Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

 Δήμος Ν. Προποντίδας - Δωρεάν φάρμακα


Το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ν. Προποντίδας δημοσιοποιεί τις νέες διατάξεις για την φαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων και οικονομικά αδύνατων πολιτών. Βάση των:
άρθρου 182 του Ν. 4270/2014 “Αρχές δημοσιονομικής διαχείρισης και εποπτείας – δημόσιο λογιστικό” και
της Υπουργικής Απόφασης Γ.Π./ΟΙΚ.56432 (ΦΕΚ Β' 1753/28.06.2014) “Καθορισμός προϋποθέσεων, κριτηρίων και διαδικασιών πρόσβασης στο σύστημα φαρμακευτικής περίθαλψης ανασφάλιστων και οικονομικά αδύνατων πολιτών”
οι ανασφάλιστοι πολίτες καθώς και οι ασφαλισμένοι οι οποίοι έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών στα οικεία Ασφαλιστικά Ταμεία, δικαιούνται δωρεάν φαρμακευτική φροντίδα. Απαραίτητη προϋπόθεση για να υπαχθούν στην εν λόγω ρύθμιση είναι η κατοχή ΑΜΚΑ.
Η συνταγογράφηση γίνεται μόνο με ειδικές ηλεκτρονικές συνταγές στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Τα φάρμακα τα οποία καλύπτονται ανήκουν αποκλειστικά και μόνον στον θετικό κατάλογο αποζημιούμενων φαρμάκων. Αρμόδιοι για την συνταγογράφηση φαρμάκων στους δικαιούχους είναι αποκλειστικά και μόνον ιατροί των Νοσοκομείων του ΕΣΥ και των δημόσιων δομών παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Π.Ε.ΔΥ.
Οι δικαιούχοι θα προμηθεύονται τα φάρμακά τους από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και όλα τα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικά φαρμακεία.   

2ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ


ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Πρόγραμμα για ανέργους 18 έως 29 ετών


Η Επιταγή Επαγγελματικής Κατάρτισης αφορά ανέργους ηλικίας από 18 έως 29 ετών.
Είναι πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στον Ιούλιο που
διανύουμε.
Θα επιλεχθούν 75.000 άνεργοι δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης γενικών
ειδικοτήτων.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιμόρφωση πάνω σε αντικείμενα που τους ενδιαφέρουν
διάρκειας 80 ωρών και κατόπιν εργασία (πρακτική άσκηση) 5 μηνών. Ο εργοδότης μετά
έχει τη δυνατότητα να κάνει πρόσληψη για ένα ακόμη έτος στον άνεργο ωφελούμενο, κατά
το οποίο ο ΟΑΕΔ θα του πληρώνει τις εισφορές.
Το συνολικό επίδομα του προγράμματος για επιμόρφωση και πρακτική άσκηση θα
είναι:
· 2.700 ευρώ για απόφοιτους ΑΕΙ / ΤΕΙ.
· 2.400 ευρώ για απόφοιτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και
μεταδευτεροβάθμιας.
Η μοριοδότηση των αιτήσεων, δηλαδή η απόφαση για το ποιοι θα εγκριθούν, θα γίνει με
κοινωνικά κυρίως κριτήρια (πχ διάρκεια ανεργίας, εισόδημα, ηλικία) για την κατηγορία των
αποφοίτων ΔΕ / ΙΕΚ καθώς και με κριτήρια αριστείας για τους αποφοίτους ΑΕΙ / ΤΕΙ
(βαθμός πτυχίου, γνώση ξένων γλωσσών, μεταπτυχιακό κτλ)
ΩΣΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΘΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ
ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ για τις
περιπτώσεις ισοβαθμίας οπότε θα πρέπει να συμπληρώσετε την αίτηση και να
συγκεντρώσετε τα δικαιολογητικά όσο πιο άμεσα μπορείτε.
Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για να λάβετε μέρος είναι:
· Αίτηση για το πρόγραμμα
· Επικυρωμένο αντίγραφο κάρτας ανεργίας σε ισχύ
· Αντίγραφο τελευταίου τίτλου σπουδών, (ΑΕΙ, ΤΕΙ και μεταπτυχιακού αν υπάρχει,
Λυκείου/Γυμνασίου, ξένες γλώσσες, χρήση Η/Υ)
· Επικυρωμένο αντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου
· Εκκαθαριστικό σημείωμα εφορίας 2014
· Αριθμός λογαριασμού ΙΒΑΝ τράπεζας που φαίνεστε 1ος δικαιούχος
· ΑΜΚΑ (φωτοτυπία εγγράφου που αποδεικνύεται ο ΑΜΚΑ)
· Αριθμός μητρώου ΙΚΑ
· Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
· Ενημερωτικό Βιογραφικό
Αν ενδιαφέρεστε μπορείτε να επικοινωνήσετε και τηλεφωνικά για πληροφορίες πάνω
στη συμπλήρωση της αίτησης στο 210 8813760.

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Προβολές ντοκιμαντέρ κάθε Πέμπτη στην Πλατεία Νέων Μουδανιών


 Ο Σύλλογος «ΜιΛαΡεΣι» σε συνεργασία με την Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού Ν. Προποντίδας, έχει προγραμματίσει ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ, 
κάθε Πέμπτη στις 9:00 μμ στην Πλατεία Ν. Μουδανιών, 
με θέματα σχετικά με την Ελευθερία και τα Δικαιώματα των πολιτών, το Περιβάλλον, τους Φυσικούς πόρους και τη διαχείριση τους και διάφορα άλλα κοινωνικά θέματα. 
Τα ντοκιμαντέρ που επιλέγονται είτε είναι ελεύθερα από περιουσιακά κ.α. δικαιώματα, είτε προβάλλονται με την άδεια των δημιουργών τους. Η παρακολούθηση είναι δωρεάν. 
Η επόμενη προβολή, στις 24/7, είναι οι «ΣΤΑΓΩΝΕΣ» της Νέλλης Ψαρρού. 
Λίγα λόγια για το έργο: 
«Η ιδιωτικοποίηση του νερού, είναι ο πιο ορατός και άμεσος κίνδυνος που διατρέχει τη ζωή και την ευημερία μας, ειδικά σε μια συγκυρία όπου όλα τα βασικά αγαθά μπαίνουν στο στόχαστρο της ιδιωτικής κερδοσκοπίας. Η άμεση πώληση των πηγών και των δικτύων διαχείρισης νερού είναι η εμφανής ιδιωτικοποίηση, με συνέπειες που μπορεί κανείς ίσως να φανταστεί. Αυτό που είναι λιγότερο προφανές και λείπει από τη σχετική συζήτηση, είναι η έμμεση ιδιωτικοποίηση των υδάτων. Πρόκειται για μια διαδικασία που περνά αθέατη σχεδόν από δίπλα μας εδώ και δεκαετίες, με συνέπειες τόσο ολέθριες για την υγεία που θίγουν και την ίδια την επιβίωσή μας. Αυτές τις ορατές και μη πλευρές της ιδιωτικοποίησης του νερού, θα αναδείξουμε μέσα από το νέο μας ντοκιμαντέρ. 
Ταξιδεύοντας σε πέντε περιοχές της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Αποπηγάδι Χανίων, ανατολική Χαλκιδική, Ασωπό και Βόλο) θα δούμε ότι ο πόλεμος του νερού δεν είναι ένα πιθανό σενάριο από το μακρινό μέλλον, αλλά μια πραγματικότητα που βιώνουν συμπολίτες μας εδώ και χρόνια και σήμερα χτυπά τις πόρτες όλων μας. Ο ίδιος ο τίτλος του ντοκιμαντέρ αναφέρεται ακριβώς στους αγώνες που γίνονται για τις σταγόνες της ζωής.» 
http://www.stagonesdoc.gr/ 

3 προγράμματα ΟΑΕΔ για 67.200 ανέργους


Τρία νέα προγράμματα θα ξεκινήσουν να «τρέχουν» για ανέργους στο επόμενο χρονικό διάστημα.

 Πιο συγκεκριμένα:

Νέο πρόγραμμα για 50.000 ανέργους – Voucher 2014


Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα Κατάρτισης & Απασχόλησης Ανέργων μέσω επιταγής κατάρτισης "Voucher" αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

Το πρόγραμμα αναμένεται να υλοποιηθεί με αντίστοιχους όρους και διαδικασίες που εφαρμόστηκαν το 2013 για τη δράση «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για νέους έως 29 ετών» και θα αφορά 50.000 θέσεις πρακτικής άσκησης.
Αντικείμενο του προγράμματος αποτελεί η παροχή σε 50.000 ανέργους και οικονομικά μη ενεργούς νέους ηλικίας από 18 έως 29 ετών (ειδικότερα σε 12.000 νέους ηλικίας από 18 έως 24 ετών και 38.000 νέους ηλικίας από 25 έως 29 ετών), υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης οι οποίες περιλαμβάνουν:

πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης σε οριζόντιες κυρίως δεξιότητες,
πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και
υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των ωφελουμένων καθ' όλη τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης.
Περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ.



Νέο πρόγραμμα Voucher για 1.200 ανέργους στον κλάδο της Υγείας


Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα Κατάρτισης & Απασχόλησης Ανέργων στον κλάδο της Υγείας μέσω επιταγής κατάρτισης "Voucher" αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στον Ιούλιο του 2014.
Το πρόγραμμα αναμένεται να υλοποιηθεί με αντίστοιχους όρους και διαδικασίες που εφαρμόζονται για τη δράση «Κατάρτιση Ανέργων – Επαγγελματιών Υγείας σε Θέματα Μεταρρύθμισης της Υγείας (Βελτιστοποίηση Λειτουργίας Μονάδων Υγείας)» και θα αφορά 1.200 θέσεις πρακτικής άσκησης.
Περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ.

Νέο πρόγραμμα για 16.000 ανέργους νέους με χαμηλά προσόντα

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας (ΑΔΑ: ΨΙΤΦΛ-242) μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα ο ΟΑΕΔ θα υλοποιήσει νέο πρόγραμμα για νέους ανέργους. Ο τίτλος του προγράμματος θα είναι: "Επιταγή εισόδου για νέους έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας".

Αντικείμενο του προγράμματος αποτελεί η παροχή σε 16.000 άνεργους, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων σε δεξιότητες, υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης σε κλάδους που αποτελούν αναπτυξιακές προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με το εγκεκριμένο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Τα προγράμματα θα περιλαμβάνουν:

θεωρητική κατάρτιση
πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας
πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος καθώς και
εγγυημένη απασχόληση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Πηγή: chalkidiki-go.gr



Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

1000 και μια νυχτες στην Αιγινα


Το πανέμορφο νησί της Αίγινας είναι από τα πιο δημοφιλή της Ελλάδας, με πλούσια ιστορία και πανέμορφα γραφικά χωριά. Κάθε χρόνο προσελκύει πολλούς επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό, που επιθυμούν να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού ή επειδή τις έχουν ήδη ανακαλύψει, επιλέγουν να επιστρέψουν και να περάσουν τις διακοπές τους ξανά στην Αίγινα. Η κοντινή απόσταση από την Αθήνα κάνει την Αίγινα ιδανικό προορισμό για ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο, μακριά από τους εξοντωτικούς ρυθμούς της πόλης, αλλά και για ξένοιαστες καλοκαιρινές διακοπές στα πανέμορφα χωριά της. Το νησί προσφέρει μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων και μπορείτε να βρείτε περιοχές απόλυτης ηρεμίας και ησυχίας, όπου μπορείτε να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε, καθώς και περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση στις οποίες μπορείτε να διασκεδάσετε και να αναμιχθείτε με τους ξένοιαστους παραθεριστές. Όλα τα χωριά της Αίγινας, ανεξαιρέτως, είναι πανέμορφα και σας προσκαλούν να τα γνωρίσετε.
Όπου κι αν επιλέξετε να μείνετε στην Αίγινα, θα βρείτε πανέμορφες παραλίες, φιλικό περιβάλλον, ζωντανή ατμόσφαιρα, μεγάλη ποικιλία από cafe, bar, ταβέρνες και εστιατόρια, όπου θα δοκιμάσετε τοπικές, παραδοσιακές συνταγές. Αμέτρητα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και studios περιμένουν να σας φιλοξενήσουν στο πανέμορφο νησί και να σας προσφέρουν ευχάριστη και άνετη διαμονή. Όλα τα καταλύματα είναι διακοσμημένα και επιπλωμένα με πολύ γούστο και με προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, διαθέτουν μπάνιο, air-condition, τηλεόραση, ψυγείο ,ενώ τα περισσότερα από αυτά έχουν υπέροχη θέα από τα μπαλκόνια.
Για εσάς, όμως, που στην Αίγινα θέλετε να ζήσετε το παραμύθι «1000 και μία νύχτες», υπάρχουν καταλύματα, που θα σας μεταφέρουν στη μαγεία της Ανατολής. Δωμάτια με ζωηρά χρώματα, γωνιές με κρυμμένα ανατολίτικα μυστικά, ντεκόρ με ναργιλέδες και χαλιά, εξωτικά εδέσματα και μουσική oriental, περιμένουν τους πιο ρομαντικούς να τους μυήσουν στην ανατολίτικη κουλτούρα. Όσο για τους λάτρεις της παράδοσης, το εργοστάσιο επεξεργασίας σφουγγαριών, που ιδρύθηκε το 1880 και μετατράπηκε το 1959 σε ξενοδοχείο, είναι η ιδανική επιλογή για διαμονή. Οι εγκαταστάσεις του εκσυγχρονίστηκαν πλήρως δύο φορές, το 2002 και το 2008, βρίσκεται μπροστά σε οργανωμένη παραλία και είναι ακριβώς δίπλα στο κεντρικό λιμάνι του νησιού. Οι επιλογές για τη διαμονή σας στην Αίγινα είναι πολλές, όπου, όμως κι αν αποφασίσετε να μείνετε, φροντίστε να θαυμάσετε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα με τον ήλιο να χάνεται στα νερά του εκπληκτικού αυτού νησιού. Πρόκειται για ένα θέαμα, που πραγματικά δεν πρέπει να χάσετε.

Πηγή: touristorama.com



Η Νένα Χρονοπούλου έγραψε τραγούδι για τον σύζυγό της, Τάσο Μητρόπουλο!


Ένα τραγούδι για τον αγαπημένο της σύζυγο, Τάσο Μητρόπουλο, έγραψε η Νένα Χρονοπούλου. Η ηθοποιός ενημέρωσε για αυτό της το εγχείρημα τους διαδικτυακούς της φίλους μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

Η Νένα Χρονοπούλου έχει γράψει τους στίχους και τη μουσική είναι των Γ.Κερμανίδη και Τ.Μπλάθρα και το τραγούδι ερμηνεύει ο Στάθης Ξένος.
Ακούστε το!



Πηγή: thinkfree.gr



Διπλωματική δράση για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας


Δύο εβδομάδες έκλεισε η ισραηλινή επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, με τους Παλαιστίνιους να θρηνούν περισσότερα από 550 θύματα - στην πλειονότητά τους άμαχοι - και το Ισραήλ να μετρά 27 νεκρούς.

Σε εκεχειρία καλεί ο Μπαράκ Ομπάμα και μπροστά στο αιματοκύλισμα οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν πλέον άμεσο ρόλο στις μεσολαβητικές προσπάθειες με «βάση» το Κάιρο, όπου κατευθύνονται ο Τζον Κέρι και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν.

«Προτεραιότητά μας και προτεραιότητα της διεθνούς κοινότητας είναι να επιτύχουμε εκεχειρία για να βάλουμε τέλος στις μάχες και να σώσουμε τη ζωή αθώων πολιτών, τόσο στη Γάζα όσο και στο Ισραήλ» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε διάγγελμα που παραχώρησε από τον Λευκό Οίκο.

Υπεραμύνθηκε εκ νέου του δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, ωστόσο στη σκιά της σφαγής στη γειτονιά Σατζάιγια υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ «ανησυχούν ιδιαίτερα» για τον αυξανόμενο αριθμό των αμάχων που χάνουν τη ζωή τους.

Η χειρότερη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς από το 2009 έχει κοστίσει μέχρι στιγμής τη ζωή περισσότερων από 550 Παλαιστινίων, ανάμεσά τους 112 παιδιά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της UNICEF. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 3.000 και δεκάδες χιλιάδες είναι οι εκτοπισμένοι εξαιτίας των αεροπορικών και χερσαίων επιθέσεων.

«Το Ισραήλ θα πρέπει να κάνει βήματα για την προστασία των πολιτών και θα συνεχίσουμε να στέλνουμε αυτό το μήνυμα απευθείας στους Ισραηλινούς» ήταν η ακόλουθη δήλωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ προς τους δημοσιογράφους.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι «πρέπει να γίνουν τα πάντα προκειμένου να μπει άμεσα ένα τέλος στον πόνο του άμαχου πληθυσμού στη Γάζα» κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, ο οποίος βρίσκεται μαζί με τον Τζον Κέρι στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα επιδιώκοντας την επίτευξη εκεχειρίας.

Ωστόσο, ο πλέον υψηλόβαθμος ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα Ισμαήλ Χανίγε δήλωσε τη Δευτέρα ότι η οργάνωση δεν προτίθεται να συμφωνήσει σε άνευ όρων εκεχειρία με το Ισραήλ, τονίζοντας ότι στόχος της παρούσας σύγκρουσης είναι να σπάσει τον επταετή αποκλεισμό της Γάζας.

Και στο Ισραήλ, ο υπουργός Άμυνας διεμήνυσε ότι η μάχη θα συνεχιστεί «όσο είναι απαραίτητο», γεγονός που ενισχύει τις αμφιβολίες για το περιθώριο επιτυχίας της πλέον υψηλόβαθμης μέχρι στιγμής μεσολάβησης για την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.

Την περασμένη εβδομάδα η Αίγυπτος υπέβαλε πρόταση για άνευ όρων εκεχειρία και ακόλουθη διαπραγμάτευση για τη χαλάρωση του αποκλεισμού της Γάζας.

Το Ισραήλ αποδέχτηκε την πρόταση, ωστόσο η Χαμάς την απέρριψε ζητώντας εγγυήσεις εκ των προτέρων για την άρση του αποκλεισμού -που επιβλήθηκε από το Ισραήλ και την Αίγυπτο αφότου η οργάνωση έθεσε υπό τον έλεγχό της τη Γάζα το 2007 εν μέσω της ενδοπαλαιστινιακής σύγκρουσης.

Η Τουρκία κήρυξε, εν τω μεταξύ, τριήμερο πένθος για τους Παλαιστινίους που έχουν σκοτωθεί στις ισραηλινές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, χαρακτηρίζοντας «σφαγή» τις ενέργειες των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί τις τελευταίες ημέρες να εμφανιστεί ως βασικός συνήγορος του παλαιστινιακού αγώνα, χαρακτηρίζοντας «γενοκτονία» τις επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα. Προκάλεσε την οργή του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος τον κατηγόρησε για αντισημιτισμό μετά τη δήλωση ότι το Ισραήλ «ξεπέρασε τον Χίτλερ σε βαρβαρότητα».

Την επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς ζήτησε τη Δευτέρα και η Ρωσία. «Το εύρος των απωλειών και της καταστροφής που έχει υποστεί ο πληθυσμός [της Γάζας] απαιτούν μία άμεση συντονισμένη δράση της διεθνούς κοινότητας» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: tanea.gr



Το κοριτσάκι της φωτογραφίας σήμερα είναι πασίγνωστη πολιτικός


Υπήρξε ένα πολύ όμορφο κοριτσάκι και εξελίχθηκε σε μία γοητευτική γυναίκα, με έντονη δράση στην πολιτική σκηνή.
Γεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 1978 στη Θεσσαλονίκη και πρόσφατα η Athens Voice δημοσίευσε μία παιδική της φωτογραφία, από οικογενειακές διακοπές στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.
Ο λόγος για την Ευρωβουλευτή της «Ελιάς», Εύα Καϊλή, η οποία, όπως φαίνεται, υπήρχε όμορφη και φωτογενής από την παιδική της ηλικία.


Πηγή: zougla.gr



Χριστίνα Κολέτσα: «Ο χαμός του Νίκου με ωρίμασε και με έκανε να δω διαφορετικά τη ζωή»


Η Χριστίνα Κολέτσα σε πρόσφατη συνέντευξή της εξομολογήθηκε αν της λείπει ο Νίκος Γιγουρτάκης.
«Ήταν ένα γεγονός το οποίο με ωρίμασε και με έκανε να δω διαφορετικά τη ζωή. Με τον Νίκο ήμαστε παρά πολύ δεμένοι, τον θεωρούσα έναν πολύ δικό μου άνθρωπο. Δεθήκαμε πιο πολύ μετά το χωρισμό μας, παρά όταν ήμαστε μαζί».
Όσο για το αν θεωρεί τον εαυτό της σέξι είπε στο περιοδικό «YOU»: « Να σου πω την αλήθεια, όχι, άσχετα με το τι εισπράττω από τον κόσμο. Δεν νιώθω αυτό που συμβαίνει, γιατί είμαι κατά βάθος παιδάκι μέσα μου. Δεν θα μπορούσα, λοιπόν, σε καμία περίπτωση ότι με θεωρώ σέξι».

Πηγή: govastileto.gr



Συγκλονιστικό βίντεο δείχνει πολίτη που ψάχνει για επιζώντες στη Γάζα να πυροβολείται από σκοπευτές


Σκληρές εικόνες ντοκουμέντα μιας ακόμη πιο σκληρής πραγματικότητας.
Το βίντεο κατέγραψε με το κινητό του μέλος μιας ομάδας που απαρτίζονταν από πολίτες και διασώστες.

Η μικρή ομάδα βρίσκεται στην γειτονιά Shujaiyeh η οποία έχει σχεδόν ισοπεδωθεί από τα ισραηλινά πυρά και ψάχνει για επιζώντες ανάμεσα στα χαλάσματα.

Μαζί τους βρίσκονται και κάποια μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων τα οποία και έδωσαν το βίντεο στη δημοσιότητα.

Ο νεαρός άντρας που διακρίνεται και στην αρχή του βίντεο να φοράει μια πράσινη μπλούζα και να μεταφέρει έναν τραυματία, βρίσκεται λίγα λεπτά αργότερα εγκλωβισμένος σε ένα στενό δρομάκι στην προσπάθειά του να εντοπίσει την οικογένειά του.

Στο σημείο αυτό δέχεται τα πυρά των ελεύθερων σκοπευτών οι οποίοι αρχικά τον τραυματίζουν και έπειτα ενώ εκείνος βρίσκεται στο έδαφος τον σκοτώνουν.



Πηγή: lifo.gr



Το Σ.Α. του ΟΗΕ αποφάσισε ομόφωνα διεθνή έρευνα για το Μπόινγκ


Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ψήφισμα το οποίο απαιτεί «ασφαλή, πλήρη και απρόσκοπτη πρόσβαση» των ερευνητών στην περιοχή όπου συνετρίβη το Boeing 777 της Malaysia Airlines την Πέμπτη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 298 άνθρωποι.
Το Σ.Α. του ΟΗΕ απαιτεί από τις ένοπλες ομάδες στην περιοχή να σεβαστούν την απόφαση, την οποία ψήφισε και η Ρωσία.
Ειδικότερα το 15μελές ΣΑ ενέκρινε το κείμενο που προετοίμασε η Αυστραλία, χώρα που θρηνεί 28 πολίτες της οι οποίοι επέβαιναν στην πτήση MH17 και απαιτεί αυτοί που ευθύνονται για την κατάρριψη του επιβατικού αεροσκάφους «να λογοδοτήσουν» και «όλα τα κράτη να συνεργαστούν πλήρως με τις προσπάθειες να υπάρξει λογοδοσία» και διαφάνεια στις έρευνες για το συμβάν.

«Το οφείλουμε στα θύματα και στις οικογένειές τους να εξιχνιάσουμε τι συνέβη και ποιος ήταν υπεύθυνος», τόνισε η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Τζούλι Μπίσοπ, η οποία ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για να διαπραγματευθεί την έγκριση του αυστραλιανού σχεδίου Απόφασης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η κυβέρνηση της Ουκρανίας και σύμμαχοί τους κατηγορούν τους φιλορώσους αποσχιστές ότι κατέρριψαν το Μπόινγκ. Η Μόσχα επιρρίπτει την ευθύνη για το πολύνεκρο συμβάν στο Κίεβο.

Η Μπίσοπ κάλεσε τη Ρωσία να «αξιοποιήσει την επιρροή της στους αποσχιστές» ώστε αυτοί να εγγυηθούν την ανεμπόδιστη πρόσβαση των ομάδων έρευνας στον τόπο της συντριβής. «Η Ρωσία πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσει την επιρροή της για να δοθεί ένα τέλος στη σύρραξη στην Ουκρανία», πρόσθεσε η επικεφαλής της αυστραλιανής διπλωματίας.

Η Μόσχα υπερψήφισε το σχέδιο απόφασης αφού έγιναν ορισμένες τροποποιήσεις στο κείμενο. Ωστόσο το αίτημα της Ρωσία να αφαιρεθούν οι αναφορές στις ένοπλες ομάδες από το κείμενο δεν έγινε αποδεκτό.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν είπε στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του για τη συνεδρίαση του σώματος ότι «μπορέσαμε να βελτιώσουμε το κείμενο επαρκώς για να είμαστε σε θέση να το ψηφίσουμε».

Η Απόφαση «απαιτεί οι ένοπλες ομάδες που ελέγχουν τον τόπο της συντριβής και την περιοχή γύρο από αυτή να απόσχουν από οιαδήποτε ενέργεια η οποία μπορεί να αλλοιώσει στοιχεία στον τόπο της συντριβής», και πιο συγκεκριμένα από ενέργειες όπως «η καταστροφή, η μετακίνηση ή η αλλοίωση συντριμμιών, εξοπλισμού (του αεροσκάφους), ατομικών ειδών (των επιβατών) ή των λειψάνων»

Εξάλλου το ΣΑ του ΟΗΕ τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής μιας «πλήρους, διεξοδικής και ανεξάρτητης διεθνούς έρευνας για το συμβάν συμφώνως προς τους διεθνείς κανόνες της πολιτικής αεροπορίας» και ταυτόχρονα «απαιτεί όλα τα κράτη και άλλοι παράγοντες να απόσχουν από πράξεις βίας εναντίον πολιτικών αεροσκαφών».

Πηγή: hellasforce.com



Μακριά από τα χαμηλά ημέρας το κλείσιμο της Wall Street


Με αρνητικό πρόσημο αλλά μακριά από τα χαμηλά της ημέρας ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street με το κλίμα να επιβαρύνουν σήμερα οι ανησυχίες για περαιτέρω κλιμάκωση της βίας στη Λωρίδα της Γάζας.

Την ανησυχία των επενδυτών τροφοδότησε και το εντεινόμενο αδιέξοδο στην Ουκρανία με την επιβολή και νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας από τη Δύση να μοιάζει ολοένα και πιο πιθανή.

Από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 514 Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με τις αναφορές ειδησεογραφικών πρακτορείων. Την ίδια στιγμή, η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι επτά στρατιώτες έχασαν σήμερα τη ζωή τους σε συγκρούσεις με Παλαιστινίους μαχητές, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στρατιωτικών σε 25, σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Στην Ευρώπη, το φάσμα της επιβολής και νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας συνεχίζει να επιβαρύνει το κλίμα, με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να χάνουν έδαφος και τον ρωσικό δείκτη MICEX να σημειώνει σήμερα βουτιά 3,6% διολισθαίνοντας κάτω από το επίπεδο των 1.400 μονάδων.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 48,45 μονάδες (0,28%) κλείνοντας στις 17.051,73 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 7,44 μονάδων (0,17%) και έκλεισε στις 4.424,70 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 4,59 μονάδων (0,23%) κλείνοντας στις 1.973,63 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 8 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 22 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Intel κλείνοντας στα 34,06 δολ. με άνοδο 0,36 δολ. ή σε ποσοστό 1,07%. Ακολούθησαν η Chevron Corporation με κέρδη 0,69% και κλείσιμο στα 131,29 δολ. και η Boeing, η οποία έκλεισε στα 128,30 δολ. με άνοδο 0,52%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η General Electric (-1,81%), η μετοχή των McDonalds (-1,45%) και η Pfizer (-1,24%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση υποχωρώντας κατά 0,13 δολ. ή σε ποσοστό 3,77% και έκλεισε στα 3,32 δολ.

Οι επενδυτές επέλεξαν να υιοθετήσουν σήμερα στάση αναμονής ενόψει της ανακοίνωσης σημαντικών εταιρικών αποτελεσμάτων το επόμενο διάστημα από κολοσσούς της αμερικανικής οικονομίας όπως η Apple Inc. (την Τρίτη), η Boeing Co. και το Facebook (την Τετάρτη), όπως εκτιμούν οι αναλυτές.

Στο ταμπλό ο τίτλος της Halliburton ενισχύθηκε οριακά 0,10% μετά την ανακοίνωση από την εταιρεία πετρελαϊκών δραστηριοτήτων εσόδων που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Ειδικότερα, τα κέρδη από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες στο τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, αυξήθηκαν στα 776 εκατ. δολ. ή 91 cents ανά μετοχή από 623 εκατ. δολ. ή 73 cents ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη 91 cents ανά μετοχή. Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 8,05 δισ. δολ. από τα 7,32 δισ. δολ. πέρυσι, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 7,88 δισ. δολ.

Ακόμη, η εταιρεία ανακοίνωσε τη διεύρυνση του προγράμματος αγοράς μετοχών στα 6 δισ. δολ.

Στον αντίποδα η Hasbro Inc. υποχώρησε 2,7% μετά την ανακοίνωση ότι τα καθαρά κέρδη β΄ τριμήνου υποχώρησαν στα 33,5 εκατ. δολ. ή 26 cents ανά μετοχή από τα 36,5 εκατ. δολ. ή 28 cents ανά μετοχή πριν από έναν χρόνο.

Σε προσαρμοσμένη βάση, τα κέρδη της εταιρείας παιχνιδιών αυξήθηκαν 24% στα 47,3 εκατ. δολ. ή 36 cents ανά μετοχή. Τα έσοδα αυξήθηκαν 8% στα 829,3 εκατ. δολ. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet ανέμεναν προσαρμοσμένα κέρδη 36 cents ανά μετοχή και έσοδα 838,9 εκατ. δολ.

Πτώση 0,5% σημείωσε εξάλλου ο τίτλος της Campbell Soup Co. μετά την προειδοποίηση της εταιρείας για χαμηλότερων των στόχων επιδόσεις σε μακροπρόθεσμη βάση. Η εταιρεία πρόσθεσε πως πρόκειται να ξεκινήσει εκ νέου τις αγορές ιδίων μετοχών από τη νέα χρήση. Για τη χρήση που λήγει στις 3 Αυγούστου, η εταιρεία επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις της για προσαρμοσμένα κέρδη 2,53-2,58 δολάρια ανά μετοχή και αύξηση πωλήσεων 3%.

Πηγή: capital.gr



Κινητοποιήσεις και απεργίες από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους


Σε 24ωρες πανελλαδικές απεργίες και στάσεις εργασίας προχωρούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΣΥΕ).
Οι εργαζόμενοι στα σωφρονιστικά καταστήματα καταγγέλλουν «την βία, την εκμετάλλευση και την εξαθλίωση που επικρατεί εντός των καταστημάτων κράτησης, τις δολοφονίες, τους θανάτους και τις αυτοκτονίες κρατουμένων, την υπερσυμφόρηση και το συνωστισμό, την υποστελέχωση και τη διάλυση του προσωπικού και την υγειονομική κατάσταση μέσα στις φυλακές».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΣΥΕ είναι η εξής:
«Οι κατά καιρούς δημόσιες παρεμβάσεις μας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, οι ακροάσεις μας από τις αρμόδιες διακομματικές επιτροπές της βουλής τόσο για την εξέταση του σωφρονιστικού συστήματος όσο και κατά την πρόσφατη συζήτηση του ψηφισθέν πλέον νομοσχεδίου για την δημιουργία φυλακών Γ’ τύπου, τα αλλεπάλληλα έγγραφα και υπομνήματα που έχουμε αποστείλει και επεξηγήσει επακριβώς στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η βία, η εκμετάλλευση και η εξαθλίωση που επικρατεί εντός των καταστημάτων κράτησης, οι δολοφονίες, οι θάνατοι και οι αυτοκτονίες κρατουμένων, η υπερσυμφόρηση και ο συνωστισμός, η υποστελέχωση και η διάλυση του προσωπικού και η υγειονομική κατάσταση μέσα στις φυλακές ως φαίνεται δεν έχουν σταθεί ικανά στοιχεία για να πειστεί η Πολιτεία ότι το σύστημα κράτησης της χώρας έχει πλέον καταρρεύσει και χρειάζεται επειγόντως άμεση λήψη μέτρων για την οργανωτική, λειτουργική και διοικητική μεταρρύθμιση του.
Οι πρόσφατες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας μας άφησαν παγερά αδιάφορο το Υπουργείο Δικαιοσύνης, που δείχνει να αντιμετωπίζει είτε στρεβλά είτε επιδερμικά τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ΜΕΣΑ και όχι ΕΞΩ από τις φυλακές. Όσοι πιστεύουν ότι με την δημιουργία φυλακών Γ’ τύπου θα επιλυθούν έστω και ορισμένα από τα παραπάνω προβλήματα σφάλουν οικτρά και αγνοούν τις σοβαρότατες συνέπειες που θα επακολουθήσουν. Ούτε καν παραδειγματίζονται από τα αλλεπάλληλα περιστατικά βίας όπως το πρόσφατο στο Κ.Κ. Δομοκού (η σχεδιαζόμενη φυλακή υψίστης ασφαλείας), όπου ένας κρατούμενος έσφαξε τον συγκρατούμενό του στο κελί. Αλήθεια πιστεύουν ότι τέτοια περιστατικά στις φυλακές υψίστης ασφαλείας θα εξαλειφθούν ή θα κάνουν όλες τις φυλακές Γ’ τύπου προκειμένου να πουν ότι κάτι έκαναν; Τι διαφορετικό θα μπορούσε να κάνει σε αυτήν την περίπτωση ο διευθυντής της φυλακής αν ήταν συνταξιούχος αρεοπαγίτης ή συνταξιούχος στρατηγός της αστυνομίας;
Οι εργαζόμενοι μέσα στις φυλακές διαμαρτυρόμαστε:
-Διαμαρτυρόμαστε διότι στο άρθρο 44 του ψηφισθέν νομοσχεδίου δεν διατυπώθηκε ο διορισμός συγγενικού προσώπου σωφρονιστικού υπαλλήλου που έχει πέσει θύμα εγκληματικών ενεργειών εντός ή εκτός υπηρεσίας.
-Διαμαρτυρόμαστε διότι παρά την πρωθυπουργική εξαγγελία με αφορμή την δολοφονία του συναδέλφου μας Γεώργιου Τσιρώνη στο Κ.Κ. Μαλανδρίνου και σχετικά με την ουσιαστική βοήθεια στην οικογένειά του, δεν προβλέφθηκε απολύτως τίποτα στο πρόσφατο ψηφισθέν νομοσχέδιο ούτε έχει γίνει γενικότερα κάτι προς την κατεύθυνση αυτή.
-Διαμαρτυρόμαστε διότι η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων και ο Υπουργός Δικαιοσύνης παραχώρησαν προς το ΤΑΙΠΕΔ 1000 περίπου στρέμματα καλλιεργούμενων και προσοδοφόρων εκτάσεων της αγροτικής φυλακής Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Τη στιγμή που κανείς δεν θέλει την ανέγερση φυλακών στον τόπο του, εμείς παραχωρούμε τόπο που θα μπορούσε να φιλοξενήσει μια φυλακή, καταδικάζοντας ταυτόχρονα την αγροτική φυλακή Κασσάνδρας σε κλείσιμο.
-Διαμαρτυρόμαστε για το φιάσκο της απορρόφησης προς τα καταστήματα κράτησης των πρώην δημοτικών αστυνομικών στον κλάδο ΔΕ Φύλαξης.
-Διαμαρτυρόμαστε διότι η εξωτερική φρούρηση και η εσωτερική φύλαξη των καταστημάτων κράτησης αντιμετωπίζεται με δυο μέτρα και δύο σταθμά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και το πρόσφατο άρθρο 14 για τις φυλακές Γ’ τύπου όπου μετά από κομματικές πιέσεις ο Υπουργός Δικαιοσύνης άλλαξε την αρχική διατύπωση σχετικά με τα καθήκοντα των εξωτερικών φρουρών. Πρακτικά στην σχεδιαζόμενη φυλακή Γ’ τύπου του Κ.Κ. Δομοκού θα υπηρετούν έξω από την φυλακή 250 αστυνομικοί υπάλληλοι,75 εξωτερικοί φρουροί ενώ μέσα και για τις πραγματικές ανάγκες της φυλακής και για όλες τις εσωτερικές λειτουργίες θα απασχολούνται μόλις 50 εσωτερικοί φύλακες. Επίσης, έσπευσαν να λειτουργήσουν την σχολή εκπαίδευσης εξωτερικών φρουρών και δη στην Κομοτηνή, παραβλέποντας την σχεδόν ανέξοδη λειτουργία της σχολής εκπαίδευσης σωφρονιστικών υπαλλήλων στην Αθήνα, όχι μόνο για τους νέους δημοτικούς αστυνομικούς αλλά και για μόνιμους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που έχουν διοριστεί από το 2008 και ακόμα δεν έχουν περάσει σχολή .
-Διαμαρτυρόμαστε επίσης για την αξιολόγηση που πάει να γίνει με τον νόμο 4250 όπου προβλέπει εκτός των άλλων την υποχρεωτική ποσόστωση στην βαθμολόγηση και ειδικά για τον χώρο μας, που από τις αλλαγές των μνημονιακών όρων συνταξιοδότησης από τον Νοέμβριο του 2011 μέχρι σήμερα παρουσιάζει κενά σε όλους τους κλάδους και τις ειδικότητες πλέον του 30%.
-Διαμαρτυρόμαστε διότι η φυλακή Γ’ τύπου όπως σχεδιάστηκε, αντί να επιλύσει θα δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα.
-Διαμαρτυρόμαστε διότι η διοικητική μεταρρύθμιση στις φυλακές δεν μπορεί να κινείται στην λογική του βολέματος ημετέρων συνταξιούχων ανώτερων δικαστικών ή ανώτερων αξιωματικών της αστυνομίας, πολύ δε περισσότερο αυτή να αφορά των χώρο έξωθεν των τειχών και όχι την μέσα λειτουργώσα κοινωνία των εγκλείστων.
-Διαμαρτυρόμαστε διότι στο ψηφισθέν σχέδιο νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, παρά τις προειδοποιήσεις μας δεν εξαιρέθηκαν από τον νόμο οι διατάξεις που αφορούν την λειτουργία του υπηρεσιακού συμβουλίου και την επιλογή των υπαρχιφυλάκων( νόμου 3727/18-12-2008 άρθρο 26 και του ΠΔ 24/2012),  με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χαθεί ο ενδιάμεσος και χωρίς μισθολογική επιβάρυνση βαθμός του υπαρχιφύλακα, που τόσο απαραίτητος είναι όμως για την λειτουργία της φυλακής και την διατύπωση της διοικητικής ιεραρχίας καθώς επίσης προβλέπεται στον σωφρονιστικό κώδικα και στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας.
-Διαμαρτυρόμαστε διότι δεν υλοποιήθηκε μέχρι τώρα και ούτε έχει εκδηλωθεί η διάθεση για την υλοποίηση της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου της υπηρεσιακής κυβέρνησης που αφορούσε την πρόσληψη 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων.
-Διαμαρτυρόμαστε διότι το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους συναδέλφους διοικητικούς υπαλλήλους των φυλακών δεν έχει εγκριθεί, ούτε καν υπογραφεί από όλους τους συναρμόδιους υπουργούς και μας ζητούν άκουσον άκουσον να τους αποδείξουμε (ανεξάρτητα αν το έχουμε κάνει ήδη και μάλιστα επανειλημμένα) για ποιο λόγο είναι επικίνδυνες και ανθυγιεινές οι συνθήκες που προσφέρουν εργασία όλοι οι εργαζόμενοι στις φυλακές .
-Διαμαρτυρόμαστε διότι η αποζημίωση της νυχτερινής και εξαιρέσιμης εργασίας μας καθυστερεί υπερβολικά εξαιτίας της τεράστιας γραφειοκρατίας, της άκριτης τοποθέτησης του προσωπικού σε επιφυλακή και της αδυναμίας συνεννόησης των υπηρεσιακών παραγόντων ή των πολιτικών ηγεσιών των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών.
-Ζητάμε την επανεξέταση των διατάξεων που αφορούν τον χρόνο, τον τρόπο μεταγωγής, την εργασία και την χορήγηση αδειών στους κρατουμένους και την διοίκηση των προσφάτως ψηφισθέντων φυλακών Γ’ τύπου από συνταξιούχους. Δεν μπορεί η μηδενική ανοχή από την υποχρέωση λειτουργίας ενός προνοητικού κράτους να οδηγεί στην μετάλλαξη του σε κράτος εκδικητή.
Συνεκτιμώντας λοιπόν όλα τα παραπάνω, το γενικό συνέδριο αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας μας, σε εκτενή διάλογο κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του στον Κορυδαλλό στις 11 Ιουλίου 2014, αποφάσισε να κατέλθει σε απεργιακές κινητοποιήσεις με τα παρακάτω ειδικότερα αιτήματα:
1.Άμεση παροχή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο σύνολο των εργαζομένων στις φυλακές.
2.Υλοποίηση της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου που αφορά την πρόσληψη 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων
3.Διοικητική μεταρρύθμιση και οργανωτική ανασυγκρότηση των καταστημάτων κράτησης σε μια πολυκλαδική, ουσιαστική και αποτελεσματική υπηρεσία και με διευρυμένους χαρακτήρες καταστημάτων κράτησης.
Το πρόγραμμα των απεργιακών μας κινητοποιήσεων έχει ως ακολούθως:
-Τρίτη 22/7/2014 – Στάση εργασίας από 07:00 έως 10:00 και από 15:00 έως 18:00
-Τετάρτη 23/7/2014 – 24ωρη πανελλαδική απεργία
-Πέμπτη 24/7/2014 – Στάση εργασίας από 07:00 έως 10:00 και από 15:00 έως 18:00
-Παρασκευή 25/7/2014 – 24ωρη πανελλαδική απεργία
Κατά την διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων δεν θα πραγματοποιηθούν:
1)Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων
2)Επισκεπτήρια συνηγόρων
3)Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων
Αποφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησής τους, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωσης 18μήνου, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των φυλακών θα γίνονται κανονικά. Για το λόγο αυτό ορίζεται ως προσωπικό ασφαλείας το σύνολο του προσωπικού.
Κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο μας οφείλει με ενέργειές του να ενημερώσει τις κατά τόπους δικαστικές, εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές, καθώς επίσης και τους οικείους δικηγορικούς συλλόγους. Οι ώρες των στάσεων εργασίας μπορούν να τροποποιηθούν με απόφαση των πρωτοβάθμιων σωματείων μας».

Πηγή: aftodioikisi.gr