Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Για Πάσχα με Βαλκάνιους ετοιμάζεται η Χαλκιδική


Ανάσταση θα κάνει ο τουρισμός της Χαλκιδικής και το φετινό Πάσχα, καθώς οι προκρατήσεις από τα Βαλκάνια, δίνουν πληρότητες της τάξης του 40%, που αναμένεται στη τελευταία εβδομάδα, να πλησιάσουν στο 60%-70%.

Όπως είπε στη Voria.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος, για τη Μεγάλη Εβδομάδα και την περίοδο του Πάσχα θα ανοίξουν 40 ξενοδοχεία στη περιοχή, από σύνολο 400 ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών. Και φέτος, για το Πάσχα, θα λειτουργήσουν  ως επί το πλείστον μεγάλες μονάδες, ενώ είναι βέβαιο ότι θα ανοίξουν και αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Οι προκρατήσεις που έγιναν είναι κυρίως από Βουλγαρία και Ρουμανία, αλλά στο επόμενο διάστημα, αναμένεται το ποσοστό των πληροτήτων να διπλασιαστεί καθώς οι δύο συγκεκριμένες αγορές, λόγω εγγύτητας, κάνουν πολλές κρατήσεις την τελευταία εβδομάδα, κάτι που ισχύει και για τους Έλληνες εκδρομείς.

Βεβαίως, η εσωτερική αγορά, λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης, παραμένει αποδυναμωμένη, με τους Έλληνες να περιορίζονται συνήθως σε δύο διανυκτερεύσεις, ενώ οι ξένοι έρχονται με τριήμερα και τετραήμερα πακέτα. Από τους επισκέπτες που θα διαλέξουν τη Χαλκιδική για να κάνουν φέτος Πάσχα, εκτιμάται ότι το 70% θα είναι ξένοι και το 30% Έλληνες, μία αναλογία αντίστοιχη της περυσινής.

Σχολιάζοντας δηλώσεις Ρώσων tour operators, που πρόσφατα προέβλεψαν αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα ως και 30%, ο κ. Τάσιος είπε ότι βρίσκει την εκτίμηση αυτή μάλλον υπεραισιόδοξη.

«Στη διεθνή τουριστική έκθεση της Μόσχας ( σ.σ. ΜΙΤΤ 2014) που έγινε μόλις πριν δέκα ημέρες, καταγράφηκε μία κάμψη στις προκρατήσεις της τάξης του 20%. Η μείωση αυτή δεν οφείλεται τόσο στις πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Κριμαίας, αλλά στη διολίσθηση του ρωσικού νομίσματος έναντι του ευρώ.  Με την αλλαγή της ισοτιμίας ρουβλίου – ευρώ, τα πακέτα για Ελλάδα έγιναν ακριβά.  Επειδή όμως το κλίμα στη Ρωσία για την τουριστική Ελλάδα είναι καλό, θεωρώ ότι θα πετύχουμε ως την έναρξη της θερινής σαιζόν, να πιάσουμε τα επίπεδα του περυσινού καλοκαιριού, δηλαδή να δεχτούμε περί τις 150.000 Ρώσων τουριστών», υποστήριξε ο κ. Τάσιος.

Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!