Τρίτη 29 Απριλίου 2014

«Wings for Life»: Ο πιο μεγαλειώδης Μαραθώνιος που διοργανώθηκε ποτέ


Σκοπός αυτού το παγκόσμιου αγώνα δρόμου που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαΐου είναι να χρηματοδοτήσει ιατρικές έρευνες για τη θεραπεία των κακώσεων του νωτιαίου μυελού

Δεκάδες χιλιάδες δρομείς από όλο τον κόσμο θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι που θα αφήσει εποχή, παίρνοντας μέρος σε έναν παγκόσμιο μαραθώνιο που θα γίνει ταυτόχρονα σε 34 πόλεις, σε 32 διαφορετικές χώρες. Στις 4 Μαΐου αθλητές όλων των ηλικιών και επιπέδων από 136 εθνικότητες θα συμμετάσχουν στον πρώτο παγκόσμιο αγώνα δρόμου Wings for Life. Το πρώτο βραβείο είναι ένα απίστευτο ταξίδι σε όλο τον κόσμο, διάρκειας ενός μηνός και θα δοθεί στους καλύτερους – άντρες και γυναίκες- δρομείς.

Το αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου αγώνα, ο οποίος είναι ο πρώτος στο είδος του που θα υλοποιηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι ότι αντί οι δρομείς να τρέχουν προς μια σταθερή γραμμή τερματισμού, όπως γίνεται συνήθως, θα υπάρχει μια γραμμή τερματισμού η οποία θα «τρέχει» πίσω από τους διαγωνιζόμενους. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 13:00, ώρα Ελλάδος, και θα λήξει ώρες αργότερα, όταν τα Catcher Cars «πιάσουν» μέχρι και τον τελευταίο διαγωνιζόμενο και διαγωνιζόμενη.

Αυτοί οι φοβεροί αθλητές θα ανακηρυχτούν νικητές του πρώτου παγκόσμιου αγώνα Wings for Life. Το έπαθλό τους είναι ένα αξέχαστο ταξίδι το οποίο περιλαμβάνει στάσεις στο Salzburg, την Κωνσταντινούπολη, το Cape Town, το Hong Kong, την Bangkok, το Sydney, τα νησιά Fiji, το Los Angeles και το Rio de Janeiro. Τα κόκκινα χαλιά θα ξεδιπλωθούν περιμένοντας τους νικητές σε όλες από τις παραπάνω στάσεις, όπου και θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ανεπανάληπτες εμπειρίες – από αεροβατικές πτήσεις μέχρι και συναντήσεις με θρύλους του αθλητισμού και των επιχειρήσεων.


Σκοπός αυτού το παγκόσμιου αγώνα δρόμου είναι να χρηματοδοτήσει ιατρικές έρευνες για τη θεραπεία των κακώσεων του νωτιαίου μυελού. Παρόλο που ο αγώνας είναι ανοιχτός για οποιονδήποτε έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης και εμπειρίας, υπάρχουν και τα φαβορί όπως για παράδειγμα, ο Takahiro Sunada, ένας Ιάπωνας υπερ-μαραθωνοδρόμος, στον οποίο ανήκει και το παγκόσμιο ρεκόρ των 100 χιλιομέτρων (6:13:33), αλλά και ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και υπερ-μαραθωνοδρόμος Giorgio Calcaterra από την Iταλία. Ο Sunada θα τρέξει στον αγώνα της Αυστρίας, ενώ ο Calcaterra στην Ιταλία. Και φυσικά δεν είναι οι μόνοι.

Εκατοντάδες κορυφαίοι αθλητές από έναν ευρύτερο κύκλο αθλημάτων και από πολλές διαφορετικές χώρες έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή, με σκοπό να στηρίξουν την προσπάθεια, αλλά και να πάρουν μέρος στον αγώνα. Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 και οδηγός της Red Bull Racing Sebastian Vettel (Γερμανία), ο πρώην ιδιοκτήτης ομάδας Formula 1, Eddie Jordan (Ιρλανδία) και η πρωταθλήτρια αλπικού σκι, Lindsey Vonn (ΗΠΑ) είναι μερικοί από τους πρεσβευτές του Wings for Life World Run. Μεταξύ των αθλητών που θα πάρουν μέρος στον αγώνα είναι και οι πρώην οδηγοί της Formula 1, Mark Webber (Αυστραλία) και David Coulthard (Μεγάλη Βρετανία), ο σκιέρ Aksel Lund Svindal (Νορβηγία), ο Steve Hooker (Αυστραλία), αθλητής του επί κοντώ και χρυσός Ολυμπιονίκης, ο θρύλος του rugby, Dan Carter (Nεα Ζηλανδία), ο γνωστός σε όλους windsurfer Robbie Naish (ΗΠΑ), o παγκόσμιος πρωταθλητής του Red Bull Air Race, Hannes Arch (Αυστρία) και το μοντέλο- ηθοποιός Wang Li Ya (Ταιβάν).

Η Μαδρίτη, η Νότιος Αφρική, οι Η.Π.Α., ο Καναδάς, η Βραζιλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Αυστρία, το Μεξικό, η Ινδία, η Γεωργία, η Αυστραλία, το Βέλγιο, η Αργεντινή είναι μερικές από τις χώρες που λαμβάνουν μέρος στο Wings for Life World Run. Μάθετε τις υπόλοιπες, όπως επίσης περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής κάνοντας κλικ εδώ: www.wingsforlifeworldrun.com.

Λίγα λόγια την ιδέα του Wings for Life World Run:

Το Wings for Life World Run θα ανεβάσει το επίπεδο στους αγώνες δρόμου μεγάλων αποστάσεων, παρουσιάζοντας τον πιο πρωτότυπο μαραθώνιο που διοργανώθηκε ποτέ. Οι δρομείς δεν διαγωνίζονται μόνο με τους διαγωνιζόμενους της διαδρομής τους, αλλά και με τους διαγωνιζόμενους των διαδρομών που θα πραγματοποιούνται την ίδια στιγμή στις υπόλοιπες χώρες.

Οι θέσεις τους θα εντοπίζονται και θα συνδέονται μέσω προηγμένης τεχνολογίας, ενώ ο αγώνας θα παρακολουθείται μέσω εντοπισμού GPS, ζωντανής σύνδεσης από τηλεοπτικές παραγωγές ανά τον κόσμο αλλά και από τα social media, καλύπτοντας έτσι όλο το φάσμα των 32 χώρων σε 6 ηπείρους.
Τα επίσημα Catcher Cars του αγώνα θα ξεκινούν 30 λεπτά μετά από τους δρομείς έχοντας ακριβώς την ίδια ταχύτητα μεταξύ τους σε όλο τον κόσμο και σταδιακά θα επιταχύνουν. Όταν ένα Catcher Car περνάει ένα διαγωνιζόμενο, η συμμετοχή του στον αγώνα αυτόματα θα φτάνει στο τέλος της. Κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει πόσο θα διαρκέσει το Wings for Life World Run. Ο τελευταίος άντρας και η τελευταία γυναίκα που θα παραμείνουν στον αγώνα, θα είναι και οι νικητές του παγκόσμιου μαραθωνίου.

Tο Wings for Life World Run αντιπροσωπεύει πολλά περισσότερα από την ανάδειξη ενός νικητή. Έχει να κάνει κυρίως με τον συναγωνισμό και την ευγενή άμιλλα, την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις κακώσεις του μυελού των οστών αλλά και την συγκέντρωση χρημάτων για σχετικές ιατρικές έρευνες. Άλλωστε από τον σκοπό αυτού του αγώνα δρόμου προκύπτει και το σλόγκαν του: Τρέχουμε για αυτούς που δεν μπορούν. 

Εκατομμύρια ανθρώπων ανά τον κόσμο ζουν με τραυματισμό των οστών του νωτιαίου μυελού. Κάθε χρόνο, προστίθενται σε αυτούς άλλοι 250.000, με τους περισσότερους να τραυματίζονται σε τροχαία ατυχήματα. Η πρόοδος στην έρευνα σχετικά με τη θεραπεία των κακώσεων του νωτιαίου μυελού βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Το Wings for Life, ως μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, βασίζεται σε δωρεές και εγγυάται ότι το 100 τοις εκατό του συνόλου των δωρεών, χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για ερευνητικούς σκοπούς.

Πηγή: protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!