Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Ελληνική κουζίνα - ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΑΡΑΚΑ Α ΛΑ ΚΡΕΜ


Υλικά:

1/2 κιλό πατάτες
1 μεγάλο κουτί αρακά
4 κουταλιές της σούπας κοφτές βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
μοσχοκάρυδο
λίγη μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση:

Ξεπλένουμε τον αρακά και τον ζεσταίνουμε με 2 κουταλιές βούτυρο. Βράζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κομμάτια.

Φτιάχνουμε μια σάλτσα με 2 κουταλιές βούτυρο, 2 κουταλιές κοφτές αλεύρι, ρίχνουμε μετά το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και λίγη μουστάρδα.

Όταν η σάλτσα πήξει ελαφρά ρίχνουμε τον αρακά και τις πατάτες.

Πηγή: touristorama.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!