Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Cirque du Soleil: Επιστρέφει σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη με νέα παράσταση το Σεπτέμβριο


Μετά τις θρυλικές παραστάσεις «Alegría» και «Dralion», το διάσημο Τσίρκο του Ήλιου «Cirque du Soleil», επιστρέφει με μια νέα παραγωγή στην Ελλάδα, -με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων από την ίδρυση του διάσημου θεάματος-, μένοντας πιστό στο ραντεβού του με το ελληνικό κοινό. Το «Quidam» είναι η "ανατρεπτική" παραγωγή που έρχεται στη χώρα μας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για 19 παραστάσεις στην Αθήνα και για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.
Η πρόεδρος της διοργανώτριας εταιρίας Λάβρυς, κα Γεωργία Ηλιοπούλου, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, αναφέρθηκε στην «ελληνική εμπειρία» των δύο τελευταίων ετών με τις παραστάσεις Alegría και Dralion, στον επετειακό χαρακτήρα της φετινής συγκυρίας λόγω συμπλήρωσης 30 χρόνων από την ίδρυση του «Μεγαλύτερου θεάματος στον κόσμο» και τέλος στη διαφορετικότητα και μοναδικότητα της φετινής παραγωγής του Quidam, που για πρώτη φορά αναφέρεται στην καθημερινή πραγματικότητα, στην ίδια την ανθρώπινη ζωή.
Ο πρεσβευτής του Καναδά, ο κος Robert Peck που στηρίζει για τρίτη φορά την εμφάνιση του «Cirque du Soleil» στην Ελλάδα, ανέφερε με τη σειρά του: «Όπως όλες οι παραστάσεις του «Cirque du Soleil», το «Quidam» είναι γεμάτο χιούμορ, εκπλήξεις και απρόοπτα. Είναι όμως και ένα σχόλιο πάνω στη σημερινή μας κοινωνία. Παρά τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, είναι πολύ σημαντικό να στηρίζουμε τον πολιτισμό και τις τέχνες και πρέπει να δείχνουμε ότι και μέσα στην κρίση εξακολουθούν να συμβαίνουν πράγματα στη χώρα. Αυτό είναι το μήνυμα, όταν πραγματοποιούνται τέτοιου είδους παραστάσεις.»
Ο Luc Quellette, καλλιτεχνικός διευθυντής του «Quidam», αναφέρθηκε στην ιστορία της παράστασης, που μιλά για ένα μοναδικό ταξίδι στην φαντασία ενός μικρού κοριτσιού, της Zoe, κατά τη διάρκεια του οποίου συναντά εκκεντρικούς χαρακτήρες, οι οποίοι μεταφέρουν το κοινό σε μία μαγευτική χώρα με έντονα συναισθηματικό περιβάλλον, που υπόσχεται να ενθουσιάσει αλλά και να τους συγκινήσει όλους.
Η παράσταση «Quidam» έκανε πρεμιέρα το 1996 και έκτοτε την έχουν δει πάνω από 12 εκατομμύρια θεατές, ενώ συμμετέχουν σε αυτή 45 ταλαντούχοι καλλιτέχνες και αθλητές οι οποίοι παρουσιάζουν 10 νούμερα.
Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του «Quidam» Jessica Leboeuf, θύμισε στο κοινό την τριαντάχρονη ιστορία του διάσημου τσίρκου, μέσα από ένα σχετικό βίντεο, ενώ ανέφερε ότι το Cirque du Soleil επαναπροσδιόρισε τη διασκέδαση δημιουργώντας μια νέα μορφή τέχνης, η οποία συνδυάζει ακροβατικά, street performance, ζωντανή μουσική και φανταστικά κοστούμια. «Με 19 διαφορετικές παραγωγές οι οποίες παρουσιάζονται σε όλο τον κόσμο, το Cirque du Soleil έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομα του με παραστάσεις που κυριολεκτικά κόβουν την ανάσα. Πάνω από 100 εκατομμύρια θεατές έχουν παρακολουθήσει μια παράσταση σε όλο τον κόσμο, ενώ οι παραγωγές έχουν επισκεφθεί πάνω από 300 πόλεις», είπε χαρακτηριστικά.
Μία ακόμη έκπληξη όμως περίμενε τους παρευρισκομένους, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, καθώς παρουσιάστηκε ζωντανά, το act «Hand to Hand» ένα από τα πιο εντυπωσιακά νούμερα της παράστασης, από το ζευγάρι ακροβατών Alexandre Pestov και Natalia Pestova, που αποτελούν ζευγάρι και στη ζωή. Οι ίδιοι, μετά το τέλος του νούμερου, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, μίλησαν για την ιδιαίτερη χημεία τους αλλά και την πολύωρη προετοιμασία τους πριν την παράσταση. Το συγκεκριμένο δημοφιλές νούμερο, είναι μια σκηνή που αποθεώνει την πλαστικότητα και την αρμονία του ανθρώπινου σώματος. Οι καλλιτέχνες, χωρίς να χάνουν ποτέ την επαφή τους, μετακινούνται αργά και σχεδόν ανεπαίσθητα, επιτυγχάνοντας απίστευτες στάσεις των σωμάτων τους καθηλώνοντας το κοινό.
Οι παραστάσεις στην Αθήνα θα πραγματοποιηθούν 20- 28 Σεπτεμβρίου στο κλειστό γήπεδο Ο.Α.Κ.Α., ενώ στη Θεσσαλονίκη 30 Σεπτεμβρίου - 5 Οκτωβρίου στο Π.Α.Ο.Κ. Sports Arena.
Τα εισιτήρια θα διατίθενται επιγραμμικά (ον-λάιν) για τα μέλη του Cirque Club (www.cirqueclub.com) από την Τετάρτη 14 Μαΐου. (Η συμμετοχή στο Cirque Club είναι δωρεάν, επιτρέπει την έγκαιρη προαγορά εισιτηρίων με αντίστοιχη επιλογή θέσεων και παρέχει ειδικές προσφορές και αποκλειστικές ειδήσεις.)
Η έναρξη προπώλησης για όλο το κοινό έχει οριστεί για την Πέμπτη, 15 Μαΐου, στα καταστήματα «Γερμανός» και στην ιστοσελίδα www.lavris.gr, ενώ οι τιμές των εισιτηρίων είναι 35 ευρώ και 28 ευρώ τα παιδικά και φοιτητικά. (Ειδικές τιμές για την έκδοση ομαδικών εισιτηρίων, κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο: 210-7258510).

Πηγή: imerisia.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!