Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Οι Top Ανοιξιάτικοι προορισμοί των ΗΠΑ


Οι όμορφοι προορισμοί των ΗΠΑ, όπου το κλίμα είναι θερμό και ιδανικό για την Άνοιξη, αφθονούν. Σας παρουσιάζουμε εφτά απ’ αυτούς για να ανακαλύψετε τι συμβαίνει εκεί και γιατί πρέπει να πάτε.

Τζαμάϊκα

Ιδανικό μέρος για: Φοιτητές που ψάχνουν για διασκέδαση, οικογένειες που προσέχουν το πορτοφόλι τους και ζευγάρια.

Γιατί να πάτε: Εξαιρετικές παραλίες, κουλτούρα ζωντάνιας, επιτρεπόμενη ηλικία κατανάλωσης αλκοόλ τα 18. Μερικοί πηγαίνουν για την τοπική μαριχουάνα (ganja), που «πασάρεται» παράνομα στους τουρίστες. Ένας καλύτερος, όμως, λόγος είναι η ποικιλία των all inclusive θερέτρων. Υπάρχουν ξενοδοχεία όπου πληρώνει κανείς λιγότερα από 100 δολάρια την ημέρα, στα οποία περιλαμβάνονται όλες οι δραστηριότητες, τα γεύματα και τα ποτά, ενώ ανεβαίνοντας οι τιμές παρέχονται πολυτελείς βίλες και υπηρεσία μπάτλερ. Τα Sandals και Superclubs είναι δύο πασίγνωστα brands, που μαζί με το  Ritz Carlton Golf & Spa και το Rose Hall παρέχουν πακέτα all inclusive.

Μη χάσετε: Την μήκους 11 χλμ. παραλία του Negril και τoυς απότομους βράχους της με τους δύτες και τη μουσική ρέγκε, τα Blue Mountains (όπου λέγεται ότι καλλιεργείται η καλύτερη ποικιλία καφέ), την αναρρίχηση στους καταρράκτες του ποταμού Dunn.

Κανκούν, Μεξικό

Ιδανικό μέρος για: Φοιτητές, οικογένειες, ζευγάρια. Με 32.000 δωμάτια ξενοδοχείων, ο πιο διάσημος προορισμός του Μεξικού, μπορεί να ικανοποιήσει μεγάλη γκάμα ταξιδιωτών.

Γιατί να πάτε: Για τις τεράστιες παραλίες με άσπρη άμμο και τιρκουάζ νερά, τα ερείπια των Μάγια (η εντυπωσιακή αρχαιολογική περιοχή Tulum απέχει μόλις μία ώρα) και για το κολύμπι σε σπήλαια cenotes (υπόγειες τρύπες που σχηματίστηκαν από κατάρρευση στρώματος ασβεστόλιθου και λέγονταν ότι χρησιμοποιούνταν από τους Μάγια για διάφορες τελετές). Περίπου 20.000 φοιτητές σπεύδουν εκεί κάθε Άνοιξη. Την ημέρα, τα ταξιδιωτικά γραφεία διασκεδάζουν τους φοιτητές με διαγωνισμούς μπύρας και μπικίνι, ενώ για το βράδυ οργανώνουν άγρια πάρτι, όπως το Heaven & Hell που γίνεται στοThe City, ένα κλαμπ χωρητικότητας 5.000 ατόμων. Κι αν αυτό σας ακούγεται περισσότερο «κολασμένο» παρά «παραδεισένιο», τα ταξιδιωτικά γραφεία σάς προτείνουν ξενοδοχεία και χώρους εστίασης για υψηλά στάνταρ. Το Κανκούν περηφανεύεται για τέσσερα ΑΑΑ πεντάστερα ξενοδοχεία και τρία ΑΑΑ πεντάστερα εστιατόρια. Από φέτος, ένα καινούριο φεστιβάλ φαγητού και ποτού ανοίγει τις πύλες του, όπου θα συναντηθούν οι καλύτεροι σεφ από εφτά χώρες, γεγονός που στοχεύει σε ένα μεγαλύτερο και πιο απαιτητικό κοινό.

Γενικότερα, στα διάσημα  -ασφαλή για τους τουρίστες- αξιοθέατα του Μεξικού, συγκαταλέγεται και το υποθαλάσσιο Μουσείο Τέχνης (Underwater Art Museum), μια συλλογή συμπαγών γλυπτών στο βυθό της θάλασσας, όχι πολύ μακριά από την ακτή. Θα τα θαυμάσετε είτε κάνοντας καταδύσεις ή από τα πλοιαράκια με το διαφανή πάτο.

Σαν Ντιέγκο

Ιδανικό μέρος για: Οικογένειες, λάτρες των παραλιών και της νυχτερινής διασκέδασης

Γιατί να πάτε: Σταθερά ηλιόλουστο κλίμα, πολλά πράγματα να κάνετε, ποικιλία στη διαμονή που περιλαμβάνει από οικονομικά δωμάτια σε αλυσίδες ξενοδοχείων ως πολυτελείς χώρους όπως το Solemar, το Pearl Hotel, το W και Hard Rock Hotel (όπου ο Άστον Κούτσερ εθεάθη να γλεντά με όμορφη ντόπια λίγο πριν το χωρισμό του από την Ντέμι Μουρ).

Μην χάσετε: το ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο με το καινούριο του 4-D Theater, τις απίθανες παραλίες για κολύμπι και περπάτημα, την παρακολούθηση φαλαινών, το θαλάσσιο περίπατο στην παραλία του Ειρηνικού, το μουσείο USS Midway, τα εστιατόρια και τα κλαμπ που στεγάζονται σε αναπαλαιωμένα κτίρια του 19ου αιώνα. Ακόμα αξίζουν: μια επίσκεψη στο ιστορικό ξενοδοχείο Hotel del Coronado του “Μερικοί το προτιμούν καυτό” και η βόλτα σε κάποια από τις 60 περίπου ντόπιες μπυραρίες που παράγουν γευστικότατη και πασίγνωστη μπύρα craft.

Νησί South Padre, Texas

Ιδανικό μέρος για: όσους αρέσκονται στην ένταση, κυρίως το διάστημα 10-17 Μαρτίου κατά τη διάρκεια του Texas Week

Γιατί να πάτε: Πρόκειται για έναν από τους πιο γνωστούς οικονομικούς προορισμούς της Άνοιξης, που απέχει μία μέρα οδήγηση από το Χιούστον και το Ντάλας. Το νησί είναι αρκετά μικρό για να το εξερευνήσετε χωρίς αυτοκίνητο, αλλά υπάρχει και μέσο μεταφοράς για μια γνωριμία με την πόλη και το λιμάνι Isabel.

Μην χάσετε: τα beach parties με μουσική από DJs, τους διαγωνισμούς και τα φεστιβάλ ποτού στο Isla Grand Resort και το Clayton’s Resort Beach Bar & Grill, στις 7-24 Μαρτίου. Και για τους πιο extreme, που δεν αρκούνται μόνο στην ποικιλία των αλκοολούχων, υπάρχει και το διαδοχικό skydiving που κοστίζει 220 δολάρια το άτομο.

Panama City Beach, Φλόριντα

Ιδανικό μέρος για: Φοιτητές που θέλουν μεγάλη παρέα, καθώς ο προορισμός αυτός έχει χρεωθεί τον τίτλο της Πρωτεύουσας του Κόσμου για ανοιξιάτικες διακοπές.

Γιατί να πάτε: για τις παραλίες! Δύο χρόνια μετά τη διαρροή πετρελαίου κατά μήκος της Φλόριντα και έπειτα από την ολοκλήρωση ενός έργου 16 εκατ. δολαρίων που περιλάμβανε τη μεταφορά επιπλέον άμμου σε περίπου 12 χιλιόμετρα απόσταση σε όλο το μήκος του Panama City Beach, οι ακτές είναι καλύτερες από ποτέ και σε ορισμένα σημεία φαρδύτερες κατά 30 μέτρα.

Μην χάσετε: Στις 6 Μαρτίου οι ντόπιοι, θέλοντας να κατακτήσουν νέο ρεκόρ Γκίνες, έχουν οργανώσει τη «Μεγαλύτερη Παρέλαση με Μπικίνι» (το ρεκόρ έχει αυτή τη στιγμή η Αυστραλία, αφού 357 γυναίκες παρέλασαν έτσι πέρυσι). Τόπος συνάντησης το εστιάτοριο Harpoon Harry’s. Δεκτά όλων των ειδών τα μπικίνι, ανεξαρτήτως σχεδίου ή χρώματος. Εξαιρούνται τα ολόσωμα μαγιώ, τα μονοκίνι, τα σορτσάκια και τα παρεό.

Ορλάντο

Ιδανικό μέρος για: οικογένειες που αγαπούν τα καρτούν, τη «βουτυρόμπυρα» που έπινε και ο Χάρι Πότερ,  τα παιχνίδια με το νερό και τα πολύχρωμα πλαστικά τουβλάκια. Ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να μείνουν πάντα παιδιά.

Γιατί να πάτε: Για τα θεματικά πάρκα. Η περιοχή του Ορλάντο αναμένεται να δεχθεί φέτος περισσότερους από 54 εκατ. επισκέπτες. Ο καιρός, μάλιστα, που θα είναι ιδιαίτερα μαλακός τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, αποτέλεσε ισχυρό κίνητρο για περισσότερες κρατήσεις.

Μην χάσετε: Στο θέρετρο της Walt Disney, το Μαγικό Βασίλειο της Χώρας της Φαντασίας διπλασιάστηκε σε μέγεθος. Τέλη Μαρτίου ανοίγει το τσίρκο Storybook. Στις εγκαταστάσεις της Universal, στο City Walk, οι επισκέπτες θα ξετρελαθούν με το γήπεδο γκολφ-μινιατούρα με τις 36 τρύπες, ενώ στο νησί της Φαντασίας αναβαθμίζεται ο χώρος που τιμά τον Spider-Man. Τα δύο τελευταία θα ανοίξουν τις πύλες τους στις αρχές Μαρτίου. Ντεμπούτο στις 27 Απριλίου θα κάνει η έκθεση Turtle Trek στο θαλάσσιο πάρκο Sea World, με παραστάσεις 3-D και ζωντανές χελώνες και μανάτους (υδρόβια θηλαστικά).


Λίμνη Χαβάσου, Αριζόνα

Ιδανικό μέρος για: Μαθητές που βράζει το αίμα τους και που δεν έχουν πρόβλημα με το να δείξουν λίγο παραπάνω σάρκα

Γιατί να πάτε: Για τη βαρκάδα στη λίμνη, τη γέφυρα London Bridge που φτιάχτηκε εδώ τούβλο-τούβλο το 1971, ως τέχνασμα για να δελεάσει τους κατοίκους και τους τουρίστες (που όντως λειτούργησε) και επειδή η πόλη διαφημίζεται ως «το καλύτερο μέρος για την απόδοση των χρημάτων σας». Άφθονη ηλιοφάνεια και μια τεχνητή λίμνη όπου βρέχει σπάνια είναι ένας ακόμα λόγος για να επισκεφτείτε τον προορισμό αυτό. Οι καταστηματάρχες της παραλίας Κόκο εξυπηρετούν τα πλήθη με προϊόντα και υπηρεσίες ψυχαγωνίας καθόλη τη σεζόν, ενώ στις 27 Μαρτίου οργανώνεται πρωτάθλημα φαγητού με τηγανιτές πατάτες με τυρί.

Μην χάσετε: Το μεταμεσονύκτιο σκηνικό στο Kokomo, έχοντας θέα τη Γέφυρα του Λονδίνου. Το τεσσάρων επιπέδων κλαμπ διαθέτει 21 μπαρ, πισίνα και θέα στη λίμνη. Παρέχει, επίσης, ένα όχι ιδιαίτερα φθηνό «γούστο», αφού μπορεί κανείς να απολαύσει πτήση 6 μέτρα πάνω από τη λίμνη Χαβάσου με ένα υδροκίνητο jetpack. Το κόστος για ένα μισάωρο αυτής της “περιπέτειας ύδατος” ξεκινά από τα 199 δολάρια.

Πηγή: touristorama.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!