Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Γνωρίζετε τα πάντα;


Γνωρίζετε τα πάντα για το μνημείο που έχει φωτογραφηθεί όσο κανένα άλλο στον κόσμο;
Ίσως ναι, ίσως όμως και όχι.

Είναι γεγονός πως ένας μεγάλος αριθμός τουριστών κάθε χρόνο επισκέπτεται το σύμβολο του Παρισιού, το διάσημο "Πύργο του Άιφελ". Σύμφωνα με επίσημες πηγές της ιστορίας ο δημιουργός του και μηχανικός Gustave Eiffel τον είχε παρομοιώσει με τις πυραμίδες. Όταν το έργο ολοκληρώθηκε, έγινε η ψηλότερη δομή που είχε κατασκευαστεί από άνθρωπο και φυσικά δικαίωσε την άποψη και την παρομοίωση του επιστήμονα. Λέγεται πως 30.00 άνθρωποι ανέβηκαν τα σκαλοπάτια του τις πρώτες μέρες λειτουργίας του.
Την διάρκεια του 20ου αιώνα ο Πύργος έζησε την ακμή του.
Τι όμως δεν γνωρίζετε
Ο Πύργος του Άιφελ χτίστηκε σε δυο χρόνια, δυο μήνες και πέντε μέρες, χρόνο ρεκόρ για τα τέλη της δεκαετίας του 1880. Ολοκληρώθηκε επίσημα στις 31 Μαρτίου του 1889.
 Δεν ήταν πάντα καφέ.  Το 1889 βάφτηκε κίτρινος και από το1954 έως το1961 είχε ένα καφέ – κόκκινο χρώμα.
 Στα τέλη της δεκαετίας του 1920 και στις αρχές του 1930, ο Πύργος του Άιφελ λειτούργησε ως διαφημιστική πινακίδα, αφού τρεις πλευρές του είχαν καλυφθεί από γράμματα της Citroën.
 Αρχικά οι Γάλλοι τον μισούσαν. Μάλιστα, μια ομάδα αρχιτεκτόνων και λογίων της εποχής υπέγραψαν ένα κείμενο διαμαρτυρίας για την κατασκευή του πύργου, τον οποίο αποκάλεσαν άχρηστο και τερατώδη.
 Ο Πύργος του Άιφελ συρρικνώνεται. Γίνονται μετρήσεις και το χειμώνα είναι περίπου τέσσερις έως οκτώ ίντσες πιο κοντός.
Προσελκύοντας περίπου επτά εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, αποτελεί το μνημείο που δέχεται τους περισσότερους ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι πρέπει να πληρώσουν εισιτήριο εισόδου.
 
Πηγή: touristorama.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!