Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Δικηγορικό γραφείο φέρεται να υποκινεί εξεγέρσεις σε φυλακές


Έγγραφα - φωτιά που προέρχονται από δικηγορικό γραφείο και εμφανίζονται να εξωθούν κρατουμένους να εξεγερθούν ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας έχει στην κατοχή της η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα έγγραφα που απευθύνονται σε κρατουμένους των φυλακών της Κέρκυρας έστειλε το υπουργείο Δικαιοσύνης στην εισαγγελέα Ευτέρπη Κουτζαμάνη προκειμένου να διερευνηθεί αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες με βάση το άρθρο 186 του Ποινικού Κώδικα για πρόκληση εγκληματικής πράξης. Πρόκειται για δύο φαξ τα οποία έφτασαν στο γραφείο του διευθυντή των φυλακών της Κέρκυριας και έχουν ως αποδέκτες δύο κρατουμένους έναν Έλληνα και έναν αλλοδαπό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αλλοδαπός είναι στενός συγγενής του Κόλα Μαριάν ο οποίος απέδρασε και σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών. Αποστολέας των φαξ φέρεται να είναι το γνωστό δικηγορικό γραφείο των Αθηνών που ασχολείται με ποινικές υποθέσεις.

Στα έγγραφα καλούνται οι κρατούμενοι ενωμένοι να ξεσηκωθούν ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να χτίσει φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές παρόμοια έγγραφα έχουν σταλεί και σε κρατουμένους άλλων φυλακών της χώρας.

Η κυρία Κουτζαμάνη έδωσε εντολή στην προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου να διενεργήσει επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση. Η έρευνα εκτιμάται από το υπουργείο δικαιοσύνης ως ιδιαίτερα σοβαρή, αφού ήδη εδώ και εβδομάδες έχουν φτάσει στην αρμόδια υπηρεσία πληροφορίες ότι ετοιμάζεται μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση στις φυλακές.

Μάλιστα πληροφορούμε θα ότι παρόμοια φαξ μοιράστηκαν για να υπογραφούν από κρατούμενους και στον Κορυδαλλό.  
Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί κεντρικά η κυβέρνηση και έχει διαταχθεί όλες οι αρχές ασφαλείας να βρίσκονται σε επιφυλακή. Ελέγχεται πάντως ιδιαίτερα ο ρόλος του συγκεκριμένου δικηγορικού γραφείου.

Πηγή: tovima.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!