Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Ένα νησί στην καρδιά της Αθήνας!


Γνωρίζετε τα "Αναφιώτικα"; Τα "Αναφιώτικα" είναι ένα νησί στην καρδιά της Αθήνας. Η περιγραφή αυτή δικαιολογείται απόλυτα, αρκεί κάποιος να περπατήσει τα γραφικά σοκάκια της Πλάκας. Να θαυμάσει την αρχιτεκτονική των σπιτιών αλλά και του χώρου που συνθέτουν μία καθαρά νησιώτικη εικόνα!

Η ομάδα Πόλις των Atenistas θα περιπλανηθεί το Σάββατο από τις 12 το μεσημέρι στα αγαπημένα αυτά στενά!

Σημείο συνάντησης θα είναι η έξοδος του Μετρό Ακρόπολη επί της οδού Μακρυγιάννη.

Η Ρωξάνη Καυταντζόγλου, κοινωνική ανθρωπολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «Στη σκιά του Ιερού Βράχου – Τόπος και Μνήμη στα Αναφιώτικα» και ο Χρήστος Παπούλιας, διακεκριμένος αρχιτέκτονας  και κάτοικος των Αναφιώτικων, θα μιλήσουν για τον οικισμό μέσα από τη δική τους έρευνα και εμπειρία.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ελεύθερη περιήγηση στα Αναφιώτικα με κατάληξη στις 14:00 στον άνω προαύλιο χώρο του Μουσείου Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών επί της οδού Θόλου 5, όπου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα το «Σήμερα και Αύριο των Αναφιώτικων», η οποία θα διεξαχθεί με συντονίστρια την Ρωξάνη Καυταντζόγλου και συνομιλητές τον Χρήστο Παπούλια και τον Νίκο Σαχά, κατοίκους των Αναφιώτικων.

Επίσης στο πλαίσιο της εκδηλώσεις θα γίνουν:

13:00 – 16:30
Προβολή ντοκιμαντέρ «Αναφιώτικα», The Monitor Project, διάρκειας 20΄, Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Αίθουσα Εκδηλώσεων.

12:00 – 16:00
Έκθεση φωτογραφίας στην Περιφερειακή Οδό Αναφιώτικων.

13:00 – 14:00 & 15:00 – 16:30:
Ξενάγηση στο Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η είσοδος και η συμμετοχή είναι -όπως σε όλες τις δράσεις των ατενίστας- ελεύθερη.

Πηγή: touristorama.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!