Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Τι συζήτησαν Θεοδωράκης-Καμίνης- Μπουτάρης στη Χαλκιδική;


Μακριά από τα αδιάκριτα... αυτιά, συζήτησαν για τα μέλλον της Κεντροαριστεράς που τους ενώνει

Ένα πολύ ενδιαφέρον «πηγαδάκι» στήθηκε στο περιθώριο του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μαζί με τον δήμαρχο της Αθήνας Γιώργο Καμίνη και τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη απομακρύνθηκαν για λίγο από τον χώρο του συνεδρίου και ο φωτογραφικός φακός τους "συνέλαβε" να τα λένε οι τρεις τους.

Εκεί, μακριά από τα... αδιάκριτα αυτιά, όπως πληροφορείται το protothema.gr, συζητήθηκαν τα "σενάρια" που θέλουν τους δύο δημάρχους, οι οποίοι κινούνται στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς και βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον Σταύρο Θεοδωράκη, να γίνονται κοινωνοί των μελλοντικών σχεδίων του επικεφαλής του Ποταμιού.

Πηγή: protothema.gr

2,5 ώρες την ημέρα στο Ίντερνετ οι Ελληνες


Ο μέσος όρος ημερήσιας χρήσης του Διαδικτύου αυξάνεται στις μικρότερες ηλικίες

Δυόμισι ώρες ημερησίως είναι ο μέσος χρόνος που δαπανούν οι Έλληνες στο Ίντερνετ, σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας Web ID της Focus Bari.

Αναλυτικότερα, φαίνεται να σημειώνεται ανοδική πορεία όσον αφορά στο χρόνο που καταναλώνεται, παρά την οικονομική κρίση, καθώς σήμερα η μέση διάρκεια χρήσης φτάνει τα 141 λεπτά, τη στιγμή που τρεις μήνες πριν ο χρόνος αυτός ήταν 135.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΕ, οι άνδρες αφιερώνουν στην online περιήγηση 146 λεπτά, κατά μέσο όρο, με τις γυναίκες να ακολουθούν με 135 λεπτά.

Ο μέσος όρος ημερήσιας χρήσης του Διαδικτύου αυξάνεται στις μικρότερες ηλικίες, καθώς οι νέοι ηλικίας 18-24 ετών αφιερώνουν στο Διαδίκτυο 187 λεπτά και εκείνοι ηλικίας 13-17 ετών 143 λεπτά.

Αυξανόμενη βαίνει η χρήση του Διαδικτύου και από τις μεγαλύτερες ηλικίες: για παράδειγμα, ο μέσος χρόνος παραμονής στο Internet διαμορφώνεται στα 105 λεπτά για την ηλικιακή ομάδα 65-74 ετών και στα 110 λεπτά για τις ηλικίες 55-64.

Γενικότερα, το Ίντερνετ γίνεται ολοένα και πιο αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του Έλληνα, καθώς επτά στους δέκα, ποσοστό 70,9% (έναντι 69,7% ένα τρίμηνο νωρίτερα), χρησιμοποιούν πλέον το Ίντερνετ.

Μάλιστα, περισσότεροι από έξι στους δέκα, το 62,2% (από 60,4% το προηγούμενο τρίμηνο), συνδέονται σε καθημερινή βάση.

Ειδικά στις νεαρές ηλικίες, η χρήση εκτοξεύεται, αφού οι νέοι ηλικίας 13-17 ετών χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο σε ποσοστό 97,4% (το 90,8% καθημερινά), ενώ στις ηλικίες 18-24 το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώνεται σε 97,8% (το 94,9% καθημερινά).

Από τα στοιχεία τπροκύπτει ότι τα υψηλότερα ποσοστά διείσδυσης του Διαδικτύου φιλοξενεί, πλέον, η Θεσσαλονίκη με 78,5% (από 73,7% το τρίμηνο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2014). Ο νομός Αττικής ακολουθεί με ποσοστό 76,6%, και την υπόλοιπη Ελλάδα να βρίσκεται - κατά μέσο όρο - στο 62,7%.

Τα στοιχεία της Focus Bari, για το 1ο τρίμηνο του έτους, επιβεβαιώνουν τη στροφή του Έλληνα στις φορητές συσκευές, ως μέσο για τη σύνδεση του στο Διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, οι συσκευές πρόσβασης, που χρησιμοποιούνται, πλέον, για την περιήγηση στο Internet είναι ο φορητός υπολογιστής με ποσοστό 42,2% (από 43,3% έναν χρόνο νωρίτερα), το κινητό τηλέφωνο με 35,3% από 27,4% το Μάρτιο του 2014, ο σταθερός υπολογιστής με 29,8% από 33,3% το 2014. Ακολουθούν το tablet με 12,8% από 7,7% το Μάρτιο του 2014, ενώ ένα πολύ μικρό ποσοστό, το 0,9%, από 0,7%, συνδέεται μέσω μιας συσκευής smart tv.

Το Facebook είναι το κοινωνικό δίκτυο με τους περισσότερους χρήστες στην Ελλάδα, καθώς το ποσοστό όσων διαθέτουν λογαριασμό στη δημοφιλή ιστοσελίδα ανέρχεται, για το 1ο τρίμηνο του 2015, σε 50,9% (από 48,3% το τελευταίο τρίμηνο του 2014).

Συνολικά, οι Έλληνες χρήστες του Διαδικτύου δίνουν ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού περισσότεροι από ένας στους δύο, ποσοστό 55,2%, κάνει πλέον χρήση των social media. Ειδικά σε ό,τι αφορά την ηλικιακή ομάδα των 18-44, η χρήση αυξάνεται στο 68,6%.

Μετά από το Facebook, δεύτερο στις προτιμήσεις των Ελλήνων έρχεται το google+ με 11,8% (από 9,2% ένα τρίμηνο νωρίτερα), ακολουθεί το Youtube με 11,5% (από 8,7%), με το Twitter να έπεται με 8,3% (έναντι 7,5%) και το Instagram να ακολουθεί με 8,1%. Ο δε μέσος χρόνος παραμονής στα social media είναι 82,2% την ημέρα (έναντι 77,9 λεπτών το τελευταίο τρίμηνο του 2014).

Πηγή: cretalive.gr

Μπροστά με 20 μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση


Επίσης το 46% πιστεύει ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών

Στις 20,2 μονάδες ανεβάζει το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ μια νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Palmos Analysis, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού οικονομικής ενημέρωσης SBC. Το 46% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι περιμένουν συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές.

Διαφορά 20,2 μονάδων ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ δίνει δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το SBC. Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 36,7%, η ΝΔ 16,5%, το Ποτάμι 6,1%, η Χρυσή Αυγή 5,4%, το ΚΚΕ 3,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,1%, το ΠΑΣΟΚ 2,5%.
Σύμφωνα με την έρευνα και στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας ή ο Αντώνης Σαμαράς, το 57% θεωρεί καταλληλότερο τον Αλέξη Τσίπρα, το 21% τον Αντώνη Σαμαρά και ποσοστό 18% απαντά κανένας από τους δύο.
Επίσης το 46% πιστεύει ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, το 29% απαντά «μάλλον ναι», το 9% απαντά «όχι», ποσοστό 10% απαντά «μάλλον όχι».
Στο ερώτημα αν η διαπραγμάτευση μπορεί να χαρακτηριστεί σκληρή από την κυβέρνηση το 43% απαντά «σκληρή», το 29% «ανύπαρκτη» και το 22% την χαρακτηρίζει «ήπια».

Πηγή: cretalive.gr

Σαμαράς από Χαλκιδική: Οδηγούν τη χώρα σε χειρότερο μνημόνιο


Σκληρή επίθεση του προέδρου της ΝΔ στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς στη διαπραγμάτευση, κατά την ομιλία του στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Χαλκιδική

Η κυβέρνηση οδηγεί την χώρα σε χειρότερο μνημόνιο και το κόστος του νέο προγράμματος θα είναι για τους πολίτες 14 φορές μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των μέτρων του mail Χαρδούβελη, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιείται στο Πόρτο Καρράς της Χαλκιδικής.

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση για «κακόγουστο θέατρο» με τη «δήθεν διαπραγμάτευση» και ότι «διέσυρε τη χώρα με τα 'ουάου' του κ. Βαρουφάκη».

«Δεν πήραν καμιά εντολή να καταστρέψουν τη χώρα και αν διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να κάνουν όσα υποσχέθηκαν, ας βοηθήσουν να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, στο οποίο οι ίδιοι την οδήγησαν» είπε για την κυβέρνηση, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «ο λαός θα τους παραμερίσει και θα τους τιμωρήσει όπως τους αξίζει».

Για τη στάση της ΝΔ, τόνισε πως θα βοηθήσει όχι την κυβέρνηση, αλλά την πατρίδα, και δεν θα χαριστεί, δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να ρίξει τη χώρα στα βράχια.

Όπως είπε, χάθηκε χρόνος, αλλά η Ελλάδα μπορεί ακόμα να βγει από την κρίση, και απηύθυνε έκκληση «όλοι μαζί να διορθώσουμε το λάθος».

Η κυβέρνηση δεν είχε κανένα σχέδιο, προσέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Υποσχέθηκε αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, και σήμερα ο κόσμος αγωνιά αν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις στο τέλος του μήνα» σημείωσε.

Παρατήρησε, επίσης, ότι η κυβέρνηση νομοθετεί με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τις είχε χαρακτηρίσει «χουντικής έμπνευσης» και «συνταγματική εκτροπή».

Παραδέχθηκε ακόμη ότι έκανε και λάθη η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά τόνισε πως για τον ΕΝΦΙΑ σχεδίαζε σταδιακή μείωση, ενώ αναφέρθηκε στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το επίδομα θέρμανσης και την ασφάλιση των ανασφάλιστων, στα οποία είχε προχωρήσει.

Ιδιαίτερα επικριτικός για την κυβέρνηση ήταν ο κ. Σαμαράς σε ό,τι αφορά στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα αποθεματικά των Δήμων και των Περιφερειών, σημειώνοντας πως στην κυβέρνησή του «ουδείς διανοήθηκε να βάλει χέρι» στα χρήματα αυτά.

Απευθυνόμενος στους εκλεγμένους της Αυτοδιοίκησης είπε ότι θα ζητάνε την άδεια του υπουργού 15 μέρες πριν για να διαχειριστούν τα χρήματα τους. Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση επιχειρεί να «στραγγαλίσει» και να «ποδηγετήσει» την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Σαμαράς είπε «ναι» σε κάποιες αλλαγές στον «Καλλικράτη», κυρίως σχετικά με τα νησιά, και «όχι» σε πλήρη αλλαγή του, διότι κάτι τέτοιο θα είναι «επιζήμιο» και μπορεί να προκαλέσει συνεχείς συγκρούσεις και τοπικές διαμάχες.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε νωρίτερα με εκπροσώπους των εργαζομένων στην επένδυση χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής, και άφησε αιχμές εναντίον της κυβέρνησης, λέγοντας: «Οι μεταλλωρύχοι αγωνίζονται για δουλειά και επενδύσεις δυστυχώς σε ένα περιβάλλον που απεχθάνεται και ιδεολογικά συγκρούεται με επενδύσεις και ιδιωτική πρωτοβουλία».


Πηγή: voria.gr