Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ταξίδια... προσγειωμένα!


Πόσους και πόσους ταξιδιώτες δεν έχετε ακούσει να παραπονιούνται ότι δεν τους αρέσει το αεροπλάνο; Είναι παράδοξο για κάποιον που ταξιδεύει συχνά, αλλά τις περισσότερες φορές είναι αλήθεια. Μήπως όμως το αεροπλάνο στις μέρες μας είναι υπερεκτιμημένο;

Οι λόγοι που επιλέγουμε να πετάξουμε είναι γνωστοί: λιγότερος χρόνος ταξιδιού, χαμηλότερες τιμές. Αλλά με την εξέλιξη στις ταχύτητες των επίγειων μέσων και τις ελκυστικές τιμές υπάρχουν περιπτώσεις που τελικά το αεροπλάνο δεν συμφέρει.

Το μεγάλο πλεονέκτημα των επίγειων μεταφορών, είτε μιλάμε για τρένο είτε για λεωφορείο είναι ότι δεν χρειάζεται να κάνετε κράτηση για το εισιτήριο σας μήνες πριν. Με εξαίρεση τις περιόδους με μεγάλη τουριστική κίνηση, μπορείτε να βγάλετε εισιτήριο ακόμα και μισή ώρα πριν την αναχώρηση και μάλιστα με την ίδια τιμή που θα το αγοράζατε ακόμα και τρεις μήνες πριν.

Ωραία μέχρι εδώ. Αλλά με τον χρόνο τι γίνεται; Λοιπόν, αυτό εξαρτάται από την απόσταση που θέλετε να διανύσετε συνολικά, αφού για να συγκρίνετε αν σας εξυπηρετεί το αεροπλάνο ή όχι θα πρέπει να συνυπολογίσετε το χρόνο (και τα χρήματα) που θα χρειαστείτε για να φτάσετε στο αεροδρόμιο, πόση ώρα θα πρέπει να είστε εκεί για να κάνετε check-in και πόσο θα χρειαστείτε σε χρόνο αλλά και χρήμα να φτάσετε από το αεροδρόμιο που θα προσγειωθείτε στον τελικό σας προορισμό.

Για παράδειγμα το ταξίδι με το τρένο από το Παρίσι για το Λονδίνο διαρκεί μόλις 2 ώρες και 15 λεπτά με τους σιδηροδρομικούς σταθμούς να βρίσκονται στο κέντρο των πόλεων με πολύ εύκολη πρόσβαση, ακόμα και με τα πόδια. Στην περίπτωση του αεροπορικού ταξιδιού, 2 ώρες απλά είναι ο χρόνος που πρέπει να βρίσκεστε από πριν στο αεροδρόμιο για να κάνετε check-in.

Αλλά το μεγαλύτερο πλεονέκτημα δεν είναι ούτε ο χρόνος, ούτε το χρήμα αλλά η εμπειρία ενός τόπου από κοντά, κάτι που για τους ταξιδιώτες αναψυχής είναι και το κυριότερο ζητούμενο. Τα τρένα, τα λεωφορεία, είναι τα μέσα που συνήθως χρησιμοποιούν οι ντόπιοι για τις μετακινήσεις τους και οι διαδρομές που ακολουθούν διασχίζουν μέρη που δεν θα μπορούσατε να απολαύσετε με κανένα άλλο μέσο.

Έτσι, πριν ξεκινήσετε να κλείσετε μια οικονομική θέση έξι μήνες πριν, κάντε μια γρήγορη σύγκριση του ταξιδιού με τρένο. Αν σας συμφέρει, θυμηθείτε ότι η θέα από το παράθυρό σας θα είναι πολύ καλύτερη και κανένας δεν πρόκειται να σας ζητήσει να πετάξετε στα σκουπίδια το μπουκαλάκι με το νερό που έχετε στην τσάντα σας!

Πηγή: touristorama.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!