Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ψήφισμα κατά των μεταλλείων στη Χαλκιδική από συμμετέχοντες σε εκδήλωση


Την “άμεση και οριστική διακοπή της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Χαλκιδική και την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν ήδη προκληθεί” ζητούν, με ψήφισμά τους, το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), οι «Επιτροπές αγώνα κατά της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας» και ο ''Σύλλογος Φίλων Περιβάλλοντος Ιερισσού''.

Στο ψήφισμα, στο οποίο κατέληξαν μετά από διήμερο ενημέρωσης στην Ιερισσό της Χαλκιδικής, αναφέρεται ότι με την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Β. Α. Χαλκιδική, “θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις στην ποσότητα και ποιότητα του υδατικού δυναμικού, στο έδαφος, το δάσος, τη χλωρίδα και την πανίδα και στην ποιότητα του αέρα της ευρύτερης περιοχής”.

"Όλα τα προηγούμενα, εκτός των επίσης μη αναστρέψιμων συνεπειών που θα έχουν στη σωματική και ψυχική υγεία των κατοίκων, θα προκαλέσουν και σοβαρές συνέπειες στις οικονομικές δραστηριότητές τους (γεωργία, κτηνοτροφία, μελισσοκομία, αλιεία, τουρισμός, κλπ), οι οποίες είναι ασύμβατες με τη μεταλλεία", καταλήγει η σχετική απόφαση.

Πηγή: express.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!