Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Ελληνική κουζίνα - ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ


Υλικά:

3 μέτρια καρότα
2 κολοκυθάκια
1 κουτί γάλα εβαπορέ ελαφρύ
100 γραμ. γραμμάρια γραβιέρα
100 γραμ. ροκφόρ
100 γραμ. μανούρι, ανθότυρο, μυζήθρα ή κάποιο παρόμοιο μαλακό ελαφρύ τυρί
100 γραμ. παρμεζάνα
1 πακέτο ψωμί του τοστ
2-3 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
μοσχοκάρυδο, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα ορθογώνιο ταψί κάνουμε μια πρώτη στρώση με όσες φέτες του τοστ χρειαστούν, αφού αφαιρέσουμε την κόρα.
Σε ένα κατσαρολάκι και σε σιγανή φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα, τα καρότα τριμμένα, τα κολοκυθάκια επίσης τριμμένα, το φασκόμηλο ψιλοκομμένο, το μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι.
Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο από αυτό σιγά-σιγά πάνω στο ψωμί έτσι ώστε να το απορροφήσει.
Τοποθετούμε από πάνω λίγη παρμεζάνα τριμμένη και ένα μέρος από τα υπόλοιπα τυριά σε πολύ μικρά κομματάκια. Από πάνω κάνουμε μια άλλη στρώση με φέτες τοστ και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά (οι ποσότητες δεν είναι συγκεκριμένες, ανάλογα με το πόσο θέλουμε να φτιάξουμε κανονίζουμε τις φέτες ψωμιού και μπορούμε να βάλουμε όσα και όποια τυριά θέλουμε).
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Πηγή: touristorama.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!