Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Κοντά σε συνεργασία Σάνη-Oak Tree για το Gerakina Beach


Στρατηγική πανελλαδική συνεργασία της Σάνη και του fund Oak Tree. Συζητήσεις με τον όμιλο Sani και για το Gerakina Beach το οποίο οδεύει σε απευθείας πώληση.
Kοντά στην απευθείας πώληση, αυτή τη φορά, του 'Gerakina Beach', φαίνεται πως βρίσκεται η Εθνική Τράπεζα. Το ξενοδοχείο, που πρόκειται να περάσει στο ξένο fund Οak Tree, θα βρεθεί κάτω από το μάνατζμεντ του ελληνικού τουριστικού Ομίκου 'ΣΑΝΗ ', που μόλις πρόσφατα ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνία με το fund Oak Tree, με αντικείμενο την ανάπτυξη ξενοδοχείων resort, πανελλαδικά.
Η συμφωνία μεταξύ ΣΑΝΗ και Oaktree Capital Management υπογράφηκε στις 26 Μαρτίου και το 'Oceania Club' στην Χαλκιδική (Νέα Μουδανιά) αποτελεί το πρώτο ξενοδοχείο της νέας αλυσίδας.
Η συνεργασία, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, στοχεύει στην δημιουργία ενός νέου, υψηλού επιπέδου τουριστικού προϊόντος, ιδιαίτερα ελκυστικού τόσο για τους Eλληνες, όσο και για τους ξένους επισκέπτες, συνεισφέροντας έτσι στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. Η αλυσίδα θα διοικείται από ανεξάρτητη, πεπειραμένη ομάδα διοίκησης, αξιοποιώντας τόσο το σημαντικό know-how της Σάνη στην δημιουργία και λειτουργία resorts, όσο και το επιτυχημένο ιστορικό της Oaktree στην υποστήριξη επενδύσεων μεγάλης κλίμακας.
Το Gerakina Beach
Μετά από δύο αποτυχημένους διαγωνισμούς, που κηρύχθηκαν άγονοι, η Εθνική Τράπεζα φέρεται να αποφάσισε αφ' ενός να μειώσει την ελάχιστη τιμή προσφοράς (ήταν στα 17 εκατ. ευρώ), που είχε αποτρέψει όσους είχαν εκδηλώσει αρχικό επενδυτικό ενδιαφέρον και, αφ' ετέρου, να προχωρήσει σε απευθείας πώληση, αφού η «Oaktree» που θέλει ένα μεγαλύτερο πλάνο για επενδύσεις στο τουριστικό κλάδο, είναι έτοιμη να αγοράσει.
Για το 'Gerakina Beach' αρχικό ενδιαφέρον, στο πρώτο διαγωνισμό, είχαν δείξει και Ρώσοι επιχειρηματίες, αλλά το τίμημα είχε κριθεί πολύ υψηλό για μία μονάδα, 3 αστέρων, μία από τις παλαιότερες της Χαλκιδικής, η οποία μάλιστα είναι εκτός λειτουργίας από 2012. Για να συντηρηθεί και να αναβαθμιστεί στην κατηγορία των 5 αστέρων, εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν πάνω από 10 εκατ. ευρώ, ενώ για την αξιοποίηση του όλου ακινήτου, υπολογίζεται ότι μπορεί να δαπανηθούν ως και 20 εκατ. ευρώ.

Στη Χαλκιδική θα πραγματοποιηθούν και άλλες μεγάλες τουριστικές επενδύσεις. Πέρα από το γαλλικό ενδιαφέρον, το οποίο αποκάλυψε σε άρθρο της η Voria.gr, είναι η αξιοποίηση του μεγάλου ακινήτου των 253 στρεμμάτων, στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας, από την Μεντεκίδης Α.Ε. Οι γνωστοί κατασκευαστές της Θεσσαλονίκης, «κτύπησαν» το εξαιρετικό αυτό ακίνητο στο διαγωνισμό που έκανε το ΤΑΙΠΕΔ και αναμένεται να προχωρήσουν στο επενδυτικό τους σχέδιο, αφού εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η διαγωνιστική διαδικασία.

Από την άλλη, στο Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε το διαγωνισμό για το 'Ξενία'  και το κάμπινγκ στο Παλιούρι Χαλκιδικής (συνολική έκταση των 210 στρεμμάτων), για τα οποία εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη είχε προσφέρει 14 εκατ. ευρώ.

Σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να εκδηλωθεί και για δύο μεγάλα ακίνητα του Δήμου Πολυγύρου, στα Ψακούδια, 1.000 στρεμμάτων και στις Καλύβες, 300 στρεμμάτων. Εκτιμάται ότι μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Δήμος θα προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό για την πώληση των ακινήτων ή τη μακροχρόνια μίσθωσή τους.

Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!