου νόμου από το Κογκρέσο, οι αρχές θα πρέπει κατ' αρχήν να εξασφαλίζουν ένταλμα από έναν δικαστή του Fisc, του μυστικού δικαστηρίου εποπτείας των υπηρεσιών εξωτερικών πληροφοριών, για να μπορούν να ζητήσουν από τις εταιρείες τηλεφωνίας λεπτομέρειες για τις τηλεφωνικές κλήσεις ενός συγκεκριμένου τηλεφωνικού αριθμού (διάρκεια, χρονολογικός κατάλογος κλήσεων, αριθμοί που εκλήθησαν, αλλά όχι τις εγγραφές των συνομιλιών). Μια εξαίρεση προβλέπεται στην περίπτωση έκτακτης ανάγκης που συνδέεται με την εθνική ασφάλεια.
"Η προσέγγιση αυτή θα μας επιτρέψει να εξασφαλίσουμε τις πληροφορίες που είναι χρήσιμες για τις ανάγκες μας σε δεδομένα ενισχύοντας ταυτοχρόνως την εμπιστοσύνη των ανθρώπων στον τρόπο με τον οποίο συλλέγονται και αποθηκεύονται οι πληροφορίες", διευκρινίζει ο Μπαράκ Ομπάμα στην ανακοίνωσή του.
Εν αναμονή της ψήφισης μιας μεταρρύθμισης από το Κογκρέσο, η κυβέρνηση θα ζητήσει από την δικαιοσύνη να παρατείνει κατά 90 ημέρες το σημερινό τηλεφωνικό πρόγραμμα.

Πηγή: news247.gr


Πώς θα προστατέψουμε την ψυχική υγεία των παιδιών;


«Παιδιά σε Κίνδυνο: Πρόληψη και Θεραπεία»: Ημερίδα από την η Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού «ΕΛΙΖΑ» και την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία “Ένα παιδί, ένας κόσμος”

H Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού «ΕΛΙΖΑ» και η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία “Ένα παιδί, ένας κόσμος” διοργανώνουν επιστημονική ημερίδα με θέμα «Παιδιά σε Κίνδυνο: Πρόληψη και Θεραπεία», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Μαρτίου, 09.00-18.00, στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Στην ημερίδα συμμετέχουν έξι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις από το χώρο της παιδικής μέριμνας και ψυχικής υγείας των παιδιών, που έχουν εντάξει στα προγράμματά τους τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Επίσης, τέσσερις ομιλητές θα εστιάσουν στην πρώιμη θεραπευτική παρέμβαση με γονείς και βρέφη-νήπια, στη δικαστική προστασία κακοποιημένων παιδιών και σε παρεμβάσεις στο σχολικό χώρο παιδιών μεταναστών.

Στην ημερίδα θα συμβάλλουν ακόμα δύο διακεκριμένες ομιλήτριες με ιδιαίτερη γνώση του αντικειμένου, η Μaria Keller-Hamela από την Πολωνία και η καθηγήτρια Ingrid Leth από τη Δανία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν το αναλυτικό πρόγραμμα της επιστημονικής εκδήλωσης στις ιστοσελίδες των δύο οργανώσεων: www.eliza.org.gr και www.paidi-kosmos.gr

Πηγή: protothema.gr


Μήνυμα αλληλεγγύης στον αγώνα της Χαλκιδικής από Ψαρογιώργη και των κατοίκων του Αποπηγαδίου Χανίων


Από το Αποπηγάδι μέχρι τις Σκουριές δεν σκύβουμε κεφάλια ,υψώνουμε γροθιές!
Μήνυμα αλληλεγγύης του Ψαρογιώργη και των κατοίκων του Αποπηγαδιού στον αγώνα της Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού!
"Δε τσι φοβούμαι τσ' άδικους μα εγώ θεριά μερώνω ,του αδικημένου η σιωπή με πλημμυρίζει πόνο"
Ψαρογιώργης

Όχι... Μαλαγανιές στον Πρωτθαλητή!


Ο Ολυμπιακός με εκπληκτική εμφάνιση... σκόρπισε στη Μάλαγα με 80-63 την Ουνικάχα και έκανε μεγάλο βήμα πρόκρισης. Εξαιρετικοί Σπανούλης (20π.) και Λοτζέσκι (18π.). Δείτε τις καλύτερες φάσεις!



Πηγή: sportdog.gr

Αστυνομικοί "μαϊμού" στη Χαλκιδική


Τρία άτομα, παριστάνοντας τους Αστυνομικούς, σταμάτησαν σήμερα στην Ιερισσό, στις 12 το μεσημέρι, μια Γερμανίδα υπήκοο, με το πρόσχημα να ελέγξουν τα χαρτιά της και το αυτοκίνητο που οδηγούσε.
Ενημέρωσαν τη γυναίκα ότι έχει λήξει η κάρτα καυσαερίων και της επέβαλλαν πρόστιμο 30 ευρώ, το οποίο ζήτησαν να πληρωθεί άμεσα. Η γυναίκα πλήρωσε το πρόστιμο, ωστόσο απευθύνθηκε στην Αστυνομία για περισσότερες πληροφορίες, για να διαπιστώσει πως τελικά έπεσε θύμα απατεώνων.
Η γυναίκα δεν θέλησε να υποβάλλει μήνυση, ωστόσο η Αστυνομία σχημάτισε αυτεπαγγέλτως δικογραφία και άρχισε την αναζήτηση των δραστών, ώστε να μην υπάρξουν άλλα θύματα.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μανώλης Καρράς - συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο Ν. Μουδανιών


Ο υποψήφιος δήμαρχος Mαvώλης Καρράς προχθές Τετάρτη 26/05/2014 και ώρα 8μμ είχε συνάντηση με εκπρόσωπους του Δ.Σ. Εμπορικού Συλλόγου Ν. Μουδανιών με τους οποίους συζήτησε τα σημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Εμπορικός Σύλλογος και αποφασίστηκαν από κοινού άμεσες λύσεις οι οποίες θα βοηθήσουν στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας στα Ν. Μουδανιά και την τόνωση της τοπικής αγοράς. 

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ποιος είναι ο νικητής του Κρατικού Βραβείου Λογοτεχνίας;


Ανακοινώθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2013, στα οποία κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας. Το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων απονέμεται στον Δημήτρη Ραυτόπουλο για το σύνολο του έργου του, ενώ βραβείο μυθιστορήματος απονεμήθηκε στο «Πολύ Χιόνι μπροστά στο Σπίτι».

Σύμφωνα με επίσημες πηγές του in.gr

Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων

Απονέμεται ομόφωνα στον Δημήτρη Ραυτόπουλο για το σύνολο του έργου του.

Βραβείο Μυθιστορήματος

Απονέμεται κατά πλειοψηφία στη Νίκη Αναστασέα για το έργο της με τίτλο «Πολύ χιόνι μπροστά στο σπίτι», εκδόσεις Πόλις.

Βραβείο Διηγήματος - Νουβέλας

Απονέμεται κατά πλειοψηφία στον Γιάννη Παλαβό για το έργο του με τίτλο «Αστείο», εκδόσεις Νεφέλη.

Βραβείο Ποίησης

Απονέμεται κατά πλειοψηφία στον Μάρκο Μέσκο για το έργο του με τίτλο «Τα λύτρα», εκδόσεις Γαβριηλίδης.

Βραβείο Δοκιμίου - Κριτικής

Απονέμεται κατά πλειοψηφία στον Μιχάλη Χρυσανθόπουλο για το έργο του με τίτλο «Εκατό χρόνια πέρασαν και ένα καράβι. Ο ελληνικός υπερρεαλισμός και η κατασκευή της παράδοσης», εκδόσεις Άγρα.

Βραβείο Μαρτυρίας- Βιογραφίας - Χρονικού- Ταξιδιωτικής Λογοτεχνίας

Απονέμεται κατά πλειοψηφία στον Θοδωρή Καλλιφατίδη για το έργο του με τίτλο «Τα περασμένα δεν είναι όνειρο», εκδόσεις Γαβριηλίδης.

Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα

Απονέμεται κατά πλειοψηφία στον Χρήστο Αρμάντο Γκέζο για το έργο του με τίτλο «Ανεκπλήρωτοι φόβοι», εκδόσεις Πολύτροπον.

Ειδικό Βραβείο σε Λογοτέχνη του οποίου το βιβλίο προάγει σημαντικά το διάλογο πάνω σε ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα

Απονέμεται ομόφωνα στον Βασίλη Λαδά για το έργο του με τίτλο «Παιχνίδια Κρίκετ», εκδόσεις Γαβριηλίδης.

Διακρίσεις

Η Επιτροπή εισηγείται την απονομή τιμητικής διάκρισης για την συμβολή τους στη νεοελληνική λογοτεχνία στα περιοδικά «Η Παρέμβαση» και «Εμβόλιμον».

Πηγή: touristorama.com


Εκδήλωση για τη "Θεσσαλονίκη 2020"


Eκδήλωση με θέμα "Θεσσαλονίκη 2020" διοργανώνουν η Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 και o Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct, αύριο 28 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα Grand Ballroom του ξενοδοχείου Hyatt Regency, στο πλαίσιο του πολυσυνεδρίου Money Show 2014 που πραγματοποιείται στις 28 και 29 Μαρτίου στο ξενοδοχείο.

Ομιλητές θα είναι οι:

Ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Κωνσταντίνος Ζέρβας,  με θέμα «Θεσσαλονίκη 2020: ένα αστικό όραμα»
Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλυψώ Γούλα,  με θέμα «Κρίση και νέες εκφάνσεις της Κοινωνικής Αλληλεγγύης»
Ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Αθανάσιος Παππάς, με θέμα «Ανακύκλωση και Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Παρόν – Μέλλον»
Η Πρόεδρος Δ.Σ. Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας «Θεσσαλονίκη 2014» Μαρία Πασχαλίδου, με θέμα «Οι νέοι ονειρεύονται και θέλουν να δημιουργούν, τους βοηθάμε;»
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης Α.Ε. και Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας, με θέμα «Θεσσαλονίκη: Ενιαία Στρατηγική Τουριστικής Ανάπτυξης».
Θα ακολουθήσει συζήτηση με συντονιστή τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης Χασδάι Καπόν. 

1.240 τροχονομικές παραβάσεις το 5ήμερο στην Κεντρική Μακεδονία


Συνολικά 1.24 παραβάσεις, μεταξύ των οποίων 357 για υπερβολική ταχύτητα, βεβαίωσαν οι τροχονομικοί έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν από 21 έως 25 Μαρτίου στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, σκοπός των ελέγχων και της αυξημένης παρουσίας και δράσης των Υπηρεσιών Τροχαίας στο οδικό δίκτυο ήταν η αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφαλείας, η ενίσχυση των μέτρων τροχονομικής αστυνόμευσης, η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και η ασφαλής μετακίνηση οχημάτων και πολιτών.
Εκτός από υπερβολική ταχύτητα, μεταξύ άλλων βεβαιώθηκαν 58 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, 36 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και 30 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.

Το Χαλκιδική 360 σας προτείνει το τραγούδι της μέρας!


Το τραγούδι της μέρας!

Ευρυδίκη -Νομίζω ότι αυτό που κερδίζουμε σε αυτή τη ζωή βασίζεται στις επιλογές μας-


Ερμηνεύει με τελειότητα Εdith Piaf. Σε μαγεύει ο τρόπος με τον οποίο τραγουδά το τραγούδι "Καίγομαι- καίγομαι" σε στίχους "Νίκο Γκάτσο" και μουσική "Σταύρο Ξαρχάκο". Μία εκρηκτική μορφή πάνω στη σκηνή, που η φωνή της σε ταξιδεύει, σε απελευθερώνει, σε κάνει να ονειρεύεσαι. Μία γυναίκα- μία καλλιτέχνης που πέραν του ταλέντου της στη μουσική, σε εντυπωσιάζει και το υποκριτικό της κάλλος, η θεατρικότητα της, την στιγμή που ερμηνεύει σπουδαίες επιτυχίες προσωπικές και μη της Ελληνικής αλλά και ξένης μουσικής δισκογραφίας. Μία αληθινή ερμηνεύτρια. Ο λόγος γίνεται για την αγαπημένη στο ευρύ κοινό καλλιτέχνη "Ευρυδίκη".

Την είδα για πρώτη φορά στο "Βεάκειο Θέατρο" στον Πειραιά, την συναντώ ξανά στην "Αρχιτεκτονική". Η αγαπημένη ερμηνεύτρια μιλά στο www. touristorama. com για την συνεργασία της με την κ. Ραλλία Χρηστίδου, για τα μελλοντικά της σχέδια, για τα πρότυπά της στην αρχή της καριέρας της, για την μητρότητα.

1. Μιλήστε μου για την συνεργασία σας με την κ.Ραλλία Χρηστίδου

Η ερμηνεύτρια απαντά στο www.touristorama.com

Είναι κάτι που σκεφτόμασταν καιρό, το να κάνουμε κάτι παρέα και ήρθε η κατάλληλη στιγμή φέτος. Χαίρομαι για αυτή τη συνάντηση επί σκηνής, όπου εκτός από τα δικά μας τραγούδια μοιραζόμαστε και αυτά που αγαπάμε από το διεθνές και ελληνικό ρεπερτόριο. Αυτά που μιλάνε στην καρδιά μας, ό,τι μας εκφράζει, ό,τι μας κάνει να χαμογελάμε και να περνάμε καλά. Δεν είναι τυχαίος άλλωστε και ο τίτλος που δώσαμε στην παράσταση.. "Τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια"…!

2.Τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια, τελικά;

Σαφέστατα. Αυτά που γεννιούνται μέσα από την ανάγκη των ανθρώπων να εκφράσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους, τις εμπειρίες και τα βιώματα τους, αυτά που γεννιούνται μέσα από απλές καθημερινές στιγμές, δε μπορεί παρά να είναι αληθινά.

3.Στην μουσική παράσταση, το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο σε τραγούδια και μελωδίες παλαιότερων εποχών. Γιατί τα τραγούδια αυτά είναι διαχρονικά;

Γιατί έχουν αγγίξει τις ψυχές των ανθρώπων. Γιατί εκφράζουν την αλήθεια μας και αυτή η αλήθεια δεν αλλοιώνεται με την πάροδο του χρόνου. Μάλλον δυναμώνει γιατί ριζώνει μέσα μας.

4.Μία μεγάλη μερίδα του κόσμου πιστεύει πως ο δρόμος για την επιτυχία δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Συνήθως αδικείς αλλά και αδικείσαι. Σας έχουν αδικήσει;

Όχι. Νομίζω ότι αυτό που κερδίζουμε σ' αυτή τη ζωή βασίζεται στις επιλογές μας. Πιστεύω ότι εμείς οι ίδιοι πολλές φορές αδικούμε τον εαυτό μας και αυτό έχει να κάνει συνήθως με φόβο ή ανασφάλεια. Αν επιτρέπουμε να εισβάλουν στο μυαλό μας αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα τότε σίγουρα παίρνουμε και λάθος αποφάσεις μη τολμώντας πολλές φορές να κάνουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε και αγαπάμε. Εγώ, τις περισσότερες φορές τουλάχιστον, υπήρξα πολύ σίγουρη για τον εαυτό μου. Χωρίς να έχω αποφύγει 100% τα λάθη, παρόλα αυτά μπορώ και τα αναγνωρίζω κάνοντας όσο μεγαλώνω σωστότερες επιλογές που με οδηγούν όλο και πιο κοντά σε αυτό που πραγματικά είμαι.

5.Την περίοδο που κάνατε τα πρώτα βήματά σας στο μουσικό στερέωμα, υπήρχε κάποιος καλλιτέχνης- πρότυπο;

Καλλιτέχνες-πρότυπα… από τότε που ήμουν μικρή θαύμαζα την  Εdith Piaf, τον Jacques Brel, τον  Εlvis Presley και πολλούς ακόμα. Αλλά και Έλληνες καλλιτέχνες κοντά στους οποίους βρέθηκα και επί σκηνής, όπως πχ τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

6.Συναυλίες- κόσμος- κοινό- χειροκρότημα- θαυμαστές. Κατά πόσο αυτές οι έννοιες εισχωρούν στην καθημερινότητα σας, στην ζωή σας;

Τίποτα από όλα αυτά δεν επηρεάζει την καθημερινότητα μου και τις οικογενειακές στιγμές. Είμαι άλλη στη σκηνή και άλλη στο σπίτι μου. Στο σπίτι μου είμαι η μητέρα, η σύζυγος, η γυναίκα που θα αναλάβει όλες τις δουλειές, υποχρεώσεις και ευθύνες, εκτός από το μαγείρεμα που αναλαμβάνει ο Δημήτρης. Στη σκηνή γίνομαι η δυναμική, τολμηρή, βαθιά συναισθηματική γυναίκα. Πολλές φορές γίνομαι κι αυτό που φοβάμαι ή δε θέλω να είμαι στην πραγματική ζωή. Κι αυτή την πρόκληση είναι που αγαπώ σε ό,τι μου δίνει το τραγούδι. Τη δυνατότητα να μπαίνω σε ρόλους.

7. Τι εστί η λέξη"καλλιτέχνης" για εσάς;

Αυτός που αγαπά και υπηρετεί την τέχνη με σεβασμό και πίστη στην αλήθεια και το συναίσθημα. Η έκφραση της ομορφιάς αλλά και της σκληρότητας της ζωής και του ανθρώπινου στοιχείου. Αυτός που με τη δική του οπτική στα πράγματα φέρνει την αλλαγή.

8.Η διασημότητα σας, σας έχει αλλάξει ως γυναίκα; Ως άνθρωπο;

Η μητρότητα με άλλαξε, όχι η διασημότητα.

9. Ποια είναι η γνώμη σας για το "The Voice";

Μου αρέσει να το παρακολουθώ όταν έχω το χρόνο. Ωραία παραγωγή, με αγαπημένους τραγουδιστές σε ρόλο κριτών οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αγάπη αλλά και χιούμορ, καλοί παίχτες-τραγουδιστές..δεν παύει βέβαια να είναι ένα τηλεοπτικό show, άρα και οι συμμετέχοντες εμπορικά εκμεταλλεύσιμοι.

10. Μελλοντικά σχέδια;

Η ερμηνεύτρια απαντά στο www.touristorama.com

Συνεχίζουμε τις εμφανίσεις με τη Ραλλία. Έχουμε άλλη μία εμφάνιση στην Αρχιτεκτονική στις 28 Μαρτίου και στις 12 του Απρίλη ταξιδεύουμε Θεσσαλονίκη όπου θα εμφανιστούμε στο FIX DARK live.  Και έπεται και συνέχεια. Κοινές αλλά και σόλο εμφανίσεις. Συζητάω να επαναλάβω την παράσταση "Η Edith, o Elvis και ό,τι αγαπώ…Το Μπλε Ταξίδι" έτσι όπως παρουσιάστηκε στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός στις 10 Φεβρουαρίου και ετοιμάζω επίσης και την επόμενη μουσική παράσταση μου για τον επόμενο χειμώνα.
Δισκογραφικά μπαίνω στο στούντιο σιγά σιγά, μετά από δυόμιση χρόνια. Δεν ξέρω πότε θα έχω έτοιμη ολοκληρωμένη μία δουλειά αφού καταπιάνομαι με διαφορετικά projects συγχρόνως,  αλλά ελπίζω σύντομα να παρουσιάσω ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι.

Πηγή: touristorama.com


Οι προφυλακιστέοι χρυσαυγίτες βουλευτές θα ξαναμπούν στη Βουλή; Βλέπουν μυστικές υπηρεσίες πίσω από τις διώξεις


Υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Μίχου, Αντώνιου Γρέγου, Αρτέμιου Ματθαιόπουλου και Ευστάθιου Μπούκουρα, εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής στην Ολομέλεια, με τις θετικές ψήφους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δήλωσαν «παρών» και η Χρυσή Αυγή καταψήφισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Βουλής αναμένεται να υποβάλλει γραπτό αίτημα προς τη Νομική Υπηρεσία του Κοινοβουλίου, ώστε να γνωμοδοτήσει αν είναι νόμιμο και σύμφωνο με τον Κανονισμό, προ της διαδικασίας ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής να μη λάβουν το λόγο οι προφυλακισθέντες βουλευτές και να εκφράσουν τη θέση τους δια υπομνήματος. Σε άλλη περίπτωση θεωρείται πιθανόν δοθεί η δυνατότητα στους 6 προφυλακισθέντες Χρυσαυγίτες να μεταβούν στο Κοινοβούλιο και να λάβουν το λόγο πριν την επίμαχη ψηφοφορία.

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες για τις οποίες ζητείται από τη Δικαιοσύνη να ελεγχθούν οι Νίκος Μίχος και Αντώνης Γρέγος, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την τοποθέτηση τους ενώπιον των μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας. «Με κάλεσαν να απολογηθώ για τα δύο όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι μου, μια καραμπίνα και ένα πιστόλι 9 χιλιοστών τα οποία τα είχα αφήσει επίτηδες να τα βρει η αντιτρομοκρατική. Είχα όλο το χρόνο να τα πετάξω, αλλά δεν το έκανα γιατί τα είχα για την προσωπική μου ασφάλεια και γιατί δεν μου είχαν δώσει άδεια για δεύτερο όπλο που δικαιούμαι, από τη στιγμή που άλλοι βουλευτές έχουν 3 - 4 και 5 άδειες» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Νίκος Μίχος αποκρούοντας την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής.

Μεταφέροντας τα όσα δήλωσε ενώπιον των μελών της Επιτροπής ο Χρυσαυγίτης βουλευτής πρόσθεσε… «Ήμουν και είμαι στόχος της τρομοκρατίας, όπως και κάποιοι άλλοι συναγωνιστές μου, όχι μόνο της εν Ελλάδι, αλλά και ξένων μυστικών υπηρεσιών, επειδή πάμε κόντρα στο έργο τους, όπως η ΜΙΤ και άλλες μεγάλες που ανέφερα στην επιτροπή», ενώ αναφερόμενος στην ποσότητα χασίς που βρέθηκε σπίτι του ούτε λίγο – ούτε πολύ δήλωσε πως ήταν του προηγούμενου ενοικιαστή… «Δεν είμαι ηλίθιος να την αφήσω εκεί αφού θα ερευνούσε η αστυνομία. Ήταν από τον προηγούμενο νοικάρη του σπιτιού, όπως είπε και ο σπιτονοικοκύρης στην αντιτρομοκρατική, ο οποίος είχε βρει και άλλα στο υπόγειο του σπιτιού και τα είχε πετάξει. Είχα όλο το χρόνο να τα πετάξω και δεν ήμουν ηλίθιος να τα αφήσω εκεί».

«Η δίωξη μου γίνεται για το πολιτικό μου έργο και για αυτά που έχω αναφέρει μέσα στο Κοινοβούλιο για το παραεμπόριο που γίνεται από μεγαλέμπορους κρέατος και γάλακτος, σπόρων και λιπασμάτων και γι’ αυτό που έχω πει, για την οικογένεια της Μονσάντο και τα προϊόντα τους. Έτσι, αναγκαστικά η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει καινούργια συμφωνία με τη Ρωσία και τα κράτη της Βαλτικής για εισαγωγές και εξαγωγές και να σταματήσουν να μας εκμεταλλεύονται οι Ευρωπαίοι, δήθεν σύμμαχοι μας. Στην ουσία γι’ αυτό μας κυνηγούν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για πολιτική δίωξη μίλησε και ο Αντώνης Γρέγος και αρνήθηκε την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.
«Δεν εμπλέκομαι πουθενά στο πόρισμα των 190 σελίδων, δεν αναφέρεται πουθενά το όνομά μου. Δεν έχω μαντικές ικανότητες για να ξέρω τι θα κάνει ο κάθε οπαδός της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, την Αυστραλία και οπουδήποτε αλλού, ή αν κάποιος βάλει μπλούζα με τα διακριτική της Χρυσής Αυγής.

Έχω μιλήσει με 137 δικηγόρους και εισαγγελείς και βεβαιώνουν ξεκάθαρα αυτά που σας λέω. Πρόκειται ξεκάθαρα για πολιτική δίωξη. Τόσο ο αρχηγός, όσο και η ηγεσία δεν έδωσαν τέτοιες εντολές για βίαιες ενέργειες οι οποίες θα έθεταν σε κίνδυνο τη νομιμότητα του κόμματος. Εντάχθηκα νομίμως σε ένα κόμμα αναγνωρισμένο από τον Άρειο Πάγο» δήλωσε ο Χρυσαυγίτης βουλευτής.

Πηγή: newsit.gr


Σκουριές: Αντί για παρέλαση έκαναν πορεία διαμαρτυρίας - Συνθήματα παρουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ!


Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Ιερισσό και στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής και αυτοκινητοπορεία μέχρι το όρος Κάκκαβος πραγματοποίησαν κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.

Η διαμαρτυρία έγινε με αφορμή τα δύο χρόνια, σύμφωνα με τους οργανωτές της, «από την πρώτη αναίτια επίθεση αστυνομικών δυνάμεων σε ειρηνικούς διαδηλωτές». Οι διαδηλωτές άφησαν τα αυτοκίνητα τους σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το εργοτάξιο της εταιρίας χρυσού και συνέχισαν πεζοί μέχρι τα μπλόκα της αστυνομίας, έξω από το εργοτάξιο και από τα γραφεία της εταιρίας, όπου έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας.

Στη διαμαρτυρία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέση, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια περιφερειάρχης Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ενώ χαιρέτισε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής με το συνδυασμό της, Λάζαρος Τόσκας.

Οι διαδηλωτές παρέμειναν στο σημείο για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα και στη συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα.

Πηγή: newsit.gr


Ο Πάμπλο Γκαρσία στην Αρναία!

O  Πάμπλο Γκαρσία  έφτασε προχθές στην Αρναία Χαλκιδικής και έμαθε ότι η οδός στην οποία στεγάζονται τα νέα γραφεία του Συνδέσμου του ΠΑΟΚ στην πόλη μετονομάστηκε σε οδό “Pablo Garcia”.
Ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ Αρναίας “Βόρειοι”, κάλεσαν τον πρώην άσσο του Δικεφάλου του Βορρά στα εγκαίνια των νέων γραφείων του και κατάφεραν  τη μετονομασία της οδού που βρίσκονται τα γραφεία σε οδό “Pablo Garcia”!
Ο Ουρουγουανός άσσος, έφθασε στην Αρναία με  τη σύζυγό του και έναν από τους γιους τους,   έμεινε έκπληκτος  όταν έμαθε ότι ο δρόμος που βρίσκεται ο Σύνδεσμος φέρει το όνομά του.
Συγκινημένος από την λατρεία του κόσμου, αλλά και σχολιάζοντας την εθνική μας επέτειο, φώναξε: “Ελευθερία ή Θάνατος” και  είπε ότι στις 25 Αυγούστου του 1821 ξεκίνησε στην πατρίδα του η επανάσταση των Ουρουγουανών κατά των Ισπανών κατακτητών! 

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του


ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ 2014, ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2015
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής διοργανώνει εσπερίδα την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 και ώρα 18.00 στο Συνεδριακό του κέντρο στον Πολύγυρο και προσκαλεί τα διοικητικά συμβούλια των τουριστικών συλλόγων & σωματείων του Νομού Χαλκιδικής,  αλλά και όσα από τα μέλη τους επιθυμούν, να παρευρεθούν, να συμμετάσχουν και να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους, στην συζήτηση που θα οργανώσει το Επιμελητήριο για θέματα που αφορούν, εκτός από τον απολογισμό της συμμετοχής της Χαλκιδικής στις τουριστικές εκθέσεις το 2014 και τον προγραμματισμό των επιχειρηματικών αποστολών για το 2015, και την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή μας.
ΕΝΑΡΞΗ Γ’ ΚΥΚΛΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «Μαθητεία για Απόφοιτους Τεχνικής Εκπαίδευσης» ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Δυνατότητα να εκπαιδεύσουν με πραγματικούς επαγγελματικούς όρους αλλά και να αξιολογήσουν πιθανούς συνεργάτες χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση, δίδεται στις επιχειρήσεις μέσω του προγράμματος «Μαθητεία για Απόφοιτους» του Υπουργείου Παιδείας που ξεκίνησε από 20/3/2014. Παρέχεται η δυνατότητα εξάωρης μαθητείας ημερησίως πέντε ημέρες εβδομαδιαίως και διάρκειας από δύο έως έξι μήνες στους αποφοίτους των τελευταίων 2 – 3 ετών από ΕΠΑΛ & ΕΠΑΣ, με ανάληψη της ασφαλιστικής τους κάλυψης από το Υπουργείο Παιδείας. Το ποσό υποτροφίας που θα λαμβάνει κάθε μαθητευόμενος από το Υπουργείο ανέρχεται σε 300,00 € μηνιαίως. Μέχρι Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου 2014 οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να εγγραφούν και να δηλώσουν θέσεις μαθητείας, μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr.Οι όροι του προγράμματος βρίσκονται αναλυτικά στην ηλεκτρονική πύλη www.mathiteia4u.gov.gr (μενού:Νέα). Προβλεπόμενη ημερομηνία έναρξης μαθητειών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, για τον Γ’ ΚΥΚΛΟ, ορίζεται το χρονικό διάστημα 01/07/2014 – 04/07/2014. Οι απόφοιτοι τεχνικής εκπαίδευσης που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα, μπορούν να εγγραφούν και να επιλέξουν θέσεις μαθητείας, πάλι  μέσω της στην προαναφερόμενης ηλεκτρονικής πύλης, από τις 05/05/2014 έως και τις 31/05/2014.



ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού – Εξωστρέφεια», το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την ΕΕΔΕ, διοργανώνει νέο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις και τις εν δυνάμει εξαγωγικές επιχειρήσεις, μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου κύκλου σεμιναρίων με το ίδιο γνωστικό αντικείμενο που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2013. Η διάρκεια της κατάρτισης είναι 40 ώρες και η επιδότηση 5€/ώρα μεικτά ανά συμμετέχοντα. Μπορούν να συμμετέχουν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρηματίες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων ανά εταιρία πέντε (5) άτομα, ενώ ο αριθμός συμμετεχόντων στο ενημερωτικό πρόγραμμα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 25. Περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται καθώς και την αίτηση συμμετοχής που πρέπει να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι, στο site του Επιμελητηρίου www.epichal.gr και στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου 23710 24200, 24300 υπόψιν κου Μήντου Δημητρίου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ GREECE WELCOMES YOU TO LONDON
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, ότι θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως και τις 6 Ιουλίου 2014 στο Λονδίνο, στην  Αγγλία, έκθεση με moto «GREECE WELCOMES YOU TO LONDON». Η  έκθεση που διοργανώνεται από τη η Εταιρεία  GREEK AGORA EXPO LTD, ως ιδιωτικός φορέας προβολής και προώθησης Ελληνικών Επιχειρήσεων στο Εξωτερικό, εξασφάλισε την διοργάνωση Έκθεσης στο ΟLYMPIA ΝΑΤΙΟΝΑL HALL στο Λονδίνο,  χωρητικότητας 10.000 τ.μ, διαθέσιμα μόνο σε Ελληνικές Επιχειρήσεις που παράγουν εκλεκτής ποιότητας Ελληνικά προϊόντα κάθε κατηγορίας από τρόφιμα και ποτά, έως έργα τέχνης και υπηρεσίες . Η Έκθεση θα περιλαμβάνει συνεργασίες Β2Β (Business to Bussines) με μεγάλες εταιρίες έως και μικρές τοπικές επιχειρήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και άλλων χωρών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του χονδρικού και λιανικού εμπορίου κάθε κατηγορίας και της διανομής παραδοσιακών τροφίμων, ποτών , καθώς και συνεργασίες Β2C (Business to Consumer), όπου οι εκθέτες θα υποδεχθούν μεγάλο αριθμό επισκεπτών από την Μεγάλη Βρετανία και τουριστών από γειτονικές και άλλες χώρες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα έντυπα της έκθεσης στο Λονδίνο που αφορούν το κόστος και τους γενικούς όρους συμμετοχής, στο website της Εταιρείας GREEK AGORA EXPO LTD  www.greekagoraexpo.net  και στα τηλέφωνα 2130291884-2130291886.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής «ΕΠ.ΑΝ.Ε.Χ.» πραγματοποιεί σεμινάρια ΕΦΕΤ για «Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων» (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 80,00€). Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν τόσο στον Πολύγυρο στο Επιμελητήριο, όσο και σε οποιαδήποτε περιοχή της Χαλκιδικής, εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενδιαφερομένων (30 άτομα). Βασική προϋπόθεση για τα μέλη μας που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα σεμινάρια είναι να είναι ταμειακά ενήμεροι για το έτος (2013) στα μητρώα του Επιμελητηρίου. Μαζί με την αποστολή της αίτησης προς το Επιμελητήριο θα πρέπει να σταλούν 1.Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, 2.Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού σημειώματος ή Βεβαίωσης Απόδοσης ΑΦΜ, 3.Απόδειξη κατάθεσης κόστους σεμιναρίου 80€ ανά εκπαιδευόμενο, το οποίο κόστος του σεμιναρίου καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό της Επιμελητηριακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Χαλκιδικής: Τράπεζα Πειραιώς  5276 034 671 536,  IBAN  GR  11 0172 2760 0052 7603 4671 536. Για οποιαδήποτε πληροφορία και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 – 24300 και στο e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία. Η αίτηση συμμετοχής υπάρχει αναρτημένη και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου:  www.epichal.gr.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Β΄ & Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής «ΕΠ.ΑΝ.Ε.Χ.» προτίθεται να πραγματοποιήσει σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας Β΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (35 ώρες εκπαίδευσης κόστους 90,00€) και Τεχνικού Ασφαλείας Γ΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 50,00 €). Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν τόσο στον Πολύγυρο στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου, όσο και σε οποιαδήποτε περιοχή της Χαλκιδικής, εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενδιαφερομένων ανά κατηγορία. Βασική προϋπόθεση για τα μέλη του Επιμελητηρίου που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα σεμινάρια είναι να είναι ταμειακά ενήμεροι για το τρέχον έτος (2014) στο μητρώο του Επιμελητηρίου και να έχουν καταβάλλει το ανάλογο κόστος του σεμιναρίου. Μαζί με την αποστολή της αίτησης προς το Επιμελητήριο θα πρέπει να σταλούν τα απαραίτητα κατά περίπτωση δικαιολογητικά καθώς και 1.Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, 2.Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού σημειώματος ή Βεβαίωσης Απόδοσης ΑΦΜ, 3.Απόδειξη κατάθεσης κόστους σεμιναρίου, το οποίο κόστος του σεμιναρίου καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό της Επιμελητηριακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Χαλκιδικής: Τράπεζα Πειραιώς  5276 034 671 536,  IBAN  GR  11 0172 2760 0052 7603 4671 536. Για οποιαδήποτε πληροφορία και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 – 24300 και στο e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία. Οι αιτήσεις συμμετοχής, οι προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, υπάρχουν αναρτημένα και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου: www.epichal.gr.

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του που παρακολούθησαν τα σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας Γ΄ κατηγορίας που πραγματοποιήθηκαν στον Πολύγυρο 17 & 18/08/2013, στα Νέα Μουδανιά 24 & 25/08/2013, στη Νικήτη 30/11 & 01/12/2013, στον Πολύγυρο 30/11 & 01/12/2013 και στα Νέα Μουδανιά 14 & 15/12/2013 και Β΄ Κατηγορίας που πραγματοποιήθηκαν στον Πολύγυρο 28/11 έως 06/12/2013 και 09 έως 17/12/2013, να επικοινωνήσουν με το Επιμελητήριο για να παραλάβουν τη Βεβαίωση Επιμόρφωσης Τεχνικού Ασφαλείας στα τηλέφωνα 2371024200 & 24300 υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία. Οι βεβαιώσεις για τα υπόλοιπα τμήματα θα παραδοθούν κατά το επόμενο χρονικό διάστημα όπου το Επιμελητήριο θα ενημερώσει εκ νέου τα μέλη του.

ΚΕΑΟ: 82.000 ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ 7,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ
Τα 7,5 δισ. ευρώ αγγίζουν οι οφειλές των εργοδοτών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τις υποθέσεις καλείται να  διαχειριστεί το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ). Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι 5.335 οφειλέτες διαβιβάστηκαν τον Οκτώβριο του 2013 και 76.623 οφειλέτες διαβιβάστηκαν στα μέσα Δεκεμβρίου 2013. Ήδη, εστάλησαν 64.267 προσκλήσεις για τακτοποίηση οφειλών (α' ειδοποιήσεις) και 5.041 Ατομικές Ειδοποιήσεις (β' ειδοποιήσεις). Όπως αναφέρει το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, 3.484 οφειλέτες έκαναν αίτηση για υπαγωγή σε ρύθμιση μετά την εισαγωγή τους στο ΚΕΑΟ, με συνολικό ποσό οφειλών 233,16 εκ. ευρώ. Εκδόθηκαν 7.664 παραγγελίες κατάσχεσης εις χείρας τρίτου και 2.081 παραγγελίες κατάσχεσης κινητής και ακίνητης περιουσίας και καταβλήθηκαν στο ΚΕΑΟ 54.840.970 ευρώ από 8.610 οφειλέτες.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2015
Ένα νέο όπλο κατά της διαφθοράς ενεργοποιεί από το 2015 η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Πρόκειται για «Ηλεκτρονικό Πόθεν ‘Εσχες» μέσω του οποίου θα ελέγχεται και θα διασταυρώνεται ηλεκτρονικά κάθε χρόνο η περιουσιακή κατάσταση των υπόχρεων σε υποβολή (πολιτικών, δικαστών, ένστολων, δημοσιογράφων, στελεχών Δημόσιας Διοίκησης κ.τ.λ.). Το νέο έργο «Υπηρεσίες για την ηλεκτρονική υποβολή επεξεργασία και έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης» παρουσιάστηκε σε ειδική ημερίδα στη ΓΓΠΣ.

ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές πολιτών και επιχειρήσεων προς τους δήμους περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που κατατέθηκε στη Βουλή.Σύμφωνα με τις προωθούμενες διατάξεις δεν θα υπάρχει πλαφόν αναφορικά με το ύψος της οφειλής και η έκπτωση θα κυμαίνεται ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων και το ποσό της οφειλής.
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ
Παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου 2014 η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών  για τους δυνητικά εντασσόμενους επενδυτές στο Πρόγραμμα ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, που έληγε στις 21 Μαρτίου 2014. Σύμφωνα με σχετικά στοιχεία από τον ΕΦΕΠΑΕ, από τα 9.406 έργα που υπάγονται στη συγκεκριμένη κατηγορία (των δυνητικά εντασσόμενων), έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα δικαιολογητικά ένταξης για περισσότερα από 4.500 έργα. Η υποβολή των δικαιολογητικών διαπίστωσης και πλήρωσης των όρων της Υπουργικής Απόφασης ένταξης γίνεται είτε ιδιοχείρως στους εταίρους του ΕΦΕΠΑΕ, ανάλογα με την Περιφέρεια Υλοποίησης της επένδυσης, μέχρι τις 5 μ.μ. της 31/3/2014, είτε ταχυδρομικά (ή με courier) εντός της 31/3/2014.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΤΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Αλλάζει πλήρως ο ασφαλιστικός χάρτης με τη δημιουργία τριών Ταμείων που θα έχουν την ευθύνη χορήγησης τόσο της κύριας σύνταξης όσο και της επικουρικής και του εφάπαξ. Οι νέοι φορείς θα καλύπτουν περίπου επτά εκατομμύρια εργαζόμενους και συνταξιούχους και θα προκύψουν από την ενοποίηση πάνω από 60 κλάδων ασφάλισης. Τα τρία ταμεία- για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες- θα έχουν στο εσωτερικό τους ενιαίους κανόνες, ενώ χωριστό πυλώνα θα αποτελεί το ΝΑΤ. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.


ΥΠ.ΟΙΚ.: ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ
Αντιμέτωποι με πρόστιμα θα βρεθούν οι εργοδότες που δεν θα αποστείλουν έως τις 28 Μαρτίου στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τις βεβαιώσεις αποδοχών. Σύμφωνα με τη νέα μεθοδολογία που ισχύει για τις υποβολές δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων 2014, οι κωδικοί της φορολογικής δήλωσης των εισοδημάτων που προέρχονται από τις ανωτέρω βεβαιώσεις προ-συμπληρώνονται χωρίς τη δυνατότητα επεξεργασίας από τον φορολογούμενο.
ΤτΕ: ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ «ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ»
Κώδικα Δεοντολογίας με προτεινόμενες λύσεις για τη διευθέτηση κόκκινων δανείων, εκπόνησε η Τράπεζα της Ελλάδος και δόθηκε για δημόσια διαβούλευση στους εμπλεκόμενους φορείς. Στον Κώδικα περιγράφονται τα βήματα, οι προθεσμίες και το ελάχιστο περιεχόμενο ενημέρωσης που αμοιβαία πρέπει να παρέχουν τράπεζες και οι δανειολήπτες ώστε να αξιολογούνται σωστά οι κίνδυνοι και η ικανότητα αποπληρωμής κάθε δανειολήπτη είτε πρόκειται για φυσικό πρόσωπο είτε για επαγγελματία - επιχείρηση.
ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 2,063 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΟ Α’ ΔΙΜΗΝΟ 2014
Στα 2,063 δισ. ευρώ έφθασε το πρωτογενές πλεόνασμα στο πρώτο δίμηνο, έναντι πλεονάσματος 487 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2014, παρουσιάζεται πλεόνασμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 487 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 788 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013 και στόχου για έλλειμμα 527 εκατ. ευρώ.
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΕΠΙΒΑΤΗΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ
Μεγάλες αλλαγές έρχονται στην αγορά των ταξί και των φορτηγών δημοσίας και ιδιωτικής χρήσης. Η αγορά απελευθερώνεται τελείως με τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, μαζί με όλα τα προαπαιτούμενα της τρόικας, που θα κατατεθεί εως το τέλος της εβδομάδας στη Βουλή. Οι κυριότερες αλλαγές, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου θα είναι: (1)Τερματίζονται οι περιορισμοί στις δραστηριότητες των φορτηγών δημοσίας και ιδιωτικής χρήσης, (2) Τα ξενοδοχεία θα μπορούν να χρησιμοποιούν ελεύθερα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγούς καθώς και τα δίκυκλα που έχει επικρατήσει να τα αποκαλούμε ως ''γουρούνες'', (3) Αίρονται οι περιορισμοί για τα 9θέσια οχήματα ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνονται μορφές επιβατικού έργου που εως σήμερα εκτελούνταν μόνο από τα ταξί. Οι αλλαγές αυτές αναμένεται πως θα προκαλέσουν αντιδράσεις από τους αυτοκινητιστές.