Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Μεξικό: Διακινητές εγκατέλειψαν εκατοντάδες παιδιά


Περισσότερα από 370 παιδιά εγκαταλελειμμένα από διακινητές μεταναστών οι οποίοι προσπαθούσαν να τα περάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες εντόπισαν οι μεξικανικές αρχές
Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Μετανάστευσης του Μεξικού τα παιδιά από διαφορετικές χώρες της Κεντρικής Αμερικής εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια μόλις μιας εβδομάδας του Μαρτίου σε 14 πολιτείες της χώρας.

Από τα στοιχεία που διαθέτουν οι μεξικανικές αρχές προκύπτει ότι οι διακινητές εγκατέλειψαν 163 παιδιά καθώς αυτά δεν ταξίδευαν με κάποιον ενήλικο ή συγγενικό τους πρόσωπο.

Σε πολλές περιπτώσεις, τα παιδιά εγκαταλείφθηκαν σε σημεία άκρως επικίνδυνα από τους διακινητές στους οποίους είχαν πληρώσει 3.000 έως 5.000 δολάρια ανά παιδί για να περάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει το Εθνικό Ινστιτούτο Μετανάστευσης του Μεξικού. «Τα παιδιά είχαν σημάδια υπερβολικής κόπωσης, τραυματισμών κυρίως στα πόδια, υπέφεραν από αφυδάτωση και ήταν σε σύγχυση μη γνωρίζοντας που τα είχαν εγκαταλείψει», ανέφερε η ανακοίνωση του Ινστιτούτο.
Οι αρχές συνέλαβαν εννέα υπόπτους διακινητές σε σχέση με αυτές τις περιπτώσεις εγκατάλειψης.

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!