Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ελληνική κουζίνα - Μεθυσμένο μοσχαράκι


Υλικά (για 2 άτομα):
½ κιλό μοσχάρι
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι μαυροδάφνη
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1/3 κούπας ελαιόλαδο
2 κούπες ρύζι σπυρωτό
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Εκτέλεση:
Παίρνουμε το μοσχαράκι κομμένο σε μικρά κομματάκια (κάθε κομμάτι να αντιστοιχεί σε 2 μπουκιές περίπου). Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Το βράζουμε για 15 - 20 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών) περίπου για να μαλακώσει το κρέας.

Στη συνέχεια, βάζουμε το κρέας σε ένα σουρωτήρι και το ξεπλένουμε καλά να φύγει ο αφρός και το τυχόν αίμα.

Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Αφού κάψει καλά, ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Μόλις τσιγαριστούν, προσθέτουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές. Το ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει και για να μην καεί από καμία πλευρά.

Μόλις πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, το σβήνουμε με την μαυροδάφνη. Κατεβάζουμε την φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό, ανακατεύουμε, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά maximum.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και τα πιπέρια και σε χαμηλή φωτιά το αφήνουμε να βράσει στην σάλτσα
ανακατεύοντας συνέχεια για 15 λεπτά περίπου. Όταν η σάλτσα αποκτήσει ένα καφέ χρώμα, το κρέας είναι έτοιμο.
 
Πηγή: touristorama.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!