Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Σε συζητήσεις για τον έλεγχο της ιαπωνικής Renesas SP Drivers βρίσκεται η Apple


Η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά του μεριδίου που κατέχει η Ιαπωνική Renesas Electronics, στην Renesas SP Drivers, μία κοινοπραξία των Ιαπωνικών εταιρειών Renesas Electronics και Sharp και του ΤαΪβανού κατασκευαστή Powerchip.Η Renesas κατέχει το 55% της Renesas SP Drivers, η οποία σχεδιάζει μεταξύ άλλων και chips/ ελεγκτές για οθόνες υγρών κρυστάλλων (Liquid Crystal Display chips) μεταξύ των οποίων και των συσκευών iPhone. Το ποσό της εξαγοράς είναι 50 δισεκατομμύρια γιεν, ποσό που μεταφράζεται σε 483 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εφημερίδα Nikkei.

Η Apple αναμένεται να εξαγοράσει το μερίδιο της Renesas έως στο καλοκαίρι, ενώ λέγεται πως και η Sharp αναμένεται να πουλήσει το μερίδιο της στην Apple -το οποίο είναι 25%- αν βεβαίως η αμερικάνικη εταιρεία της το ζητήσει.

Η Apple θέλει από ότι φαίνεται να "ευθυγραμμίσει" το σχεδιασμό βασικών στοιχείων οθόνης, με τη συνολική ανάπτυξη προϊόντων της εταιρείας, και να έχει τον αποκλειστικό έλεγχο στη τεχνολογία αφού η ποιότητα της εικόνας αποτελεί ένα κρίσιμης σημασίας "selling point" για τα smartphones, γράφει η εφημερίδα Nikkei. Η Renesas SP Drivers όπως ήταν φυσικό δεν επιβεβαίωσε τις συζητήσεις, αλλά ούτε και τις διέψευσε.

Πηγή: insomnia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!