Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Πώς θα προστατέψουμε την ψυχική υγεία των παιδιών;


«Παιδιά σε Κίνδυνο: Πρόληψη και Θεραπεία»: Ημερίδα από την η Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού «ΕΛΙΖΑ» και την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία “Ένα παιδί, ένας κόσμος”

H Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού «ΕΛΙΖΑ» και η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία “Ένα παιδί, ένας κόσμος” διοργανώνουν επιστημονική ημερίδα με θέμα «Παιδιά σε Κίνδυνο: Πρόληψη και Θεραπεία», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Μαρτίου, 09.00-18.00, στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Στην ημερίδα συμμετέχουν έξι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις από το χώρο της παιδικής μέριμνας και ψυχικής υγείας των παιδιών, που έχουν εντάξει στα προγράμματά τους τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Επίσης, τέσσερις ομιλητές θα εστιάσουν στην πρώιμη θεραπευτική παρέμβαση με γονείς και βρέφη-νήπια, στη δικαστική προστασία κακοποιημένων παιδιών και σε παρεμβάσεις στο σχολικό χώρο παιδιών μεταναστών.

Στην ημερίδα θα συμβάλλουν ακόμα δύο διακεκριμένες ομιλήτριες με ιδιαίτερη γνώση του αντικειμένου, η Μaria Keller-Hamela από την Πολωνία και η καθηγήτρια Ingrid Leth από τη Δανία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν το αναλυτικό πρόγραμμα της επιστημονικής εκδήλωσης στις ιστοσελίδες των δύο οργανώσεων: www.eliza.org.gr και www.paidi-kosmos.gr

Πηγή: protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!