Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Ποιoς είναι ο νικητής του Φεστιβαλ Γαλλόφωνου κινηματογράφου;


Με την απονομή των βραβείων και την προβολή της ταινίας Ένας Πύργος στην Ιταλία, παρουσία της σκηνοθέτιδος, αποχαιρέτισε το 15ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου το αθηναϊκό κοινό, λίγο πριν ανηφορίσει στη Θεσσαλονίκη.

Το βραβείο της κριτικής επιτροπής απονεμήθηκε στην ταινία Michael Kohlhaas του Αρνό ντε Παλιερέ.

Πρόκειται για μία πραγματική ιστορία που ασχολείται με τον αγώνα ενός εμπόρου αλόγων να πετύχει την αποκατάσταση των δικαιωμάτων του.

Η ηθοποιός Γωγώ Μπρέμπου για το TV5 MONDE έδωσε το βραβείο στον εκπρόσωπο των εταιριών διανομής της ταινίας για την Ελλάδα. Το βραβείο θα δοθεί για την προώθηση της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.

Η κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ αποφάσισε και φέτος να απονείμει τιμητική διάκριση στην ταινία Καμίλ Κλοντέλ 1915 του Μπρούνο Ντιμόν, η οποία παρακολουθεί μερικές ημέρες από τη ζωή της διάσημης γλύπτριας και ερωμένης του Ροντέν.

H ταινία που το κοινό ψήφισε ως καλύτερη είναι το Tα καλύτερα έρχονται της Μαριό Βερνού.

Στην τελετή λήξης, η οποία πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο Δαναό, παρευρέθηκαν πολλοί πρέσβεις ξένων χωρών. Την τελετή παρουσίασε ο δημοσιογράφος Ορέστης Ανδρεαδάκης.

Μετά την απονομή των βραβείων, η σκηνοθέτης Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι παρουσίασε την ταινία της Ένας πύργος στην Ιταλία που προβλήθηκε στην τελετή λήξης.

Ακολούθησε και δεύτερη προβολή της ταινίας για το κοινό.

Από την Πέμπτη, το Φεστιβάλ ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη και στον κινηματογράφο Ολύμπιον της πλατείας Αριστοτέλους.

Πηγή: touristorama.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!