Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Ρεάλ Μαδρίτης - Ντόρτμουντ 3-0


Πήρε εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό και στο... χαλαρό βρίσκεται ήδη στα ημιτελικά του Champions League! H Ρεάλ χωρίς να εντυπωσιάσει επικράτησε 3-0 της Ντόρτμουντ και ο επαναληπτικός της επόμενης εβδομάδας έχει τυπική διαδικασία. Στο... πάρτι του για τα 100 ματς στη διοργάνωση ο Κριστιάνο πέτυχε το γκολ που ήθελε και έσπασε ρεκόρ, ωστόσο αποχώρησε με πρόβλημα στο αριστερό γόνατο! Θετική παρουσία του Παπασταθόπουλου που αγωνίστηκε σε όλο το ματς.

Η Ρεάλ είχε τον τίτλο του φαβορί, η Ντόρτμουντ χωρίς τον πρώτο της σκόρερ, τον τιμωρημένο Λεβαντόφσκι και η εξέλιξη πάνω - κάτω αναμενόμενη. Η «Βασίλισσα» χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση έκανε αυτό που έπρεπε χάρη σε σπουδαίες εμπνεύσεις των Μπέιλ, Κριστιάνο και το 3-0 της δίνει από τώρα το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης! Οι Γερμανοί υπέστησαν τη βαρύτερη ήττα στη διοργάνωση, αν και θα μπορούσαν να πετύχουν ένα τέρματα.

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τη Ρεάλ, αφού στο 4' ο Μπέιλ δέχθηκε την ασίστ του Καρβαχάλ και με άψογο τελείωμα άνοιξε το σκορ με το 5ο τέρμα σε οχτώ ματς. Οι γηπεδούχοι πίεσαν, έκλεισαν τη Ντόρτμουντ και... πυροβολούσαν με τον Βαϊντενφέλερ να σώζει σε δυο περιπτώσεις. Ετσι, στο 27' ήρθε το δεύτερο τέρμα με πολύ... απλό τρόπο. Ο Ίσκο βρέθηκε έξω από την περιοχή και με ιδανικό σουτ στη γωνία του Γερμανού γκολκίπερ πέτυχε το 2-0. Η Ρεάλ κατέβασε ταχύτητα, η Ντόρτμουντ αδυνατούσε να βρει επιθετικές λύσεις, με τον Βαϊντενφέλερ να είναι ο καλύτερός της παίκτης, αφού και στο 30' έβγαλε μεγάλο σουτ του Μπέιλ.

Ο Ουαλός ήταν εξαιρετικός, αλλά στο 48' νικήθηκε ακόμα μια φορά από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Η Ντόρτμουντ προσπάθησε να απειλήσει, αλλά ο Ομπαμεγιάνγκ δεν είχε καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Ο Κριστιάνο δεν ήταν στην... μέρα του, ενώ στο 54' είδε τον Παπασταθόπουλο να σώζει στη γραμμή τη σέντρα πάρε βάλε στον Μπενζεμά.

Γκολ και ρεκόρ!

Το γκολ που αναζητούσε πάντως ήρθε στο 57', ο Μόντριτς «τρύπησε» την αντίπαλη άμυνα, ο Κριστιάνο με απίστευτη ντρίμπλα και πλασέ διαμόρφωσε το 3-0! Τι κατάφερε με αυτό το τέρμα; Σκόραρε σε 11ο διαδοχικό ματς, περνώντας τον Μέσι, ενώ στα 100 παιχνίδια του στη διοργάνωση ισοφάρισε το ρεκόρ του Αλταφίνι και του Μέσι με 14 γκολ σε μια ευρωπαϊκή σεζόν (για το Πρωταθλητριών). Παράλληλα, έφτασε τα 49 γκολ στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις με τη «Bασίλισσα» και έπιασε τον Αλφρέντο ντι Στέφανο.

Η Ρεάλ στο επόμενο μισάωρο πίεσε και αφού... σώθηκε με την προβολή του Πέπε στο σουτ του Μκιταριάν προσπάθησε στο χαλαρό για ένα τέταρτο τέρμα. Ωστόσο, ούτε ο Μπενζεμά, αλλά ούτε και ο Μπέιλ δεν κατάφεραν να σκοράρουν, με το 3-0 πάντως να στέλνει τους Μαδριλένους στην επόμενη φάση. Τα χαμόγελα θα ήταν περισσότερα πάντως, αν δεν αποχωρούσε τραυματίας ο Κριστιάνο. Οι ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο ήταν η αιτία της αλλαγής στο 80' και η αγωνία στο... κόκκινο!

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!