Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ελληνική κουζίνα - ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΦΕΤΑ!


Υλικά (για 4 άτομα):

4 μελιτζάνες φλάσκες
½ ντομάτες φρέσκες
750 γραμ. φέτα
ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
1 αβγό
½ ποτήρι γάλα

Εκτέλεση:

Κόβετε τις μελιτζάνες στην μέση και τις τοποθετείτε σε ταψί (το κομμένο μέρος να ακουμπάει στο ταψί).
Τις ψήνετε 45 λεπτά. Μόλις ψηθούν, τις ξεφλουδίζετε, τις λιώνετε στο multi και τις βάζετε στο πυρέξ.
Φτιάχνετε μια σάλτσα ντομάτας αρκετά σφιχτή χωρίς πολλά ζουμιά. Την βάζετε πάνω από την λιωμένη μελιτζάνα και προσθέτετε ρίγανη και τρίβετε από πάνω τη φέτα.
Χτυπάτε 1 αβγό με μισό ποτήρι γάλα και περιχύνετε από πάνω τις μελιτζάνες. Το αφήνετε περίπου 1 ώρα στο πυρέξ και μετά το ψήνετε στους 180C μέχρι να ροδίσει (περίπου 1 ώρα).

Πηγή: touristorama.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!