Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Στειρώσεις αδέσποτων ζώων στο Δήμο Νέας Προποντίδας


Με τη συνδρομή του Δήμου Νέας Προποντίδας το Φιλοζωικό Σωματείο “Φιλοζωική Ορειβατική και Οικολογική Ένωση Χαλκιδικής” προχώρησε σε στειρώσεις αδέσποτων ζώων στην επικράτεια του Δήμου. Οι στειρώσεις γινόταν σε συνεργασία με τον κτηνίατρο κ. Πανώρια Αλέξανδρο, ο οποίος είναι κτηνίατρος του Φιλοζωικού Σωματείου. Στειρώθηκαν και εμβολιάστηκαν κατά της λύσσας συνολικά 113 ζώα από τα οποία 68 σκυλιά και 45 γάτες. Κάποια από τα θηλυκά ήταν έγκυα και κατά τις επεμβάσεις αφαιρέθηκαν 55 έμβρυα σκύλου και 97 γάτας.
Είναι η δεύτερη φορά που γίνονται στειρώσεις στο Δήμο Νέας Προποντίδας, η προηγούμενη ήταν πριν από δύο χρόνια και έγινε σε συνεργασία με τις κτηνιάτρους κ. Νιτσοτόλη και κ. Πεγιά. Το πρόβλημα όμως είναι τεράστιο καθώς ο αριθμός των αδέσποτων ζώων είναι πολύ μεγάλος. Για το λόγο αυτό απαιτείται συγκροτημένη αντιμετώπιση η οποία αφενός θα συμβάλει στην ευζωία των αδέσποτων και αφετέρου θα περιορίσει δυσάρεστα περιστατικά, που κατά καιρούς λαμβάνουν χώρα (τραυματισμοί, φόλες, κ.λπ.). Ήδη ο Δήμος μας από το 2013 έχει προχωρήσει στη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων στον Άγιο Μάμα, ενώ και με την επικείμενη υπογραφή σύμβασης με ιδιώτη κτηνίατρο θα μπορέσει να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το πρόγραμμα διαχείρισης αδεσπότων. Ευχαριστούμε όλους τους φιλόζωους που χωρίς τη συνδρομή τους δεν θα ήταν εφικτό να στειρωθούν όλα αυτά τα ζώα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!