Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ευρυδίκη -Νομίζω ότι αυτό που κερδίζουμε σε αυτή τη ζωή βασίζεται στις επιλογές μας-


Ερμηνεύει με τελειότητα Εdith Piaf. Σε μαγεύει ο τρόπος με τον οποίο τραγουδά το τραγούδι "Καίγομαι- καίγομαι" σε στίχους "Νίκο Γκάτσο" και μουσική "Σταύρο Ξαρχάκο". Μία εκρηκτική μορφή πάνω στη σκηνή, που η φωνή της σε ταξιδεύει, σε απελευθερώνει, σε κάνει να ονειρεύεσαι. Μία γυναίκα- μία καλλιτέχνης που πέραν του ταλέντου της στη μουσική, σε εντυπωσιάζει και το υποκριτικό της κάλλος, η θεατρικότητα της, την στιγμή που ερμηνεύει σπουδαίες επιτυχίες προσωπικές και μη της Ελληνικής αλλά και ξένης μουσικής δισκογραφίας. Μία αληθινή ερμηνεύτρια. Ο λόγος γίνεται για την αγαπημένη στο ευρύ κοινό καλλιτέχνη "Ευρυδίκη".

Την είδα για πρώτη φορά στο "Βεάκειο Θέατρο" στον Πειραιά, την συναντώ ξανά στην "Αρχιτεκτονική". Η αγαπημένη ερμηνεύτρια μιλά στο www. touristorama. com για την συνεργασία της με την κ. Ραλλία Χρηστίδου, για τα μελλοντικά της σχέδια, για τα πρότυπά της στην αρχή της καριέρας της, για την μητρότητα.

1. Μιλήστε μου για την συνεργασία σας με την κ.Ραλλία Χρηστίδου

Η ερμηνεύτρια απαντά στο www.touristorama.com

Είναι κάτι που σκεφτόμασταν καιρό, το να κάνουμε κάτι παρέα και ήρθε η κατάλληλη στιγμή φέτος. Χαίρομαι για αυτή τη συνάντηση επί σκηνής, όπου εκτός από τα δικά μας τραγούδια μοιραζόμαστε και αυτά που αγαπάμε από το διεθνές και ελληνικό ρεπερτόριο. Αυτά που μιλάνε στην καρδιά μας, ό,τι μας εκφράζει, ό,τι μας κάνει να χαμογελάμε και να περνάμε καλά. Δεν είναι τυχαίος άλλωστε και ο τίτλος που δώσαμε στην παράσταση.. "Τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια"…!

2.Τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια, τελικά;

Σαφέστατα. Αυτά που γεννιούνται μέσα από την ανάγκη των ανθρώπων να εκφράσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους, τις εμπειρίες και τα βιώματα τους, αυτά που γεννιούνται μέσα από απλές καθημερινές στιγμές, δε μπορεί παρά να είναι αληθινά.

3.Στην μουσική παράσταση, το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο σε τραγούδια και μελωδίες παλαιότερων εποχών. Γιατί τα τραγούδια αυτά είναι διαχρονικά;

Γιατί έχουν αγγίξει τις ψυχές των ανθρώπων. Γιατί εκφράζουν την αλήθεια μας και αυτή η αλήθεια δεν αλλοιώνεται με την πάροδο του χρόνου. Μάλλον δυναμώνει γιατί ριζώνει μέσα μας.

4.Μία μεγάλη μερίδα του κόσμου πιστεύει πως ο δρόμος για την επιτυχία δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Συνήθως αδικείς αλλά και αδικείσαι. Σας έχουν αδικήσει;

Όχι. Νομίζω ότι αυτό που κερδίζουμε σ' αυτή τη ζωή βασίζεται στις επιλογές μας. Πιστεύω ότι εμείς οι ίδιοι πολλές φορές αδικούμε τον εαυτό μας και αυτό έχει να κάνει συνήθως με φόβο ή ανασφάλεια. Αν επιτρέπουμε να εισβάλουν στο μυαλό μας αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα τότε σίγουρα παίρνουμε και λάθος αποφάσεις μη τολμώντας πολλές φορές να κάνουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε και αγαπάμε. Εγώ, τις περισσότερες φορές τουλάχιστον, υπήρξα πολύ σίγουρη για τον εαυτό μου. Χωρίς να έχω αποφύγει 100% τα λάθη, παρόλα αυτά μπορώ και τα αναγνωρίζω κάνοντας όσο μεγαλώνω σωστότερες επιλογές που με οδηγούν όλο και πιο κοντά σε αυτό που πραγματικά είμαι.

5.Την περίοδο που κάνατε τα πρώτα βήματά σας στο μουσικό στερέωμα, υπήρχε κάποιος καλλιτέχνης- πρότυπο;

Καλλιτέχνες-πρότυπα… από τότε που ήμουν μικρή θαύμαζα την  Εdith Piaf, τον Jacques Brel, τον  Εlvis Presley και πολλούς ακόμα. Αλλά και Έλληνες καλλιτέχνες κοντά στους οποίους βρέθηκα και επί σκηνής, όπως πχ τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

6.Συναυλίες- κόσμος- κοινό- χειροκρότημα- θαυμαστές. Κατά πόσο αυτές οι έννοιες εισχωρούν στην καθημερινότητα σας, στην ζωή σας;

Τίποτα από όλα αυτά δεν επηρεάζει την καθημερινότητα μου και τις οικογενειακές στιγμές. Είμαι άλλη στη σκηνή και άλλη στο σπίτι μου. Στο σπίτι μου είμαι η μητέρα, η σύζυγος, η γυναίκα που θα αναλάβει όλες τις δουλειές, υποχρεώσεις και ευθύνες, εκτός από το μαγείρεμα που αναλαμβάνει ο Δημήτρης. Στη σκηνή γίνομαι η δυναμική, τολμηρή, βαθιά συναισθηματική γυναίκα. Πολλές φορές γίνομαι κι αυτό που φοβάμαι ή δε θέλω να είμαι στην πραγματική ζωή. Κι αυτή την πρόκληση είναι που αγαπώ σε ό,τι μου δίνει το τραγούδι. Τη δυνατότητα να μπαίνω σε ρόλους.

7. Τι εστί η λέξη"καλλιτέχνης" για εσάς;

Αυτός που αγαπά και υπηρετεί την τέχνη με σεβασμό και πίστη στην αλήθεια και το συναίσθημα. Η έκφραση της ομορφιάς αλλά και της σκληρότητας της ζωής και του ανθρώπινου στοιχείου. Αυτός που με τη δική του οπτική στα πράγματα φέρνει την αλλαγή.

8.Η διασημότητα σας, σας έχει αλλάξει ως γυναίκα; Ως άνθρωπο;

Η μητρότητα με άλλαξε, όχι η διασημότητα.

9. Ποια είναι η γνώμη σας για το "The Voice";

Μου αρέσει να το παρακολουθώ όταν έχω το χρόνο. Ωραία παραγωγή, με αγαπημένους τραγουδιστές σε ρόλο κριτών οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αγάπη αλλά και χιούμορ, καλοί παίχτες-τραγουδιστές..δεν παύει βέβαια να είναι ένα τηλεοπτικό show, άρα και οι συμμετέχοντες εμπορικά εκμεταλλεύσιμοι.

10. Μελλοντικά σχέδια;

Η ερμηνεύτρια απαντά στο www.touristorama.com

Συνεχίζουμε τις εμφανίσεις με τη Ραλλία. Έχουμε άλλη μία εμφάνιση στην Αρχιτεκτονική στις 28 Μαρτίου και στις 12 του Απρίλη ταξιδεύουμε Θεσσαλονίκη όπου θα εμφανιστούμε στο FIX DARK live.  Και έπεται και συνέχεια. Κοινές αλλά και σόλο εμφανίσεις. Συζητάω να επαναλάβω την παράσταση "Η Edith, o Elvis και ό,τι αγαπώ…Το Μπλε Ταξίδι" έτσι όπως παρουσιάστηκε στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός στις 10 Φεβρουαρίου και ετοιμάζω επίσης και την επόμενη μουσική παράσταση μου για τον επόμενο χειμώνα.
Δισκογραφικά μπαίνω στο στούντιο σιγά σιγά, μετά από δυόμιση χρόνια. Δεν ξέρω πότε θα έχω έτοιμη ολοκληρωμένη μία δουλειά αφού καταπιάνομαι με διαφορετικά projects συγχρόνως,  αλλά ελπίζω σύντομα να παρουσιάσω ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι.

Πηγή: touristorama.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!