Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

«Οι τελευταίοι διάλογοι πριν το boeing χαθεί από τα ραντάρ»


Τα τελευταία 54 λεπτά της επικοινωνίας του πιλοτηρίου του αγνοούμενου μπόινγκ των Μαλαισιανών Αερογραμμών, πριν χαθεί από τα ραντάρ, αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα Telegraph.
Η εφημερίδα δημοσιεύει διαλόγους μεταξύ του συγκυβερνήτη με τον πύργο ελέγχου και άλλους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ξεκινά από τη στιγμή που το Boeing 777 κατευθυνότητα στην τελευταία του επιβεβαιωμένη θέση, χιλιάδες πόδια πάνω από την Θάλασσα της Νότιας Κίνας.
Περιλαμβάνει τις συνομιλίες από ένα σημείο από το οποίο οι ερευνητές πιστεύουν ότι έχει γίνει δολιοφθορά, καθώς οι τελευταίες λέξεις του 27χρονου συγκυβερνήτη, Φαρίκ Αμπντούλ Χαμίντ, ήταν: «Εντάξει, καληνύχτα».
Αναλυτές επισημαίνουν ότι η ακολουθία των μηνυμάτων είναι ακολουθία ρουτίνας. Παρόλα αυτά δύο στοιχεία είναι αυτά που τους φαίνονται περίεργα.
Το πρώτο ήταν ένα μήνυμα από το κόκπιτ στις 01.07 τα ξημερώματα, που έλεγε ότι το αεροπλάνο πετούσε στα 35.000 πόδια. Αυτό δεν ήταν απαραίτητο, δεδομένου ότι είχε επαναληφθεί σε άλλο μήνυμα έξι λεπτά νωρίτερα.
Ωστόσο συνέβη σε μία κρίσιμη στιγμή: ήταν 01.07 όταν ο αναμεταδότητς έστειλε το τελευταίο του μήνυμα πριν τεθεί εκτός λειτουργίας τα επόμενα 30 λεπτά, πιθανώς επίτηδες. Ενας ξεχωριστός αναμεταδότης απενεργοποιήθηκε στη 01.21, λίγα μόλις λεπτά μετά αντίο του Χαμίντ, στις 01.19.
Το άλλο περίεργο στοιχείο που προβληματίζει τους αναλυτές είναι ότι η απώλεια της επικοινωνίας και η απότομη στροφή προς τα δυτικά έγινε ακριβώς τη στιγμή που άλλαζε ο εναέριος χώρος και το αεροσκάφος περνούσε από την Μαλαισία στο Βιετνάμ.
«Εάν επρόκειτο να κλέψω το αεροπλάνο, αυτό ήταν ένα σημείο που θα μπορούσα να το είχα κάνει», είπε ο βετεράνος πιλότος σε Μπόινγκ της British Airways,Stephen Buzdygan.
«Πιθανώς να ήταν ένα σημείο κενού εναέριου χώρου μεταξύ των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Ήταν μόνο μία στιγμή κατά την οποία η πτήση μπορεί να μην μπορούσε να γίνει αντιληπτή από το έδαφος», σημείωσε.
Οι νέες αυτές λεπτομέρειες ενισχύουν τις εικασίες σχετικά με την τύχη της πτήσης MH370, αν δηλαδή ήταν το θύμα ενός ατυχήματος ή μίας αεροπειρατείας. Το ντοκουμέντο με τους διαλόγους αποκαλύπτει ακόμη ότι αν οι εμπλέκονται οι πιλότοι, έχουν κρύψει επιμελέστατα τις πραγματικές προθέσεις τους.
Στην σημερινή ενημέρωση των Μαλαισιανών Αρχών, ο υπουργός Άμυνας και Μεταφορών, αναφορικά με τις έρευνες για την τύχη του Μπόινγκ και τις συνθήκες εξαφάνισης του, τόνισε ότι δεν διαπιστώθηκε «τίποτα μη φυσιολογικό» από το περιεχόμενο της συνομιλίας ανάμεσα στους πιλότους και στον πύργο ελέγχου.
Ο ίδιος εξήγησε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει στη δημοσιότητα το περιεχόμενο των συνομιλιών, αλλά «μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει ένδειξη για κάτι αφύσικο».

Πηγή: ethnos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!