Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Η Όλγα Παπαμέτη μας μιλά για τα μελλοντικά σχέδια της

Όλγα Παπαμέτη



Όσο πλησιάζουμε στις Δημοτικές Εκλογές όλο και περισσότεροι υποψήφιοι βγαίνουν μπροστά, εκφράζουν τις απόψεις τους, αναλύουν τις επιλογές τους και προσπαθούν να «αποσπάσουν» την ψήφο μας. 

Μία από τις υποψηφίους είναι η Όλγα Παπαμέτη, μήλο της έριδος για τους υποψηφίους Δημάρχους, που προσπαθεί να κάνει την είσοδο της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με όραμα και φιλοδοξίες για τον τόπο της. 

Εμείς ήρθαμε σε επαφή μαζί της, όπως σκοπεύουμε να κάνουμε και με άλλους υποψήφιους συμβούλους, και την ρωτήσαμε τόσο για το πρόσφατο παρελθόν, όπου το όνομα της σχετίστηκε με υποψηφίους Δημάρχους όσο και για το μέλλον, με το βλέμμα πάντα στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές. 

Η Όλγα Παπαμέτη γεννήθηκε το 1974 στην Θεσσαλονίκη και κατοικεί μόνιμα στα Νέα Μουδανιά. 

Από το 2003 έως και σήμερα δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας και διετέλεσε πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νέων Μουδανιών από το 2012 μέχρι το 2014. Επίσης είναι πρόεδρος του Δικτύου Γυναικών Επιχειρηματιών Χαλκιδικής (ΔΙ.Γ.Ε.ΧΑ), από το 2011 μέχρι και σήμερα.

Διάφορα "δημοσιεύματα" σε ήθελαν να κατεβαίνεις είτε με τον κ. Τσούφη στην Νέα Προποντίδα, είτε με τον κ. Ιωαννίδη στην περιφέρεια. Φαίνεται τελικά ότι θα προτιμήσεις να συμμετέχεις στο συνδυασμό του κ. Καρρά. Μπορείς να μας το επιβεβαιώσεις αυτό και αν ναι να μας αναλύσεις τους λόγους που κατέληξες σε αυτή την επιλογή;

Η ιδιότητα του πολιτευτή που με συνοδεύει αλλά και η συνεισφορά μου στα συνδικαλιστικά των επαγγελματιών, ως προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Νέων Μουδανιών και υπεύθυνης των Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής Μακεδονίας του οργανωτικού της ΝΔ, είναι παράγοντες που θέτουν το πρόσωπο μου σε εκλογικές διεργασίες, κυρίως όταν αυτές απασχολούν είτε τα επίσημα όργανα του κόμματος, είτε σημαντικές προσωπικότητες, όπως είναι αυτές που ηγούνται εκλογικών συνδυασμών είτε του Δήμου μας είτε της Περιφέρειας που ανήκουμε. 
Φυσικά και αποτέλεσε τιμή για το πρόσωπο μου η πρόταση από όλους τους υποψηφίους είτε του Δήμου είτε της Περιφέρειας για την συμμετοχή μου ως υποψήφιας στους συνδυασμούς τους και μάλιστα από πολύ νωρίς. 
Το γεγονός αυτό έφερε ως φυσικό επακόλουθο την δημιουργία συζητήσεων, φημών και φυσικά την ανάρτηση διαφόρων δημοσιευμάτων σε site και blogs, τα οποία φυσικά δεν μπορούσαν να επιβεβαιωθούν καθώς βρίσκονταν σε συνεχή εξέλιξη και εκτίμηση από μέρους μου όλες οι προοπτικές καθόδου και η, κατά το καλύτερο δυνατό, ταύτιση των απόψεων μου με το πρόγραμμα των συνδυασμών και η κοινή τομή αυτών, με το πλαίσιο των δράσεων στο οποίο προσωπικά μπορώ να αποδώσω και να προσφέρω, με τα όσα αποκόμισα από την μέχρι σήμερα συμμετοχή μου στα κοινά.
Αντιλαμβάνεστε πως σε όλα τα παραπάνω οφείλω να προσθέσω και την άποψη των συνεργατών μου και των συμπολιτών που με έχουν στηρίξει σε κάθε προσπάθεια μου, με γνώμονα πάντα την βελτίωση της καθημερινότητας όλων μας αλλά και την κοινή αγάπη για τον τόπο μας. Η στήριξη μου θα αφορά την διεκδίκηση του Δήμου της Νέας Προποντίδας και η ανακοίνωση θα γίνει πολύ σύντομα από τον επικεφαλής του συνδυασμού στον οποίο έχω ενταχθεί. 

Αν ιεραρχούσες τα τρία πιο σημαντικά πράγματα που θα πρέπει να γίνουν στο Δήμο της Νέας Προποντίδας ποια θα ήταν αυτά; 

Ο Δήμος της Νέας Προποντίδας, όπως προέκυψε από την συνένωση των τριών πρώην καποδιστριακών δήμων Ν. Μουδανιών, Ν. Καλλικράτειας και Ν. Τρίγλιας είναι ένας μεγάλος γεωγραφικά Δήμος με πολλά και ισχυρά σημεία και πλεονεκτήματα, τα οποία χρίζουν ΑΜΕΣΗΣ στήριξης και αξιοποίησης για να μετατρέψουν την περιοχή σε κόμβο στρατηγικής σημασίας για ολόκληρο τον νομό. 
Η μεγάλη σε όγκο και προϊόντα αγροτική παραγωγή, η ισχυρή παρουσία επαγγελματικής δραστηριότητας (η μεγαλύτερη στον νομό), ο τουριστικός χαρακτήρας και η παρουσία κορυφαίων ξενοδοχειακών μονάδων, η φιλοξενία και διέλευση δεκάδων χιλιάδων τουριστών και παραθεριστών από ολόκληρο τον κόσμο και η πλούσια πολιτιστική και ιστορική παράδοση είναι μερικοί από τους τομείς στους οποίους η νέα δημοτική αρχή οφείλει να δώσει στήριξη και να ηγηθεί, κατά την προσωπική μου άποψη, ως προς την προώθηση, επιμόρφωση, συμβουλευτική, εξωστρέφεια και χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ δράση. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τομείς αυτοί συνδέονται άμεσα με την δημιουργία και συντήρηση Υποδομών στην περιοχή και θα πρέπει να αποτελέσουν αιχμή του δόρατος για έναν σύγχρονο Δήμο.

Πως κρίνεις την πορεία του Δήμου και της σημερινής Δημοτικής Αρχής; 

Δεν είναι στις προθέσεις μου η κριτική και κυρίως όταν γίνεται για να εξυπηρετήσει συμφέροντα. Από τα όσα μέχρι τώρα έχω αναφέρει, αντιλαμβάνεστε, την προσωπική μου άποψη, πως πρέπει να δοθεί βαρύτητα στη ποικιλομορφία της περιοχής που αποτελεί θείο δώρο με τις τεράστιές προοπτικές που ανοίγει. Επομένως η αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων με εργατικότητα και καλές δημόσιες σχέσεις με όλους τους φορείς και τα κέντρα λήψεων αποφάσεων αποτελεί μονόδρομο. 
Βέβαια οφείλω να αναφέρω πως η καλή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος, μετά από πολλά έτη οικονομικών προβλημάτων είναι μια εξαιρετική βάση για την διοίκηση που θα προκύψει. 

Κομβικό σημείο σήμερα έχουν οι κοινωνικές δράσεις και η κοινωνική πολιτική. Ποιες είναι οι κυριότερες παρεμβάσεις που προτείνεις; 

Η στήριξη των αδύναμων κοινωνικά ομάδων αποτελεί συνείδηση για όλους μας. Δυστυχώς οι συμπολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα είναι πολλοί, τόσο οι άνεργοι όσο και άτομα από όλους τους επαγγελματικούς χώρους και κλάδους. 
Η συνεργασία Δήμου με τις κοινωνικές υπηρεσίες, τα επαγγελματικά σωματεία και τους εθελοντές πρέπει να είναι καθημερινή και η συνδρομή όλων μας, ακόμα και από το υστέρημα μας, επιβεβλημένη. Οι δράσεις στήριξης με την συλλογή τροφίμων, φαρμάκων και ενδυμάτων ήδη γίνεται και πρέπει να ενισχυθεί και πλαισιωθεί από όλους μας. 

Τι το διαφορετικό πιστεύεις ότι έχεις να προσφέρεις από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου, ώστε να σε εμπιστευτούν οι πολίτες; 

Αυτό που χαρακτηρίζει τις δράσεις μου πάντοτε είναι η συνεργασία, η ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας αλλά και η πρωτοβουλία για δράσεις. Η προσωπική επαφή με αξιόλογους ανθρώπους από τους χώρους είτε της πολιτικής, είτε της αυτοδιοίκησης, με εξαίρετους εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργάνων και επιχειρηματίες που μας συνδέουν η κοινή μας επιθυμία για δυναμικές δράσεις, ήταν πάντοτε προτεραιότητα μου. 
Ανέφερα προηγουμένως για την άποψη που έχουμε όλοι μας ασκώντας κριτική στα πεπραγμένα του τόπου. Ασκώ και δέχομαι κριτική, ακόμα και όταν την ασκούν ορισμένοι κακοπροαίρετα. Όσοι ενδιαφερόμαστε πραγματικά για τον τόπο μας οφείλουμε να δηλώνουμε παρόντες με την συμμετοχή και την υποψηφιότητα μας και να εργαζόμαστε εμπράκτως για το όραμα μας. Η έκθεση σε διαδικασία σταυροδοσίας είναι πάντοτε μια αγχωτική και επίπονη διαδικασία, που όσοι συμμετέχουν σε αυτή γίνονται δέκτες πολλών σχολίων και προσωπικών και οικογενειακών. 
Ως σκεπτόμενος και ενεργός πολίτης, αλλά και ως γυναίκα, ζυγίζω τα καλά και τα κακά της έκθεσης στα κοινά. Πιστέψτε με, πως παρόλο που στο δεύτερο ζύγι τα κακά περισσεύουν, το ειδικό βάρος της ελπίδας και μόνο, πως κάτι καλό θα αφήσουμε παρακαταθήκη στα παιδιά μας καταργεί κάθε φόβο και ενδοιασμό μου. Όσοι με γνωρίζουν θα σας το βεβαιώσουν και όσοι με εκλέξουν θα το διαπιστώσουν από τους πρώτους μήνες της θητείας μου. 

Ευχαριστούμε πολύ, την κ. Παπαμέτη, για αυτή την μίνι συνέντευξη και της ευχόμαστε καλή επιτυχία στην προσπάθεια της. 

Περισσότερα για την Όλγα Παπαμέτη 
Ιστοσελίδα: http://papametiolga.wordpress.com
Τηλ. επικοινωνίας: 6949 487.210

1 σχόλιο:

  1. Να μας συχγωρεσει η Κυρία Παπαμέτη αλλά έχει καταντήσει γραφικό και υποκριτικό όχι μόνον από αυτήν αλλά από εκατοντάδες υποψήφιους να προασπίζεστε δήθεν τα παιδιά σας και το καλό που θέλετε να κάνετε για αυτά και "θυσιάζεστε" στον πολιτικό στίβο...Φτάνει πια με αυτό το μελόδραμα...Για τις φιλοδοξίες ή τις ματαιοδοξίες σας ασχολείστε οι περισσότεροι και ίσως καλά κάνετε...αλλά όχι άλλη υποκρισία...θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να υπήρχε ένα δυνατό ψηφοδέλτιο από ανθρώπους κάτω των 35 στην πλειοψηφία του....εκεί θα βλέπαμε όλοι αυτοί που "κόπτονται" για εμάς τους νέους τι αντιδράσεις θα είχαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!