Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ελληνική κουζίνα - Καλοκαιρινές Πιπεριές με γέμιση τυριών!


Υλικά:

3 κόκκινες πιπεριές
3 πορτοκαλί πιπεριές
3 κίτρινες πιπεριές
200 γρ φέτα
100 γρ έμενταλ
100 γρ γκούντα
1 κονσέρβα μανιτάρια
2-3 αβγά
πιπέρι
βασιλικός
θυμάρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ζεματίζουμε τις πιπεριές σε βραστό νερό ώστε να μαλακώσουν (περίπου 5-10 λεπτά).
Σοτάρουμε τα μανιτάρια με λίγο λάδι και αφήνουμε μέχρι να πιούν τα υγρά.
Σε ένα δοχείο αναμιγνύουμε τα τυριά τριμμένα και προσθέτουμε λιγο πιπέρι, το βασιλικό και τα αβγά με τα μανιτάρια.
Σε πυρίμαχο σκεύος τοποθετούμε τις πιπεριές και αφού τις έχουμε ανοίξει γεμίζουμε με το μίγμα των τυριών.
Πασπαλίζουμε με το θυμάρι, ρίχνουμε ελαιόλαδο, από μια κουταλιά γεμάτη της σούπας στην κάθε πιπεριά και ψήνουμε στο φούρνο στους 180-200 C.

Πηγή: touristorama.com




Καθημερινά πράγματα που κάνουμε τελείως λάθος


Μπορεί να μην το καταλαβαίνουμε, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα τα οποία τα κάνουμε κάθε μέρα λάθος...

Από τον καφέ μέχρι το σεξ κι από την… τουαλέτα μέχρι το δέσιμο των κορδονιών μας τα κάνουμε όλα λάθος! Θέλετε να μάθετε πώς θα τα διορθώσετε;

Τότε δείτε το βίντεο!

Πηγή: toparakseno.blogspot.gr




Συνήθειες που ίσως δεν γνωρίζετε!


Σας αρέσει να ταξιδεύετε! Γνωρίζετε όμως τις γευστικές συνήθειες ανά τον κόσμο; Κάποιες τις γνωρίζετε και κάποιες σίγουρα όχι ίσως επειδή θεωρούνται παράξενες, περίεργες!
Συλλέξαμε τις πιο σημαντικές και σας τις παρουσιάζουμε!

Ένα ταξίδι στο Μεξικό ακούγεται στα αυτιά μας σαν παραμύθι! Το έχουμε δει αρκετές φορές στις ταινίες. Κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο και αποτελεί πηγή έμπνευσης των σκηνοθετών. Αν κάποια στιγμή επιλέξετε να βρεθείτε στα χώματα του θα πρέπει να γνωρίζετε το εξής. Αν η όρεξή σας στρέψει τα βέλη της σε ένα τάκος μην κάνετε τον κόπο να το κόψετε με μαχαιροπίρουνο γιατί είναι σίγουρο πως οι Μεξικανοί θα γελάνε μαζί σας. Χρησιμοποιήστε τα χεράκια σας. Είναι η καλύτερη λύση.

Κίνα. Η είδηση αυτή μπορεί και να σας εντυπωσιάσει. Αν σας καλέσουν σε οποιοδήποτε δείπνο στον κόσμο, αυτό που δεν θα πρέπει να κάνετε σίγουρα είναι μετά το τέλος του γεύματος να ρευτείτε. Στην Κίνα αντιθέτως αν ρευτείτε θα είναι δείγμα σεβασμού προς εκείνους που σας προσκάλεσαν αλλά και απόδειξη απόλαυσης. Επίσης αν επιλέξετε να φάτε ψάρι σε κάποιο εστιατόριο μην το αναποδογυρίσετε. Οι Κινέζοι θα σας κοιτάξουν περίεργα και θα σας θεωρήσουν  γρουσούζηδες. Την κίνηση αυτή την έχουν ταυτίσει σαν να αναποδογυρίζει η βάρκα του ψαρά. Μάλιστα και οι ίδιοι κατά την διάρκεια του τηγανίσματος δεν το αναποδογυρίζουν!

Βότκα! Ο νους μας ταξιδεύει στην Ρωσία! Δικαιολογημένα. Η Βότκα στην συγκεκριμένη χώρα κατέχει βασιλική θέση και οι Ρώσοι - την προσέχουν ιδιαίτερα-. Μην κάνετε το λάθος να βάλετε πάγο στην βότκα σας. Θα τους εκνευρίσετε, θα σας βρίσουν και θα σας θεωρήσουν αγενή!

Στο τέλος σας αφήνω το καλό... Στον Αραβικό κόσμο οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν ποτέ το Αριστερό χέρι την ώρα του φαγητού... Πάντα το δεξί... Το γιατί; Ποτέ δεν το μάθαμε και ίσως να μην το μάθουμε. Μοιάζει σαν μυστικό της χώρας.

Πηγή: touristorama.com




Πρωτιά στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης!


Οι τουρίστες την αγαπούν και κάθε χρόνο πλημμυρίζει από κόσμο. Άνθρωποι από όλο τον πλανήτη την επισκέπτονται προκειμένου να γευτούν την μαγεία της, το ηλιοβασίλεμα της, τις παραλίες της αλλά και την διασκέδαση που προσφέρουν τα μαγαζιά της στους επισκέπτες.

Αυτή την φορά τα Μέσα- Μαζικής- Ενημέρωσης ασχολούνται μαζί της για ένα ίσως ξεχωριστό λόγο. Ποιος είναι αυτός. Γνωρίζετε το - Ακρωτήρι της Σαντορίνης-; Το -Ακρωτήρι- σύμφωνα με στατιστική έρευνα κρίθηκε ως το καλύτερο μνημείο τα τελευταία χρόνια και εκείνο που σπάει τα ταμία στα εισιτήρια.
Το Ακρωτήρι έρχεται να προσθέσει στην παγκόσμια αίγλη της Σαντορίνης τον μοναδικό αρχαιολογικό του χώρο, με σπάνια ευρήματα από τον Μινωικό οικισμό, που πριν από χιλιάδες χρόνια θάφτηκε στη λάβα. Το Ακρωτήρι είναι σήμερα ένας γραφικός οικισμός της Σαντορίνης, με εύκολη πρόσβαση στην εκπληκτική Κόκκινη Παραλία, ενώ από το επίνειο του ξεκινούν μικρά καΐκια για την εξίσου πανέμορφη Άσπρη παραλία. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού, σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από τα Φηρά. Κατά τα μεσαιωνικά χρόνια ήταν ένα από «καστέλια» του νησιού –ένα από τα μικρά κάστρα, στα οποία συγκεντρώνονταν οι κάτοικοι, σε περιπτώσεις πειρατικών επιδρομών.

 Η παγκόσμια αναγνώριση ήρθε το 1967, όταν ο αρχαιολόγος Σπύρος Μαρινάτος άρχισε εκεί τις συστηματικές ανασκαφές. Ωστόσο, η ύπαρξη του αρχαιολογικού χώρου ήταν ήδη γνωστή από τα χρόνια της κατασκευής της Διώρυγας του Σουέζ, καθώς για την ενίσχυση των τοιχωμάτων της χρησιμοποιούνταν «θηραϊκή γη» -υλικό από λάβα και στάχτες, που εξορύσσονταν από την περιοχή. Τότε, η Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή είχε εντοπίσει έναν αρχαίο οικισμό, αλλά και αρκετές υπόσκαφες σπηλιές, οι οποίες πιθανόν να χρησιμοποιούνταν ως αποθήκες ή ως σήραγγες διαφυγής. Ο Φάρος  Κοντά στο Ακρωτήρι, σε υψόμετρο 58 μέτρων, βρίσκεται ένας από του καλύτερους φάρους του ελληνικού δικτύου, καθώς το Ακρωτήρι βρίσκεται ακριβώς στον άξονα Πειραιά – Αλεξάνδρεια.

Ο φάρος κτίσθηκε το 1892, κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής κυριαρχίας στο νησί, από γαλλική εταιρεία. Στην αρχή ο φάρος δούλευε με πετρέλαιο και η φωτεινότητα του έφθανε τα 23 ναυτικά μίλια. Ανακαινίστηκε το 1925. Η λειτουργία του διακόπηκε κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. To 1983 ηλεκτροδοτήθηκε και από το 1988 έγινε πλήρως αυτοματοποιημένος. Στα νότια του φάρου βρίσκεται ένα καλό αγκυροβόλιο, που προστατεύεται από βόρειους ανέμους, το οποίο οι ντόπιοι το αποκαλούν Λιμνιονάρι ή Λιμανάρι.

Ο Μπάλος Ο Μπάλος ή Πάλος είναι ένας μικρός όρμος στα βορειοδυτικά του χωριού του Ακρωτηρίου. Σύμφωνα με την παράδοση ονομάζεται έτσι γιατί εκεί οι κοπέλες χόρευαν Μπάλο.Τον 19ο αιώνα ήταν το λιμάνι, από το οποίο διακινούνταν τα προϊόντα της περιοχής. Πάνω στα βράχια, δίπλα ακριβώς από το λιμανάκι αυτό, υπάρχει το παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου.Στην περιοχή του Μπάλου υπάρχει και το υπόσκαφο παρεκκλήσι των Εισοδίων της Θεοτόκου, που είναι γνωστό και ως Παναγιά του Πάλου. Και στην περιοχή αυτή υπάρχουν αρκετές υπόσκαφες σπηλιές, στις οποίες φέρεται ότι ζούσαν μοναχές. Στη μεγαλύτερη από αυτές τις σπηλιές υπάρχει ο ναός της Αγίας Τριάδας.

Ο αρχαιολογικός χώρος- Σύμφωνα με τα ευρήματα των ανασκαφών η περιοχή του Ακρωτηρίου κατοικήθηκε κατά την Ύστερη Νεολιθική περίοδο (γύρω στο 4.500 π.Χ.) και κατά τον 18ο αιώνα π.Χ. είχε εξελιχθεί σε πόλη. Στις αρχές του 17ου αιώνα π.Χ. ισοπεδώθηκε από σεισμό, αλλά ξανακτίστηκε πάνω στα ερείπια και άκμασε κατά την Υστεροκυκλαδική Ι περίοδο, μέχρι τον ενταφιασμό της από την Μινωική έκρηξη. Πιθανολογείται ότι ήταν η πρωτεύουσα του νησιού. Η έκταση των ανασκαφών καλύπτει μέχρι σήμερα 14 στρέμματα.

 Η δόμηση του οικισμού ήταν πυκνή και διέθετε πολυώροφα κτίρια με πλούσιες τοιχογραφίες, οργανωμένες αποθήκες, βιοτεχνικούς χώρους, άριστη πολεοδομική οργάνωση με δρόμους, πλατείες και είχε ένα πλήρως αναπτυγμένο αποχετευτικό σύστημα, το οποίο περνούσε κάτω από το λιθόστρωτο και συνδεόταν απευθείας με τα σπίτια. Οι πολλές τοιχογραφίες, που έχουν αποκαλυφθεί, προδίδουν μια εξελιγμένη και εκλεπτυσμένη αστική κοινωνία, η οποία ντυνόταν με πολυτέλεια, κομψότητα και εντυπωσιακή πολυχρωμία. Στον αρχαιολογικό χώρο δεν έχουν εντοπιστεί ανθρώπινοι σκελετοί, γεγονός που δηλώνει ότι οι κάτοικοι του είχαν απομακρυνθεί πριν ο οικισμός να καλυφθεί από τη λάβα και τις στάχτες του ηφαιστείου –υλικά που θάβοντας τον οικισμό, ταυτόχρονα τον συντήρησαν σε άψογη κατάσταση.



Πηγή: touristorama.com




Συνεργασία της Turkish Airlines με την ελληνική Win Motors Rent a Car


Oι Τουρκικές αερογραμμές μετέφεραν στη Θεσσαλονίκη 70.000 επιβάτες ενώ ο στόχος για φέτος είναι 120.000
Σε συνεργασία με τη νεοσύστατη ελληνική εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Win Motors Rent a Car προχώρησε η Turkish Airlines, όπως ανακοινώθηκε σήμερα σε σχετική Συνέντευξη Τύπου.

Η εταιρεία Win Motors, που εδρεύει στην Κατερίνη, θα παρέχει -μεταξύ άλλων- στους επιβάτες των Τουρκικών Αερογραμμών ειδικό τιμολόγιο (έκπτωση 15%), το πρόγραμμα Gold Edition στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η χρήση συστήματος πλοήγησης (GPS) με ειδικό πρόγραμμα διαδρομών για προορισμούς με ξεχωριστό τουριστικό ενδιαφέρον. Θα προσφέρει επίσης, κάθε μήνα με κλήρωση δύο αεροπορικά εισιτήρια για τη διαδρομή Κωνσταντινούπολη- Θεσσαλονίκη, διαμονή σε ξενοδοχείο και αυτοκίνητο. Σύμφωνα με την Αλίκη Απστολοπούλου, εκπρόσωπο της εταιρείας Win Motors, στο πλαίσιο της εν λόγω συνεργασίας, θα διατεθούν 35 αυτοκίνητα στους πελάτες της Turkish Airlines.

“Στόχος της Turkish Airlines δεν είναι μόνο η πώληση εισιτηρίων αλλά και η προβολή της περιοχής σε όλο τον κόσμο. Προχωρήσαμε σε αυτήν τη συνεργασία γιατί θέλουμε να στηρίξουμε τους επιχειρηματίες της βόρειας Ελλάδας αλλά και να αναδείξουμε την Πιερία ως τουριστικό προορισμό”, είπε ο Ουκτού Γιαζάν, διευθυντής της Turkish Airlines στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον κ Γιαζάν η περιοχή της Κατερίνης και του Ολύμπου είναι ιδιαίτερης ομορφιάς και μπορεί να γίνει ακόμη πιο ελκυστική για τους τουρίστες, όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και όλο το χρόνο. “Αυτό που επιδιώκουμε για την Πιερία, τη Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη αλλά και την ευρύτερη περιοχή, είναι η προσέλευση τουριστών όλο το χρόνο, επενδύοντας στο χειμερινό τουρισμό, στο συνεδριακό τουρισμό και στον πολιτιστικό τουρισμό”, πρόσθεσε ο κ.Γιαζάν.

Τόνισε επίσης ότι πέρυσι οι Τουρκικές αερογραμμές μετέφεραν στη Θεσσαλονίκη 70.000 επιβάτες ενώ ο στόχος για φέτος είναι 120.000.

Πηγή: protothema.gr




Να μην παραιτηθεί καλούν τον Κουβέλη στελέχη και βουλευτές της ΔΗΜΑΡ


Μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση διάρκειας οκτώ ωρών, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ ζήτησαν ομοφώνως από τον Φώτη Κουβέλη να μην επιμείνει στην παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματός, μετά το αρνητικό αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών.

«Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκαν τα αίτια της εκλογικής ήττας και διατυπώθηκαν θέσεις για το μέλλον του κόμματος, οι οποίες θα συζητηθούν αναλυτικά στην Κεντρική Επιτροπή που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο.

»Σχετικά με την υποβολή παραίτησης από τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλη, υπογραμμίσθηκε ότι αυτή δεν βρίσκει σύμφωνη την Εκτελεστική Επιτροπή και την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του κόμματος.

Η μεγαλύτερη αντιπαράθεση στη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε γύρω από το θέμα της Κεντροαριστεράς και τη στρατηγική που είχε χαράξει το κόμμα. Σύμφωνα με το Mega, η ηγετική ομάδα του κόμματος εμφανίστηκε με μία νέα θέση.

Η πρόταση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν να υπάρξει ένας ευρύτερος διάλογος για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, στον οποίο θα συμμετάσχει και το κόμμα, αλλά με την προοπτική συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, σε μία κυβέρνηση προοδευτική, στην οποία δεν συμπεριλαμβάνεται η ΝΔ.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν οι βουλευτές Γρηγόρης Ψαριανός και Βασίλης Οικονόμου. Ο πρώτος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, είπε ότι αυτό που προκύπτει από την 8ωρη σύσκεψη της ΔΗΜΑΡ «θέλει μετάφραση», ενώ εξέφρασε το φόβο του ότι με αυτήν την πρόταση η ΔΗΜΑΡ θα αφομοιωθεί από ένα μεγαλύτερο σχήμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι μία μπερδεμένη πρόταση, πολύ μπερδεμένη. Θα ήταν πολύ πιο απλό να είχαμε συμμετάσχει εδώ και μήνες στο διάλογο για την Κεντροαριστερά. Όχι σε ένα σχήμα, όχι σε ένα ενιαίο κόμμα, αλλά σε μία ενιαία συμπαράταξη, με ένα πρόγραμμα 5-6 σημείων [...] Αυτό ήταν ένα σχέδιο. Αυτό που προκύπτει σήμερα από την οκτάωρη κοινή σύσκεψη της ΕΕ και της ΚΟ δεν μπορώ εγώ να το μεταφράσω. Θέλει μετάφραση», δήλωσε ο κ. Ψαριανός.

«Το μόνο που θα μπορούσε να καταφέρει με μία τέτοια πρόταση είναι να αφομοιωθεί από ένα μεγαλύτερο σχήμα. Πολύ το φοβάμαι αυτό. Δεν θέλω να γίνει» πρόσθεσε. Ερωτηθείς εάν εννοεί τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ψαριανός απάντησε: «Βεβαίως».

Πληροφορίες φέρουν τον Γρηγόρη Ψαριανό να εξετάζει ως ενδεχόμενο ακόμη και την ανεξαρτητοποίησή του.

Τα στελέχη της της μειοψηφίας (Λυκούδης, Λιοναράκη, Τσικαρδάνη κ.ά.) εξέφρασαν την άποψη ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία δέσμευση εκ των προτέρων για συνεργασία με την Κουμουνδούρου και να μείνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Τα στελέχη αυτά πρόκειται να διοργανώσουν συγκέντρωση την Τετάρτη στο Γκάζι, όπου θα παρουσιάσουν την πρότασή τους για την αλλαγή της πολιτικής της ΔΗΜΑΡ.

Στη συνεδρίαση ασκήθηκε αυστηρή κριτική για στελέχη της πλειοψηφίας στην Εκτελεστική Επιτροπή που συνέβαλαν στη διατύπωση της πολιτικής, η οποία, όπως σημειώθηκε, αποδοκιμάστηκε στις ευρωεκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης ζήτησε την παραίτησή όσων συμμετείχαν στη χάραξη και τον χειρισμό της πολιτικής των εκλογών.

Ο Φώτης Κουβέλης δεν άνοιξε τα χαρτιά του για την επόμενη μέρα της ΔΗΜΑΡ και στη σύντομη τοποθέτησή του σημείωσε ότι υπάρχει περιθώριο ανάκαμψης του κόμματος και τόνισε ότι όλες οι αδυναμίες και τα λάθη, όπως και το στίγμα του κόμματος, θα συζητηθούν στην Κεντρική Επιτροπή.

Νωρίτερα, ο Φώτης Κουβέλης, επιχειρώντας να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν υπέβαλε άμεσα την παραίτησή του το βράδυ της Κυριακής, υπογράμμισε πως προχώρησε σε αυτή την κίνηση για να προασπίσει τη συντεταγμένη πορεία της ΔΗΜΑΡ.

«Δεν το έκανα την Κυριακή, γιατί ήθελα να προασπίσω την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος και τη συντεταγμένη πορεία μας. Από την πρώτη μου δήλωση την Κυριακή εξάλλου παρέπεμπα στις κομματικές διαδικασίες. Το άλλο Σαββατοκύριακο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή όπου θα υποβάλω την παραίτησή μου και εκεί θα αποφασιστεί αν θα πάμε σε διαρκές ή έκτακτο συνέδριο», είπε ο κ. Κουβέλης.

Εάν το επόμενο Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή κάνει αποδεκτή την παραίτηση του Φώτη Κουβέλη, τότε το κόμμα θα οδηγηθεί σε τακτικό συνέδριο με την εκλογή νέων συνέδρων και νέας ηγεσίας. Σε αντίθετη περίπτωση, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα θέσει την παραίτησή του ενώπιον διαρκούς συνεδρίου με τη συμμετοχή όσων συνέδρων είχαν λάβει μέρος και την προηγούμενη φορά σε αυτό.

Πηγή: news.in.gr




Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Χαλκιδική: Ιερόσυλος χτύπησε δυο φορές τον ίδιο ναό


46χρονος Έλληνας εισέβαλε στον ίδιο ναό και διέρρηξε και τις δυο φορές το παγκάρι - Δεν βρήκε αυτά που περίμενε μέσα και... βολεύτηκε με κέρματα συνολικής αξίας μόλις 70 ευρώ

«Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη», δεν χρειάστηκε... τρίτη κλοπή για να εντοπίσουν οι άνδρες της Ασφάλειας Πολυγύρου τον ιερόσυλο που χτύπησε δυο φορές μέσα σε μια εβδομάδα την ίδια εκκλησία στον Άγιο Πρόδρομο Χαλκιδικής, στις 19 και τις 25 Μαΐου!

Ο 46χρονος Έλληνας εισέβαλε στον ίδιο ναό και διέρρηξε και τις δυο φορές το παγκάρι. Ωστόσο, δεν βρήκε αυτά που περίμενε μέσα και... βολεύτηκε με κέρματα συνολικής αξίας μόλις 70 ευρώ! Οι κλοπές εξιχνιάστηκαν, αλλά ο δράστης δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Πηγή: protothema.gr

Γιαννακόπουλος: "Δεν θα κάθομαι να με γα..νε"


Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, επιτέθηκε με απίστευτους χαρακτηρισμούς εναντίον της διαιτησίας και ζητάει την επανάληψη του τρίτου τελικού.

οξύτητα και απίστευτους χαρακτηρισμούς εναντίον της διαιτησίας μετά το τέλος του τρίτου τελικού και ζητάει την επανάληψή του. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι έγινε αλλοίωση αποτελέσματος, ότι δεν θα κάθεται να τον γα..νε (!) μέσα στο γήπεδο και μάλιστα στο φινάλε είπε πως οι υπεύθυνοι θα το βρουν μπροστά τους.
"Σήμερα ο αγώνας δεν έπρεπε να έχει ξεκινήσει. Ξεκίνησε εκβιαστικά μ’ ένα δίλλλημα που μας έβαλε ο κ. Σχινάς ή να  ξεκινήσει ο αγώνας ή να μηδενιστούμε. Οι κανονισμοί του ΕΣΑΚΕ είναι σαφείς. 22 άτομα επιτρέπονται από μια φιλοξενούμενη ομάδα στην αποστολή.
Σήμερα ήρθαν 29 από τον Ολυμπιακό. Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε να εναρμονιζόμαστε με τους κανόνες. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει ένσταση και ζητάει την επανάληψη του αγώνα. Όσον αφορά τώρα το αγωνιστικό μέρος, σήμερα έγινε μια ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος.
Και αυτό που έχω να πω στον κ. Σχινά, στον κ. Κορομηλά και στον κ. Ψαριανό, είναι ότι εγώ δεν είμαι ούτε Βαρδινογιάννης, ούτε Αλαφούζος για να κάθομαι να δέχομαι να με γα…νε μέσα στο γήπεδο. Αυτό που έγινε σήμερα, θα το βρούνε μπροστά τους", είπε οργισμένος ο ισχυρός άνδρας του "τριφυλλιού".





Πηγή: sport24.gr




Άλλος ένας «Γάμος αλά ελληνικά» για τη Νία Βαρντάλος


Το σίκουελ του My Big Fat Greek Wedding (Γάμος αλά ελληνικά) ετοιμάζει η ελληνικής καταγωγής ηθοποιός, Νία Βαρντάλος.
Την είδηση ανακοίνωσε η ίδια, με τον δικό της απολαυστικό τρόπο, μέσω Twitter.

Πηγή: athensblog.touristorama.com




Top τουριστικός προορισμός η Ελλάδα!


Οι τουριστικές αυξήσεις στην Ελλάδα -απογειώνονται-. Τουρίστες από όλο τον κόσμο καταφθάνουν μιας και τα Ελληνικά νησιά θεωρούνται top ταξιδιωτικοί προορισμοί.

Άνθρωποι από τον χώρο του τουρισμού δηλώνουν

Τον καταλυτικό ρόλο των αερομεταφορών στην αύξηση της τουριστικής κίνησης της χώρας επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και μέλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Σπύρος Γαλιατσάτος και μεταφέρει τα λαμβάνοντα στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου.

-Οι αεροπορικές εταιρίες απογείωσαν τον εισερχόμενο τουρισμό σε Κεφαλονιά και Κέρκυρα. Η μεν Κεφαλονιά καρπώθηκε 31% και πλέον αύξηση στην τουριστική της κίνηση πέρυσι, η δε Κέρκυρα, σημείωσε, η έλευση της Ryanair έσωσε την παρτίδα των αφίξεων για το νησί του Ιουνίου-.

Αφού τόνισε ότι το 85% των τουριστών καταφθάνει στην Ελλάδα από αέρος, στάθηκε στην πολύ σημαντική παράμετρο των δυναμικών πακέτων που αναπτύσσονται παγκοσμίως και δημιουργούν νέα δεδομένα και στις αφίξεις των τουριστών.

Όπως τόνισε, με την ανάπτυξη των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους, αλλά και του διαδικτύου, πλέον ο υποψήφιος τουρίστας για τη χώρα μας, μπορεί να πραγματοποιήσει ξεχωριστή κράτηση καταλύματος, αυτοκινήτου και φυσικά αεροπορικού εισιτηρίου, παρακάμπτοντας την παραδοσιακή οδό του διεθνούς Tour Operator.

Αυτή η τάση σε παγκόσμιο επίπεδο ξεπερνάει το 50% σημειώνει ο κ. Γαλιατσάτος και στην Ελλάδα κινείται με ανοδικούς ρυθμούς. Από την πλευρά των ξενοδόχων των αστικών περιοχών επισημαίνεται, ότι πράγματι ο υποψήφιος πελάτης επιλέγει μόνος του να κάνει κράτηση σε αεροπλάνο και ξενοδοχείο, ενώ οι ξενοδόχοι της περιφέρειας σημειώνουν ότι η εξάρτηση από τους μεγάλους τουριστικούς πράκτορες παραμένει ζωτική.

Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται ότι η τάση των δυναμικών πακέτων είναι ακμάζουσα και για την Ελλάδα. Να τονιστεί ότι από την έρευνα του ΣΕΤΕ, προκύπτει ότι οι τακτικές πτήσεις θα είναι πλέον περισσότερες από τις πτήσεις τσάρτερ (51% τακτικές / 49% τσάρτερ) σηματοδοτώντας στη χώρα μας συνθήκες μεγαλύτερης ισορροπίας στα τουριστικά δίκτυα διανομής, άρα και στη ζήτηση.

Ο κ. Γαλιατσάτος εκτίμησε ότι και φέτος η Κεφαλλονιά θα καταγράψει και φέτος διψήφια νούμερα ανόδου του εισερχόμενου τουρισμού, ενώ αισιόδοξα είναι και τα μηνύματα και για την αύξηση του εγχώριου τουρισμού. Οι 2 πτήσεις καθημερινά της  Aegean στο νησί από τις 2 Ιουλίου αλλά και η μείωση κατά 50% των ναύλων στις θαλάσσιες μεταφορές δημιουργούν προϋποθέσεις για σημαντική άνοδο του, αναφέρει ο κ. Γαλιατσάτος.

Παραμένοντας στην περιφέρεια, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Λακωνίας Δημήτρης Πολλάλης σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την ανάγκη χρήσης του στρατιωτικού αεροδρομίου Τρίπολης ως πολιτικού και για πτήσεις χαμηλού κόστους τουριστικού και εμπορικού χαρακτήρα. Μόνο μέσα από τη λειτουργία του εν λόγω αεροδρομίου εκτιμά ότι το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου θα απογειωθεί συνολικά.

Όπως είπε, μπορεί το αεροδρόμιο να στην Καλαμάτα πράγματι να έχει συνεισφέρει στην άνοδο του τουριστικού ρεύματος αλλά μόνο για την περιοχή της Μεσσήνης, σημειώνει.

Πηγή: touristorama.com




Ξεκίνησε το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014


Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων του Προγράμματος Αγροτικής Εστίας για το έτος
2014. Οι ενδιαφερόμενοι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ μπορούν να
υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας από την Τρίτη 27/5/2014 έως
την Παρασκευή 20/6/2014.
Τα προγράμματα Αγροτικής Εστίας για το 2014 στα οποία μπορούν να
συμμετάσχουν οι δικαιούχοι είναι:
1. Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού
το οποίο περιλαμβάνει α) 6ήμερες διακοπές σε επιλεγμένα τουριστικά καταλύματα
και β) 6ήμερες διακοπές στο πλαίσιο του προγράμματος Ιαματικού Τουρισμού
2. Εκδρομικό Πρόγραμμα
το οποίο περιλαμβάνει 3ήμερες, 2ήμερες και 1ήμερες εκδρομές
3. Πρόγραμμα Δωρεάν Παροχής Βιβλίων
4. Πρόγραμμα Δωρεάν Δελτίων Θεάματος
Για την υποβολή της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν τα εξής
δικαιολογητικά:
• Δελτίο Αστυνομικής ταυτότητας
• Βιβλιάριο Υγείας ΟΓΑ θεωρημένο – σε ισχύ για το έτος 2014
• Ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης ή Απόκομμα πληρωμής σύνταξης ή Απόκομμα
καταβολή εισφορών ασφαλισμένου
Οι δικαιούχοι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον ελεγχθούν ότι πληρούν τις
προϋποθέσεις, κατόπιν κλήρωσης. Και θα ενημερωθούν για το αποτέλεσμα μέσω των ΚΕΠ
ή της ιστοσελίδας του ΟΓΑ (www.oga.gr).

Τελικά αποτελέσματα Πρωτοδικείου για τον 2ο γύρο στον Δήμο της Νέας Προποντίδας



Χτες Πέμπτη 29 Μαίου 2014 βγήκαν τα τελικά αποτελέσματα από το Πρωτοδικείο Χαλκιδικής, όσο αφορά το 2ο γύρο των Δημοτικών Εκλογών στον Δήμο της Νέας Προποντίδας.

Σύμφωνα με την απόφαση, έλαβαν:
Καρράς Εμμανουήλ 10.136
Τσούφης Δημήτριος 10.044
Διαφορά 92

Την Δευτέρα αναμένονται  τα τελικά αποτελέσματα όσο αφορά την σταυροδοσία των υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων.

Ποιοι είναι οι νέοι δήμαρχοι στην Κεντρική Μακεδονία

Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης: ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ ΛΑΖΑΡΟΣ
Δήμος Αριστοτέλη: ΜΙΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Δήμος Ηράκλειας: ΚΟΤΣΑΚΙΑΧΙΔΗΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ
Δήμος Θέρμης: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Δήμος Κασσάνδρας: ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Δήμος Κατερίνης: ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
Δήμος Νέας Ζίχνης: ΔΑΪΡΕΤΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Δήμος Πολύγυρου: ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη: ΚΑΪΤΕΖΙΔΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ
Δήμος Σιθωνίας: ΤΖΙΤΖΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Δήμος Σιντικής: ΔΟΜΟΥΧΤΣΙΔΗΣ ΦΩΤΙΟΣ
Δήμος Αλεξάνδρειας: ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Δήμος Αλμωπίας: ΜΠΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Δήμος Αμφίπολης: ΜΕΛΙΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Δήμος Βέροιας: ΒΟΡΓΙΑΖΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Δήμος Βόλβης: ΛΙΑΜΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
Δήμος Δέλτα: ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ (ΜΙΜΗΣ)
Δήμος Δίου – Ολύμπου: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Δήμος Εδεσσας: ΓΙΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ)
Δήμος Εμμανουήλ Παππά: ΝΟΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Δήμος Θερμαϊκού: ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Δήμος Θεσσαλονίκης: ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Δήμος Καλαμαριάς: ΜΠΑΚΟΓΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ
Δήμος Κιλκίς: ΣΙΣΜΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Δήμος Κορδελιού -Ευόσμου: ΣΟΥΛΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
Δήμος Λαγκαδά: ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Δήμος Νάουσας: ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δήμος Νέας Προποντίδας: ΚΑΡΡΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Δήμος Νεάπολης – Συκεών: ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ (ΣΙΜΟΣ)
Δήμος Πέλλας: ΣΤΑΜΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
Δήμος Παιονίας: ΓΚΟΥΝΤΕΝΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Δήμος Παύλου Μελά: ΔΕΜΟΥΡΤΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Δήμος Πύδνας – Κολινδρού: ΛΑΓΔΑΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Δήμος Σερρών: ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
Δήμος Σκύδρας: ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Δήμος Χαλκηδόνος:ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Δήμος Ωραιοκάστρου: ΓΑΒΟΤΣΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ

Δήμος Νέας Προποντίδας - Απομάκρυνση δικτύων ΟΚΩ


Πληροφορηθήκαμε ότι στην περιοχή Ν. Ποτίδαιας, στο έργο «Κατασκευή Οδικού Τμήματος Ποτίδαια – Κασσανδρεία του οδικού κυκλώματος Κασσάνδρας Ν. Χαλκιδικής», δημιουργείται πρόβλημα με τη μεταφορά των δικτύων ΟΚΩ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ύδρευση, Αποχέτευση, Άρδευση κτλ).

Δηλώνουμε ότι ο Δήμος με ομόφωνη απόφασή του αναθέτει την απομάκρυνση των δικτύων στη Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Κ.Μ. - με ανάδοχο την ΙΝΤΡΑΚΑΤ Α.Ε.

Αριθμός απόφασης 101/4-4-2012.

Μετά τον Ζαγοράκη ποιο ενεργό μέλος της Εθνικής θέλουν να σπρώξουν στην πολιτική


Το ποδόσφαιρο είναι το αγαπημένο άθλημα του λαού και οι πολιτικοί προσπαθούν να το εκμεταλλευθούν με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο για να ανεβάσουν τη δημοτικότητα τους.

Και γι’ αυτό τον λόγο προσπαθούν να πείσουν ολοένα και περισσότερο ποδοσφαιριστές να εισχωρήσουν στην πολιτική σκηνή του τόπου. Η τελευταία που μπήκε σε αυτό το τρυπάκι ήταν η Νέα Δημοκρατία, που κατέβασε στις Ευρωεκλογές τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Με τον πρώην αρχηγό της Εθνικής Ελλάδας να πηγαίνει και σχετικά, με δεδομένο ότι είναι «φρέσκος» στην πολιτική.

Και η κίνηση με τον «Ζαγόρ» ήταν μόνο η αρχή, αφού πλέον υπάρχει η σκέψη από δύο κόμματα να προσελκύσουν και να… ψήσουν ακόμα έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος φορά ακόμα τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και μάλιστα είναι έτοιμος να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Ο λόγος για τον Γιώργο Καραγκούνη. Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητός στον κόσμο και τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους ενόψει των Εθνικών Εκλογών, όποτε αυτές πραγματοποιηθούν. Προς το παρών έχουν υπάρξει μόνο κάποιες απλές διερευνητικές επαφές και τίποτα περισσότερο.

Αφορμή, η επιθυμία του «Κάρα», που αυτή τη στιγμή θέλει να παραμείνει συγκεντρωμένος στην προσπάθεια της Εθνικής στα γήπεδα της Βραζιλίας. Ο πρώην άσος της Φούλαμ, που ενδέχεται τη νέα σεζόν να επιστρέψει στην Ελλάδα για να αγωνιστεί για ακόμα έναν χρόνο, δεν… καίγεται και ιδιαίτερα να ασχοληθεί με την πολιτική, ωστόσο δεν έκλεισε και την πόρτα σε αυτό το ενδεχόμενο.

Προς το παρών όμως τον νοιάζει μόνο το Μουντιάλ και τίποτα άλλο. Μετά το πέρας του θα συζητήσει και θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα.

Πηγή: hellasforce.com



Ο Κακλαμανης ζητά την φυλάκιση Προβόπουλου !



Πηγή: hellasforce.com

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΛΕΦΕΔ Ν ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Tο Σάββατο 17 Μαΐου 2014 στον Πολύγυρο Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 12 ΧΛΜ στα πλαίσια των εκδηλώσεων της επετείου της Επανάστασης του 1821 – 17 Μαΐου στην Χαλκιδική η ΛΕΣΧΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ έλαβε μέρος στον αγώνα με 5 μέλη ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΦΕΔΡΟΥΣ  και μια φίλη της λέσχης.

Την Τρίτη 20 Μαΐου 2014 πραγματοποιήθηκε άσκηση ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στην Σιθωνίας, η ΛΕΣΧΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ έλαβε μέρος στον αγώνα με μια εποχούμενη ομάδα σε όχημα 4Χ4 ως πεζοπόρο τμήμα και δυο παρατηρητές στο κέντρο διοίκησης της άσκησης.
Η εμπειρία και η γνώση που αποκόμισαν τα μέλη μας από μια τόσο μεγάλη άσκηση με προσωπικό ήταν σημαντική ως προς την Αποστόλη μας στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.

Ταξίδι στον χρόνο διαφορετικό από τα άλλα!


Μία είδηση που προκαλεί εντυπώσεις αλλά και συγκινεί.
75 χρόνια πέρασαν για να λάβει στα χέρια της το πτυχίο της, η 99χρόνη πλέον γυναίκα από την Αμερική.
Ο λόγος; Η τότε οικονομική της άνεση δεν της επέτρεψε να πληρώσει το ποσό των 5 δολαρίων για την έκδοση του πτυχίου της.

Μία φίλη της αποφάσισε έστω και αρκετά χρόνια μετά να πληρώσει το ποσό. Μάλιστα για να την ευχαριστήσει διοργάνωσε και μία ιδιαίτερη τελετή στην οποία μαζεύτηκαν φίλοι της. Ήπιαν, έφαγαν και θυμήθηκαν ιστορίες από τα παλιά!

Τι δήλωσε όμως η 99χρονη στα ΜΜΕ

Στις πρώτες δουλειές που πήγα μού έλεγαν ότι δεν έχω εμπειρία. Εγώ τους έλεγα ότι αν δεν μου δώσετε μια ευκαιρία να δουλέψω, πώς θα αποκτήσω εμπειρία; Τελικά κάποιος μου έδωσε την ευκαιρία και ξεκίνησα» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Το μήνυμά της στον κόσμο; «Μην σταματήσετε ποτέ να μαθαίνετε. Λένε ότι αν σταματήσεις, γερνάς και εγώ δεν έχω σκοπό να σταματήσω.

Το δίπλωμά της ήταν για σπουδές στενογραφίας και βιβλιοθηκονομίας. Η ίδια και χωρίς το πτυχίο και με σοβαρά προβλήματα υγείας, αγωνίστηκε να βρει δουλειά. Τα κατάφερε όμως.

Πηγή: touristorama.com



Mια λίμνη εμπνευσμένη από το όνειρο


Η ροζ λίμνη δεν είναι οφθαλμαπάτη, αλλά ούτε και κάτι που το επινόησε κάποιος ενώ δεν υπάρχει στην πραγματικότητα.  Το μόνο για το οποίο είμαι απόλυτα βέβαιος, είναι πως πρόκειται για την αγαπημένη λίμνη κάθε μικρού κοριτσιού.

Στο νησί Μiddle, Δυτικά της Αυστραλίας, υπάρχει μια λίμνη αρκετά διαφορετική από όλες τις άλλες.  Πρόκειται για την λίμνη Hillier που παρουσιάζει ένα θέαμα ασυνήθιστο στα μάτια του καθενός, αφού το χρώμα του νερού της είναι ιδιαίτερα έντονο ροζ.

Το Middle είναι το μεγαλύτερο από τα 105 νησιά που απαρτίζουν το αρχιπέλαγος Recherche.

Η μικρή λίμνη έχει πλάτος περίπου 600 μέτρα, περιέχει υφάλμυρο νερό, περιβάλλεται από κατάλευκη αμμουδιά και σκουροπράσινα δάση ευκαλύπτων.

Ωστόσο το αίτιο του χρώματος της παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Οι απόψεις διίστανται.  Σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες ο λόγος της ροζότητας της λίμνης οφείλεται στις χαμηλές συγκεντρώσεις στοιχείων αλλά και των διαφόρων βακτηριδίων και φυκιών.  Από την πλευρά τους κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι ο ροζ χρωματισμός οφείλεται στην μεγάλη περιεκτικότητα της στο λευκό θαλασσινό αλάτι, που έρχεται σε αντίθεση με τα κόκκινα βακτήρια που βρίσκονται στις κρούστες άλατος.

Πηγή: touristorama.com



Τα Όσκαρ στην Αθήνα


Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Αθήνα τον Αύγουστο, αφού θα πραγματοποιήσει την τελετή απονομής των Όσκαρ τουρισμού (World Travel Awards).

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του οργανισμού World Travel Awards, το «κόκκινο χαλί» θα στρωθεί στην πρωτεύουσα από την 1η έως 3 Αυγούστου, με το ευρωπαϊκό γκαλά να λαμβάνει χώρα στο «Divani Apollon Palace & Thalasso».

Ανάμεσα στους επισκέπτες θα βρεθούν δημοσιογράφοι, ταξιδιωτικοί πράκτορες, καθώς και μερικοί από τους ανθρώπους με την πιο ισχυρή επιρροή παγκοσμίως στον τομέα του τουρισμού.  Επίσης οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην Αθήνα αλλά και σε άλλους ελληνικούς προορισμούς και να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας.

Η ψηφοφορία λήγει στις 23 Ιουνίου και η απονομή θα γίνει στις 2 Αυγούστου.

Η όλη τελετή τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Πηγή: touristorama.com



Νερά από κρύσταλλο


Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το 2013 η Κύπρος ήταν η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πληρούσε στο απόλυτο τα αυστηρότερα κριτήρια ποιότητας των θαλάσσιων υδάτων, σε όλες τις περιοχές που προορίζονται για τους λουόμενους.

Μετά από έλεγχο της ποιότητας που έγινε στην Μεγαλόνησο σε 112 περιοχές, τα αποτελέσματα δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερα , αφού τα δείγματα των θαλάσσιων υδάτων πληρούσαν και το αυστηρότερο επίπεδο, λεγόμενο «εξαιρετικής ποιότητας».  Μια θέση πιο πίσω βρέθηκε η Μάλτα, με το 100% να πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις ποιότητας και το 98,9% τις αυστηρότερες.  Την Τρίτη θέση έλαβε η Κροατία με ποσοστό 95%.  Ακολούθησαν κατά σειρά η Γερμανία (88 %), η Πορτογαλία (87 %), η Ιταλία (85 %), η Φινλανδία (83 %) και η Ισπανία (83 %).

Σε δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ελλάδας, ανάμεσα σε 2,161 περιοχές οι 2,145 πληρούσαν τις ελάχιστες απαιτήσεις (ποσοστό 92%).  Την ίδια στιγμή ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ ήταν 94,7% και 82,6%.

Την περσινή χρονιά, το ποσοστό των περιοχών που πληρούσαν τις ελάχιστες απαιτήσεις κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με εκείνο της σεζόν του 2012.  Ωστόσο στο ποσοστό των περιοχών «εξαιρετικής ποιότητας» καταγράφηκε αύξηση 3,6% (από 79% το 2012 σε 82,6% το 2013).

Στον κατάλογο με τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν τηρούν τα κοινοτικά κριτήρια περιλαμβάνονται η Εσθονία (6%), η Ολλανδία (5%), το Βέλγιο (4%) και έπονται η Γαλλία (3%), η Ισπανία (3%) και η Ιρλανδία (3%).
Τα κυπριακά νερά κολύμβησης έχουν εξαιρετική ποιότητα και αυτό επιβεβαιώνεται και από την βράβευση τους με 57 γαλάζιες σημαίες.

Πηγή: touristorama.com



Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Σαν παραμύθι


Όλα ξεκίνησαν από μία σχολική εκδρομή.
Μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα βρέθηκαν μαθητές, στην περιφέρεια Αρίκα της βόρειας Χιλής!
Ανακάλυψαν μούμια ηλικία 7.000 ετών η οποία ανήκει στον πολιτισμό Τσιντσόρο!
Σύμφωνα με την εφημερίδα La Tercera, η ανακάλυψη έγινε τυχαία το Σάββατο στη διάρκεια ενός σχολικού περιπάτου του εργαστηρίου αρχαιολογίας της Αμερικανικής Σχολής στο Μόρο ντε Αρίκα, έναν απότομο λόφο που βρίσκεται στην πόλη Αρίκα 2.000 χλμ. βόρεια του Σαντιάγο.

Φήμες έκαναν λόγο πρόσφατα για αρχαιολογικά κατάλοιπα που ήρθαν στο φως μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 8,2 βαθμών στις αρχές Απριλίου, ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο έξι ανθρώπων στην περιοχή.

Η ανακάλυψη αυτή "υπογραμμίζει την ανάγκη η περιοχή αυτή να προστατευθεί καθώς κάτω από αυτή υπάρχει ένα μεγάλο προαποικιακό νεκροταφείο", δήλωσε από την πλευρά του ο Χανς Νέιρα, ο εκπαιδευτικός που οργάνωσε το εργαστήρι αρχαιολογίας το Μάρτιο προκειμένου να εμφυσήσει στους μικρούς μαθητές το σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομιά.

Πηγή: touristorama.com



Τιραμισού με εσπρέσο!


Συστατικά:

2 πακέτα σαβαγιάρ
500 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
5 φλιτζάνια καφέ εσπρέσο
λίγο  γάλα
λικέρ καφέ της αρεσκείας σας
2 κουταλιές κακάο σκόνη
1 κουταλιά εσπρέσο σκόνη

Οδηγίες:

Παίρνουμε ένα πυρέξ τετράγωνο ή μια φόρμα στρογγυλή με δαχτυλίδι που ξεκουμπώνει.
Φτιάχνουμε πέντε φλιτζάνια εσπρέσο, ρίχνουμε γάλα και λικέρ και ανακατεύουμε.
Βουτάμε τα μπισκότα στον καφέ και στρώνουμε την πρώτη στρώση.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί, τη βανίλια και την άχνη στο μίξερ, μέχρι να δέσει η κρέμα.
Στρώνουμε μια δόση πάνω από τα μπισκότα.
Επαναλαμβάνουμε με μπισκότα, κρέμα, μπισκότα. Τελειώνουμε μ’ ένα λεπτό στρώμα κρέμας.

Ανακατεύουμε το κακάο με τον εσπρέσο και ρίχνουμε με το ειδικό σκεύος αχνιστά πάνω στη κρέμα

Παγώνουμε για τέσσερις ώρες τουλάχιστον. Σερβίρεται με ζεστό ή κρύο εσπρέσο.

Πηγή: gamoi.gr



Κρυμμένη ιστορία! Ταξιδέψτε


Νέα Υόρκη! Life-style, μόδα, ηθοποιοί, κινηματογράφος, ξέφρενοι ρυθμοί ζωής. Ουρανοξύστες, επιχειρήσεις! Αυτές είναι οι πρώτες σκέψεις όταν κανείς σκέφτεται την όμορφη πόλη.
Και όμως μία είδηση θα σας εντυπωσιάσει. Λέγεται πως οι ομορφιές κρύβουν μυστήριο. Την θεωρία αυτή θα σας την αποδείξουμε με τεκμήρια που μάλλον θα σας βάλλουν σε σκέψη.
Γνωρίζετε το North Island;
Σύμφωνα με επίσημες πηγές το νησί κρύβει μυστήριο και μία εντυπωσιακή ιστορία!
Το North Island ήταν ακατοίκητο μέχρι το 1885, όταν το νοσοκομείο του Riverside αποφάσισε να στείλει εκεί όσους έπασχαν από ευλογιά και να υποβάλλονται σε θεραπεία απομονωμένοι.
Αυτό συνέβαινε μέχρι το 1930, ενώ μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, φιλοξενούσε τους βετεράνους του πολέμου που ήταν μαθητές σε τοπικά κολέγια μαζί με τις οικογένειές τους.
Τη δεκαετία του ’50 και στις αρχές του ’60, λειτούργησε ως κέντρο απεξάρτησης τοξικομανών. Οι χρήστες ναρκωτικών απομονώνονταν σε αυτό το νησί, κλειδωμένοι σε δωμάτια μέχρι να «καθαρίσουν»
Σήμερα, το νησί είναι εγκαταλελειμμένο και ένα πυκνό δάσος καλύπτει τα ερειπωμένα κτίρια, εκ των οποίων κάποια έχουν καταρρεύσει.

Πηγή: touristorama.com



Ελληνική κουζίνα - Γύρος


Υλικά

700 γραμμάρια χοιρινή τηγανιά
αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
χυμός από 1 λεμόνι
λίγο πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
ρίγανη
προαιρετικά λίγο δεντρολίβανο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα για γύρο

Εκτέλεση Συνταγής
Πλένουμε την τηγανιά καλά την κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια με ένα μαχαίρι και τη βάζουμε να στραγγίσει. Αφού στραγγίσει τοποθετούμε το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Σε ένα ποτηράκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το δεντρολίβανο, την γλυκιά πάπρικα, το πιπέρι καγιέν, το σκόρδο λιωμένο, το μείγμα για γύρο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη μαρινάδα μας στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το μπολ για 40 λεπτά στο ψυγείο να μαριναριστεί το κρέας μας. Τοποθετούμε τη μαριναρισμένη τηγανιά σε λαδόκολλα και έπειτα σε ένα πυρέξ. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Μπορούμε να σερβίρουμε με πίτες για γύρο ή με σαλάτα ή πατατούλες ακόμα και ρυζάκι.

Πηγή: touristorama.com



Εξαιρετική η ποιότητα των Ελληνικών παραλιών!


Το 93,2% των ελληνικών παραλιών πληροί το αυστηρότερο επίπεδο «εξαιρετικής ποιότητας» (82,6% στην Ε.Ε.) και το 99,2% (94,7% στην Ε.Ε.) πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης στην Ε.Ε. Στην Ελλάδα ελέγχθηκαν 2.162 παραλίες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκθεσης, όλες οι περιοχές κολύμβησης στην Κύπρο και το Λουξεμβούργο κρίθηκαν «εξαιρετικές» και ακολούθησαν η Μάλτα (99%, εξαιρετικής ποιότητας ύδατα) και η Κροατία (95%).

Εξάλλου, τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη μεγαλύτερη αναλογία των περιοχών «ανεπαρκούς ποιότητας» ήταν η Εσθονία (6%), οι Κάτω Χώρες (5%), το Βέλγιο (4%), η Γαλλία (3%), η Ισπανία (3%) και η Ιρλανδία (3%).

Η ετήσια έκθεση για την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) επιτηρεί την ποιότητα των υδάτων σε 22.000 περιοχές κολύμβησης σε όλη την Ε.Ε., την Ελβετία και, για πρώτη φορά, την Αλβανία.

Ο αρμόδιος για το Περιβάλλον επίτροπος Γιάνες Ποτόστσνικ δήλωσε ότι «αποτελεί ευχάριστη είδηση το γεγονός ότι η ποιότητα των ευρωπαϊκών υδάτων κολύμβησης εξακολουθεί να είναι υψηλή. Ωστόσο», πρόσθεσε, «δεν μπορούμε να επαναπαυόμαστε όσον αφορά έναν τόσο πολύτιμο πόρο, όπως είναι το νερό. Πρέπει να συνεχιστεί η διασφάλιση της πλήρους προστασίας των υδάτων κολύμβησης και του πόσιμου νερού, καθώς και των υδάτινων οικοσυστημάτων μας».

Πηγή: touristorama.com



Δωρεάν είσοδος στα οινοποιεία της χώρας μας!


Αν είστε λάτρεις του καλού Ελληνικού Κρασιού, τότε η παρακάτω είδηση μάλλον θα σας εντυπωσιάσει και θα κλέψει τις δικές σας εντυπώσεις.

Μια μοναδική γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ταξιδιώτες σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία «Ανοιχτές πόρτες» στα επισκέψιμα οινοποιεία της χώρας μας.

Το Σάββατο 31 Μαΐου και την Κυριακή 1η Ιουνίου, από τις 11 το πρωί έως τις 6 απόγευμα, οι Έλληνες οινοπαραγωγοί υποδέχονται τους φίλους του κρασιού στα οινοποιεία τους, προσφέροντας δωρεάν ξεναγήσεις και γευστικές δομικές.

Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί ποικίλες εκδηλώσεις, ενώ οι επισκέπτες θα κερδίσουν δώρα και θα διασκεδάσουν με πολλές εκπλήξεις, με δωρεάν είσοδο.

Οι “Ανοιχτές Πόρτες” αποτελούν μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, με στόχο το κάθε οινοποιείο που συμμετέχει να δημιουργήσει ένα γεγονός γύρω από το κρασί που θα φέρει τον καταναλωτή κοντά στο χώρο παραγωγής του.

Προγραμματίστε από τώρα το Σαββατοκύριακο σας και επισκεφτείτε ένα ή και περισσότερα οινοποιεία σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεστε, μυηθείτε στον μαγευτικό κόσμο του κρασιού, γνωρίστε τη διαδικασία της οινοπαραγωγής και δοκιμάστε εξαιρετικά Επώνυμα Ελληνικά Κρασιά.

Πηγή: touristorama.com



Οι ενδυματολογικές επιλογές του Κατάρ


Με ηλεκτρονικά φυλλάδια τα οποία φέρουν τον τίτλο «Δείξε τον σεβασμό σου», μέσω κυβερνητικής καμπάνιας, το Κατάρ παροτρύνει τους τουρίστες να ντύνονται σεμνά δημοσίως και να σέβονται τις ισλαμικές αξίες της χώρας.
Στις συστάσεις μέσω Twitter και Facebook, για «σεμνό» ντύσιμο, περιλαμβάνονται διαγράμματα για το τι είναι αποδεκτό και τι όχι στον ενδυματολογικό κώδικα του Εμιράτου.
Στην λίστα με τα απαγορευτικά ενδύματα βρίσκονται τα κοντά φορέματα, τα αμάνικα ρούχα και οι μπλούζες που αφήνουν σε θέαση τον αφαλό των γυναικών.  Για τους άντρες η λίστα είναι κάπως μικρότερη, αφού πίσω στην γκαρνταρόμπα τους πρέπει να αφήσουν τα σορτσάκια και τις μπλούζες που αποκαλύπτουν το στέρνο.
«Αν είσαι στο Κατάρ, είσαι ένας από εμάς.  Βοήθησέ μας να διατηρήσουμε την κουλτούρα και τις αξίες του Κατάρ, σε παρακαλούμε να ντύνεσαι σεμνά δημοσίως», γράφει το έντυπο.
Αξίζει να σημειωθεί πως το ανεξάρτητο κράτος της Μέσης Ανατολής, πρόκειται να φιλοξενήσει την μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου το 2022.

Πηγή: touristorama.com



Ελληνική κουζίνα - Κοτόπουλο με ντοματίνια και βασιλικό


Υλικά
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε χοντρές λωρίδες
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
χυμό από μισό λεμόνι
8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
5-6 μεγάλα φύλλα βασιλικό φρέσκο, χοντροκομμένα
αλάτι, πιπέρι

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά, αλλά μην το κάψετε.
Προσθέτετε το κοτόπουλο, το σκόρδο, το μείγμα μπαχαρικών, αλατίζετε και σοτάρετε μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί σχεδόν και να ροδίσει. Το γυρίζετε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Σβήνετε με το χυμό λεμονιού.
Προσθέτετε τα ντοματίνια και ανακατεύετε προσεκτικά. Μόλις βγάλουν τα ζουμάκια τους, πασπαλίζετε με τον βασιλικό και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Δεν τα παραμαγειρεύετε γιατί δεν θέλετε να διαλυθούν και να γίνουν σάλτσα.

Πηγή: olivemagazine.gr



Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Τα ΠΡΕΠΕΙ & ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ της διατροφής πριν τις εξετάσεις


Πανελλήνιες εξετάσεις, εξεταστικές... Μαθητές και φοιτητές βρίσκονται σε μια δύσκολη περίοδο και η διατροφή μπορεί να είναι υπέρ τους, αν κάνουν τις σωστές επιλογές. Η διατροφή των παιδιών παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Για το λόγο αυτό, καλό είναι η σωστή διατροφή ν' αρχίζει από νωρίς.
Οι υποψήφιοι για να αφομοιώσουν καλύτερα την ύλη θα πρέπει αφενός να κοιμούνται καλά και αφετέρου να ακολουθούν μια πλήρη, ισορροπημένη και σωστή διατροφή που θα βοηθήσει τον οργανισμό να είναι πιο υγιής και πιο ισχυρός για την καλύτερη δυνατή απόδοση στο διάβασμα του.
Ο ρόλος του πρωινού γεύματος
Το πρωινό γεύμα είναι απαραίτητο για κάθε παιδί και ο ρόλος του είναι εξαιρετικά σημαντικός, ιδιαίτερα την περίοδο των εξετάσεων, καθώς εξασφαλίζει σωματική και πνευματική ευεξία.
Η γλυκόζη είναι το κύριο καύσιμο του εγκεφάλου μας. Η χαμηλή γλυκόζη αίματος έχει συσχετισθεί με φτωχή μνήμη, δυσκολίες της συγκέντρωσης και της μάθησης. Τρώγοντας λοιπόν πρωινό, αυξάνουμε τα επίπεδα γλυκόζης αίματος και επιτρέπουμε στον οργανισμό μας να λειτουργεί σωστά.
Έρευνες μελέτησαν την απόδοση μαθητών σε πρωινά τεστ στο σχολείο μετά τη λήψη ή μη πρωινού και έδειξαν ότι η απόδοσή τους ήταν υψηλότερη όταν τα παιδιά είχαν καταναλώσει πρωινό στο σπίτι, κάτι που οφείλονταν και στην καλύτερη λειτουργία της μνήμης τους. Ένα καλό πρωινό μπορεί να περιλαμβάνει κάποιο γαλακτοκομικό προϊόν (γάλα ή γιαούρτι), ένα αμυλούχο τρόφιμο (πχ. δημητριακά ολικής αλέσεως), φρούτο ή χυμό, μέλι ή μαρμελάδα.
Την ημέρα των εξετάσεων, σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει ο μαθητής να ξεκινήσει με άδειο στομάχι, γιατί υπάρχει η πιθανότητα να ζαλιστεί και δεν θα μπορέσει να αποδώσει τα μέγιστα. Ένα ελαφρύ, τονωτικό πρωινό, είναι απαραίτητο γιατί παρέχει στον οργανισμό την ενέργεια που χρειάζεται και επιπλέον εξασφαλίζει αυξημένη μνήμη και καλύτερη συγκέντρωση.
Όσο πιο συχνά τόσο πιο καλά!!!
Η κατανάλωση μικρών και συχνών γευμάτων συμβάλλει στο να βρίσκεται ο μαθητής σε εγρήγορση και να αυξάνεται η αποδοτικότητά του. Αντίθετα, τα μεγάλα γεύματα προκαλούν υπνηλία και μειώνουν τη συγκέντρωση και την ικανότητα σκέψης του παιδιού. Τα συχνά γεύματα, χαμηλά σε λιπαρά, αποτελούν μια σωστή επιλογή επειδή είναι πιο εύπεπτα, δίνοντας τη δυνατότητα στο μαθητή να επιτελέσει τις πνευματικές του διεργασίες πιο αποτελεσματικά. Πρέπει να καταναλώνονται μικρά γεύματα ανά 2-3 ώρες, ώστε ο μαθητής να μην αισθάνεται ούτε το αίσθημα της πείνας ούτε το αίσθημα του υπερκορεσμού. Ο κατάλληλος αριθμός γευμάτων την ημέρα, καλύπτει τελικά τις ανάγκες των παιδιών και τα ενισχύει σωματικά και πνευματικά. Ενδεικτικά θα μπορούσαμε να προτείνουμε τρία κυρίως γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) και 2-3 ενδιάμεσα μικρά γεύματα.
Η ισορροπία και το μέτρο στην επιλογή των φαγητών συμβάλλουν σημαντικά στην απόδοση του μαθητή στο διάβασμα, ενώ η σωστή κατανομή των γευμάτων συμβάλλει στην καλύτερη διάθεση, απομνημόνευση και αυτοσυγκέντρωση.
Επιλογές για ελαφριά σνακ:
Γιαούρτι με φρούτο, μέλι, ξηρούς καρπούς και κανέλα
Φρουτοσαλάτα με μέλι, ξηρούς καρπούς και κανέλα
Μπάρα δημητριακών ολικής αλέσεως με φρούτα ή σοκολάτα
Δημητριακά ολικής αλέσεως με ημίπαχο γάλα
2-3 μπισκότα πολυδημητριακών
1 φέτα Ψωμί μαύρο & 1 Αυγό βραστό
1 χούφτα ανάλατους Ξηρούς καρπούς
1 κομμάτι σοκολάτα υγείας ή παστέλι
1 φέτα ψωμί πολύσπορο με μέλι ή μαρμελάδα & μαλακή μαργαρίνη

Αντίθετα, τρόφιμα που θα πρέπει να αποφεύγονται είναι:
Πατατάκια
Γαριδάκια
Παγωτά
Κρουασάν
Σοκολοτοειδή
καθώς υστερούν σε θρεπτικά συστατικά και είναι πλούσια σε θερμίδες.
Στη δύσκολη περίοδο των εξετάσεων είναι σημαντική η κατανάλωση τροφίμων από όλες τις ομάδες(γαλακτοκομικά, φρούτα, λαχανικά, μακαρόνια, κρέας, ψάρι) προκειμένου ο μαθητής να μη νιώθει στέρηση και να λαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά.
Σωστή ενυδάτωση!
Οι μαθητές θα πρέπει να φροντίζουν τα επίπεδα ενυδάτωσης τους (8-10 ποτήρια νερό). Η καλή ενυδάτωση εξασφαλίζει λιγότερη κόπωση, καλύτερη συγκέντρωση και καλύτερη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.
Καλό είναι να αποφεύγονται τα υγρά που περιέχουν ζάχαρη (χυμοί, αναψυκτικά, κακάο), καθώς οδηγούν σε απότομη πτώση του σακχάρου στο αίμα μετά την κατανάλωση, πράγμα που οδηγεί σε απότομο αίσθημα κόπωσης και μειωμένη συγκέντρωση. Προτιμήστε το νερό, το γάλα, το τσάι και τους χυμούς φρούτων και φροντίστε να μην φτάνετε στα επίπεδα δίψας για να πιείτε κάτι υγρό.
Προτιμήστε τα τρόφιμα με «καλά» λιπαρά
Τα καλά λιπαρά βρίσκονται στο ελαιόλαδο, στους ξηρούς καρπούς, τα ψάρια κα. Τα λιπαρά που είναι πιο αποδοτικά σε σχέση με την εγκεφαλική λειτουργία, είναι τα λεγόμενα απαραίτητα ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα. Τα σημαντικά αυτά λιπαρά δεν συντίθενται στον οργανισμό, οπότε τα παίρνουμε μόνο μέσω της τροφής. Είναι πολύτιμα για την καλή λειτουργία του οργανισμού και προσφέρουν στον εγκέφαλο την αναγέννηση και τον ανεφοδιασμό που χρειάζεται. Επιπλέον, σχετίζονται με την ευφυΐα και τα βρίσκουμε σε μειωμένες συγκεντρώσεις σε άτομα με κατάθλιψη, δυσλεξία και διαταραχή της προσοχής.
Η αλήθεια για τη σοκολάτα
Η μέτρια κατανάλωση σοκολάτας αυξάνει την παραγωγή ενδορφινών, ουσιών δηλαδή που μας φτιάχνουν τη διάθεση και ενισχύουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες. Για αυτό και χαρακτηρίζεται ως απαραίτητο τρόφιμο σε περίοδο εξετάσεων και έντονου διαβάσματος.
Χρειάζεται προσοχή, όμως, γιατί η αλόγιστη κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να επιδράσει αρνητικά στη ρύθμιση του σωματικού βάρους. Ένα μικρό γλύκισμα σοκολάτας ή λίγη μαύρη σοκολάτα αποτελούν την ιδανικότερη λύση.
Δίαιτα Αδυνατίσματος: Ναι ή Όχι
Θα πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ή τις ημέρες των εξετάσεων να ακολουθείται οποιουδήποτε είδους δίαιτα αδυνατίσματος, καθώς προκαλούνται ευκολότερα εκνευρισμός, ευερεθιστότητα και κόπωση και παρατηρούνται μειωμένη συγκέντρωση, μνήμη και γενικότερα περιορισμένη απόδοση στο διάβασμα
Λήψη πολυβιταμινών
Τα πολυβιταμινούχα συμπληρώματα βοηθούν μεν στην πνευματική λειτουργία, πλην όμως ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθούν σε κάποια που εμπεριέχουν καφεΐνη και μπορεί να υπερδιεγείρουν το νευρικό σύστημα. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να θυμάστε ότι η λήψη συμπληρωμάτων δεν αποτελεί υποκατάστατο μιας πλήρους και ισορροπημένης διατροφής. Αυτή επιτυγχάνεται μόνο μέσα από την πρόσληψη τροφών. Παρ' όλα αυτά, ίσως χρειαστεί αυτό το διάστημα να συμπληρώσετε τα απαραίτητα στοιχεία με κάποια πολυβιταμίνη.
Μια μέρα πριν...
Η ημέρα που προηγείται των εξετάσεων είναι πολύ σημαντική για την επίδοση του μαθητή. Έχει να καταπολεμήσει έναν πολύ μεγάλο εχθρό, το άγχος. Η διατροφή είναι ένας από τους παράγοντες που μπορεί να βοηθήσει καθοριστικά προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι προτιμότερο η προηγούμενη ημέρα να περιλαμβάνει κάποιο οικείο και μάλιστα αγαπητό στο παιδί φαγητό, που θα του αυξήσει τη διάθεση και θα του προσφέρει ευχαρίστηση. Πρέπει να είναι μεν γευστικό, αλλά ταυτόχρονα να μην είναι ιδιαίτερα πικάντικο και βαρύ, ώστε να αποφευχθούν πιθανά στομαχικά προβλήματα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει την ημέρα αυτή το διαιτολόγιο να περιλαμβάνει κάποιο φαγητό που προκαλεί αποστροφή στο μαθητή, ακόμα κι αν είναι «δυναμωτικό»! Επιπλέον, πρέπει να αποφευχθεί οποιοδήποτε «καινούριο» φαγητό που δεν έχει ξαναδοκιμάσει το ίδιο το παιδί, καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ένα ξένο προς το παιδί τρόφιμο να του προκαλέσει δυσανεξία ή στομαχικές διαταραχές, ιδιαίτερα λόγω του αυξημένου άγχους της ημέρας. Μεγαλύτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο δείπνο, καθώς ένα βαρύ βραδινό μπορεί να επηρεάσει την χαλάρωση και ξεκούραση του μαθητή και κατ' επέκταση την απόδοσή του την επόμενη ημέρα.
Συνοπτικά
Κατά τη διάρκεια του διαβάσματος ΠΡΕΠΕΙ να:
Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο πρωινό γεύμα
Μην παραλείπονται τα ενδιάμεσα σνακ (Δεκατιανό-Απογευματινό)
Καταναλώνονται τρόφιμα από όλες τις ομάδες τροφίμων
Μην παραμελείται την κατανάλωση υγρών
Ακολουθείται διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά
Καταναλώνεται τροφές πλούσιες σε Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα
Αντίθετα ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να καταναλώνονται:
Υγρά πλούσια σε ζάχαρη (Αναψυκτικά, Χυμοί εμπορίου)
Λιπαρές τροφές (τηγανιτά, κρουασάν, πατατάκια)
Μια πλήρης και ισορροπημένη διατροφή:
Θα βοηθήσει το μαθητή να είναι πιο υγιής και ισχυρός, έτσι ώστε να έχει καλύτερη απόδοση στο διάβασμά του
Θα εξασφαλίσει υγεία, ευεξία και μακροζωία

Πηγή: activekids.gr



Ρένα Δούρου: Η δυναμική κυρία της αριστεράς είναι κόρη αστυνομικού και μεγάλωσε στο Αιγάλεω


Η Ρένα Δούρου δυναμική και φεμινίστρια κατάφερε σίγουρα μια μεγάλη νίκη στην περιφέρεια της Αττικής μετά από μάχη στήθος με στήθος με τον αντίπαλό της Γιάννη Σγουρό.
Η Ρένα, γεννήθηκε πριν 39 χρόνια στο Αιγάλεω και όπως δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή της στα «Καρντάσιαν», δεν θέλει να κάνει τώρα ένα παιδί, αφού δεν θα ήταν καλή μάνα με το να φορτώσει το παιδί της στη μητέρα της… Δεν έχει παντρευτεί, έχει κάνει όμως σύμφωνο συμβίωσης με τον σύντροφό της. «Είναι ένα πλαίσιο δέσμευσης, που σε κάνει να αναπνέεις περισσότερο» δήλωσε στην ίδια εκπομπή.
Η Ρένα Δούρου, λαμπερή, όμορφη, φεμινίστρια και δυναμική είναι κόρη αστυνομικού και δεν διστάζει να δηλώνει ότι μεγάλωσε στο Αιγάλεω. Με σπουδές στη Αγγλία τη Γαλλία και την Τουρκία αλλά «μαγκάκι» δεν διστάζει να πει σθεναρά τη γνώμη της και να συγκρουστεί με τους πολιτικούς της αντιπάλους. Δεν ακολούθησε ποτέ τα κομματικά πρότυπα της αρέσει το καλό φαγητό σε ωραία εστιατόρια, πίνει μπύρες με τις παρέες της και συνεχίζει να  καπνίζει άσο σκέτο, όπως και τότε στο πανεπιστήμιο.
Η ίδια σχετικά με το επάγγελμα του μπαμπά της έχει δηλώσει σε συνέντευξή της στο Γιώργο Καραϊβάζ:
«Είναι καιρός να σταματήσουμε να θεωρούμε αξιοσημείωτο, ή περίεργο, το παιδί ενός αστυνομικού να ανήκει στο χώρο της Αριστεράς. Γιατί είναι η ίδια η πραγματικότητα που έχει ξεπεράσει παρωχημένες αντιλήψεις του παρελθόντος. Ο πατέρας μου δεν ήταν αριστερός. Ήταν όμως βαθιά δημοκράτης άνθρωπος, και στην επαγγελματική και στην κοινωνική του ζωή, και στον τρόπο που λειτουργούσε μέσα στην οικογένεια μας. Μας έμαθε να είμαστε ανεξάρτητοι και να πατάμε στα πόδια μας, να έχουμε πάντα άποψη και θέση και να παλεύουμε γι’ αυτή. Αν κάτι αντιπαθούσε ήταν την ιδιώτευση, το να μη σε νοιάζει τι συμβαίνει στην κοινωνία και να ασχολείσαι μόνο με το μικρόκοσμο σου”.
Μπορεί το θρίλερ για την περιφέρεια Αττικής να κράτησε μέχρι σχεδόν τις 02:00 τα ξημερώματα αλλά για τη Ρένα Δούρου και τους συνεργάτες της άξιζε τον κόπο. Γι’ αυτό και γιόρτασαν με χορούς και τραγούδια τη νίκη τους στις εκλογές.
Η νέα περιφερειάρχης Αττικής, μάλιστα, ήταν η πρώτη που… έσυρε το χορό!



Πηγή: candianews.gr



«Διακοπές σε τιμές ευκαιρίας στην Ελλάδα» –Η Mirror εκθειάζει Χαλκιδική, Κω, Ρόδο, Κρήτη και Κέρκυρα


Η Mirror «ψηφίζει» Ελλάδα για διακοπές φέτος το καλοκαίρι και εστιάζει στην πτώση των τιμών λόγω κρίσης, που κάνουν τη χώρα μας ξανά τον αγαπημένο προορισμό των Βρετανών.

«Τώρα στην Ελλάδα πριν σφίξουν οι ζέστες»

Τα ξενοδοχεία, που επιθυμούν να προσελκύσουν τουρίστες, έχουν ρίξει τις τιμές τους σημαντικά και κανείς μπορεί να βρει καλές ευκαιρίες, αναφέρει η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι η κατάλληλη ώρα για να επισκεφθεί την Ελλάδα είναι τώρα, πριν η θερμοκρασία ανέβει στα ύψη.

Ενδεικτικά αναφέρει ότι οι κρατήσεις του Broadway Travel είναι αυξημένες κατά 70% σε σχέση με πέρυσι.

«Απευθείας πτήσεις σε νησιά, προνομιακά πακέτα»

Η εφημερίδα προτείνει ως προορισμούς τη Χαλκιδική, την Κέρκυρα, την Κω, τη Ρόδο και την Κρήτη, διαφημίζοντας συγκεκριμένα ξενοδοχεία για διαμονή, που προσφέρουν προνομιακά πακέτα και εξαιρετικές υπηρεσίες, βρίσκονται δύο «βήματα» από τη θάλασσα, τα μπαρ και τα εστιατόρια.

Ειδική αναφορά γίνεται και στην απευθείας αεροπορική σύνδεση της Κρήτης και της Κω με το Μάντσεστερ και αντιστοίχως της Ρόδου και της Κέρκυρας με το Γκάτγουικ.

Πηγή: iefimerida.gr



Πολύ κοντά η αναστολή της αναδιάρθρωσης της Γ΄ Εθνικής! Εντείνει τις κινήσεις της η συντονιστική επιτροπή των συλλόγων της Γ’ Εθνικής!


Εντείνει τις κινήσεις της η συντονιστική επιτροπή των συλλόγων της Γ’ Εθνικής, προκειμένου να ακουστεί η πρότασή της για αναστολή της αναδιάρθρωσης και σε αυτό το πλαίσιο θα γίνει συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ανδριανό και την Γ.Γ. Αθλητισμού Κούλα Γιαννακίδου!
 Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της συντονιστικής:
 "Η συντονιστική επιτροπή των συλλόγων της Γ΄ Εθνικής ενημερώνει τους συλλόγους ότι μετά από επίμονες προσπάθειες λάβαμε διαβεβαιώσεις τόσο  από το γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Ανδριανού όσο και από το γραφείο της Γ.Γ Αθλητισμού κ. Γιαννακιδου για συνάντηση μαζί τους μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.
 Πληροφορούμε επίσης τους συλλόγους που μετέχουν στον κοινό μας αγώνα ότι η κίνηση μας δυναμώνει καθημερινά και οι πιθανότητες για την αναδιάρθρωση που προτείνουμε στην Γ' Εθνική, αυξάνονται.
 Γι' αυτό ζητάμε από το Δ/Σ της ΕΠΟ να δει πιο σοβαρά το θέμα, να  ικανοποιήσει το αίτημα που έχουμε ήδη καταθέσει για συνάντηση κι επίσης ζητάμε, λόγω του μεγάλου αριθμού των ομάδων που μετέχουν στην κίνηση μας, να τεθεί το ζήτημα στην ημερησία διάταξη της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ την 6η Ιουνίου"

Πηγή: digenhs-fc.blogspot.gr

‘Αστέρας της Θράκης’: Με F-16 της 111ΠΜ στο FIR Σόφιας


Η Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε, ότι από την Πέμπτη 29 Μαΐου έως και την Τετάρτη 04 Ιουνίου 2014, πρόκειται να συμμετάσχει στην πολυεθνική αεροπορική άσκηση «Thracian Star 2014», με αεροσκάφη F-16 της 111 Πτέρυγας Μάχης, η οποία διοργανώνεται από τη Βουλγαρία και θα διεξαχθεί εντός του FIR Σόφιας.
Η άσκηση έχει σκοπό την εκπαίδευση του προσωπικού στη διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων, με στόχο την εναρμόνιση των διαδικασιών των συμμετεχουσών δυνάμεων σε τακτικό επίπεδο και την αύξηση της διαλειτουργικότητας.
Στην «Thracian Star 2014», θα συμμετάσχουν με προσωπικό και μέσα η Βουλγαρία, η Ελλάδα, οι ΗΠΑ και η Ρουμανία.

Πηγή: defence-point.gr



«Ο κόσμος είναι βαθιά απογοητευμένος από την Ευρωπαϊκή Ένωση»


Απέρριψε το ενδεχόμενο να συνάψει οποιοδήποτε «σύμφωνο» με το κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, που απέδωσε σήμερα τη νίκη του λαϊκιστικού κόμματος UKIP στις ευρωεκλογές στη «βαθιά απογοήτευση» από την ΕΕ που επικρατεί στη Βρετανία.

«Ο κόσμος είναι βαθιά απογοητευμένος από την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε σήμερα το πρωί ο Ντέιβιντ Κάμερον μιλώντας στο Radio 4 του BBC.

«Θέλουν αλλαγή και, σε ό,τι με αφορά, το μήνυμα ελήφθη και κατανοήθηκε πλήρως», πρόσθεσε.

«Αν θέλετε ένα δημοψήφισμα για την Ευρώπη, αν αυτό είναι το σημαντικότερο για σας, δεν υπάρχει παρά ένα κόμμα και ένας εν δυνάμει πρωθυπουργός που μπορούν να το οργανώσουν. Το Εργατικό Κόμμα και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες δεν θέλουν αυτό το δημοψήφισμα, το UKIP δεν μπορεί να το πραγματοποιήσει», υποστήριξε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον απέρριψε επίσης την ιδέα να επιταχυνθεί το χρονοδιάγραμμα του δημοψηφίσματος το οποίο έχει υποσχεθεί για το 2017, εφόσον επανεκλέγει.

«Θέλω μια αληθινή και πλήρη επαναδιαπραγμάτευση που θα βελτιώσει τη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρώπη» και «δεν πιστεύω πως το να συντομεύσω το χρόνο της διαπραγμάτευσης είναι καλό πράγμα», δήλωσε προσθέτοντας πως εξακολουθεί να θέλει «να παραμείνει στους κόλπους μιας μεταρρυθμισμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Αυτό που έχει ενδιαφέρον σε σχέση μ' αυτές τις εκλογές και μ' αυτά που λένε Ευρωπαίοι πολιτικοί, είναι πως υπάρχουν πολλοί, όπως ο Νικολά Σαρκοζί, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, που λένε τώρα πως είναι καιρός να επιστρέψει η Ευρωπαϊκή Ένωση εξουσίες στα εθνικά κράτη», υποστήριξε.

«Εκεί όπου πριν από ένα χρόνο ήμουν μια απομονωμένη φωνή όταν επιχειρηματολογούσα προς αυτή την κατεύθυνση, μπορείτε τώρα να δείτε πως έχω έναν ορισμένο αριθμό συμμάχων», τόνισε εκφράζοντας την ικανοποίησή του γι' αυτό.

Ο πρωθυπουργός απέρριψε οποιαδήποτε συμμαχία με το UKIP ένα χρόνο πριν από τις βρετανικές βουλευτικές εκλογές.

«Δεν κάνουμε σύμφωνα ούτε συμφωνίες. Οι συντηρητικοί υποψήφιοι θα κατέβουν ως συντηρητικοί, θα αγωνισθούν ως συντηρητικοί και ελπίζω ότι θα θριαμβεύσουν ως συντηρητικοί», τόνισε.

«Βάσει αυτών που διαβάζω στις κυριακάτικες εφημερίδες, ο Νάιτζελ Φάρατζ θέλει να καταστρέψει το Συντηρητικό Κόμμα, όχι να δουλέψει μαζί του», πρόσθεσε.

Πηγή: newsbeast.gr



Άρχισαν ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ στο Ντόνετσκ


Μία ημέρα μετά από τις προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία, μαίνεται η ένταση στα ανατολικά της χώρας, με τον στρατό να πραγματοποιεί αεροπορικές επιθέσεις στο Ντόνετσκ με στόχο να αναχαιτιστούν οι φιλορώσοι αυτονομιστές που κατέλαβαν τη Δευτέρα το αεροδρόμιο της πόλης.
Μετά τις δηλώσεις του νέου προέδρου της χώρας Πέτρο Ποροσένκο, ότι δεν πρόκειται να έχει καμία συνδιαλλαγή με τρομοκράτες, ο στρατός πήρε εντολή να πραγματοποιήσει έφοδο στο αεροδρόμιο του Ντόνετσκ.
Πληροφορίες ανέφεραν ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις, την ώρα που τα πολεμικά αεροσκάφη πετούσαν πάνω από την πόλη.
Τα αεροσκάφη του ουκρανικού στρατού έριξαν στην αρχή προειδοποιητικές βολές, ενώ έπεσαν και αλεξιπτωτιστές. Ακολούθησαν μάχες στο έδαφος, ενώ τα αεροπλάνα έριξαν μέχρι και πυραύλους στον διάδρομο απογείωσης του αεροδρομίου και στο κεντρικό κτίριο.

Πηγή: star.gr



Οι 20 πιο κακοντυμένες του φεστιβάλ των Καννών


Το 67ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών έχει πια τελειώσει. Οι διάσημοι πέρασαν καλά, αλλά εμείς ίσως περάσαμε καλύτερα καθώς τώρα έχουμε την ευκαιρία να βγάλουμε τα μαχαίρια, να τα ακονίσουμε και με ένα στόμα μια φωνή να πούμε ποιες ΔΕΝ μας άρεσαν καθόλου. Εντάξει, υπερβάλλουμε και λίγο.
Εκπληκτικές δημιουργίες σχεδιαστών, εντυπωσιακά χτενίσματα και λαμπερά μακιγιάζ από τη μία. Από τη άλλη όμως (γιατί πάντα υπάρχει και η "άλλη") πολλές λανθασμένες ενδυματολογικές επιλογές και φυσικά η γυναίκα με το μούσι Conchita.
Βεβαίως, όπως κατάλαβες, στο κόκκινο χαλί όλοι οι καλοί και οι κακοί χωράνε. Ας εστιάσουμε όμως στους κακούς - να βγάλουμε και το άχτι μας, που είμαστε εμείς στο Παγκράτι και αυτοί στις Κάννες.
Είτε το ήθελαν είτε όχι κάποιες κυρίες της μεγάλης οθόνης μας άφησαν άφωνες, με το παγωτό στο χέρι, με ένα τρέμουλο στα χείλη, με τις παρουσίες τους. Εμείς είδαμε, κρίναμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις χειρότερες εμφανίσεις που πέρασαν φέτος από τις Κάννες. Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

Πηγή: cosmo.gr



Οι 5 απαγορεύσεις του Τσίπρα στον Σαμαρά


«Τον καλώ να μην διανοηθεί να εφαρμόσει τα σχέδια που είχε έτοιμα στα συρτάρια του για μετά τις ευρωεκλογές. Τον καλώ να μην διανοηθεί να εφαρμόσει νέα σκληρά μέτρα λιτότητας, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, απολύσεις. Να μην διανοηθεί την ιδιωτικοποίηση του σημαντικότερου δημόσιου αγαθού, που είναι το νερό. Να μην διανοηθεί να προχωρήσει σε εκποιήσεις της δημόσιας περιουσίας και ιδιαίτερα των παραλιών μας ή φιλέτων ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, που πρέπει να παραμείνουν στο δημόσιο πλούτο ως φυσική ανεκτίμητη κληρονομιά. Τέλος, προειδοποιούμε τον πρωθυπουργό να μην διανοηθεί να προχωρήσει στο διορισμό του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και στο διορισμό του επόμενου Επιτρόπου της χώρας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίχως τη συμφωνία του μεγαλύτερου κόμματος στη χώρα, δίχως την ευρύτερη πολιτική συναίνεση. Διότι δεν νομιμοποιείται να παίρνει αποφάσεις που δεσμεύουν τη χώρα και το λαό για πολλά χρόνια, για τα επόμενα χρόνια, με τα ποσοστά που κατέγραψε χθες, έχοντας δηλαδή ποσοστά μειοψηφίας στο λαϊκό σώμα».

Με αυτόν τον... πεντάλογο από «μην», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, που συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, έδωσε το στίγμα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του εις βάρος του πρωθυπουργού, καθώς θεωρεί ότι η νίκη με περίπου τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες διαφορά, του δίνει «αέρα» επικράτησης και στις επόμενες εθνικές εκλογές, αίροντας τη «νομιμοποίηση» της υπάρχουσας κυβέρνησης, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «κούνησε το δάχτυλο» στον κ. Σαμαρά, ζητώντας, ουσιαστικά, να έχει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ στις κυβερνητικές αποφάσεις!

Επέμεινε, δε, στο αίτημά του για εκλογές το συντομότερο δυνατό, έτσι ακριβώς όπως το είχε διατυπώσει και χθες από την Κουμουνδούρου, μετά την οριστικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος και τη νίκη της παράταξής του.

«Είχα την ευκαιρία» είπε ο κ. Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παπούλια, «να εκθέσω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις εκτιμήσεις μας για το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών. Ένα αποτέλεσμα που δημιουργεί ένα εντελώς νέο πολιτικό τοπίο. Έχουμε μια ιστορική πολιτική ανατροπή και νέους συσχετισμούς δύναμης. Δεν είναι μόνο η μεγάλη σημαντική καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με τέσσερις μονάδες, αλλά είναι και το γεγονός ότι τα δύο κόμματα που συγκροτούν τον κυβερνητικό συνασπισμό έχουν απώλεια 11 και πλέον μονάδων από τα ποσοστά που κατέγραψαν στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, τον Ιούνη του '12».

«Εάν χθες είχαμε εθνικές εκλογές» επέμεινε ο κ. Τσίπρας, «τα δύο αυτά κόμματα θα είχαν -αθροιστικά και με βάση τον εκλογικό νόμο που ισχύει- 94 βουλευτές, από 162 που έχουν σήμερα στη Βουλή.  Αυτό συνιστά μια πολύ μεγάλη δυσαρμονία ανάμεσα στη βούληση του λαϊκού σώματος και στους συσχετισμούς που υπάρχουν στη σημερινή Βουλή.  Κι όταν καταγράφεται μια τόσο έντονη δυσαρμονία, είναι προφανές ότι κανείς δεν νομιμοποιείται και ιδίως αυτή η Βουλή δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει σε κρίσιμες αποφάσεις που θα δεσμεύσουν το λαό και τη χώρα για τα επόμενα χρόνια».

«Και, σε κάθε περίπτωση, δεν νομιμοποιείται αυτή η Βουλή να εκλέξει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το Σύνταγμά μας άλλωστε ορίζει ότι, όταν υπάρχει μια τόσο έντονη δυσαρμονία της λαϊκής βούλησης με την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική, τότε η λύση είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Στη συνέχεια, δε, κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραδεχθεί την ήττα του, απευθύνοντάς του πέντε «μην», όπως προαναφέρθηκε, προκειμένου να δείξει ότι, πλέον, ως πρώτη δύναμη στη χώρα, θα πρέπει να λογίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: cretanews.gr