Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Η αστυνομία διέκοψε συναυλία του Αντώνη Ρέμου


«Εγώ θα συνεχίσω να τραγουδάω και ας έρθουν να πάρουν εμένα αυτόφωρο. Το πάρτι στην Ελλάδα συνεχίζεται», είπε ο τραγουδιστής

Καταγγελίες που έκαναν οι κάτοικοι της Νέας Ποτίδαιας στη Χαλκιδική για διατάραξη κοινής ησυχίας «χάλασαν» όχι μόνο τα «λαμπερά» εγκαίνια πεντάστερου ξενοδοχείου του Ιβάν Σαββίδη «Pomegranate Wellness Spa Hotel» στην περιοχή, όπου έδωσαν το «παρών» δεκάδες Έλληνες και Ρώσοι επώνυμοι, αλλά και τη συναυλία του Αντώνη Ρέμου, που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν επί σκηνής.

Ο καλλιτέχνης, που ήταν προσκεκλημένος, προκειμένου να διασκεδάσει όσους θα βρισκόντουσαν στη λαμπερή βραδιά, τελικά βρήκε τον... μπελά του: λίγο μετά τα μεσάνυχτα, η αστυνομία διέκοψε το πρόγραμμα, την ώρα που στη σκηνή τόσο ο ίδιος, όσο και ο γνωστός Ρώσος Philipp Kirkorov.

Μάλιστα, ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο για διατάραξη κοινής ησυχίας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο γνωστός τραγουδιστής ήταν εμφανώς ενοχλημένος και εξέφρασε την δυσφορία του για το απρόοπτο συμβάν σε συνομιλητές του.

«Αυτή είναι η Ελλάδα μας... Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά στη Χαλκιδική... Να έρχεται η αστυνομία στις 12 και να μας λένε να κλείσει η μουσική... Κάτι τέτοιες στιγμές σκέφτομαι ότι δίκαιο έχει ο Σφακιανάκης. Αυτά κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουν», είπε ο Αντώνης Ρέμος εκ μικροφώνου και πρόσθεσε: «Εγώ θα συνεχίσω να τραγουδάω και ας έρθουν να πάρουν εμένα αυτόφωρο. Το πάρτι στην Ελλάδα συνεχίζεται». Και αυτό έκανε: συνέχισε να τραγουδάει.

Ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, που ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων, παρενέβη και κατέβαλε προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να βρεθεί λύση. «Αφήστε τον άνθρωπο να κάνει τη δουλειά του. Συλλάβετε εμένα. Η συνέχεια στη φυλακή», σχολίασε ο Αντώνης Ρέμος, ο οποίος τραγουδώντας το «Μέχρι το τέλος του κόσμου» τελικά αποχώρησε και χαιρέτησε τον κόσμο λέγοντας: «Όπως βλέπετε το καλοκαίρι στη Χαλκιδική θα είναι καυτό, γιατί η αστυνομία είναι πολύ επιβλητική».



Πηγή: protothema.gr

Μεγάλη συμμετοχή στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Αστέριου Ζωγράφου


Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκαν απόψε τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Συνδυασμού «Ισχυρός Δήμος», με υποψήφιο Δήμαρχο τον Αστέριο Ζωγράφο. Ο κ. Ζωγράφος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στο έργο, που έχει επιτελεστεί στο Δήμο Πολυγύρου, το πρόγραμμα της επόμενης θητείας και τόνισε: «Από καρδιάς θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους και όλες, που απόψε τιμήσατε εμένα και τους συνυποψηφίους μου στο συνδυασμό "Ισχυρός Δήμος" με την παρουσία σας στα εγκαίνια του Εκλογικού μας Κέντρου. Η μεγάλη αυτή συμμετοχή μας γεμίζει με δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα, που έχουμε ξεκινήσει για έναν καλύτερο Δήμο. Το μήνυμα, που δώσατε είναι ξεκάθαρο. Μαζί προχωράμε, μαζί συνεχίζουμε!».


«Με μια σεμνή τελετή» ξεκινά την Κυριακή το απόγευμα η ΝΕΡΙΤ


Με ένα νέο δελτίο ειδήσεων, μια ελληνική και μια ξένη ταινία και την Αθλητική Κυριακή ξεκινά από αύριο Κυριακή στις 18:00 το πρόγραμμα της η Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση.

Περίπου έντεκα μήνες μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ,  η αντίστροφη μέτρηση θα ξεκινήσει λίγο πριν τις 18:00 και με μια «σεμνή τελετή» σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ Γ. Προκοπάκη, θα εμφανιστεί το νέο λογότυπο του καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης.

«Η πρώτη μας προτεραιότητα από την αρχή που ξεκινήσαμε ήταν να λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ πριν τις εκλογές για να υπάρχει μια ισορροπία», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ.

Ο Προκοπάκης τόνισε πως η καθυστέρηση κατά μία εβδομάδα της πρεμιέρας της ΝΕΡΙΤ από την αρχική προγραμματισμένη ημερομηνία της 27ης Απριλίου οφειλόταν σε διαδικαστικούς λόγους και την πλήρη ομαλοποίηση με την EBU.

Με 16 νέες εκπομπές που θα ξεκινήσουν σταδιακά να προβάλλονται μέσα στις ερχόμενες δύο εβδομάδες και ενημερωτικές εκπομπές για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές ο νέος φορέας ξεκινά να λειτουργεί.

Ο Προκοπάκης τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως η επαρκής κάλυψη των εκλογών αποτελεί στοίχημα και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σε αυτές θα υπάρξει πλήρης εκπροσώπηση και παρουσία υποψηφίων από όλα τα κόμματα.

Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα η διαδικασία για την πλήρωση θέσεων δημοσιογράφων και καλλιτεχνικών ειδικοτήτων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αόριστου χρόνου πάγωσε και θα συνεχιστεί μετά τις εκλογές.

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό που ήδη έχει προσληφθεί, ο κος Προκοπάκης τόνισε πως η είσοδος τους στον νέο φορέα θα γίνεται σταδιακά.

Η ΝΕΡΙΤ ξεκινά να λειτουργεί με το προσωπικό που υπάρχει στη Δημόσια Τηλεόραση από τον περασμένο Αύγουστο και οι συμβάσεις των 2μηνων συμβασιούχων της Δημόσιας Τηλεόρασης με τελευταία τροπολογία ανανεώνεται και θα αντικαθίσταται σταδιακά με τους νεοπροσλαμβανόμενους.

Πάντως ο πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ δεν έκανε καμία αναφορά στη λειτουργία του δεύτερου καναλιού της κρατικής τηλεόρασης, ενώ δεν είπε τίποτα ούτε και για τα ραδιόφωνα του φορέα.
   
ΠΟΕΣΥ: «Πανηγυρική έναρξη της ΝΕΡΙΤ» με ανοιχτές τις πληγές από το λουκέτο στην ΕΡΤ

«Η εκπομπή σήματος της ΝΕΡΙΤ ξεκινά χωρίς να υπάρχουν για τους εργαζόμενους οι πρόνοιες που η ίδια η ΝΕΡΙΤ έχει θέσει στην προκήρυξή της και χωρίς πρόβλεψη για ΣΣΕ με συνέπεια να βαθαίνουν αντί να επουλώνονται οι χαίνουσες πληγές που άνοιξε στο σώμα της Ενημέρωσης το βίαιο κλείσιμο της ΕΡΤ». τονίζει με χθεσινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ υπενθυμίζει στον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ ότι το Δημόσιο δεν έχει εκπληρώσει τις νόμιμες υποχρεώσεις του προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Στους συναδέλφους οφείλονται τα δεδουλευμένα με βάση την συνολική τους προϋπηρεσία, αποδοχές αδείας, επιδόματα αδείας και υπερωρίες».

Πηγή: tanea.gr

Αιτήσεις απο 46 κόμματα στον Άρειο Πάγο για συμμετοχή στις ευρωεκλογές


Τα 46 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων που κατέθεσαν αιτήσεις είναι:

1. Ένωση Κεντρώων –Βασίλης Λεβέντης,
2. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. (Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή) με συντονιστική επιτροπή,
3. ΟΚΔΕ (Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας) με διοικούσα επιτροπή,
4. Α.Σ.Κ.Ε. - Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας) με εκτελεστική επιτροπή,
5. Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας – Χρίστος Χρηστίδης,
6. Κοινωνία – Μιχάλης Ηλιάδης,
7. ΚΕΑΝ (Κίνημα Εθνικής Αντίστασης) – Ιπποκράτης Σαββούρας,
8. Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας – Αλή Τσαούς Μουσταφά,
9. ΛΑΟΣ – Γιώργος Καρατζαφέρης,
10. Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών –Γιώργος Τσαγκανέλιας,

11. Εθνική Αυγή – Μιχάλης Γιαννόγκωνας,
12. ΚΚΕ – Δημήτρης Κουτσούμπας,
13. Το Ποτάμι – Σταύρος Θεοδωράκης,
14. Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Σώζω τα Πλούτη των Ελλήνων, Πανεργατικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ-Ε.Κ.Ε.) –Μιλτιάδης Τσαλαζίδης και
15. Λαϊκός Σύνδεσμός –Χρυσή Αυγή - Νίκος Μιχαλολιάκος.
16. Γέφυρες Δημιουργία Ξανά -Θάνος Τζήμερος / Δράση -Θόδωρος Σκυλακάκης (συνασπισμός κομμάτων),
17. Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές), Σαμπετάι Μάτσας,
18. Λευκό, Κων. Ντάλιος,
19. Δημοσθένης Βεργής Έλληνες Οικολόγοι,
20. Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ), Δημήτρης Καζάκης,
21. ΟΑΚΚΕ (Οργανισμός για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ), 3μελής διοικούσα επιτροπή Η. Ζαφειρόπουλος, Δ. Γουρνάς και Ε. Κωνσταντοπούλου,
22. Ελευθερία, Μάριος Παπαϊωάννου,
23. Δημοκρατική Αριστερά –Προοδευτική Συνεργασία, Φώτης Κουβέλης,
24. Εθνικό Μέτωπο, Εμμ. Κώνστας,
25. Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη: Ε. Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ), Ανδρ. Λοβέρδος (Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα), Εμμ. Επιτροπάκης (Δυναμική Ελλάδα), Ν. Μπίστης (Μεταρρυθμιστική Αριστερά), Ι. Ράπτης (Νέοι Μεταρρυθμιστές), Ι. Τούντας (Πολιτεία 2012) και Ν. Διακουλάκης (Πρωτοβουλία Β΄),
26. Πράσινοι- Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία, Ν. Χρυσόγελος, Μ. Πίνιου Καλλή,
27. ΜΛ ΚΚΕ (Μαρξιστικό –Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος), διοικούσε επιτροπή Αντ. Παπαδόπουλος και Π. Κουφοβασίλης,
28. Νέα Δημοκρατία, Αντ. Σαμαράς,
29. Κολλάτος – Ανεξάρτητο Πολιτικό Κίνημα - Οικολογικό Ελληνικό, Δ. Κολλάτος,
30. Ελπίδα Πολιτείας, Δημ. Αντωνίου,
31. Κόμμα Νέων, Κυρ. Τοψόγλου,
32. Παναθηναϊκό Κίνημα, Θ. Μαραγκουδάκης,
33. Δραχμή, Θ. Κατσανέβας (συνασπισμός των κομμάτων Ελληνικό Κοινωνικό Κίνημα και Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα),
34. Οικολόγοι Πράσινοι και Κόμμα Πειρατών (6μελής εκτελεστική γραμματεία),
35. Εθνική Ελπίδα, Γ. Παπαδόπουλος,
36. Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία – Ουράνιο Τόξο, Σταύρος Αναστασιάδης,
37. Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό, Β. Πολύδωρας και Χ. Ζώης (Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση), Ν. Νικολόπουλος (Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος), Π. Ψωμιάδης (Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνιση) – Συνασπισμός κομμάτων,
38. Σχέδιο Β΄ , Γραμματέας πολιτικής επιτροπής Αντ. Σταυρόπουλος,
39. Σοσιαλιστικό Κόμμα, Στ. Τζουμάκας,
40. Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες, Γ. Χατζημαρκάκης,
41. Νέα Ελλάδα, Ηλ. Μαρκόπουλος,
42. Συνασπισμός Ριζοσπαστική Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ), Αλ. Τσίπρας,
43. Κοινωνία Αξιών, Δ. Μπουραντάς,
44. Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ), Ε. Τσιομπανίδης,
45. Πατριωτική ΄Ενωση –Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωση (ΕΛ.ΛΑΣ), συνασπισμών των κομμάτων: Αν. Κότσιαλος (Κόμμα Εθνικής Σωτηρίας-ΚΕΣΩ), Οδ. Τηλιγάδας (Εθνικός Λαικός Σχηματισμός – ΕΛΑΣ), Κ. Γκέκας (Κίνημα Πολιτικής Αλήθειας -ΚΙΠΑΛ),
46. Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ευρωπαϊκό Αντιμνημονιακό Μέτωπο, Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, Πυρίκαυστος Ελλάδα, Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Πάνος Καμμένος, Ι. Δημαράς, Γ. Καλεάδης και Γ. Κόκκας.
Τέλος, αίτηση κατέθεσε στον Άρειο Πάγο και ο Ι. Κουλούρης ως ανεξάρτητος υποψήφιος (Αξιοκρατική Πολιτεία) και ζητεί παράλληλα να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο εκλογικός νόμος που δεν επιτρέπει την συμμετοχή στις Ευρωεκλογές μεμονωμένων πολιτών.

Πηγή: antilogos-gr.blogspot.com

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΔΗΜΟΣ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ Ν. ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ


Υποψήφια Δήμαρχος Νέας Προποντίδας
ΣΑΡΙΔΟΥ Μαρία του Ιάσονα



Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

1. ΑΜΑΞΟΠΟΥΛΟΣ Σωτήριος του
2. ΓΑΒΑΝΑΣ Χρήστος του Νικολάου
3. ΓΕΡΟΝΤΑ Κωνσταντία (Ντίνα) του Γεωργίου
4. ΓΙΑΝΝΟΣ Ιωάννης του Χρήστου
5. ΓΟΥΤΑ Μαρία του Μιχαήλ
6. ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ Χαράλαμπος του Χρήστου
7. ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ Ιωσήφ του Αλεξάνδρου
8. ΚΑΡΑΜΑΓΚΑΛΗ Ελένη του Θεοδώρου
9. ΚΑΤΣΙΚΑΤΣΟΣ Νικόλαος του Γεωργίου
10. ΚΟΚΚΟΤΟΣ Κωνσταντίνος του Δημητρίου
11. ΜΑΝΤΑΡΑΣ Βασίλειος του Νικολάου
12. ΜΑΥΡΟΦΡΥΔΗΣ Αναστάσιος του Χαράλαμπου
13. ΜΠΕΛΙΑΣ Χρήστος του Βασιλείου
14. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος του Ηλία
15. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Ανδρονίκη-Αναστασία του Δημητρίου
16. ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ Στυλιανός του Εμμανουήλ
17. ΠΟΛΙΤΟΥ Κρυστάλλω του Δημητρίου
18. ΣΑΪΤΙΩΤΗ Ευαγγελία του Κωνσταντίνου
19. ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ Κυριάκος του Φιλίππου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ

1. ΓΑΡΙΤΣΗ Ελευθερία του Βασιλείου
2. ΚΑΡΤΑΛΗΣ Νικόλαος του Φωτίου
3. ΜΠΛΕΝΙΟΣ Αντώνιος του Γεωργίου
4. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Ελένη του Γεωργίου
5. ΤΣΑΠΟΥΡΝΑΣ Γεώργιος του Αντώνιου

Υποψήφιοι Σύμβουλοι Δημοτικών Κοινοτήτων

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ
1. ΔΗΜΟΤΖΙΚΗ Αγγελική του Βασιλείου
2. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ Ελπίς του Θεμιστοκλή
3. ΧΡΙΣΤΟΦΗΣ Παναγιώτης του Σταύρου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΗΜΑΝΤΡΩΝ
1. ΚΑΜΠΛΕ Αναστασία του Νικολάου
2. ΜΑΣΤΡΟΓΟΥΛΑΣ Γεώργιος του Τριαντάφυλλου)
3. ΜΠΙΛΙΜΗΣ Παναγιώτης του Γεωργίου

Υποψήφιοι Σύμβουλοι Τοπικών Κοινοτήτων

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΑΙΟΧΩΡΙΩΝ
1. ΤΣΑΠΟΥΡΝΑΣ Αθανάσιος του Αντώνιου

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ
1. ΜΟΥΤΑΦΙΔΗΣ Χρήστος του Άγγελου

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΓΩΝΙΑΣ
1. ΣΑΚΑΡΕΛΛΟΣ Δημήτριος του Ευστράτιου

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΩΝ ΠΛΑΓΙΩΝ
1. ΓΙΑΝΝΟΥ Άννα-Μαρία του Ιωάννη

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ
1. ΧΑΝΤΖΑΡΙΔΗΣ Παναγιώτης του Σάββα

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ
1. ΝΤΑΓΚΑΣ Αντώνιος του Γεωργίου

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΤΕΙΔΑΙΑΣ
1. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ Στέλλα του Χριστόδουλου

iOS 8 και το πλήρως ανασχεδασμένο OS X 10.10 θα παρουσιαστούν στο WWDC


Το συνέδριο WWDC πλησιάζει και ήδη οι πρώτες πληροφορίες για το τι θα παρουσιάσει και τι όχι η Apple κάνουν την εμφάνιση τους υπό τη μορφή φημών. Η ιστοσελίδα 9to5mac η οποία έχει δημοσιεύσει κατά το παρελθόν έγκυρες πληροφορίες για τα σχέδια της Apple, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα ότι το συνέδριο θα εστιάσει στις νέες εκδόσεις του iOS και κυρίως του OS X το οποίο θα δεχθεί και τις μεγαλύτερες αλλαγές.

Το OS X 10.10 αναμένεται να διαθέτει νέο σχεδιασμό, η "έκταση" του οποίου αναμένεται να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα από τη αλλαγή που επέφερε η Apple στο iOS 7. Ειδικά με το iOS 7, το νέο OS X θα μοιράζεται αρκετά κοινά στοιχεία στο σχεδιασμό όπως τα εικονίδια εφαρμογών, πιο λεπτομερείς γωνίες παραθύρων καθώς και μεγαλύτερη λευκή επιφάνεια από την υπάρχουσα έκδοση. Τα κύρια χαρακτηριστικά του OS X όπως το Finder, το Mission Control και το multi-window mulitasking δεν πρόκειται να δεχθούν κάποια σημαντική αλλαγή, με την εταιρεία να επιθυμεί κάθε λειτουργικό της σύστημα να έχει το δικό του χαρακτήρα και να «ενώνονται» με κοινές εφαρμογές αλλά και αισθητικά.

Η κωδική ονομασία του OS X 10.10 είναι "Syrah" και η τελική έκδοση του αναμένεται να κυκλοφορήσει το προσεχές Φθινόπωρο.

Από την πλευρά του iOS, η 8η έκδοση του δεν αναμένεται να φέρει σημαντικές αλλαγές, με την Apple σύμφωνα με το 9to5mac να δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην έκδοση 8.1 της οποίας την ανάπτυξη έχει ξεκινήσει ήδη και στην οποία θα προστεθούν τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά.

Πάντως όπως γνωρίζουμε από παλιότερη διαρροή, η εφαρμογή Healthbook αναμένεται να είναι στο επίκεντρο των σημαντικότερων χαρακτηριστικών του iOS 8 όπως επίσης η ενσωμάτωση του Shazam αλλά και μια ανανεωμένη έκδοση της εφαρμογής των χαρτών που θα περιλαμβάνει πληροφορίες για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα Textedit και Preview πιθανόν να κάνουν την εμφάνιση τους στη νέα έκδοση ώστε να προστεθούν μαζί με τις υπόλοιπες κοινές εφαρμογές που μοιράζονται τα δύο λειτουργικά συστήματα της Apple.
Η WWDC ανοίγει τις πύλες της στις 2 Ιουνίου ενώ θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι η Apple δε θα προχωρήσει στο συγκεκριμένο συνέδριο στην παρουσίαση του iWatch ή μιας νέας έκδοσης του Apple TV.

Πηγή: insomnia.gr

Βασίλης Καρράς: «Πριν πάρα πολλά χρόνια αυτά τα show τα καταδίκαζα...»

Ο Βασίλης Καρράς στη σκηνή του show The Voice μοιράστηκε με τις φωνές του κοινού την «Πριγκιπέσα» και τραγούδησε με τον Λευτέρη Κιντάτο «Δεν πάω πουθενά» κάνοντας τον Αντώνη Ρέμο να σηκωθεί για ζεϊμπεκιά!

Παλιός γνώριμος και αγαπημένος της Δέσποινας Βανδή ο τραγουδιστής και η coach φυσικά σηκώθηκε να τον χαιρετήσει από κοντά δίνοντας αφορμή στον Βασίλη Καρρά για μερικά σχόλια...

«Πριν πάρα πολλά χρόνια Δέσποινα εγώ αυτά τα show κάπως τα καταδίκαζα...Ήμουν κατά των σόου αυτών που βλέπουμε, που έζησα. Μετά την κρίση, όλα αυτά που γύρισαν ανάποδα στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη, κατάλαβα ότι άλλη ευκαιρία δεν έχουν τα παιδιά αυτά να κάνουν ένα βήμα για το αύριο. Τώρα το αύριο είναι κάπως θολό. Θέλει πολλά φτερά, πολύ κουράγιο και πολλή αγάπη. Στα χέρια σας είναι, νέοι είστε» είπε απευθυνόμενος αρχικά στο κοινό και έπειτα στον διαγωνιζόμενο Λευτέρη Κιντάτο.

Δείτε το :



Πηγή: zappit.gr

Κόρινθος: Η... επική φωτογραφία υποψήφιου δημάρχου που τα ''σπάει'' στο ίντερνετ - Μπορείτε με μια ματιά να καταλάβετε τι έκανε;


Η φωτογραφία που βλέπετε κάνει το γύρο του διαδικτύου - Με μια πρώτη ματιά όλαφαίνονται φυσιολογικά, αλλά... τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.
Όλα έγιναν πριν από λίγες μέρες κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου υποψήφιου δημάρχου της πόλης. Το θέμα όμως είναι ότι ενώ - σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες - δεν υπήρχε αρκετός κόσμος, στο ίντερνετ ανέβηκε η φωτογραφία που βλέπετε.
Λαοθάλασσα! Όμως με μια πιο προσεχτική ματιά βλέπουμε πως η εικόνα κρύβει... κάτι περίεργο. Τα ίδια πρόσωπα βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία λόγω... photoshop!
Κάπως έτσι ο υποψήφιος δήμαρχος παρουσίασε μια εικόνα γεμάτη κόσμο μπροστά από το εκλογικό του κέντρο, αλλά όπως φαίνεται ατύχησε. Οι φωτογραφίες κάνουν το γύρο των social media και αποτελούν ένα από τα κύρια θέματα στις συζητήσεις των χρηστών.


Πηγή: newsit.gr

Από το Σεπτέμβριο θα πετά Ρώμη και Βρυξέλλες


Δύο νέους προορισμούς από Αθήνα για Ρώμη και Βρυξέλλες ανακοίνωσε η Rynair, καθώς και νέες καθημερινές πτήσεις προς Λονδίνο και Θεσσαλονίκη που θα προστεθούν αυτό το χειμώνα στα δρομολόγια της.

Η ιρλανδική εταιρεία χαμηλού κόστους παρουσίασε σήμερα την ιστοσελίδα της στα ελληνικά, που έχει ως στόχο να εξυπηρετήσει το ελληνικό κοινό (www.ryanair.com/gr).

Πιο αναλυτικά, από την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη η Ryanair θα πετά από Αθήνα Βρυξέλες Charleroi και Ρώμη Ciampino, ενώ τις ίδιες ημέρες θα ξεκινήσει και η δεύτερη καθημερινή πτήση από και προς Λονδίνο, ενώ θα προστεθεί και μια επιπλέον καθημερινή πτήση από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη.

Η εταιρεία θα εγκαταστήσει ένα νέο αεροσκάφος στη βάση της Αθήνας για να εξυπηρετήσει τα καινούρια δρομολόγια.

Για να εορτάσει τη νέα ελληνική ιστοσελίδα και το χειμερινό πρόγραμμα Αθήνας η Ryanair προσφέρει θέσεις από € 14.99 για ταξίδια τον Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο.

Πηγή: touristorama.com

Ρόδος: Πέθανε τρεις μέρες μετά τον θάνατο του παιδιού του - Συγκίνηση για τον τραγικό πατέρα του νεαρού αθλητή!


Το παζλ της ανείπωτης τραγωδίας που συγκλονίζει την Ιαλυσό συμπληρώθηκε με το χειρότερο δυνατό τρόπο.
Η τραγική είδηση συγκλονίζει από το πρωί της Πρωτομαγιάς την Ιαλυσό. Μια είδηση που ήρθε να "προστεθεί" στην προηγούμενη και συγκεκριμένα στον τραγικό θάνατο του 30χρονου ποδοσφαιριστή του Φοίβου Αλέξη Τζαφέρη.

Ειδικότερα, πριν συμπληρωθούν τρεις μέρες από τον τραγικό θάνατο του 30χρονου Αλέξη, πέθανε και ο πατέρας του Θωμάς Τζαφέρης, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, και απ΄ ότι φαίνεται δεν άντεξε τον πόνο από τον χαμό του γιου του.

Ο Αλέξης Τζαφέρης είχε πεθάνει στις 28 Απριλίου. Ο 29χρονος πατέρας δύο παιδιών επέστρεφε στο σπίτι του περίπου στις 04.00 το πρωί και για άγνωστους λόγους, η μηχανή του βγήκε εκτός πορείας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και λίγο αργότερα να αφήσει την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο.

Πηγή: newsit.gr

Χαλκιδική: Κρέμασε τη γάτα και την άφησε να πεθάνει - Εικόνες που προκαλούν οργή σε μικρούς και μεγάλους!


Η σκληρή φωτογραφία που θα δείτε τραβήχτηκε λίγα λεπτά μετά την πράξη του ασυνείδητου που πρόλαβε να απομακρυνθεί...
Από την περίφραξη της αυλής του σπιτιού του ο Αν. Πανόπουλος βρήκε την γάτα που βλέπετε στην επόμενη φωτογραφία να κρέμεται απαγχονισμένη στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής στον Δήμο Νέας Προποντίδας.

Ο δράστης που απαγχόνισε και άφησε το νεκρό ζώο σε κοινή θέα είναι άγνωστος. Η σκληρή εικόνα προκάλεσε σοκ σε μικρούς και μεγάλους και οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.


Πηγή: newsit.gr

Ελληνική κουζίνα - ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΑΡΑΚΑ Α ΛΑ ΚΡΕΜ


Υλικά:

1/2 κιλό πατάτες
1 μεγάλο κουτί αρακά
4 κουταλιές της σούπας κοφτές βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
μοσχοκάρυδο
λίγη μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση:

Ξεπλένουμε τον αρακά και τον ζεσταίνουμε με 2 κουταλιές βούτυρο. Βράζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κομμάτια.

Φτιάχνουμε μια σάλτσα με 2 κουταλιές βούτυρο, 2 κουταλιές κοφτές αλεύρι, ρίχνουμε μετά το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και λίγη μουστάρδα.

Όταν η σάλτσα πήξει ελαφρά ρίχνουμε τον αρακά και τις πατάτες.

Πηγή: touristorama.com

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !


Ισχυρές καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις αναμένονται τις μεσημεριανές και βραδινές ώρες του Σαββάτου, στην δυτική και βόρεια Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ισχυρές καταιγίδες και έντονες βροχές, θα επικρατούν στο Ιόνιο πέλαγος, στην Ήπειρο, την Μακεδονία, την Θεσσαλία και την δυτική Στερεά Ελλάδα.

Τις απογευματινές ώρες, τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στις παραπάνω περιοχές αλλά και στην βόρεια και δυτική Πελοπόννησο.

Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή, διότι τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από κεραυνούς και χαλάζι. Υπάρχει κίνδυνος για πλημμύρες ιδιαίτερα στην βορειοδυτική Ελλάδα.

Πηγή: greek-weather.org

ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΝΗ





Μετά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων των υποψηφίων συνδυασμών του Δήμου Νέας Προποντίδας και αφού ο κ. Τσούφης κατάλαβε ότι δεν έχει ελπίδες να κερδίσει αυτή την εκλογική αναμέτρηση, κατέφυγε σε χτυπήματα κάτω από την ζώνη στους εκλογικούς του αντιπάλους.

Ο κ. Τσούφης πριν από λίγο κατέθεσε μηνύσεις κατά των κ. Γεωργαλά, Καμπάνη και άλλων  υποψηφίων για «ανέμους και ύδατα» με προφανή σκοπό να μεταφέρει το πεδίο του αγώνα σε βρώμικα και ανήθικα τερέν.

Ίσως ο κ. Τσούφης αισθάνεται καλύτερα παίζοντας σε αυτό το γήπεδο αφού απέδειξε ότι παίζοντας ηθικά και πολιτικά δεν έχει ελπίδα εκλογής. Όμως θα έπρεπε να ξέρει ο κ. Τσούφης ότι τόσο στο Δήμο Νέας Προποντίδας, όσο και στους πρώην Δήμους Μουδανιών, Τριγλίας και Καλλικράτειας, οι προεκλογικοί αγώνες γινόταν πάντα σκληρά αλλά με ηθική και με πολιτικούς όρους.

Τα νέα ήθη του κ. Τσούφη, που με αυτά θέλει να εμποτίσει την «Νέα Γενιά» και να χαράξει «Νέα Πορεία» δεν έχουν θέση, όχι μόνο στην Νέα Προποντίδα αλλά και γενικά στην πολιτική ζωή του τόπου. 

Νέες συναντήσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ θα έχει ο Νίμιτς


Νέες συναντήσεις για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ θα έχει στη Νέα Υόρκη ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς -στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ- με τους αντιπροσώπους των δύο χωρών, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιολέβσκι, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γραμματείας του ΟΗΕ, ο κ. Νίμιτς θα έχει αρχικά χωριστές συναντήσεις με τους δυο αντιπροσώπους και ακολούθως θα έχει κοινή συνάντηση μαζί τους στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, στις 6 Μαΐου.

Όπως σημειώνεται και οι δύο πλευρές αποδέχθηκαν την πρόσκληση. Στόχος των συναντήσεων του κ. Νίμιτς, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι η συνέχιση των συνομιλιών που διεξάγονται με τη διαμεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

Πηγή: news.in.gr

ΕΝΑΣ ΣΚΙΟΥΡΟΣ ΣΟΥΠΕΡ-ΗΡΩΑΣ


Περίληψη

Μια κωμική περιπέτεια που δε δυσκολεύτηκε καθόλου να μαγέψει το αμερικάνικο box office.
Υπόθεση

Ο Σέρλι, ένας σκανδαλιάρης σκίουρος, ζει στην πόλη του Οουκταουν και ψάχνει απεγνωσμένα τροφή… Μέχρι τη στιγμή που βρίσκει ένα μαγαζί που πουλάει κάθε λογής καρύδια και αποφασίζει, μαζί με έναν αρουραίο -τον Κολλητό- και την παρέα τους, να στήσουν την απόλυτη ληστεία!…
Παραγωγή: Καναδάς – Νότιος Κορέα – ΗΠΑ Σκηνοθεσία: Πίτερ Λεπενιώτης



Πηγή: athensblog.touristorama.com

Ποιες αλλαγές για τους δημοτικούς υπαλλήλους επιφέρει το τελευταίο ν/σ του ΥΠΕΣ


Τις αλλαγές που επιφέρει ο Νόμος 4257/2014 (Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Α΄-ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 93/14-4-2014), «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών», για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καταγράφει σε ενημερωτικό της σημείωμα η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Πρόκειται για αλλαγές για προσλήψεις, μετατάξεις, υπηρεσιακές μεταβολές, προϋπηρεσία

ΑΡΘΡΟ 10ο:

«Η παρ.14 του άρθρου 12 του Ν.4071/2012 (Α΄85) αντικαθίστανται ως εξής:

«14. Για την έγκριση πρόσληψης προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα του άρθρου 205 του Ν. 3584/2007 (Α΄ 143), καθώς και την έγκριση πρόσληψης προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου και τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου στους Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ Βαθμού και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου αυτών συμβασιούχων αμιγώς αμειβομένων από την καταβολή αντιτίμου και λοιπών αντικαταβολών εκδίδεται κοινή απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών και Οικονομικών, με την οποία κατανέμονται οι εγκρινόμενες θέσεις ανά φορέα. Οι ως άνω συμβάσεις εξαιρούνται της υποχρέωσης έγκρισης της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006, όπως ισχύει, καθώς και του περιορισμού της παρ. 3 του άρθρου 37 του Ν. 3986/2011, όπως ισχύει κάθε φορά».

Με τη διάταξη αυτή αντικαθίσταται η παρ.14 του άρθρου 12 του Ν.4071/2012, με την οποία παρέχεται η δυνατότητα και σε λοιπούς φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α. Β΄ Βαθμού, Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου της Αυτοδιοίκησης) να προσλαμβάνουν προσωπικό Ορισμένου Χρόνου και με Συμβάσεις Έργου, των οποίων οι αποδοχές δεν επιφέρουν δημοσιονομική επιβάρυνση, κατά παρέκκλιση των κοινών διατάξεων περί έγκρισης των Συμβάσεων και του ποσοστιαίου περιορισμού τους κατ΄ έτος.

ΑΡΘΡΟ 11ο:

«Η παρ.34 του άρθρου ένατου του Ν.4057/2012 τροποποιείται ως εξής:

«34. Δημόσιοι λειτουργοί ή υπάλληλοι που κατέχουν οργανική θέση σε υπηρεσία του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ Βαθμού ή Ν.Π.Δ.Δ. εκτός των υπαλλήλων εκείνων, οι οποίοι έχουν ανειλημμένες υποχρεώσεις υποχρεωτικής παραμονής στον φορέα, όπου ανήκουν, βάσει ειδικών διατάξεων, μπορούν να διοριστούν, εφόσον επιλεγούν, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, σε άλλη θέση του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ Βαθμού ή Ν.Π.Δ.Δ., χωρίς να θεωρείται ότι ο διορισμός τους εμπίπτει στους περιορισμούς του άρθρου 11 του Ν.3833/2010 υπό την προϋπόθεση προγενέστερης ή ταυτόχρονης με το διορισμό παραίτησής τους από τη θέση που κατέχουν».

Με τη διάταξη αυτή αντικαθίσταται η παρ.34 του άρθρου ένατου του Ν.4057/2012 και επεκτείνεται και στους υπαλλήλους των Ο.Τ.Α. η δυνατότητα να μπορούν να διοριστούν, εφόσον επιλεγούν, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις σε άλλη, θέση του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ Βαθμού ή Ν.Π.Δ.Δ., χωρίς να θεωρείται ότι ο διορισμός τους εμπίπτει στους περιορισμούς του άρθρου 11 του Ν.3833/2010 με την προϋπόθεση προγενέστερης ή ταυτόχρονης με το διορισμό παραίτησής τους από τη θέση που κατέχουν.

ΑΡΘΡΟ 12ο:

«Η παρ.4 του άρθρου 230 του Ν.3584/2007 όπως ισχύει καταργείται.»

Με την κατάργηση της διάταξης αυτής του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων και οι εργαζόμενοι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού της Υ.Ε. κατηγορίας (Βοηθητικό προσωπικό) υπάγονται στην αρμοδιότητα των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, όπως και το υπόλοιπο προσωπικό (Τακτικό).

ΑΡΘΡΟ 14Ο:

«Η παρ.3 του άρθρου 73 του Ν.3584/2007 (Α΄ 143) αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«3. Επιτρέπεται η απόσπαση υπαλλήλου Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε άλλον Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με αίτηση του υπαλλήλου και κατόπιν θετικής γνώμης του φορέα προέλευσης, με απόφαση του αρμόδιου για το διορισμό οργάνου του Ο.Τ.Α., υποδοχής. Η απόσπαση γίνεται για δύο (2) έτη και μπορεί να παραταθεί για ένα (1) ακόμη».

Με τη διάταξη αυτή απαλείφεται ο περιορισμός της δυνατότητας απόσπασης υπαλλήλου των Ο.Τ.Α. μόνο για λόγους συνυπηρέτησης, ενώ παράλληλα αυξάνεται το χρονικό διάστημα της απόσπασης από ένα (1) στα δύο (2) χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για  ένα (1) ακόμη.

ΑΡΘΡΟ 15ο:

«1. Επιτρέπεται η μετακίνηση υπαλλήλων από Δήμο σε Νομικά πρόσωπα ή ιδρύματα του ίδιου Δήμου, ή σε Σύνδεσμο στον οποίο συμμετέχει ο Δήμος και αντίστροφα, καθώς και μεταξύ των φορέων αυτών και η διάθεσή τους για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών, για χρονικό διάστημα έως δύο (2) έτη, που μπορεί να παραταθεί για δύο (2) ακόμα έτη εφόσον υφίσταται η υπηρεσιακή ανάγκη. Εξαιρείται το προσωπικό του κλάδου διεκπεραίωσης υποθέσεων πολιτών των Κ.Ε.Π. το οποίο μπορεί να μετακινείται με την ίδια διαδικασία σε αντίστοιχη υπηρεσία (ΚΕΠ) εντός του ίδιου Δήμου και διέπεται από τις διατάξεις της παρ.19 του άρθρου 12 του Ν.4071/2012.

2. Η μετακίνηση διενεργείται με απόφαση του οικείου Δημάρχου, μετά από αίτημα του φορέα υποδοχής. Ειδικά η μετακίνηση υπαλλήλου, από ή προς Σύνδεσμο Ο.Τ.Α., διενεργείται με κοινή απόφαση του οικείου Δημάρχου και του Προέδρου του Συνδέσμου.

3. Με την απόφαση μετακίνησης καθορίζεται ο φορέας καταβολής των αποδοχών του προσωπικού που μετακινείται.

4. Το προσωπικό μετακινείται με την σχέση που υπηρετεί και εξακολουθεί να διέπεται από το υπηρεσιακό, μισθολογικό, ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς στο οποίο υπαγόταν πριν τη μετακίνησή του.

5. Η απόφαση μετακίνησης υπόκειται στον υποχρεωτικό έλεγχο νομιμότητας των άρθρων 225 και 238 του Ν.3852/2010.

6. Μετακινήσεις που έχουν ήδη συντελεστεί, σύμφωνα με τα ανωτέρω, θεωρούνται νόμιμες και εντάσσονται στις ανωτέρω ρυθμίσεις.»

Με την διάταξη αυτή δίνεται η δυνατότητα στο Δήμαρχο να μετακινεί το προσωπικό του Δήμου αλλά και των Νομικών του Προσώπων (Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου), συμπεριλαμβανομένων και των Συνδέσμων που συμμετέχει ο Δήμος, καθώς και των Δημοτικών Επιχειρήσεων και να το διαθέτει για την κάλυψη άμεσων υπηρεσιακών αναγκών των φορέων αυτών. Η μετακίνηση αυτή του υπαλλήλου μπορεί να διαρκεί έως δύο (2) έτη και να παρατείνεται για δύο (2) ακόμα έτη.

ΑΡΘΡΟ 17ο:

«Οι αποφάσεις των μονομελών οργάνων των Δήμων, των Ιδρυμάτων, των Συνδέσμων και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου αυτών που εκδίδονται βάσει του Ν.3584/2007, καθώς και των περιφερειών και των Ιδρυμάτων αυτών που εκδίδονται βάσει του Ν.3528/2007, υπόκεινται στην ειδική διοικητική προσφυγή του άρθρου 227 του Ν.3852/2010.»

Η διάταξη αυτή έρχεται να ικανοποιήσει ένα χρόνιο αίτημα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για να μπει τέλος στις αυθαιρεσίες των αιρετών σε υπηρεσιακά θέματα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (μετακινήσεις, αναθέσεις καθηκόντων, τοποθετήσεις Προϊστάμενων κ.λπ.).

ΑΡΘΡΟ 22ο:

«Η παρ.2 του άρθρου 236 του Ν.3582/2010 αντικαθίσταται ως εξής:

«2. Εάν εκδοθεί τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση του Ποινικού Δικαστηρίου, για τα πλημμελήματα της προηγούμενης παραγράφου ή καταδικαστική απόφαση σε πρώτο βαθμό για κακουργήματα, ο Ελεγκτής Νομιμότητας οφείλει να θέσει τον καταδικασθέντα σε κατάσταση αργίας. Η αυτοδίκαιη θέση σε αργία επιβάλλεται με την ίδια διαδικασία και σε περίπτωση αμετάκλητης παραπομπής για κακούργημα, εάν έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι ή προσωρινή κράτηση. Εάν εκδοθεί τελεσίδικη αθωωτική απόφαση, οπότε και αίρεται αυτοδικαίως, η αργία και το διοικητικό μέτρο θεωρείται ως ουδέποτε επιβληθέν. Στην περίπτωση αυτή καταβάλλεται αναδρομικά η αντιμισθία του αποκατασταθέντος από του χρόνου εκδόσεως της διαπιστωτικής σε βάρους του πράξης».

Για το άρθρο αυτό έχει υπάρξει ξεχωριστή ανακοίνωση (αριθμ. πρωτ.: 266/2-3-2014) της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας που κατήγγειλε την απόφαση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει με δύο μέτρα και δύο σταθμά τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα που σχετίζονται με πειθαρχικές και ποινικές διώξεις. Απόφαση πλέον των νομοθετών είναι το «τεκμήριο της αθωότητας» να ισχύει για τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά όχι για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Παραβλέποντας ότι σύμφωνα με τα ισχύοντα στην Ποινική Δικαιοσύνη (άρθρο 13, στοιχείο α΄ του Ποινικού Κώδικα), τόσο ο υπάλληλος όσο και ο αιρετός των Ο.Τ.Α. (όπως και οι άλλοι Δημόσιοι Υπάλληλοι), αντιμετωπίζονται ΟΜΟΙΑ, ως υπάλληλοι υπό ευρεία έννοια και υπέχουν ευθύνη για τις πράξεις τους.

ΑΡΘΡΟ 27ο:

«Στην παρ.2 του άρθρου 177 του Ν.3584/2007, μετά το πρώτο εδάφιο προστίθεται εδάφιο ως εξής:

«Ο μισθωτός που έχει κατά τις κείμενες διατάξεις διακοπές εργασίας μπορεί, εφόσον συντρέχουν σοβαροί λόγοι ανάγκης, να λαμβάνει κανονική άδεια με αποδοχές έως δέκα (10) εργάσιμες ημέρες κατ΄ έτος».

Επεκτείνει τις διατάξεις για το μόνιμο και με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου προσωπικό, κυρίως των Παιδικών Σταθμών, στο προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, όπου εκεί εφαρμόζεται για το ζήτημα των αδειών η Εργατική Νομοθεσία.

ΑΡΘΡΟ 28ο:

1.            Στην παρ.5 του άρθρου 73 του Ν.3584/2007 (Α΄143) και μετά τη φράση «και Ο.Τ.Α. Β΄ Βαθμού» προστίθεται η φράση «και αντίστροφα».

2.            Στην παρ.1 του άρθρου 247 του Ν.3852/2010 (Α΄ 87) και μετά τη φράση «και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου» προστίθεται η φράση «και αντίστροφα».

Με την προσθήκη αυτή παρέχεται πλέον η δυνατότητα απόσπασης υπαλλήλων υπηρεσιών Υπουργείων, Νομικών Προσώπων  Δημοσίου Δικαίου και Ο.Τ.Α. Β΄ Βαθμού σε Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού, καθώς και σε Ν.Π.Δ.Δ. αυτών για χρονικό διάστημα δύο (2) ετών, ύστερα από γνώμη των οικείων Υπηρεσιακών Συμβουλίων, με δικαίωμα παράτασης για ένα (1) ακόμη κατόπιν αιτήσεων του υπαλλήλου.

ΑΡΘΡΟ 29ο:

«Για το προσωπικό που μεταφέρθηκε από Δημοτικές Επιχειρήσεις Δήμων σε Δήμους και Ν.Π.Δ.Δ. αυτών, με ειδικές διατάξεις οι οποίες προέβλεπαν ρητά ότι το προσωπικό αυτό μεταφέρεται στους νέους φορείς λαμβανομένης υπόψη της προϋπηρεσίας του, η προϋπηρεσία αυτή συνυπολογίζεται και για την καταβολή της αποζημίωσης του άρθρου 204 του Ν.3584/2007, όπως ισχύει.»

Δίνεται λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την 177/2012 πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία δεν αναγνώριζε την προϋπηρεσία σε εργαζόμενο Δήμου που μεταφέρθηκε από την Επιχείρησή του για τον υπολογισμό της αποζημίωσης του άρθρου 204 του Ν.3584/2007, καθώς θεωρούσε ότι η προϋπηρεσία είχε αναγνωρισθεί μόνο για τη μισθολογική και βαθμολογική του εξέλιξη.

ΑΡΘΡΟ 32ο:

«Η παρ.5α του άρθρου 18 του Ν.1735/1987 (Α΄ 195), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 12 του Ν.3231/2004 (Α΄45), αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«5α. Τακτικοί υπάλληλοι των Δήμων, των Ν.Π.Δ.Δ. και ιδρυμάτων αυτών, υπάλληλοι Ν.Π.Ι.Δ., πλην αστικών εταιρειών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, τα οποία έχουν συστήσει ή στα οποία συμμετέχουν οι Δήμοι, στους οποίους υποβάλλουν υποψηφιότητα, και τακτικοί υπάλληλοι των Δήμων που συνενώνονται στο νέο Δήμο που προκύπτει από τη συνένωση, καθώς και τακτικοί υπάλληλοι των Περιφερειών, που παραιτούνται, υποχρεωτικώς, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα , κατά περίπτωση, εκλογική νομοθεσία, επανέρχονται αυτοδικαίως στην ενεργό υπηρεσία, εάν δεν εκλεγούν ή λήξει, σε περίπτωση εκλογής τους, για οποιονδήποτε λόγο η θητεία τους. Οι λοιπές ρυθμίσεις της προηγούμενης παραγράφου εφαρμόζονται αναλόγως και για τους υπαλλήλους της παραγράφου αυτής. Οι εν λόγω υπάλληλοι, εφόσον εκλεγούν, εάν καταλάβουν θέση ευθύνης ως Πρόεδροι Δημοτικού Συμβουλίου ή Αντιδήμαρχοι ή Πρόεδροι Νομικών Προσώπων του Δήμου μπορούν να επιλέγουν τις αποδοχές της θέσης που καταλαμβάνουν ή της οργανικής θέσης που κατείχαν».

Με τη διάταξη αυτή δίνεται η δυνατότητα επανόδου στην υπηρεσία για τους τακτικούς Δημοτικούς Υπαλλήλους και υπαλλήλους των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. αυτών, οι οποίοι παραιτούνται υποχρεωτικά από τη θέση τους ώστε να θέσουν υποψηφιότητα στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές.

ΑΡΘΡΟ 33ο:

«Οι διατάξεις του π.δ. 315/1999 (Α΄302) που ισχύουν για τους δήμους, περί του Διπλογραφικού Συστήματος Γενικής και Αναλυτικής Λογιστικής-Κοστολόγησης, εφαρμόζονται κατ΄ αναλογία και για τα Δημοτικά Ιδρύματα, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και τους Συνδέσμους αυτών, εξαιρουμένων των Σχολικών Επιτροπών. Ομοίως, εφαρμόζονται κατ΄ αναλογία από τους ανωτέρω φορείς, οι διατάξεις της παρ.8 του άρθρου 209 του Ν.3463/2006 (Α΄ 114), στην περίπτωση που η ταμειακή τους λειτουργία δεν διεξάγεται από τους Δήμους που τους έχουν συστήσει.»

Επεκτείνεται η υποχρεωτική εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος και στα Ν.Π.Δ.Δ. των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού και σε περίπτωση έλλειψης προσωπικού ή εργασία αυτή θα ανατίθεται σε «εξωτερικούς συνεργάτες».

ΑΡΘΡΟ 35ο:

«Σε περίπτωση που ο Γενικός Γραμματέας της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης διαπιστώσει την έλλειψη ή την αδυναμία σύστασης από Δήμο ίδιας ταμειακής υπηρεσίας, κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων της παρ.11 του άρθρου 266 του Ν.3852/2010 (Α΄ 87) και την εξάντληση της δυνατότητας σύναψης διαδημοτικής συνεργασίας για το σκοπό αυτόν, με αιτιολογημένη απόφασή του, η οποία εκδίδεται εντός έξι (6) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος, ορίζει το Δήμο που θα τον εξυπηρετήσει ταμειακά, λαμβάνοντας υπόψη ιδίως τη γεωγραφική εγγύτητα και την επιχειρησιακή δυνατότητα.

Με την ίδια απόφαση ρυθμίζονται τυχόν ειδικότερα διαδικαστικά ζητήματα, το αντισταθμιστικό όφελος για το Δήμο που θα παρέχει τις υπηρεσίες του, καθώς και λοιπές υποχρεώσεις και δικαιώματα των δύο εμπλεκόμενων Δήμων.

Αποφασιστικές ή γνωμοδοτικές αρμοδιότητες, οι οποίες προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία για τα μονομελή ή συλλογικά αιρετά όργανα, ασκούνται από το Δήμο που εξυπηρετείται.

Μέχρι την έκδοση της ανωτέρω απόφασης, η ταμειακή λειτουργία των εν λόγω Δήμων, δύναται να διεξάγεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 166 του Ν.3463/2006 (Α΄ 114).

Σε περίπτωση που ο εξυπηρετούμενος Δήμος αποκτήσει ίδια ταμειακή υπηρεσία, η απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης παύει αυτοδίκαια να ισχύει.»

Γίνεται εξαίρεση στην υποχρεωτική σύσταση ίδιας Ταμειακής Υπηρεσίας σε Δήμους με μικρό πληθυσμό ή με γεωγραφικές ιδιαιτερότητες (Νησιωτικοί, Ορεινοί, κ.λπ.). Στην περίπτωση αυτή με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης ορίζεται ο Δήμος που παρέχει υποχρεωτικά τη Διοικητική υποστήριξη για την Ταμειακή εξυπηρέτησή του.

ΑΡΘΡΟ 43ο:

«Στο άρθρο 209 του Ν.3463/2006 προστίθεται ενδέκατη παράγραφος ως εξής:

«11. Επιτρέπεται η εκχώρηση και η ενεχυρίαση εσόδων από ανταποδοτικά τέλη για την εξασφάλιση κάθε είδους δημοσίων συμβάσεων ιδίως έργου, προμήθειας, υπηρεσίας, παραχώρησης, σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα κατά το Ν.3389/2005 και σύμβασης ενεργειακής απόδοσης κατά το Ν.3855/2010, οι οποίες συνάπτονται από τους Δήμους με σκοπό αποκλειστικά την εξυπηρέτηση της αντίστοιχης υπηρεσίας χάριν της οποίας επιβάλλονται τα ανταποδοτικά τέλη».

Με τη διάταξη ανοίγει ο «ασκός του Αιόλου» για την εκχώρηση βασικών αρμοδιοτήτων (Καθαριότητα, Ηλεκτροφωτισμός) της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα. Καθώς δίνεται η δυνατότητα να εκχωρούνται για την εκτέλεση των συμβάσεων αυτών τα ανταποδοτικά τέλη.

ΑΡΘΡΟ 49Ο:

«Οι πάσης φύσεως αποδοχές, αμοιβές, αποζημιώσεις και απολαβές οι οποίες κατατίθενται στον ειδικό λογαριασμό του άρθρου 12 της υπ΄ αριθμ. 2/37345/0004/4-6-2010 κ.υ.α. των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, που τηρείται από τους υπόχρεους Ο.Τ.Α. και αποδίδονται στο προσωπικό τους μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής δεν δύνανται να υποθηκευτούν ή ενεχυριαστούν ή κατασχεθούν.

Στον ανωτέρω λογαριασμό, δύναται να κατατίθεται από τους υπόχρεους φορείς το σύνολο των πάσης φύσεως αποδοχών, αμοιβών, αποζημιώσεων και απολαβών του προσωπικού τους, το οποίο καλύπτει διάστημα έως δύο μηνών.»

Με τη διάταξη αυτή διασφαλίζεται η καταβολή, χωρίς τον κίνδυνο της κατάσχεσης των πάσης φύσεων αποδοχών, αμοιβών, αποζημιώσεων και απολαβών που πραγματοποιούνται μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής (Ε.Α.Π.).

ΑΡΘΡΟ 70ο:

«Υποψήφιοι για πρόσληψη σε θέσεις ειδικού ένστολου προσωπικού Δημοτικής Αστυνομίας που έχουν δικαιωθεί μετά από αμετάκλητη δικαστική απόφαση, καθώς επίσης και υποψήφιοι οι οποίοι έχουν καθ΄ οιονδήποτε νόμιμο τρόπο συμπεριληφθεί στους τελικούς πίνακες διορισθέντων σε Δήμους, εξαιρούνται της εκπαίδευσης που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 10 του π.δ. 135/2006, διορίζονται στους οικείους Δήμους και τίθενται σε διαθεσιμότητα από τη δημοσίευση του παρόντος. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι διατάξεις των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου 81 του Ν.4172/2013.»

Με την ψηφισθείσα διάταξη ρυθμίζονται εκκρεμότητες υποψηφίων για πρόσληψη μετά από δικαστική απόφαση, Δημοτικών Αστυνομικών, οι οποίοι αφού προσλαμβάνονται, τίθενται άμεσα σε διαθεσιμότητα σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 81 του Ν.4172/2013.

ΑΡΘΡΟ 71ο:

1.            Τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου με τις επωνυμίες «Σχολή Δημοτικής Αστυνομίας Πτολεμαΐδας», «Σχολή Δημοτικής Αστυνομίας Τσοτυλίου» και «Σχολή Δημοτικής Αστυνομίας Κόνιτσας» που έχουν συσταθεί με τις διατάξεις του άρθρου 62 του Ν.3801/2009 (Α΄ 163), καταργούνται  από τη δημοσίευση του παρόντος. Τα περιουσιακά στοιχεία των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που λύονται περιέχονται στους οικείους Δήμους, η δε εκκαθάριση διενεργείται από ειδική επιτροπή που ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.

2.            Το προσωπικό με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου των ανωτέρω Νομικών Προσώπων μεταφέρεται, αυτοδικαίως, στο Δήμο Κόνιτσας, με την ίδια σχέση εργασίας και κατατάσσεται σε αντίστοιχες κατά εκπαιδευτική βαθμίδα και ειδικότητα προσωποπαγείς θέσεις, λαμβανομένης υπόψη της προϋπηρεσίας του, για κάθε συνέπεια.

3.            Από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου καταργείται το Εκπαιδευτικό Συμβούλιο των Σχολών Δημοτικής Αστυνομίας, το οποίο συγκροτήθηκε δυνάμει των διατάξεων της υπ΄  αριθμ. 46302/7-12-2012 απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών.»

Με την πιο πάνω διάταξη καταργούνται οι Σχολές της Δημοτικής Αστυνομίας (Πτολεμαΐδας, Τσοτυλίου, Κόνιτσας) και ρυθμίζονται οι διαδικασίες για τη μεταφορά του προσωπικού τους.

ΑΡΘΡΟ 77ο:

1.            Το προβλεπόμενο στο εδάφιο α΄ της παρ. 1 του άρθρου 16 του Ν.4071/2012, όπως ισχύει, διάστημα συγχώνευσης των υφιστάμενων Φο.Δ.Σ.Α. στους Περιφερειακούς Συνδέσμους Φο.Δ.Σ.Α. του άρθρου 13 του ανωτέρω νόμου, όπως ισχύει, παρατείνεται έως 31-12-2015. Η ισχύς της παρούσας διάταξης αρχίζει από 1-1-2014.

2.            Η έναρξη εφαρμογής του ειδικού τέλους ταφής που προβλέπεται στην παρ. 1 του άρθρου 43 του Ν.4042/2012 αναστέλλεται μέχρι 31-12-2015.»

Δίνεται παράταση έως στις 31 Δεκεμβρίου 2015 της ημερομηνίας για την συγχώνευση των Φο.Δ.Σ.Α. στους Περιφερειακούς Συνδέσμους. Η ίδια παράταση δίδεται και για την έναρξη εφαρμογής του ειδικού τέλους για την ταφή των απορριμμάτων.

ΑΡΘΡΟ 78ο:

«Το άρθρο 17 του Ν.3870/2010 (Α΄ 138) αντικαθίσταται ως εξής:

«Οι διατάξεις του άρθρου 28 του Ν.2190/1994 (Α΄ 28) ισχύουν για το χρονικό διάστημα του ενός μηνός που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων. Κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος οι περιορισμοί του παρόντος δεν ισχύουν για την πρόσληψη προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου και τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου, καθώς και τις προπαρασκευαστικές αυτών ενέργειες, από τους Ο.Τ.Α. και τα Νομικά Πρόσωπα αυτών, προκειμένου για τις ειδικότητες των ναυαγοσωστών των υδρονομέων άρδευσης, των χειριστών μηχανημάτων, των εργαζομένων στους τομείς της πυρασφάλειας, των παιδικών σταθμών, της καθαριότητας, των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η) και των αμειβομένων μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, των εργαζομένων στις Παιδικές Κατασκηνώσεις».

Η ισχύς του παρόντος αρχίζει από την ψήφισή του.»

Με έναρξη ισχύος της διάταξης από 10 Απριλίου 2014 (ημερομηνία ψήφισης του Νόμου) η προθεσμία για τις υπηρεσιακές μεταβολές του προσωπικού λόγω των εκλογών οριστικοποιούνται έως τις 18 Απριλίου 2014. Δίνεται επίσης η δυνατότητα πρόσληψης όλο το επόμενο χρονικό διάστημα προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου και Συμβάσεων Μίσθωσης Έργου, χωρίς κανέναν περιορισμό για τις πιο κάτω ειδικότητες: των ναυαγοσωστών των υδρονομέων άρδευσης, των χειριστών μηχανημάτων, των εργαζομένων στους τομείς της πυρασφάλειας, των παιδικών σταθμών, της καθαριότητας, των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) και των αμειβομένων μέσω προγραμμάτων Ε.Σ.Π.Α. και των εργαζομένων στις Παιδικές Κατασκηνώσεις.

Πηγή: aftodioikisi.gr

H παρ' ολίγον συνεργασία του Νταλί με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου!


Ένα τεράστιο event για τους Aphrodite's Child που δεν έγινε ποτέ για μια απλή παρεξήγηση!
Οι Aphrodite’s Child έζησαν την απόλυτη δόξα στην Ελλάδα αλλά κυρίως στο εξωτερικό  τις δεκαετίες του '60 και του '70. Διαβάστε εδώ όλη την ιστορία τους.
Η πορεία τους πέρασε σε άλλο επίπεδο με την κυκλοφορία τον Ιούνιο του 1972, της ροκ όπερας 666 με θέμα την Αποκάλυψη του Ιωάννη. Έργο που είχε εμπνευστεί ο Βαγγέλης Παπαθανασίου με τον Κώστα Φέρρη και είχε προκαλέσει.
Το 666 είχε πουλήσει 20 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο το κόσμο και η επιτυχία του ήταν τεράστια.
Εκείνο το διάστημα ήταν που ο Βαγγέλης Παπαθανασίου με τον Κώστα Φέρρη βρέθηκαν στο Παρίσι και συνάντησαν τον Σαλβαδόρ Νταλί. Η συνάντηση πήγε πολύ καλά και ο Κώστας Φέρρης στη συνέχεια ζήτησε από συνεργάτες του Νταλί να συνεργαστεί ο μεγάλος ζωγράφος με τους Aphrodite's Child για να τους φτιάξει κάποιο διαφημιστικό υλικό για το συγκρότημα.
Ο Νταλί όχι μόνο σκέφτηκε σοβαρά την πρόταση αλλά επισκέφτηκε Τα Παιδιά της Αφροδίτης στο στούντιο Europa Sonor όπου απαίτησε να ακούσει ολόκληρο το δίσκο πριν αποφασίσει. Έτσι και έγινε.
Ο Σαλβαδόρ Νταλί ενθουσιάστηκε με τον δίσκο τον οποίο αποκάλεσε μεταφορικά "δίσκο του βράχου". Πρότεινε λοιπόν στο συγκρότημα τα ακόλουθα ως event για την κυκλοφορία του δίσκου στην Ισπανία, που τότε ήταν υπό την δικτατορία του Στρατηγού Φράνκο:
* Κανείς να μην κυκλοφορεί στους δρόμους και την τελετή θα παρακολουθήσουν μόνο μερικοί βοσκοί που θα μεταφέρουν από στόμα σε στόμα αυτά που άκουσαν από το δίσκο
* Τεράστια μεγάφωνα σε όλη τη Βαρκελώνη θα παίζουν τον δίσκο 666 και δεν θα υπάρχει καμία ζωντανή εμφάνιση του συγκροτήματος.
* Στρατιώτες ντυμένοι Ναζί θα συλλαμβάνουν όσους δεν υπακούν στους νόμους.
* Εκατοντάδες κύκνοι με δυναμίτη στις κοιλιές τους θα ανατιναχτούν μπροστά από το Sagrada Famiglia.
* Τεράστια αεροπλάνα θα πετούν όλη μέρα επάνω από τη Βαρκελώνη δημιουργώντας μεγάλο θόρυβο. Στις 12 το μεσημέρι ακριβώς θα βομβαρδίσουν μια μεγάλη εκκλησία ρίχνοντας όλα τα πυρομαχικά τους τα οποία αντί για βόμβες θα είναι ελέφαντες, φάλαινες, ιπποπόταμοι και Αρχιεπίσκοποι που θα κρατούν ομπρέλες.
Όταν τα άκουσε αυτά ο Κώστας Φέρρης ρώτησε τον Νταλί:
- Εννοείτε ψεύτικους αρχιεπισκόπους;
- Όχι μικρέ. Εννοώ αληθινούς ζωντανούς αρχιεπισκόπους. Είναι καιρός να τελειώνουμε με την εκκλησία, του απάντησε ο Νταλί.
Αργότερα ο Νταλί έκοψε κάθε επικοινωνία και συνεργασία με το συγκρότημα. Γράφτηκε ότι αυτό έγινε επειδή ο Κώστας Φέρρης ανέφερε τη γυναίκα του Νταλί, με το όνομα του πρώην συζύγου της, Paul Éluard. Κάτι το οποίο ο Ισπανός δημιουργός θεώρησε προσβολή.
Ο ίδιος ο Κώστας Φέρρης έχει επιβεβαιώσει την ιστορία διορθώνοντας βέβαια πως δεν ήταν αυτός που ανέφερε το όνομα του Eluard, προσβάλοντας τον Νταλί αλλά ένας φίλος του συγκροτήματος που είχε μεσολαβήσει και για τη συνάντηση. Ο Φέρρης συνέχισε:
"Ζητήσαμε από τον ζωγράφο και δέχτηκε να μας συναντήσει στη σουίτα του στο Georges V. Μετά από μια ωραία κουβέντα ο Δημήτρης, την ώρα που φεύγαμε είπε "Τα χαιρετίσματα μου στην κυρία Eluard..." Και τότε ο ζωγράφος έγινε έξαλλος. "Δεν υπάρχει κυρία Eluard. Υπάρχει μόνο κυρία Νταλί.  Κυρία Σαλβαδόρ Νταλί" και τον κάλεσε σε μονομαχία. Ποτέ δεν έκοψε με το συγκότημα ή με μένα προσωπικά αλλά καταλάβαμε μετά από αυτό το event  πως η συνεργασία δεν μπορούσε να γίνει πια. Είναι όλα αλήθεια".

Πηγή: kamarinia.gr

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις απάτης σε βάρος τουριστικών επιχειρήσεων στη Χαλκιδική - Συμβουλές της αστυνομίας


Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου, πέντε περιπτώσεις απάτης και μία περίπτωση υπεξαίρεσης σε βάρος επαγγελματιών τουριστικών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή Χαλκιδικής. Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 55χρονου, για τα αδικήματα της απάτης και της υπεξαίρεσης.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με την καταγγελία 44χρονου ιδιοκτήτη εστιατορίου σύμφωνα με την οποία ο 55χρονος ισχυριζόμενος ότι είναι τουριστικός πράκτορας και ότι θα έφερνε γκρουπ τουριστών στη περιοχή κατά το χρονικό διάστημα από 06-08.03.2014, έλαβε παροχές (φαγητό και ποτά) από τον 44χρονο συνολικής αξίας περίπου 100 ευρώ, για την επίτευξη επαγγελματικής συμφωνίας μεταξύ τους.
Επιπλέον, ο 55χρονος εκμεταλλευόμενος την πεποίθηση του 44χρονου για την μεταξύ τους επαγγελματική συμφωνία, έλαβε προσωρινά έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή αξίας 1.100 ευρώ, τον οποίο στην συνέχεια ιδιοποιήθηκε την 08.03.2014.
Κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων, ο προαναφερόμενος εντοπίσθηκε την 13.03.2014 στα Ψακούδια Χαλκιδικής και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ο ανωτέρω φορητός υπολογιστής, καθώς και έξι κάρτες-κλειδιά ενοικιαζόμενων δωματίων ξενοδοχείων.
Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 55χρονος με τον ίδιο τρόπο, το χρονικό διάστημα από 06.03.2014 έως 13.03.2014 στις περιοχές Νέα Φώκαια και Ψακούδια Χαλκιδικής, εξαπάτησε άλλους τέσσερις επαγγελματίες τουριστικών επιχειρήσεων, λαμβάνοντας παροχές ευτελούς αξίας χωρίς να πληρώσει αυτές.
Τα προαναφερόμενα κατασχεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.
Γίνεται μνεία ότι την 13.03.2014 ο 55χρονος είχε συλληφθεί διότι σε βάρος του εκκρεμούσε διάταξη του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, για μη τήρηση περιοριστικών όρων για υπόθεση απάτης.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 55χρονου, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.
Με αφορμή τα προηγούμενα περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας κρίνει σκόπιμο να επιστήσει την προσοχή στους πολίτες ώστε να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στις επικοινωνία τους μέσω τηλεφώνου με άγνωστα άτομα και ιδιαίτερα όταν αυτές αφορούν στην καταβολή χρηματικών ποσών με οποιοδήποτε πρόσχημα - τέχνασμα και επιπλέον συνιστά:
• Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας "πλησιάζουν" ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.
• Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
• Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
• Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
• Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
• Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
• Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
• Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
• Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.
• Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
• Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
• Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
• Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
• Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
• Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας

Πηγή: thestival.gr

Διήμερο δράσεων αφιερωμένων στο "Βιβλίο Αλλιώς" από την Parallaxi


Η Parallaxi και η δράση της "Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς", συμπληρώνοντας 4 χρόνια συνεχών παρεμβάσεων, με περισσότερα από 30 project στη Θεσσαλονίκη και τη Γερμανία, εστιάζουν εκ νέου στον πολιτισμό και το βιβλίο. Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού και τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, η "Θεσσαλονίκη Αλλιώς" βλέπει ξανά το "Βιβλίο Αλλιώς", όπως και το 2011, και υποδέχεται την 11η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στην πόλη.
Τρία χρόνια μετά την πρώτη ομώνυμη επιτυχημένη διοργάνωση που ανέδειξε τη σχέση του βιβλίου με το δημόσιο χώρο, η ομάδα της Parallaxi επιχειρεί μέσα από μία ευρεία συνέργεια να φέρει το βιβλίο σε απροσδόκητα σημεία. Ένα διήμερο δράσεων αφιερωμένων στο βιβλίο με στόχο τη δημιουργική ένταξή του στην καθημερινότητα της πόλης. Δυο απογεύματα αφιερωμένα στο βιβλίο και την Διεθνή Έκθεση, την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Μαΐου.
Το κινούμενο κιόσκι του βιβλίου
Ένα μικρό κινούμενο-περίπτερο βιβλίου σε μορφή φορτηγού αντίκας σταματά σε δύο διαφορετικά σημεία της πόλης και προωθεί την έννοια του bookcrossing. Οι άνθρωποι του Θεσσαλονίκη Αλλιώς αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να δώσουν τη δυνατότητα σε εκατοντάδες βιβλία να ξεκινήσουν το δικό τους ταξίδι προς τους νέους τους αναγνώστες. Παράλληλα θα μοιράζεται στον κόσμο ενημερωτικό υλικό για τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου. Φέρτε τα παλιά βιβλία που δεν χρειάζεστε πια και πάρτε ένα άλλο που δεν έχετε διαβάσει.
Τρίτη, 6/5/2014
18:00 "Πάρκο με τις ρόδες", συμβολή οδού Αγίων Πάντων με Λαγκαδά
19:30 Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας
Με όχημα τη λογοτεχνία
Η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη με πλούσια λογοτεχνική ιστορία. Η δημοσιογράφος Εύη Καρκίτη επιχειρεί δυο θεματικές περιδιαβάσεις, δυο περιπατητικές διαδρομές στο κέντρο της πόλης σε ιστορικά σημεία. Τόποι και περιγραφές μέσα από το μεταπολεμικό έργο Ελλήνων και όχι μόνο πεζογράφων. Ένας περίπατος με στάση στα σημεία αναφοράς, επισημάνσεις για τον εκάστοτε συγγραφέα και το έργο του και ανάγνωση των χαρακτηριστικών αποσπασμάτων. Η πόλη μέσα από τα μάτια των πεζογράφων.
Τρίτη, 6/5/2014
Τετάρτη, 7/5/2014
18:30 Αφετηρία: Εκκλησία Αγίας Σοφίας
*Για τη συμμετοχή στις ξεναγήσεις απαιτείται η δήλωση συμμετοχής ηλεκτρονικά στη διεύθυνση thessalonikiallios@gmail.com
Βιβλία στην αυλή
Η Θεσσαλονίκη διαθέτει πια ελάχιστες όμορφες αυλές που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν. Επιλέγουμε 4 από αυτές για να υποδεχτούν συγγραφείς και τους αναγνώστες τους σε μία συνάντηση με το βιβλίο. Ξεναγούμε τους αναγνώστες στην ιστορία των αυλών και των κτιρίων τους και κατόπιν οι συγγραφείς διαβάζουν αποσπάσματα των βιβλίων τους. Η αυλή της παλαιάς Γερμανικής Σχολής στη Β. Όλγας και νυν Ινστιτούτο Γκαίτε, η αυλή της σχολής Τυφλών, η αυλή Αγιορείτικης Εστίας, η αυλή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης μετατρέπονται σε τόπους δημόσιων αναγνώσεων.
Τρίτη, 6/5/2014
19:00 Κυριάκος Γιαλένιος, Ινστιτούτο Γκαίτε, Βασ. 'Ολγας 66
20:00 Κατερίνα Καριζώνη, Σχολή Τυφλών, Βασ. Όλγας 32
Τετάρτη, 7/5/2014
19:00 Ισίδωρος Ζουργός, Αγιορείτικη Εστία, Εγνατία 109
20:00 Θωμάς Κοροβίνης, Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, Φράγκων 15,
Τα παιδιά και τα βιβλία
Σε δύο από τις future libraries της πόλης η Σοφία Σούπαρη στήνει ένα πρωτότυπο παιχνίδι γνώσης, αγάπης και δημιουργίας για το βιβλίο και γνώσης για τη Διεθνή Έκθεση. Σε κάθε βιβλιοθήκη τα παιδιά καλούνται να φτιάξουν σε φυσικό μέγεθος μια οικογένεια (πατέρας μητέρα αγόρι κορίτσι σε μακετόχαρτο) όπου στα μαλλιά ρούχα κλπ θα είναι γραμμένοι λόγοι για τους οποίους θα ήθελαν να επισκεφτούν μια έκθεση βιβλίου αφού θα έχει προηγηθεί ένα πρόλογος για το τι είναι η έκθεση βιβλίου και γιατί γίνεται. Μετά τα ομοιώματα θα μεταφερθούν την μέρα της έναρξης της έκθεσης στο περίπτερο του ΕΚΕΒΙ.
Τρίτη, 6/5/2014
18:00 Παιδική Βιβλιοθήκη Ξηροκρήνης, Γρηγορίου Κολωνιάρη 23, Τηλ. 2310 514780
Τετάρτη, 7/5/2014
18:00 Παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου (Δελφών), Ορέστου 33& Χαλκιδικής, Τηλ. 2310 852384
Ένα ταξίδι στον κόσμο του Καβάφη
Μια παρουσίαση της εγκατάστασης για την ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη. Μια διαφορετική ξενάγηση από τους Nana, τους δημιουργούς της πρωτότυπης αρχιτεκτονικής εγκατάστασης βασισμένης στην ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη που θα φιλοξενηθεί στο χώρο της Στοάς της Αγίου Μηνά που ανήκει στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων μαζί με μια παρουσίαση του ποιητή. Η εγκατάσταση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 31 Μαΐου 2014.
Για τα εγκαίνια του αφιερώματος στον Καβάφη θα γίνει συγχρόνως ειδική προβολή στην στοά του Αγίου Μηνά αφιερωμένη στον μεγάλο ποιητή από το μουσείο φωτογραφίας.
Τετάρτη, 7/5/2014
21:00 Στοά Αγίου Μηνά, Αγίου Μηνά 11
Οι δράσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2014

Πηγή: thestival.gr

20 αποτελεσματικοί τρόποι να αντιμετωπίσετε το εργασιακό στρες


Στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης και ανασφάλειας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από ασθένειες που προκαλούνται από άγχος.

1. Πρώτα απ΄ όλα πρέπει να αναγνωρίσετε τα συμπτώματα του στρες και να αποδεχτείτε ότι πάσχετε από εργασιακό στρες.
2. Προσπαθήστε να πηγαίνετε το πρωί στη δουλειά με καλή διάθεση και αφιερώστε χρόνο κατά την προετοιμασία.
3. Να κάνετε διάλειμμα στη δουλειά όταν το χρειάζεστε και να περνάτε τη διάρκεια του φαγητού με συνεργάτες που νιώθετε άνετα.
4. Η σωματική άσκηση είναι το πιο αποτελεσματικό φάρμακο κατά του στρες.|
5. Να ασχολείστε μ' ένα πράγμα κάθε φορά. Οργανώστε το χρόνο και τη δουλειά σας. Μάθετε να ιεραρχείτε τις προτεραιότητές σας.
6. Αντισταθείτε στην τελειομανία και την εργασιομανία.
7. Να ξεφεύγετε όσο συχνότερα μπορείτε από την καθημερινότητα. Μια μικρή απόδραση έξω από την πόλη, ένα καλό βιβλίο, μια ταινία, η μουσική ή το περπάτημα μας βοηθούν να χαλαρώσουμε και να βρούμε τη χαμένη μας ισορροπία.
8. Βελτιώστε τις συνθήκες εργασίας σας. Ένας όμορφος και φιλόξενος χώρος φτιάχνει τη διάθεση και συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικότητας. Βάλτε λίγο χρώμα στο γραφείο σας. Ένα λουλούδι, μια αφίσα ή φωτογραφίες αγαπημένων σας προσώπων θα σας κάνουν να νιώθετε πιο οικεία.
9. Στο τέλος της ημέρας κάντε μια γρήγορη ανασκόπηση των πραγμάτων που έχετε ολοκληρώσει.
10. Να επανεξετάζετε συχνά τον τρόπο ζωής σας και να δείτε αν μπορείτε να κάνετε αλλαγές στο καθημερινό μας πρόγραμμα αλλά και στην προσωπική και οικογενειακή μας ζωή.
11. Βρείτε την ισορροπία μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής. Ασχοληθείτε με δραστηριότητες που σας ευχαριστούν και αποφύγετε, όσο είναι δυνατό, να φορτώνεστε με δουλειά στο σπίτι.
12. Να κάνετε σωστή και υγιεινή διατροφή.
13. Χρειάζεστε όχι μόνο επαρκείς ώρες ύπνου και ξεκούρασης αλλά και καλή ποιότητα ύπνου!
14. Να καταγράφετε τις σκέψεις σας- βοηθά στο να αλλάξουμε τις αρνητικές.
15. Να καταφεύγετε σε τεχνικές χαλάρωσης.
16. Να μην κρατάτε μέσα σας ότι σας απασχολεί. Να μιλάτε με φίλους, με άλλα μέλη της οικογένειας αλλά και ειδικούς όταν χρειάζεται.
17. Να μην φοβάστε στη δουλειά να εμπιστευθείτε άλλους και να τους αναθέτετε υποχρεώσεις.
18. Δεν χρειάζεται να είστε τέλειοι, ούτε πολύ επικριτικοί με τους άλλους.
19. Να αποφεύγετε τους διαπληκτισμούς, αλλά να επιτρέπετε στον εαυτό σας να βγάζει την ένταση που συσσωρεύει.
20. Να εκτονώνετε τον θυμό σας με παραγωγικό τρόπο πχ. με μια σωματική άσκηση.

Πηγή: thestival.gr

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Φαντασμαγορικά εγκαίνια του Pomegranate στη Χαλκιδική


Με μια φαντασμαγορική τελετή εγκαινιάζεται απόψε το Pomegranate Wellness Spa Hotel, το πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων που δημιούργησαν οι ρώσοι επιχειρηματίες Artem Chayka και Oga Lopatina στο άλλοτε Portes Palace, στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής.
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος πραγματοποίησε και τα εγκαίνια, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης,  ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος, ενώ τη ρωσική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Πολιτισμού Βλαντιμίρ Μεντίνσκι.
Η ανακαίνιση του ξενοδοχείου, στο οποίο επενδύθηκαν δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ, ολοκληρώθηκε το 2013, με επεμβάσεις που έγιναν για να ικανοποιούν τις απαιτήσεις και των πιο δύσκολων φιλοξενούμενων. Άλλωστε, το Pomegranate απευθύνεται κυρίως σε εύπορους Ρώσους αλλά και σε τουρίστες υψηλών εισοδημάτων από τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, αναμένεται να βρεθούν για πρώτη φορά μαζί στη σκηνή δύο κορυφαίοι ερμηνευτές, ο Αντώνης Ρέμος και ο γνωστός Ρώσος Philipp Kirkorov.



Πηγή: voria.gr

Δημόσιο: 94.000 λιγότεροι υπάλληλοι έως το 2018 – Από που θα φύγουν


Τις 94.385 θα φτάσουν οι αποχωρήσεις από το Δημόσιο την περίοδο 2014 – 2018 σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο που κατατέθηκε στη Βουλή. Μόνο το 2014 εκτιμάται ότι θα φύγουν (απολύσεις + συνταξιοδοτήσεις) από το Δημόσιο 21.846 υπάλληλοι, η μερίδα του λέοντος (17.486) από την κεντρική διοίκηση, τους δήμους και τα Νομικά Πρόσωπα. Ανάλογος θα είναι και ο αριθμός το 2015, οπότε θα αποχωρήσουν 20.474.

Αντίστοιχα θα υπάρξουν και προλήψεις που την πενταετία θα φτάσουν τις 65.728 με το μεγάλο μέρος τους να πραγματοποιούνται επίσης στην κεντρική διοίκηση, τους δήμους και τα Νομικά Πρόσωπα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων είναι αρνητικό κατά 28.657 υπαλλήλους.


ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Πηγή: aftodioikisi.gr

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ


Εκλογική Περιφέρεια Καλλικράτειας


1. Γιαννάκης Παναγιώτης του Νικολάου Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Καλλικράτειας)

2. Ζαχαριάδου Χρυσή του Λάζαρου Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Καλλικράτειας)

4. Κουτσίνα Δήμητρα του Σάββα Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Καλλικράτειας)

5. Κυρατλή Κωνσταντίνα του Γρηγορίου Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Καλλικράτειας) ....


6. Μαντζούκας Πελοπίδας του Δημητρίου Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Καλλικράτειας)

7. Μπογιατζής Στέφανος του Χρήστου Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Καλλικράτειας)

8. Μωϋσιάδης Δημήτριος του Κλεάνθη Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Καλλικράτειας)

9. Μωϋσιάδου Χριστίνα του Δημητρίου Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Καλλικράτειας)

10. Νανούση Ζωή του Ζήση Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Καλλικράτειας)

10. Πολύζος Αργύρης του Γεωργίου Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Καλλικράτειας)



Εκλογική Περιφέρεια Μουδανιών

1. Αζωίδου Μαρία του Θωμά Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Μουδανιών)

2. Αμαξόπουλος Πολύκαρπος του Σωτηρίου Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Μουδανιών)

3. Αραμπατζής Δημοσθένης του Βασιλείου Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Μουδανιών)

4. Βακαλούμης Γεώργιος του Εμμανουήλ Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Μουδανιών)

5. Δουλκερίδου Σοφία του Γεώργιου Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Μουδανιών)

6. Μελισσίδου Κυριακή του Μηνά Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Μουδανιών)

7. Μπαρτζάκης Ιωάννης του Γεωργίου Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Μουδανιών)

8. Μπογκισβίλι Μαρίνα του Σέργκο Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Μουδανιών)

9. Νοταρίδης Βασίλειος του Γρηγορίου Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Μουδανιών)

10. Παμπαλιάρη Ελένη του Πολυχρόνη Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Μουδανιών)

11. Παπαστεργίου Σωκράτης του Κωνσταντίνου Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Μουδανιών)

12. Τουμπέκης Χαράλαμπος του Κωνσταντίνου Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Μουδανιών)

13. Τρίπλης Νικόλαος του Ευσταθίου Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Μουδανιών)

14. Φουντούλης Χρήστος του Σάββα Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Μουδανιών)

15. Χάνου Αγάπη του Παναγιώτη Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Μουδανιών)

16. Χερουβείμ Γιαννούλα του Θεοφάνη Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Μουδανιών)

17. Ωραιόπουλος Ευθύμιος του Χαράλαμπου Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Μουδανιών)



Εκλογική Περιφέρεια Τρίγλιας

1. Κιτιασβίλι Γιώργι του Γιώργι Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Τρίγλιας)

2. Μαμελετζής Δημήτριος του Νικολάου Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Τρίγλιας)

3. Μπαρμπής Δημήτριος του Γεωργίου Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Τρίγλιας)

4. Παπαδοπούλου Ευαγγελία του Ανδρέα Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Τρίγλιας)

5. Πουλιανού Δάφνη του Ευαγγέλου Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Τρίγλιας)

6. Τσακιλιώτη Παναγιώτα του Παντελή Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Τρίγλιας)



Δημοτική Κοινότητα Νέας Τρίγλιας

1. Κανταΐδου Τίνα του Ιωάννη Υποψ. Συμβ. Νέας Τρίγλιας

2. Σελίδης Στυλιανός του Γεωργίου Υποψ. Συμβ. Νέας Τρίγλιας

3. Τζελέπη Μαρούδα του Δημητρίου Υποψ. Συμβ. Νέας Τρίγλιας



Τοπική Κοινότητα Αγίου Παύλου

1.Παπαγρηγορίου Γρηγόριος του Μιχαήλ Υποψ. Συμβ. Αγίου Παύλου



Τοπική Κοινότητα Ζωγράφου

1.Σαρακατσάνος Ιωάννης του Εμμανουήλ Υποψ. Συμβ. Ζωγράφου



Τοπική Κοινότητα Νέας Γωνιάς

1.Ζυρίδης Θεόδωρος του Γρηγορίου Υποψ. Συμβ. Νέας Γωνιάς



Τοπική Κοινότητα Νέας Ποτίδαιας

1.Παμπαλιάρης Σαραφιανός του Ιωάννη Υποψ. Συμβ. Νέας Ποτίδαιας



Τοπική Κοινότητα Νέων Σιλάτων

1.Ιατρίδης Παντελής του Σταύρου Υποψ. Συμβ. Νέων Σιλάτων

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα στην Όλυνθο και στα Ν. Μουδανιά


Με επίσκεψη στην Όλυνθο και στα Νέα Μουδανιά θα συνεχιστεί αύριο το πρόγραμμα των περιοδειών του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης», Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ο κ. Τζιτζικώστας θα συνοδεύεται από τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Ιωάννη Γιώργο, υποψήφιους περιφερειακούς Συμβούλους και μέλη της «Αλληλεγγύης».


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

09:30 Θεία Λειτουργία και συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Αθανασίου στην Όλυνθο.
12:00 Επίσκεψη στην ΔΕΑΣ Α.Ε. μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα που ασχολείται με όλα τα είδη της ελιάς.
13:00 Επίσκεψη στα Νέα Μουδανία - Πέρασμα από την αγορά.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΡΡΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ




Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ ανακήρυξη
των υποψηφίων του συνδυασμού «νέα προποντίδα Σύγχρονος Δήμος».


Στο κατάμεστο θέατρο Νέων Μουδανιών, ο υποψήφιος δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μανώλης Καρράς ανακοίνωσε τις βασικές θέσεις του προγράμματός του και στη συνέχεια παρουσίασε τους υποψηφίους του συνδυασμού του.


Ο κόσμος μέσα σ’ ένα ιδιαίτερα ενθουσιώδες και θερμό κλίμα υποδέχτηκε τον υποψήφιο δήμαρχο και έδωσε τον παλμό για νίκη στηρίζοντας όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού.

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω των τρανταχτών ονομάτων που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του Μανώλη Καρρά.

Ο υπ. δήμαρχος Μανώλης Καρράς, αφού παρουσίασε τους υποψηφίους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του με σύνολο 147 Συμβούλων, τόνισε:
«Ξέρουμε, μπορούμε, είμαστε έτοιμοι και θα το πετύχουμε…».

«Είμαστε μία πολυσυλλεκτική συμμαχία δυνάμεων χωρίς κομματικές περιχαρακώσεις. Το ενδιαφέρον μας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι πρόσκαιρο ούτε έχει σχέση με ιδιωτικά ή ιδιοτελή συμφέροντα. Είμαστε άνθρωποι των έργων με ρεαλιστικό σχεδιασμό για το μέλλον κι όχι ανέφικτες υποσχέσεις».

Τόνισε ότι το πρόγραμμά του με προτεραιότητα πάντα στον άνθρωπο, στοχεύει σε μεγάλα έργα υποδομών (όπως λιμενικές εγκαταστάσεις, οδικοί κόμβοι, σύνδεση περιοχών του δήμου με Θεσσαλονίκη μέσω προαστιακού κ. α.), που μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο μέσα από τα επιδοτούμενα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.

Επίσης συνεχίζοντας, εξήγησε ότι το πρόγραμμα του συνδυασμού του στοχεύει στη βελτίωση της καθημερινότητας, στον πολιτισμό και στον αθλητισμό, την κοινωνική μέριμνα, την ποιότητα ζωής και κυρίως την εκπαίδευση και την παιδεία.

«Πετύχαμε το νοικοκύρεμα των Οικονομικών του Δήμου» και αφού παρουσίασε τις θέσεις του συνδυασμού για την κεντρική διοίκηση του Δήμου για την επόμενη πενταετία, υποσχέθηκε να οδηγήσει το Δήμο εκεί που τον οραματίζεται ο κάθε δημότης και όπως του αξίζει, με κριτήριο πάντα την ανιδιοτελή προσφορά, τη γνώση και την εμπειρία.

Να, γιατί ζητάμε την δική σας δυναμική συστράτευση, για να πετύχουμε τους στόχους μας σ’ αυτόν τον τόπο όπου μεγαλώσαμε εμείς και μεγαλώνουν τώρα τα παιδιά μας, στον τόπο αυτό που ζούμε και αγαπάμε!




Απευθείας Πτήσεις σε Μύκονο-Σαντορίνη-Θεσσαλονίκη!


Μία ευχάριστη είδηση περιμένει όλους εκείνους που τους αρέσει να ταξιδεύουν με το αεροπλάνο!

Στις 3 Μαΐου η British Airways εγκαινιάζει απευθείας προγραμματισμένες πτήσεις της Μυκόνου και της Σαντορίνης με το αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο, ενώ παράλληλα έχει προσθέσει το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λονδίνο στις πτήσεις της, συνδέοντας 4 φορές εβδομαδιαίως τη συμπρωτεύουσα με το αεροδρόμιο Gatwick.

Η σύνδεση με τη Μύκονο θα γίνεται Τρίτη και Σάββατο, ενώ η Σαντορίνη θα συνδέεται με το Λονδίνο Τετάρτη και Κυριακή. Τις νέες γραμμές θα εξυπηρετούν αεροσκάφη τύπου A320, τα οποία θα διαθέτουν τόσο Club Europe όσο και Euro Traveller καμπίνες.

Η κα Φρέντυ Στίερ, γενική διευθύντρια της British Airways για την Ελλάδα, δήλωσε: "Η Μύκονος και η Σαντορίνη αποτελούν εξαιρετικά δημοφιλείς προορισμούς τόσο για τους Βρετανούς ταξιδιώτες όσο και για τους tour operators. Οι πτήσεις αυτές θα καλύψουν τις ανάγκες των επιβατών που επιθυμούν μια προγραμματισμένη πτήση με πλήρες και ποιοτικό service και θα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση των τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα. Παράλληλα, η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Λονδίνο εξυπηρετεί τις πάγιες ανάγκες των δύο πόλεων, που αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου. Η παρουσία μας πλέον στην Ελλάδα εκτείνεται σε 4 πόλεις και σε 30 εβδομαδιαία δρομολόγια, χαρακτηριστικό της ανταπόκρισης του επιβατικού κοινού στα ποιοτικά και πρωτοποριακά προϊόντα και υπηρεσίες της British Airways".

Πηγή: touristorama.com