Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Πρωτιά στο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης!


Ένα νησί με ιδιαίτερο κάλλος. Τα γραφικά της σοκάκια, η άγρια ομορφιά της, οι καθαρές παραλίες της είναι σχεδόν σίγουρο πως θα μαγέψουν τον τουρίστα που θα την επισκεφτεί για πρώτη φορά. Η Σαντορίνη ξεχωρίζει και για το ηλιοβασίλεμα της. Επίσημη έρευνα του mentalfloss.com το κατατάσσει ανάμεσα στα καλύτερα ηλιοβασιλέματα του κόσμου. Την σκυτάλη παίρνει το ηλιοβασίλεμα στο Grand Canyon των ΗΠΑ, έπειτα στο Isle of Skye στη Σκωτία, ακολουθεί του Siem Reap στην Καμπότζη αλλά και εκείνο στις Μαλδίβες.

Λίγα λόγια για την Σαντορίνη
Η Σαντορίνη απλώνει την ομορφιά της με περηφάνια πάνω στον άγριο βράχο, αγνοώντας την απειλή του ηφαιστείου και πάνω από το τελευταίο κομμάτι του χαμένου κόσμου της Ατλαντίδας. Ογδόντα χιλιάδες χρόνια πριν το νησί της Σαντορίνης γεννιέται, όταν η πρώτη έκρηξη του ηφαιστείου δημιούργησε την Στρογγυλή.

Το νησί κατοικείται για πρώτη φορά πριν το 2000 π.Χ. και θεωρείται προπύργιο του Μινωικού πολιτισμού. Το 1450 π.Χ. η δεύτερη ισχυρή έκρηξη του ηφαιστείου κατέστρεψε ολόκληρο το παλιό νησί. Ο πολιτισμός του καταποντίζεται και το παλιρροϊκό κύμα, φτάνοντας έως και την Κρήτη, παρασύρει στα βάθη του Αιγαίου κάθε δείγμα του Μινωικού πολιτισμού. Κατά τη μυθολογία, ο γιος του Ποσειδώνα και της Αφροδίτης, Τρίτων δημιούργησε το νησί, το οποίο ονομάστηκε Καλλίστη χάριν της ομορφιάς του.Η ονομασία Θήρα οφείλεται στον Θηβαίο Ήρωα Θήρα, υπό τις διαταγές του οποίου οι Δωριείς φτάνουν στο νησί τον 9ο αιώνα. Το 304 μ.Χ. η Αγία Ειρήνη της Θεσσαλονίκης εξορίζεται στο νησί και από τότε ονομάζεται «νησί της Αγίας Ειρήνης» ή Σάντα Ειρήνη, εξ ου και το Σαντορίνη, ενώ το όνομα Στρογγυλή προήλθε από το ιδιόμορφο σχήμα του.

Όταν το πλοίο μπαίνει στον θαλάσσιο χώρο που ορίζουν η Σαντορίνη και η Θηρασία, ο επισκέπτης έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με την επιβλητική ομορφιά των κοφτών, απότομων, χρωματιστών βράχων της καλντέρας. Σκαμμένο στον βράχο το λιμάνι του Αθηνιού δέχεται πρώτο τα πλήθη των τουριστών, πριν πάρουν τον ανηφορικό δρόμο προς την πρωτεύουσα του νησιού, τα κοσμοπολίτικα Φηρά. Σπίτια κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, πολυτελή ξενοδοχεία, μπαρ και εστιατόρια συνωστίζονται ως την άκρη του γκρεμού, προσφέροντας θαυμάσια θέα προς το ηφαίστειο.

Πηγή: touristorama.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!