Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Χαλκιδική: Αισιοδοξία παρά τη μείωση των κρατήσεων από Ρωσία


Η μείωση στις προκρατήσεις ήταν αναμενόμενη, λόγω της υποτίμησης του Ρωσικού νομίσματος
Θετικά είναι είναι τα μηνύματα σύμφωνα με τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής - ο οποίος συμμετείχε και φέτος στην έκθεση ΜΙΤΤ στην Μόσχα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-  για την φετινή τουριστική σεζόν παρόλο που μέχρι στιγμής καταγράφεται μείωση της τάξης του 15% στις προκρατήσεις.

Κλίμα αισιοδοξίας υπάρχει λοιπόν για το καλοκαίρι του 2014 μιας και τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως οι αφίξεις φέτος θα αγγίξουν τις 150.000, περίπου όσες ήταν δηλαδή και το καλοκαίρι του 2013.

Η μείωση στις προκρατήσεις ήταν αναμενόμενη λόγω της υποτίμησης του Ρωσικού νομίσματος σε σχέση με το ευρώ αλλά και λόγω τις γενικότερης αναταραχής στην Ουκρανία εξαιτίας των πολιτικοοικονομικών εξελίξεων, όμως η τουριστική σεζόν στην Χαλκιδική όπως όλα δείχνουν θα είναι ανάλογη με την αυτή του 2013 με τους Ρώσους να πρωταγωνιστούν και φέτος στην περιοχή.

“Η Χαλκιδική έχει την τύχη να έχει κοντά της μεγάλα τουριστικά γραφεία ελληνικών συμφερόντων που κρατούν τον προορισμό ψηλά στις προτιμήσεις των Ρώσων πολιτών”, αναφέρει ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!