Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Βενιζέλος: Δεν ασχολούμαι με τη «σταδιοδρομία» μου


«Δεν υπάρχει καμία χαλαρότητα» στην ψήφο του Μαΐου και η ερμηνεία του αποτελέσματος στις κάλπες για την αυτοδιοίκηση και το Ευρωκοινοβούλιο «θα είναι σκληρή» δηλώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ για το ενδεχόμενο αμφισβήτησής του στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι «δεν ασχολούμαι με τη "σταδιοδρομία" μου».

«Επειδή η ερμηνεία του αποτελέσματος συνδυαστικά των δημοτικών, περιφερειακών και ευρωπαϊκών εκλογών θα είναι μία ερμηνεία σκληρή, μία ερμηνεία που συνδέεται με το μέλλον της χώρας, με τη νομιμοποίηση επιλογών, πρέπει να ξέρουμε ότι δεν υπάρχει καμία χαλαρότητα, ότι κρίνονται ουσιώδη θέματα το Μάιο», δηλώνει ο κ. Βενιζέλος στη Realnews.

Ερωτηθείς πώς θα αντιδράσει εάν μετά τις εκλογές αμφισβητηθεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος απαντά: «Δεν ασχολούμαι με τη "σταδιοδρομία" μου, γιατί εάν με απασχολούσε αυτό θα είχα κάνει άλλες επιλογές και θα είχα προστατέψει τον εαυτό μου. Επίσης δεν ασχολούμαι με αυτό που λέγεται "συμβατική πολιτική". Το κρίσιμο και τελικό στάδιο της πολιτικής για έθνη, λαούς και για τον καθένα μας, στο δικό του μικρό-μικρό επίπεδο, είναι η Ιστορία».

Εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με τα συμφωνηθέντα με την τρόικα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δηλώνει ότι «δεν υπάρχει κανένα λόγος να εκβιαστεί διαδικαστικά και νομοτεχνικά η βούληση των βουλευτών με νομοσχέδιο ενός άρθρου», ενώ για το θέμα του γάλακτος σημειώνει ότι η συμφωνία με την τρόικα «έχει ισορροπίες και είναι συνολική» και σε κάθε περίπτωση «θα γίνει το καλύτερο για τους Έλληνες κτηνοτρόφους».

Ο κ. Βενιζέλος επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «ταυτίζεται με υπερσυντηρητικούς κύκλους στη Γερμανία και άλλες χώρες που δυσπιστούν απέναντι στην επιτυχία του ελληνικού προγράμματος» και κάνει λόγο για «λύπη της αντιπολίτευσης μπροστά στην έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση». Τέλος, χαρακτηρίζει το ελληνικό χρέος βιώσιμο, διότι βρίσκεται κατά 80% εκτός αγοράς και για το ενδεχόμενο κουρέματος, τονίζει θα ήταν «μία κίνηση επιθετική κατά των εκλογικών σωμάτων και των κοινοβουλίων» των θεσμικών μας εταίρων χωρίς αποτέλεσμα.

Απαντώντας στον κ. Βενιζέλο, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Η συμφωνία με την τρόικα εγκαινιάζει μια νέα μνημονιακή εποχή, όπου επιβεβαιώνεται ο ρόλος της Ελλάδας ως μια οιονεί αποικία χρέους των δανειστών, έρμαιο των απαιτήσεων τους για περισσότερη λιτότητα, φόρους, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις και ισοπέδωση των κοινωνικών δομών. Στην κυβέρνηση πανηγυρίζουν για ένα πλεόνασμα που κατασκευάστηκε πάνω στο αίμα του ελληνικού λαού, ενώ προσπαθούν μάταια να κρύψουν το νέο πακέτο μέτρων που έχει συμφωνηθεί για μετά τις εκλογές.

»Δεν έχουν καμία πρόταση για την έξοδο από την κρίση και για την αναγκαία ρύθμιση του χρέους το οποίο, αντί να μειώνεται, εκτινάσσεται. Δεν έχουν καμία πρόθεση να διαπραγματευτούν υπέρ των συμφερόντων της χώρας. Αποκαλούν το κούρεμα του ελληνικού χρέους που δεν είναι επ' ουδενί βιώσιμο, ως μια «επιθετική κίνηση» απέναντι στους δανειστές, τη στιγμή που δεν διστάζουν να επιτεθούν βάναυσα ενάντια στα δικαιώματα του ελληνικού λαού».

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του κ. Βενιζέλου η ΔΗΜΑΡ ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ περί βιωσιμότητας του χρέους, αποκαλύπτει την αντίληψη με την οποία θα προσέλθει ο ίδιος και η κυβέρνηση στην όποια διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Η ΔΗΜΑΡ επαναλαμβάνει ότι, παρά τις βεβαιότητες του κ. Βενιζέλου, το χρέος δεν είναι βιώσιμο, καθώς και ότι η αναδιάρθρωση του είναι μονόδρομος για την οικονομία και την κοινωνία».

Πηγή: news.in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!