Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Πάνος Καμμένος: Φοβάται και τον ίσκιο του


Το επόμενο δεκαήμερο ο Πάνος Καμμένος, μέσα από νέα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του που φυλλορροεί, θα επιδιώξει να ανασυντάξει τους Ανεξάρτητους Ελληνες.
Οι εναπομείναντες 15 βουλευτές των ΑΝΕΛ (από τους 20 που εξέλεξε το κόμμα στις εκλογές) θα συγκεντρωθούν καταρχήν για να εκλέξουν νέο γραμματέα, έπειτα από την ανεξαρτητοποίηση του Κώστα Γιοβανόπουλου ο οποίος - μαζί με τη Χρυσούλα Γιαταγάνα - πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο επιτελείο του Αγίου Σώστη.
Παρά τις συντονισμένες δηλώσεις στήριξης του αρχηγού από τους περισσότερους βουλευτές, κομματικά στελέχη προεξοφλούν ότι οι τόνοι στη συνεδρίαση θα ανέβουν στα ύψη, καθώς είναι διάχυτη η ανησυχία για τη πορεία του κόμματος ενώ λιγοστεύουν οι «πιστοί» του κ. Καμμένου. Γι' αυτόν τον λόγο κομματικές πηγές δεν αποκλείουν να υπάρξει μια παράταση για τη σύγκλιση των οργάνων, ώστε να εκτονωθεί η ένταση και η κομματική ηγεσία να περάσει από το μικροσκόπιο όλους τους βουλευτές και ιδίως εκείνον που θα καλύψει τη θέση του γραμματέα.
Παράγοντες με καθημερινή παρουσία στα κεντρικά κομματικά γραφεία, στο πατρικό ακίνητο Καμμένου, αναφέρουν ότι η αποσκίρτηση του κ. Γιοβανόπουλου προκαλεί πολλαπλά τραύματα, με συνέπειες και στην ψυχοσύνθεση του αρχηγού. «Η αιφνιδιαστική αποχώρηση δημιουργεί ανασφάλεια. Ο Καμμένος φοβάται πλέον και τον ίσκιο του...» ήταν ένα από τα σχόλιά τους - εξού και οι καταγγελίες περί οργανωμένων πιέσεων στους βουλευτές των ΑΝΕΛ, οι οποίες συνοδεύθηκαν, μάλιστα, και από υπόνοιες περί χρηματισμού.
Μέσα στο κλίμα αυτό, από την πρώτη στιγμή στα κομματικά γραφεία πολλοί άρχισαν να αναζητούν τον επόμενο που θα βρεθεί στη πόρτα της εξόδου και θα ακολουθήσει τη Χρυσούλα Γιαταγάνα και τον Κώστα Γιοβανόπουλο. Τα βλέμματα στράφηκαν μάλιστα στη βουλευτή της Β' Θεσσαλονίκης Σταυρούλα Ξουλίδου και στον μέχρι πρότινος εξ απορρήτων συνεργάτη του κ. Καμμένου Βασίλη Καπερνάρο, ο οποίος διεκδικεί τον Δήμο Αθηναίων με τους ΑΝΕΛ.
Ο λόγος είναι απλός: οι δύο βουλευτές συμμετείχαν στην ανταρσία του περασμένου Δεκεμβρίου, ζητώντας από τον αρχηγό την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την κατεύθυνση των ΑΝΕΛ. Η κίνησή τους είχε σημάνει συναγερμό στο επιτελείο Καμμένου, καθώς είχε κριθεί ότι αμφισβητούσε και τον ηγετικό ρόλο του. Δεν θεωρείται τυχαίο, άλλωστε, ότι εκείνη η ανταρσία οδήγησε σε νέο κύμα αποχωρήσεων, ενώ ήδη τρεις από τους έξι βουλευτές που συνυπέγραφαν το αίτημα προς τον κ. Καμμένο βρίσκονται ήδη εκτός κόμματος (Νταβρής, Γιαταγάνα, Γιοβανόπουλος).
Σε αντίθεση με άλλους βουλευτές, η κυρία Ξουλίδου δεν έκανε δήλωση στήριξης στην ηγεσία την ημέρα της διπλής αποχώρησης. Προχώρησε σε δήλωση την επομένη και αφού είχε αρχίσει να δημιουργείται θόρυβος για τη θέση της. Από τα ηγετικά κλιμάκια των ΑΝΕΛ, πάντως, διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη βουλευτή. Ρόλο παρατηρητή των εξελίξεων φαίνεται ότι έχει επιλέξει και ο κ. Καπερνάρος, ο οποίος είχε αποφύγει κάθε σχόλιο. Στη δική του περίπτωση η δικαιολογία είναι ότι έχει αφοσιωθεί στην προσωπική του καμπάνια για τον Δήμο Αθηναίων.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό ο Πάνος Καμμένος έχει να αντιμετωπίσει και άλλα προβλήματα, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι οδηγείται σε ναυάγιο και το σχέδιο για διεκδίκηση του Δήμου Πειραιά από τον Παναγιώτη Μελά - ο βουλευτής δεν αποκλείεται να επανέλθει στη θέση του γραμματέα της ΚΟ.
Ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει, όπως αναγνωρίζουν και βουλευτές του κόμματος, είναι η εικόνα συρρίκνωσης των ΑΝΕΛ, η οποία δεν περιορίζεται μόνο στην αποχώρηση στελεχών, αλλά ενισχύεται και από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων. Στις τελευταίες μετρήσεις το κόμμα του κ. Καμμένου κατρακυλάει έως το 3,5% και η φθίνουσα τροχιά, εφόσον συνεχιστεί, είναι προφανές ότι οδηγεί τους ΑΝΕΛ, αργά ή γρήγορα, εκτός κοινοβουλευτικού χάρτη.
Από βουλευτές, όπως ο Νότης Μαριάς, έχει τεθεί θέμα σύγκλισης έκτακτου συνεδρίου προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει το κόμμα. Συνεργάτες του κ. Καμμένου θεωρούν απίθανο ένα έκτακτο συνέδριο πριν από τις διπλές κάλπες του Μαΐου. Δεν είναι λίγοι, ωστόσο, όσοι εκφράζουν την ανησυχία ότι μετά τις εκλογές θα ενταθούν τα διαλυτικά φαινόμενα - εν ολίγοις, η κομματική συνοχή θα είναι το πρώτο θύμα του εκλογικού αποτελέσματος. Σχεδόν όλοι, πάντως, αναγνωρίζουν ότι οι κάλπες, ιδίως των ευρωεκλογών, έχουν αποκτήσει πλέον ζωτική σημασία για το μέλλον των ΑΝΕΛ.
ΕΞΟΡΜΗΣΗ. Μέχρι τότε, ο κ. Καμμένος έχει αποφασίσει να επενδύσει στη σκληρή αντιμνημονιακή γραμμή, ενώ ετοιμάζεται για μια πανελλαδική εξόρμηση διαρκείας. Παράλληλα θα επιδιώξει να εκπέμψει το μήνυμα ότι δίπλα στις αποχωρήσεις υπάρχουν και προσχωρήσεις - με τον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής Παναγιώτη Σγουρίδη και την καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά (πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ), οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, να αποτελούν τα φρέσκα αποκτήματα.
Παράλληλα, με τις υποψηφιότητες βουλευτών σε κρίσιμες περιφέρειες (Παύλος Χαϊκάλης στην Περιφέρεια Αττικής, Τέρενς Κουίκ στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, Μαρίνα Χρυσοβελώνη στη Θεσσαλία), προσδοκά να καταγράψει ποσοστά που θα φανερώνουν ότι το κόμμα παραμένει ζωντανό. Αλλες επιλογές, ωστόσο, όπως η στήριξη του γαλάζιου αντάρτη Απόστολου Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία, προκαλούν εσωκομματικές εντάσεις και βολές κατά της ηγεσίας, ιδίως από στελέχη που εκτιμούν ότι ο κ. Καμμένος «νοθεύει» σταδιακά τον αντιμνημονιακό αγώνα.

Οι... υδατάνθρακες και άλλες ατάκες

27/2/2013
«Δεν είναι ευρωπαϊκοί οι υδατάνθρακες, δεν είναι ευρωπαϊκή η ΑΟΖ. Ελληνική είναι η ΑΟΖ και ελληνικοί είναι οι υδατάνθρακες και το φυσικό αέριο!».

22/3/2013
Αντιδρώντας σε επικριτικά σχόλια σουηδού υπουργού για την Κύπρο: «Οι Σουηδοί έχουν αυτοκίνητα Saab και όμορφες γυναίκες. Τα καλοκαίρια έχουν μόνο Saab, οι γυναίκες είναι με τους κύπριους εραστές τους στην παραλία...».

13/7/2013
«Τον Οκτώβριο θα υπάρξει και κούρεμα καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, χωρίς όμως το όριο των 100.000 ευρώ... Τα χαράτσια είναι για να μας πάρουν τα σπίτια...».

7/9/2012
Σχολιάζοντας την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ: «Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο Πρωθυπουργός χρειάζεται ψυχιατρική υποστήριξη!..».

13/9/2012
«Πρέπει ο Πάχτας να μην μπορεί να κυκλοφορήσει, λιντσάρετέ τον... Εμείς μαζί σας...» (η προτροπή του σε κατοίκους του Αριστοτέλη Χαλκιδικής για τον δήμαρχο της περιοχής)

Πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!